Page 26

DE HANDEN UIT DE MOUWEN OP DE DAG VAN HET KIND! Op 18 maart organiseren de Jeugdraad en de Jeugddienst weer de Dag van het Kind. Dat is een dag waarop alle kinderen van de lagere school via een reeks workshops kunnen proeven van verschillende beroepen en hobby’s. Inschrijven kan nog tot 3 maart, Niki en Klaas leggen hieronder uit waarom je dat zeker moet doen. Meer info en het complete programma vind je terug op jeugd.izegem.be.

Sokkenvriendjes met Pieperdehi ep Welke workshop bied je aan tijdens Dag van het Kind? Niki Mistiaen: “Wij gaan een sokkenvriendje maken. We kregen daarvoor een oproep van het Ministerie van Eenzame Sokjes. We roepen de hulp van de kinderen in om sokken om te toveren tot leuke dieren, mensen of monsters.”

Heb je een toffe herinnering van een vorige editie? Niki: “Vorig jaar werkten we rond het thema ‘Cowboys’. De kinderen konden sleutels verdienen door opdrachten uit te voeren. Met deze sleutels konden ze dan een schatkist openen. Ze waren erg gefascineerd door de

schatkist en er was bijna ruzie om wie als eerste een sleutel mocht uitproberen. Gelukkig waren er sleutels genoeg en kon iedereen een slotje van de schatkist openen.”

Waarom moeten andere organisaties hier volgens jou ook in meestappen? Niki: “Met Pieperdehiep willen we kinderen telkens weer een onvergetelijke dag bezorgen. Via Dag van het Kind bereik je echt alle Izegemse kinderen die eens wat nieuws willen uitproberen. Het is fijn om hen even op sleeptouw te kunnen nemen en blije gezichtjes te zien.”

Journalistiek met Klaas Allosse rie Wat staat er op 18 maart op jouw programma? Klaas Allosserie: “Ik organiseer de workshop journalistiek. Samen met de kinderen praat ik eerst even over wat ze al weten van het medialandschap in Vlaanderen. Daarna maken we in groep een krantje, waarvoor ik de kinderen zelf vragen laat stellen aan de leeftijdsgenoten die een andere workshop volgen. We smukken alles wat op met foto’s die de kinderen zelf nemen, en drukken het krantje dan af.”

Waarom doe je mee met Dag van het Kind? Wat maakt dit een leuke activiteit om aan deel te nemen? Klaas: “Ik heb niet getwijfeld toen de vraag kwam. De kinderen waren de twee voorbije edities heel enthousiast om deel te nemen en het is goed om ze eens te laten proeven van ‘een echte job’. Ook leren ze eens kinderen kennen uit andere jeugdbewegingen en van andere leeftijden. Dat kan alleen maar positief kan zijn voor hun ontwikkeling.”

Izine 2017/02  

maart - april

Izine 2017/02  

maart - april

Advertisement