Page 1

NY NEW


NY

NP

Der er et “vendepunkt” i enhver teknologi – når den bryder barrieren for økonomisk tilbagebetaling. Der er også et produkt, som markerer dette vendepunkt, og når det drejer sig om naturgas, er det vores NYE STRALIS NP.

FOR VORES PLANET

Drivhusgasser og forurening udgør et problem, der ikke må negligeres eller konfronteres med gamle løsninger. For at gøre godstransporten mere bæredygtig er der behov for nye paradigmer. På baggrund af 25 års kontinuerlig forbedring maksimerer IVECO NATURAL POWER miljøfordelene ved naturgas. Naturgas er det mest miljøvenlige brændstof til forbrændingsmotorer, og det giver betydelige miljømæssige fordele: • det forbedrer den lokale luftkvalitet og eliminerer næsten de forurenende stoffer (-70% NOx, -99% partikler, -90% NMHC i forhold til EURO 6-grænseværdierne) • det dæmper den globale opvarmning ved en betydelig reduktion af CO2-emissionerne (omkring -15% sammenlignet med tilsvarende dieselmotor, og op til -95% med biometan) • og det kan give en dramatisk reduktion af støjforureningen i bycentre og under natlige leverancer. Dette er grundene til at de europæiske myndigheder støtter en hurtig udvikling af gasdistributionsnettet frem til år 2025, hvor den maksimale afstand mellem tankstationerne skal være reduceret til 150 kilometer for CNG og 400 kilometer for LNG. Gas er klar til et gennembrud. Er du klar til gas?

FOR DIN FORRETNING

Et reelt alternativ til traditionelle brændstoffer skal være ligeså godt som diesel, hvad angår præstationer, nyttelast og alsidighed. For at det skal lykkes, skal det også garantere de samme eller bedre samlede ejeromkostninger (TCO). Vi har dette alternativ. NY STRALIS NP er det første gaskøretøj konstrueret til langturstransport. NY STRALIS NP er udstyret med en 400 hk motor og har samme nyttelast som en tilsvarende diesellastbil. Med en rækkevidde på op til 1500 km, kan den køre fra Madrid til Frankfurt uden at tanke på vejen. STRALIS NP er god forretning. Ved langdistancetransport kan den (afhængig af prisen på brændstof) være en rentabel mulighed ved 120000 km/år og give betydelige ekstra besparelser over dette kilometertal. STRALIS NP betyder at have fred i sindet over for de bebudede mere restriktive forskrifter, som vil begrænse dieselkøretøjernes adgang til bycentre og visse alpine korridorer. STRALIS NP er en god mulighed, efterhånden som efterspørgslen efter renere køretøjer vinder frem overalt i Europa – fra de store detailhandelskæder til energisektoren, fra bilindustrien til levnedsmiddelindustrien.

INDHOLD TCO2 CHAMPION

4

KLASSENS BEDSTE EFFEKT

6

DEN FØRSTE AUTOMATISEREDE GEARKASSE I EN NATURGASLASTBIL

8

KLASSENS BEDSTE RÆKKEVIDDEI

7

KLASSENS BEDSTE TRIVSEL

9

KORT OM NY STRALIS

10

3


LAVESTE TCO + LAVESTE CO2 = TCO2 CHAMPION

NY STRALIS NP: OP TIL -40% BRÆNDSTOFOMKOSTNINGER VS DIESEL

NY STRALIS NP: OP TIL -7% TCO VS DIESEL

EN TCO CHAMPION TIL ENHVER MISSION Naturens kraft er ved at indtage markedet med storm. NY STRALIS NP repræsenterer en revolution inden for transportsektoren: det er første gang at et køretøj med alternativt brændstof giver mulighed for at forbedre både bæredygtighed og investeringens afkast - med en Total Cost of Ownership op til 7% lavere end for diesellastbiler. Det er fordi NY STRALIS NP bruger op til 15% mindre brændstof, og fordi naturgas er betydeligt billigere end diesel i de fleste europæiske lande. Denne økonomi kan forbedres yderligere med IVECOs nye eksklusive tjenester med rådgivning omkring brændstof. TCO2 live, baseret på mange års erfaring med naturgas og energistyring, er en komplet pakke af integrerede omkostningsreducerende løsninger. De omfatter blandt andet: • TCO2 ADVISING (rådgivning om brændstofbesparelse), • TCO2 DRIVING (kurser i brændstoføkonomisk kørsel), • og den eksklusive DRIFTSTIDSGARANTI. 4


