Friluftslek Romsdalsopplevelser

Page 1

FR IL UF T S M AGI

no


Til lands og til vanns med Friluftslek Vi arrangerer turer hele året med den unike romsdals­naturen som boltreplass. Vi tilpasser aktivitetene etter ditt behov. Bli med oss på tur! Fra vår nettbutikk tilbyr vi turklær og utstyr til både de små og store turopplevelsene. Vi har en for­kjærlighet for frilufts­ aktiviteter, og selger klær og utstyr som virkelig funker.Vi kjenner hver sti, hver stein og hver elv. Vi skreddersyr opp­levelsesturer og guider deg mer enn gjerne til Romsdalens kjente og ukjente perler. FO T O: Matti BernitzVi blir med deg ut på tur! La oss ta regien på hele oppholdet for deg; Reisen hit, oppholdet med fasiliteter etter behov, turene og aktivitetene i den unike romsdals­ naturen – alt med vår Friluftslekgaranti som sikrer unike, varige minner og opplevelser med oss.

Ta møtet som en del av reisen. Velkommen til Norsk Tindesenter og Åndalsnes – Norges Tindehovedstad


Sov i naturen, pĂĽ et hotell med sjel eller et sted med historie.

Vi guider deg mer enn gjerne til Romsdalens kjente og ukjente perler!


Fra ytterdøra til utsikten med Friluftslek Vi tar deg fra travelt hverdagsliv til mektig og urørt romsdalsnatur. Enten du ønsker enkel tur uten tau, eller om du vil på en tur utenom det vanlige. Kanskje har du en drøm om å bli Fjellkonge? FO T O: Matti Bernitz

SPE K TA K U L Æ R E ROM SDA L E N: Fjellene i Romsdalen tilbyr alt fra korte gåturer til utfordrende klatreruter i Nord Europas høyeste loddrette fjellvegg – Trollveggen. Vi anbefaler, planlegger og gjennomfører turene med deg, ut fra hva du vil oppleve tilpasset ditt nivå.


SĂĽ spektakulĂŚrt du vil ha det, under trygge forhold!


Vi serverer deg magi fra du kommer til du drar. Ingenting er som et dekket bord etter en hel dag ute. Opplev ­kortreist mat med sliten kropp og varme kinn. Overnatting i idylliske omgivelser gjør dagen komplett! FO T O: Matti Bernitz, Grand Hotel Bellevue og Friluftslek.no

S A M A R B E I D SPA R T N E R E Hotell Aak | Grand Hotel Bellevue | Devold Gård | Romsdal Lodge | Norsk Tindesenter | Tuen VingårdBli med oss… … som kjenner hver stein over Romsdalseggen. PR I S Friluftslek.no*

OPPMØ T E Åndalsnes sentrum

A N TA L L DE LTA K E R E max 8 stk

T I D SBRU K 6 – 8 timer

Romsdalseggen er en av de flotteste turene i Romsdalen, langs eggen fra Blånebba til Nesaksla og ned Romsdals­ trappa. Flott tur, fantastisk utsikt og fint terreng å gå i.

Romsdalseggen

Turen starter fra Åndalsnes sentrum hvor vi tar Romsdalseggenbussen opp til startpunktet i Vengjesdalen. Bussturen tar omtrent 15 minutter. Vi følger en godt merket DNT-sti oppover lia, innover Hesteheian og til slutt opp ura – opp til selve Romsdalseggen. Vi kommer opp på ryggen mellom toppen av Blånebba og Mjølvafjellet og oppstigningen belønnes umiddelbart med spektakulær utsikt inn mot Trollveggen, til Romsdals­ hornet, Venjetindene og nedover dalen og utover Romsdalsfjorden. Herfra følger turen bortover ryggen – opp og ned mellom bratte skar og smale passasjer – hele vegen til Nesaksla der steinhytta Ottarbu ligger. Eggen er sikret med kjetting på de mest utsatte stedene.

