Page 1

PAJERO

DRIVE ALIVE


RÅ OG RAFFINERET Pajero den mest kraftfulde og luksuriøse model vi nogensinde har bygget.


2 3


RÅ OG RAFFINERET

MERE END 70 ÅRS 4WD ERFARING Mitsubishi Motors har i over 70 år været pionerer inden for udvikling af banebrydende 4WD teknologi. Vores første firhjulstrukne prototype PX33 blev bygget i 1936 og siden har vi været dominerende inden for terrænkørsel ved at udvikle og forbedre teknologier såsom vores kendte Super Select 4WD-system.

EN LEGENDE BLEV FØDT Vi lancerede Pajero i 1982 og selv i dag er den fjerde generation af Pajero førende inden for 4WD teknologi

1. GENERATION PAJERO 1982

2. GENERATION PAJERO 1991

3. GENERATION PAJERO 1999

4. GENERATION PAJERO 2006


SUVERÆN VINDER AF DAKAR Pajero blev for 12. gang kåret til vinder af verdens hårdeste og mest krævende rallyløb, Dakar Rally, efter den seneste sejr i 2007. Testet til det ekstreme, forsvarede Pajero sig ikke kun mod konkurrenterne, men den formåede også at bibeholde første pladsen for syvende år i træk. Men Dakar er mere end bare et løb – det ekstreme terræn og de opslidende konditioner har vist sig at være den perfekte basis for at kunne forbedre over 70 års 4WD ekspertise og udvikling af grundlæggende teknologier. Du kommer måske aldrig ud for så ekstremt terræn som i Dakar Rally, men det kan du være sikker på, at teknologien har.

4 5


RÅ OG RAFFINERET

NYT DESIGN Rå og raffineret, det nye stilfulde design afspejler Pajeros overlegne status. Design- og teknologiforbedringer forøger ikke kun håndteringen, reducerer støjniveauet og forbedrer sikkerheden, de styrker også Pajeros præstationer og kørekomfort.

6 7


IMPONERENDE SYN Lige så snart du er inde i kabinen og slapper af i de luksuriøse lædersæder højt hævet over alle andre på vejen, vil du få et godt overblik i trafikken. Hver en detalje i det nye interiør afspejler Pajeros designkvalitet. For eksempel det flotte bløde læderrat med integrerede kontrolknapper til radio og fartpilot. Det flotte nye

instrumentpanel samt dørsiderne i lækkert materiale beviser Pajeros luksuriøse nye stil. Som ekstraudstyr fås det multifunktionelle HDD Navigation System der med 30GB harddisk har mulighed for at lagre mange landkort og stadig have plads til flere tusinde sange.


8 9


10 11


RÅ OG RAFFINERET

PRÆSTATIONER 140

400

125kW(170hk)/3.800 omdr./min.

329Nm/2.750 omdr./min.

350

373Nm/ 2.000 omdr./min.

120

450

200

300 184kW(250hk)/6.000 omdr.

Hvis det er benzinmotoren du foretrækker, kan du vælge vores helt nye højtydende 3,8 liters 24 ventilet V6 MIVEC motor. Den er karakteriseret af et højt drejningsmoment og er samtidig særdeles støjsvag, både ved terrænkørsel, i byen og på landevejen.

250 350

250

80

150

60

Drejningsmoment (Nm)

100

Ydelse (kW)

Drejningsmoment (Nm) Torque (Nm)

Der er to motorer at vælge imellem. Den forbedrede 3,2 liter DI-D (Direct Injection Diesel) Common Rail motor med automatgear, der giver Pajero mulighed for at køre i alle typer af terræn både hurtigt, nemt og støjsvagt. Diesel partikelfilteret sænker emissionsniveauet betydeligt og er med til at gøre Pajero mere miljøvenlig.

180 160

200

140 120

Ydelse (kW)

Pajero kræver en motor med rigelig motorkraft og drejningsmoment til at kunne klare krævende terrænområder. Pajero er ikke kun blevet mere kraftfuld - den er også hurtigere og samtidig mere støjsvag.

100 80

40

60 40

20 20 1500

2500 3500

4500

2000 3000 4000 5000 6000

Motoromdrejninger (omdr./min.)

Motoromdrejninger (omdr./min.)

3.2L DI-D A/T

3,8 liter V6 MIVEC

Brugen af isoleringsmaterialer sikrer en bedre støjdæmpning i kabinen. Lige meget hvor du kører med din Pajero er den eneste lyd du hører den kraftfulde motor som spinder af velvære.

