Page 1

NOUL

stestiveco vergleich -sued.de/ www.tuev rmation: More info


Noul Noul Stralis atinge cel mai înalt nivel în ceea ce priveşte productivitatea şi profitabilitatea, printr-un pachet complet care include funcţii de ultimă generaţie, tehnologii şi servicii personalizate pentru a satisface cerinţele tuturor misiunilor de transport. Cele două modele din cadrul gamei asigură performanţă, un nivel înalt de eficienţă şi reducerea emisiilor în cadrul fiecărei misiuni: • NOUL STRALIS pentru operaţiunile regionale, urbane şi construcţii uşoare • şi NOUL STRALIS XP pentru transportul pe distanţe lungi. NOUL STRALIS a parcurs un proces complet de reproiectare a lanţului cinematic, de la motor la pneuri; acesta este dotat cu o nouă arhitectură electrică şi electronică, o nouă transmisie, care este cea mai bună din categoria de apartenenţă, o nouă punte şi suspensie spate şi dispune de funcţiile GPS predictive de ultimă generaţie şi caracteristici specifice pentru a optimiza economia de carburant şi durabilitatea. Toate caracteristicile şi îmbunătăţirile noi vizează creşterea la maximum a productivităţii şi profitabilităţii activităţii de transport şi au fost dezvoltate în colaborare cu clienţii. Am monitorizat camioanele produse de noi în condiţii reale de funcţionare, analizând diferitele misiuni (pe distanţe lungi, la nivel regional şi urban) şi distanţele parcurse, viteza comercială, profilul de încărcare şi traseele parcurse. Pe baza acestei baze cuprinzătoare de date, am dezvoltat pentru clienţii noştri un set complet de soluţii integrate de stimulare a eficienţei, care include programul „TCO2 live” şi serviciile exclusive ale acestuia: • • • •

RAPORTARE INTELIGENTĂ TCO2 – raportare săptămânală privind stilul de conducere şi consumul de carburant, CONSULTANŢĂ TCO2 – consultanţă în materie de economisire a carburantului, CURSURI DE CONDUCERE TCO2 – cursuri de conducere orientate spre economisire, şi formula exclusivă de GARANŢIE UPTIME.

CUPRINS CAMPION TCO2 4 DEDICAT MISIUNII SPECIFICE

6

PRIVIRE DE ANSAMBLU ASUPRA NOULUI STRALIS

8

HI-SCR: EXCLUSIV DE LA IVECO

10

SERVICII DE CONSULTANŢĂ ÎN MATERIE DE CARBURANŢI

26

NOUL STRALIS

28

NOUL STRALIS XP: CAMPIONUL TCO2 PE DISTANŢE LUNGI

29

UN NOU LANŢ CINEMATIC

12

TEHNOLOGIE ŞI VALOARE

18

UN PACHET DE SERVICII CUPRINZĂTOR 30

CONFORT ŞI PRODUCTIVITATE

20

IVECO ACCESSORIES

32

ERGONOMIE ŞI SIGURANŢĂ

23

SERVICIILE PENTRU CLIENŢII IVECO

33

GARANŢIE UPTIME

24

GAMA NOULUI STRALIS

34

3


Cel mai scăzut TCO + CELE MAI SCĂZUTE EMISII DE CO2 = Campion TCO2 CARE SUNT FACTORII DETERMINANŢI AI COSTULUI TOTAL DE PROPRIETATE?

27%

10%

Şoferul

Deprecierea camionului şi finanţarea

4%

6%

Pneurile

ÎNTREŢINEREA ŞI REPARAŢIILE

11%

TAXELE şi impozitele

42%

CARBURANTUL ŞI UREEA

NOUL STRALIS XP: REDUCEREA CU PÂNĂ LA -5,6% A TCO

UN CAMPION ÎN MATERIE DE TCO PENTRU FIECARE MISIUNE Am luat măsuri cu privire la toţi factorii care afectează TCO şi sustenabilitatea - de la valoarea autovehiculului şi consumul de carburant, până la întreţinere şi durata de funcţionare. În cazul unui camion greu, doar carburantul în sine presupune între 35 şi 40% din costul total de proprietate: pentru orice transportator, optimizarea eficienţei este esenţială pentru asigurarea competitivităţii. Acesta este motivul pentru care optimizarea noului STRALIS a vizat gestionarea energiei. Am luat măsuri în ceea ce priveşte: • • • •

eficienţa – sporită cu ajutorul soluţiilor de economisire a carburantului specifice misiunilor (precum funcţia SMART EGR), capacitatea de anticipare – asigurată de sistemul HI-CRUISE, rezistenţă la rulare – redusă datorită pneurilor ecologice, şi optimizarea energetică – realizată cu dispozitive auxiliare inteligente.

NOUL STRALIS XP: REDUCERI DE PÂNĂ LA -11% A EMISIILOR DE CO2 UN CAMPION ÎN CEEA CE PRIVEŞTE REDUCEREA EMISIILOR DE CO2 PENTRU FIECARE MISIUNE Cu NOUL STRALIS, economia şi ecologia merg mână în mână: aceasta este formula succesului din spatele tuturor produselor IVECO. Sistemul de post-tratare HI-SCR, oferit exclusiv de IVECO, este mai uşor, cu o dimensiune redusă, mai eficient şi mai uşor de întreţinut decât orice altă soluţie Euro 6. Aceasta înseamnă că, pe lângă emisii, HI-SCR reduce, de asemenea, costurile. NOUL STRALIS utilizează tehnologia şi factorul uman pentru a reduce la minimum consumul de carburant. Sistemul nostru de EVALUARE A STILULUI DE CONDUCERE este o sursă importantă de informaţii privind comportamentul în timpul condusului şi efectele sale, precum şi un instrument valoros pentru îmbunătăţirea eficienţei consumului de carburant şi reducerea semnificativă a emisiilor de CO2. Profesioniştii ecologişti vor aprecia oportunitatea oferită de noul nostru STRALIS XP care, datorită sistemului de EVALUARE A STILULUI DE CONDUCERE, va contribui la reducerea amprentei de carbon a industriei de transport.

Noul STRALIS marchează o îmbunătăţire cu două cifre a eficienţei consumului de carburant faţă de modelul precedent, la care se adaugă noi tehnologii, caracteristici şi servicii pentru reducerea suplimentară a nivelului de TCO. Economiile de carburant pentru NOUL STRALIS XP pot fi de 11% – ceea ce se concretizează printr-o reducere de 5,6% a costului total de proprietate.

4

5


DEDICAT MISIUNII SPECIFICE TRANSPORTUL DE MĂRFURI PERICULOASE NOUL STRALIS se potriveşte perfect misiunii sale datorită soluţiilor tehnice pentru reducerea greutăţii şi conformităţii sale cu cerinţele stricte ale acordului ADR. De asemenea, sistemul nostru HI-SCR oferă un avantaj decisiv: datorită lipsei regenerării active şi temperaturii de evacuare mai scăzute, este cea mai potrivită soluţie pentru zonele cu acces restricţionat, precum aeroporturi, nave, tuneluri, rafinării şi platforme de încărcare a carburantului.

