Page 13

BUURTGEBOUW

Buurtgebouw zoekt naam We werkten de afgelopen maanden hard aan het nieuwe buurtgebouw voor de Bosmolens. Sportclubs kunnen er in maart al terecht, de officiĂŤle opening is voorzien voor juni. Tijdens de zomermaanden wordt het buurtlokaal een extra uitvalsbasis voor de speelpleinwerking. Het kind moet echter nog een naam hebben. En daarvoor rekenen we graag op jou.

Eind februari begint de aannemer met de sloop van het oude (buurt)gebouwtje op het speelplein aan de Karel de Goedelaan. De voorzieningen daar waren niet meer van deze tijd en een renovatie was geen optie meer. Daarom komt er een gloednieuw gebouw, dat binnenkort wordt afgewerkt.

Twee functies Het nieuwe gebouw krijgt een dubbele functie. Er komen kleedkamers, sanitaire voorzieningen en een berging voor de sportclubs die het terrein gebruiken. Het lokaal bevat ook een polyvalente ruimte die gebruikt kan worden voor de speelpleinwerking, maar ook voor vergaderingen, voordrachten, tentoonstellingen, netwerkevenementen en activiteiten met verenigings- of familiaal karakter. In de ruimte is er plaats voor een

45-tal personen. Er is ook een keukentje aanwezig.

Kloppend hart voor de buurt Bedoeling is dat het gebouw een kloppend hart wordt voor de buurt en de buurtwerking. Verenigingen en privĂŠpersonen kunnen het vanaf september huren voor de organisatie van vergaderingen of kleinschalige evenementen. Buurtbewoners hoeven niets te vrezen, want een duidelijk afgelijnd reglement zal alle overlast vermijden.

moet natuurlijk ook bruikbaar zijn en goed klinken. Heb je zin om een logo te ontwerpen? Dat mag ook, maar het moet niet. De naam, en eventueel het logo, zullen later aangebracht worden op de ramen van het centrum. Wie de winnende naam aanlevert, kan rekenen op een fijn cadeautje van de stad.

Je kan je voorstel tot eind april mailen naar communicatie@izegem.be. We zien ernaar uit!

Het kind moet een naam hebben Het lokaal heeft nu wel nog een naam nodig. En daarvoor doen we graag een beroep op jouw inspiratie en creativiteit. Heb je een idee? Laat dat dan zeker weten. Je idee mag best wild zijn, maar de toekomstige naam

maart - april 2017

// 13

Izine 2017/02  

maart - april

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you