3300 T G Æ GERV N Æ H AN

INVECS-II MED SPORTS MODE Intelligent og Innovative Vehicles Electronic Control System (INVECS-II) er Pajeros intelligente 5-trins automatiske gearkasse. Med dette avancerede system kan INVECS-II gearkassen aflæse førerens forskellige køremønstre og tilpasse gearskiftet herefter. Sæt gearvælgeren i Sportsmode og ved at bevæge den op og ned kan du skifte gear og derved opnå forøget reaktion og sportslige præstationer i en glidende bevægelse. * 5-dørs

KG*


12 13


RÅ OG RAFFINERET

AT TESTE OFF-ROAD GRÆNSERNE Pajeros overlegne indkørselsvinkel har vist sig uundværlig når mere krævende terræn skal forceres og vores legendariske Super Select 4WD teknologi giver Pajero evne til at køre overalt.

Hvad enten du ønsker at forcere stejle græsskråninger, vandløb med over en halv meters dybde, på klatretur over krævende forhindringer eller hældninger på op til 45º - der er næsten ingen steder, der er ufremkommelige for Pajero.

14 15


RÅ OG RAFFINERET

SUPER SELECT 4WD (SS4-II) SS4-II er det mest imponerende og sofistikerede 4WD system som vi nogensinde har udviklet. Det giver dig mulighed for at skifte fra det brændstoføkonomiske 2WD til 4WD ved hastigheder op til 100 km/t – hvilket er ideelt når vejen pludselig bliver glat. I barsk terræn har du mulighed for at låse centerdifferentialet og hermed opnå maksimalt træk på alle fire hjul.

C/D

C/D

C/D

C/D

LOCK

LOCK

LOCK

LOCK

2H 4H 4HLC 4LLC

For ultimative off-road egenskaber kan lav udveksling vælges hvilket næsten fordobler den effektive motorbremsning i alle gear. Dette giver Pajero tilstrækkelig lav gearing så du let vil kunne klare alle stejle stigninger, dyb sne eller mudder. Super Select 4WD giver dig det bedste fra alle verdener.

2H (2WD høj gearudveksling) Denne indstilling er ideel til by og motorvej og to-hjulstrækket giver en økonomisk og komfortabel kørsel.

4H (4WD høj gearudveksling) Med tilkoblet 4WD skifter momentforholdet mellem for- og baghjul fra 33:67 op til 50:50 for at opnå ekstra trækkraft og sikkerhed, specielt ved kørsel under skiftende vejrforhold eller eksempelvis med trailer.

4HLC (4WD høj gearudveksling med låst centerdifferentiale) Med ligeligt fordelt kraft mellem for- og bagaksel er 4HLC den perfekte 4WD indstilling til kørsel på overflader med sne, sand eller vand.

4LLC (4WD lav gearudveksling med låst centerdifferentiale) Det lavere gearforhold giver dig masser af drejningsmoment og kræfter til at køre op ad stejle skråninger eller få dig ud af vanskelige situationer, hvor du risikerer at sidde fast – for eksempel sand, mudder og dyb sne.


DIFFERENTIALESPÆR BAG Under ekstreme forhold har du mulighed for at låse det bageste differentiale via en kontakt i kabinen, hvilket betyder, at baghjulene trækker ligeligt - også selvom det ene af baghjulene mister fodfæste. AVANCERET UAFHÆNGIGT HJULOPHÆNG Pajero er opbygget med dobbelt uafhængigt hjulophæng foran og multilink med skruefjedre bag hvilket bevirker, at hvert enkelt hjul bevæger sig uafhængigt af hjulet på modsatte side af akslen. Det resulterer i fortræffelige køreegenskaber på både tør vej og i barskt terræn.

EBAC EBAC (Engine Brake Assist Control) bruges på stejle nedkørsler. Det bliver aktiveret i 1. gear og 4LLC uden berøring af bremsepedalen. Lige så snart systemet opdager, at et hjul mister vejgrebet, vil EBAC overtage nedbremsningen af bilen, hvilket er med til at sikre en kontrolleret nedkørsel.

16 17


HJEMMEVANT PÅ VEJEN Hvad enten du kører på snoede landeveje eller på motorvej vil Pajero være en oplevelse at køre med hensyn til komfort, sikkerhed og udstyr.


18 19


DESIGN OG RUMMELIGHED Fra alle sæderækker i Pajero har du rigeligt med plads til at strække benene og slappe af. Der er masser af plads til bagage samt utallige opbevaringsrum. Midterarmlænet foran har flere funktioner, dels kan det justeres frem og tilbage men der er også mulighed for at opbevare personlige genstande indeni.


