Page 1

NEW NEW


NEW

NP

Jokaisen teknologian kohdalla tapahtuu niin sanottu käänne – se on hetki, kun tämä teknologia maksaa itsensä taloudellisesti takaisin. On olemassa myös ”käännekohtatuote”, joka ilmentää juuri tuota hetkeä – ja se tuote maakaasulle on NEW STRALIS NP:mme.

PLANEETTAAMME VARTEN

Kasvihuonekaasut ja saasteet ovat aihe, jota ei voi vain jättää käsittelemättä ja soveltaa niihin vanhoja ratkaisuja. Jotta kuljetusalasta saataisiin kestävämpi ympäristön suhteen, tarvitaan uusia ajatusmalleja. 25 vuotta kestäneen jatkuvan kehityksen pohjalta IVECO NATURAL POWER -ajoneuvot maksimoivat maakaasun ympäristöhyödyt. Maakaasu on kaikkein ympäristöystävällisin polttoaine polttomoottoreille. Se tuo mukanaan merkittäviä hyötyjä ympäristölle: • parantaa paikallista ilmanlaatua poistaen melkein kaikki ilmansaasteet (NOx -70 %, PM -99 %, NMHC -90 % vs. EURO 6 -rajoitukset) • vähentää maapallon lämpenemistä huomattavasti vähentämällä merkittävästi CO2 -päästöjä (n. -15 % verrattuna vastaavaan dieseliin ja jopa -95 % biometaaniin verrattuna), • vähentää myös melusaastetta huomattavasti kaupunkien keskustoissa ja yökuljetuksissa. Näistä syistä eurooppalaiset viranomaiset tukevat maakaasun jakeluverkoston nopeaa kehittämistä vuoteen 2025 mennessä, jolloin asemien välimatka olisi enintään 150 km CNG:lle ja 400 km LNG:lle. Maakaasu on valmis läpimurtoon. Oletko valmis käyttämään kaasua?

YRITYKSELLESI

Aidon vaihtoehdon perinteisille polttoaineille on oltava yhtä hyvä kuin dieselin suorituskyvyn, hyötykuorman ja monipuolisuuden suhteen. Onnistuakseen sen on myös taattava samat tai paremmat TCO-kokonaiskustannukset. Meillä on tällainen vaihtoehto. NEW STRALIS NP on ensimmäinen kaasuajoneuvo, joka on suunniteltu pitkille matkoille. Se on varustettu 400 hv:n moottorilla ja sillä on sama hyötykuorma kuin vastaavalla dieselkuormaautolla. Sen toimintasäde on jopa 1 500 km. Se voi siis ajaa Madridista Frankfurtiin ilman tankkausta. STRALIS NP on todellinen vaihtoehto. Pitkän matkan tehtävissä (riippuen polttoaineen hinnasta) se voi olla tuottava vaihtoehto 120 000 kilometrin vuosiajolla ja tarjoaa huomattavia lisäsäästöjä tällä kilometrimäärällä. STRALIS NP antaa mielenrauhaa tulevien, kiristyvien ja dieselajoneuvojen pääsyä kaupunkien keskustoihin ja alppiteille rajoittavien säännösten edessä. STRALIS NP tarkoittaa mahdollisuutta samalla, kun puhtaiden ajoneuvojen kysyntä kasvaa pitkin Eurooppaa – aina suurista vähittäiskaupan organisaatioista energiasektoriin, autoalalta ruoka- ja juoma-alalle.

SISÄLTÖ TCO2-ESITAISTELIJA

4

LUOKKANSA PARAS TEHO

6

LUOKKANSA PARAS TOIMINTAMATKA

7

ENSIMMÄINEN AUTOMATISOITU VAIHTEISTO KAASUKÄYTTÖISESSÄ KUORMA-AUTOSSA 8 LUOKKANSA PARAS MUKAVUUS NEW STRALIS NP YHDELLÄ VILKAISULLA