REGIONAL NOUL STRALIS oferă performanţe excelente în ceea ce priveşte economisirea carburantului chiar şi pe traseele regionale de distanţă medie, datorită unui pachet complet de caracteristici de eficientizare a consumului de carburant care se potrivesc perfect cu configuraţia autovehiculului şi caracteristicile misiunii. Sistemul de anticipare prin GPS, HI-CRUISE, este inclus în dotarea standard a NOULUI STRALIS XP şi poate fi intra în dotarea opţională a NOULUI STRALIS.

PENTRU TRANSPORTUL PE DISTANŢE LUNGI NOUL STRALIS XP a fost conceput pentru misiunile pe distanţe lungi şi oferă soluţii de eficientizare a consumului de carburant precum SMART EGR, un raport optimizat al punţii din spate, pneuri ecologice şi noi servicii de consultanţă în materie de carburanţi. Acesta dispune, de asemenea, de un sistem de anticipare GPS - HI-CRUISE - care gestionează viteza de croazieră, schimbarea treptelor de viteză şi funcţia Eco-Roll prin integrarea parametrilor de conducere cu tehnologia de cartografiere GPS de ultimă generaţie.

URBAN NOUL STRALIS oferă soluţia potrivită pentru toate misiunile de livrare municipale, în domeniul construcţiilor uşoare şi urbane datorită cabinelor de dimensiuni reduse şi mijlocii HI-STREET şi HI-ROAD şi oferă o gamă amplă de motoare cu niveluri de emisii reduse şi un cuplu mare la diferite valori nominale ale puterii. 6

7


PRIVIRE DE ANSAMBLU ASUPRA NOULUI STRALIS Tehnologia este punctul forte: acest slogan defineşte cel mai bine NOUL STRALIS. O nouă inimă bate sub capotă pentru a asigura energia profitabilă şi durabilă a afacerii dumneavoastră. NOUL STRALIS utilizează tehnologii noi pentru a aduce îmbunătăţiri semnificative în domeniile cele mai importante pentru afacerile de transport: eficienţă, calitate şi fiabilitate.

MOTOARE, SISTEME AUXILIARE INTELIGENTE ŞI EGR INTELIGENT

HI-CRUISE & HI-TRONIX

SISTEM de post-tratare HI-SCR conform Euro 6/C

Sistem de AdBlue® OPTIMIZAT

DISPUNERE OPTIMIZATĂ A SISTEMULUI PNEUMATIC

O nouă suspensie spate

Lumini spate

8

O nouă platformă de acces ÎN SPATELE CABINEI

Senzor de calitate AdBlue®

O nouă configuraţie a CONDUCTELOR de carburant

SISTEM HI-MUX NOU/ASPECT NOU AL ŞASIULUI

Punte spate nouă şi un nou raport al punţii spate

9


HI-SCR: EXCLUSIV DE LA IVECO CONFORM CU EURO 6/C Sistemul de post-tratare HI-SCR detectează în timp real orice variaţie a nivelului de emisie şi calitatea AdBlue®, în conformitate cu noile cerinţe Euro 6/Etapa C.

TEHNOLOGIA NOASTRĂ PATENTATĂ

AVANTAJE HI-SCR

AdBlue / “DEF” Unitate de comandă electronică

NOx HC

Sistemul nostru HI-SCR este pur şi simplu cel mai bun sistem de reducţie catalitică selectivă de pe piaţă: singurul care permite o reducere de 97% a emisiilor de NOx. Acest lucru înseamnă că standardele Euro 6 pot fi îndeplinite fără EGR.

REDUCEREA CU 97% A EMISIILOR DE NOx FĂRĂ REGENERARE ACTIVĂ

SISTEMUL HI-SCR CREŞTE LA MAXIMUM NIVELUL DE SIGURANŢĂ • Soluţia optimă pentru misiunile de livrare, colectare a deşeurilor, măturare a străzilor, transport off-road, transport în aeroporturi, rafinării şi zonele de încărcare a carburantului

FĂRĂ NICIUN IMPACT ASUPRA SISTEMULUI DE RĂCIRE

CO

CELE MAI LUNGI INTERVALE DE SERVISARE

Modul alimentare

PM

Modul dozare Mixer

Catalizator de Oxidare Diesel Filtru de Particule Diesel

N2

H2O

SISTEMUL HI-SCR CREŞTE LA MAXIMUM SARCINA UTILĂ

ARDERE EFICIENTĂ

++

• Tehnologie compactă, uşoară pentru cea mai bună combinaţie dintre eficienţă şi durată de viaţă utilă îndelungată • Fără componente suplimentare ale motorului şi fără un sistem de răcire mai puternic

ECONOMIE DE CARBURANT

++

SISTEMUL HI-SCR CREŞTE LA MAXIMUM DURATA DE FUNCŢIONARE • Cele mai lungi intervale între operaţiunile de întreţinere de pe piaţă

SISTEMUL HI-SCR OPTIMIZEAZĂ EFICIENŢA CONSUMULUI DE CARBURANT

NH3 NO2

• Toate avantajele sistemului HI-SCR au fost păstrate (siguranţă, greutate redusă, fără regenerare pe durata staţionării) • Economii substanţiale de carburant în misiunile de transport pe distanţe lungi

CO2 NH3

AdBlue / “DEF”

N2

Reducţie Catalitică Selectivă Catalizator de Curăţare

10

CO2

H2O

11


UN NOU LANŢ CINEMATIC Am reproiectat în întregime transmisia pentru a creşte şi mai mult eficienţa NOULUI STRALIS. Noile componente au fost dezvoltate şi integrate în proiectarea transmisiei pentru a oferi cele mai mari avantaje în toate condiţiile de funcţionare.

MOTOARE DE ÎNALTĂ EFICIENŢĂ NOUL STRALIS oferă o gamă vastă şi echilibrată de motoare adecvate pentru toate aplicaţiile, conţinând dispozitive de economisire a carburantului specifice misiunilor de transport.

EGR INTELIGENT: EFICIENŢĂ ÎMBUNĂTĂŢITĂ A ARDERII

SISTEME AUXILIARE INTELIGENTE ALE MOTORULUI

Timpul de injecţie optimizat creşte şi mai mult presiunea de vârf din cilindri şi eficienţa consumului de carburant. Emisiile de NOx sunt reduse printr-o recirculare uşoară a gazelor de eşapament, la anumite intervale de sarcină a motorului.

Sistemele auxiliare inteligente previn consumul inutil de energie atunci când funcţionarea acestora nu este absolut necesară:

EGR-ul inteligent permite economii de carburant, nefiind un dispozitiv de control al emisiilor: acesta reduce consumul pentru misiunile pe distanţe lungi, oferind în acelaşi timp toate avantajele sistemului HI-SCR.

