__MAIN_TEXT__
feature-image

1 minute read

Leiespots: creatieve Izegemse hotspots

De Leiestreek bruist van de bedrijvigheid. Wat onze regio zo bijzonder maakt, is het grote aantal creatieve ondernemers. Met hun energie en enthousiasme laten ze overal ‘Leiespots’ vol inventiviteit oppoppen. Toerisme Leiestreek verzamelde de 101 leukste Leiespots in een handige gratis pocket. Drie daarvan bevinden zich in Izegem. Je ontdekt ze hier.

Allossa

Bij Allossa draait alles rond ecologie en duurzaam design. Daar bruisen de Allossa-ontwerpers van over. Ze delen hun ideeën graag met de wereld, dus werd het bureau Allossa uitgebreid met een conceptstore en een koffie- en aperobar.

Meer info Markstraat 20 8870 Izegem www.allossa.be

B&B Hemelgem In d’Oude Maalderij wordt op 100% natuurlijke wijze gebrouwen. De brouwerij mocht al drie keer de erkenning van beste brewpub van België in de wacht slepen. De titel wordt uitgereikt door bierwebsite Ratebeer. Het eetcafé The Mash serveert klassieke Vlaamse gerechten in een nostalgisch decor. Het lijkt wel een museum.

In dit paradijsje slaap je dicht bij de hemel. Kunstenaar Piet Duthoit bouwde een sprookjesachtige boomhut en hakte uit steen een inloopdouche en wastafel. Met andere woorden: je logeert in een kunstwerk. Vanop je privéterras tussen de boomkruinen zie je de natuur met een prachtige vijver vol vogels. Op de ontbijttafel verschijnt lekkers gemaakt van zelfgekweekt

Meer info Ardooisestraat 124 8870 Emelgem www.hemelgem.be

Brouwerij d’Oude Maalderij/Eetcafé The Mash fruit. En rijstpap… mét gouden lepeltjes.

Meer info Ardooisestraat 130 8870 Emelgem www.doudemaalderij.com

WEDSTRIJD

Deel je foto van je favoriete Leiespot met #leiespot en #leiestreek op Instagram of Facebook en maak elke maand kans op een waardebon van €25.

This story is from: