Page 17

SPORTSTADIUM

Masterplan Sport officieel afgetrapt De eerste steen van het nieuwe sportstadium ligt er. Dit project is de grootste investering van de huidige bestuursperiode. Het is grote stap voorwaarts voor alles en iedereen wat te maken heeft met het Izegemse sportleven. Het nieuwe sportstadium is geen prestigeproject maar een echte noodzaak. De oude gebouwen lekten langs alle kanten energie en de infrastructuur was niet meer van deze tijd. Tabula rasa dus. Het nieuwe complex schakelt zich vast aan de topturnhal en het groene vrijetijdspark. Samen met de omgevingswerken, het kunstgras-voetbalveld en de heraanleg van de atletiekpiste, herstelt de stad ‘het Sportstadion’ zo opnieuw in zijn welverdiende glorie.

park. In Visie 2030 ook wel al eens het Central Park genoemd. Het Vrijetijdspark huisvest sport, cultuur en jeugd onder één dak. Weliswaar gescheiden door de Krekelstraat. Die zorgt ervoor dat we spreken over Sportcentrum Zuid met het Stadion en Sportcentrum Noord met het zwembad en de sporthallen. De koppeling van beide delen verloopt via de Krekelstraat. De oversteek van de Krekelstraat wordt binnenkort veiliger gemaakt.

Veiliger Krekelstraat

Ruim 5.000.000 euro

Het Sportstadion is gelegen in één van de groene longen van Izegem: het vrijetijds-

In opdracht van Farys investeert de stad meer dan 5.000.000 euro in dit project.

Wat staat er concreet ‘op den boek’ voor maart en april? In maart en april wordt er goed doorgewerkt aan de ruwbouw van het hoofdgebouw. Alle metselwerken voor de drie etages worden afgerond en de gevelbekleding voor de gelijkvloerse verdieping wordt geplaatst. Tegelijkertijd worden de ventilatie-, sanitaire en elektrische technieken geïnstalleerd op het gelijkvloers. Komende maand wordt ook de bouw van de staantribune aangevat. De funderingen daarvoor worden gegoten vanaf 1 maart en op het einde van maart wordt ook de staalstructuur geplaatst. Tegen half mei moet bovendien de nieuwe fietsenberging afgewerkt zijn. Je kunt de vooruitgang van de werken volgen via www.sportkrekel.be of op de facebookpagina van de sportdienst: https://www.facebook.com/SportdienstInIzegem/. Heb je opmerkingen of wil je meer info? Stuur dan een eenvoudig mailtje naar izegemspreekt@izegem.be. Graag de vermelding ‘Het Sportstadion’ in het onderwerp. We geven je dan zo snel mogelijk een antwoord.

Het eerste deel van het dossier is gegund aan aannemer Vuylsteke uit Meulebeke. De werken werden opgestart op 7 november 2016 en zullen zeker het volledige jaar 2017 in beslag nemen. Met vermoedelijk nog een afsluitend deel in 2018. Ondertussen leggen we het kunstgrasvoetbalveld aan zodat we het al kunnen gebruiken tijdens het seizoen 2017-2018.

Zwembadweetjes West-Vlaamse Jeugdtrofee Roeselaarse Kayak Vaarders Zondag 5 maart, van 13 tot 18.30 uur Meer info bij Hartwin Ghekiere op hartwin_ghekiere@hotmail.com Paco Zwemwedstrijd Zondag 23 april, van 12 tot 18 uur Meer info op http://www.zwemfed.be/ splashweb Het zwembad zal gesloten zijn op zondag 16 april (Pasen) en maandag 17 april (Paasmaandag). Tsjaka Zwemlijn – www.tsjakazwemlijn.be

maart - april 2017

// 17

Izine 2017/02  

maart - april

Izine 2017/02  

maart - april

Advertisement