Page 1


Cuprins

Despre Durușa SummerHills

3

Evoluție

4

Așteptări ediția a 4-a

5

Activități

6

Impact Media 2012

7

Pachete sponsorizare

8

Media plan, Contact

9


Durușa SummerHills 2013

ediția a 4-a

Plecat inițial de la un picnic între prieteni, Durușa SummerHills s-a dezvoltat pe parcursul a 3 ani ca un stil de viata conceptual ale cărui valori se află sub semnul libertății, cooperării şi al manifestării în natură prin artă și cultură. DSH abordează prin intermediul activităţilor sale un subiect delicat şi des dezbătut de către societatea civilă, şi anume acela al ecologiei şi al consumului responsabil de resurse, dorindu-se să devină un exemplu de bună practică în această direcţie. Situat în zona de NV a României, la 30 km de Baia Mare, satul Durușa se descoperă sub ochii privitorilor ca o zonă liniştită înconjurată de dealuri, în care tradiţiile şi obiceiurile s-au păstrat nealterate în ciuda accelerării fenomenului de urbanizare din ultimele decenii. Acest “paradis pierdut”, aşa cum a fost definit de unul dintre participanţii la o fostă ediție a DSH, se transformă în fiecare vară, timp de 4 zile, într-un spaţiu de celebrare a comuniunii om-natură şi de exprimare liberă într-un cadru natural şi familiar.

Vom pune la încercare simţul creativ şi practic al participanţilor prin organizarea unor ateliere specifice, cum ar fi acela de confecţionare de zmee şi lampioane, de handmade, color voice sau poiuri şi îi vom angrena în competiţii de tras cu arcul sau de lansare a avionelor de hârtie reciclată. De asemenea, participanţii la acest festival se vor putea bucura de peisaj prin accesarea observatorului turistic, dar şi urma traseele turistice marcate pe harta festivalului. Nu va lipsi nici atelierul de land art, la care doritorii îndrumaţi de către un specialist în domeniu îşi vor folosi talentul creativ pentru realizarea unor opere naturale “perisabile”. Credem cu tărie în exemplul personal şi vă invităm să fiţi promotori ai valorilor definite mai sus prin implicarea voastră în acest proiect. 3


Durușa pe hartă Comuna Valea Chioarului, atestată documentar în anul 1561 sub denumirea de Govora, iar din 1950 cu numele actual, este situată la circa 35 de km de Baia Mare, de-a lungul şoselei ce duce spre Cluj Napoca. Pe scurt, Duruşa se găseşte pe hartă la 47° 25’ Nord, 23° 28’ Est. Imediat ce treci de tăbliţa ce te anunţă că ai intrat în satul Duruşa, descoperi o comună de oameni gospodari, care şi-au construit casele la poale de deal şi îşi muncesc pământul cu sudoare, căruţe încărcate cu fân ce coboară agale pe uliţe, curţi îngrijite cu livezi încărcate de roadele pomilor fructiferi, o comună în care au mai rămas 50 de săteni să lupte cu timpul, pentru tradiţie.

SummerHills vine cu un ” Durușa concept nou, revigorant și aduce împreună cei mai de calitate oameni, care împărtășesc niște valori uitate, dar necesare.

Durușa SummerHills în cifre 2010 participanți / voluntari trasee turistice

2011

70

200

10

20

2

4

colectare selectivă a deșeurilor

2012 400 (10 tineri localnici)

(10 tineri localnici)

4 ateliere: percuție, handmade, landart DJ set

Durușa este un paradis natural și îl recomand tuturor care cred că vaca e mov și zmeura crește in cutiuțe de plastic în copaci.

30

activități sportive și recreative

2

trasee downhill ateliere: percuție, capoeira, handmade, landart, pictură pe pânză, confecționat prăștii & arcuri proiecții documentare

sesiuni de dezbatere

DJ set

activități sportive și recreative

fost o experiență foarte faină! ” AActivitățile de aici se îmbină perfect cu zona. Vin și la anul cu și mai mulți prieteni!

4


Așteptări Durușa SummerHills participanți

600

voluntari

30

2013

+ un grup de 50 de străini (10 tineri localnici)

crearea unei comunități care să împărtășească valorile festivalului abordarea festivalului pe trei linii:

Muzică

Arts & crafts

Activități recreative și sportive

Promovăm atât artiști autohtoni cât și pe cei străini, ale căror live set-uri (muzică electronică combinată cu elemente de percuție) sunt din ce în ce mai apreciate la evenimentele și festivalurile în aer liber și indoor în România. Ne alegem performerii cu atenție, artiști care împărtășesc viziunea și valorile Durușa SummerHills.

Încurajăm simțul artistic și creativ prin organizarea unor ateliere și workshop-uri mai mult sau mai puțin convenționale.

Ne aflăm în natură, așa că plimbările, și activitățile sportive sunt mereu o opțiune. De aceea, punem la dispoziția doritorilor o rețea complexă de trasee turistice, care poate fi străbătută atât la pas cât și cu bicicleta. Pentru cei mai puțin aventuroși, dar dornici de mișcare, am amenajat în zona de camping un ”playground”, unde se pot relaxa jucându-se badminton, volei sau Frisbee.

