Page 1

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ


ΑΓΡΟΤΙΚΈΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΌΤΗΤΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΎ ΕΠΙΠΈΔΟΥ Η κατανόηση της πλήρους δυναμικότητας των αγροτικών δραστηριοτήτων αφορά την ανάπτυξη και την εξέλιξη της επιχείρησής σας, όχι μόνο των καλλιεργειών και των ζώων σας, αλλά και του κέρδους σας. Βελτιώστε την παραγωγικότητα και την κερδοφορία σας εστιάζοντας στα θετικά και ελαχιστοποιώντας τα αρνητικά, μέσω δυναμικής και εστιασμένης διαχείρισης. Η επιτυχία πηγάζει από την αποφασιστικότητα και τους ξεκάθαρους στόχους, από τη χάραξη της κατάλληλης στρατηγικής και την υλοποίηση των σωστών επενδύσεων για το μέλλον. Τα ποιοτικά αποτελέσματα απαιτούν σωστές ιδέες και εξοπλισμό. Όταν πρέπει να γίνει δουλειά, χρειάζεστε τη βέλτιστη ρύθμιση και έξυπνες λύσεις που να σας υποστηρίζουν, στοχεύοντας σε έναν πιο εύκολο και επικερδή τρόπο εργασίας. Χρειάζεστε λύσεις που να καθιστούν τις σκληρές και απαιτητικές συνθήκες λιγότερο περίπλοκες.


ΚΑΤΕΡΓΑΣΙΑ ΕΔΑΦΟΥΣ

ΣΠΟΡΑ

ΛΙΠΑΝΣΗ

ΨΕΚΑΣΜΟΣ

Η προετοιμασία και η καλλιέργεια του εδάφους σας, προκειμένου να επιτύχετε τη μέγιστη δυνατή απόδοση περιλαμβάνει την επιλογή του σωστού συστήματος κατεργασίας εδάφους για τις ιδιαίτερες ανάγκες σας, καθώς και την προετοιμασία και την υλοποίηση του πλέον κατάλληλου συνδυασμού εργασιών ακριβώς την κατάλληλη στιγμή.

Η αποτελεσματική σπορά συνίσταται στην επιλογή της κατάλληλης χρονικής στιγμής που το χώμα είναι ιδανικό για το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα των καλλιεργειών σας. Η Kverneland προσφέρει τον ιδανικό εξοπλισμό σποράς, με βέλτιστη κατανομή των σπόρων, για μεγάλη ποικιλία καλλιεργειών.

Η βέλτιστη κατανομή του λιπάσματος σημαίνει ακρίβεια στην ποσότητα των θρεπτικών στοιχείων και αποφυγή των επικαλύψεων και της σπατάλης. Κάθε καλλιέργεια αξίζει την καλύτερη φροντίδα, η οποία και είναι απαραίτητη προκειμένου οι καλλιέργειες να αναπτυχθούν στον βέλτιστο βαθμό.

Οι αποδοτικοί ψεκασμοί είναι ένας βασικός παράγοντας για την εξασφάλιση της απόδοσης, της ποιότητας και της προστασίας των καλλιεργειών και του περιβάλλοντος. Η ακρίβεια στον ψεκασμό συνεπάγεται την αποτελεσματική ελαχιστοποίηση της σπατάλης και προστασία των καλλιεργειών σας.

ΧΟΡΤΟΝΟΜΗ

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ

Η ακριβής κοπή των καλλιεργειών, η χορτονομή τους στον σωστό χρόνο, είναι απαραίτητες για την παραγωγή ποιοτικών κτηνοτροφικών προϊόντων. Όταν το χορτάρι είναι έτοιμο για κοπή, πρέπει να έχετε στη διάθεσή σας τον σωστό εξοπλισμό και τις δυνατότητες, για να εξασφαλίσετε μια αποδοτική επεξεργασία.

Η αποδοτική επεξεργασία των καλλιεργειών θα λειτουργήσει ενισχυτικά ως προς τη διαχείριση του χορταριού, εξασφαλίζοντας τη σωστή περιεκτικότητα σε ξηρά ουσία και τη βέλτιστη δυνατή διατροφική αξία. Ο διασκορπισμός των καλλιεργειών για αποτελεσματική ξήρανση, ακολουθούμενο από τη χορτοσυλλογή σε ακριβείς και ομοιόμορφες αυλακιές θερισμού διατηρεί τη διατροφική αξία των καλλιεργειών.

ΔΕΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ Η αποτελεσματική συγκομιδή των καλλιεργειών είναι απαραίτητη για την παραγωγή ζωοτροφών άριστης ποιότητας. Η καθαρή συγκομιδή και η γρήγορη συμπίεση σε σφιχτά και πυκνά δεμάτια διατηρεί την ποιότητα της ζωοτροφής και μεγιστοποιεί τη διατροφική αξία της, ενώ το κόστος μεταφοράς και φύλαξης παραμένει στο ελάχιστο.

ΜΕΤΑΦΟΡΑ Η αποτελεσματική συγκομιδή και αποθήκευση είναι απαραίτητη, για να διατηρηθούν οι καλλιέργειες και να αυξηθεί η ποιότητα, μειώνοντας παράλληλα το κόστος παραγωγής. Η επιδίωξη της μεγαλύτερης δυνατής πυκνότητας κατά το pick-up και την αποθήκευση διατηρεί τα θρεπτικά συστατικά της καλλιέργειας και κρατάει χαμηλά το κόστος επεξεργασίας.


Υψηλή αποδοτικότητα, στιβαρή και οικονομική λειτουργία

Απόδοση υψηλής ποιότητας που προσαρμόζεται σε όλα τα εδάφη.

Εύκολη να προσαρμόσετε

ΑΝΑΡΤΩΜΕΝΑ ΑΝΑΣΤΡΕΦΟΜΕΝΑ ΑΡΟΤΡΑ

4

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ

Στιβαρής κατασκευής και εύκολα ρυθμιζόμενα άροτρα που ενσωματώνουν μια μοναδική τεχνογνωσία


ΑΝΑΡΤΩΜΕΝΑ ΑΝΑΣΤΡΕΦΟΜΕΝΑ ΑΡΟΤΡΑ

1 Λύση Knock-on®

4

Λύση Αναστρεφόμενο προΰνιο

6 2

1

2

3

5

Θερμική κατεργασία χάλυβα Ολόκληρο το άροτρο είναι κατασκευασμένο με βάση την τεχνολογία θερμικής κατεργασίας της Kverneland, η οποία εγγυάται τη βέλτιστη στιβαρότητα και το μικρότερο δυνατό βάρος.

3

Σώματα Διατίθεται ευρεία γκάμα σωμάτων, κατάλληλη για κάθε τύπο εδάφους.

4

Θερμική κατεργασία σωμάτων Τα σώματα είναι καρμπονιζαρισμένα. Με αυτή την τεχνολογία προστίθεται άνθρακας στον χάλυβα και τα σώματα γίνονται εξαιρετικά ανθεκτικά στη φθορά και τη θραύση. Variomat® Η απλούστερη και πιο άνετη λύση για προσαρμογή του πλάτους οργώματος «εν κινήσει»

5

Auto-reset επαναφορά Το αξιόπιστο σύστημα ελασμάτων (σούστες) πολλαπλών φύλλων που επιτρέπει στα σταβάρια του αρότρου να απελευθερώνονται ομαλά πάνω από τις πέτρες. Δεν απαιτείται συντήρηση.

6

Συντήρηση Τα άροτρα της Kverneland χρειάζονται ελάχιστη συντήρηση, λόγω του αποδοτικού σχεδιασμού τους. Για παράδειγμα, η λύση Variomat® διακρίνεται από μη φθειρόμενο σημείο άρθρωσης. ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ

5


ΑΝΑΡΤΩΜΕΝΑ ΑΝΑΣΤΡΕΦΟΜΕΝΑ ΑΡΟΤΡΑ Kverneland 150 B/S Εύχρηστα και στιβαρής κατασκευής άροτρα για γεωργικούς ελκυστήρες έως 150 Hp (συνιστώμενη ιπποδύναμη). Εύκολες σταδιακές ρυθμίσεις ή χρήση τεχνολογίας Variomat®. 3-5 υνία.

Kverneland ES/LS Άροτρα Variomat®, σχεδιασμένα για απαιτήσεις χαμηλής ανύψωσης και γεωργικούς ελκυστήρες έως 200 Hp (συνιστώμενη ιπποδύναμη). Προσαρμόζεται σε όλους τους τύπους εδάφους και γεωργικών ελκυστήρων. 3-6 υνία.

Kverneland ED/LD Στιβαρή κατασκευή για οικονομικά αποδοτικό όργωμα. Δυνατότητα απλής και γρήγορης σταδιακής ρύθμισης του πλάτους οργώματος. Για γεωργικούς ελκυστήρες 200-300 Hp (συνιστώμενη ιπποδύναμη). 3-6 υνία.

Kverneland EO/LO Εύκολη εναλλαγή οργώματος εντός/ εκτός αυλακιάς. Ομαλή αναστροφή. Εύκολη ανύψωση και έλξη. Βαθμιαία ή χρήση τεχνολογίας Variomat®. Για γεωργικούς ελκυστήρες έως 300 Hp (συνιστώμενη ιπποδύναμη). 5-7 υνία.

Kverneland EG/LB Σχεδιασμένο για αποδοτική εργασία σε μέτρια προς βαριά εδάφη και για γεωργικούς ελκυστήρες έως 300 Hp (συνιστώμενη ιπποδύναμη). Άροτρο Variomat®. 4-6 υνία.

ΟΡΓΩΜΑ TILLAGE Το όργωμα, ως τεχνική προετοιμασίας του εδάφους, θάβει τα κατάλοιπα, βελτιώνει την τριχοειδή ανοδική κίνηση του νερού, προλαμβάνει τα ζιζάνια, μειώνει την πιθανότητα εκδήλωσης μυκητιασικών νόσων κ.λπ. Πρόκειται για ένα απαραίτητο βήμα στο πλαίσιο των περισσότερων μεθόδων διαχείρισης καλλιεργειών.Η Kverneland έχει αναπτύξει μια ευρεία γκάμα αναρτώμενων αναστρεφόμενων αρότρων για αποδοτική εργασία ανεξάρτητα από τις εδαφικές συνθήκες και τον τύπο των γεωργικών ελκυστήρων. Υπάρχουν εργασίες οργώματος εντός ή/και εκτός αυλακιάς. Εύκολη ρύθμιση και λειτουργία. Ο άξονας έλξης ρυθμίζεται αυτόματα. Όλα τα μοντέλα αρότρων διατίθενται είτε με μπουλόνια ασφάλειας θραύσης των σταβαριών είτε με αυτόματο σύστημα επαναφοράς για εφαρμογή σε πετρώδες έδαφος.

6

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ

Kverneland 2500 B/S Variomat® Άροτρο πλήρως συμβατό με το πρωτόκολλο επικοινωνίας ISOBUS. Όλες οι ρυθμίσεις οργώματος εκτελούνται από την καμπίνα του γεωργικού ελκυστήρα. Εύκολη οθόνη με διαισθητική δυνατότητα αφής. Φιλοσοφία ασφαλούς ρυμούλκησης για μεταφορά. Γρήγορες αλλαγές θέσης μεταφοράς/ οργώματος. Μέθοδος FURROWcontrol για ευθείες αυλακιές. 4-6 υνία.


ΑΝΑΡΤΩΜΕΝΑ ΑΝΑΣΤΡΕΦΟΜΕΝΑ ΑΡΟΤΡΑ

KVERNELAND VARIOMAT ΣΎΣΤΗΜΑ

ΜΟΝΑΔΙΚΉ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΊΑ

Πρόκειται για μία από τις πολλές καινοτομίες που έχουν αναπτυχθεί από την Kverneland. Η τεχνολογία Variomat® επιτρέπει τη μεταβολή του πλάτους εργασίας «εν κινήσει». Ο άξονας έλξης ρυθμίζεται αυτόματα. Τα πλεονεκτήματα είναι το βέλτιστο συνταίριασμα των συνθηκών του εδάφους, του αρότρου και του γεωργικού ελκυστήρα, η εύκολη εργασία μέχρι οποιοδήποτε εμπόδιο και η μικρή φθορά για μέγιστη απόδοση.

Η τεχνολογία θερμικής κατεργασίας χάλυβα της Kverneland εφαρμόζεται σε ολόκληρο το άροτρο. Παραμένει ασυναγώνιστο, καθώς επιτρέπει τη χρήση λιγότερου χάλυβα (μικρότερο βάρος), προσφέροντας παράλληλα εξαιρετική στιβαρότητα και αντοχή στη φθορά.

Διαστάσεις

Kverneland Variomat® σύστημα Μοντέλα

Πυραμίδα

Αρ. υνίων

Ύψος σταβαριών

Απόσταση σωμάτων

4-5-6

80

85 - 100

3-4-5 3-4-5-6 3-4-5-6 3-4-5-6 5-6-7

80 80 80 80 80

85 - 100 85 - 100 85 - 100 85 - 100 85 - 100

4-5–6

80

85 - 100

3-4-5 3-4-5-6 3-4-5-6 4-5-6 5-6-7

70 70 - 75 72 - 77 70 - 75 70 - 75

85 - 100 85 - 100 85 - 100 85 - 100 85 - 100

6-8, Auto-reset

72

65

Προδιαγραφές

Μπουλόνι ασφάλειας θραύσης σταβαριού

Knock-on® γρήγορη και εύκολη αντικατάσταση. Εξοικονομήστε χρόνο κατά την αντικατάσταση των φθαρμένων εξαρτημάτων Kverneland.

2500 B i-Plough®

280

150B LD/LD-HD LS LB/LB-HD LO

150 200 - 300 200 200 - 300 300

Variomat® 12-24” / ISOBUS / Ασφαλής μεταφορά / FURROWCONTROL® Βαθμιαία ή Variomat 12-24” Βαθμιαία ή Variomat 12-24” Variomat® 12-20” Variomat® 12-20” Variomat® 12-20”/ Εντός & εκτός αυλακιάς

Προστασία Auto-reset 2500 S i-Plough®

280

150S ED/ED-HD ES EG/EG-HD EO

150 200 - 300 200 200 - 300 300

Ecomat - όργωμα σε μικρό βάθος Ecomat 200

Variomat® 12-24” / ISOBUS / Ασφαλής μεταφορά / FURROWCONTROL® Βαθμιαία ή Variomat® 12-24” Βαθμιαία 12-20” Variomat® 12-20” Variomat® 12-20” Variomat® 12-20”/ Εντός & εκτός υνίων Variomat® 10-18” ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ

7


Εύκολη έλξη και χειρισμός

Στιβαρά υλικά για μακρόχρονη επένδυση.

Μεγιστοποίηση παραγωγικότητας 2 λειτουργίες σε 1.

ΗΜΙ-ΑΝΑΡΤΩΜΕΝΑ ΑΝΑΣΤΡΕΦΟΜΕΝΑ ΑΡΟΤΡΑ 8

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ

Άροτρα υψηλής απόδοσης για μεγάλα αγροκτήματα


ΗΜΙ-ΑΝΑΡΤΩΜΕΝΑ ΑΝΑΣΤΡΕΦΟΜΕΝΑ ΑΡΟΤΡΑ

4 6

1

3

5

2

1

2

Αυτοτελής θερμική κατεργασία Όπως για όλα τα άροτρα της Kverneland, κάθε μέρος των ημι-αναρτώμενων αναστρεφόμενων αρότρων έχει κατασκευαστεί σύμφωνα με την τεχνολογία θερμικής κατεργασίας χάλυβα της Kverneland. Οι διαφορές έγκεινται στην ειδική χρήση του εκάστοτε μέρους. Για παράδειγμα, τα σώματα υπόκεινται επεξεργασία κατά της φθοράς και της θραύσης. Packomat Ενσωματωμένος κύλινδρος συμπίεσης, εφεύρεση της Kverneland, που επιτρέπει όργωμα και προετοιμασία της κλίνης του σπόρου με ένα μόνο πέρασμα. Αποδοτικός. Χωρίς απαιτήσεις για επιπλέον έλξη.

