Page 1

ACO ShowerDrain Техническа информация


3


ACO ShowerDrain

Дизайнерски решения за отводняване на баня. Новата колекция дизайнерски решения от АСО за отводняване осигурява красота и комфорт във всякакъв тип мокри помещения в жилищни или обществени сгради. Проектирайте свободно без прагове и прегради и с плавен преход от мокра към суха зона. Отличете се с комбинация от изчистен съвременен дизайн, спечелил международно признание и висока технология, сертифицирана съгласно БДС EN 1253, създадена от специалистите в отводняването.

ACO качество и функционалност

Разликата е във функционалните детайли

Висококачествените материали неръждаема стомана, стъкло, минерали и дърво, вложени в производството на продуктите обещават дълъг период на безпроблемна експлоатация. За още повече удобство ACO ви предлага различни строителни височини и дължини, давайки практично решение за всяко приложение, както и индивидуални решения по поръчка според особеносите на пространството.

Гладката повърхност от електрополирана неръждаема стомана отговаря на най-високи хигиенни изисквания. Тялото на канала има вграден наклон към заустването, който осигурява оптимално оттичане. Водният затвор е снабден с гумени уплътнения за още по-добра защита от навлизане на миризми и насекоми в помещението. ACO ShowerDrain отговаря на последните европейски норми за многоетажни сгради по отношение на шумоизолация и противопожарни изисквания. Награди за дизайн

Дъговидният ACO ShowerDrain е отличен с две международни награди

Новaта колекция е създадена да задоволи и най-изтънчения вкус. Предлага възможност за изработка по индивидуална поръчка на различен дизайн, размери и поставяне на лого върху решетката на продукта, за да впечатлите клиентите с качество и визия.

за дизайн.

Съдържание ACO ShowerDrain – дизайнерско линейно отводняване Технически принципи:

06

ACO ShowerDrain - линеен душ-канал

12

– с опесъчени хоризонтални фланци за връзка с хидроизолацията

12

– с опесъчени вертикални фланци за връзка с хидроизолацията за монтаж до стена

14

– с готов душ-борд за още по-бърз и лесен монтаж

18

ACO ShowerDrain - индивидуални решения

20

ACO ShowerDrain - дъговиден душ-канал

22

ACO ShowerDrain - ъглов душ-канал

24

Lightline – светлини за вграждане в душ-канал

26

ACO ShowerDrain - пожароустойчиви решения

28

ACO ShowerDrain Walk-in - дървени решетки за душ зона

30

ACO ShowerPoint – дизайнерско точково отводняване

2

Технически принципи

34

Отводняване на бани – кръгли и квадратни дизайнерски решетки

38

Lightpoint – светлини за вграждане в точково отводняване

39

Надстройки

40

Отводнителни сифони

42

Отводняване на баня с душ-борд

44


АCO ShowerDrain - дизайнерско линейно отводняване за баня с опция за инсталиране на осветление Page 12

ACO ShowerDrain - дизайнерско отводняване с дъговидни душ-канали Page 22

ACO ShowerDrain - дизайнерски ъглови душ-канали Page 24

ACO ShowerDrain Lightline - душ-канали с интегрирани осветителни елементи Page 26


ACO ShowerDrain

ACO ShowerDrain-Walk-in дизайнерска дървена водоплътна решетка с тяло от неръждаема стомана с опция за отводняване

Page 30

ACO ShowerPoint точково отводняване с кръгъл или квадратен дизайн на решетката

Page 38

5


Технически принципи

ACO ShowerDrain - предимства при проектирането Воден стълб и наклони Душ-каналите на ACO са проектирани и сертифицирани съгласно европейската норма БДС EN 1253, която определя минималния коефициент на оттичне при отводняване на сгради. Дебитът на отводняване за номинален диаметър на изходната тръба DN 50 е 0.8 l/s. Тази стойност се постига при тестове с 20 мм воден стълб над решетката. Този воден стълб може да бъде постигнат при точковото отводняване благодарение на четирите наклона към подовия сифон. При инсталиране на душ-канали, на практика рядко се достига до 20 mm воден стълб, поради опростените наклони (едностранни или двустранни) на подовата структура. За това дебитът се изчислява при тестове с максимален воден стълб от 5 mm. Дебитът се приема, като стойност без воден стълб в случаите, когато е разположен в периметъра около душа и когато няма стъклена преграда. В случаите в които душ-каналът е инсталиран до стена, е възможен малък воден стълб, в зависимост от размерите на душ-зоната. Например ако душ-зоната е един метър в дълбочина и има наклон от 2° към душ канала, инсталиран до стената, това означава, че се образува 5 mm воден стълб на 25 cm от стената.

Инсталация до стена с воден стълб 5 mm

Инсталация в помещението (без воден стълб)

1000 mm 5 mm

Инсталация до стена с воден стълб 5 mm

Характеристики на оттичане Изборът на душ-канал зависи главно от дебита на душовете. При коефициент, при който е предвидено оттичане 0.15 l/s, каналът може да се комбинира с повечето от решетките. Минималната стойност на оттичане е 0.4 l/s, като това позволява оттичане на вода много над тази стойност.

6

Няколко отводнителни тела за повишаване на дебита.

Брой отводнителни тела

Акумулираща височина 0 mm

5 mm

15 mm

1 сифон

0.4 l/s

0.5 l/s

0.6 l/s

2 сифона

0.7 l/s

0.8 l/s

1.0 l/s

3 сифона

1.0 l/s

1.25 l/s

1.4 l/s


Технически принципи

Ниска строителна височина Благодарение на ниската строителна височина, ACO ShowerDrain е подходящ както за нови, така и за реновиране на сгради. В случаите, когато имаме канал с воден затвор 50 mm, минималната височина на монтаж е 105 mm. При воден затвор от 25 mm, пълната строителна височина е 79 mm.

Вертикални инсталационни фланци Основна роля на вертикалните фланци е да осигурят безпроблемна инсталация и експлоатация на душ-каналите. Те осигуряват връзка между канала и хидроизолацията, като за целта са опесъчени (грапави) за по-добро сцепление. ACO ShowerDrain с вертикални фланци осигурява абсолютна сигурност дори при монтаж до стена. Заводски изработените

фланци гарантират, че няма да има протичане. Това решение дава възможност ACO ShowerDrain да се инсталира директно до стена без разстояние, което означава, че плочките не трябва да бъдат специално изрязвани, за да бъде инсталиран до стената и душ-каналът, което е особено трудно при плочки с голям размер.