• • •

compresor de ambreiaj şi unitate de procesare a aerului alternator de recuperare a energiei şi sistem inteligent de monitorizare a bateriei pompă de direcţie cu debit variabil.

Gama include 3 cilindree şi 9 valori nominale de putere de la 310 la 570 CP, asigurând un nivel înalt al puterii şi densităţii de cuplu. Astfel, Clienţii beneficiază de opţiunea de „decelerare”: • producem motoare cu capacitatea de 11-litri în condiţiile în care majoritatea competitorilor noştri propun doar versiuni de 13 litri, • iar raportul de 2:47 al punţii din spate pe care îl oferim permite cea mai bună performanţă a consumului de carburant la puţin peste 1.100 de rotaţii. Angajamentul nostru pentru durabilitate ne-a determinat să optimizăm suplimentar eficienţa tuturor surselor de alimentare, crescând de asemenea performanţa unora dintre acestea: • cuplul maxim la motorul CURSOR 11 (+100 Nm la versiunea de 420 CP şi +50 Nm la versiunea de 480 CP) • şi puterea maximă la motorul CURSOR 13 (furnizat în prezent la versiunile de 510 şi 570 CP).

NOUL STRALIS EURO 6/ETAPA C

CILINDREE

WG

CURSOR 9

CURSOR 13

CUPLU

CP la rot/min

Nm la rot/min

310 la 1.675 – 2.200

1.300 la 1.100 – 1.675

330 la 1.655 – 2.200

1.400 la 1.100 – 1.655

360 la 1.530 – 2.200

1.650 la 1.200 – 1.530

400 la 1.655 – 2.200

1.700 la 1.200 – 1.655

420 la 1.475 – 1.900

2.000 la 870 – 1.475

460 la 1.500 – 1.900

2.150 la 925 – 1.500

480 la 1.465 – 1.900

2.300 la 970 – 1.465

510 la 1.560 – 1.900

2.300 la 900 – 1.560

570 la 1.605 – 1.900

2.500 la 1.000 – 1.605

8,7 litri

eVGT

CURSOR 11

PUTERE TURBO

11,1 litri

12,9 litri

eVGT

eVGT

PÂNĂ LA 570 CP

FUNCŢIA DE REDUCERE A TIMPULUI DE FUNCŢIONARE LA TURAŢIE DE RALANTI

Cursor 9 12

Cursor 11

Cursor 13

REDUCEREA FRECĂRII

Această nouă funcţie asigură evitarea perioadelor lungi de funcţionare la turaţie de ralanti.

Multe componente au fost reproiectate pentru a SE reduce frecarea de la nivelul motorului: pistonul a fost reprofilat şi au fost prevăzute noi inele cu sarcină tangenţială mai mică.

Sistemul automat opreşte motorul după un interval de timp predefinit, atunci când sunt îndeplinite condiţiile necesare.

Gestionarea termică a uleiului a fost îmbunătăţită, de asemenea, pentru a se evita supraîncălzirea şi consumul inutil de energie. 13


UN NOU LANŢ CINEMATIC

NOUA TRANSMISIE HI-TRONIX

SISTEM DE CONDUCERE HI-CRUISE INTEGRAT

Noua generaţie de transmisie automatizată HI-TRONIX cu 12 trepte de viteză şi ambreiaj electronic dispune de cea mai avansată tehnologie din categoria sa:

Un stil de conducere avantajos pentru toată lumea: optim pentru şoferi şi proprietarii de flote.

• • • • •

construcţie modulară, uşor de servisat, eficienţă de 99,7%, durabilitate extraordinară, cel mai bun raport de transmitere din clasa de apartenenţă (16,7), şi cel mai bun raport cuplu-greutate din clasa sa.

Transmisia şi sistemul GPS sunt legate în reţea, astfel încât este posibilă adoptarea unei strategii de conducere anticipativă, care se potriveşte perfect cu topografia şi secvenţele de schimbare a treptelor de viteză. Noul sistem HI-CRUISE conţine, de asemenea, parametri ECOSWITCH, precum setarea vitezei de croazieră şi limitatorul de cuplu: acesta limitează consumul de carburant, permiţând totodată suprareglarea în situaţii de urgenţă.

În comparaţie cu modelul anterior, HI-TRONIX optimizează toţi indicatorii de performanţă: reduce cu 10% timpul de schimbare a treptelor de viteză, este conceput pentru un număr aproape de două ori mai mare al schimbărilor treptelor de viteză faţă de generaţia anterioară de transmisii automatizate şi extinde intervalele de înlocuire a uleiului de transmisie pentru până la 600.000 de kilometri pe distanţe lungi). HI-TRONIX oferă, de asemenea, funcţii suplimentare, precum modul de manevră (lent) pentru funcţionarea la viteză redusă, care are rol de transmisie cu convertizor de cuplu; funcţia de basculare pentru creşterea aderenţei pe suprafeţele cu aderenţă redusă, 4 trepte de viteză de mers înapoi şi o nouă ofertă privind prizele de putere.

14

Pe lângă transmisia HI-TRONIX, noul STRALIS dispune de sistemul de conducere HI-CRUISE integrat, care cuprinde sisteme bazate pe GPS, precum controlul predictiv al vitezei de croazieră şi al schimbării treptelor de viteză şi optimizări suplimentare ale funcţiei Eco-roll.

În combinaţie cu ECOSWITCH, HI-CRUISE este o funcţie de asistenţă eficientă pentru şofer, oferind avantaje considerabile: • • •

turaţia şi treptele de viteză gestionate de un algoritm cu „orizont electronic” care aplică strategii avansate de economisire a consumului de carburant; prevenţia utilizării abuzive garantată de limitatorul de viteză, dezactivarea forţată şi sincronizarea electronică a schimbării treptelor de viteză; un nivel remarcabil de confort la conducere.

Sistemul HI-CRUISE a fost reglat în funcţie de specificul misiunilor zilnice, astfel încât să satisfacă cerinţele tuturor părţilor: • •

şoferii sunt încântaţi de sistemul HI-CRUISE întrucât funcţionează eficient, le simplifică munca şi le permite să se concentreze mai mult asupra siguranţei decât asupra drumului; managerii de flote apreciază în mod deosebit sistemul HI-CRUISE deoarece acesta asigură economii de carburant substanţiale (şi fiabilitate crescută pe termen lung) chiar şi pentru şoferii mai puţin experimentaţi.

15


UN NOU LANŢ CINEMATIC O NOUĂ PUNTE DIN SPATE NOUL STRALIS are o punte din spate nouă cu o singură reducţie şi geometrie îmbunătăţită a angrenajului pentru a reduce consumul de carburant. Menţinând în acelaşi timp disponibilitatea diferitelor rapoarte, noua punte este introdusă în dotarea modelului XP cu un raport de 2:47. Prin reducerea turaţiei motorului în modul de croazieră, noua puntea din spate oferă avantaje semnificative în ceea ce priveşte consumul în special pe distanţe lungi.

