Page 1


INTRODUCTIE Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec quam felis, ultricies nec, pellentesque eu, pretium quis, sem. Nulla consequat massa quis enim. Donec pede justo, fringilla vel, aliquet nec, vulputate eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo. Nullam dictum felis eu pede mollis pretium. Integer tincidunt. Cras dapibus. Vivamus elementum semper nisi. Aenean vulputate eleifend tellus. Aenean leo ligula, porttitor eu, consequat vitae, eleifend ac, enim. Aliquam lorem ante, dapibus in, viverra quis, feugiat a, tellus. Phasellus viverra nulla ut metus varius laoreet. Quisque rutrum. Aenean imperdiet. Etiam ultricies nisi vel augue. Curabitur ullamcorper ultricies nisi. Nam eget dui. Donec pede justo, fringilla vel, aliquet nec, vulputate eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo.


KERNTAAK 1 : ONTWERPT MEDIA-UITING.


1.1 BEOORDEELT OPDRACHT EN ADVISEERT OPDRACHTGEVER. De werkwijze die wij hanteren bij WPRG, betreft het analyseren van nieuwe opdrachten. WPRG realiseert nieuwe klanten door middel van het inkopen van leads, dit gaat voor de mogelijke klanten op de volgende manier : De klanten vullen op een website hun wensen in voor een nieuwe website, deze wensen worden in een offerte vorm (een lead) gestuurd naar drie verschillende webdesign bedrijven. Als wij ĂŠĂŠn van deze bedrijven zijn neemt de commercieel directeur contact op met deze mogelijk klanten. Tijdens het telefoongesprek vraagt de commercieel directeur informatie op over het bedrijf van de mogelijke klant. Het rond de tafel zitten met de klant. In veel gevallen is de volgende stap na het telefoon contact met de mogelijke klant, het rond de tafel zitten met deze klant, dit kan bij de klant zijn of bij ons op het kantoor. Het gesprek wordt meestal gedaan door de commercieel directeur, ik ben zelf een aantal keer mee geweest. Tijdens dit gesprek wordt er wat dieper op de opdracht ingegaan en worden alle punten van de klant nauwkeurig genoteerd, ook heeft dit persoonlijke gesprek als voordeel dat de klant een beter beeld van ons bedrijf heeft.

Telefoon contact tussen Designer en Klant Als de opdracht een feit is en de designer van het project heeft nog geen contact gehad met de klant, dan neemt de designer contact op met de klant om zichzelf voor te stellen. Eventuele extra wensen en voorbeeld websites worden tijdens dit telefonisch contact opgevraagd. Dus de informatie die er uiteindelijk dus is om een project te starten zijn : -

De offerte van de eerste aanvraag. Geschreven informatie van het eerste telefoon gesprek Geschreven informatie van het rond de tafel gesprek Email van klant met wensen.


1.2 WERKPROCES MAAKT PLAN VAN AANPAK. De wijze van plan van aanpak opstellen binnen WPRG Bij WPRG worden projecten ingedeeld per maand. Voor deze indeling zitten een paar mensen aan tafel om de projecten van dag tot dag in te plannen. Deze planningen worden ook individueel uitgewerkt en drie keer uitgeprint. Één voor de klant, één voor de uitvoerder en één voor de directeur. Zo kan de klant precies zien waar wij mee bezig zijn, de uitvoerder van het project weet wat hij wanneer moet doen en de directeur kan zijn of alles op schema loopt.


1.3 WERKPROCES MAAKT CONCEPT (oplevering 1).

Het realiseren van het concept.

Opleveren van het concept.

Naar aanleiding van alle verzamelde informatie, die behaald was door de contact momenten met de klant, gaan we beginnen met het realiseren van het concept. De start hiervan wordt gemaakt doormiddel van een ontwerp in Photoshop.

Als dit ontwerp is gemaakt levert WPRG dit op als ontwerp 1 waarop de klant zijn reacties/verbeter punten kan geven. Dit ontwerp wordt naar de klant gemaild, met daarbij een toelichten op het ontwerp. Na dat deze reacties/verbeter punten zijn ontvangen, kan ik beginnen aan het ontwerpen van versie 2.

(Ik zal in de volgende werkprocessen één opdracht als leidraad gebruiken) Hoe gaat het ontwerpen van het concept te werk. Tijdens het ontwerpen van het concept neem ik de verzamelde informatie van klant mee in het ontwerp. Hierbij houd ik rekening met de informatie zoals : -

voorbeeld site(s) voorbeeld informatie bestaande huisstijl aangeleverde foto’s aangeleverde koptekst voor de homepage

Ook leveren sommige klanten ook al een voorbeeld aan van hoe hun de positie van de content willen in de website. Dit wordt dan vaak gedaan in programma’s zoals : Paint, Wordt, Powerpoint, etc.

Op de linker bladzijde vindt u een voorbeeld van een oplevering van het eerste ontwerp.


1.4 MAAKT ONTWERP (oplevering 2).

De reactie van de klant op ontwerp één. Na dat ontwerp één is opgestuurd naar de klant, krijgt de klant twee dagen om hier haar/zijn reactie op te geven. De reacties van klanten lopen heel erg uiteen van elkaar. Zo zijn sommige bij het eerste ontwerp al helemaal verkocht terwijl andere klanten zelfs bij het laatste ontwerp nog moeite hebben de knoop door te hakken. Ook zijn sommige klanten heel duidelijk met reactie geven terwijl andere dat niet zijn. Bij sommige klanten kan je goed merken dat zij het heel moeilijk vinden om uit te leggen wat ze precies willen. Het vissen naar wat de klant precies wilt blijft lastig, maar daarvoor hebben wij ook meerdere reactie rondes. Het verwerken van reactie één. Na dat de reactie van de klant aandachtig is doorgenomen gaan wij aan de slag met ontwerp twee. Als de reactie van de klant is doorgevoerd wordt het tweede ontwerp opgestuurd. Ontwerp twee wordt ook meestal opgestuurd met een ontwerp van de vervolgpagina. Ontwerp 2 links.