Различни монтажни фланци, според изискванията на дизайна

Мазилка върху фланец за монтаж до стена

79 mm

Уплътнение Възможност за нисък сифон при специфични изисквания

Стенни плочки Подови плочки Лепило за плочки Връзка Фланец за връзка хидроизолация Подова замазка

Защита срещу пожар Защитата от пожар е задължителна в обществени сгради. Обикновено избухналият пожар се разпространява в сервизните помещения, като димът и пламъците навлизат бързо между етажите. Подвижният затвор за пожарна защита отговаря на класове от R30 до R120.

Лепило за плочки Еластична фуга Решетка

Тяло на канала

Детайл за монтаж до стена

Шумоизлоция ACO ShowerDrain е тестван и сертифициран съгласно DIN 4109 и SIA 181 и изискванията за шумоизолация.

7


Технически принципи

ACO ShowerDrain индивидуални решения За специфични приложения, различни от стандартния асортимент, ACO произвежда голямо разнообразие от поръчкови решения. За дължини до 2000 mm е възможно решение с едно заустване. На снимките по-долу са представени другите възможности за поръчкови решения.

Настилка от естествен камък Душ-каналите ACO ShowerDrain могат да се поръчат с по-високи ограждащи фланци, които са необходими при настилки от естествен камък. Настилката - (X) варира от 15 mm до 30mm. Вертикално оттичане Спрямо изискванията за монтаж , душканалът ACO ShowerDrain може да бъде произведен с един или няколко сифона с вертикално оттичане.

Отводнителен капацитет Възможно е инсталирането на допълнителни сифони с цел да се повиши дебита, когато това е необходимо. Тези модели се прилагат, когато е необходим висок капацитет на оттичане. Всеки сифон е снабден с подвижен воден затвор с гумено уплътнение. Изходната тръб а е проектирана с номинален размер DN 50. Сифоните могат да бъдат позиционирани според приложението.

X

Няколко зауствания за повишаване

Вашите решения по поръчка може да откриете на стр. 20

на капацитета на оттичане

ACO ShowerDrain – предимства при инсталация Лесен и бърз монтаж Душ-каналите са компактни и се доставят готови за инсталация, без необходимост от предварително сглобяване.

Регулируема височина Благодарение на регулируемите крака, снабдени с болтове, душ-каналът може лесно да се регулира по височина спрямо необходимото ниво на готовия под.

8

Странични фланци Основна задача на душ-зоната е да бъде непромокаема и да осигурява много добра водоплътност.

При душ-каналите тя е гарантирана, благодарение на ограждащите канала хоризонтални и вертикални опесъчени фланци за връзка с хидроизолацията.


Technische Grundlagen

9


Технически принципи

ACO ShowerDrain-функционални детайли ACO качество Индивидуалните компоненти на ACO ShowerDrain са фино заварени. Ето защо сигурността е оптимизирана и рискът от протичане на системата е минимален, дори при много високо налягане.

Възможност за различен дизайн на решетката Различните видове дизайн на решетката дават възможност облика на банята да бъде обновяван с течение на времето, като просто се заменя единия вид решетка с друг. Решението с вграждане на подова настилка в решетката допълва тези комбинации и дава възможност за елегентно и дискретно решение.

Електрополирана повърхност Всички душ-канали и решетки са от електрополирана неръждаема стомана. Електрополирането е процес на обработка на стоманата, който осигурява висококачествена повърхност. То създава блясък и улеснява чистенето като отговаря на най-високи хигиенни изисквания.

10


Technische Grundlagen

Лесен за почистване Изходната тръба е лесно достъпна за почистване след изваждане на подвижния воден затвор. Водният затвор е необходим против навлизане на миризми и насекоми в помещението, ето защо ACO ShowerDrain е подсигурен с допълнително гумено уплънение.

За да почистите ACO ShowerDrain, първо

Водният затвор е съставен от две части и е снабден

Изходната тръба може да бъде лесно достигната и

повдигнете и извадете решетката с помощта на

с гумено уплътнение, лесно се демонтира и

почистена без проблем.

кукичка, която се съдържа в комплекта.

ревизира, като осигурява директен достъп до сифона.

11


ACO ShowerDrain

Линеен душ-канал

L2

84

65

15 42 Инсталационна височина от 105 mm - 160 mm до нивото на пода при воден затвор 50 mm Инсталационна височина от 79 mm - 134 mm до нивото на пода при воден затвор 25 mm

Инсталационни размери L1 (mm)

700

800

900

1000

1200

L2 (mm)

760

860

960

1060

1260

Артикулни номера Дължина L1 (mm)

Височина 105 mm Височина 79 mm Арт. № Арт. № Височина на водния Височина на водния затвор 50 mm затвор 25 mm

700 800 900 1000 1200

12

0153.73.36 0153.73.38 0153.73.39 0153.73.40 0153.73.41

144

L1

H

Описание Отводнителен душ-канал за санитарни помещения, DN 50 Инсталационна височина: 105-160 mm или 79-134 mm Изработен от неръждаема стомана клас 1.4301 с вграден напречен наклон Тестван и сертифициран съгласно БДС EN 1253 за капацитет на запълване и оттичане Със стандартен дебит на оттичане 0.4 l/s Ширина на канала: 84 mm Изходна тръба със номинален размер DN 50 Тяло на канала с вграден наклон Подвижен воден затвор от две части Наклон от 1.5 % Тестван и сертифициран за шумоизолация съгласно БДС EN 4109 Електрополирана повърхност Ограждащи фланци за връзка с хидроизолацията

0153.76.44 0153.76.45 0153.76.46 0153.76.47 0153.76.48

Подходящ дизайн на решетката може да откриете на стр. 16 и 17


ACO ShowerDrain

Функционално решение чрез вертикални фланци Описание Отводнителни душ-канали за санитарни помещения, DN 50 Инсталационна височина: 105-160 mm или 79134 mm Изработен от неръждаема стомана клас 1.4301 Тестван и сертифициран за капацитет на запълване и оттичане съгласно БДС EN 1253 Със стандартен дебит на оттичане 0.4 l/s Ширина на канала: 84 mm Тяло на канала с вграден налклон Подвижен воден затвор от две части Наклон от 1.5% Тестван и сертифициран за шумоизолация съгласно БДС EN 4109 Електрополирана повърхност Ограждащ фланец за връзка с хидроизолацията

ACO ShowerDrain с опесъчен вертикален фланец за монтаж до стена. L2 L1

20

H

15 40

30

84

20 B2 W2

30

Инсталационна височина H= 105-160mm с воден затвор 50 mm Инсталационна височина H=79-134mm с воден затвор 25 mm Детайлите по-горе показват ограждащи вертикални фланци от дясно и по дължина в случаите на монтаж до стена.