3

4

Άροτρο πολλαπλών δυνατοτήτων Το άροτρο PW/RW, μια εφεύρεση της Kverneland που προσφέρει επιπλέον απόδοση και ευελιξία, επιτρέπει τη χρήση είτε του μπροστινού είτε του πίσω αρότρου είτε και των δύο μαζί, ανάλογα με τις εδαφικές και καιρικές συνθήκες Όργωμα εκτός αυλακιάς Οι γεωργικοί ελκυστήρες μεγάλης ισχύος συχνά διαθέτουν πλατιά/διπλά ελαστικά ή ελαστικές ερπύστριες. Για την ελαχιστοποίηση της συμπίεσης του ήδη οργωμένου εδάφους, τα άροτρα PW/RW μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν σε επιφάνειες εκτός αυλακιάς.

5

6

ATS (Αλληλουχία αυτόματης περιστροφής) Εύκολη αυτόματη αναστροφή του αρότρου (και του Packomat) πατώντας μόνο 3 φορές το πλήκτρο της συσκευής. Λιγότερο από 2 μέτρα εισόδων και εξόδων. Συντήρηση Όπως με όλα τα άροτρα της Kverneland, τα ημιαναρτώμενα άροτρα δεν χρειάζονται ιδιαίτερη συντήρηση. Για παράδειγμα, η λύση Variomat® διαθέτει μοναδικούς συνδέσμους άρθρωσης που δεν φθείρονται.

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ

9


ΗΜΙ-ΑΝΑΡΤΩΜΕΝΑ ΑΝΑΣΤΡΕΦΟΜΕΝΑ ΑΡΟΤΡΑ Kverneland PG/RG Το άροτρο Variomat® επιτρέπει τη ρύθμιση του πλάτους εργασίας εν κινήσει. Ο τροχός είναι 18''. Κεντρικά αναρτώμενος τροχός για στενά πλατώματα. 5-8 υνία.

Kverneland PN/RN Οικονομικό, εύκολα ρυθμιζόμενο και συντηρήσιμο. Κεντρικά αναρτώμενος αυτόματος τροχός για εύκολο όργωμα μέχρι την περίφραξη. Σταδιακά, με επανατοποθέτηση μόνο ενός μπουλονιού ανά βραχίονα σταβαριού. 5-9 υνία. Εργασίες εντός/εκτός αυλακιάς.

Kverneland PB Πολυμορφικό. Άροτρο Variomat® για ελαχιστοποίηση του κόστους λειτουργίας. Πίσω τροχός, για ιδανική μεταφορά βάρους στον πίσω τροχό του γεωργικού ελκυστήρα και σταθερότητα σε υγρές συνθήκες. Σύστημα Auto-reset. 4-8 υνία.

Kverneland PW/RW Αποδοτικό και ευέλικτο: 3 άροτρα μέσα σε 1 ρυμουλκούμενο μηχάνημα αρότρου. Εύκολη λειτουργία μέσω ISOBUS, ATS ή χειροκίνητα. Μέθοδος FURROWcontrol για ευθείες αυλακιές. Βαθμιαία ή Variomat®. Εργασίες εντός/ εκτός αυλακιάς. 7-12 υνία.

ΟΡΓΩΜΑ Άροτρα υψηλής απόδοσης για μεγάλα αγροκτήματα Για μέγιστη απόδοση, η Kverneland σχεδίασε πολλά ημι-αναρτώμενα αναστρεφόμενα άροτρα με έναν τροχό ή ένα ρυμουλκούμενο μηχάνημα, είτε με μπουλόνι ασφάλειας θραύσης σταβαριού ή με σύστημα Auto-reset, για εργασίες εντός ή/και εκτός αυλακιάς.

10

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ


ΗΜΙ-ΑΝΑΡΤΩΜΕΝΑ ΑΝΑΣΤΡΕΦΟΜΕΝΑ ΑΡΟΤΡΑ

Σώμα αρ. 28 Σχεδιασμένο για μεγάλα ελαστικά, έως 750mm, δημιουργεί ένα πιο επίπεδο προφίλ, για βελτιωμένη κατεργασία του εδάφους. Όπως όλα τα σώματα Kverneland, εξασφαλίζει μικρό βύθισμα και μικρή φθορά για υψηλή απόδοση. Ιδανικό για επικερδές όργωμα.

ATS : ΑΛΛΗΛΟΥΧΊΑ ΑΥΤΌΜΑΤΗΣ ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΉΣ

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΌ ISOBUS FURROWCONTROL®

Αλληλουχία αυτόματης περιστροφής για εργασίες γρήγορης, εύκολης και ομαλής αναστροφής. Πιέστε 3 φορές για να γίνει αναστροφή του αρότρου (+Packomat). Οι είσοδοι και οι έξοδοι μειώνονται σε λιγότερα από 2 μέτρα.

Τα άροτρα ρυμουλκούμενου μηχανήματος PW/RW λειτουργούν εύκολα, μέσω ενός τερματικού ISOBUS. Η προαιρετική τεχνολογία FURROWCONTROL® που διατίθεται από το IsoMatch Tellus εξασφαλίζει την ευθύγραμμη κίνηση των υνίων, τα οποία ακολουθούν μια καθορισμένη γραμμή A-B.

Διαστάσεις Μοντέλα

Τύπος

Αρ. υνίων

Ύψος σταβαριών

Απόσταση σωμάτων

Προδιαγραφές

Μπουλόνι ασφάλειας θραύσης σταβαριού RN

Κεντρικής ανάρτησης

5-6-7-8

80

100 - 115

Βαθμιαία 14-18”

RG

Κεντρικής ανάρτησης

6-7-8

80

100

Variomat®14-20''

RW

Ρυμουλκούμενο μηχάνημα

7 - 8 - 9 - 10 - 12

80

100

Variomat®ή Βαθμιαία 14-20” ISOBUS / FURROWCONTROL® Variomat®12-20'' / 14-22''

Προστασία Auto-reset PB

Οπίσθιας ανάρτησης

5-6-7-8

70 - 75

100

PN

Κεντρικής ανάρτησης

5-6-7-8

70 - 75

100 - 115

Βαθμιαία 14-18”

PG

Κεντρικής ανάρτησης

6-7-8

72 - 77

100

Variomat®14-20''

PW

Ρυμουλκούμενο μηχάνημα

7 - 8 - 9 - 10 - 12

70 - 75

100

Variomat®ή Βαθμιαία 14-20” ISOBUS / FURROWCONTROL®

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ

11


≥ 1800 kg Καλύτερη έλξη, λόγω μεταφοράς βάρους έως 1800kg στο τρακτέρ.

19 εκ. Το Turbo δουλεύει το χώμα με βήμα αυλάκωσης μόλις 19 εκ., για να επιτύχει τέλεια ανάμιξη και ομοιομορφία.

725 mm Μεγάλο διάκενο ύψους σταβαριών, ακόμα και σε λειτουργία σε μεγαλύτερο βάθος. < 6 εκ. Το Actipack δουλεύει το χώμα με δακτυλίους και μαχαίρια ανά 6 εκ.!

ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ ΚΑΛΑΜΙΩΝ Πολυμορφικά εργαλεία για κάθε τύπο εδάφους 12

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ


ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ ΚΑΛΑΜΙΩΝ

3 2

6

4

1

2

3

5

Μικρές απαιτήσεις συντήρησης Το CLC δεν χρειάζεται πολλή συντήρηση. Το μόνο που απαιτείται είναι η σύνδεση του πίσω κυλίνδρου και των δίσκων ισοπέδωσης εδάφους. Έλασμα φύλλων Σύστημα ελασμάτων (σούστες) φύλλων αυτόματης επαναφοράς βάρους 650 kg που εξασφαλίζει συνεχή έλεγχο του βάθους. a-drill Δοχείο σπόρων 200 ή 500 λίτρων, για τη σπορά ενδιάμεσων καλλιεργειών με ένα πέρασμα, κατά τη διάρκεια της καλλιέργειας. Ηλεκτρικής ή υδραυλικής κίνησης.

1

1

4

Δόντια CLC Το βασικό πλεονέκτημα της τεχνολογίας κοίλων δοντιών είναι η δυνατότητα πλευρικής έκτασης έως και 20 εκ., γεγονός που βοηθά στην παράκαμψη εμποδίων και στην προστασία του πλαισίου.

5

Μεγάλη επιλογή αυλακωτήρων Σύστημα Knock-on® για γρήγορη και εύκολη εναλλαγή αυλακωτήρων για ρηχή έως βαθιά καλλιέργεια.

6

Μεγάλη γκάμα κυλίνδρων Υπάρχει η δυνατότητα επιλογής μεταξύ 5 κυλίνδρων (από κυλίνδρους τύπου Cage, Actiflex έως κυλίνδρους Actipack) για προσαρμογή του καλλιεργητή στις απαιτήσεις σας και στις συνθήκες του εδάφους.

Cage

Actiflex

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ

Actipack

13


ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ ΚΑΛΑΜΙΩΝ CLC Evo Το CLC Evo 2 μπαρών μπορεί να προσαρμοστεί σε γεωργικούς ελκυστήρες υψηλής ιπποδύναμης, έως 350 Hp, και παρέχεται με πλήρη προαιρετικό εξοπλισμό για βέλτιστη ενσωμάτωση και ισοπέδωση. Διαθέσιμο σε πλάτος εργασίας από 3 έως 5 μέτρα, τόσο για άκαμπτα όσο και για πτυσσόμενα μοντέλα.

CLC Pro Classic Το CLC Pro Classic είναι ένας καλλιεργητής με 3 μπάρες για μικρότερους γεωργικούς ελκυστήρες (από 80 Hp). Η έκδοση Classic, η οποία βασίζεται στο CLC Pro, διαθέτει μια εύχρηστη και συμπαγή μονάδα για τον πίσω προαιρετικό εξοπλισμό. Ως άκαμπτο μοντέλο διατίθεται για πλάτη εργασίας από 3,0 έως 3,5 μέτρα και ως πτυσσόμενο μοντέλο για πλάτος 4,0, 4,5 και 5,0 μέτρα.

Αναρτώμενο και συρόμενο Turbo Πολυμορφικός καλλιεργητής για προετοιμασία του εδάφους από 3 έως 15 εκ. Το μεγάλο ύψος σταβαριών 700 mm και η μεγάλη απόσταση των δοντιών εξασφαλίζουν απρόσκοπτη λειτουργία χωρίς μπλοκαρίσματα. Διατίθεται ως αναρτώμενο και συρόμενο μοντέλο έως 8 μέτρα.

CLC Pro Cut Το CLC Pro Cut είναι ένας συνδυασμός δίσκων και δοντιών ο οποίος σχεδιάστηκε για λειτουργία σε χωράφια που καλύπτονται από καλαμιές αραβοσίτου, ηλιοτροπίων, ζαχαροκάλαμου ή ελαιοκράμβης. Οι δίσκοι των 450 mm πρώτα κόβουν τα υπολείμματα, κατόπιν χρησιμοποιούνται 2 σειρές δοντιών για ανάμιξη και ενταφιασμό των καλαμιών. Διατίθενται τα διαφορετικά μεταξύ τους εργαλεία που ακολουθούν.

CTC Η πολυμορφική μηχανή Kverneland CTC με 3 σειρές δοντιών διατίθεται σε πλάτος εργασίας 4,0, 5,0 και 6,0 μέτρων. Διατίθενται 8 διαφορετικοί αυλακωτήρες για όλες τις συνθήκες. Οι αποτελούμενοι από πτερύγια αυλακωτήρες εξασφαλίζουν ότι καλλιεργείται ολόκληρο το πλάτος εργασίας του μηχανήματος, ακόμα και όταν το μηχάνημα είναι ρυθμισμένο για λειτουργία σε μικρό βάθος.

ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ Καλλιεργητές για αποτελεσματική ενσωμάτωση καλαμιών Εξαιρετικά ευέλικτο μηχάνημα, ιδανικό για καλλιέργεια καλαμιών σε μικρό βάθος μέχρι χαλάρωση του εδάφους σε μεγάλο βάθος. Οι δύο σειρές δοντιών (αναρτώμενες) ή οι τρεις σειρές δοντιών (αναρτώμενες και συρόμενες), η μεγάλη ποικιλία εξαρτημάτων και κυλίνδρων εξασφαλίζουν την ικανότητα προσαρμογής της σειράς καλλιεργητών CLC σε όλες τις απαιτήσεις του αγροκτήματός σας. Χάρη στα δονούμενα δόντια του, το Turbo είναι η σωστή επιλογή για καλλιέργεια καλαμιών όλων των ειδών (σιταριού, βρώμης, κράμβης, ηλιοτροπίου, αραβοσίτου κ.λπ.), με 1 ή 2 περάσματα, για την προετοιμασία της σποροκλίνης ή την ενσωμάτωση στο έδαφος υγρής ή στερεής κοπριάς.

14

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ

CLC Pro Η σειρά προϊόντων CLC Pro σχεδιάστηκε για γεωργικούς ελκυστήρες ιπποδύναμης έως 350 Hp και προσφέρει μεγάλη επιλογή εναλλασσόμενων εργαλείων λειτουργίας (συμπεριλαμβανομένου του Actipack) από 3,0 μέτρα έως 5,0 μέτρα. Μεγάλο ύψος σταβαριών 870 mm.


ΔΌΝΤΙΑ FLEXTINE ΥΨΗΛΉΣ ΔΌΝΗΣΗΣ

ΔΌΝΤΙΑ CLC - ΤΑ ΔΌΝΤΙΑ ΓΕΝΙΚΉΣ ΧΡΉΣΗΣ

Βέλτιστο αποτέλεσμα θρυμματισμού Το σχήμα των δοντιών, με δύο γωνίες λειτουργίας, εξασφαλίζει αποδοτική διείσδυση. Το μεγάλο ύψος σταβαριών 870 mm εξασφαλίζει άριστη λειτουργία, ακόμα και όταν υπάρχουν κατάλοιπα σε μεγάλο ύψος.

750

Το Flextine ωφελείται από το αποτέλεσμα των υψηλών δονήσεων: το μεγάλο σπείρωμα και τα δόντια μεγάλων διαστάσεων, 750 mm, χαρίζουν μεγάλη ευελιξία, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα υψηλές δονήσεις, για θρυμματισμό των σβώλων.

ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ ΚΑΛΑΜΙΩΝ

KNOCK-ON® Το Knock-on είναι ένα κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σύστημα και αποτελεί τον ευκολότερο τρόπο αλλαγής εξαρτημάτων σε έναν καλλιεργητή, είτε για προσαρμογή του μηχανήματος στην εργασία που πρέπει να εκτελεστεί είτε για αντικατάσταση των φθαρμένων εξαρτημάτων. Η σειρά Knock-On® παρέχει πολλές δυνατότητες, προσφέροντας 6 εύρη κοπής με αυλακωτήρες 80, 150, 250, 320 mm και τον αυλακωτήρα Quantum 345 mm, έτσι ώστε να παρέχεται η δυνατότητα πραγματοποίησης εργασιών με διάφορες αποστάσεις δοντιών και βάθη αυλάκωσης.

