Page 20

20Les Roquetes · Trinitat Nova · Canyelles 28 Octubre 2010

línianoubarris

Crítica social i humor en el debut teatral de La Futura La companyia amb base a Roquetes estrenarà en una doble sessió l’obra ‘Aquí no paga nadie’ el dia 16 Foto: La Futura

Pancartes als balcons denuncien el mal estat d’uns pisos protegits Trinitat Nova> Pancartes plenes de queixes com “basta de abusos” o “menos IBI y más soluciones” han aparegut els darrers mesos als balcons dels edificis d’una promoció d’habitatges de protecció oficial al carrer Xafarinas. Aquesta zona del barri, construïda l’any 2006, semblava que anava a ser el paradigma de la construcció ecològica, però els problemes han anat sorgint en forma de deficiències en els edificis. Els veïns denuncien que les plaques solars que s’hi van instal·lar només van funcionar

durant el primer any, que pateixen inundacions quan plou i que s’ha enfonsat l’entrada del pàrquing, entre d’altres problemes. LA CULPA, DELS VEÏNS Membres de l’Institut Català del Sòl (Incasòl), constructors de l’edifici, atribueixen bona part d’aquests problemes a un mal manteniment per part dels veïns i al mal ús que han fet de les instal·lacions, com per exemple al posar sistemes de calefacció que han fet saltar el sistema que regula les plaques solars.

Cau una xarxa que venia droga des d’un pis de la Trinitat Nova

Membres de la companyia La Futura.

Cristian Gómez Roquetes

La companyia de teatre establerta al barri de Roquetes, La Futura, farà el seu debut teatral el proper 16 de novembre amb una adaptació de l’obra Aquí no paga nadie, que es representarà en una sessió doble a les 18 i a les 21 h, al Casal de Gent Gran de Roquetes amb l’entrada gratuïta. La companyia La Futura va néixer fa poc més d’un any al centre cultural Ton i Guida. Tot i que els components del grup no són veïns de Roquetes, el Ton i Guida els hi va oferir de manera desinteressada tot el que necessitaven per començar a rodar: un lloc on assajar. Des d’un primer moment van tenir clar que escollirien una “comèdia”, comenta la directora de la companyia, Maite San Pedro, però no volien cen-

trar-se exclusivament en l’humor, sinó “en explicar una història que contingués dosis d’humor”. Aquesta premissa els va conduir fins a l’obra del dramaturg italià Dario Fo, Aquí no paga nadie, una crítica social ambientada en la Itàlia dels anys 70, “un país que aleshores vivia una època i unes circumstàncies d’escassetat econòmica similars a les que travessem avui”, explica San Pedro. UNA PEÇA CLAU La directora també comenta que el paper que ha jugat el Ton i Guida ha estat clau perquè la companyia pugui fer el seu debut damunt de l’escenari. Responsables del centre els hi van oferir de manera gratuïta un lloc per assajar i els hi han buscat espais perquè puguin representar-la com el Casal de Gent Gran de Roquetes.

Trinitat Nova> Un operatiu conjunt de Mossos d’Esquadra i membres de la policia de proximitat de Nou Barris van desmantellar la setmana passada una xarxa que distribuïa droga des d’un habitatge de Trinitat Nova. En l’operació es van detenir 6 persones i es va imputar una setena, tots ells acusats d’un delicte contra la salut pública per tràfic d’estupefaents. La investigació policial es va

iniciar després de detectar un augment en la presència de toxicòmans amb antecedents policials al barri, especialment al voltant del domicili on es venia la droga. Durant els 21 dies que va durar la investigació la policia va constatar fins a 142 transaccions de droga. El dia de la batuda, els agents van incautar petites quantitats de droga i diferents estris per a la seva manipulació.

La història dels El 42è Aplec de transports a Nou Roquetes aplega Barris es fa llibre 3.000 sardanistes

A més a més, han fet les gestions pertinents amb el Districte per tal que La Futura compti amb tot el material tècnic necessari el dia del seu debut; micròfons, amplificadors de so i focus d’il·luminació.

Roquetes> L’Arxiu Històric de Roquetes-Nou Barris, va presentar a finals de setembre el llibre Destinació: Nou Barris. Un viatge per la història dels transports a Nou Barris, escrit per Ricard Fernández. El llibre explica com el creixement d’una societat i un barri sempre ha anat acompanyada d’un desenvolupament de les seves xarxes de transports, i explica el paper que aquests van jugar a Nou Barris.

Roquetes> El 17 d’octubre passat es va realitzar el 42è Aplec de Roquetes, una de les cites sardanístiques més importants del país, que també va servir per commemorar el cinquantè aniversari de l’agrupació sardanista l’Ideal d’en Clavé. Aquell dia, el parc de la Guineueta va acollir uns 3.000 sardanistes que van ballar durant tot el matí sota l’atenta mirada de personalitats com l’alcalde Jordi Hereu.

Nou Barris 9  
Nou Barris 9  

Nou Barris 9