Page 30

GOOGLE // Izegemnaar aan de slag in Dublins kantoor internetgigant

Jan werkt bij Google Jan De Bruyne (23) is Izegemnaar en werkt tegenwoordig voor internetgigant Google. Hij moest daarvoor naar Dublin verhuizen maar vindt dat allesbehalve erg. Want de geruchten die je hoort over Google, blijken wel degelijk te kloppen. Je bent ondertussen al een half jaar aan de slag bij Google. Wat houdt je job precies in? Jan De Bruyne: “Ik werk als ‘associate account strategist - global customer experience’. Dat is een hele mond vol, maar concreet gaat het om een typische startfunctie. Zo’n 80% van m’n tijd help ik grotere klanten met hun technische problemen. Ik geef diezelfde klanten ook online marketingadvies. Daarnaast krijgen we binnen Google ongeveer 20% van onze tijd toebedeeld om functies binnen het team op te nemen of om persoonlijke projecten te voltooien. Bedoeling daarvan is je commerciële vaardigheden, klantgerichtheid en nog een hoop andere skills te ontwikkelen.”

Amuseer je je op het werk? Jan: “Ik werk nu bijna 6 maanden voor het bedrijf en ik ga elke dag met plezier werken. De eerste 6 weken waren pure training en integratie. Dat was erg intens en de leercurve was gigantisch. Maar na een half

30 // Izine Izegem

jaar beheers je het product al stukken beter. Je kunt je klanten veel beter ondersteuning bieden en het lukt ook makkelijker om waarde toe te voegen. Ik zit in een heel leuk team van zo’n 25 mensen, waarvan 20 Nederlandse collega’s. Dat was in het begin soms wel overweldigend, maar dat went erg snel en creëert een sfeer die heel open en eerlijk is. Ik had me geen beter team kunnen voorstellen dat bovendien nog erg jong is met leeftijden die variëren van 22 tot 28.”

Google heeft de reputatie dat het een geweldig bedrijf is om voor te werken. Er bestaan geruchten over biljartzalen op de werkvloer, enzovoort. Klopt dat? Jan: “Eigenlijk wel. De faciliteiten op kantoor in Dublin zijn ongeëvenaard. Eerst en vooral is er het erg lekkere eten. Je hebt verschillende restaurants op kantoor waar je op elk moment van de dag terecht kan. De keuze varieert van het Italiaanse restaurant Pronto tot het Aziatische Yum. Dat verveelt nooit.

Gelukkig kunnen we zwemmen en is er een fitnessruimte waar je kan vechten tegen dreigend overgewicht. Elke verdieping heeft ook een microkitchen, met snacks, koffie, gekoelde dranken en vaak een pooltafel, tafeltennis, een voetbaltafel of een videospel. De kantoren zijn geweldig uitgerust en het is een plezier om er tijd door te brengen. Eigenlijk zijn veel van die dingen onnodig of een beetje decadent. Maar ze zijn vooral heel leuk en ze zorgen ervoor dat Google wel gegeerd blijft als werkgever. Dus eigenlijk hebben ze dat slim bekeken. Bovendien volgen andere Amerikaanse techbedrijven deze tendens. De kantoren van Salesforce, Dropbox, Airbnb enzovoort moeten niet veel onderdoen.”

Meer nieuws van, voor en over Izegemse jongeren lees je online in ’t Boazeloarke: jeugd.izegem.be

Izine 2017/02  

maart - april

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you