80 mm

150 mm

250 mm

320 mm

Quantum 345 mm + KO 80

Πλάτος εργασίας (μέτρα)

Πλαίσιο

Απόσταση δοντιών (mm)

9 - 17

2,5 - 5

άκαμπτο ή πτυσσόμενο

280

Pro

10 - 17

3-5

άκαμπτο ή πτυσσόμενο

280 - 290

Διπλή σειρά δίσκων, συνδυαστικοί δίσκοι, δίσκοι ισοπέδωσης, δόντια ισοπέδωσης

Pro Classic

10 - 17

3 έως 5

άκαμπτο ή πτυσσόμενο

280 - 290

Δόντια ισοπέδωσης

7 - 13

3 - 4,5

άκαμπτο ή πτυσσόμενο

350 - 420

Διπλή σειρά δίσκων, συνδυαστικοί δίσκοι, δίσκοι ισοπέδωσης, δόντια ισοπέδωσης

15 - 21

4-6

συρόμενο

270

Διπλή σειρά δίσκων, συνδυαστικοί δίσκοι, δίσκοι ισοπέδωσης, δόντια ισοπέδωσης

Αναρτώμενο Turbo

15 - 17

3 και 3,5

άκαμπτο

190

Δόντια ισοπέδωσης

Turbo T

33 - 41

6,5 και 8

συρόμενο

190

Δόντια ισοπέδωσης

Μοντέλα

Αριθμός δοντιών

Προαιρετικός εξοπλισμός

CLC EVO: 2 σειρές δοντιών EVO

Διπλή σειρά δίσκων, συνδυαστικοί δίσκοι

CLC Pro: 3 σειρές δοντιών

CLC Pro Cut: 1 σειρά δίσκων και 2 σειρές δοντιών Pro Cut CTC: 3 σειρές δοντιών CTC Turbo: 4 και 5 σειρές δοντιών

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ

15


Ø 520 mm Ανθεκτικοί δίσκοι ειδικής θερμικής κατεργασίας (μοντέλα Pro με 600 mm)

2 αναρτήσεις Μια διάταξη με διπλή ανάρτηση προστατεύει τον σκελετό από τις καταπονήσεις και εξασφαλίζει μεγαλύτερη σταθερότητα κατά την εργασία.

Μπάρα σύνθλιψης σβώλων Νέα! Μπάρα σύνθλιψης σβώλων, ως πρόσθετο εργαλείο για προετοιμασία σπορείων σε οργωμένα χωράφια. 5 μοντέλα Ανάλογα με τις συνθήκες του εδάφους, διατίθενται 5 διαφορετικά μοντέλα κυλίνδρων.

ΚΟΝΤΕΣ ΔΙΣΚΟΣΒΑΡΝΕΣ Ο ιδανικός συνδυασμός δύναμης και αποδοτικότητας 16

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ


ΔΙΣΚΟΣΒΑΡΝΕΣ

5 3 4

2

6

1

2

Μεγάλοι κωνικοί δίσκοι Με διάμετρο 520 mm (Farmer) ή 600 mm (Pro), οι κωνικοί δίσκοι εξασφαλίζουν άριστη ποιότητα κοπής. Οι δίσκοι υποβάλλονται σε ειδική θερμική επεξεργασία για μεγάλη διάρκεια και αντοχή. Έτσι, αυξάνεται η μακροζωία του μηχανήματος και μειώνεται το κόστος συντήρησης. Τροχοί εδάφους Για καλύτερη σταθερότητα του μηχανήματος κατά τη λειτουργία, οι τροχοί εδάφους εξασφαλίζουν έλεγχο του βάθους στο εμπρόσθιο μέρος των δίσκων.

1

3

Εύκολη ρύθμιση του βάθους Το βάθος λειτουργίας μπορεί να ρυθμιστεί εύκολα, περιστρέφοντας τους διαχωριστήρες με το χέρι ή με υδραυλικό μηχανισμό.

4

Ανθεκτικό πλαίσιο - 2 χρόνια εγγύηση Το πλαίσιο μεγάλων διαστάσεων διασφαλίζει μέγιστη αντοχή. Μαζί με τους δίσκους που δεν απαιτούν συντήρηση, ολόκληρο το μηχάνημα καλύπτεται από εγγύηση 2 ετών.

5

a-drill Σπαρτική μηχανή τύπου a-drill 200 ή 500 λίτρων για τη σπορά ενδιάμεσων καλλιεργειών με ένα πέρασμα, κατά τη διάρκεια της καλλιέργειας. Με ηλεκτρικό ή υδραυλικό μηχανισμό μετάδοσης κίνησης.

6

Μεγάλη γκάμα κυλίνδρων Υπάρχει η δυνατότητα επιλογής μεταξύ 5 κυλίνδρων (από κυλίνδρους τύπου κλωβού, Actiflex έως κυλίνδρους Actipack) για προσαρμογή του καλλιεργητή στις απαιτήσεις σας και στις συνθήκες του εδάφους. ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ

17


ΔΙΣΚΟΣΒΑΡΝΕΣ Άκαμπτο πλαίσιο Qualidisc Farmer Άκαμπτο πλαίσιο Qualidisc Farmer Το πλαίσιο είναι κατά 15% ελαφρύτερο απ' ό,τι στα μεγαλύτερα μοντέλα Qualidisc Pro. Διαθέτει δίσκους 520 x 5 mm. Το πλαίσιο δέχεται όλους τους κυλίνδρους Kverneland, καθώς και το ενσωματωμένο κουτί σπόρων.

Αναρτώμενο Qualidisc Pro Το αναρτώμενο Qualidisc Pro διατίθεται ως άκαμπτο και πτυσσόμενο μοντέλο σε πλάτος εργασίας από 3,0 έως 6,0 μέτρα. Το Qualidisc Pro διαθέτει δίσκους 600 x 6 mm.

Qualidisc Farmer T Το συρόμενο μοντέλο του Qualidisc Farmer διατίθεται με πλάτος εργασίας από 4,0 έως 6,0 μέτρα και διαθέτει δίσκους 520 x 5 mm. Το συγκεκριμένο μηχάνημα απευθύνεται σε αγρότες, οι οποίοι επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν τη συμπαγή δισκοσβάρνα σε βάθος έως 10 εκ. Συνεπώς, το μηχάνημα είναι ελαφρύτερο κατά 6-10%, ιδανικό για τη χαλάρωση του εδάφους, ενώ αποτελεί και μια οικονομική λύση.

Qualidisc Pro T Το συρόμενο Qualidisc Pro T διατίθεται με πλάτος εργασίας από 4,0 έως 7,0 μέτρα και προορίζεται ειδικά για την επίτευξη υψηλής απόδοσης με μέγιστη άνεση. Το ανθεκτικό πλαίσιο και οι εμπρόσθιοι τροχοί ρύθμισης του βάθους οργώματος παρέχουν μεγάλη σταθερότητα χωρίς αναπηδήσεις και καλή προσαρμογή στο περίγραμμα του εδάφους.

QUALIDISC Η σειρά προϊόντων Qualidisc προσφέρει αποκλειστική απόδοση, συνδυάζοντας υψηλή ταχύτητα, πλήρη κοπή με χαμηλό και επίπεδο κάτω προφίλ, εντατική ανάμιξη υψηλής ποιότητας με τη μεγαλύτερη ποσότητα καταλοίπων. Οι μοναδικές γωνίες κοπής παρέχουν τα καλύτερα αποτελέσματα σε όλες τις συνθήκες. Η πλήρης σειρά των εξαρτημάτων Qualidisc περιλαμβάνει αναρτώμενα, αναρτώμενα πτυσσόμενα και συρόμενα μοντέλα σε πλάτος εργασίας από 3 έως 7 μέτρα. Αναπτύχθηκαν δύο εκδόσεις πλαισίου προς ικανοποίηση των διαφορετικών αιτημάτων: Το Qualidisc Pro και το κατά 15% ελαφρύτερο Qualidisc Farmer. Παρέχουν πολλές ευέλικτες και εύχρηστες δυνατότητες εφαρμογής και είναι κατάλληλα για όλα τα αγροκτήματα και τις εδαφικές συνθήκες. Η Kverneland παρέχει εγγύηση 2 ετών.

18

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ


ΔΙΣΚΟΣΒΑΡΝΕΣ

ΠΛΕΥΡΙΚΉ ΡΎΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΆΡΙΣΤΗ ΠΟΙΌΤΗΤΑ ΚΟΠΉΣ

ΔΊΣΚΟΙ ΜΕΓΆΛΗΣ ΑΝΤΟΧΉΣ Οι δίσκοι πάχους 6 mm (Ø 600 mm) και 5 mm (Ø 520 mm) αντίστοιχα υποβάλλονται σε ειδική θερμική επεξεργασία για τη διασφάλιση μεγάλης διάρκειας ζωής και ανθεκτικότητας (215 kg/mm ² ).

Ρουλεμάν χωρίς ανάγκη συντήρησης Η ειδική προστασία στα πλαϊνά του βραχίονα επιτυγχάνεται με ειδική στεγανοποίηση με 5 στεγανοποιητικά χείλη και μέσω του συνδέσμου που προστατεύει το ρουλεμάν. Κάθε γωνιακός βραχίονας διαθέτει ένα μεγάλο διπλό σφαιρικό ρουλεμάν, για το οποίο δεν απαιτείται συντήρηση, και έναν άξονα 35 mm. Αυτό το ρουλεμάν υψηλής ποιότητας μπορεί να φέρει βαριά ακτινικά και αξονικά φορτία.

Στο πλαίσιο διατήρησης της άριστης ποιότητας κοπής και της προσάρτησης του δίσκου όσο το δυνατόν περισσότερο, το Qualidisc Pro διαθέτει δυνατότητα πλευρικής ρύθμισης, η οποία επιτρέπει στις σειρές να τοποθετούνται σωστά, καθώς μειώνεται η διάμετρος του δίσκου.

Άριστη ποιότητα κοπής

Μοντέλα

Πλευρική ρύθμιση

Διάμετρος δίσκου (mm)

Αριθ. δίσκων

Πλάτος εργασίας (μέτρα)

Άκαμπτο αναρτώμενο

520

24 - 32

3-4

Πτυσσόμενο αναρτώμενο

520

32 - 48

4-6

Συρόμενο

520

32 - 48

4-6

Άκαμπτο αναρτώμενο

573

24 - 32

3-4

Πτυσσόμενο αναρτώμενο

573

32 - 48

4-6

Συρόμενο

573

32 - 56

4-7

Qualidisc Farmer

Qualidisc Pro

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ

19


4 ή 5 σειρές Τέσσερις ή πέντε σειρές υνιών, για αποτελεσματική προετοιμασία σπορείων, ανάλογα με το μοντέλο του μηχανήματος.

Μπροστινή μπάρα ισοπέδωσης Στις σβάρνες σπορείων, η Kverneland προτείνει εξοπλισμό μπροστινής ισοπέδωσης, όπως την ευθεία μπάρα ισοπέδωσης σε ενεργή μπάρα σύνθλιψης σβώλων.

ΕΝΕΡΓΟΣ θρυμματισμός Διατίθεται μεγάλη ποικιλία οπίσθιου εξοπλισμού. Εδώ ένας διπλός θρυμματιστής {1><1} 310/280 mm.

ΣΒΑΡΝΕΣ & ΚΥΛΙΝΔΡΟΙ ΣΠΟΡΟΚΛΙΝΗΣ Προετοιμασία σποροκλίνης, εύκολα και αξιόπιστα 20

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ


ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΠΟΡΟΚΛΙΝΗΣ

4

3

5

2 6

1

1

Μεγάλη ποικιλία δοντιών Διάφορα είδη δοντιών για κάθε τύπο εδάφους και για όλες τις εποχές.

3

Μπάρα σύνθλιψης σβώλων Μπάρα ισοπέδωσης, για άριστη σύνθλιψη σβόλων και ισοπέδωση χάρη στα δονούμενα δόντια.

5

Ρυθμιζόμενη πίεση χώματος Η πίεση που ασκείται στους κυλίνδρους μπορεί να ρυθμιστεί χειροκίνητα και εύκολα σε 3 διαφορετικές θέσεις.

2

Τροχοί εδάφους 3 τροχοί έως 6,1 μέτρα, 5 τροχοί για τα μεγαλύτερα μηχανήματα, για μεγιστοποίηση της σταθερότητας του μηχανήματος κατά τη λειτουργία.

4

4 ή 5 σειρές δοντιών Για την προετοιμασία άρτιας σποροκλίνης.

6

Μεγάλη γκάμα του παρακάτω προαιρετικού εξοπλισμού Στους καλλιεργητές σποροκλίνης της Kverneland μπορεί να τοποθετηθεί μια ολοκληρωμένη σειρά προαιρετικού εξοπλισμού: κύλινδρος θρυμματισμού, σβάρνα με ελατηριωτά δάκτυλα κ.λπ. ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ

21


ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΠΟΡΟΚΛΙΝΗΣ Kverneland TLC Οι συνδυασμοί σποροκλίνης TLC, με 4 σειρές δοντιών, παράγουν μια άριστη σποροκλίνη σε κάθε τύπο εδάφους. Το TLC (σκελετός 80 x 80 x 8 mm) διατίθεται με πλάτος εργασίας από 4,5 έως 6,1 μέτρα.

Kverneland TLD Το TLD παρέχει 5 σειρές δοντιών, για να διασφαλιστεί η ελεύθερη ροή του χώματος ανάμεσα από τα δόντια, επιτρέποντας έτσι την εργασία σε μεγαλύτερο βάθος ή σε έδαφος με ισχυρή παρουσία καταλοίπων, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος μπλοκαρίσματος του μηχανήματος. Το TLD (100 x 100 x 8 mm) είναι διαθέσιμο για πλάτος εργασίας από 6,1 έως 9,1 μέτρα.

Kverneland TLG Το TLG είναι ένας βαρέος τύπου καλλιεργητής ακριβείας, σχεδιασμένος για τη βέλτιστη προετοιμασία σποροκλινών για ζαχαροκάλαμο, πατάτες και λαχανικά. Πλάτος εργασίας: 4,0 m, 5,0 m και 6,0 m.

Kverneland Actiroll and Actiroll Classic Συρόμενος κύλινδρος Actiroll για αποδοτική συμπίεση του εδάφους και ισοπέδωση, είτε μετά τη σπορά είτε μετά τους παγετούς του χειμώνα. Ο κύλινδρος Actiroll είναι εξοπλισμένος με το σύστημα μεταφοράς βάρους Contoura.

Kverneland Actiroll HD Οι κύλινδροι βαρέος τύπου Actiroll HD και HDC ενσωματώνουν τα πλεονεκτήματα του υδραυλικού συστήματος μεταφοράς βάρους Contoura. Το βάρος του κεντρικού πλαισίου μεταφέρεται στα πτερύγια. Επομένως, τα φορτία που ασκούνται σε κάθε στοιχείο εξασφαλίζουν ομοιόμορφη επανασυμπύκνωση του εδάφους σε όλο το πλάτος εργασίας.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΠΟΡΟΚΛΙΝΗΣ Μια ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων, για προετοιμασία της σποροκλίνης και τοποθέτηση των σπόρων Υπάρχει το Access+, το οποίο χρησιμοποιείται μεμονωμένα ή σε συνδυασμό με μια σπαρτική μηχανή και τις σβάρνες σποροκλίνης, με 4 ή 5 σειρές για όλους εκείνους τους μικρούς σπόρους, που απαιτούν μια ιδιαίτερα άρτια σποροκλίνη. Η Kverneland παρέχει τη σωστή επιλογή για όλες τις απαιτήσεις και τις συνθήκες. Αυτή η ομάδα προϊόντων ολοκληρώνεται με τη μεγάλη γκάμα κυλίνδρων.

22

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ

Kverneland Access+ Εντατική προετοιμασία σποροκλίνης, για ελαφριά ως μέτρια εδάφη. Διατίθεται σε 3,0, 3,5 και 4,0 μέτρα. Ο νέος κύλινδρος τύπου cage δημιουργήθηκε ώστε να μπορεί να φέρει όλες τις σπαρτικές μηχανές.


ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΠΟΡΟΚΛΙΝΗΣ

Λίθινοι δακτύλιοι με 6 έτη εγγύηση

ACTIROLL

KVERNELAND TLC & TLD

TLC & TLD

Τα νέα μοντέλα Cambridge, με την επωνυμία «Stone Rings» διαθέτουν μοναδικό, κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σχεδιασμό για βέλτιστη αξιοπιστία και μεγάλη αντοχή.

