Page 40

DONDERDAG 30 MAART

DONDERDAG 20 APRIL

LIDEWIJ NUITTEN: “IEDEREEN BEROEMD” Lidewij Nuitten trok voor “Iedereen beroemd” op avontuur in haar eigen straat om kennis te maken met haar buren. Ze deed dat in haar eentje met 3 camera’s, wat best indrukwekkend overkwam. In 2014 liep ze in één rechte lijn door Vlaanderen. Tijdens deze avond vertelt ze over haar ervaringen, doorspekt met heel wat beeldmateriaal. Om 20 uur.

WACHTEN OP GODOT - ENSEMBLE LEPORELLO Dé klassieker van Samuel Beckett, vanonder het stof gehaald. De absurditeit en uitzichtloosheid van de wereld, gecombineerd met een clowneske onmacht dit adequaat in taal uit te drukken, vormen de kracht en het geheim van het legendarische stuk. Spel: Gordon Wilson, Karel Cremers, Jonas Van Thielen en Geert Vermeulen. Om 20 uur.

CEDEL SAXOFOONKWARTET Het CeDeL kwartet brengt een verfrissend aanbod in de wereld van de kleinere kamerorkesten. CeDeL is een jong en enthousiast saxofoonkwartet dat de luisteraar emotioneel wil raken met verrassende programmakeuzes. Om 19 uur.

waar: Cultuurhuis De Leest, Sint-Jorisstraat 62

waar: Cultuurhuis De Leest, Sint-Jorisstraat 62

waar: auditiorium Art’Iz, Kruisstraat

meer info: info@deleest.be,

meer info: www.deleest.be, 051/33.76.20

meer info: www.deleest.be, 051/33.76.20

ORG: vzw De Mast (FOS De Jakketoes)

ORG: Cultuurhuis De Leest

ORG: Cultuurhuis De Leest

MAANDAG 24 APRIL

WOENSDAG 15 MAART

WO1 VERTELAVOND 3 - DE ONMOGELIJKE OPDRACHT: PASSENDALE De climax van deze ware horror was de verovering van Passendale door de Canadezen. Ondanks het feit dat het nu wel duidelijk was dat er op militair vlak geen bewegen aan was, besliste de Britse opperbevelhebber tot een aanval in Vlaanderen. Het was een onmogelijke opdracht, die vastliep in de Vlaamse modder. Om 20 uur.

BALLATHUM IN ‘DE LIVING’ De Living wordt omgetoverd tot een heuse Irish Pub in St. Patrick’s mood. Dompel u onder in de echte Ierse feestdagsfeer, zing mee uit volle borst en hou de Guinness en Jameson binnen slokbereik. Ballathum draait vooral om ‘Irish Favourites’, Ierse traditionals die zo’n lang leven kunnen leiden omdat ze steeds door nieuwe generaties gezongen en heruitgevonden worden.

waar: Cultuurhuis De Leest, Sint-Jorisstraat 62

waar: Cultuurhuis De Leest, Sint-Jorisstraat 62

meer info: www.deleest.be, 051/33.76.20

meer info: www.deleest.be, 051/33.76.20

ORG: Cultuurhuis De Leest

ORG: Cultuurhuis De Leest

MUZIEK VRIJDAG 8 MAART

VRIJDAG 17 MAART

WOENSDAG 19 APRIL VOORDRACHT OVER TUINPLANTEN Ontwerpen en verzorgen van gemengde borders. Een aanrader voor ieder die dit jaar in zijn eigen tuin aan de slag wil. De tuin van Christopher Lloyd in Sussex is alom bekend voor zijn mixed borders. Yannick Boulet, die er meer dan een jaar stage liep, vertelt enthousiast over het ontwerp en de verzorging van gemengde borders. Om 19.30 uur. waar: Cultuurhuis De Leest, Sint-Jorisstraat 62 meer info: zuidwestvlaanderen@vvpv.be, ORG: Vlaamse Vasteplantenvereniging - afdeling Zuid-West-Vlaanderen

DONDERDAG 20 APRIL DR. MARIANNE HANSSENS EN WARD ROMMEL: “STRIJDEN TEGEN KANKER” Wat zijn de nieuwe ontwikkelingen in de behandeling van kanker? Wat zijn de uitdagingen voor het beleid in de strijd tegen kanker? Dokter Marianne Hanssens en exptert kankerzorg Ward Rommel belichten de aanpak van de ziekte. Om 20 uur. waar: Cultuurhuis De leest, Sint-Jorisstraat 62 meer info: 051/31.06.30 ORG: VSVK

40 // Izine Izegem

FADO-AMALIA - DESCONHECIDA Deze voorstelling is tegelijkertijd een ode aan Amália Rodrigues en een herinnering aan het veelzijdige karakter van de traditionele fado, een muziekstijl die dankzij Amália de wereld heeft veroverd. Met: Maria da Saudade (zang), Luís Ribeiro (guitarra portuguesa), Ana Luísa (viola de Fado). Om 20 uur. waar: Cultuurhuis De Leest, Sint-Jorisstraat 62 meer info: www.deleest.be, 051/33.76.20 ORG: Cultuurhuis De Leest

ZATERDAG 18 MAART KOREN ZONDER KAF Zimra trekt de kaart van de samenhorigheid: vier Izegemse koren Die Boose, De Kerels, het Jeugdkoor Bosmolens en Zimra laten zich elk van hun beste kant zien en werken samen richting een grote apotheose, verzorgd door het ondertussen beroemde en beruchte saxofoonkwartet Die Verdammte Spielerei Om 20 uur. waar: Kerk Bosmolens, Ter Beursplein 1 meer info: http://www.zimra.be ORG: Koor Zimra

VRIJDAG 31 MAART STAN VAN SAMANG IN CONCERT Zonder twijfel dé Vlaamse zanger van 2015 en 2016. Hij stond met zes hits in de Ultratop op hetzelfde moment. Ook speelde hij vijf maal in een uitverkochte Lotto Arena. Stan Van Samang is en blijft publiekslieveling nummer één. Om 20 uur.

Izine 2017/02  

maart - april

Izine 2017/02  

maart - april

Advertisement