9 10

3


ALIN TCO + ALIN CO2 = TCO2-ESITAISTELIJA

NEW STRALIS NP: JOPA 40 %:N VÄHENNYS POLTTOAINEENKULUTUKSESSA (MAASTA RIIPPUEN) DIESELIIN VERRATTUNA

NEW STRALIS NP: TCO JOPA -7 %:A DIESELIIN VERRATTUNA

TCO-TAISTELIJA JOKA TEHTÄVÄÄN Luonnonvoimat mullistavat kohta markkinat. NEW STRALIS NP edustaa vallankumousta kuljetusalalla: ensimmäistä ker taa vaihtoehtoisella polttoaineella toimiva ajoneuvo tarjoaa mahdollisuuden parantaa sekä ympäristöystävällisyyttä ja sijoitustuottoja – sen TCO on jopa 7 % alhaisempi kuin dieselajoneuvojen. (Maasta riippuen) Tämä johtuu siitä, että NEW STRALIS NP käyttää 15 % vähemmän polttoainetta ja koska maakaasu on huomattavasti halvempaa kuin diesel suurimmassa osassa Euroopan maita. Tätä taloudellisuutta voidaan parantaa vielä enemmän IVECON ainutlaatuisten polttoaineneuvontapalveluiden avulla. TCO2 live, joka perustuu vuosien kokemukseen maakaasusta ja energian hallinnasta, on täysi, integroitu, kustannuksia vähentäviä ratkaisuja tarjoava paketti. Siihen sisältyvät muun muassa seuraavat: • TCO2 ADVISING (polttoainesäästöjä koskevaa neuvontaa), • TCO2 DRIVING (taloudelliseen ajoon keskittyviä ajokursseja), • ja ainutlaatuinen UPTIME GUARANTEE -toimintamalli. 4


NEW STRALIS NP: JOPA -15 % CO2 VS DIESEL

NEW STRALIS NP:MME BIOMETAANILLA: JOPA -95 % CO2 VS DIESEL

CO2-TAISTELIJA JOKAISEEN TEHTÄVÄÄN NEW STRALIS NP tarjoaa taloudellisuutta ja ympäristöystävällisyyttä yhdessä paketissa. Maakaasu on kaikkein paras vaihtoehtoisista polttoaineista sen jälkeen, kun diesel voitti sodan bensiiniä vastaan. Se ei ole vain kehityksessä oleva ratkaisu, se on jo täällä: todistetusti toimivaa teknologiaa, jonka IVECO esitteli jo 1996. Teknologian kestävyys on todistettu kymmenissä tuhansissa maakaasukäyttöisissä busseissa ja IVECON kuorma-autoissa pitkin Euroopan teitä. NEW STRALIS NP on ensimmäinen kaasukäyttöinen kuorma-auto, joka tarjoaa tehoa, toimintamatkaa, ajomukavuutta ja mahdollisuutta pitkien matkojen kuljetusten standardeilla. Se myös tarjoaa kaksinkertaisen määrän mahdollisuuksia ekositoutuneille kuljetusalan ammattilaisille: • vähentää saastepäästöjä, melua ja muita ulkoisvaikutuksia, • vähentää CO2 -päästöjä osallistuen näin pienentämään kuljetusalan hiilijalanjälkeä. Se pienentää CO2 -päästöjä jopa 95 % käyttämällä paineistettua tai nesteytettyä biometaania.

5


LUOKKANSA PARAS TEHO UUSI CURSOR 9 MAAKAASUMOOTTORI

Tavoitteemme NEW STRALIS NP:n suhteen oli luoda jotain aivan uutta: pitkien matkojen kaasukuorma-auto. Tätä varten kehitimme korkeimman suorituskyvyn voimansiirtolaitteiston maakaasulle, mitä on tehty hyötyajoneuvokäyttöön. Uusi CURSOR 9 Euro 6 -moottori, jossa on 8,7 litran sylinteritilavuus, paranneltu polttoprosessi ja optimoitu paino, tarjoaa luokkansa parhaan polttoainetehokkuuden pitkillä matkoilla. Sen uuden sukupolven kaasuinjektorit, polttoainekisko ja männät on suunniteltu tuottamaan kaikkein parhaimman tehon ja vääntömomentin. Aivan uusi pitkittäinen kolmitiekatalysaattori auttaa saavuttamaan tiukat päästörajoitukset ja takaa samalla alhaisen melutason jättäen vielä samalla tarpeeksi tilaa isommalle polttoainesäiliölle.

DIESELIN KALTAINEN SUORITUSKYKY

CURSOR 9 on ensimmäinen moottori, joka tuottaa tehoa ja vääntömomenttia, jotka ovat samat tai paremmat kuin samankokoisten dieselmoottoreiden. CURSOR 9 rikkoo ennätykset jokaisessa kategoriassa: • 18 % enemmän tehoa kuin kilpailijoilla, • luokkansa paras hyötysuhde, • luokkansa paras painon ja tehon suhde. Uusi ”hiljainen tila 72 dB (A)” -toiminto tekee moottorista täydellisen kaupunkiajoon ja yötoimituksiin. Öljynvaihtoväli on pidennetty jopa 75 000 km:iin ja tiettyjä kaasuosia on muunneltu minimoimaan ylläpitokustannukset.