Ανεξάρτητα από το μοντέλο, το εύρος μεταφοράς είναι μικρότερο από 2,5 μέτρα. Οι βαλβίδες αντεπιστροφής ασφαλίζουν το κλείδωμα στη θέση λειτουργίας ή μεταφοράς.

4 τύποι δοντιών 1 - 32 x 10 mm ημίκυρτα 2 - 45 x 10 mm ημίκυρτα 3 - 45 x 10 mm ίσια 4 - DK P22

Μεγάλη ποικιλία δοντιών για όλες τις συνθήκες

1

Υδραυλικό σύστημα μεταφοράς βάρους Contoura: Το βάρος του κεντρικού πλαισίου μεταφέρεται στα πτερύγια μέσω δύο υδραυλικών κυλίνδρων (Actiroll HD) ή μηχανικά (Actiroll). Επομένως, τα φορτία που ασκούνται σε κάθε στοιχείο εξασφαλίζουν ομοιόμορφη επανασυμπύκνωση του εδάφους σε όλο το πλάτος εργασίας.

Μοντέλα

Πλάτος εργασίας (μέτρα)

Εύρος μεταφοράς (μέτρα)

2

3

4

Προαιρετικά και προαιρετικός εξοπλισμός

Καλλιεργητές σποροκλινών Access +

3 - 3,5 - 4

3 - 3,5 - 4

Κύλινδρος τύπου cage, Actipack, Flexline Μπάρα ισοπέδωσης, σβάρνες δακτύλων, κύλινδροι θρυμματισμού

TLC

4,50 - 6,10

2,50

Μπάρα ισοπέδωσης, σβάρνες δακτύλων, κύλινδροι θρυμματισμού

TLD

6,10 - 9,10

2,50

Μπάρα ισοπέδωσης, σβάρνες δακτύλων, κύλινδροι θρυμματισμού

TLG

4-6

2,50

Μπάρα ισοπέδωσης, σβάρνες δακτύλων, κύλινδροι θρυμματισμού

Actiroll Classic

6,30 - 8,30

2,50

Cambridge, Crosskill, συγκολλημένη, λεία / μπάρα σύνθλιψης σβώλων

Actiroll

6,30 - 9,30

2,50 - 3,00

Cambridge, Crosskill, συγκολλημένη, λεία / μπάρα σύνθλιψης σβώλων

Actiroll HD

9,50 - 12,30

3,00

Cambridge, Crosskill, συγκολλημένη, λεία / μπάρα σύνθλιψης σβώλων

Κύλινδρος

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ

23


710 kg Το δόντι προστατεύεται από ένα υδραυλικό σύστημα αυτόματης επαναφοράς με έως 710 kg βάρος στο σημείο όπου βρίσκεται το δόντι.

250 kg Το βάρος της μονάδας είναι 250kg. Ωστόσο, ο εξαιρετικά χαμηλού ύψους σχεδιασμός επιτρέπει μειωμένη ικανότητα ανύψωσης.

3 τύποι 70% Έως 70% της επιφάνειας του εδάφους παραμένει άθικτη.

3 διαφορετικοί τύποι τροχών συμπίεσης και 3 μορφές δοντιών παρέχουν τις σωστές επιλογές για όλες τις συνθήκες εδάφους.

Καλλιέργεια κατά λωρίδες Kultistrip, η απάντηση της Kverneland για την καλλιέργεια κατά λωρίδες 24

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ


ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΚΑΤΑ ΛΩΡΙΔΕΣ

4 2

6

1

3

1

2

Kultistrip Η μονάδα Kultistrip είναι η καρδιά του μηχανήματος. Λόγω του συμπαγούς σχεδιασμού της, η μονάδα έχει καθαρό βάρος 250 kg, για να διεισδύει εύκολα στο χώμα. Ο εξαιρετικά χαμηλού ύψους σχεδιασμός επιτρέπει μειωμένη ικανότητα ανύψωσης. Υδραυλική προστασία υπερφόρτωσης Το δόντι προστατεύεται από ένα υδραυλικό σύστημα αυτόματης επαναφοράς με έως 650 kg βάρος στο σημείο όπου βρίσκεται το δόντι.

3

4

Εύκολες ρυθμίσεις Το Kultistrip της Kverneland είναι ιδιαίτερα φιλικό προς τον χειριστή: η προσαρμογή όλων των ρυθμίσεων είναι δυνατή χωρίς τη χρήση εργαλείων. Ανεξάρτητη ρύθμιση Τα δόντια καλλιέργειας και ο σωλήνας παροχής λιπάσματος ρυθμίζονται ανεξάρτητα. Αυτό σημαίνει ότι, διατηρώντας ένα σταθερό βάθος για την εφαρμογή του λιπάσματος, το βάθος λειτουργίας των εξαρτημάτων μπορεί να αλλάξει - και αντίστροφα.

5

5

3 τύποι τροχών πίεσης Μια μεγάλη επιλογή τροχών πίεσης είναι διαθέσιμη για την προσαρμογή του Kultistrip στις διάφορες συνθήκες.

6

Συντήρηση Το Kultistrip δεν χρειάζεται καθόλου συντήρηση και καθόλου γρασάρισμα.

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ

25


ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΚΑΤΑ ΛΩΡΙΔΕΣ Kultistrip άκαμπτο μοντέλο Το άκαμπτο Kultistrip που διατίθεται σε πλάτος από 3 έως 6 μέτρα, ευνοεί μια εύκολη πρώτη γνωριμία με την τεχνολογία της καλλιέργειας κατά λωρίδες.

Πτυσσόμενο μοντέλο Kultistrip Με πλάτος εργασίας 4,5 και 6,0 μέτρα, επιτυγχάνεται μεγάλη ικανότητα λειτουργίας, εύρος μεταφοράς 3,0 μέτρα και ύψος μεταφοράς 4,0 μέτρα, σύμφωνα με τους κανονισμούς οδικής κυκλοφορίας.

ΚΑΛΛΙΈΡΓΕΙΑ ΚΑΤΆ ΛΩΡΊΔΕΣ Το Kultistrip είναι η απάντηση της Kverneland για την καλλιέργεια κατά λωρίδες. Πρόκειται για μια καινοτόμο διαδικασία κατεργασίας εδάφους για καλλιέργειες σε σειρές, όπως καλαμποκιού, ζαχαροκάλαμου ή κράμβης. Η λειτουργία του συνίσταται απλώς στην προετοιμασία του εδάφους όπου πρόκειται να αναπτυχθεί η καλλιέργεια. Ανάλογα με το επιθυμητό πλάτος της σειράς, έως και το 70% της επιφάνειας του εδάφους είναι δυνατό να μην υποβληθεί σε κατεργασία. Έτσι, το έδαφος προστατεύεται από τη διάβρωση και την ξηρασία, ενώ παράλληλα μειώνεται το κόστος κατεργασίας εδάφους.

26

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ

Κύλινδρος τύπου cage Μέτρια επανασυμπίεση - Θρυμματισμός της επιφάνειας του εδάφους - Χρήση για ελαφριά και μέτρια εδάφη - Ιδανικό για έγχυση υδαρούς κοπριάς

Τροχός V-press (κάθετη πίεση) Καλή επανασυμπίεση ακόμα και σε - βάθος 30 εκ. - Αποτελεσματικός θρυμματισμός της ανώτερης στρώσης - Χρησιμοποιείται για βαριά εδάφη - Περιορισμένη χρήση για έγχυση υδαρούς κοπριάς

Τροχός Farmflex Καλή επανασυμπίεση - Επανασυμπίεση του ανώτερου τμήματος του εδάφους - Αποτελεσματικός θρυμματισμός της ανώτερης στρώσης - Χρήση σε υγρές ή ξηρές συνθήκες - Η χρήση για έγχυση υδαρούς κοπριάς εξαρτάται από τις εδαφικές συνθήκες


ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΚΑΤΑ ΛΩΡΙΔΕΣ

ΠΈΝΤΕ ΒΉΜΑΤΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΘΑΡΉ ΚΑΙ ΟΜΟΙΌΜΟΡΦΗ ΣΠΟΡΟΚΛΊΝΗ

Οι εμπρόσθιοι δίσκοι κοπής ανοίγουν το έδαφος και κόβουν τα μακριά κατάλοιπα, ώστε να αφαιρεθούν εύκολα από τους επακόλουθους τροχούς καταλοίπων.

Οι τροχοί καταλοίπων μετακινούν τις μεγάλες ποσότητες καταλοίπων εκτός της λωρίδας, ώστε η σποροκλίνη να είναι καθαρή.

3 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΤΥΠΟΙ ΔΟΝΤΙΩΝ Η ενσωμάτωση λιπάσματος κατά τη δημιουργία των λωρίδων αποτελεί ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του οργώματος κατά λωρίδες. Ένα ειδικό χαρακτηριστικό είναι ότι τα δόντια καλλιέργειας και ο σωλήνας παροχής λιπάσματος ρυθμίζονται ανεξάρτητα. Αυτό σημαίνει ότι, διατηρώντας ένα σταθερό βάθος για την εφαρμογή του λιπάσματος, το βάθος εργασίας των εξαρτημάτων μπορεί να αλλάξει - και αντίστροφα. Αυτό επιτρέπει την τοποθέτηση του λιπάσματος ακριβώς στο βάθος που απαιτείται ανά σημείο.

Ευθεία δόντια Χρησιμοποιούνται για ελαφρά εδάφη. Μικρή δράση ανάμιξης. Ελάχιστη αναμόχλευση του επιφανειακού εδάφους. Ιδανική για διατήρηση της υγρασίας.

Μοντέλα

Ειδικοί αυλακωτήρες χαλαρώνουν το έδαφος σε βάθος έως 30 εκ. Ανάλογα με τις εδαφικές συνθήκες, μπορούν να χρησιμοποιηθούν τρεις διαφορετικές μορφές αυλακωτήρων – αυτό επιτρέπει ταχύτητες λειτουργίας μέχρι 12 χλμ/ώρα.

Οι πλαϊνές λεπίδες διατηρούν το χαλαρό έδαφος εντός της λωρίδας και καθορίζουν το πλάτος και τη μορφή της λωρίδας.

Οι τροχοί πίεσης επανασυμπιέζουν το έδαφος.

Κυρτά δόντια Χρησιμοποιούνται για βαριά εδάφη. Εντατική δράση ανάμιξης και θρυμματισμού. Πιο αιχμηρή γωνία άκρου. Ιδανική για εδάφη με υψηλή περιεκτικότητα σε άργιλο.

Γωνιακά δόντια Χρησιμοποιούνται για ελαφρά έως μέτρια εδάφη Καλή δράση ανάμιξης και θρυμματισμού. Ιδανική για μεταβαλλόμενες εδαφικές συνθήκες.

Πλαίσιο (μέτρα)

Αριθμός σειρών

Απόσταση δοντιών (εκ.) *

Kultistrip άκαμπτο μοντέλο

3 - 4,50 - 6

4 έως 13

45 έως 80

Πτυσσόμενο μοντέλο Kultistrip

4,50 και 6

6 έως 12

45 έως 80

Kultistrip

* Δυνατότητα ρύθμισης της απόστασης των δοντιών, ανάλογα με το πλάτος εργασίας ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ

27


Μαχαίρια Όλα τα μοντέλα μπορούν να εξοπλιστούν με κανονικά ή ειδικά μαχαίρια τα οποία μπορούν να αντικατασταθούν εύκολα με το σύστημα Quick-fit.

4 στροφεία / μέτρο Εξαιρετική προετοιμασία εδάφους λόγω των 4 στροφείων / μέτρο και της ελικοειδούς τοποθέτησης των μαχαιριών.

Ευρεία σειρά κυλίνδρων που ταιριάζουν σε κάθε τύπο εδάφους.

ΣΒΩΛΟΚΟΠΤΕΣ Βαρέος τύπου άκαμπτοι και πτυσσόμενοι σβωλοκόπτες κατάλογος προϊόντων 28

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ


5

ΣΒΩΛΟΚΟΠΤΕΣ

6

1

2

4

3 1

Σχεδιασμός κασσετίνας Τοποθετώντας ένα περίβλημα στην κασσετίνα, η δύναμή της αυξάνεται και αποκτά αυτονομία χωρίς να αυξάνεται το βάρος, ενώ ο σχεδιασμός της παραμένει άρτιος και τακτοποιημένος.

2

Κωνικά ρουλεμάν βαρέος τύπου Ο στιβαρής κατασκευής άξονας και τα δύο κωνικά ρουλεμάν βαρέος τύπου με μεγάλη απόσταση διασφαλίζουν την απρόσκοπτη λειτουργία.

3

4 ρότορες/ μέτρο σε ελικοειδή διάταξη των δοντιών Τα δόντια είναι διατεταγμένα σε διάφορες γωνιακές θέσεις για να αποφεύγεται η πρόκληση ζημιών από πέτρες και να διασφαλίζεται η ομοιόμορφη ισοπέδωση του εδάφους. Αυτό μειώνει επίσης τα φορτία αιχμής στη μετάδοση της κίνησης, εξασφαλίζοντας πιο ομαλή λειτουργία και μικρότερη κατανάλωση καυσίμου.

4

Δόντια γρήγορης τοποθέτησης Τα δόντια ασφαλίζουν στη θέση τους με έναν πείρο και ένα κλιπ. Τα δόντια αντικαθιστώνται γρήγορα χωρίς να χρειάζονται εργαλεία.

5

Έλεγχος βάθους μέσω παραλληλόγραμμου Ο βραχίονας προσαρμογής βάθους μπορεί να περιλαμβάνει έναν μονό βραχίονα ή ένα παραλληλόγραμμο σύστημα για εύκολη και απλή ρύθμιση μέσω ενός πείρου για όλους τους τύπους κυλίνδρων συμπίεσης της Kverneland.

6

Πέντε τύποι κυλίνδρων Προσφέρεται μεγάλη γκάμα κυλίνδρων για εδάφη και απαιτήσεις όλων των ειδών.

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ

29


ΣΒΩΛΟΚΟΠΤΕΣ Άκαμπτοι σβωλοκόπτες NG-M Το NG-M της Kverneland είναι ένας μεσαίου μεγέθους σβωλοκόπτης για γεωργικούς ελκυστήρες ιπποδύναμης έως 140 Hp. Η αυτοφερόμενη κατασκευή της κασσετίνας, καθώς και οι προαιρετικές υποδοχές συγκράτησης των δοντιών «Quick-Fit» και τα κωνικά ρουλεμάν προσφέρουν βέλτιστη απόδοση. Πλάτος εργασίας 2,5 και 3,0 μέτρα.

Άκαμπτοι σβωλοκόπτες σειράς Η Η σειρά H αποτελεί ιδανική επιλογή για μεσαίου μεγέθους αγροκτήματα και εργολάβους όσον αφορά την προετοιμασία σποροκλινών είτε μόνη της είτε σε συνδυασμό με μια σπαρτική μηχανή. Πάντα με 4 ρότορες ανά μέτρο. Για γεωργικούς ελκυστήρες έως 180 Hp και πλάτη εργασίας 3,0, 3,5 και 4,0 μέτρα.

Πτυσσόμενοι σβωλοκόπτες F20 Ο πτυσσόμενος σβωλοκόπτης NG-M F20 είναι το ιδανικό εξάρτημα για γεωργικούς ελκυστήρες μεσαίας κατηγορίας με ιπποδύναμη έως 200hp. Το NG-M F20 είναι συνώνυμο της αξιοπιστίας, της απόδοσης, του στιβαρού σχεδιασμού της κασσετίνας και του μικρού βάρους. Πλάτος εργασίας 4,0 και 5,0 μέτρα.