NOILE PNEURI ECOLOGICE „TRIPLU A” IVECO este una dintre primele mărci de pe piaţă care adoptă noile pneuri ecologice „Triplu A” X® LINE™ Energy™ F şi D2 de la MICHELIN. Reducerea la minimum a rezistenţei la rulare se traduce prin economii semnificative (în comparaţie cu pneurile X Line actuale): • • •

până la 1 litru de carburant/100 km economisit cu noile pneuri, 0,5 litri/100 km (în medie) economisiţi în prima parte a duratei de viaţă, un beneficiu pentru mediu de 1,33 kg de CO2 la fiecare 100 km, care corespunde unei cantităţi de peste 3,7 tone în prima parte a duratei de viaţă.

La NOUL STRALIS, economiile de carburant cu noile pneuri ecologice pot creşte cu până la 1,5%. Pneurile ecologice Michelin sunt disponibile opţional pentru întreaga gamă şi intră în dotarea standard a NOULUI STRALIS XP. 16


TEHNOLOGIE ŞI VALOARE SISTEM HI-MUX NOU/ASPECT NOU AL ŞASIULUI Arhitectura electrică şi electronică a NOULUI STRALIS a fost complet reproiectată şi au fost dezvoltate noi unităţi electronice pentru gestionarea mai multor funcţii cu resurse optimizate. Noul sistem HI-MUX oferă mai multă fiabilitate, o capacitate mai mare de gestionare a datelor, precum şi posibilitatea de a introduce funcţii similare cu cele ale autovehiculelor de oraş. Reţeaua este de două ori mai rapidă, pentru a gestiona cantitatea mare de date necesară pentru sistemul predictiv HI-CRUISE bazat pe GPS. Unităţile electronice HI-MUX de la bord comunică prin intermediul a două cabluri, utilizând un protocol comun. Arhitectura sa este modulară, divizată în două părţi pentru o mai bună flexibilitate şi uşurinţă la servisare şi integrată într-o nouă configuraţie cu furtunuri pneumatice, pentru carburant şi lichid AdBlue®. Furtunurile şi cablurile sunt dispuse paralel cu lungimea şasiului, într-un mod ordonat şi simplu care facilitează efectuarea lucrărilor de servisare şi a reparaţiilor, asigurând astfel o durată mai mare de funcţionare.

O NOUĂ SUSPENSIE SPATE PENTRU REDUCEREA GREUTĂŢII Noua suspensie spate optimizează durabilitatea şi fiabilitatea şi reduce greutatea autovehiculului. Componentele acesteia au fost reproiectate în vederea reducerii cu 45 kg a greutăţii, menţinându-se în acelaşi timp nivelul înalt de performanţă. Dimensiunea compactă a noii bare stabilizatoare permite obţinerea unui unghi mai mare de rampă. De asemenea, noua suspensie este mai rezistentă la coroziune.

NOI CARACTERISTICI SIMILARE CELOR ALE AUTOVEHICULELOR DE ORAŞ NOUL STRALIS dispune de noi caracteristici similare celor ale autovehiculelor de oraş pentru a optimiza suplimentar funcţionalitatea şi uşurinţa la utilizare: • • • •

lumini cu LED-uri, un nou sistem de închidere centralizată cu telecomandă cu funcţie de verificare a luminii exterioare, reglarea intensităţii iluminării interioare, activarea automată a luminilor de avarie în cazul decelerărilor/frânărilor bruşte.

Tabloul de bord a fost, de asemenea, reproiectat în cadrul procesului de dezvoltare a noului sistem electric şi electronic. De asemenea, un buton integrat în volan permite accesarea unui meniu rapid pentru activarea/dezactivarea funcţiilor utilizate frecvent.

O NOUĂ PLATFORMĂ DE ACCES LA REZERVOR Noua platformă de acces la rezervor optimizează atât funcţionalitatea, cât şi nivelul de siguranţă. Plăcile acoperă pasajul de trecere dintr-o parte în cealaltă către suportul suspensiei din spate, fără bolţuri sau elemente proeminente, asigurând o zonă de lucru sigură pentru operator. Utilizarea unor materiale precum aluminiul şi oţelul inoxidabil asigură rezistenţa la coroziune.

18

19


CONFORT ŞI PRODUCTIVITATE

Noul Stralis Hi-Way

Noul Stralis Hi-Street/Hi-Road

PROIECTAT PENTRU CONFORTUL ŞOFERULUI Noua cabină STRALIS este concepută pentru o oferi un plus de confort şoferului. Nivelul înalt de confort şi siguranţă şi funcţiile de info-divertisment asigură un mediu de lucru excelent pentru sporirea la maximum a productivităţii în cadrul tuturor misiunilor. Versiunea de cabină cu acoperiş înalt are o înălţime interioară de aproximativ 2 m şi un volum de peste 10 metri cubi. Tabloul de bord este ergonomic şi funcţional, fiind realizat din materiale omogene pentru a se preveni producerea de zgomote deranjante. Şoferul poate accesa cu uşurinţă toate comenzile, fără a se îndepărta de spătarul scaunului, fiind asigurat astfel un nivel maxim de siguranţă. Fiecare caracteristică este concepută pentru a îmbunătăţi confortul la bordul autovehiculului: • • • • • • •

volan cu reglare pneumatică şi comenzi integrate, scaun pentru şofer dotat cu sisteme de încălzire şi ventilare şi cu o centură de siguranţă cu reglare pe înălţime, pat HI-COMFORT cu lăţimea de 80 cm şi lungimea de şi 2 m, cu stinghii din lemn şi spătar reglabil, cuşetă suspendată rabatabilă, cu sistem pneumatic de deschidere, sistem de aer condiţionat cu consum redus pe timp de noapte, încorporat în acoperiş, peste 30 de sertare şi compartimente de depozitare, opţional, frigider de dimensiuni mari cu capacitatea de 50 de litri, ideal pentru deplasările pe distanţe lungi.

În plus, cabina este prevăzută cu un sistem de izolaţie fonică excelent, precum şi cu jaluzele şi perdele noi, mai funcţionale.

CUŞETE

PAVILION ÎNALT 1.989 mm

1-2

HI-WAY pentru misiunile pe distanţe lungi PAVILION COBORÂT 1.516 mm

1

PAVILION ÎNALT 1.880 mm

1-2

HI-ROAD pentru misiunile regionale

NOUL STRALIS şi NOUL STRALIS XP pot fi dotate cu cabine de toate tipurile şi înălţimile. HI-STREET pentru misiunile din mediul urban

20

ÎNĂLŢIME INTERIOARĂ

PAVILION COBORÂT 1.210 mm

1

PAVILION COBORÂT 1.210 mm

LĂŢIME

LUNGIME

2.500 mm

2.250 mm

2.300 mm

2.150 mm

2.300 mm

1.710 mm

21


CONFORT ŞI PRODUCTIVITATE

ERGONOMIE ŞI SIGURANŢĂ NOUL STRALIS poate fi dotat cu funcţii de siguranţă şi asistenţă la conducere de ultimă generaţie pentru asigurarea protecţiei şoferului, facilitării activităţii acestuia şi sporirea productivităţii.

