Page 1

ONE DIRECTION Információk: Eredet: Egyesült Királyság

Aktív évek:2010 - napjainkig Műfaj:Pop Kiadó:Syco, Columbia Tagok:

Niall Horan Zayn Malik Liam Payne Harry Styles

Louis Tomlinson


Történetük: Az X-factor: 2010-ben Niall Horan, Zayn Malik, Liam Payne, Harry Styles és Louis Tomlinson valamennyien külön indultak a The X Factor hetedik szériájában, de nem jutottak be a "Fiúk" kategóriába. Nicole Scherzinger javaslatára egy együttest alkottak belőlük, így folytathatták a versenyt. Az F.Y.D., Diva Fever és Belle Amie kiesése után mindössze a One Direction maradt Simon Cowell csapataként. Ők végül a harmadik helyezést érték el. Másodikként Rebecca Ferguson végzett, majd Matt Cardle került ki a tehetségkutatóból nyertesként.


Karrier: A zenekar neve Harry Styles fejéből pattant ki. Harry azt mondta, hogy itt van öt idegen srác, akik lehet, soha nem lettek volna jóban, ha nincs az X-faktor, így már csak egy irány-ba haladhatnak tovább. Időközben Amerikában is alakult egy One Direction nevű formáció, akik 2009-ben kezdték karrierjüket, és perre vitték az ügyet. A fiúk azonban nem voltak hajlandóak nevet változtatni. Végül a pert a brit One Direction nyerte, ezért az amerikai csapat nevet változtatott. Az X Factort követően a csapat lemezszerződési lehetőséget kapott a Syco Music kiadótól. A One Direction kilenc versenytársuk mellett az X Factor Live Tour állomásait járta 2011-ben februártól áprilisig. A koncertkörút brit és ír állomásokat foglalt magában. Az együttes 2011. április 4-én a The Alan Titchmarsh Show című rendezvényen lépett fel, ahol első kislemezük címét is bejelentették, mely a What Makes You Beautiful címet kapta, és júniusra tervezték kiadását, amely augusztusra halasztottak, viszont ténylegesen szeptember 11-én jelent meg. Debütáló albumuk Savan Kotecha közreműködésével készült, az Up All Night címet kapta, és november 21-én jelent meg. Második kislemeze, a Gotta Be You november 13-án jelent meg.


Többek között Kelly Clarkson és Ed Sheeran írt a lemezre dalokat. Az együttes 2011 végén, illetve 2012. januárjában önálló koncertkörútba kezdett, melynek állomásai az Egyesült Királyságon belül lesznek majd. A Live While We're Young új klipjük 2012. szeptember 20án jelent meg.

Tagok: Harry Styles 1994. február 1-jén született Cheshireben, az Egyesült Királyságban. Szülei 7 éves korában elváltak, édesanyja, Anne Cox pedig később összeházasodott Harry jelenlegi nevelőapjával, Joe Milwarddal.Harrynek egy nővére van, Gemma Styles. Harry a zenekar legfiatalabb tagja.

Louis Tomlinson 1991. december 24-én született Doncasterben Johanna és Mark Tomlinson gyermekeként. Négy húga van: Lottie, Félicité, és az


ikrek, Daisy és Phoebe. A szüleik 2011-ben elváltak.Ő a zenekar legidősebb tagja.

Liam Payne 1993. augusztus 29-én született Wolverhamptonban Karen és Geoff Payne gyermekeként. Koraszülött volt. Liamnek két nővére van, Ruth és Nicola.. Niall Horan 1993. szeptember 13-án született Mullingarban Maura és Bobby Horan gyermekeként. Egy idősebb bátyja van, Greg.

Zayn Jawadd Malik 1993. január 12. született Bradfordban félig angol, félig pakisztáni énekes.

one direction  

one direction