20 21


RÅ OG RAFFINERET

DESIGN DETALJER Pajero har masser af gennemtænkte detaljer. Det nye design omkring gearvælgerne integrerer på en elegant måde sølvdetaljerne som går igen flere steder i kabinen. De flotte instrumentskiver forbliver oplyste for at forbedre synligheden. Som mørket falder på giver den

dæmpede belysning i kabinen et beroligende skær. Det bløde læderrat har integreret fartpilot samt audiofjernbetjening. Øvrige detaljer som aircondition bag gør en stor forskel for passagererne på bagsædet når temperaturen er høj udenfor.

22 23


860 WATT OG 12 HØJTTALERE

I hjertet af Pajeros underholdningskonsol ligger et førsteklasses audiosystem specielt designet til Pajero af Rockford Corporation. Omgivet af 12 optimalt indstillede højttalere vil du opleve den mest fantastiske akustik i bilen. Den kraftfulde subwoofer giver dig en dyb kraftfuld bas mens de elleve andre højttalere giver optimal surround sound (standard Pajero Intense+ 5-dørs).


RÅ OG RAFFINERET

UNDERHOLDNING OG TEKNOLOGI Med det imponerende HDD Navigationssystem* bliver du guidet rundt ved hjælp af en højtopløselig touch-screen. Lige så snart du sætter Pajero i bakgear viser skærmen billeder af vejen ved hjælp af bakkameraet*, der gør parkering i tæt trafik lettere. Med den

* tilgængelig som tilbehør.

integrerede underholdningspakke* er der mulighed for, på en 9” skærm, at afspille DVD film til bagsædepassagererne. Derudover er der mulighed for, med de trådløse hovedtelefoner, at fordybe sig i filmen uden at forstyrre føreren.

24 25


RÅ OG RAFFINERET

FLEKSIBEL INDRETNING Let og hurtigt har du mulighed for at ændre Pajero fra en 2-sæders varetransporter til en 5-sæders off-roader eller en 7-sæders luksus familiebil. Mulighederne er mange ligesom sæderne er fleksible.

SÆDER

SÆDER

+


ETACS, DIN PERSONLIGE ASSISTENT Mitsubishi Motors’ customizable Electronic Total Automobile Control System (ETACS) giver dig mulighed for at tilpasse bilens komfortindstillinger efter dit temperament og ønsker. Visse ETACS komfort indstillinger har du mulighed for selv at indstille gennem Mitsubishi Multi Communication System og nogen skal indstilles på dit Mitsubishi værksted.

REGNSENSOR Regnsensoren sætter automatisk vinduesviskerne i gang når sensoren registrerer regn på forruden.

SLUKKE FUNKTION PÅ FORLYGTER Hvis du har aktiveret forlygterne efter du har slukket motoren vil lyset til forlygterne automatisk blive slukket for at forhindre batteriet i at løbe tør for strøm.

FJERNBETJENT CENTRALLÅS Gør det muligt at åbne og låse dørene samt bagagerummet samt lukke ruderne med fjernbetjeningen.

TIMERFUNKTION TIL EL-RUDER Når bilen er slukket og nøglen er taget ud af tændingen har du måske stadig åbne ruder. Disse vil du kunne lukke indtil 30 sekunder efter afbrudt tænding.

INDIKATOR MED KOMFORTMODE Når blinklysarmen aktiveres let vil blinklyset blinke tre gange og derefter stoppe – dette giver dig mulighed for at koncentrere dig om kørslen og derved øge sikkerheden.

HASTIGHEDSAFHÆNGIGE VINDUESVISKERE En hastighedssensor tilpasser vinduesviskernes hastighed i forhold til bilens hastighed for at opnå bedst muligt udsyn.

ALARM FOR ÅBNE DØRE Hvis nogle døre er åbne under kørsel vil en alarm give dig besked.

For en detaljeret liste over ETACS funktioner, henviser vi til din Mitsubishi forhandler eller bilens instruktionsbog.

26 27


RÅ OG RAFFINERET

SIKKERHED Pajero ser ikke kun sikker og robust ud – den er det også. Den høje sædeposition giver føreren af Pajero et bedre trafikalt overblik. Kraftige xenon forlygter giver, sammen med forlygtevaskerne og den automatisk justerbare niveauregulering af lyskeglen, en forbedret lysstyrke og øget synlighed. Bakspejlet med automatisk nedblænding reducerer genspejling fra bagved kørende trafikanter. Pajeros optimerede bremsesystem og elektroniske stabilitets- og antispinsystem giver en beroligende og sikker kørsel. I tilfælde af kollision bliver du i Pajero beskyttet af både front-, side- og gardinairbags. Alle sæder er forsynet med 3-punkts sikkerhedsseler med ELR (Emergency Locking Retractor). Derudover er de elektriske sideruder udstyret med sikkerhedsstop og antiklem funktion, der stopper og sænker ruden, hvis noget kommer i klemme undervejs.

