Page 7

Sant Andreu líniasantandreu.cat

29 Novembre 2011

7

Exposició doble al Centre Municipal de Cultura Popular

Dues exposicions en un mateix espai: Sant Andreu en un CLIC! i la Mostra de Cartells de la Festa Major. Enguany l'exposició de fotografies del Sant Andreu en un CLIC! va acompanyada de la mostra de Cartells que van participar en el concurs per escollir la imatge gràfica que ha ilustrat la Festa Major 2011. Per veure la doble exposició només cal acostar-se al CMCP de Sant Andreu.

Sant Andreu s’omple de gent per la Festa Major 2011 Durarà dotze dies, fins el 8 de desembre > El pregó de la festa l’ha fet la intèrpret de llengua de signes

Marc Gómez Sant Andreu L’andreuenca Karen González va ser l’encarregada de fer el pregó de les festes de Sant Andreu des del balcó de la seu del Districte. Aquest espai li és molt familiar ja que des de fa anys, la Karen, és l’encarregada de traduir en llengua de signes els pregons dels convidats a l’acte d’inici de festes.

12 DIES DE FESTA Les festes del barri s’allargaran dotze dies, fins al dijous 8 de desembre. El president de la Comissió de Festes de Sant Andreu ha valorat positivament la tria de la pregonera d’aquest any. El president ha dit que, el fet de ser pregonera, és un “petit homenatge a la seva feina”. Al migdia es va fer una cercavila amb trabucaires, grallers i diverses colles geganteres. També hi va haver la tra-

Colla de castellers a les festes del barri. Foto: C.F.Sant Andreu

dicional baixada de la pancarta de la festa major a la parròquia. A la tarda es va fer una xocolatada a la Plaça del Mercat.

ACTES 2011 La plaça d’Orfila es va omplir de gom a gom per començar un seguit d’actes populars i culturals que passen per una degustació d'arrossos i fideuàs; partits i competicions esportives; havaneres; un recital poètic; una discoteca mòbil al Santdance discomòbil 2011; una fira de dibuix i pintura; un taller d'elaboració de pasta fresca; el correfoc; la projecció de documentals; cinema infantil i balls populars. L’esport també hi serà present. A banda del Segon Torneig de Gym Racket de Sant Andreu es celebrara una bicicletada popular. En l’edició d’aquest any hi haurà, a part de música popular l’actuació del grup de rock en català Brams. Pels més enamora-

dissos, la música del conjunt La Porta dels Somnis omplirà els carrers del barri. La Virginia, el Jaume i l’Oriol seran els encarregats d’amenitzar les festes pels santandreuencs. L’acte de tancament de la festa Major serà el dijous 8 de desembre, a les 10 de la nit, amb l'espectacle "Memento Mori" a la plaça d'Orfila, organitzat pels Diables de Sant Andreu.

TORNARÀ A SONAR La sirena de la Fabra i Coats serà l’encarregada de posar el punt i final a la Festa Major de Sant Andreu. El soroll de la Fabra i Coats va ser un element característic de la zona durant molts anys. La sirena de la fàbrica era un so impregnat en la cultura del barri i en el dia a dia dels andreuencs a mitjans de segle. Fa 30 anys que no se sent i tornarà a sonar el dia de tancament de festes.

XIX mostra d’Art Solidari contra la Sida M.G.> El Centre Cultural Can Fabra acullirà l’exposició XIX Art solidari contra la Sida. La inauguració d’aquesta selecció d’obres serà el proper divendres a partir de dos quarts de nou del vespre. A l’acte hi participaran Raimond Blasi i Navarro, Regidor del Districte de Sant Andreu; Josep Oliva i Santiveri, de la Diputació de Barcelona i Joan Colom Farran, director general de Salut. A l’acte inaugural també hi serà Bernardo Corral Castaño, President AEC-GRIS; Angel Gordon, del Club Leons Barcelona Layetano-Host i l’artista Perico Pastor. La presentació serà a càrrec de l’actriu Mònica Glaenzel i comptarà amb l’actuació de la soprano Mònica Luezas, del baixista Ignasi Campà i del pianista Theo Jaskolkowski. Aquesta actual edició compta amb obres de més de cent artistes. L’exposició contra la Sida es

Art Solidari contra la Sida. Foto: AEC

podrà visitar del 2 al 20 de desembre al Centre Cultural Can Fabra.

La Sant Andreu Segon Torneig Jazz Band guanya de Gym Racket a Sant Andreu un premi ARC M.G.> La Sant Andreu Jazz Band ha sigut un dels grups d’artistes guanyadors dels premis 2011 de l'Associació de Representants, Promotors i Managers de Catalunya (ARC). Antònia Font, La Pegatina, El Petit de Cal Eril, Pastora, Anna Roig i L'Ombre de Ton Chien, Sílvia Pérez i Javier Colina Trio, Tremendos, La Montecarlo, i Albert Pla i Pascal Comelade han sigut els guanyadors dels Premis ARC de la Música Catalana 2011 que es van lliurar a la Sala Luz de Gas.

M.G.> Sant Andreu ha celebrat, durant el cap de setmana, el segon torneig de Gym Racket. Aquesta activitat forma part del programa de les festes de Sant Andreu de Palomar. La iniciativa esportiva ha sorgit del Club Natació. En l’edició 2011 hi han participat 12 parelles masculines i 12 de femenines. També s’ha disputat un partit de Gym Racket entre Catalunya i Itàlia. Aquest esport es juga amb les mateixes normes que el tennis platja, però en superfícies dures.

Línia Sant Andreu 19  

Línia Sant Andreu 19