5


Arts & Crafts LandArt – se mai numește și ”artă în peisaj”, exprimată exclusiv în aer liber, în care elementele naturale (pământ, pietre, crengi) sunt îmbinate între ele după imaginația artistului; Ateliere: a. Zmee, arcuri și noduri: învățăm să confecționăm și să mânuim zmee arcuri și noduri, sub îndrumarea unei echipe de cercetași; b. Olărit și împletit pălării de paie: cunoscători ai tradițiilor locale dezvăluie tainele acestor meșteșuguri; c. Stenopă (pinhole camera): construim propriile aparate foto ce vor fixa imagini pe film; d. Reciclare creativă – transformăm obiecte și materiale uzuale sub semnul utilității sau al manifestului propriei creativități;

Activități recreative și sportive > Meci demonstrativ de oină > Trasee turistice: pe baza traseelor deja existente, vom dezvolta o rețea complexă de trasee marcate, care va lega între ele satele din comuna Valea Chioarului; > Playground: Frisbee, badminton, slackline, tiroliană, volei, tenis de picior.

e. Capoeira și Percuție - “Cercul Întreg” din Cluj-Napoca ne învață să simțim mai mult, să comunicăm și să ne exprimă prin ritm și mișcare; f. Cântat la frunză – experimentăm armonia cu instrumente organice. Proiecțiile ediției din acest an vor fi prezentate într-un amfiteatru natural, la un pas depărtare de mix-ul însorit. Printre invitați ne întâlnim cu ShortsUP, ce vin cu scurtele filme bune cu care ne-au obișnuit. *toate materialele folosite pentru realizarea obiectelor de la atelierele prezentate mai sus sunt ecologice și biodegradabile.

Muzică Până în prezent, avem confirmați următorii artiști: Khidja - http://www.mixcloud.com/avrusu/khidja-hyperv-passing-near-kepler-b-only-in-spring/ K-lu - https://soundcloud.com/k-lu Electroclown – http://www.mixcloud.com/AdiTudoran/ Danaga – http://soundcloud.com/danaga Indjestione – http://soundcloud.com/ventol TheJointVentures – http://thejointventures.ro/ Dannilov – http://soundcloud.com/dannilov Christu – http://soundcloud.com/skthrdieyng

6


Impact Media 2012

120.000

18.000

ascultători zilnic

(www.trafic.ro) vizitatori unici/săptămână

6 spoturi de câte 30 de secunde timp de 2 săptămâni

articol prezent pe site timp de 2 săptămâni

15.000

2.500

tiraj reviste/săptămână

vizitatori unici/săptămână

prezență machetă 1/2 pagină timp de 2 săptămâni

articol prezent pe site timp de 2 săptămâni

110.000

12.000

vizitatori unici/săptămână

vizitatori unici/săptămână

articol prezent pe site timp de 2 săptămâni

articol prezent pe site timp de 2 săptămâni

21.000

11.000

vizitatori unici/săptămână

vizitatori unici/săptămână

articol prezent pe site timp de 2 săptămâni

articol prezent pe site timp de 2 săptămâni

7


Pachete Sponsorizare Parteneri media

Titlu reprezentativ (online/print)

Sponsor Principal

Co-sponsor Sponsor Local

Partener

Partener național

Partener

”Powered by”

”Supported ”în asoby” ciere cu”

”Partener” ”Prezentat de”

”Promovat de”

X

Prezența logo-ului pe:

Exclusivitate

X

Bannerele “DSH 2013”

(3-5)

(3-5)

Brățări de acces “DSH 2013”

(~700)

(~700)

X

Afișele “DSH 2013”

(~3000)

(~3000)

(~3000)

(2)

X (1)

X (~3000)

local

X (3-5)

(3-5) (~700) (~3000)

X (~3000)

Site-ul “DSH 2013” Banner online pe site-ul “DSH 2013”

X

X

Banner locația “DSH 2013”

X

X

X

X

Posibilitatea amenajării unui spațiu propiu de promovare in cadrul “DSH 2013”

X

X

X

X

X

Posibilitatea de sampling în locația “DSH 2013”

X

X

X

X

X

Prezentare individuală în cadrul evenimentului

X

X

X

X

X

Prezența în filmulețul “After DSH 2013”

X

X

X

X

X 2

Prezența în proiecțiile vizuale de la fața locului Invitații la “DSH 2013”

30

15

5

Sponsorizare

5000 €

3000 €

1000 €

X

8


Media plan

> prezența online (site, conturi active și cu conținut relevant în rețele sociale); > atragerea a 2500 de fani în cadrul rețelelor online, pe conturile proprii evenimentului; > maximizarea numărului de impresii a utilizatorilor online; > prezența pe cel puțin un post de radio național; > minim 40 de apariții în presă pre-eveniment și cel puțin 10 apariții post-eveniment; > participarea a minim 10 invitați media la eveniment; > atragerea de media interesată de proiect și a persoanelor publice ce dersfășoară activități congruente; > creșterea numărului de participanți.

Ne puteți contacta:

Alexandru MUNTEAN tel: 0747 044 741 mail: muntean.bratu@gmail.com Andrei POP tel: 0757 066 765 mail: andreypopy@yahoo.com Vlad OPREA tel: 0752 672 249 mail: opreavladteofil@yahoo.com

9

Durusa SummerHills 2013 - Mapa prezentare  

Acest “paradis pierdut”, asa cum a fost definit de unul dintre participant ii la o fosta edi ie a DSH, se transforma în fi ecare vara, timp...