Инсталационни размери L1 (mm)

700

Обща ширина В2 С хоризонтални фланци: B2 = 144 mm С един вертикален фланец: B2 = 134 mm 14

800

900

1000

Обща дължина L2 Без хоризонтален фланец: L2 = L1 + 60 mm С вертикален фланец от едната страна: L2 = L1 + 50 mm С вертикален фланец от двете страни: L2 = L1 + 40 mm

1200

Пример Канал с дължина на решетката (L1) 800 mm с два верикални фланеца (L1) B2 = 134 mm L2 = 800 + 50 = 850 mm


ACO ShowerDrain

Пример на вертикални фланци от трите страни на канала.

Подходящ дизайн на решетката ще откриете на стр. 16 и 17 Артикулни номера - душ-канали с вертикални фланци Дължина L1 (mm) 700 800 900 1000 1200 700 800 900 1000 1200 700 800 900 1000 1200 700 800 900 1000 1200 700 800 900 1000 1200 700 800 900 1000 1200 700 800 900 1000 1200

Арт. № воден затвор = 25 mm 9010.55.53 9010.55.54 9010.55.55 9010.55.56 9010.55.57 9010.55.58 9010.55.59 9010.55.60 9010.55.61 9010.55.62 9010.55.63 9010.55.64 9010.55.65 9010.55.66 9010.55.67 9010.55.68 9010.55.69 9010.55.70 9010.55.71 9010.55.72 9010.55.73 9010.55.74 9010.55.75 9010.55.76 9010.55.77 9010.55.78 9010.55.79 9010.55.80 9010.55.81 9010.55.82 9010.55.83 9010.55.84 9010.55.85 9010.55.86 9010.55.87

Арт. № воден затвор = 50 mm 9010.55.18 9010.55.19 9010.55.20 9010.55.21 9010.55.22 9010.55.23 9010.55.24 9010.55.25 9010.55.26 9010.55.27 9010.55.28 9010.55.29 9010.55.30 9010.55.31 9010.55.32 9010.55.33 9010.55.34 9010.55.35 9010.55.36 9010.55.37 9010.55.38 9010.55.39 9010.55.40 9010.55.41 9010.55.42 9010.55.43 9010.55.44 9010.55.45 9010.55.46 9010.55.47 9010.55.48 9010.55.49 9010.55.50 9010.55.51 9010.55.52

Фланец

отдясно

отляво

отдясно и отляво

надлъжен

надлъжен и отляво

надлъжен и отдясно

надлъжен, отляво и отдясно

15


ACO ShowerDrain

Дизайнерски решетки от неръждаема стомана

Артикулни номера - дизайнерски решетки от неръждаема стомана Дизайн

Wave

Quadrato

Flag

Curl

Chain

Hawaii

Mix

Pixel

Tile (вграждане на подовата настилка в решетката, 10 mm)

Дължина (mm)

Арт. №

700 800 900 1000 1200 700 800 900 1000 1200 700 800 900 1000 1200 700 800 900 1000 1200 700 800 900 1000 1200 700 800 900 1000 1200 700 800 900 1000 1200 700 800 900 1000 1200 700 800 900 1000 1200

0153.73.42 0153.73.43 0153.73.44 0153.73.45 0153.73.46 0153.73.59 0153.73.60 0153.73.61 0153.73.62 0153.73.63 0153.73.69 0153.73.70 0153.73.71 0153.73.72 0153.73.73 9010.55.88 9010.55.89 9010.55.90 9010.55.91 9010.55.92 9010.55.93 9010.55.94 9010.55.95 9010.55.96 9010.55.97 9010.55.98 9010.55.99 9010.56.00 9010.56.01 9010.56.02 9010.56.03 9010.56.04 9010.56.05 9010.56.06 9010.56.07 9010.56.08 9010.56.09 9010.56.10 9010.56.11 9010.56.12 0153.81.87 0153.81.88 0153.81.89 0153.81.90 0153.81.91


ACO ShowerDrain

Дизайнерски решетки от стъкло и минерални покрития

Стъклено покритие върху душ-канала

Стъкло и минерални покрития за дизайнерски варианти. Дължина (mm)

Арт. №

700 800 900 1000 1200 700 800 900 1000 1200 700 800 900 1000 1200 700 800 900 1000 1200 700 800 900 1000 1200 700 800 900 1000 1200 700 800 900 1000 1200 700 800 900 1000 1200 700 800 900 1000 1200

9010.56.67 9010.56.68 9010.56.69 9010.56.70 9010.56.71 9010.56.72 9010.56.73 9010.56.74 9010.56.75 9010.56.76 9010.56.77 9010.56.78 9010.56.79 9010.56.80 9010.56.81 9010.56.82 9010.56.83 9010.56.84 9010.56.85 9010.56.86 9010.56.87 9010.56.88 9010.56.89 9010.56.90 9010.56.91 9010.56.92 9010.56.93 9010.56.94 9010.56.95 9010.56.96 9010.56.97 9010.56.98 9010.56.99 9010.57.00 9010.57.01 9010.57.02 9010.57.03 9010.57.04 9010.57.05 9010.57.06 9010.57.07 9010.57.08 9010.57.09 9010.57.10 9010.57.11