Kirketaket

Fra Nesaksla og ned er det tydelig og godt merka tursti ned Romsdals­ trappa. For en ekstra luftig opplevelse anbefaler vi turen ut på utsikts­ punktet Rampestreken. Dette er selfieplass #1. I Åndalsnes sentrum venter belønninger i form av både mat og drikke. For de som fortsatt har litt energi er det også anledning til shopping i våre lokale butikker. Husk å ta turen innom butikken vår i sentrum. * friluftslek.no/romsdalsopplevelser

Bispen


FO T O: Matti Bernitz

… til Kirketaket – en toppturklassiker du aldri vil glemme! PR I S Friluftslek.no*

T I D SBRU K 3 – 5 timer t/r

Turen opp til Kirketaket (1 439 moh) tar mellom 3 og 5 timer. Fra toppen kan du nyte over 1000 meter med perfekt skiterreng ned mot fjellsetrene på Kavliheia, ved foten av fjellet. Fra Kavliheia er det morsom skikøring ned til Skytterbana i Isfjorden. På kirketaket.com kan du lese mer om fjellet, om skituren, se på bilder, følge med på oppdaterte snømålinger eller skrive i toppboka. God tur til et av Norges flotteste skifjell! Snøskredvarse for Romsdal; varsom.no

… til Bispen, fantastisk tur vår – sommer – høst PR I S Friluftslek.no*

A N TA L L max 4 deltakere

Før Kongen og Dronninga troner Bispen. En fjell­ tur med stor variasjon underveis – fra flott fjell­ terreng, turkisblått isvann i Bispevannet og med tidvis luftig klyving opp mot toppen av Bispen. Vi som lokalkjente viser dere den sikre stien forbi de ­luftige partiene og opp til den fantastiske utsikta på toppen. Det venter ekstra opplevelser underveis som dere kun kan oppleve sammen med oss.


Bli med oss… … på Stand-Up Padling (SUP) på Istra elv PR I S Friluftslek.no*

A N TA L L DE LTA K E R E max 10 stk

Unik opplevelse! Stå på padlebrett (SUP) og opplev spektakulær natur mens du padler frem på en rolig grønn elv med den fantastiske Roms­ dalsnaturen rundt deg på alle kanter! Vi gir nødvendig kursing og fører deg trygt frem med våre autoriserte og lokalkjente guider. Leie av våt­ drakt og flytevest er inkludert.

Stand-Up Padling

… til Romsdalstrappa og Rampestreken PR I S Friluftslek.no*

OPPMØ T E Åndalsnes sentrum

A N TA L L DE LTA K E R E max 10 stk

T I D SBRU K 2 – 3 timer t/r

Vi inkluderer flere små stopp underveis for å servere de lokale røver­ historiene.

… til selveste Mannen

Romsdalstrappa og Rampestreken

PR I S Friluftslek.no*

OPPMØ T E Åndalsnes sentrum

A N TA L L DE LTA K E R E 4 – 6 stk

T I D SBRU K 6 timer t/r

Mannen er en naturopplevelse i seg selv – en enslig kampestein på kanten ut mot Romsdalen. Et sted som byr på fantastisk utsikt ned i Romsdalen og over til Romsdalshorn og til edelstenfargede Rauma elv. Turen starter på toppen av Trollstigen, og går i slakt og flott fjellterreng før den siste motbakken med steinur opp til kanten. På fjellplatået ved Mannen er det montert teknisk utstyr som måler fjellpartiets bevegelse.

* friluftslek.no/romsdalsopplevelser

MannenFriluftslek gir deg 71ËšNordlignende aktiviteter! Vi gir dere en komplett dag, med artige ­utfordringer som absolutt alle kan delta pĂĽ! FO T O: Matti BernitzVi viser deg alle typer aktiviteter i Romsdalen – fra det rolige og trygge til det rå og utfordrende. Sommer, høst, vinter og vår.


FO T O: Matti Bernitz


FO T O: Sunshine Superman

no

Vi snakkes i fjella! friluftslek.no info + nettbutikk med turstĂŚsj som funker info@friluftslek.no | +47 71 22 25 00