22

EBS + BAS

Sistem electronic de frânare + sistem de asistenţă la frânare

ESP

Program de stabilitate electronică

HILL HOLDER (SISTEM DE MENŢINERE A AUTOVEHICULULUI ÎN RAMPĂ)

Nu permite alunecarea în pantă a autovehiculului după eliberarea pedalei de frână (cu HI-TRONIX)

INTARDER

Amplifică funcţiile sistemului principal de frânare pentru a reduce viteza de rulare a camionului

FRÂNĂ DE PARCARE

Frână de parcare frontală suplimentară

ACC

Pilot automat adaptiv

LDWS

Sistem de avertizare la părăsirea benzii

AEBS

Sistem de frânare de urgenţă

DRL

Lumini de conducere pe timp de zi

DAS

Sistem de menţinere a atenţiei şoferului

23


GARANŢIE UPTIME IVECO OFERĂ O GARANŢIE UPTIME PENTRU AUTOVEHICULELE SALE Ca garanţie a fiabilităţii produselor şi a serviciilor excelente oferite de reţeaua de service, IVECO oferă noua formulă de GARANŢIE UPTIME.

PE PRINCIPALELE CORIDOARE EUROPENE

Cu GARANŢIA UPTIME, în cazul în care noul dumneavoastră camion STRALIS devine nefuncţional din cauza unor probleme tehnice, acesta va fi reparat în decurs de 24 de ore de la încredinţarea sa unui CENTRU DE CAMIOANE IVECO (conform programului stabilit de către CENTRUL DE ASISTENŢĂ CLIENŢI IVECO). Dacă acest lucru nu este posibil, IVECO va pune la dispoziţia Clientului: • un camion înlocuitor (în limita disponibilităţii) • sau o compensaţie zilnică pentru fiecare 24 de ore de nefuncţionare în care camionul se află în atelier (*). GARANŢIA UPTIME este inclusă în pachetul standard al NOULUI STRALIS XP şi este integrată în contractele ELEMENTS 3XL/2XL (**). (*) până la 4 zile

(**) până la 4 ani

CENTRUL DE CAMIOANE IVECO: UN PARTENER DE ÎNCREDERE PE ÎNTREGUL TERITORIU EUROPEAN La bordul NOULUI STRALIS nu veţi fi niciodată singur: Clienţii se pot baza pe CENTRELE DE CAMIOANE IVECO amplasate pe principalele rute europene. CENTRELE DE CAMIOANE oferă o gamă vastă de servicii de întreţinere şi asistenţă – inclusiv reparaţii cu piese originale IVECO, servisare pentru remorci, servisare pentru pneuri, servisare pentru caroserii, alimentare cu lichid AdBlue® şi spălarea camioanelor*. Accesul la cel mai apropiat punct de service al CENTRULUI PENTRU CAMIOANE poate fi rezervat prin aplicaţii, electronic sau telefonic, contactând Centrul de ASISTENŢĂ PENTRU CLIENŢI NON-STOP 24/7. CENTRELE PENTRU CAMIOANE respectă criterii stricte de funcţionare şi oferă servicii de primă clasă, bazate pe experienţa vastă a personalului, acordând în acelaşi timp o atenţie deosebită clienţilor: misiunea acestora este de a reduce perioadele de nefuncţionare şi de a îmbunătăţi productivitatea camioanelor prin soluţionarea problemelor în modul cel mai bun, mai rapid şi mai profesionist. * Verificaţi disponibilitatea serviciilor la Centrul pentru camioane de la nivel local

PROXIMITATE Oriunde v-aţi afla, veţi găsi întotdeauna un centru pentru camioane disponibil în zona dumneavoastră. Contaţi pe noi.

SERVICII TEHNICE MULTIPLE • Servisare pentru remorci • Servisare pentru pneuri • Servisare pentru caroserii • Realimentare cu lichid AdBlue® • Spălarea camioanelor

PROGRAM DE LUCRU PRELUNGIT Toate centrele pentru camioane sunt deschise de luni până sâmbătă şi au un program de lucru prelungit. Acestea sunt disponibile 24 de ore pe zi.

SERVICII SUPLIMENTARE • Contract cu hoteluri (inclusiv transfer) • Autovehicul înlocuitor

PERSONAL DE ÎNALTĂ CLASĂ Cei mai buni şi mai performanţi tehnicieni asigură furnizarea unor servicii excelente.

PRIORITATE Special pentru dumneavoastră, o soluţionare rapidă pentru orice problemă tehnică a camionului.

REPARAŢII DE ÎNALTĂ CALITATE • Personal IVECO cu experienţă vastă • Cele mai avansate sisteme de diagnosticare • Reparaţii de primă clasă, execuţie rapidă, perioade de nefuncţionare reduse

DISPONIBILITATEA PIESELOR DE SCHIMB Calitatea serviciilor de logistică şi nivelul înalt de disponibilitate a pieselor de schimb din depozit reduc duratele de reparaţie necesare. 25


SERVICII DE CONSULTANŢĂ ÎN MATERIE DE CARBURANŢI EVALUAREA STILULUI DE CONDUCERE EVALUAREA STILULUI DE CONDUCERE permite şoferilor să îşi îmbunătăţească în timp real abilităţile. Sistemul acţionează ca un instructor profesionist prezent la bord şi ajută la economisirea carburantului, fără a compromite viteza comercială. Sistemul de evaluare a stilului de conducere efectuează o analiză a eficienţei şoferului şi oferă recomandări privind economisirea carburantului (de exemplu, treapta de viteză adecvată care trebuie să fie utilizată la un moment dat). FUNCŢIA DE EVALUARE A STILULUI DE CONDUCERE poate intra în dotarea standard a autovehiculului sau poate fi integrată cu noile SERVICII DE CONSULTANŢĂ IVECO ÎN MATERIE DE CARBURANŢI.

RAPORTARE INTELIGENTĂ TCO2

CONSULTANŢĂ TCO2

Colectarea de date de la distanţă prin intermediul funcţiei integrate de EVALUARE A STILULUI DE CONDUCERE IVECO permite analiza principalilor parametri de performanţă privind autovehiculul şi şoferul.

IVECO este un veritabil „consultant în materie de carburanţi” – un partener cu normă întreagă în găsirea soluţiilor de eficientizare şi asigurare a durabilităţii transportului.

Rapoartele sunt trimise săptămânal managerului flotei printr-un mesaj de e-mail automat, fiind evidenţiate comportamentul şoferului şi tendinţele acestuia, consumul de carburant pentru fiecare autovehicul şi amprenta de carbon a flotei, în ansamblu. Serviciul nu depinde de alte servicii de gestionare a flotei bazate pe portaluri web. Cu NOUL STRALIS XP, RAPORTAREA INTELIGENTĂ PRIVIND TCO2 SMART este disponibilă pentru o perioadă de 4 ani.

