Page 4

MILIEUNIEUWS Compostmeesters weer van start Op zaterdag 4 maart start het werkjaar van de Compostmeesters met een sessie composteren op de volkstuintjes. Iedereen is van harte welkom! Sinds juni 2015 hebben de Izegemse Compostmeesters hun nieuwe stek op de volkstuinsite Mandeltuintjes, aan de Prinsessestraat 75 in Emelgem. In hun demotuin focussen ze zich op composteren in vaten of bakken. Elke eerste zaterdag van de maand, van maart t.e.m. september, zijn zij daar van 9.30 tot 11.30 uur aanwezig om mensen te helpen met hun vragen rond composteren.

Zwerfvuilactie op 25 maart Elk jaar organiseren de Minaraad, de Politie, de Groendienst en de Milieudienst samen een zwerfvuilactie. De Zwerfvuilactie 2017 vindt plaats op zaterdag 25 maart van 9 tot 12 uur. Deze keer focussen we op de Bosmolens en de Mol. De organisatie zorgt voor de begeleiding en het nodige materiaal: afvalzakken, fluohesjes, grijpstokken en handschoenen. Elke deelnemer krijgt een attentie, een hapje en een drankje. Verenigingen krijgen een vergoeding. De grootte van die vergoeding hangt af van het aantal personen dat deelneemt. Vertrek-en verzamelpunten, indeling groepen, uren, e.d. zijn nog niet bepaald . Al deze info wordt later meegedeeld. Graag rekenen we op je medewerking. Voor inschrijvingen neem je contact op via 051/33.73.75 of via thomas.segers@izegem.be en dit uiterlijk vóór 6 maart.

Kippen te koop De Minaraad organiseert al voor de elfde keer het kippenproject. Het doel is nog steeds de afvalberg van de gezinnen mee te laten verwerken door de kippen. Vijftig gezinnen kunnen opnieuw 3 kippen kopen voor 12 euro. De voorverkoop vindt plaats op zaterdag 25 maart, vanaf 9 uur, in het stadhuis. De eerste 50 Izegemse gezinnen die zich komen aanmelden en betalen, krijgen hun kippen. De kopers kunnen hun kippen dan op 15 april, tussen 9 en 11 uur, komen ophalen op de Volkstuintjes in Emelgem. Meer info krijg je op 051/33.73.75 of thomas. segers@izegem.be.

4 // Izine Izegem

Sinds februari 2016 werkt de Sint Jozefskliniek Izegem nauw samen met Az Groeninge Kortrijk. Binnen de Sint-Jozefskliniek Izegem bieden diverse artsen van AZ Groeninge consultaties aan. We verruimen hierbij ons zorgaanbod en kunnen hierdoor meer gespecialiseerde zorg aanbieden in de regio Izegem. Meer info aan het onthaal op 051/33.41.11. Tegen half april sluit het ziekenhuis AZ Groeninge in Kortrijk de campussen Vercruysselaan en Loofstraat. Zij verhuizen definitief naar campus Kennedylaan, net zoals een aantal diensten van campus Reepkaai. Wat betekent dat voor jou? • Verhuisperiode: maart en de eerste helft van april 2017. Vanaf dan zijn er nog twee sites: campus Reepkaai en campus Kennedylaan. De dienst spoedopname verhuist op vrijdag 14 april 2017 naar campus Kennedylaan, adres: Ziekenhuisweg Kortrijk. • Na de verhuizing houden alle artsen consultaties op campus Kennedylaan, met ondersteuning aan de diensten op campus Reepkaai. • Vanaf maart nieuwe bezoekersparking met shuttledienst naar de hoofdingang. De bus van De Lijn stopt voor de hoofdingang. Alle info vind je op www.azgroeningeverhuist.be

Izine 2017/02  

maart - april

Izine 2017/02  

maart - april

Advertisement