Page 10

Werken Masterplan Sport op schema De werken aan het nieuwe sportstadium zitten op schema. Het Masterplan Sport is de grootste investering van de huidige bestuursperiode en moet resulteren in een nieuwe thuis voor iedereen in het Izegemse sportleven. Tribunegebouw en staantribune

Kunstgrasveld en atletiekpiste

De werken aan het nieuwe sportstadium gingen van start op 7 november 2016. Stadsarchitect Els Manhaeve is dan ook enthousiast dat de werken aan dit prestigieuze project nog steeds goed op schema zitten. Het eerste deel van het dossier, het tribunegebouw en de staantribune, is gegund aan aannemer Vuylsteke uit Meulebeke. Die is momenteel bezig met de uitvoering van de ruwbouw en de staalwerken. In de eerste helft van juni startte ook de installatie van de ventilatie-, sanitaire en elektrische technieken. Ook de aannemer die het buitenschrijnwerk levert, is al gestart met de plaatsing hiervan. “Volgens de laatste planning zouden we in april 2018 een volledig afgewerkt bouwproject hebben�, zegt Els Manhaeve.

De omgevingswerken en de werken aan het kunstgrasveld en de atletiekpiste zijn gegund aan aannemer Stadsbader. In een eerste fase, die begin juni van start ging, worden de omgevingswerken uitgevoerd en zal het kunstgrasveld aangelegd worden. We stellen onszelf als doel om deze eerste fase af te ronden tegen begin september. In een tweede fase zal de oude tribune gesloopt worden. Deze werken zullen normaal gezien pas opgestart worden nadat het nieuwe gebouw is afgewerkt.

10 // Izine Izegem

Izine 2017/04  
Izine 2017/04  

juli - augustus

Advertisement