SIKKERHEDSKAROSSERI Pajeros forstærkede selvbærende karosseri med integreret ramme opnår en høj grad af vridningsstivhed. Med deformationszoner omkring motoren absorberes kollisionskraften, så alle i kabinen er sikret bedst muligt i tilfælde af kollision.


AIRBAGS I tilfælde af kollision bliver du og dine passagerer beskyttet af front-, side- og gardinairbags.

AIRBAGS

ABS MED EBD

UDEN ABS

MED ABS

PLUDSELIG OPBREMSNING

A A

Fører kun med EBD

Fuldt stop

B

Med passagerer og last med EBD

Fuldt stop

C

Aktivering af bremser

Med passagerer og last uden EBD

Fuldt stop

ABS

Aktivering af bremser

Pajeros ABS- bremsesystem med Elektronisk Bremsekraft Distribution regulerer hvert hjuls bremsekraft uafhængigt og sørger for, at du opnår hurtig og sikker standsning uanset lastens vægt og vejens beskaffenhed.

Aktivering af bremser

EBD

ASTC Pajeros ESP og antispinsystem er banebrydende inden for sikkerhed. Det regulerer uafhængigt bremsekraften til alle hjul for at sikre stabilitet og neutrale styreegenskaber. Systemet sikrer optimalt vejgreb ved alle vejrforhold både på vej og i terræn. ASTC forhindrer effektivt hjulspin på glatte overflader og formindsker risikoen for udskridning under hurtige svingmanøvrer.

ASTC

28 29


RÅ OG RAFFINERET

1

2

4

6

3

5

7

8

ORIGINALT TILBEHØR Mitsubishi tilbyder en lang liste af tilbehør til din nye Pajero, så du kan skræddersy den efter din smag. 1 2 3 4 5 6 7 8

Reservehjulscover (kan bestilles i bilens farve), hækspoiler samt kajakholder Anhængertræk med aftagelig kugle (Fast anhængertræk samt flangetræk kan også bestilles) Forkofanger styling element, front beskyttelsesskjold samt forkromet spejlbeklædning Bagagerumsindsats med høj kant (kan også bestilles med lav kant) Interiørpaneler vist med aluminium- og trælook, Mitsubishi Multi Communication System og sportspedaler Oplyste indstigningslister (indstigningslister i skridsikkert materiale kan også bestilles) Reservehjulscover (kan bestilles i bilens farve) og baksensorer Trinbrædder, dekoration

Hækspoiler, forkromet reservehjulscover, beskyttelsesskjold bag og sidebeskyttelsesliste der er vist på side 31 kan også bestilles som tilbehør.

For yderligere tilbehør, se venligst vores tilbehørsbrochure.


30 31


En stor del af dine bedste timer, dage og år tilbringer du i bilen. Det er vores ønske, at du må opleve hvert eneste minut i din Mitsubishi som ægte kvalitetstid. Derfor har vi gjort vores yderste for at kalde smilet frem i dit ansigt, hver gang du træder på speederen i din Mitsubishi og styrer ud i verden. Ganske enkelt fordi køreglæde er livsglæde.

Mitsubishi Danmark www.mitsubishi.dk Noget af det viste udstyr kan være ekstraudstyr. Bemærk, at ikke alle modeller og alle farver lagerføres i Danmark. Der tages forbehold for trykfejl, anvendt billedmateriale og ret til øjeblikkelig ændring i udstyr og specifikationer. For alle Mitsubishi-modeller gælder Mitsubishi Assistance Package (MAP) og 3 års garanti uden kilometerbegrænsning.

MMC Danmark A/S Vibe Allé 4 2980 Kokkedal www.mitsubishi.dk

08 dnk 6000673 Nov. 07 Printed in The Netherlands

untitled  

Pajero kræver en motor med rigelig motorkraft og drejningsmoment til at kunne klare krævende terrænområder. Pajero er ikke kun blevet mere k...

untitled  

Pajero kræver en motor med rigelig motorkraft og drejningsmoment til at kunne klare krævende terrænområder. Pajero er ikke kun blevet mere k...

Advertisement