Πτυσσόμενοι σβωλοκόπτες F30 Ο σχεδιασμός της κασσετίνας του NG-H 101 F30 δεν απαιτεί κανένα πλευρικό πλαίσιο. Έτσι, εξοικονομείται βάρος και επιτυγχάνεται η πιο προσεγμένη εμφάνιση του μηχανήματος. Η βέλτιστη απόδοση εξασφαλίζεται χάρη στις μεγάλες διαστάσεις της τάξης των 95 mm ανάμεσα στον υποδοχέα συγκράτησης των δοντιών και το κάτω μέρος της κασσετίνας. Πλάτος εργασίας από 4,0 έως 6,0 μέτρα. F30 για γεωργικούς ελκυστήρες έως 300 Hp.

Άκαμπτοι σβωλοκόπτες NG-S Το μοντέλο NG-S είναι κατάλληλο για συνθήκες βαρέος τύπου (πετρώδεις περιοχές). Οι διαστάσεις του ρότορα των 125 mm επιτρέπουν την εργασία υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος εμπλοκής. Διατίθεται με πολλούς τύπους κυλίνδρου. Πάντα με οπίσθιο δυναμοδότη για σύνδεση με μηχανήματα σποράς. Για γεωργικούς ελκυστήρες έως 250 Hp και πλάτη εργασίας 3,0, 3,5, 4,0 και 4,5 μέτρα.

ΣΒΩΛΟΚΟΠΤΕΣ Προκειμένου να ικανοποιηθεί η ολοένα αυξανόμενη ζήτηση εκ μέρους των σύγχρονων αγροτών, η Kverneland προσφέρει μια γκάμα άκαμπτων και πτυσσόμενων σβωλοκοπτών με πλάτος εργασίας 2,5 έως 6,0 μέτρα. Οι σβωλοκόπτες της Kverneland σχεδιάστηκαν για βαριές συνθήκες και κατασκευάζονται για γεωργικούς ελκυστήρες έως 350 HP. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην αξιοπιστία και στον στιβαρό σχεδιασμό της κασσετίνας. Αυτό επιτυγχάνεται χάρη στη μεγάλη απόσταση μεταξύ των κωνικών ρουλεμάν, τη σκλήρυνση των γραναζιών της κασσετίνας και του άκαμπτου σχεδιασμού της κασσετίνας βαρέος τύπου.

30

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ

Πτυσσόμενοι σβωλοκόπτες F35 Πτυσσόμενος σβωλοκόπτης NG-S F35 για αποτελεσματική προετοιμασία της κλίνης του σπόρου και εμφύτευση σε μεγάλη κλίμακα. Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο, ισχυρό και αποτελεσματικό εξάρτημα, σχεδιασμένο για γεωργικούς ελκυστήρες έως 350 Hp και βέλτιστη απόδοση. Πλάτος εργασίας από 4,0 έως 6,0 μέτρα.


ΣΒΩΛΟΚΟΠΤΕΣ

ΚΑΤΑΣΚΕΥΉ ΒΑΡΈΟΣ ΤΎΠΟΥ

ΕΛΙΚΟΕΙΔΉΣ ΤΟΠΟΘΈΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΟΝΤΙΏΝ

Οι σβωλοκόπτες της Kverneland σχεδιάστηκαν για βαριές συνθήκες και για γεωργικούς ελκυστήρες έως 350 HP. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην αξιοπιστίακαι στον στιβαρό σχεδιασμό της κασσετίνας. Αυτό επιτυγχάνεται χάρη στη μεγάλη απόσταση μεταξύ των κωνικών ρουλεμάν, τη σκλήρυνση των γραναζιών της κασσετίνας και του άκαμπτου σχεδιασμού της κασσετίνας βαρέος τύπου.

Τα δόντια είναι διατεταγμένα σε διάφορες γωνιακές θέσεις για να αποφεύγεται η πρόκληση ζημιών από πέτρες και να διασφαλίζεται η ομοιόμορφη ισοπέδωση του εδάφους. Αυτό μειώνει επίσης τα φορτία αιχμής στη μετάδοση της κίνησης, εξασφαλίζοντας πιο ομαλή λειτουργία και μικρότερη κατανάλωση καυσίμου.

Η ΜΕΓΆΛΗ ΓΚΆΜΑ ΟΠΊΣΘΙΩΝ ΚΥΛΊΝΔΡΩΝ ΚΑΛΎΠΤΕΙ ΚΆΘΕ ΤΎΠΟ ΕΔΆΦΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΑΊΤΗΣΗ!

Το σύστημα Quick-Fit εξασφαλίζει εύκολη αλλαγή των δοντιών χωρίς τη χρήση εργαλείων. Cage

Μοντέλα

Packer

Cracker

Flexline

Actipack

Πλάτος εργασίας (μέτρα)

Μέγ. HP

Πλαίσιο

Αρ. ροτόρων

Προαιρετικός εξοπλισμός

2,5 - 3

140

Άκαμπτο

10 - 12

H-Series

3 - 3,5 - 4

180

Άκαμπτο

12 - 14 - 16

Κύλινδρος συμπίεσης, Σπαστήρας και Flexline

NG-S

3 - 3,5 - 4

250

Άκαμπτο

12 - 14 - 17

Κύλινδρος τύπου κλωβού, Κύλινδρος συμπίεσης, Σπαστήρας, Actipack και Flexline

NG-M 101 F20

4-5

200

Πτυσσόμενο

16 - 20

Κύλινδρος τύπου κλωβού, Κύλινδρος συμπίεσης, Σπαστήρας, Actipack και Flexline

NG-H 101 F30

4 - 4,5 - 5 - 6

300

Πτυσσόμενο

16 - 18 - 20 - 24

Κύλινδρος τύπου κλωβού, Κύλινδρος συμπίεσης, Σπαστήρας, Actipack και Flexline

NG-S 101 F35

4 - 4,5 - 5 - 6

350

Πτυσσόμενο

16 - 18 - 20 - 25

Κύλινδρος τύπου κλωβού, Κύλινδρος συμπίεσης, Σπαστήρας, Actipack και Flexline

Σβωλοκόπτες NG_M

Κύλινδροι τύπου Cage, Packer , Cracker , Actipack και Flexline

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ

31


Το ELDOS μπορεί να επιτύχει ταχύτητα εφαρμογής έως 400kg/ ha, ανάλογα με το πλάτος και την ταχύτητα εργασίας.

2000 λίτρα Χοάνη με χωρητικότητα έως 2000 λίτρα, για υψηλή απόδοση.

Σύνδεση EURO Η μπάρα μαχαιριών μπορεί να αποζευχθεί εύκολα, για να χρησιμοποιηθεί μόνο ο σβωλοκόπτης.

Η επίπεδη γωνία 5,4° του μαχαιριού CX-II επιτρέπει εύκολη διείσδυση και άριστη τοποθέτηση των σπόρων.

ΣΠΑΡΤΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ Σπορά ακριβείας και εύκολος χειρισμός

32

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ


ΣΠΑΡΤΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ

1

2

4

5

3

1

Κοντινό κέντρο βάρους Το δοχείο είναι αναρτώμενο απευθείας επάνω στην πυραμίδα για θετικό κέντρο βάρους που μειώνει την απαίτηση ανυψωτικής ικανότητας.

2

Συσκευή μέτρησης ELDOS Η νέα συσκευή μέτρησης ELDOS είναι απόλυτα ηλεκτροκίνητη και καθοδηγούμενη από ηλεκτρονικά e-com. Είναι διαθέσιμη με 5 διαφορετικούς ρότορες για τα διάφορα είδη σπόρων. Χάρη στο λογισμικό αναγνώρισης του ρότορα, αποτρέπεται η εσφαλμένη χρήση. Παρέχεται πάντοτε πρόσβαση για την αλλαγή των δίσκων με κυψέλες ή στη λειτουργία τριμαρίσματος των σπόρων.

3

4

Δύο παραλληλόγραμμα Δύο παραλληλόγραμμα εξασφαλίζουν τη βέλτιστη προσαρμογή του σβωλοκόπτη και της σπαρτικής μονάδας, χωρίς να αλλάζει η γωνία εξόδου των σπόρων, για τέλεια τοποθέτηση των σπόρων. Η προσαρμογή του ελέγχου βάθους της ράβδου του υνακίου γίνεται κεντρικά. Σύνδεση ευρωπαϊκού τύπου Η ράβδος της σπαρτικής μονάδας με δίσκο μπορεί εύκολα να συνδέεται και να αποσυνδέεται με ένα άγκιστρο ζεύξης παρόμοιο με τον σύνδεσμο του εμπρόσθιου φορτωτή.

5

Κεντρική ρύθμιση σβάρνας Η γωνία και η πίεση της σβάρνας μπορούν να ρυθμίζονται κεντρικά.

6

Σπαρτική μονάδα με δίσκο CX-II Εξασφαλίζεται ομαλή λειτουργία κατά την εργασία σε υψηλές ταχύτητες και όταν υπάρχουν μεγάλες ποσότητες καταλοίπων φυτών στην επιφάνεια του εδάφους.Ο βηματισμός του δίσκου κατά 445 mm εξασφαλίζει τις μέγιστες διαστάσεις και συμβάλλει στην αποτροπή των εμπλοκών. Οι τυπικοί τροχοί πίεσης εξασφαλίζουν άριστη επαφή του σπόρου με το χώμα υπό όλες τις συνθήκες. ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ

33


ΣΠΑΡΤΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ Μηχανική σπαρτική μηχανή mc-drill PRO Η mc-drill PRO είναι μια αναρτώμενη σε καλλιεργητή μηχανική σπαρτική μηχανή, η οποία είναι κατάλληλη για τους σβωλοκόπτες της Kverneland με πλάτος εργασίας από 3,0 έως 4,0 μέτρα. Μπορείτε να επιλέξετε σπαρτικές μονάδες με υνάκι Suffolk- ή με δίσκο CX.

Πνευματική σπαρτική μηχανή DL Η συμπαγής σπαρτική μηχανή - η DL είναι η ιδανική μηχανή για μικρά και μεσαίου μεγέθους αγροκτήματα. Διατίθεται σε πλάτος από 3,0 έως 4,5 μέτρα, με δοχείο χωρητικότητας 750 λίτρων με δυνατότητα επέκτασης στα 1.000 λίτρα και απαιτήσεις ισχύος από 55 kW. Μηχανικά πτυσσόμενη για εύρος μεταφοράς 3,00 μέτρα.

Πνευματική σπαρτική μηχανή DA Η κλασική πνευματική σπαρτική μηχανή που σημειώνει τις περισσότερες πωλήσεις για όλους τους συνδυασμούς εξαρτημάτων. Ο εύκολος χειρισμός και ο στιβαρός, αλλά ελαφρύς σχεδιασμός της, την καθιστούν μια εξαιρετικά ελκυστική επιλογή. Διαθέσιμη σε πλάτος εργασίας 2,5 και 3,0 μέτρα.

ΣΠΟΡΑ Διαφορετικοί σχεδιασμοί για κάλυψη όλων των απαιτήσεων Η Kverneland προσφέρει μηχανικές και πνευματικές σπαρτικές μηχανές. Αυτοί οι συνδυασμοί, οι οποίοι αναρτώνται στον σβωλοκόπτη της Kverneland με 4 ρότορες/ μέτρο, απαιτούν λιγότερη ισχύ και είναι έτοιμοι για άμεση σπορά, συντηρητική κατεργασία εδάφους και συμβατική σπορά.

Πνευματική σπαρτική μηχανή s-drill Η μηχανή s-drill είναι διαθέσιμη σε πλάτος εργασίας 3,0, 3,5 και 4,0 μέτρων με χωρητικότητα δοχείου 1.500 λίτρα. Πρόκειται για μια μηχανή υψηλής απόδοσης για μεγάλα αγροκτήματα και εκμεταλλεύσεις. 34

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ

Πνευματική σπαρτική μηχανή e-drill compact και e-drill maxi Τα δύο μοντέλα του e-drill είναι εξαιρετικά φιλικά προς τον χειριστή και πρωτοποριακά. Το e-drill compact παρέχεται με χωρητικότητα δοχείου έως 1400 λίτρα, και το e-drill maxi με χωρητικότητα δοχείου έως 2000 λίτρα. Ένας παραλληλόγραμμος και ένας τετράπλευρος σύνδεσμος του e-drill εξασφαλίζουν τη βέλτιστη ρύθμιση του σβωλοκόπτη και της ράβδου της σπαρτική μονάδα με δίσκο για την ακριβή φύτευση των σπόρων.Σημαντικό: η ρύθμιση του σβωλοκόπτη δεν επηρεάζει τη ράβδο της σπαρτική μονάδα με δίσκο όσον αφορά το βάθος σποράς.


ΣΠΑΡΤΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ

Η ΝΈΑ ΣΥΣΚΕΥΉ ΜΈΤΡΗΣΗΣ ELDOS

ΔΙΣΚΟΙ CX-II

Η νέα συσκευή μέτρησης, το ELDOS, είναι πάντα ηλεκτροκίνητη και πλήρως συμβατή με το ISOBUS, εάν ελέγχεται μέσω e-com. Είναι δυνατή η χρήση του συστήματος GEOcontrol μέσω σήματος GPS, μέσω του οποίου, π.χ. αποφεύγεται η διπλή σπορά στο πλάτωμα. Ειδικοί αισθητήρες εξασφαλίζουν τη δυνατότητα χειρισμού από την καμπίνα του γεωργικού ελκυστήρα. Η δοκιμή βαθμονόμησης έχει γίνει πολύ απλή λόγω της εύκολα προσβάσιμης συσκευής μέτρησης και του ξεχωριστού οδηγού σποράς. Ένα τηλεχειριστήριο επιτρέπει στον οδηγό να εκτελεί τη διαδικασία βαθμονόμησης από τη συσκευή μέτρησης.

Ο δίσκος CX-II εξασφαλίζει την ομαλή λειτουργία Με τη ρηχή γωνία κοπής του ατσάλινου δίσκου, απαιτείται μικρότερη πίεση στο υνάκι για την επίτευξη σταθερού βάθους σποράς έως 6 εκ. Το επίπεδο προφίλ (γωνία κοπής μόλις 5,4°) καθιστά πολύ εύκολη την έλξη του υνακίου. Ο βηματισμός του υνακίου κατά 445mm εξασφαλίζει τις μέγιστες διαστάσεις.

IsoMatch Tellus Το τερματικό ISOBUS νέας γενιάς, με δύο διεπαφές ISOBUS σε έναν ακροδέκτη, πολυλειτουργικό εργονομικό σχεδιασμό και πλήκτρο συντόμευσης ISOBUS (ICB)

Χωρητικότητα δοχείου (λίτρα) Μοντέλα

Πλάτος εργασίας (μέτρα)

Αριθμός σειρών

βασικός εξοπλισμός

με επέκταση δοχείου

3/4

24 / 32

600

1.490

DL

3 / 4 / 4,50

20 / 36

750

1.000

DA

3

20 / 24

750

-

s-drill

3 / 3,50 / 4

20 / 32

1.050

-

e-drill compact / e-drill maxi

3 / 3,50 / 4

24 / 32

1.100 / 1.600

1.400 / 2.000

Συνδυασμοί σπαρτικής μηχανής mc-drill pro

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ

35


Seedercontrol Ρύθμιση της αναλογίας σποράς εν κινήσει είτε χειροκίνητα είτε μέσω GPS.

ΕΩΣ 2200I Μεγάλη χωρητικότητα, έως 2200 λίτρα, με την μπροστινή χοάνη DF2.

Ισορροπία Η αρθρωτή αναρτώμενη κατασκευή των μπροστινών χοανών DF1 και DF2 παρέχει μέγιστη ισορροπία στο τρακτέρ.

Σε συνδυασμό την μπάρα μαχαιριών ή το δράπανο ακριβείας, η χοάνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εφαρμογή λιπάσματος ή για σπορά.

ΣΠΑΡΤΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΜΕ ΕΜΠΡΟΣΘΙΟ ΔΟΧΕΙΟ 36

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ

Μέγιστη ευελιξία και ισορροπημένη κατανομή βάρους


5

ΣΠΑΡΤΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΜΕ ΕΜΠΡΟΣΘΙΟ ΔΟΧΕΙΟ

2 4

3 6 1

1

2

Η συσκευή μέτρησης βρίσκεται κάτω από το δοχείο και είναι εύκολα προσβάσιμη από το εμπρόσθιο μέρος Ένας μεγάλος αγωγός εκκένωσης ακριβώς πάνω από τη συσκευή μέτρησης επιτρέπει τη γρήγορη απομάκρυνση των υπολειπόμενων σπόρων. Ένα υδραυλικό σύστημα μετάδοσης κίνησης ανεμιστήρα μπορεί να παρέχεται για γεωργικούς ελκυστήρες χωρίς εμπρόσθιο άξονα p.t.o (παρτικόφ). ISOBUS Τα εμπρόσθια δοχεία DF1 και DF2 είναι πλήρως συμβατά με το ISOBUS και πιστοποιημένα κατά AEF.

3

Αυτόματη διακοπή παροχής προς τη συσκευή μέτρησης μέσω GPS Η λύση λογισμικού SEEDERcontrol αυτόματα ενεργοποιεί και απενεργοποιεί τη συσκευή μέτρησης μέσω GPS, για ενίσχυση της αποδοτικότητας.

4

Ρύθμιση της αναλογίας σποράς μέσω GPS Το SEEDERcontrol επιτρέπει τη ρύθμιση της αναλογίας σποράς εν κινήσει είτε χειροκίνητα είτε μέσω GPS με χαρτογραφική εφαρμογή.

5

DF-C Το διπλό δοχείο με δύο συσκευές μέτρησης DF-C επιτρέπει την εφαρμογή σπόρων και λιπάσματος ταυτόχρονα ή τη σπορά δύο ειδών καλλιεργειών.

6

Εμπρόσθιος συμπιεστής 4 τροχών Το δοχείο μπορεί επίσης να συνδυαστεί με έναν συμπιεστή για μειωμένο φορτίο επί του εμπρόσθιου άξονα κατά τη λειτουργία. ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ

37


ΣΠΑΡΤΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΜΕ ΕΜΠΡΟΣΘΙΟ ΔΟΧΕΙΟ Εμπρόσθιο δοχείο DF-1 / DF-2 Διατίθεται σε πλάτος εργασίας από 3,0 έως 6,0 μέτρα. Το DF-1 διαθέτει δοχείο χωρητικότητας 1.150 λίτρων, επεκτάσιμη στα 1.700 λίτρα, το DF-2 (διπλό δοχείο, π.χ. για εφαρμογές λιπάσματος ) διαθέτει δοχείο χωρητικότητας 1.650 λίτρων, επεκτάσιμη στα 2.200 λίτρα. Το DF-2 έχει δύο εμπρόσθια διπλά δοχεία που τροφοδοτούν δύο συσκευές μέτρησης.

ΣΠΟΡΑ The Kverneland front hopper seed drills offer maximum flexibility and balance. Η αρθρωτή δομή του DF-1 και του DF-2 της Kverneland εξασφαλίζει ομοιόμορφη κατανομή του βάρους σε όλη τη διάταξη του μηχανήματος, διασφαλίζοντας τη μέγιστη ισορροπία του γεωργικού ελκυστήρα. Αυτό βελτιώνει τόσο την ασφάλεια όσο και τη δυνατότητα ελιγμών, ενώ ταυτόχρονα παρέχει στον οδηγό απεριόριστη ορατότητα επί της συνολικής διάταξης του μηχανήματος. Οι μηχανές DF-1 και DF-2 της Kverneland είναι πιο ευέλικτες σε σύγκριση με τις συμβατικές σπαρτικές μηχανές. Μπορούν να χρησιμοποιούνται τόσο για συμβατική σπορά όσο και για σπορά ακριβείας. Για σπορά ακριβείας, το εμπρόσθιο δοχείο διαθέτει ειδικές συσκευές μέτρησης και κατάλληλη κεφαλή κατανομής για εφαρμογή λιπάσματος κατά σειρές.

38

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ

Εμπρόσθιο δοχείο DF-C Το διπλό δοχείο με δύο συσκευές μέτρησης DF-C επιτρέπει την εφαρμογή σπόρων και λιπάσματος ταυτόχρονα ή τη σπορά δύο ειδών καλλιέργειας με ένα πέρασμα. Διατίθεται σε πλάτος εργασίας από 3,0, 3,5 και 4,0 μέτρα.

Εμπρόσθιο δοχείο DF-1 / DF-2 Σε συνδυασμό με μια σπαρτική μηχανή ακριβείας, το δοχείο του DF-2 μπορεί να τροφοδοτεί με λίπασμα έως 16 σειρές.


ΣΠΑΡΤΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΜΕ ΕΜΠΡΟΣΘΙΟ ΔΟΧΕΙΟ

ΔΙΠΛΌ ΕΜΠΡΌΣΘΙΟ ΔΟΧΕΊΟ DF-C

ΥΝΆΚΙ CX-II ΔΙΠΛΉΣ ΕΙΣΌΔΟΥ

Το διπλό εμπρόσθιο δοχείο DF-C, το οποία διαθέτει 2 συσκευές μέτρησης, επιτρέπει την εφαρμογή σπόρων και λιπάσματος ή δύο διαφορετικών καλλιεργειών με ένα πέρασμα.

Εκτός από την εφαρμογή σποράς (μαύρος σωλήνας) και λιπάσματος (κόκκινος σωλήνας) με ένα πέρασμα, ο συνδυασμός των υνακίων DF-C και CX-II διπλής εισόδου επιτρέπει επίσης την εφαρμογή δύο ειδών σπόρων με ανεξάρτητο ρυθμό με ένα πέρασμα (π.χ. σπορά ελαιοκράμβης με επίσπορη καλλιέργεια).

Εύχρηστη με αυτόματη απενεργοποίηση μέσω GPS.

Χωρητικότητα δοχείου (λίτρα) Πλάτος εργασίας (μέτρα)

Αριθμός σειρών

βασικός εξοπλισμός

με επέκταση δοχείου

3 / 3,50 / 4

24 έως 32

1.150

1.700

DF-1 Πτυσσόμενο

4 / 4,50

32 / 36

1.150

1.700

DF-2 Πτυσσόμενο

5/6

40 / 48

1.650

2.200

3 / 3,50 / 4

24 / 28 / 32

1.650 (60 % / 40 %)

2.200 (60 % / 40 %)

Μοντέλα Σπαρτική μηχανή με εμπρόσθιο δοχείο DF-1 Άκαμπτο

DF-C Άκαμπτο

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ

39


40 : 60 Διαίρεση χωρητικότητας χοάνης u-drill plus σπόροι: λίπασμα 40:60.

400 kg/ha Υψηλή χωρητικότητα, υψηλή ταχύτητα: ταχύτητα εφαρμογής έως 400kg/ha, ανάλογα με το πλάτος και την ταχύτητα εργασίας.

Απαιτείται έως 25% λιγότερη δύναμη διείσδυσης, λόγω του επίπεδου σχεδιασμού των μαχαιριών 8°.

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ ΣΠΟΡΑΣ Φιλικοί προς τον χειριστή και πολυμορφικοί για αποδοτική σπορά

40

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ


ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ ΣΠΟΡΑΣ

5 6 4

1

2

3

1

2

Φιλικό προς τον χειριστή Το u-drill συμμορφώνεται με το πρότυπο Isobus 11783, χάρη στην ικανότητά του να ελέγχει όλα τα βασικά στοιχεία της σπαρτικής μηχανής μεμονωμένα και από την οθόνη IsoMatch Tellus (ή άλλες οθόνες συμβατές με το ISO 11783).Το GEOcontrol προσφέρεται ως προαιρετικός εξοπλισμός, συμπεριλαμβανομένης της μεταβλητής αναλογίας σποράς και του τμηματικού ελέγχου που περιλαμβάνεται στο πακέτο λογισμικού. Η πλήρως αυτοματοποιημένη διαχείριση πλατώματος καθιστά τη λειτουργία του u-drill πολύ εύκολη για τον οδηγό.

3

Κωνικοί δίσκοι Ø 480 mm Δύο σειρές με κοντή δισκοσβάρνα - το γνωστό και αξιόπιστο Kverneland Qualidisc, με το κωνικό σχήμα των δίσκων και τη μεμονωμένη ανάρτηση, εξασφαλίζει πολύ καλές και ομοιόμορφες σποροκλίνες σε όλο πλάτος εργασίας.

4

Πρώτα συμπίεση, μετά σπορά Για άριστο έλεγχο του βάθους των μονάδων σποράς και βέλτιστη επαφή σπόρων-χώματος για άριστη τριχοειδή δράση, το χαλαρό έδαφος συμπιέζεται εκ νέου από έναν μεγάλο λαστιχένιο κύλινδρο συμπίεσης. Η μεγάλη διάμετρος των ελαστικών της τάξης των 900mm μειώνει σημαντικά την ελκτική δύναμη που απαιτείται από το μηχάνημα, εξασφαλίζοντας έτσι πάντα ικανοποιητικά αποτελέσματα εργασίας. CD υνάκι σποράς σπόρων εδαφοκάλυψης Λόγω του εξαιρετικά στενού προφίλ, απαιτείται λιγότερη πίεση και μειωμένη ελκτική δύναμη για τη διείσδυση. Ο ενσωματωμένος οδηγός βάθους και η λειτουργία τροχού συμπίεσης εξασφαλίζουν ακρίβεια στην τοποθέτηση των σπόρων.

5

u-drill plus - συνδυαστικό μοντέλο σπόρων και λιπάσματος Για την κάλυψη των απαιτήσεών σας, παρέχονται δύο διαφορετικοί τρόποι τοποθέτησης λιπάσματος: Η πρώτη έκδοση προβλέπει τοποθέτηση του λιπάσματος στη δεύτερη σειρά της μονάδας δισκοσβάρνας, προκειμένου να εφαρμόζεται μια σειρά λιπάσματος κάθε 25 εκ. Η δεύτερη δυνατότητα είναι η εφαρμογή του λιπάσματος σε κάθε σειρά σποράς στη μονάδα CD με ένα δεύτερο σωλήνα.

6

Υψηλή ακρίβεια και άνεση με τη συσκευή μέτρησης ELDOS Η δοκιμή βαθμονόμησης έχει γίνει πολύ απλή, λόγω του οδηγού σποράς. Ένα τηλεχειριστήριο επιτρέπει στον οδηγό να εκτελεί τη διαδικασία βαθμονόμησης από τη συσκευή μέτρησης. Δεν χρειάζεται να ρυθμιστεί κανένα γρανάζι. Το μόνο που πρέπει να κάνει ο χειριστής είναι να πατήσει το πλήκτρο εκκίνησης στη συσκευή μέτρησης και να καταχωρίσει τις επιθυμητές τιμές στο τερματικό. Η βαθμονόμηση γίνεται αυτόματα. Ένα πτερύγιο βαθμονόμησης με μια ενσωματωμένη θύρα αποτρέπει την πτώση σπόρων μέσα στον εύκαμπτο σωλήνα. ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ

41


ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ ΣΠΟΡΑΣ FlexCart Kverneland FlexCart – το πολυμορφικό φορείο σπόρων για ευέλικτο συνδυασμό με σπαρτικές μηχανές και για εφαρμογή λιπάσματος με σπαρτικές μηχανές ακριβείας. Το FlexCart διαθέτει έναν ταχυσύνδεσμο τριών σημείων Cat II, ο οποίος επιτρέπει την προσάρτηση διαφόρων άλλων εξαρτημάτων, καθώς και σπαρτικών μηχανών κατασκευασμένων με την τεχνολογία της Kverneland. Το FlexCart σας παρέχει τη μέγιστη δυνατή ευελιξία, καθώς σας επιτρέπει να το προσαρμόζετε ανάλογα με την εκάστοτε εργασία σας. Το δοχείο του, με χωρητικότητα 4.300 λίτρα, αυξάνει τον ρυθμό εργασίας σε εκτάρια ανά ώρα και την απόδοση του μηχανήματος, και επίσης μειώνει τους χρόνους ενδιάμεσης πλήρωσης. Το FlexCart μπορεί να χρησιμοποιείται σε συνεχή βάση καθόλη τη διάρκεια του έτους, από την άνοιξη έως τα τέλη φθινοπώρου.

ΣΠΟΡΑ Διαφορετικά μοντέλα ικανοποιούν όλες τις συνθήκες και τις απαιτήσεις Το FlexCart είναι ένα πολυμορφικό δοχείο σπόρων, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως δοχείο σπόρων σε συνδυασμό με τη σπαρτική μονάδα με δίσκο, και ως δοχείο λιπάσματος σε συνδυασμό με μια σπαρτική μηχανή ακριβείας. Το ts-drill, η σπαρτική μηχανή με υνί, είναι μια οικονομική εναλλακτική λύση, η οποία παρέχει υψηλή απόδοση σε χαμηλό κόστος. Το u-drill λειτουργεί σε υψηλές εμπρόσθιες ταχύτητες, διατηρώντας ομοιόμορφο βάθος σποράς.

42

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ

ts-drill Το ts-drill διατίθεται με χωρητικότητα δοχείου 1.200 και 1.700 λίτρα και πέντε πλάτη εργασίας, από 4,0 έως 6,0 μέτρα, με 12,5 εκ. ή 15 εκ. απόσταση σειρών. Ειδικά σε ακραίες συνθήκες, όπως σε υγρό χώμα ή παρουσία υπολειμμάτων συγκομιδής ψηλών καλλιεργειών, τα πλεονεκτήματα του ts-drill αναδεικνύονται.

u-drill Όλες οι σημαντικές ρυθμίσεις μπορούν να αλλάξουν από ένα κεντρικό σημείο, με το πάτημα ενός κουμπιού. Το βάθος του υνιού μπορεί να ρυθμιστεί εύκολα από την καμπίνα, η βαθμονόμηση ξεκινά με το πάτημα ενός κουμπιού απευθείας στη συσκευή μέτρησης και το αυτόματο σύστημα διαχείρισης πλατώματος απαιτεί μόνο μία υδραυλική βαλβίδα ελέγχου.

u-drill plus Το u-drill plus καθιστά δυνατούς και τους δύο τρόπους εφαρμογής λιπάσματος: εντός της σειράς των σπόρων, μέσω της έκδοσης διπλής εισόδου του υνακίου σπόρων CD και δίπλα στη σειρά των σπόρων με εφαρμογή μέσω της δισκοσβάρνας.Σε ποσοστό εφαρμογής έως 400 kg/ha μπορεί να αναπτύξει ταχύτητες έως και 15 kph. Τα συστήματα δοχείου εξασφαλίζουν τη διατήρηση αυτών των ταχυτήτων, ακόμα και υπό τις δυσμενέστερες συνθήκες.


ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ ΣΠΟΡΑΣ

ΤΑ ΔΌΝΤΙΑ ΤΟΥ TS-DRILL - ΕΓΓΥΗΜΈΝΗ ΑΠΌΔΟΣΗ Τα δόντια σποράς του ts-drill είναι κατασκευασμένα από χαλύβδινο έλασμα υψηλής ποιότητας, ενισχυμένο με την προστασία υπερφόρτωσης αυτόματης επαναφοράς με ελατήρια ελάσματος της Kverneland. Ο ειδικός σχεδιασμός των δοντιών μειώνει την απαίτηση ισχύος του γεωργικού ελκυστήρα και εξασφαλίζει ομοιόμορφο βάθος στην τοποθέτηση της σποράς.