Test Test


1.5 PRESENTEERT MEDIA-UITING (oplevering 3).

Wat gebeurd bij de afronding van het ontwerp?

Test

Na het verwerken van reactie twee van de klant gaan we er van uit dat het volgende aangepaste ontwerp dat we sturen het definitieve ontwerp is.

Test

In prinicipe is de werking hiervan het zelfde, de ontwerpen worden opgestuurd via de mail en er wordt een uitleg bijgegeven. Bij deze uitleg wordt ook gevraagd aan de klant of ze een akkoord willen geven op het ontwerp per email. Wij vragen de akkoord op het design en al het andere werk wat we maken altijd via de mail, dit omdat we dan altijd een stok achter de deur hebben. Het eindresultaat. Om naar een goed en spoedig eindresultaat te werken is het belangrijk om soms exact te doen wat de klant vraagt. Dit kan betekenen dat je je eigen mening soms achterwege moet laten. Hieronder het eindresultaat


2.1 BEREIDT REALISATIE VOOR.

Het verzamelen van benodigde beeldmaterialen. Als de technische ronde van het project start, zorgen wij er voor dat we van te voren alle benodigde beeldmaterialen hebben. Het verzamelen hiervan gaat vaak anders. Sommige klanten leveren alle tekst en afbeeldingen af bij ons, andere klanten hebben nog geen beeldmateriaal en wil dat wij foto’s regelen. Mocht dit laatste het geval zijn, dan halen wij foto’s van internet en brengen de gemaakte licentie kosten in rekening bij de klanten.

Als deze instellingen allemaal gereed zijn kan je via de live demo site ‘Joomla’ installeren.

De website die wij hier het meest voor gebruiken is : www.istockphoto.com Het voorbereiden van het technische gedeelte. Zodra al het beeldmateriaal van de klant aanwezig is maken wij een account aan op onze server zodat we daar de site live op kunnen maken. Op de server wordt dan een FTP account en een MSQL database gegenereerd. Als deze instellingen allemaal zijn voltooid wordt er een ‘Joomla’ pakket via de FTP op de server geplaatst.

Meer over Joomla weten? Ga naar pagina : .. Dit zijn de voorbereidingen die wij treffen voor het daadwerklijk intergreren van de layout in de live website.


Weight Guard Goudappel pakket Uitgebreide analyse lichaamssamenstelling: gewicht, BMI (een maat voor overgewicht waarbij het gewicht wordt gerelateerd aan de lengte) BMR (je persoonlijke dagelijkse energiebehoefte in kcal), vetpercentage, vetmassa, vetvrije masa, spiermassa, vochtpercentage, botmassa, viscerale vetwaarde (vet rond buik en vitale organen), metabolische leeftijd en streefwaarden.

1 x persoonlijk consult op basis van analyse: - uitgebreide vragenlijst (100 vragen) - voedingsdagboek - meting lichaamssamenstelling

70 dagen e-mailcampagne met iedere dag waardevolle informatie en tips omtrent voeding, beweging & lifestyle.

â‚Ź 49,95

(bovendien (gedeeltelijk) vergoed door de meeste zorgverzekeraars) Optie: vervolgconsult (20 min.) incl. meting

â‚Ź 19,50

Regina Verweykade 18 - 3059 SN Rotterdam - T: 010-2280484 - E: info@weightguard.nl


2.2 BEGELEIDT UITBESTEDINGEN

Het laten drukken van grafische ontwerpen.

Test

Het gebeurd meer als eens dat wij voor de klant : folders, visitekaartjes, enveloppe etc. moeten uitprinten. Als dit gebeurd sturen wij het naar de drukker toe. Ook ik heb een keer dit gedaan. Belangrijk is om duidelijke afspraken te maken over tijd wanneer het product gereed is met de drukker. Deze afspraken ook vanuit de drukker naar de klant te sturen voor wie de documenten gedrukt moeten worden. Voor de drukker is het erg belangrijk dat documenten goed voorbereid zijn. Belangrijk hierbij is de juiste kleuren, juiste afmetingen, uitloopranden, etc.

Test

Hiernaast ĂŠĂŠn van de flyers die ik heb laten drukken.


2.3 MAAKT DE MEDIA UITING.

Het intergreren van layout in CMS. Zodra alle voorbereidingen zijn getroffen gaan wij beginnen met het intergreren van de ontworpen layout in het CMS systeem. De manier hoe wij dit doen is een bestaande standaard layout zo om te vormen, dat het precies hetzelfde is als het ontwerp wat er gemaakt is voor de klant. De manier van het realiseren van de website. De manier hoe wij deze bestaande template omvormen tot een exact kopie van het eerder gemaakt ontwerp is doormiddel van : Overige modules verwijderen uit de CMS in Joomla, Extra modules aanmaken De CSS aanpassen De PHP aanpassen Als heel het frame is opgezet van de website begin ik aan het vullen van de site. Dit doe ik doormiddel van de opgeleverde content van de klant in de site te plaatsen. Als deze onderwerpen zijn behandeld en ik een checklist heb nagelopen laat ik de live website zien aan de klant. Aanmerkingen van de klant pas ik nog toe, en dan is de website in theorie af.


1

2

3

4

5


WAT IS JOOMLA?

Test

Test

Test

Test


BEDANKT VOOR HET LEZEN.

Test3  
Test3  

Dit is test 3

Advertisement