Page 21

21

Zona Nord 28 Octubre 2010

línianoubarris

Torre Baró Ciutat Meridiana Vallbona

Aquest mes ha acabat el termini per optar a un habitatge protegit a Torre Baró. Els nous habitatges construïts en aquests sector disposen d’una xarxa de transport públic que els comunica amb el centre de la ciutat.

Collserola ja és considerat parc natural S’aplicarà un nou pla d’usos més estricte amb els usuaris > Amb prop de 2 milions de visites anuals, esdevindrà la segona reserva natural Foto: Silvia Tejero.

Sara Arroyo Torre Baró La serra de Collserola ja és parc natural. A partir d’ara la Generalitat s’implicarà en la gestió que actualment porta el Consorci del Parc de Collserola i la Diputació i vetllarà per la seva conservació, tot evitant la pressió urbanística. Amb aquesta acció, el Govern blinda la seva protecció i l’integra dins el sistema d’espais protegits de Catalunya. Així, Collserola amplia l’espai natural en prop de 700 hectàrees. En total, queden protegides 8.295 de les prop de 10.000 que completen la serralada. La cobertura de la serra és tan ample que vuit municipis compartiran amb Barcelona el parc natural: Sant Cugat, Cerdanyola, Molins de Rei, Sant Feliu de Llobregat, El Papiol, Sant Just Desvern, Montcada i Esplugues de Llobregat. La conversió de Collserola en

Imatge del parc natural.

parc natural també afavorirà la creació d’uns nivells de protecció específics per zones: per exemple, segons la proposta de Medi Ambient, la reserva natural de la Font Groga es fixa amb “valors naturals excepcionals” per la presència de “roures i alzinars de gran valor”.

TRES ÒRGANS GESTORS La declaració de Collserola en parc natural significa també l’entrada de la Generalitat en la gestió de l’espai. En total, s’aportaran anualment nou milions d’euros a partir de l’aportació del Govern, la Diputació i el Consorci format entre els nou mu-Habitatge protegit

nicipis per on s’estén la serra. La nova injecció econòmica permetrà afrontar reptes com la neteja del parc, que encara és una assignatura pendent després dels efectes de la nevada de l’hivern passat. NOVA REGULACIÓ Fins ara Collserola rebia dos milions de visites l’any, una xifra que situa el parc natural en el segon més visitat de l’Estat, encapçalat pel Teide. A partir d’ara, però, es redactarà un pla d’usos per potenciar i millorar la defensa de la serra. Un dels punts que es vigilarà, per exemple, serà el pas dels ciclistes, que a partir d’ara no podran superar els 20km/h i veuran el pas restringit en algunes zones. De fet, el principal repte serà conciliar l’activitat humana i el respecte a la natura. La nova normativa sancionarà les actituts incíviques.

La Zona Nord acull una Mostra d’entitats Ciutat Meridiana/Vallbona> La plaça Roja del barri va omplirse els primers dies d’octubre amb una mostra del teixit associatiu de Ciutat Meridiana, Torre Baró i Vallbona. Durant tot el dia es van fer diverses activitats paral·leles. La Biblioteca de la Zona Nord va completar les jornades amb l’organització de debats i conferències.

La xarxa d’aigües es millora sota Collserola Zona Nord > Una canonada sota Collserola millorarà la distribució d’aigua al sistema Ter - Llobregat. El nou conducte que s’està construint sota la serralada tindrà 15 km i una capacitat de 4 m3/s. El Govern invertirà prop de 220 milions d’euros en aquest projecte que s’espera estigui enllestit el primer semestre de 2011.

Nou Barris 9  

Nou Barris 9

Nou Barris 9  

Nou Barris 9