Page 9

28 Octubre 2010

La Guineueta · Porta

La festa gallega de Sant Froilán torna al barri La Guineueta> A principis d’octubre, la plaça Major de Nou Barris va acollir tres dies de festa, una celebració típicament gallega que es va exportar fa quinze anys al Districte, la festa de San Froilán, patró de Lugo. Entre els dies 1 i 3 d’octubre, i de la mà de l’entitat Amigos de San Froilán, prop de 50.000 persones van acostar-se al barri per gaudir de tres jornades lúdiques i culturals on no hi van faltar les activitats tradicionals gallegues, balls amb orquestra, jocs infantils i processons de gaites.

Alex Martínez fa la foto de l’estiu a Nou Barris Districte> La instantània Descansant d’Alex Martínez s’ha imposat en el concurs Aquest estiu em quedo a Nou Barris, que pretenia aconseguir les millors imatges del’ambient que es viu durant l’estiu al Districte de Nou Barris. Com a guanyador, Martínez ha obtingut un curs de fotografia de divuit hores al centre cívic Can Basté. El jurat va valorar l’originalitat, l’enginy i la capacitat per transmetre en una sola foto l’esperit de l’estiu a Nou Barris.

La salut mental es debat al Parc Tecnològic La Guineueta>El Parc Tecnològic Barcelona Nord (carrer Marie Curie, 8) acollirà els dies 5 i 6 de novembre les desenes jornades de Salut Mental de Nou Barris. Sota el títol de 10 anys dedicats a la salut mental, les jornades debatran tota mena d’aspectes relacionats amb aquest cas mèdic, a càrrec d’experts com Paloma Lago, psiquiatra directora del Centre de Salut Mental d’Adults de Nou Barris o Rubén Regueiro, psicòleg de la Llar-Residència Pi i Molist.

El Porta-Sóller prepara una nit de Halloween Porta>Aquest cap de setmana alguns celebraran la castanyada, però d’altres han triat altres celebracions d’arrel anglosaxona. És el cas del centre cívic Porta-Sóller, que ha organitzat una nit de Halloween per aquest dissabte que inclourà un Túnel de la por, on no hi faltaran bruixes i fantasmes. A més del Túnel, també s’organitzaran tallers de maquillatge infantil i un espectacle de dansa.

línianoubarris

9El Marie Curie obrirà les 24 hores El centre d’acollida amplia el seu servei i obrirà també en horari diürn Foto: Ajuntament

Cristian Gómez La Guineueta El Centre d’Acollida Marie Curie ampliarà el seu servei, que fins ara es desenvolupava bàsicament en horari nocturn, i es convertirà també en un centre de dia. El Marie Curie va obrir les seves portes l’any 2009 amb la intenció de funcionar com un centre integral que donés atenció les 24 hores del dia, però fins al moment només oferia 70 places d’estada nocturna entre les vuit del vespre i les nou del matí. Aquest setembre, el cen-

tre va completar el seu desplegament i ara ja disposa d’un servei diürn amb 30 places destinades a atendre les persones sense sostre o aquelles amb una especial vulnerabilitat social o econòmica. L’ampliació d’horaris suposa sumar un centre de dia on els visitants tindran un punt de trobada, un servei de bugaderia i un de biblioteca, a més d’atenció social, suport sanitari i la possibilitat de realitzar tallers ocupacionals o activitats lúdiques. També s’oferiran 30 àpats al dia i es posaran dutxes a disposició dels usuaris.

Imatge d’arxiu del centre

Nou Barris 9  

Nou Barris 9

Nou Barris 9  

Nou Barris 9