NY STRALIS NP: OP TIL -15% CO2 VS DIESEL

NY STRALIS NP MED BIOMETAN: OP TIL -95% CO2 VS DIESEL

EN CO2 CHAMPION TIL ENHVER MISSION Med NY STRALIS NP går økonomi og miljøhensyn hånd i hånd. Naturgas er det mest succesfulde alternative brændstof, siden diesel vandt kampen mod benzinen. Det er ikke en løsning under udvikling - den er her allerede! En vel gennemprøvet teknologi, introduceret af IVECO i 1996, hvis driftssikkerhed dokumenteres af de titusindvis af busser og gasdrevne IVECO-lastbiler, der kører på vejene i Europa. NY STRALIS NP er den første gasdrevne lastbil nogensinde, der tilbyder effekt, rækkevidde, kørekomfort og chaufførtrivsel til den internationale transportsektor, og som giver de miljøbevidste professionelle transportører en dobbelt fordel ved at: • sænke forurenende emissioner, støj og alle indvirkninger på omgivelserne, • og reducere CO2 og derved at bidrage til at mindske transportbranchens kulstofaftryk ved at reducere CO2-udledningen med op til 95% ved brug af komprimeret eller flydende biometan.

5


KLASSENS BEDSTE EFFEKT NY CURSOR 9 NATURGASMOTOR

Vores mål med NY STRALIS NP var at skabe noget helt nyt: en gaslastbil til langdistancetransport. Til dette formål har vi udviklet den højestydende naturgasmotor nogensinde til erhvervsmæssig transport. Den nye CURSOR 9 Euro 6-motor med 8,7-liters slagvolumen, forbedret forbrændingsproces og optimeret vægt, tilbyder den bedste brændstofeffektivitet til langdistancemissioner. Dens nye generation af gasindsprøjtningsdyser, brændstof-rail og stempler er konstrueret til at levere højeste effekt og drejningsmoment. Den helt nye langsgående 3-vejs-katalysator er med til at opfylde strenge emissionsgrænseværdier, samtidig med at sikre lave støjniveauer og efterlade plads nok til at øge brændstoftankens kapacitet.

PRÆSTATIONER PÅ HØJDE MED DIESEL

CURSOR 9 er den første motor af sin art, der leverer effekt og drejningsmoment lig med eller højere end samme størrelse dieselmotorer. CURSOR 9 slår enhver rekord i sin kategori med: • 18% mere effekt end de direkte konkurrenter • klassens bedste effekttæthed, • og klassens bedste vægt/effekt forhold. Den nye “silent mode 72 dB(A)” funktion gør denne motor perfekt til anvendelse i byerne og til natlige leverancer. Olieskiftintervallet er udvidet til 75000 km, og visse gaskomponenter er blevet ændret for at minimere vedligeholdelsesomkostningerne.

MAKS. EFFEKT 400 hk MAKS. DREJNINGSMOMENT 1700 Nm

INGEN ADBLUE® INGEN KOMPLICERET EFTERBEHANDLING INTET PARTIKELFILTER INGEN AKTIV REGENERERING INGEN EFTERBEHANDLINGSVEDLIGEHOLDELSE

N2 CO2 H 2O

NOX CO HC

LAV CO2 OG EKSTRALAV LUFTFORURENING

Det centrifugale blow-by-filter sikrer varig og effektiv olieseparation og garanterer ultralave partikelemissioner og kræver ikke noget partikelfilter på udstødningen.

-70% NOx

i forhold til EURO 6 6

-99% PARTIKLER i forhold til EURO 6

-90% NMHC

i forhold til EURO 6


KLASSENS BEDSTE RÆKKEVIDDE

UDELUKKENDE LNG OP TIL 1500 KM

CNG + LNG OP TIL 285 + 750 KM

UDELUKKENDE CNG OP TIL 570 KM

7


DEN FØRSTE AUTOMATISEREDE GEARKASSE I EN NATURGASLASTBIL EUROTRONIC 12-TRINS AUTOMATISERET GEARKASSE

NY STRALIS NP er den første gasdrevne lastbil med en automatiseret gearkasse, der opfylder kravene til langdistancekørsel: • den garanterer lavere gasforbrug for flådeejerne, • og giver større kørekomfort for chaufførerne. EuroTronic-gearkassen med 12-trin giver en jævn kørsel ved konstant motorbelastning og toppræstationer på stigninger, hvor den leverer betydelige brændstofbesparelser takket være eco-roll funktionen. Eurotronic-gearkassen forbygger skader på drivlinen som følge af forkert betjening, sikrer længere levetid for koblingen og reducerer vedligeholdelsesomkostningerne. Gearkassen har en integreret hydraulisk retarder og hill-holder funktion som standard, hvilket giver maksimal sikkerhed for chaufføren og lasten.

8


KLASSENS BEDSTE TRIVSEL

DESIGNET OMKRING CHAUFFØREN

Det NYE STRALIS NP-førerhus er designet omkring chaufføren for at skabe et optimalt arbejdsmiljø, der bidrager til maksimal produktivitet på krævende langfartsture. HI-WAY-førerhuset med højt tag har indvendig højde på ca. 2 m og volumen på over 10 kubikmeter. Det kan udstyres med 1 eller 2 køjer og forsynes med all vigtig infotainment og komfortfunktioner. Instrumentpanelet er ergonomisk og funktionelt, udført i homogene materialer for at forhindre knirken og raslen. Chaufføren kan nemt nå alle betjeningsgreb uden at læne sig frem fra sædets ryglæn, hvilket giver maksimal sikkerhed.

