Page 5

IN ’T KORT

Inschrijvingen in de lagere scholen voor het schooljaar 2017-2018 1. Basisscholen H. Hart, H. Familie, Sint-Rafaël, Sint-Tillo / Sint-Jozef, Sint-Pieter, Sint-Vincentius Kachtem, kleuterschool de Knuffel, de Zonnebloem: Vanaf 7 maart 2017 kan je broers of zussen inschrijven van kinderen die al in de school ingeschreven zijn. Zij krijgen voorrang. Dit geldt ook voor de inschrijvingen van kinderen van personeelsleden. Vanaf 21 maart 2017 start dan de inschrijvingsperiode voor alle kinderen. Alle ouders van kinderen die geboren zijn in 2015 (of vroeger) kunnen hun kind inschrijven voor het schooljaar 17-18. Ook al kan het kind pas instappen op 1 september 2018. 2. Freinetschool De Kleine Tovenaar: van 1 tot en met 9 maart inschrijvingen voor de voorranggroepen, dus kinderen van personeelsleden en broers/zussen van kinderen die dit schooljaar al school liepen in De Kleine Tovenaar. Op vrijdag 10 maart (van 16 tot 19 uur) en zaterdag 11 en zondag 12 maart (10 tot 12 uur) is er inschrijvingsweekend. Daarna vrije inschrijvingen na afspraak. 3. Go! Basisschool Bellevue Kijkdagen op 28 maart, 23 mei, 20 juni en 29 augustus.

Broederlijk Delen: maak kennis met Aissa Nacanabo Broederlijk Delen nodigt Aissa Nacanabo, een jonge Burkinese landbouwingenieur, uit naar Izegem. De bedoeling van haar bezoek is tweeledig. Enerzijds laten we Aissa kennismaken met alle aspecten van het leven in Vlaanderen. Anderzijds bieden we haar de kans om te vertellen over haar werk bij een partnerorganisatie van Broederlijk Delen. Het doel? We willen Burkina Faso dichter bij huis brengen. Ontmoeting, dialoog, wederkerigheid, verdieping en aanmoediging staan centraal. Je kan Aissa ontmoeten op zondag 26 maart om 14 uur in De Leest in Izegem. Van harte welkom! Aissa Nacanabo is 31 jaar. Ze studeerde voor landbouwingenieur. Ze werkt als vrijwilliger bij ODJ, Organisation Démocratique de la jeunesse, een partnerorganisatie van Broederlijk Delen. Deze organisatie werkt rond bewustwording en verdediging van basisrechten van jongeren. Ze werken heel sterk rond toekomstperspectieven voor jongeren in Burkina Faso. Ze hoopt tijdens haar bezoek inspiratie op te doen voor haar werk bij ODJ, maar ook voor haar werk als landbouwingenieur.

Comité Externe Relaties

Weet je dat er in België jaarlijks nog meer dan 100 mensen sterven in een woningbrand? Een rookmelder is alvast een goede beschermingsmaatregel. Een rookmelder alarmeert je steevast bij brand. Rookmelders zijn trouwens ook verplicht in huur-, nieuwbouw- en gerenoveerde woningen. Een goede rookmelder: • beschikt over de labels CE en EN14604; • heeft een ingebouwde batterij met een levensduur van tien jaar; • beschikt over een testknop en luid alarm; • is o.a. te koop in de betere elektro- en doe-het-zelf-zaken. Zo onderhoud je een rookmelder: • test elke maand de rookmelder via de testknop; • stof het toestel maandelijks af.

Hier installeer je rookmelders: • op elke verdieping van je woning • aan het plafond op min. 30 cm van de hoek/ muur • in de slaapkamers, de inkomhal, bovenaan de traphal, op de overloop, in de nabijheid van de keuken, de woonruimtes en de wasruimte.

De stad zoekt versterking voor het Comité Externe Relaties. Wie interesse heeft om mee te werken aan activiteiten in en met de Izegemse partnersteden in Duitsland, Frankrijk, Wallonië en Tsjechie kan zich hiervoor kandidaat stellen. Het comité komt enkele keren per jaar samen tijdens een avondvergadering om activiteiten en initiatieven uit te werken. Meer informatie opvragen of de kandidatuur indienen kan via kim.decoster@izegem.be.

Hulpverleningszone Midwest zal zelf ook rookmelders verkopen tijdens verschillende evenementen in haar 15 gemeentes. Benieuwd waar en wanneer je deze kan bemachtigen? Hou zeker onze facebookpagina (www.facebook. com/hangrookmelders) en website (www.zonemidwest.be) in het oog!

maart - april 2017

// 5

Izine 2017/02  

maart - april

Izine 2017/02  

maart - april

Advertisement