Дизайн

Стъкло, черно

Стъкло, бяло

Стъкло, сиво

Стъкло, кафяво

Стъкло, хром

Стъкло, черно с бели ивици

Стъкло, бяло с черни ивици

Стъкло, сиво с бели ивици

Стъкло, бяло със сиви ивици

Дължина(mm)

Арт. №

700 800 900 1000 1200 700 800 900 1000 1200 700 800 900 1000 1200 700 800 900 1000 1200 700 800 900 1000 1200 700 800 900 1000 1200 700 800 900 1000 1200 700 800 900 1000 1200

9010.57.12 9010.57.13 9010.57.14 9010.57.15 9010.57.16 9010.57.17 9010.57.18 9010.57.19 9010.57.20 9010.57.21 9010.57.22 9010.57.23 9010.57.24 9010.57.25 9010.57.26 9010.57.27 9010.57.28 9010.57.29 9010.57.30 9010.57.31 9010.57.37 9010.57.38 9010.57.39 9010.57.40 9010.57.41 9010.57.42 9010.57.43 9010.57.44 9010.57.45 9010.57.46 9010.57.47 9010.57.48 9010.57.49 9010.57.50 9010.57.51 9010.57.52 9010.57.53 9010.57.54 9010.57.55 9010.57.56

Дизайн

Стъкло, черно с флорални мотиви

Стъкло, бяло с флорални мотиви

Стъкло, хром с флорални мотиви

Стъкло, дизайн Венге

Минерално покритие, бяло

Минерално покритие, бежово

Минерално покритие, сиво

Минерално покритие, черно

17


ACO ShowerDrain

ShowerBoard Описание Готов за инсталиране подов панел с вграден душ- канал Изработен от водоплътен XPS Готов за полагане на настилката Покриващ водоплътен нетъкан материал от 70 mm за прикрепяне до стената и пода Бордът може да бъде скъсен по дължина Съобразен с изискванията за достъп на инвалиди, осигурява безпроблемен достъп на колички при плочки с размер 50 x 50 mm Предварително заготвен наклон от 2% към душ-канала Номинален размер DN 50 Капацитет на оттичане 0.4 l/s Височини 20 mm, 30 mm, 40 mm за прикрепяне към канала

a

b

Обграждаща ивица Vliesüberstand от нетъкан материал за свързване 70 mm umlaufend 70 mm Z

H

85/95/115

15

Инсталационни размери a x b (mm)

Размери за рязане

18

Z (скъсяване по дължина)

H1

H2

H3

1100

105

115

135

1000

103

113

133

900

101

111

131

800

99

109

129

700

97

107

127

600

95

105

125

500

93

103

123

Дълж. на душ-канала

800 x 1200

700

900 x 1200

800

1000 x 1200

900

1200 x 1200

1100

Бордът може да бъде скъсен по дължина и приспособен за всяко индивидуално изискване H1= при използванете на основни елемнти с 20 и 40 mm височина H2 = при използване на основни елемнти с 30 и 40 mm височина H3 = при използване на основни елемнти с 20, 30 и 40 mm височина


ACO ShowerDrain

ACO ShowerBoard - водоплътен борд с душ-канал, готов за полагане на настилката, с наклон от 2%

Основа на система ACO ShowerDrain е фабрично монтиран в ShowerBoard

С помощта на присъединителните елементи в основата, душ-каналът лесно се свързва към изходната тръба

Описание

Водоплътният

материал

осигурява

добра

хидроизолация

Бордът разполага с фланец за лесна връзка с хидроизолацията на пода или стените.

Размери (mm)

Арт. №

800 x 1200

620410

900 x 1200

620417

1000 x 1200

620424

1200 x 1200

620431

800 x 1200

620413

900 x 1200

620420

1000 x 1200

620427

1200 x 1200

620434

800 x 1200

620415

900 x 1200

620422

1000 x 1200

620429

1200 x 1200

620436

800 x 1200

620455

900 x 1200

620456

1000 x 1200

620457

1200 x 1200

620458

800 x 1200

620459

900 x 1200

620460

1000 x 1200

620461

1200 x 1200

620462

800 x 1200

620463

900 x 1200

620464

1000 x 1200

620465

1200 x 1200

620466

800 x 1200

620467

900 x 1200

620468

1000 x 1200

620469

1200 x 1200

620470

800 x 1200

620471

900 x 1200

620472

1000 x 1200

620473

1200 x 1200

620474

800 x 1200

620416

900 x 1200

620423

1000 x 1200

620430

1200 x 1200

620437

Дизайн на решетката

Wave

Quadrato

Flag

Curl

Chain

Hawaii

Mix

Pixel

Tile (вграждане на подовата настилка в решетката, 10 mm)


ACO ShowerDrain – индивидуални решения

ACO ShowerDrain – конфигурация на модел по поръчка ACO ShowerDrain душ-каналите могат да бъдат планирани в 6 стъпки. Брошурите и каталозите могат да бъдат свалени от нашия web сайт. www.aco.bg

Име: Фирма: Улица:

За желана информация е възможно да копирате двете страници, да ги попълните и изпратите на посочените по долу контакти: ACO Building Elements Ltd. Fax: +359 2/832 4053 e-mail: office@aco.bg

Град: Тел.: Факс: Email:

1. Параметри на ACO ShowerDrain модел ( L x W ) Моля, попълнете:

L

Обща дължина L = ................ mm

W B

Обща ширина W = ................ mm (Стандартна ширина = 84 mm) Забележка: Общата дължина и общата ширина включително и страничните фланци е L + 60 mm или W + 60 mm 2. Височина на рамката в зависимост от дебелината на настилката (H) Моля, попълнете:

Oberfläche besandet повърхност Oпесъчена

Височина на рамката за вграждане на настилката H=.................................. mm

H

30

(Стандартна височина = 15 mm)

3. Вертикални фланци за монтаж до стена Моля, отбележете:

20

десен

надлъжен и ляв

ляв

надлъжен и десен

десен и ляв

надлъжен, десен и ляв

надлъжен


ACO ShowerDrain – поръчкови решения

4. Брой и разположение на сифоните DN 50 Моля, попълнете: L1

L2

L1 = ................ mm L2 = ................ mm едно заустване L1

L2

L3

L1 = ................ mm L2 = ................ mm L3 = ................ mm

две зауствания L1

L2

L3

три зауствания

L4

L1 = L2 = L3 = L4 =

................ mm ................ mm ................ mm ................ mm

5. Сифони с хоризонтално или вертикално оттичане Моля, отбележете:

