Page 31

VRIJWILLIGERS

T S N E I D D O NO T K S E R O E Z G I L L I VRIJW De Zelfmoordlijn: 18.000 oproepen per jaar De Zelfmoordlijn is nog altijd een beetje taboe. Wie ernaar belt, hangt dat niet aan de grote klok. Vorig jaar hebben 130 vrijwilligers echter wel zo’n 18.000 oproepen beantwoord. Zowel de oproepen als de vrijwilligers van de Zelfmoordlijn zelf, komen ook uit onze regio. We polsten even naar de ervaringen van zo’n vrijwilliger. Strikt anoniem weliswaar, zoals dat bij de Zelfmoordlijn de gewoonte is.

Het werk bij de Zelfmoordlijn is ongetwijfeld emotioneel belastend Hoe ga je hiermee om? “Soms heb je inderdaad moeilijkere gesprekken. Gesprekken die je persoonlijk meer aangrijpen of gesprekken die je eigen waarden geweld aan doen, vergen iets meer van jezelf. Ook gesprekken waarbij de oproeper overtuigd blijft van het idee van zelfmoord, ook al heb je tijdens het gesprek alles uit de kast gehaald, zijn moeilijk. Deze gesprekken vind ik persoonlijk het zwaarst. Soms denk ik er de dag erna aan terug en hoop ik dat hij of zij het goed maakt, en dat het gesprek toch iets heeft losgemaakt. Gelukkig zijn dit soort gesprekken echt in de minderheid. De gesprekken die je wel goed kan afsluiten zijn veel couranter en geven me kracht. Deze gesprekken maken dat ik telkens weer met een goed gevoel en positieve verwachtingen aan de volgende wacht kan beginnen.”

Zijn er bepaalde oproepen die je altijd zullen bijblijven? “Een gesprek met een dame van 86 jaar zal me steeds bijblijven. Ze heeft een heel

actief leven gekend. Ze heeft veel gereisd en een bloeiende carrière uitgebouwd. Op late leeftijd heeft ze haar man leren kennen en zijn ze gelukkig getrouwd. De laatste jaren heeft ze voor haar zieke echtgenoot gezorgd. Deze is uiteindelijk overleden. Na de dood van haar man werd mevrouw geconfronteerd met grote eenzaamheid. Zo hard ze geleefd heeft, zo eenzaam en verdrietig was ze nu. Dit deed haar aan zelfmoord denken. Het deed me beseffen hoe vluchtig alles is en dat een voorspoedig en liefdevol leven ons niet altijd behoedt van eenzaamheid en verdriet.”

Jullie werken in een strikte anonimiteit. Is het soms niet verleidelijk om die anonimiteit te doorbreken, gezien het feit dat jullie soms erg emotionele gesprekken voeren? “Enkel mijn vriend en ouders weten van mijn engagement. Ook al omwille van de praktische reden dat ik van thuis uit de lijn beantwoord en dat huisgenoten dus op de hoogte moeten zijn. Maar het is ergens ook wel fijn dat enkele mensen het weten. Het kan deugd doen om na een wacht toch eens te vertellen hoe het ging, zonder in grote details te moeten treden. Voor mij is dit voldoende als ik even erna mijn gevoel kan uiten.”

DLIJN DE ZELFMOOR 13 • Telefonisch: 18mail: / • Online / chat rd1813.be w w w.zelfmoo

De Zelfmoordlijn 1813 is een erkende nooddienst die oproepen beantwoordt van mensen met zelfdodingsgedachten en hun omgeving via verschillende media: telefoon, chat, e-mail Je kan er gratis en anoniem terecht voor een (crisis-)gesprek. De vrijwilligers van het Centrum ter Preventie van Zelfdoding zorgen voor de continue bemanning van de Zelfmoordlijn 1813.

Interesse om vrijwilliger te worden bij de Zelfmoordlijn 1813? Wij leren je graag kennen, stuur ons een mail via cpz@preventiezelfdoding.be of meld je aan via http://vrijwilligers.preventiezelfdoding.be/

maart - april 2017

// 31

Izine 2017/02  

maart - april

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you