Page 42

WOENSDAG 19 APRIL

ZATERDAG 22 APRIL

ZONDAG 30 APRIL

BERLIN: ZVIZDAL Een unieke installatie die in de internationale pers als meesterwerk werd onthaald. Tsjernobyl, 26 april 1986. Door het mislukken van een kernproef en de ontploffing van een reactor, neemt het leven van de mensen in en rond de stad Pripyat een drastische wending. De mensen van zo’n 90 steden en dorpen in een straal van 30 km rond de reactor worden geëvacueerd uit hun huizen om er niet meer weer te keren. Pétro en Nadia, een echtpaar geboren en getogen in Zvizdal, weigeren de evacuatie en een nieuw aangeboden huis. Om 20 uur.

MOVE, BY SO-FIT So-Fit sportcenter viert in 2017 haar 20ste verjaardag. Dat is dé gelegenheid om een voorstelling te geven. Alle groepen, van kleuters tot senioren, slaan de handen in elkaar en geven het beste van zichzelf: dans, step, ropeskipping, mini-trampoline, breakdance, fitball, zumba... Het resultaat is een spetterende demonstratie. Om 17 uur.

TEA TIME TANGO Milonga in de splinternieuwe zaal van het Life Danscenter. De beste tandas van DJ OUIMMM! Fantastische vloer, een supergezellige bar en een grote parking. Om 14 uur.

waar: Cultuurhuis De Leest, Sint-Jorisstraat 62

DE VIJF: MATHIAS SERCU Het begon voor Mathias begin jaren negentig met de rol van ‘Ubi Stevens’ in ‘Buiten de Zone’. Wat daarna op televisiegebied gebeurde was moeilijk te voorspellen: een vaste rol in een elftal populaire tv-reeksen en gastrollen in zestien andere grote feuilletons. Toen hij zijn eigen ‘MARSMAN’ schreef, regisseerde en speelde, bewees hij hoe mooi televisie wel kan zijn. Wedden dat het een superbabbel wordt? Om 11 uur.

meer info: http://www.so-fit.be ORG: Cultuurhuis De Leest

waar: Cultuurhuis De leest, Sint-Jorisstraat 62 meer info: info@deleest.be, ORG: Cultuurhuis De leest

ZATERDAG 22 APRIL VIERDE PEKKERSTOCHT Afstanden: 7 - 13 - 18 - 21 km. De kleinste afstand is toegankelijk voor rolstoelwagens. Ontdek nooit geziene plekjes van de kasteeldomeinen Wallemote en Wolvenhof en de historische gebouwen van de stad Izegem. Gratis bezoek aan het Schrijnwerkmuseum. Start tussen 7 en 15 uur.

waar: Life Danscenter, Lodewijk de Raetlaan 2 meer info: davy@lifedanscenter.be

ZONDAG 30 APRIL

waar: Cultuurcafe de Leest, Sint-Jorisstraat 62 meer info: http://www.deleest.be ORG: Cultuurhuis De Leest

waar: VTI Izegem, Italianenlaan 30 meer info: http://www.brigandtrotters.be

PERIODIEK

ORG: WSV De Brigandtrotters

ZONDAG 26 APRIL VROUWENWANDELING Op deze wandeling ontmoeten we interessante, markante, vreemde, heilige, bizarre... maar ook heel gewone vrouwen die de geschiedenis van Izegem mee bepaald hebben. Om 19.30 uur. waar: Eperon d’Or, Prins Albertlaan 5 meer info: 0477/06.86.12 ORG: Markant – KVLV

ZATERDAG 29 APRIL

waar: café Nieuw Gemeentehuis, Kachtemseplein 13

DANCE IMAGINATION - DE IZEGEMSE DANSACADEMIE Dit schooljaar bestaat de Izegemse Dansacademie 15 jaar en dit vieren we graag door met alle dansers samen één grote voorstelling te maken. Van heel explosieve stukken tot ontwapenend zachte nummers, van opgewekte happy choreo’s tot ontroerende verhalen, van opzwepende muziek tot verrassend intense nummers.

meer info: 051/30.89.16, ferdi.vanmoerkerke@telenet.be,

waar: Cultuurhuis De leest, Sint-Jorisstraat 62

http://www.wtcdesportvrienden.be

meer info: http://www.deleest.be

ORG: WTC de Sportvrienden

ORG: Izegemse Dansacademie

ZATERDAG 22 APRIL 31STE IZEGEMSE PIJL - 11DE MEMORIAL PAUL COPPENS 40, 85, 115 of 160 km. Start vanaf 7 uur. Ook op 23 april.

42 // Izine Izegem

FILM IN DE LEEST // ELKE DINSDAG 7 maart: Remember 14 maart: Jimmy’s hall 21 maart: La fille inconnue 28 maart: War dogs 4 april: Keeper 11 april: Money monster 18 april: La pazza Gioia 25 april: La tortue rouge Om 20 uur

OP AFSPRAAK SUPER SECRET: SPANNEND DETECTIVESPEL VOOR KINDEREN IN IZEGEM Super Secret is het gloednieuwe detectivespel waarbij je met je vrienden of familie op zoek gaat naar een gestolen schat in het park. Met de speurmiddelen in de speldoos en de detective app op je smartphone kom je de schat steeds meer op het spoor. Speel het met kinderen vanaf 8 jaar in elk park of aangenaam en veilig spelgebied. Ideaal voor kinderfeestjes of uitstap met gezin of school waar: Hogestraat, Kachtem meer info: 0485/85.85.86, info@dasbox.be ORG: La Mosca

Izine 2017/02  

maart - april

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you