Experienţa noastră în domeniul celor mai eficiente tehnici de economisire a carburanţilor se bazează pe ani de colectare şi prelucrare a datelor operaţionale (în colaborare cu clienţii noştri) în cadrul unei varietăţi de misiuni şi trasee. În prezent, IVECO oferă aceste competenţe unice în cadrul unui serviciu care este asigurat de echipe speciale de experţi în materie de carburanţi pentru fiecare piaţă, care monitorizează în mod constant indicatorii cheie de performanţă ai flotelor pentru a elabora planuri de optimizare particularizate. Cu noul model STRALIS XP, beneficiaţi de un an de CONSULTANŢĂ PRIVIND TCO2.

CURSURI DE CONDUCERE TCO2 Şoferii eficienţi pot realiza economii de carburant utilizând cele mai performante dispozitive tehnologice: acesta este motivul pentru care IVECO oferă programe specifice de formare pentru şoferi, cu scopul de a dezvolta abilităţile de conducere ale şoferilor clienţilor. Vă învăţăm cum puteţi reduce consumul de carburant, spori durabilitatea autovehiculului şi creşte la maxim nivelul de siguranţă pe drum. Cursurile pot fi particularizate în funcţie de cerinţele clientului şi au loc la sediul acestuia sau la sediul IVECO. Printre subiectele abordate se numără: • cunoaşterea autovehiculului, a caracteristicilor şi funcţiilor acestuia, • şi un curs de conducere cu un instructor profesionist.

26

Procesele de funcţionare a sistemului de EVALUARE A STILULUI DE CONDUCERE prelucrează datele obţinute de la motor, autovehicul şi GPS pe baza unui algoritm avansat, care evaluează performanţele de economisire a carburantului. Punctajul final ia în calcul şi nivelul de dificultate a misiunii.

Fiecare dintre aceşti indicatori este afişat pentru utilizator, iar în centru este prezentat procentajul printr-un indicator analogic.

Recomandările privind economisirea carburantului sunt prezentate pe ecran în timp ce autovehiculul se deplasează (acestea sunt emise luându-se în considerare treptele de viteză utilizate, acţiunile de frânare, utilizarea frânei de motor, procesele de accelerare şi inerţia).

La finalul fiecărei curse, şoferul poate vizualiza pe monitor un rezumat al tuturor indicatorilor de performanţă care sunt exprimaţi în procente şi afişaţi sub formă de grafic.

Cu cât punctajul este mai mare, cu atât este mai optim stilul de conducere.

27


NOUL STRALIS XP: CAMPIONUL TCO2 PE DISTANŢE LUNGI

NOUL STRALIS CONCEPUT PENTRU A OPTIMIZA PRODUCTIVITATEA ŞI A REDUCE TCO ÎN FIECARE MISIUNE

ion: More informat

hstestiveco d.de/vergleic www.tuev-sue

NOUL STRALIS XP este conceput pentru a putea parcurge distanţe mai mari cu un consum mai mic de carburant. Fiind conceput pentru a oferi performanţe optime şi realizarea de economii în cadrul misiunilor pe distanţe lungi, acesta optimizează consumul de carburant şi reduce TCO prin aplicarea de tehnologii avansate şi o construcţie complet nouă a produsului. NOUL STRALIS XP este autovehiculul perfect pentru distanţe lungi: un adevărat „administrator al carburantului”, în măsură să controleze toate variabilele care afectează consumul, pe baza unui set de servicii unic conceput de IVECO pentru a reduce emisiile de CO2 şi TCO. Acesta oferă cea mai performanţă combinaţie dinte produs şi servicii de pe piaţă, acoperind două treimi din costul total de proprietate şi oferind cea mai cuprinzătoare soluţie de transport disponibilă în industria camioanelor în prezent. La NOUL STRALIS XP, toate caracteristicile de eficientizare a consumului de carburant sunt incluse în dotarea standard: • • • • • • • • •

SMART EGR, un sistem care îmbunătăţeşte eficienţa arderii, fiind extrem de eficient în cazul deplasărilor pe distanţe lungi, SISTEME AUXILIARE INTELIGENTE, reducerea fricţiunii motorului, HI-CRUISE, sistemul care integrează funcţiile de asistenţă la conducere, precum Eco-Roll, schimbarea predictivă a treptelor de viteză şi controlul predictiv al croazierei, limitator de viteză şi de cuplu ECOSWITCH, raport optimizat al punţii din spate, pneuri ecologice cu rezistenţă redusă la rulare, GARANŢIE UPTIME exclusivă şi servicii de CONSULTANŢĂ IVECO ÎN MATERIE DE CARBURANŢI, inclusiv RAPORTARE INTELIGENTĂ PRIVIND TCO2 şi CONSULTANŢĂ TCO2.

Având în vedere toţi factorii (carburant, întreţinere, valoare şi durată de funcţionare), NOUL STRALIS XP reduce cu 5,6% costul total de proprietate al unei misiuni pe distanţă lungă.

NOUL STRALIS

NOUL STRALIS

NOUL STRALIS XP

Sistem HI-SCR de post-tratare Reducerea fricţiunii motorului* Sisteme auxiliare inteligente* EGR inteligent (eficientizarea consumului de carburant)** Funcţia de reducere a funcţionării la turaţie de ralanti HI-MUX HI-TRONIX Conducere predictivă HI-CRUISE prin GPS

Opţional

O nouă punte din spate O nouă suspensie din spate Noi pneuri ecologice triplu „A”

Opţional

O nouă platformă de acces la rezervor Lumini din spate HI-LED

Opţional

IVECONNECT + EVALUAREA STILULUI DE CONDUCERE

Opţional

*La motoarele Cursor 11 şi Cursor 13

**Versiunile de 480 CP şi 570 CP

SERVICII TCO2 LIVE RAPORTARE INTELIGENTĂ TCO2***

Opţional

CONSULTANŢĂ TCO2****

Opţional

GARANŢIE UPTIME (până la 4 ani) Contracte ELEMENTS de întreţinere şi reparaţii

Opţional

Obligatoriu

CURSURI DE CONDUCERE TCO2

Opţional

Opţional

Servicii de gestionare a flotei

Opţional

Opţional

Gestionarea pneurilor (contract de întreţinere şi reparaţii obligatoriu)

Opţional

Opţional

***4 ani pentru XP 28

****1 an pentru XP 29


UN PACHET DE SERVICII CUPRINZĂTOR IVECO TCO2 LIVE

SERVICII DE GESTIONARE A FLOTEI

IVECO TCO2 LIVE este mai mult decât o propunere comercială; acesta este o promisiune: suntem de partea Clientului aflat în căutarea unei soluţii de optimizare a emisiilor TCO.

IVECO implementează un program de GESTIONARE A FLOTEI care permite responsabilului de flotă să verifice de la distanţă şi în timp real traseul fiecărui autovehicul şi starea acestuia prin intermediul portalului dedicat FleetVisorTM.