MAX TEHO 400 hv MAKS. VÄÄNTÖMOMENTTI 1 700 Nm

EI ADBLUE®-LIUOSTA EI MONIMUTKAISTA JÄLKIKÄSITTELYÄ EI HIUKKASSUODATINTA EI AKTIIVISTA REGENEROINTIA EI JÄLKIKÄSITTELYN HUOLTOJA N2 CO2 H 2O NOX CO HC

VÄHÄISET CO2 -PÄÄSTÖT JA TODELLA VÄHÄN ILMANSAASTEITA

Sentrifugisuodatin ohivirranneille kaasuille takaa pysyvän ja tehokkaan öljynerottelun ja erittäin alhaiset pienhiukkaspäästöt ilman pakokaasujärjestelmän pienhiukkassuodatinta.

-70 % NOx vs EURO 6

6

-99 % PM vs EURO 6

-90 % NMHC vs EURO 6


LUOKKANSA PARAS TOIMINTAMATKA

VAIN LNG JOPA 1 500 KM TOIMINTAMATKA

CNG + LNG JOPA 285 + 750 KM

VAIN CNG JOPA 570 KM

7


ENSIMMÄINEN AUTOMATISOITU VAIHTEISTO KAASUKÄYTTÖISESSÄ KUORMA-AUTOSSA EUROTRONIC 12-NOPEUKSINEN AUTOMATISOITU VAIHTEISTO

NEW STRALIS NP on ensimmäinen kaasukäyttöinen kuorma-auto, jossa on automatisoitu vaihteisto, joka täyttää pitkien matkojen vaatimukset: • takaa pienemmän kaasun kulutuksen kaluston omistajille, • tarjoaa parempaa ajomukavuutta kuljettajille. 12-nopeuksinen EUROTRONIC -vaihteisto takaa sujuvan matkan tasaisella moottorin kuormituksella ja huipputehoa alamäissä, joissa se takaa huomattavan polttoainesäästön kiitos eco-roll-toiminnon. EUROTRONIC-vaihteisto estää voimansiirtolinjan vaurioita vaihteiston väärän käyttötavan takia ja takaa kytkimelle pitkän käyttöiän vähentäen näin huoltokustannuksia. Vaihteistossa on hydraulinen hidastin ja mäkilähtöavustin vakiona, jotta kuljettajan ja lastin turvallisuus voidaan taata parhaimman mukaan.

8


LUOKKANSA PARAS MUKAVUUS

SUUNNITELTU KULJETTAJALLE

NEW STRALIS NP -ohjaamo on suunniteltu kuljettajaa ajatellen ja takaamaan parhaimmat mahdolliset työolosuhteet, jotta pitkillä matkoilla saadaan irti paras tuottavuus. Korkeakattoinen HI-WAY-ohjaamo on noin 2 m korkea ja sen tilavuus on yli 10 kuutiometriä. Se voidaan varustaa yhdellä tai kahdella sängyllä ja kaikilla tärkeillä tietoviihdepalveluilla ja mukavuuksilla. Kojelauta on ergonominen ja toimiva. Se on tehty laadukkaista materiaaleista, jotta se ei natise eikä kolise. Kuljettaja yltää helposti kaikkiin ohjaimiin ilman, että hänen on kumarruttava eteenpäin, jolloin paras mahdollinen turvallisuus säilytetään.

9


NEW STRALIS NP YHDELLÄ VILKAISULLA SISÄLTÄ LÖYTYY

2,5 M LEVEÄ HI-WAY-OHJAAMO

UUSI CURSOR 9: 400 HV:N MAAKAASUMOOTTORI

12-NOPEUKSINEN EUROTRONIC AUTOMATISOITU VAIHTEISTO, JOSSA ON INTEGROITU HIDASTIN, ECO-ROLL-TOIMINTO JA MÄKILÄHTÖAVUSTIN

UUSI CNG- JA LNG-POLTTOAINESÄILIÖIDEN SUUNNITTELU

TUPLA LNG-KOKOONPANOLLA JOPA 1 500 KM TOIMINTAMATKA

UUSI KULKUSILTA

UUDET TAKA-AKSELIT UUSI TAKAJOUSITUS

UUSI RUNKOMALLI JA TAKANA OLEVA AKKULAATIKKO

RENGASPAINEIDEN SEURANTAJÄRJESTELMÄ (TPMS)