9


KORT OM NY STRALIS HVAD DER ER INDENI

HI-WAY 2,5 M BREDT FØRERHUS

NY CURSOR 9 400 HK NATURGASMOTOR

12-TRINS EUROTRONIC AUTOMATISERET GEARKASSE MED INTEGRERET RETARDER, ECO-ROLL OG HILL-HOLDER FUNKTIONER

NY CNG- OG LNG- TANKLØSNING

DOBBELT LNG- KONFIGURATION FOR RÆKKEVIDDE OP TIL 1500 KM

NY TRÆDEPLADE

NY BAGAKSEL NY AFFJEDRING BAG

NY CHASSIS- LAYOUT OG BATTERIBOKS BAG

DÆKTRYKSOVERVÅGNINGSSYSTEM (TPMS)

NYESTE GENERATION TRIPLE “A” ØKO-DÆK 10


HVAD ER DER ELLERS EN KOMPLET SERVICEPAKKE IVECO TCO2 LIVE er mere end et salgstilbud - det er et løfte: Vi er på kundernes side i jagten på TCO-forbedring. IVECO har skabt den mest omfattende pakke til reduktion af de samlede ejeromkostninger (TCO) og tilbyder for første gang en komplet pakke af tjenester til rådgivning omkring brændstof.

DRIFTSTIDSGARANTI TCO2 ADVISING TCO2 DRIVING 24/7 NON-STOP ASSISTANCE SERVICE-OG REPARATIONSAFTALER FLÅDESTYRING

DRØJT BRÆNDSTOF OG TCO-BESPARELSER

DÆKSTYRING OBS! Disse services kan varierer fra land til land

DRIFTSTIDSGARANTI Som en garanti for produktets driftssikkerhed og servicenettets ekspertise tilbyder IVECO en helt ny form for DRIFTSTIDSGARANTI. Med DRIFTSTIDSGARANTI vil en NY STRALIS, der måtte få motorstop på grund af tekniske problemer, blive repareret inden for 24 timer fra den indleveres til en IVECO TRUCK STATION (tidsberegningen foretages af IVECO CUSTOMER CENTER). Hvis dette ikke er muligt, vil IVECO sørge for at kunden får: • en erstatningslastbil stillet til rådighed (hvis en sådan forefindes), • eller en daglig kompensation for hver 24 timers ophold på værkstedet (i op til 4 dage). DRIFTSTIDSGARANTIEN er inkluderet som standarddækning i NY STRALIS NP og er integreret i ELEMENTS 3XL / 2XL aftalerne (op til 5 år).

TCO2 ADVISING IVECO er en allround “brændstofkonsulent” - en fuldtidspartner i jagten efter transporteffektivitet og bæredygtighed. Vores erfaringer med de mest effektive brændstofbesparende teknikker er baseret på mange års driftsdata, som er indsamlet og analyseret i samarbejde med vores kunder, fra de mest forskellige missioner og ruter. IVECO tilbyder nu denne unikke knowhow som en service, som leveres på hver t enkelt marked af dedikerede teams af brændstofeksper ter der konstant overvåger flådernes KPI for at udvikle skræddersyede forbedringsplaner. Et års TCO2 ADVISING er inkluderet i NY STRALIS NP modellen.

TCO2 DRIVING Gode chauffører kan opnå brændstofbesparelser på linje med de bedste teknologiske systemer: dette er grunden til at IVECO tilbyder specifikke uddannelseskurser for at udvikle disse færdigheder hos kundernes chauffører. Vi underviser i hvordan man kan reducere brændstofforbruget, øge køretøjets holdbarhed og maksimere trafiksikkerheden. Kurserne kan tilpasses kundernes behov og afholdes i kundernes egne lokaler eller hos IVECO. Emnerne omfatter: • kendskab til køretøjet, dets egenskaber og funktioner, • samt køreerfaring med en professionel vejleder. 11


IVECO SPA

VIA PUGLIA, 35

10156 TORINO - ITALIEN

OPLYSNINGERNE OG BILLEDERNE I DETTE KATALOG ER KUN VEJLEDENDE. IVECO FORBEHOLDER SIG RETTEN TIL NÅR SOM HELST OG UDEN VARSEL AT FORETAGE ÆNDRINGER UD AF KOMMERCIELLE ELLER KONSTRUKTIONSMÆSSIGE ÅRSAGER

WWW.IVECO.COM PUBLIKATION H1613401DA - 11/16

Stralisnp dk low  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you