Вертикално заустване (90°)

Хоризонтално заустване (1.5°) с минимална строителна височина 79 mm височина на водния затвор = 25 mm

Хоризонтално заустване (1.5°) с минимална строителна височина 105 mm височина на водния затвор = 50 mm

6. Избор на дизайнерски решетки Моля, отбележете:

Wave

Hawaii

Quadrato

Mix

Flag

Pixel Tile

Curl

Chain

(вграждане на подовата настилка в решетката, 10 mm)

21


ACO ShowerDrain

42

Описание Отводнителни канали с дъговидна форма за санитарни помещения, DN 50 Инсталационна височина - 105-160 mm Изработени от неръждаема стомана клас 1.4301 Тествани и сертифициран за капацитет на запълване и оттичане съгласно БДС EN 1253 Със стандартен дебит на оттичане 0.6 l/s Ширина на канала 84 mm Външен радиус 550 mm Дължина на рамената 1100 mm Дизайнерски решетки 3 сифона, DN 50 Подвижен воден затвор Наклон 1.5° Електрополирана повърхност Ограждащи фланци за връзка с хидроизолацията

22

105–160 mm

Дъговиден душ-канал


ACO ShowerDrain

Схемите показват вход в зоната на душа от ляво и от дясно.

84 549

549

40

549

549

Türeinstieg rechts Достъп от ляво

1089

1089

R5

144

84

144

Türeinstieg Достъп от лявоlinks

1089

1089

Канали и дизайнерски решетки от неръждаема стомана (дължина на крачетата 550 mm) Дъговидният дизайн на ACO ShowerDrain е отличен с две международни награди за дизайн.

Достъп отляво Art. no.

Достъп отдясно Art. no.

9010.55.04

9010.55.14

Дизайн

Quadrato

9010.55.06

9010.55.16 Flag

9010.56.13

9010.59.13 Curl

Атрактивно дизайнерско решение с дъговиден душ-канал и стъкло

9010.56.15

9010.59.15 Hawaii

9010.56.17

9010.59.17 Pixel

9010.55.07

9010.55.17 Tile (вграждане на подовата настилка в решетката, 10 mm)


ACO ShowerDrain

24

42

449

DN 50

449

82 133

398

398

Описание Отводнителни канали за ъглови решения в санитарни помещения, DN 50 Инсталационна височина 105-160 mm Изработен от неръждаема стомана клас 1.4301 Тестван и сертифициран за капацитет на запълване и оттичане съгласно БДС EN 1253 Със стандартен дебит на оттичане 0.4 l/s Ширина на канала 84 mm Дължина на рамото 400 mm Подвижен воден затвор от две части Тяло на канала с вграден наклон Наклон от 1.5 % Електрополирана повърхност Ограждащи фланци за връзка с хидроизолацията

105–160 mm

40

Ъглов душ-канал


ACO ShowerDrain

Ъглови решения

Фланци

Дължина

Арт. №

398 x 398

0153.97.29

Ъглови решения - дизайнерски решетки

От външната страна на раменете на душ-канала са разположени вертикални опесъчени фланци за

Арт. №

Дизайн

връзка с хидроизолацията, които осигуряват водоплътност и улесняват инсталирането на стенната облицовка. Душ-каналът разполага и с

0153.97.07

хоризонтални фланци от вътрешната страна за връзка с подовата настилка.

Wave

0153.97.02 Quadrato

0153.97.03 Flag

Фланец за монтаж до стена Хидроизолация

9010.56.18

Подови плочки Лепило за плочки Хидроизолация Фланец за връзка с хидроизолация Подова замазка

Curl

Стенни плочки Лепило за плочки

9010.56.19

Еластична фуга Решетка

Chain

9010.56.20 Сифон

Hawaii

9010.56.21 Детайл на монтаж на канала до

Mix

стена с вертикален фланец

9010.56.22 Pixel

0153.97.28 Tile (вграждане на подовата настилка в решетката, 10 mm)


ACO ShowerDrain

Lightline – светлини за вграждане в душ-канал Описание Комплект осветление за душ-канали ACO ShowerDrain Подходящи за решетки от неръждаема стомана С вграден контрол за активиране при контакт с вода Състоящи се от: 2 презареждащи се LED модула и 1 зарядно устройство 220 V LED модулите са подходящи за употреба под вода

26

Синьо

Червено

Зелено

Дъга


ACO ShowerDrain

комплект 2 LED модула и зарядно устройство

решения с осветление (2 LED модула и зарядно устройство) Дизайн

Син

Червен

Зелен

Дъга

Арт. №

9010.89.01

9010.89.02

9010.89.03

9010.89.08

Осветлението е възможно за прав, дъговиден и ъглов вариант на ACO ShowerDrain. Избора на цветове може да бъде между син, червен, зелен или дъга. Активирането на светлината е лесно. LED модулите се активират автоматично при контакт с вода. След като потока на вода в канала спре, те се изключват. Батериите издържат без презареждане около 3 месеца при приблизително ползване на душа 15 мин. на ден.