IVECO a creat cel mai cuprinzător pachet pentru reducerea costului total de proprietate, oferind pentru prima dată o gamă completă de servicii noi, dedicate:

Serviciul este furnizat de către partenerul nostru ASTRATA şi oferă diferite tipuri de contracte.

• RAPORTARE INTELIGENTĂ TCO2 • CONSULTANŢĂ TCO2 • CURSURI DE CONDUCERE TCO2.

TIPUL BRONZE

TIPUL SILVER

• Urmărire autovehicul şi indicare traseu pe hartă • Prezentare generală a consumului de carburant

• • • •

TIPUL GOLD

SERVICII OPŢIONALE

• Toate serviciile din pachetul SILVER • Schimb de mesaje cu serviciul administrativ • Gestionarea comenzilor/fluxul de lucru

• Descărcarea de la distanţă a datelor de la tahograful digital • Poziţionare frecventă • Rapoarte online privind EVALUAREA STILULUI DE CONDUCERE

Toate serviciile din pachetul BRONZE Raport privind consumul de carburant Analiza datelor privind autovehiculul/şoferul Programul de conducere şi odihnă al şoferului

IVECO ELEMENTS ELEMENTS înseamnă afaceri. Şi afacerile înseamnă flexibilitate. Clienţii pot alege combinaţia de servicii de întreţinere planificată şi garanţie extinsă care se potrivesc cel mai bine propriilor misiuni şi kilometraje. Pachetele de servicii pot fi particularizate, de asemenea, pentru a se potrivi oricărei nevoi individuale, prin module cu acoperire suplimentară.

ÎNTREŢINERE • • •

TRANSMISIE

Întreţinere Lubrifiere Schimb de ulei şi de lichide conform manualului de întreţinere şi reparaţii

• • • •

Motor Injecţie de carburant Cutie de viteze Arbore cardanic şi punte

TRANSMISIE SUPLIMENTARĂ

• Componente neacoperite de programul Driveline (de exemplu, sistemul electric)

UZURĂ • • • • •

Ambreiaj Plăcuţe de frână Discuri de frână Tamburi de frână Garnituri de frână pentru frâne cu tamburi

„Elementele” majore care intră în componenţa ofertei (întreţinere, Driveline, Extra Driveline, uzură) pot fi combinate pentru a crea contractul care se potriveşte cel mai bine specificului activităţii dumneavoastră. În continuare este prezentată o listă a tuturor combinaţiilor posibile:

CONTRACTE DE ÎNTREŢINERE PLANIFICATĂ ÎNTREŢINERE

TRANSMISIE

TRANSMISIE SUPLIMENTARĂ

UZURĂ

GARANŢIE EXTINSĂ TRANSMISIE

TRANSMISIE SUPLIMENTARĂ

GESTIONAREA PNEURILOR Presiunea corectă din pneuri şi întreţinerea contribuie la reducerea costurilor pentru carburant. IVECO vă oferă un serviciu complet de GESTIONARE A PNEURILOR:

EXCLUDERI ALE PACHETULUI ELEMENTS Pentru orice excluderi, vă rugăm să consultaţi documentele contractuale relevante pentru piaţa locală.

• • • •

alegerea pneurilor în funcţie de misiune, care include noile pneuri ecologice „triplu A” MICHELIN X® LINE™ Energy™ F şi D2 pentru deplasările pe distanţe lungi, întreţinere completă şi înlocuirea în intervalul de timp specificat, acoperire nelimitată a numărului de kilometri, şi asistenţă rutieră pentru problemele legate de pneuri.

Toate serviciile sunt acoperite de o taxă lunară care poate fi finanţată împreună cu autovehiculul, garantând un cost de gestionare a pneurilor complet predictibil. 30

31


IVECO ACCESSORIES

SERVICIILE PENTRU CLIENŢII IVECO

IVECO ACCESSORIES a dezvoltat o gamă completă de accesorii de înaltă calitate, concepute „pe baza autovehiculului”, pentru a satisface cerinţele şoferilor: optimizarea stilului de conducere, vizibilităţii, tehnologiei şi nivelului de confort de la bordul noului STRALIS.

Obiectivul suprem al unui autovehicul comercial este de a fi mereu funcţional şi gata de acţiune. Acesta este şi obiectivul nostru, pe care l-am implementat în politica noastră privind serviciile. Toate serviciile IVECO (de la finanţare şi până la întreţinere, de la asistenţă şi până la reparaţii) sunt concepute pentru a creşte perioadele de funcţionare şi rentabilitatea afacerii.

VIZIBILITATE

IVECO CAPITAL este marca serviciului financiar auxiliar oferit de IVECO şi asigură o gamă completă de servicii de finanţare, leasing, închiriere şi servicii conexe pentru autovehiculele comerciale. De asemenea, în pachet pot fi incluse garanţia extinsă, serviciile de întreţinere şi reparaţii, precum şi diferite tipuri de asigurări*. Toate soluţiile financiare sunt adaptate în funcţie de cerinţele clienţilor şi se aplică în cazul autovehiculelor noi, folosite şi care au făcut obiectul unei conversii. IVECO CAPITAL oferă clienţilor săi consultanţă profesională pentru a selecta produsul care se potriveşte cel mai bine cerinţelor financiare şi fiscale ale activităţii pe care aceştia o desfăşoară. Pentru informaţii suplimentare, adresaţi-vă reprezentanţei IVECO de la nivel local.

Rampa luminoasă stroboscopică şi bara de protecţie sunt complet integrate în cabină pentru a-i sublinia forma şi vizibilitatea. Este posibilă particularizarea completă cu însemnele flotei pentru a creşte vizibilitatea imaginii companiei.

STIL NOUL STRALIS poate fi chiar şi mai exclusivist cu noul kit de accesorii, capacele pentru oglinzi şi elementele cromate – precum butucul de roată şi capacele piuliţelor: o gamă amplă de accesorii care subliniază caracterul şi stilul autovehiculului.

*Sub rezerva aprobării creditului. Ofertele şi produsele pot varia de la o ţară la alta, în funcţie de reglementările fiscale şi contabile locale.

SERVICIUL DE ASISTENŢĂ NON-STOP IVECO se află doar la un apel distanţă – 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână – pentru a le oferi oricând (şi oriunde) asistenţă clienţilor. IVECO NON-STOP este noua aplicaţie pentru smartphone prin care puteţi solicita asistenţă rutieră. Clientul nu trebuie decât să tasteze numărul de identificare al autovehiculului şi numărul de înmatriculare al acestuia. Ulterior, prin simpla apăsare a unui buton, acesta poate solicita asistenţă (mesajul poate fi însoţit de o fotografie, pentru a facilita procesul de diagnosticare). Centrul de asistenţă pentru clienţi IVECO obţine imediat coordonatele GPS, localizează autovehiculul şi anunţă cel mai apropiat atelier (sau cel mai potrivit, în funcţie de caz). Operaţiunile sunt monitorizate la nivel central, pas cu pas: Clienţii primesc constant informaţii actualizate cu privire la starea autovehiculului şi finalizarea reparaţiilor.