Συσκευή μέτρησης ELDOS Ηλεκτρική συσκευή μέτρησης με ISOBUS και αισθητήρα ελέγχου 5 ροτόρων για τα διάφορα είδη σπόρων και λιπασμάτων. Απλή και ακριβής δοκιμή βαθμονόμησης με ξεχωριστό οδηγό σποράς. Ενσωματωμένο πτερύγιο αδειάσματος και διακοπής παροχής.

ΦΙΛΙΚΌ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΧΕΙΡΙΣΤΉ ΔΟΚΙΜΉ ΒΑΘΜΟΝΌΜΗΣΗΣ ΜΈΣΩ ELDOS Η δοκιμή βαθμονόμησης είναι πολύ απλή, λόγω των οδηγιών που εμφανίζονται επί της οθόνης για όλες τις ρυθμίσεις σποράς. Ο χειριστής απλά καταχωρεί τις επιθυμητές τιμές στο τερματικό. Δεν απαιτείται ρύθμιση κανενός γραναζιού και η βαθμονόμηση ξεκινά με το πάτημα ενός κουμπιού. Ένα τηλεχειριστήριο επιτρέπει τη διαδικασία βαθμονόμησης, η οποία εκτελείται απευθείας στη συσκευή μέτρησης. Η βαθμονόμηση εκτελείται αυτομάτως.

ISOBUS Όλες οι σπαρτικές μηχανές με ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης μπορούν να εξοπλιστούν με τα τερματικά Tellus GO και Tellus PRO για να ελέγχουν τη ρύθμιση της μεταβλητής αναλογίας σποράς και να υλοποιούν τμηματικούς ελέγχους. Μοντέλα

Αναρτώμενο/Συρόμενο

Tellus GO

Tellus / Tellus PRO

Πλάτος εργασίας (μέτρα)

Χωρητικότητα δοχείου (λίτρα)

Ειδικά χαρακτηριστικά

Συνδυασμοί σποράς ts-drill

αναρτώμενο

4 ως 6  πτυσσόμενο

1.300 έως 1.700

Δόντια σποράς με προστασία υπερφόρτωσης ελάσματος (σούστα) με φύλλο

u-drill

συρόμενο

3, 4, 6 πτυσσόμενο

3.000 έως 4.350

Σπαρτική μηχανή γενικής χρήσης

u-drill plus

συρόμενο

3, 4, 6 πτυσσόμενο

3.000 έως 4.350

Σπαρτική μηχανή γενικής χρήσης

FlexCart

συρόμενο

6 ως 8  πτυσσόμενο

4.300

Φορείο σπόρων για συνδυασμό με υνάκι μαχαιριών ή σπαρτική μηχανή ακριβείας ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ

43


6 έως 24 γραμμές Διατίθενται άκαμπτα και παράλληλα υδραυλικά πτυσσόμενα μοντέλα, πλάτους εργασίας από 3 έως 12 μέτρα.

Plus Zero Ακριβής τοποθέτηση των σπόρων, με δράση σποράς σε ταχύτητα plus zero.

Η «καρδιά» σποράς που βρίσκεται βαθιά μέσα στο μαχαίρι σποράς παρέχει ελάχιστο ύψος πτώσης.

44

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ

ΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΣΠΑΡΤΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ Monopill, απόλυτη ακρίβεια στην τοποθέτηση των σπόρων


ΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΣΠΑΡΤΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ

4

2 6 5

3

1

1

2

Το μικρότερο ύψος πτώσης της αγοράς Μόνο 3 εκ. ύψος πτώσης συν μηδενική επίδραση ταχύτητας, που εξαλείφει την αναπήδηση των σπόρων και εξασφαλίζει ακρίβεια στην τοποθέτηση, τόσο για το μηχανικό Monopill S, όσο και για το ηλεκτροκίνητο Monopill e-drive II. Γρήγορο άδειασμα του δοχείου Το δοχείο σποράς μπορεί να γεμίζει εύκολα μέσω των συρόμενων καλυμμάτων του δοχείου, που την προστατεύουν από τη σκόνη. Το άδειασμα μέσω ενός ελατηριωτού πτερυγίου εκκένωσης γρήγορης απελευθέρωσης στο πλάι της μονάδας σποράς εξασφαλίζει το γρήγορο και πλήρες άδειασμα των δοχείων σπόρων.

3

4

Ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης e-drive II Το ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης του Monopill e-drive II επιτρέπει τη διενέργεια ελέγχων απευθείας από την καμπίνα του γεωργικού ελκυστήρα, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία ISOBUS. Το Monopill e-drive II είναι η ιδανική επιλογή για μεγάλα αγροκτήματα και εργολαβικές εταιρείες. GEOseed® Το GEOseed® διανέμει τέλεια τους σπόρους στο χωράφι, σε παράλληλη διάταξη ή σε σχήμα διαμαντιού.

5

6

Σύστημα εφαρμογής μικροκόκκων Τα περισσότερα μοντέλα των Monopill S & e-drive II είναι δυνατό να διαθέτουν σύστημα εφαρμογής μικροκόκκων. Τα δοχεία από πλαστικό ειδικού τύπου έχουν χωρητικότητα 35 λίτρων. Τα δοχεία αναρτώνται σύμφωνα με το πλάτος εργασίας με 2 ή 3 εξόδους ανά μονάδα. Τροχοί συμπίεσης Οι μονάδες σποράς Monopill μπορούν να διαθέτουν τροχό συμπίεσης Monoflex ή με «δάκτυλα».

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ

45


ΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΣΠΑΡΤΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ Monopill - άκαμπτο πλαίσιο Το άκαμπτο πλαίσιο του Monopill διατίθεται σε πλάτος εργασίας 3,0, 6,0, 9,0 και 12,0 μέτρων με 6 έως 24 μονάδες σποράς.

Monopill - παράλληλο υδραυλικό πλαίσιο Το πτυσσόμενο Monopill με παράλληλο υδραυλικό πλαίσιο είναι ειδικά σχεδιασμένο για τις ευρωπαϊκές απαιτήσεις. Το Monopill μπορεί να διπλώνει και να ξεδιπλώνει μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα από την καμπίνα του γεωργικού ελκυστήρα και είναι έτοιμο για ασφαλή οδική μεταφορά. Διατίθεται σε πλάτος εργασίας 6,0 και 9,0 μέτρων με 12 και 18 μονάδες σποράς.

ΣΠΑΡΤΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ Ακριβής τοποθέτηση και διαχωρισμός των σπόρων Το Monopill S με μηχανικό και το Monopill e-drive II με ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης είναι σχεδιασμένα για επαγγελματική σπορά ακριβείας τεύτλων, κράμβης και κιχωρίου. Το IsoMatch Tellus είναι ένα τερματικό για γεωργικό ελκυστήρα που υποστηρίζει την τεχνολογία ISOBUS, γεγονός που καθιστά εύκολη τη λειτουργία, εξασφαλίζοντας ακρίβεια στη σπορά.

46

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ

Μονάδα σποράς τυπικού εξοπλισμού Για συμβατική σπορά. Το βάρος του εμπρόσθιου τροχού εξασφαλίζει καλή συμπίεση του εδάφους, για τη διάνοιξη καλοσχηματισμένων αυλακιών σποράς.

Διαδοχική μονάδα σποράς Η σωστή επιλογή για τη σπορά σε ανώμαλο έδαφος. Ο διαδοχικός σχεδιασμός εξασφαλίζει ομαλή και ακριβή τοποθέτηση των σπόρων.

Μονάδα σποράς σπόρων εδαφοκάλυψης Για τη σπορά εδαφοκάλυψης, ο εμπρόσθιος τροχός Farmflex απλά αντικαθίσταται από έναν διπλό δίσκο κοπής που διαθέτει πλευρικά ελαστικά μηδενικής πίεσης. Το συρόμενο μαχαίρι σχηματίζει ένα καλοσχηματισμένο αυλάκι σποράς για ακριβή τοποθέτηση των σπόρων.


ΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΣΠΑΡΤΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ

GEOSEED®- ΤΟΠΟΘΈΤΗΣΗ ΣΠΌΡΩΝ ΣΕ ΠΑΡΆΛΛΗΛΗ ΗΛΕΚΤΡΟΚΊΝΗΤΗ ΜΟΝΆΔΑ ΔΙΆΤΑΞΗ Ή ΣΕ ΣΧΉΜΑ ΣΠΟΡΆΣ: MONOPILL E-DRIVE II ΔΙΑΜΑΝΤΙΟΎ

GEOcontrol: Οι μεμονωμένες μονάδες σποράς απενεργοποιούνται μέσω GPS, προκειμένου να αποφευχθεί η αλληλεπικάλυψη των σπόρων. Ιδανικό, για παράδειγμα, κατά τη σπορά στις γωνίες χωραφιών με ακανόνιστο σχήμα.

Κύρια χαρακτηριστικά e-drive II • Απεριόριστη ρύθμιση αποστάσεων σποράς από 12,5 έως 25 εκ., βελτιστοποιώντας τον αριθμό των σπόρων ανάλογα με τον τύπο εδάφους στο ίδιο χωράφι από την καμπίνα του γεωργικού ελκυστήρα. • Ενσωματωμένα συστήματα χάραξης και σήμανσης προ της βλάστησης με πολλές επιλογές (προαιρετικά). • Ικανότητα αύξησης του πληθυσμού φυτών στις σειρές δίπλα στις γραμμές χάραξης. • Απενεργοποίηση στο μισό πλάτος. • Δυνατότητα απενεργοποίησης μεμονωμένων μονάδων σποράς. Ιδανικό, για παράδειγμα, κατά τη σπορά στις γωνίες χωραφιών με ακανόνιστο σχήμα. • Οπτικός-ηλεκτρονικός έλεγχος για καταμέτρηση σπόρων στον τυπικό εξοπλισμό. • Ασφάλεια μέσω συνεχούς ελέγχου: τα ηλεκτρονικά στοιχεία παρακολουθούν διαρκώς όλες τις λειτουργίες κάθε μονάδας σποράς, εμφανίζοντας συνεχώς τα δεδομένα «σε πραγματικό χρόνο» στην τερματική μονάδα της καμπίνας.

Μοντέλα

Κύρια χαρακτηριστικά του GEOseed® • Βέλτιστη χρήση θρεπτικών συστατικών, νερού και ήλιου. Επίσης, μειώνεται η διάβρωση από τον άνεμο και το νερό. • Με το GEOseed® Επιπέδου 2 ο συγχρονισμός καλύπτει ολόκληρο το χωράφι, ακόμα και πέρα από το πλάτος εργασίας του μηχανήματος, πράγμα που αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για καλλιέργεια ανάμεσα στις σειρές και κατά εύρος της κατεύθυνσης σποράς.

GEOseed®

Πλαίσιο

Αριθμός σειρών

άκαμπτο από 3 έως 12 μέτρα

6 έως 24

πτυσσόμενο PH 6 και 9 μέτρα

12 και 18

άκαμπτο από 3 έως 12 μέτρα

6 έως 24

πτυσσόμενο PH 6 και 9 μέτρα

12 και 18

άκαμπτο από 3 έως 12 μέτρα

6 έως 24

πτυσσόμενο PH 6 και 9 μέτρα

12 και 18

Απόσταση σειρών (εκ.)

Monopill Monopill μονάδα σποράς τυπικού εξοπλισμού Monopill διαδοχική μονάδα σποράς Monopill μονάδα σποράς σπόρων εδαφοκάλυψης Monopill

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ

45 - 50 45 - 50 45 - 50 47


2000 λίτρα Μειωμένος χρόνος ρύθμισης, λόγω της μεγάλης χωρητικότητας της χοάνης λιπάσματος.

90° Βελτιστοποιημένο σημείο περιστροφής, για κλειστές στροφές σε πλατώματα.

ΕΩΣ 230 kg Ακριβής τοποθέτηση σπόρων, χάρη στο μεγάλο βάρος γραμμής 130kg συν έως 100 kg λόγω του ελατηριωτού συστήματος.

55 λίτρα Κάθε χοάνη σπόρων της γραμμής HD /HD-II- έχει χωρητικότητα 55 λίτρων.

48

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΣΠΑΡΤΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ

Εύχρηστες, αποδοτικές και αξιόπιστες, με ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ


ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΣΠΑΡΤΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ

3

5

1

6 2

1

2

e-drive & e-drive II: ηλεκτρονικό σύστημα μετάδοσης κίνησης Τα βασικά πλεονεκτήματα ενός ηλεκτρικού συστήματος μετάδοσης κίνησης είναι τα εξής: • Λειτουργία έναρξης και διακοπής μεμονωμένης σειράς • Μεταβαλλόμενη αναλογία σποράς κατά σειρά • Μεταβαλλόμενη αναλογία σποράς κατά σειρά • 2 ανεξάρτητα συστήματα χάραξης γραμμών • Οπτικός-ηλεκτρονικός έλεγχος στον τυπικό εξοπλισμό «Καρδιά» σποράς χωρίς στεγανωτικά Η πατενταρισμένη τεχνολογία «καρδιάς» σποράς της Kverneland μειώνει στο ελάχιστο το κόστος συντήρησης. • χωρίς τριβές - χωρίς φθορές • μικρή ροπή εκκίνησης • ελάχιστη συντήρηση

4

3

Κιτ φόρτωσης υδραυλικού πλαισίου Εξασφαλίζει συνεχές βάθος σποράς, και κατ' επέκταση ακρίβεια στην τοποθέτηση των σπόρων.

4

Έως 230kg πίεση ανά μονάδα σποράς Εκτός από το βάρος σειράς 130 kg, είναι δυνατή η προσθήκη επιπλέον πίεσης (έως 100 kg) σε κάθε μεμονωμένη μονάδα σποράς, μέσω του προαιρετικού συστήματος με ελατήρια.

5

Σύστημα εφαρμογής μικροκόκκων Η πλειονότητα των μοντέλων Optima μπορεί να εξοπλιστεί με σύστημα εφαρμογής μικροκόκκων. Τα δοχεία κατασκευάζονται από πλαστικό ειδικού τύπου και έχουν χωρητικότητα 35 λίτρων. Ανάλογα με το πλάτος εργασίας, τα δοχεία τροφοδοτούν 2 ή 3 μονάδες σποράς.

6

GEOseed® Το GEOseed® διανέμει τέλεια τους σπόρους στο χωράφι, σε παράλληλη διάταξη ή σε σχήμα διαμαντιού.

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ

49


ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΣΠΑΡΤΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ Miniair Nova Η Miniair Nova είναι ιδανική για κάθε σπόρο λαχανικών. Η μηχανή Miniair Nova είναι διαθέσιμη ως άκαμπτο μοντέλο ή ως παράλληλο υδραυλικό πτυσσόμενο μοντέλο, με πλάτος εργασίας από 2,0 έως 6,5 μέτρα. Η «καρδιά» σποράς κατασκευάζεται από χυτό αλουμίνιο και εξασφαλίζει υψηλή ακρίβεια στην τοποθέτηση των σπόρων.

Optima - Άκαμπτο πλαίσιο Εύκολος, ελαφρύς και οικονομικός σχεδιασμός πλαισίου για αγροκτήματα κάθε μεγέθους. • Πλάτος εργασίας: 3,0 έως 9,3 μέτρα • Απόσταση σειράς: από 37,5 έως 80 εκ Optima- Τηλεσκοπικό πλαίσιο Το ιδανικό μηχάνημα για εταιρείες εργολαβίας.

Optima V Το Optima V, με 6, 7 ή 8 σειρές είναι η ιδανική σπαρτική μηχανή για αγρότες και εργολάβους που χρειάζονται ένα μηχάνημα για διάφορες καλλιέργειες, με τα αντίστοιχα εύρη σειρών (από 33 έως 80 εκ.) και με μεγάλα δοχεία λιπάσματος (1000 λίτρα). Απαιτούμενη ιπποδύναμη από 60 kW (80hp).