LED модули

LED модул с батерия (1 бр.) Дизайн

Син

Червен

Зелен

Дъга

Арт. №

9010.89.05

9010.89.06

9010.89.07

9010.89.09

Заредете LED модулите

Отворете решетката

Поставете LED модулите и фиксирайте с помоща на капачките и поставете обратно решетката

27


ACO ShowerDrain

28


ACO ShowerDrain

Walk-in дървени решетки за душ зона със сифон Описание Дървени решетки с отводнителен сифон Отводнителен борд за достъп до душзоната Изработен от неръждаема стомана, клас 1.4301 Тяло на канала от композитен материал при заустване, DN 50 Дървена рамка от водоплътен материал, ширина на отворите 13 mm Ограждащи фланци за връзка с хидроизолацията

Walk -in с отводняване (без покритие) L1 (mm)

L2 (mm)

Арт. №

700

760

9010.56.28

800

860

9010.56.29

900

960

9010.56.30

1000

1060

9010.56.31

1200

1260

9010.56.32

Walk-in с дървена решетка

Ø 125 Ø 135

Сифони Сифони за заустване на Walk-In решения ще откриете в продуктовата гама на ACO Easyflow и ACO Wal-Selecta. 500 560

Полиуретанова пяна PUR-Schaum

20

61

33

15

Walk-in с дървена решетка и решетка със стъкло

L1 L2

Покрития Покритията за ACO Walk-in са посочени на стр. 32

29


ACO ShowerDrain

Дървени решетки за Walk-In с отводняване Описание

Размери (mm)

Дървена решетка (водоплътна) Ширина на отворите 13 mm,

700 x 500 800 x 500 900 x 500 1000 x 500 1200 x 500 700 x 410 800 x 410 900 x 410 1000 x 410 1200 x 410

клас на натоварване К3

Дървена решетка (водоплътна) комбинирана с решетка Ширина на отворите 13 mm, клас на натоварване К3

Арт. № 9010.56.33 9010.56.34 9010.56.35 9010.56.36 9010.56.37 9010.56.38 9010.56.39 9010.56.40 9010.56.41 9010.56.42

Тази дървена решетка трябва винаги да се използва в комбинация с една от решетките, посочени по-долу!

Тези решетки трябва да се използват винаги в комбинация с дървените решетки за частично покритие както е посочено по-

Покрития за Walk-in с отводняване

30

Дължина (mm)

Арт. №

700 800 900 1000 1200 700 800 900 1000 1200 700 800 900 1000 1200 700 800 900 1000 1200 700 800 900 1000 1200 700 800 900 1000 1200 700 800 900 1000 1200 700 800 900 1000 1200 700 800 900 1000 1200

9010.56.43 9010.57.58 9010.57.59 9010.57.60 9010.57.61 9010.56.44 9010.57.62 9010.57.63 9010.57.64 9010.57.65 9010.56.45 9010.57.66 9010.57.67 9010.57.68 9010.57.69 9010.56.46 9010.57.70 9010.57.71 9010.57.72 9010.57.73 9010.56.47 9010.57.74 9010.57.75 9010.57.76 9010.57.77 9010.56.48 9010.57.78 9010.57.79 9010.57.80 9010.57.81 9010.56.49 9010.57.82 9010.57.83 9010.57.84 9010.57.85 9010.56.50 9010.57.86 9010.57.87 9010.57.88 9010.57.89 9010.56.51 9010.57.90 9010.57.91 9010.57.92 9010.57.93

Дизайн

Стъкло, черно

Стъкло, бяло

Стъкло, сиво

Стъкло, кафяво

Стъкло, хром

Стъкло, черно с бели ивици

Стъкло, бяло с черни ивици

Стъкло, сиво с бели ивици

Стъкло, бяло със сиви ивици

горе.

Дължина (mm)

Арт. №

700 800 900 1000 1200 700 800 900 1000 1200 700 800 900 1000 1200 700 800 900 1000 1200 700 800 900 1000 1200 700 800 900 1000 1200 700 800 900 1000 1200 700 800 900 1000 1200 700 800 900 1000 1200

9010.56.52 9010.57.94 9010.57.95 9010.57.96 9010.57.97 9010.56.53 9010.57.98 9010.57.99 9010.58.00 9010.58.01 9010.56.54 9010.58.02 9010.58.03 9010.58.04 9010.58.05 9010.56.55 9010.58.06 9010.58.07 9010.58.08 9010.58.09 9010.56.57 9010.58.14 9010.58.15 9010.58.16 9010.58.17 9010.56.65 9010.58.18 9010.58.19 9010.58.20 9010.58.21 9010.56.66 9010.58.22 9010.58.23 9010.58.24 9010.58.25 9010.57.57 9010.58.26 9010.58.27 9010.58.28 9010.58.29 9010.58.30 9010.58.31 9010.58.32 9010.58.33 9010.58.34

Дизайн

Стъкло, черно с флорални мотиви

Стъкло, бяло с флорални мотиви

Стъкло, хром с флорални мотиви

Стъкло, дизайн Венге

Минерално покритие, бяло

Минерално покритие, бежово

Минерално покритие, сиво

Минерално покритие, черно

Tile (вграждане на подовата настилка в решетката, 10 mm)


ACO ShowerDrain

Walk-in решения Описание Walk-in без отводняване Отводнителен борд за достъп до душзоната Изработен от неръждаема стомана, клас 1.4301 Решетка с отвори от дърво от 13 mm С дървена рамка от водоплътен материал, ширина на отворите 13 mm Хоризонтални фланци за връзка с хидроизолацията

Walk-in без отводняване, с дървена решетка L1 (mm)

L2 (mm)

Art. no.

700

760

9010.56.23

800

860

9010.56.24

900

960

9010.56.25

1000

1060

9010.56.26

1200

1260

9010.56.27

61

31

15

Walk-in без отводняване с дървена решетка

500 560

PUR foam PUR-Schaum

L1 L2

31


ACO ShowerPoint – дизайнерско точково отводняване АCO ShowerPoint точково отводняване на бани се използва на места, където функционалността е в комбинация със стилен дизайн. Възможен е избор на кръгъл или квадратен дизайн на решетката. Всички са изработени от високо качество и електрополирана неръждаема стомана. Съществуват варианти със заключваща се и

незаключваща се конструкция. Заключващите се решетки се използват на публични места като басейни и спа-центрове. Решенията с точково отводняване съществуват с вариант за вграждане на плочка и поръчкови решения с лазерно гравиране.

Опция за лазерно гравиране на решетката

32


Технически принципи

Точково отводняване с възможност за вграждане на плочка Новата надстройка предлага опция за вграждане на подовата настилка. По този начин повърността на подовата натилка е визуално непрекъсната, а водата се отвежда ефективно през дискретните слотове на сифона. Максималната допустима височина на подовата настилка е 11.5 mm. Предлага се и вариант с връзка към хидроизолация.

Хидроизолация При високи изисквания за сигурност на структурата на сградата се налага полагне на хидроизолация в саниратните помещения. Новите надстройки се предлагат и с вариант за връзка с хидроизолация.