UUSIMMAN SUKUPOLVEN TRIPLA ”A” -EKORENKAAT 10


YMPÄRILTÄ LÖYTYY KOKONAISVALTAINEN PALVELUPAKETTI IVECO TCO2 LIVE on muutakin kuin kaupallinen ehdotus, se on lupaus: olemme asiakkaamme tukena etsimässä parempaa TCO:ta. IVECO on luonut kaikkein kattavimman paketin TCO-kustannusten pienentämistä varten ja se tarjoaa ensimmäistä kertaa kattavan paketin polttoaineenkulutukseen liittyviä palveluita.

UPTIME GUARANTEE -TAKUU TCO2 ADVISING TCO2 DRIVING 24/7 NON-STOP ASSISTANCE -APU M&R-OHJELMAT KALUSTON HALLINTA

PITKÄAIKAISIA POLTTOAINE- JA TCO-SÄÄSTÖJÄ VARTEN

RENKAIDEN HALLINTA HUOMIOI MAAKOHTAISET EROT

UPTIME GUARANTEE -TAKUU Takuuna tuotteen luotettavuudesta ja palveluverkoston erinomaisuudesta IVECO tarjoaa aivan uuden UPTIME GUARANTEE -TAKUUN. UPTIME GUARANTEE -takuun avulla, jos NEW STRALIS ei toimi teknisen vian takia, se korjataan 24 tunnin sisällä sen saapumisesta IVECON KUORMA-AUTOASEMALLE (aika IVECON ASIAKASKESKUKSEN MUKAISESTI). Jos tämä ei ole mahdollista, IVECO antaa asiakkaalle: • korvaavan väliaikaisen ajoneuvon (jos saatavilla), • päivittäisen korvauksen jokaisesta 24 tunnista, jonka ajoneuvo on korjaamossa (aina 4 päivään asti). UPTIME GUARANTEE -TAKUU kuuluu vakiona NEW STRALIS NP:hen ja se on integroitu ELEMENTS 3XL / 2XL sopimuksiin (aina 5 vuoteen asti).

TCO2 ADVISING IVECO on kaiken kattava polttoaineneuvoja – täysipäiväinen kumppani kuljetusalan tehokkuuden ja kestävyyden tiellä. Kokemuksemme kaikkein polttoaineystävällisimmistä ajotavoista perustuu vuosien toimintatietoihin, jotka on kerätty erilaisilta reiteiltä ja tehtäviltä ja prosessoitu (yhdessä asiakkaittemme kanssa). Nyt IVECO tarjoaa tätä ainutlaatuista osaamistaan palveluna, jonka toteuttavat asialleen omistautuneet asiantuntijat kaikilta markkina-alueilta. He tarkkailevat jatkuvasti kaluston KPI:tä kehittääkseen räätälöityjä parannussuunnitelmia. Yksi vuosi neuvontaa TCO2 ADVISING -ohjelmalla sisältyy NEW STRALIS NP -malliin.

TCO2 DRIVING Hyvät kuljettajat voivat saavuttaa yhtä paljon polttoainesäästöjä kuin parhaimmat tekniset laitteet. Tämän vuoksi IVECO tarjoaakin erityisiä ajokursseja, jotka kehittävät asiakkaiden kuljettajien taitoja. Me opetamme kuinka vähennetään polttoaineenkulutusta, parannetaan ajoneuvon kestävyyttä ja saavutetaan paras mahdollinen turvallisuus tien päällä. Kurssit räätälöidään asiakkaiden tarpeiden mukaan ja ne voidaan järjestää heidän tai IVECON tiloissa. Sisältö: • tietoa ajoneuvosta, sen ominaisuuksista ja toiminnoista, • ajokokemus ammattimaisen ajo-opettajan kanssa. 11


IVECO SPA

VIA PUGLIA, 35

TÄMÄN KATALOGIN SISÄLTÄMÄT TIEDOT JA KUVAT OVAT VAIN OHJEELLISIA. IVECO PIDÄTTÄÄ OIKEUDEN TEHDÄ MUUTOKSIA KAUPALLISISTA TAI VALMISTUKSEEN LIITTYVISTÄ SYISTÄ MILLOIN TAHANSA JA ILMAN ERILLISTÄ ILMOITUSTA.

10156 TURIN - ITALY WWW.IVECO.FI JULKAISU H1613401FI - 12/16

Stralisnp fi low  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you