IVECO GENUINE PARTS reprezintă cea mai bună garanţie pentru păstrarea valorii NOULUI STRALIS în timp, protejându-l împotriva perioadelor de nefuncţionare neprevăzute şi garantând siguranţa persoanelor şi bunurilor. IVECO oferă cea mai largă gamă de componente noi şi refabricate, kituri de servisare şi soluţii telematice, adecvate pentru întreaga durată de viaţă a NOULUI STRALIS. IVECO deţine o reţea de 8 depozite de piese de înaltă tehnologie pe întregul teritoriu al Europei, acoperind peste 330.000 mp, gestionând un număr de 350.000 de piese şi garantând livrarea pieselor 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână.

TEHNOLOGIE DE VÂRF

CONFORT

HI-VISION combină inovaţia, tehnologia şi uşurinţa de utilizare pentru şi mai mult divertisment. Noul sistem audio HI-SOUND este proiectat pentru a asigura o optimizare considerabilă a calităţii timpului petrecut la bordul autovehiculului.

Husele şi covoraşele sunt integrate perfect cu stilul interior al cabinei, iar materialele utilizate se potrivesc perfect cu toate cerinţele misiunilor. Măsuţa pliabilă şi automatul de cafea fac orice oprire un prilej de relaxare.

Gama de accesorii IVECO este prezentată în întregime în catalogul de accesorii, putând fi consultată şi online, accesând http://application.cnh-parts-service.eu/iveco.php

Toate posibilităţile de particularizare sunt la îndemâna dumneavoastră prin intermediul aplicaţiei gratuite „Iveco Accessories”.

Aplicaţia poate fi descărcată în mod gratuit din App Store pentru a obţine acces gratuit la informaţii şi imagini suplimentare.

Iveco este o marcă CNH Industrial N.V., lider mondial în sectorul bunurilor de capital, care, prin diverse întreprinderi, proiectează, produce şi comercializează utilaje agricole şi echipamente pentru construcţii, camioane, autovehicule utilitare, autobuze şi autovehicule pentru intervenţii speciale, suplimentar faţă de un portofoliu vast de sisteme de propulsie. De asemenea, IVECO distribuie piese originale de înaltă performanţă pentru toate mărcile comerciale CNH Industrial.

Iveco Fan Shop În IVECO FAN SHOP sunt expuse, în cadrul tuturor reprezentanţelor IVECO, articole de îmbrăcăminte pentru petrecerea timpului liber, sacoşe şi articole pentru cadouri, articole de papetărie şi dispozitive. Catalogul poate fi consultat accesând www.ivecostore.com.

32

33


GAMA NOULUI STRALIS

NOUL STRALIS AUTOŞASIU 4x2

6x2Y

NOUL STRALIS XP AUTOTRACTOR

6x2X

8x2Y (2+2)

4x2

6x2Y

6x2X

AUTOŞASIU 6x4

4x2

HI-WAY (AS) Cursor 11

6x2X

Cursor 11 Cursor 13

Manuală - 16 trepte de viteză

Manuală - 16 trepte de viteză

CUTIE DE VITEZE

Automată - 12 trepte de viteză

Automată - 12 trepte de viteză

AMPATAMENT (mm)

Pneumatică

SUSPENSIE/ VERSIUNE Complet pneumatică

Înălţime standard

P/PS X/P

Pneuri duble spate

Y/PT

Heavy Mission

P-RR Z/P-HM

3650÷3800

Platformă joasă

FP-LT

3650

Corp interschimbabil

FP/FS-CM

5700

4200÷6050

De mare volum

FP/FS-GV

5100÷5500

4200÷5100

3800÷6700

3800÷6050

4500÷6050

AMPATAMENT (mm)

3650÷3800

3800÷6050

3800÷4000

Înălţime standard

P/PS X/P

Pneuri duble spate

Y/PT

Heavy Mission

P-RR Z/P-HM

3650÷3800

Platformă joasă

FP-LT

3650

Corp interschimbabil

FP/FS-CM

5700

4200÷6050

De mare volum

FP/FS-GV

5100÷5500

4200÷5100

3200

Pneumatică 3200

SUSPENSIE/ VERSIUNE Complet pneumatică

HI-ROAD/HI-STREET (AT/AD)

3800÷6700

3800÷6050

3650÷3800

3800÷4000

HI-ROAD (AT)

Cursor 9

Cursor 9

MOTOR

MOTOR Cursor 11

Cursor 11

Manuală - 16 trepte de viteză

Manuală - 16 trepte de viteză

CUTIE DE VITEZE

Automată - 12 trepte de viteză

Automată - 12 trepte de viteză

Automată

Automată

AMPATAMENT (mm) Parabolică

Pneumatică

SUSPENSIE/ VERSIUNE

Complet pneumatică

34

4x2

MOTOR Cursor 13

CUTIE DE VITEZE

6x2Y

HI-WAY (AS)

MOTOR

CUTIE DE VITEZE

AUTOTRACTOR

AMPATAMENT (mm)

3800÷6300

Înălţime standard

P/PS X/P

Foarte uşoară

P-SL

3800÷6700

Parabolică 3120÷6050

4200÷4500

4500÷6050

3650÷3800

4000

3650÷3800

Înălţime standard

P/PS X/P

3650÷3800

Foarte uşoară

P-SL

3650÷3800

Pneuri duble spate

Y/PT

Heavy Mission

P-RR Z/P-HM

Distribuţie

FP/FS-D

Platformă joasă

FP-LT

Corpuri interschimbabile

FP/FS-CM

De mare volum

FP/FS-GV

Transport maşină

FP-CT

Pneumatică

Pneuri duble spate

Y/PT

Heavy Mission

P-RR Z/P-HM

Distribuţie

FP/FS-D

Platformă joasă

FP-LT

Corpuri interschimbabile

FP/FS-CM

De mare volum

FP/FS-GV

Transport maşină

FP-CT

3800÷6050 3650÷3800 3800÷6700

3800÷6050

4200÷4500

3200

SUSPENSIE/ VERSIUNE

3650 5700

5500÷5700

4200÷6050

Complet pneumatică

3800

3650÷3800

3650

35


IVECO SpA

via Puglia, 35

10156 TUrin - ItalY

INFORMAŢIILE ŞI IMAGINILE DIN ACEST CATALOG SUNT APROBATE DOAR CA INSTRUCŢIUNI ORIENTATIVE. IVECO ÎŞI REZERVĂ DREPTUL DE A EFECTUA MODIFICĂRI ASUPRA ACESTORA ÎN SCOP COMERCIAL SAU STRUCTURAL ÎN ORICE MOMENT, FĂRĂ NOTIFICARE PREALABILĂ

WWW.IVECO.COM PUBLICAŢIE H1613301RO - 10/16

Noul STRALIS  

Romania

Noul STRALIS  

Romania