Подови плочки Лепило за плочки Хидроизолация Фланец за връзка с хидроизолация

Еластична фуга Решетка

Подова замазка

Подов сифон

Топлоизолация

Детайл за монтаж в хидроизолация

33


Технически принципи

Повърхностното точково отводняване предлага оптимални решения за отводняване на бани: ACO подови сифони от PVC и ACO Wal-Selecta - сифони от чугун могат да бъдат комбинирани в зависимост от необходимото решение

Подови сифони от PVC Отводнителните тела се използват в мокри помещения, като предлагат функционални решения за всяко приложение. Те са добре уплътнени и сигурни, като едновременно с това гарантират оптимално отводняване.

Оптимални възможности за почистване Подовите сифона АСО задоволяват найвисоките хигиенни изисквания. Водният затвор се изважда лесно като по този начин позволява достъп за почистване на тръбата.

Водният затвор се изважда лесно за почистване

ACO подови сифони от PVC с надстройка и решетки от неръждаема стомана.

Пожарозащита с Wal-Selecta ACO предлага правилните решения с WalSelecta. При инсталацията на отводнителни тела в обществени сгради- болници, хотели, старчески домове или училища, пожарозащитните изисквания трябва да бъдат съблюдавани съгласно нормите. Системата е тествана успешно и сертифицирана съгласно европейска норма DIN 4102. Tочковото отводняване WalSelecta - с вертикално заустване отговаря на клас на пожарозащита R 30 до R 120, като сигурността е гарантирана в случаите на възникване на пожар както отгоре, така и отдолу.

34

Повече информация ще откриете на www.aco.bg

Двойна защита в случаите на пожар. Wal-Selecta отводняване с вградена пожарозащита.


Технически принципи

Модулна система

Дизайнерски

Tile (вграждане на

решетки

подовата настилка в решетката)

Надстройка за кръгла

Надстройка за кръгла решетка с оргаждащ фланец

решетка

Надстройка за квадратна решетка

Надстройка за квадратна решетка с оргаждащ фланец

Надстройка за решетка с възможност за вграждане на настилка

Надстройка за решетка с възможност за вграждане на настилка с ограждащ фланец

воден затвор Удължител

пожарозащитен патрон Притискателен уплътняващ фланец

ACO PVC подови сифони

ACO Wal-Selecta сифони от чугун

35


ACO ShowerDrain

Точково отводняване - кръгли и квадратни дизайнерски решетки

Всяка квадратна дизайнерска решетка разполага със ситема за заключване

Артикулни номера - кръгли дизайнерски решетки Арт. №

Дизайн

Артикулни номера - квадратни дизайнерски решетки Арт. № без заключване

Арт. № със заключване

5141.20.21

5141.21.21

Дизайн

5141.25.21 Curl

Curl 5141.25.26 Forest

5141.20.26

5141.21.26 Forest

5141.25.29 Hawaii

5141.20.29

5141.21.29 Hawaii

5141.25.23 Linea

5141.08.23

5141.21.23 Linea

5141.25.30 Mix

5141.20.30

5141.21.30 Mix

5141.25.24 Palm

5141.20.24

5141.21.24 Palm

5141.25.22 Quadrato

5141.20.27

5141.21.27 Pixel

5141.25.28 Wave

5141.08.22

5141.21.22 Quadrato

5141.08.28 36

5141.21.28 Wave


ACO ShowerDrain

дизайнерската решетка може да бъде отключена с

Решетката се повдига лесно сама след

монета.

отключване

Описание АCO решетка от неръждаема стомана Изработена от електрополирана стомана Варианти на решетки и в кръгъл вариант Възможност за вграждане на плочка Клас на натоварване К 3 Подходящи за преминаване с боси крака Тегло 0.6 kg.

Решетката може да бъде извадена лесно.

Описание АCO решетки от неръждаема стомана Изработени от електрополирана повърхност Решетки със заключване и без заключване за квадратен дизайн на решетката Възможност за вграждане на плочка Възможност за обръщане на надстройката с рамка 149 x 149 mm Клас на натоварване K 3 Подходящ за преминаване с боси крака Тегло 0.6 kg.

Lightpoint – точково отводняване с интегрирани светлини Описание - Lightpoint Предназначение Lightpoint - комплект осветление за точково отводняване Презарещдащ се LED модул за осветление, инсталиран в ACO точково отводняване с вграден контрол за On и Оff функции. LED модулът за осветление е подходящ за употреба под вода.

Lightpoint - единичен модул Презареждащ се LED модул за осветление , инсталиран в ACO надстроиката, с вграден контрол за Оn и Оff функции. LED модула за осветление е подходящ за употреба под вода.

Дизайн

Арт. №

Red

9010.89.10

Blue

9010.89.11

Green

9010.89.12

Warmwhite

9010.89.13

Red

9010.89.15

Blue

9010.89.16

Green

9010.89.17

Warmwhite

9010.89.18

Комплекта осветление съдържа: 1 модул 1 зарядно устройство 220 V

единичен модул

37


ACO ShowerDrain

Артикулни номера - кръгли и квадратни надстройки за кръгли и квадратни дизайнерски решетки

10–13

Детайл и размери

Илюстрация на продукта

Ø 350 Ø 252 149

38

Стандартни надстройки от ABS, със слотови решетки, без заключване , с тънки ограждащи фланци и текстилно уплътнение Приспособима височина от 48 до 146 mm при комбинация с PVC подов сифон.

Арт. №

5141.29.00 150

Предназначение

38 150

5141.30.00

Ø 125

8

Ø350 Ø252 Ø136 38

Стандартни надстройки от композитен материал, ABS със слотова решетка, възможност за заключване , с тънки ограждащи фланци и текстилно уплътнение. Приспособима височина от 46 до 143 mm ,в комбинация с пластмасови подови сифони

Ø 350 Ø 252 149

5141.32.00 150

стандартни надстройки от композитен материал, ABS със слотова решетка, възможност за заключване , с тънки ограждащи фланци и текстилно уплътнение. Приспособима височина от 48 до 146 mm ,в комбинация с пластмасови подови сифони

10–13

Ø 125

Ø125

Артикулни номера - надстройки за кръгли дизайнерски решетки

Надстройки от композитен материал, ABS за кръгли дизайнерски решетки Приспособима височина от 8 до 135 mm, в комбинация със пластмасови подови сифони

Арт. №

Детайл и размери

Ø136

150

Предназначение

5141.46.00

Ø125

38

8

Ø350 Ø252 Ø136

5141.42.00

150

Надстройки от композитен материал, ABS за кръгли дизайнерски решетки, с тънки ограждащи фланци Приспособима височина от 46 до 143 mm, в комбинация със пластмасови подови сифони

Ø125

38

Илюстрация на продукта


ACO ShowerDrain

Подходящи кръгли дизайнерски решетки ще откриете на стр. 38

Подходящи квдратни дизайнерски решетки ще откриете на стр. 38

Квадратни надстройки Предназначение

Арт. №

Детайл

Надстройка от ABS, със или без заключване. Регулируема височина от 20 до 135 mm при комбинация с пластмасови подови сифони

Илюстрация на продукта

150

149

5141.43.00

38

Ø 350 Ø 252 149

5141.48.00 150

Надстройка от ABS, със или без заключване, с фланец за хидроизолация Регулируема височина от 48 до 146 mm при комбинация с пластмасови подови сифони

10 –13

Ø 125

Ø 125

25

12

149 121

5141.24.00

150

Надстройка от ABS, за вграждане на подова настилка Регулируема височина от 26 до 135 mm при комбинация с пластмасови подови сифони

38

Ø350 Ø252 149 121

5141.31.00 150

Надстройка от ABS, за вграждане на подова настилка, с фланец за връзка с хидроизолация Регулируема височина от 62 до 162 mm при комбинация с пластмасови подови сифони

24–27

Ø125

Ø125

39


ACO ShowerDrain

Сифони за точково отводняване Предназначение

Арт. №

Детайл

Илюстрация на продукта

Пластмасов подов сифон, DN 50, наклон от 1.5° съгласно БДС EN 1253 2500.05.00

Пластмасов подов сифон, DN 50, наклон от 1.5° съгласно БДС EN 1253

Ø149 Ø125

DN 50

2500.00.00

102 DN 50

С воден затвор против миризми 50mm и странично заустване DN50

DN 50

102

С подвижен воден затвор 50 mm

231 Ø149 Ø125

С воден затвор против миризми 50mm

167 114

Пластмасов подов сифон, DN 50, наклон от 90° съгласно БДС EN 1253 2500.55.00

DN 50

Пластмасов подов сифон, DN 50, наклон от 1.5° съгласно БДС EN 1253

30

DN 50

30

DN 50

2505.05.00

82

С воден затвор против миризми 30 mm

Ø149 Ø125

194

Пластмасов подов сифон, DN 50, наклон от 1.5° съгласно БДС EN 1253 2505.00.00

82 DN 50

С воден затвор против миризми 30mm и странично заустване

Ø149 Ø125

231

Притискателен уплътняващ фланец за всички пластмасови подови сифони Easyflow 2040.00.02

2040.00.00

178

17

Удължител от пластмаса за всички пластмасови сифони на Easyflow

Ø125

40


ACO ShowerDrain

Отводняване за баня с Showerboard

Пластмасов фланец с уплътнение

Описание Готова подова основа за вграждане на сифони DN 50 Изработен от водоплътен материал Подходящо покритие за директен монтаж на подови плочки Станична ивица от нетъкан полиестер (70mm) за лесна връзка към пода или стената на банята Готов наклон 2% към подовия сифон Подходяща структура за достъп на инвалидни колички при размер на подовите плочки: 50 x 50 mm

Вграден подов сифон Основа

Станична Vliesüberstand монтажна umlaufendивица 70 mm

55

X min.

H

L

Showerboard с подов сифон DN 50 1.5° наклон, 30 mm воден затвор,

55

Y min.

20

H

допълнителен структурен елемент 55 mm

Showerboard с подов сифон DN 50 1.5° наклон, 50 mm воден затвор,

55

Z min.

20

H

допълнителни структурни елементи 55 mm + 20 mm

Showerboard с подов сифон DN 50 90° наклон, 50 mm воден затвор, допълнителни структурни елементи 55 mm + 20 mm

Инсталационни размери – Showerboard L (mm)

X (mm)

Y (mm)

Z (mm)

500 x 500

91

111

111

800 x 800

93

113

113

900 x 900

95

115

115

1000 x 1000

97

117

117

1200 x 1200

100

120

120

41


ACO ShowerDrain

ACO ShowerBoard Предназначение ACO Showerboard за точково отводняване

ACO основа ACO Showerboard (две части, обща височина 75 mm)

Размери (mm)

Арт. №

500 x 800 x 900 x 1000 x 1200 x 500 x 800 x 900 x 1000 x 1200 x

620395 620396 620397 620398 620399 620400 620401 620402 620403 620404

Пластмасов подов сифон надстройка със слотова решетка наклон 1,5° воден затвор монтажна височина

500 800 900 1000 1200 500 800 900 1000 1200

DN 50

620392

DN 50

620393

DN 50

620394

Илюстрация на продукта

H* = 7 mm (min.)

Пластмасов подов сифон надстройка със слотова решетка наклон 1,5° воден затвор монтажна височина H* = 7 mm (min.)

Пластмасов подов сифон надстройка със слотова решетка наклон 1,5° воден затвор монтажна височина H* = 7 mm (min.)

Рамка от неръждаема стомана за квадратна решетка за посочените по-горе сифони H* = 19 mm (min.)

620475

Кръгли и квадратни дизайнерски решетки ще откриете на стр. 38

Рамка от неръждаема стомана за кръгла решетка за посочените по-горе сифони H* = 10 mm (min.)

620476

Надстройка за вграждане на подова настилка за посочените по-горе сифони H* = 26 mm (min.)

620477

Пръстен за регулиране на височината при вграждане на подова настилка H* = 6 mm (min.)

42

H * отнася се за размерите на схемите на стр. 44

5141.30.15


ACO ShowerDrain

ACO ShowerDrain - за повече информация www.aco.bg

43


ACO Shower Drain technical brochure  

ACO Shower Drain technical brochure

Advertisement