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΣΠΑΡΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ Ακριβής τοποθέτηση και διαχωρισμός των σπόρων Για όλες τις μεθόδους κατεργασίας εδάφους και διάταξης καλλιεργειών σε σειρές, η Kverneland προσφέρει αποδεδειγμένη τεχνολογία που πληροί όλες τις απαιτήσεις σποράς ακριβείας. Σήμερα, η γεωργία ακριβείας αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη αξία. Όσο μεγαλύτερη είναι η ακρίβεια και η ομοιομορφία της σποράς, τόσο υψηλότερη είναι η πιθανή απόδοση. Με τα GEOcontrol και GEOseed® Ο Όμιλος Kverneland προσφέρει δύο εφαρμογές για την Optima που μεγιστοποιούν την απόδοση των μηχανημάτων και αποτρέπουν τη διπλή σπορά. Ακόμα και αν πρέπει να εργαστείτε μέσα στη νύχτα, τα αποτελέσματα της σποράς σας θα είναι άριστα.

50

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ

Optima υδραυλικό πτυσσόμενο μοντέλο Το ιδανικό μηχάνημα για εργολάβους, με χωρητικότητα λιπάσματος 900 λίτρων κεντρικό δοχείο λιπάσματος ή σε συνδυασμό με το Flexcart ή το εμπρόσθιο δοχείο DF1 ή DF2.

Optima TFprofi Μειωμένη απαίτηση ισχύος του γεωργικού ελκυστήρα και αυξημένη χωρητικότητα δοχείου (1.340 λίτρα/1.600 λίτρα) για μέγιστη αποδοτικότητα λειτουργίας. Το συρόμενο πλαίσιο της Optima TFprofi, με 6 ή 8 σειρές, μπορεί να διαθέτει διάφορες μονάδες σποράς, για ευκολία στη σπορά ή στη σπορά εδαφοκάλυψης (μονάδες HD).

Optima TFmaxi Με πλάτος εργασίας 12,0 μέτρα, 16 σειρές, προαιρετική κεντρικό δοχείο σπόρων 1000 λίτρων και δοχείο λιπάσματος χωρητικότητας 4000 λίτρων, η Optima TFmaxi προσφέρει μοναδική απόδοση. Απόσταση σειρών 70-80 εκ. Απαιτούμενη ιπποδύναμη από 110 kW (150 hp).


ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΣΠΑΡΤΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ

GEOseed®

Η «ΚΑΡΔΙΆ» ΣΠΟΡΆΣ ΧΩΡΊΣ ΣΤΕΓΑΝΩΤΙΚΆ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΌ ΣΎΣΤΗΜΑ ΜΕΤΆΔΟΣΗΣ ΚΊΝΗΣΗΣ

Τα κύρια χαρακτηριστικά της «καρδιάς» σποράς • Χωρίς τριβή - χωρίς φθορά • Μικρή ροπή εκκίνησης • Ελάχιστη συντήρηση • Ιδανικός διαχωρισμός των σπόρων, από δύο διαφορετικές ξύστρες • Ο οπτικός-ηλεκτρονικός αισθητήρας ελέγχει τη σωστή κατανομή των σπόρων στο δίσκο.

Με το e-drive / e-drive II κάθε μονάδα σποράς οδηγείται διαφορετικά, μέσω ενός ηλεκτρικού κινητήρα Κάθε ηλεκτρικά κινούμενο στοιχείο σποράς, σε συνδυασμό με το GPS και το GEOcontrol, ενεργοποιείται ή απενεργοποιείται αυτομάτως ακριβώς στη σωστή θέση, εξασφαλίζοντας ότι δεν υπάρχει αλληλεπικάλυψη με καμία σειρά που έχει ήδη σπαρθεί. Το e-drive / e-drive II διαθέτει πλήρη ηλεκτρονική παρακολούθηση όλων των μηχανικών λειτουργιών, συμπεριλαμβανομένης της παρακολούθησης των σπόρων, μέσω οπτικών-ηλεκτρονικών αισθητήρων ή διεύθυνσης των υδραυλικών λειτουργιών, όπως των βραχιόνων σήμανσης πορείας ή των διαδικασιών αναδίπλωσης.

GEOseed® διανέμει τέλεια σπόρους στο χωράφι, σε παράλληλη διάταξη ή σε σχήμα διαμαντιού.

GEOcontrol® Όλες οι ηλεκτρικές μονάδες σποράς, σε συνδυασμό με το GPS και το GEOcontrol, ενεργοποιούνται και απενεργοποιούνται αυτόματα ακριβώς στο σωστό σημείο, προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι δεν υπάρχει αλληλεπικάλυψη.

Μοντέλα

Μοντέλo

Αριθμός σειρών

Πνευματική σπαρτική μηχανή ακριβείας

Optima HD

από 4 έως 16

Πνευματική σπαρτική μηχανή ακριβείας

Optima V

από 6 έως 8

Πνευματική σπαρτική μηχανή ακριβείας

Optima TFmaxi

16

Πνευματική σπαρτική μηχανή ακριβείας για λαχανικά

Miniair Nova

από 2 έως 36

Προδιαγραφή

Πνευματική σπαρτική μηχανή ακριβείας Άκαμπτο, τηλεσκοπικό, πτυσσόμενο πλαίσιο Υδραυλικό μεταβαλλόμενο τηλεσκοπικό πλαίσιο σε βήματα 5 εκ. Συρόμενο πλαίσιο δοχείου χωρητικότητας 4.000 λίτρων (12 μέτρα) μονής, διπλής ή δίδυμης σειράς

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ

51


Υψηλή ακρίβεια

100% συμβατότητα με ΙSOBUS

Ακόμη και σε τραχιά εδάφη και λόφους.

15% εξοικονόμηση λιπάσματος GEOSPREAD®

Βέλτιστη διανομή λιπάσματος Με VC < 10%.

Μειωμένη επικάλυψη Με τμήματα 2 μέτρων σε ανωφέρειες και πλατώματα.

ΛΙΠΑΣΜΑΤΟΔΙΑΝΟΜΕΙΣ Ποιοτική διανομή με τη σειρά λιπασματοδιανομέων Exacta της Kverneland 52

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ


ΛΙΠΑΣΜΑΤΟΔΙΑΝΟΜΕΙΣ

6 2

1

3 5

1

Έλεγχος τμημάτων Αυτόματη ενεργοποίηση και απενεργοποίηση τμημάτων εξαρτημάτων σε πλατώματα, όρια και ήδη καλυμμένους χώρους για ελαχιστοποίηση των αλληλεπικαλύψεων. Το πλάτος εργασίας του διανομέα διαιρείται σε τμήματα τουλάχιστον 2 μέτρων.

2

Ακριβές σχέδιο διανομής Οι μεγάλοι δίσκοι 8 πτερυγίων επιτρέπουν εύρη διανομής από 9 έως 54 μέτρα. Το σχέδιο διανομής διπλής αλληλεπικάλυψης παρέχει απαράμιλλη ακρίβεια. Τα 8 πτερύγια ανά δίσκο εξασφαλίζουν συνεχή ροή λιπάσματος στο χωράφι. Αυτό είναι σημαντικό για υψηλή ικανότητα διανομής και ταχύτητα προς τα εμπρός.

4

3

4

Σύστημα διανομής CentreFlow Οι κόκκοι λιπάσματος ήδη περιστρέφονται όταν έρχονται σε επαφή με τα πτερύγια διανομής. Αυτή η αρχική ομαλή επιτάχυνση του λιπασματοδιανομέα αποτρέπει τον θρυμματισμό των κόκκων λόγω πρόσκρουσης με τα πτερύγια και επιτρέπει τη διατήρηση των χαρακτηριστικών διανομής του υλικού. Μοναδικό σύστημα ζύγισης Οι διανομείς ζύγισης της Kverneland διαθέτουν τέσσερις δυναμομετρικούς αισθητήρες και έναν αισθητήρα αναφοράς για μέγιστη ακρίβεια.

5

6

GEOpoint® Ο διανομέας ξεκινά και σταματά αυτόματα όταν το GEOpoint® βρεθεί στο άκρο του πλατώματος. Αυτό αποτρέπει τη ρίψη υπερβολικά μεγάλων και μικρών δόσεων γύρω από τα πλατώματα. Πίνακες διανομής Μεταβείτε άμεσα στα πιο πρόσφατα αποτελέσματα δοκιμών στη διεύθυνση: www.kvernelandspreadingcharts.com ή πραγματοποιήστε λήψη της εφαρμογής διαγραμμάτων διανομής μέσω του App Store ή από το Google Play.

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ

53


ΛΙΠΑΣΜΑΤΟΔΙΑΝΟΜΕΙΣ Exacta EL Το EL είναι ένας πολύ συμπαγής διανομέας που μπορεί να προσαρτηθεί πίσω από οποιοδήποτε γεωργικό ελκυστήρα. Με το σύστημα CentreFlow και 4 πτερύγια ανά δίσκο, το λίπασμα υποβάλλεται σε ήπια επεξεργασία.

Exacta CL Το CL είναι μεσαίου μεγέθους και όγκου, αλλά μπορεί να διασπείρει λίπασμα σε έκταση έως 28 μέτρα και περιλαμβάνει το CentreFlow με 8 πτερύγια ανά δίσκο στον τυπικό εξοπλισμό.

Exacta HL Το HL, με όγκους έως 3.900 λίτρα και μέγιστο εύρος διανομής 54 μέτρα, είναι ο ιδανικός διανομέας για μεγαλύτερη χωρητικότητα. Διατίθεται επίσης αναρτώμενο σε τρέιλερ.

Exacta TL Το TL διαθέτει τέσσερις δυναμομετρικούς αισθητήρες 5 τόνων, τοποθετημένους στην εμπρός και την πίσω πλευρά του διανομέα για μεγαλύτερη ακρίβεια ζυγίσματος. Όλες οι αρνητικές επιδράσεις διορθώνονται και εξαλείφονται αυτόματα.

Exacta CL-EW Εύκολη διασπορά. Το CL EW διαθέτει έναν δυναμομετρικό αισθητήρα 10 τόνων και, μαζί με τον μοναδικό αισθητήρα αναφοράς, ο διανομέας διορθώνει αυτόματα τη λειτουργία του σε κεκλιμένα επίπεδα ή ανώμαλα εδάφη.

Exacta CL GEOSPREAD® Το CL GEOSPREAD® μπορεί να διασπείρει έως 30 μέτρα, χάρη στον αναδευτήρα αργής περιστροφής. Ένα ακόμη πλεονέκτημα είναι οι 4 δυναμομετρικοί αισθητήρες και η λειτουργία GEOSPREAD®.

Exacta TL GEOSPREAD® Το TL GEOSPREAD έχει 4 δυναμομετρικούς αισθητήρες, έναν αισθητήρα αναφοράς και τη λειτουργία GEOSPREAD® (τμήματα 2 μέτρων).

Exacta TLX GEOSPREAD® Το TLX GEOSPREAD® περιλαμβάνει ένα σύστημα CentreFlow νέου σχεδιασμού, με 8 πτερύγια υψηλής χωρητικότητας σε κάθε δίσκο για τέλεια αλληλεπικάλυψη, ανεξάρτητα από την ταχύτητα οδήγησης.

ΛΙΠΑΣΜΑΤΟΔΙΑΝΟΜΕΙΣ Διανομείς λιπάσματος για αγρότες που επιζητούν ακρίβεια στην εργασία τους και αποτελέσματα που αντέχουν στον χρόνο. Για τους σύγχρονους αγρότες, η βέλτιστη διανομή του λιπάσματος σημαίνει ακρίβεια στην ποσότητα θρεπτικών στοιχείων και αποφυγή των πολλαπλών εφαρμογών. Οι λιπασματοδιανομείς Exacta της Kverneland εξασφαλίζουν ακρίβεια κατά τη διανομή, είναι εύχρηστοι και εγγυώνται πολλά χρόνια χρήσης χωρίς προβλήματα. Για τον αγρότη: υψηλότερη απόδοση, μικρότερο κόστος και λιγότερη σπατάλη.

54

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ


Λιπασματοδιανομείς

Το μοναδικόσύστημα ζύγισης της Kvernelandμε αισθητήρα αναφοράς και τέσσερις δυναμομετρικούς αισθητήρες.

Σύστημα διανομής CentreFlow

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ CENTREFLOW

AutosetApp Απενεργοποίηση των τμημάτων προς τα έξω

Μείωση του εύρους διανομής και στις δύο πλευρές

Το AutosetApp συνδέει το τερματικό IsoMatch Tellus ή Tellus GO απευθείας με τον διανομέα ζύγισης της Kverneland και προσαρμόζει αυτόματα τις ρυθμίσεις του διανομέα, σύμφωνα με τις ρυθμίσεις που έχουν καταχωρηθεί στην εφαρμογή.

Μοντέλα

8 πτερύγια ανά δίσκο

Εύρος διανομής (μέτρα)

- Χωρίς χτυπήματα, χωρίς θρυμματισμό, χωρίς σκόνη - Ακριβές σχέδιο διανομής - Ελάχιστα επηρεαζόμενο από τον άνεμο, μέγιστη ανοχή - Εγγυημένη ακρίβεια σε κεκλιμένες επιφάνειες - Βέλτιστη διανομή

Χωρητικότητα δοχείου (λίτρα)

Έλεγχοι

Σειρά λιπασματοδιανομέων Exacta Exacta EL

9 - 21*

700 - 1.400

Χειροκίνητα - Υδραυλικά

Exacta CL

10 - 28*

1.100 - 2.000

Υδραυλικά - Ηλεκτρικά

Exacta CL EW

10 - 28*

1.100 - 2.000

Σύστημα ζύγισης

Exacta CL GEOspread

10 - 30*

1.100 - 2.450

Σύστημα GEOspread®

Exacta HL

12 - 54*

1.500 - 3.450 / 1.875 - 3.900

Υδραυλικά - Ηλεκτρικά

Exacta TL

12 - 54*

1.500 - 3.450 / 1.875 - 3.900

Σύστημα ζύγισης

Exacta TL GEOspread

12 - 54*

1.500 - 3.450 / 1.875 - 3.900

Σύστημα GEOspread®

Exacta TLX GEOspread

24 - 40*

1.875 - 3.900

Σύστημα GEOspread®

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ

55


50%-50% κατανομή βάρους Σε κάθε περίσταση. εξοικονόμηση 5-10% Στον ψεκασμό υγρών μέσω του IsoMatch GEOCONTROL.

100% συμβατότητα με ISOBUS

iXclean Pro Επίπεδα υπολειμμάτων κάτω από 1%.

ΨΕΚΑΣΤΙΚΑ

56

ΣΕΙΡΆ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ

Ψεκαστικά, για αγρότες που προστατεύουν τις καλλιέργειές τους με λιγότερα χημικά


Ψεκαστικά

3 2

1

5

4 6 1

2

ENFO Inside Η προετοιμασία και το ξέπλυμα είναι τυπικές λειτουργίες όλων των υπολογιστών ψεκασμού μας. Αυτή η ευφυής τεχνολογία βελτιστοποιεί την πλήρωση και τον καθαρισμό των γραμμών ψεκασμού. Ακριβής εφαρμογή, χωρίς σπατάλη χημικών και εξοικονόμηση νερού είναι τα οφέλη για εσάς και το περιβάλλον σας. Εύκολη λειτουργία Ο πίνακας ελέγχου EasySet διευκολύνει τη ζωή σας, χάρη στην έξυπνη λειτουργία του. Τα χειριστήρια διαχωρίζονται σε μια πλευρά αναρρόφησης και μια πλευρά πίεσης. Οι βαλβίδες προστατεύονται καλά πίσω από το κάλυμμα: έτσι, ο χώρος λειτουργίας σας διατηρείται καθαρός και ελεύθερος από χημικά.

3

4

Οδηγός Ράμπας Υπερηχητικοί αισθητήρες επάνω στη ράμπα μπορούν να ελέγχουν το ύψος ψεκασμού μέσω των λειτουργιών διόρθωσης της κεντρικής κλίσης και ανύψωσης της Ράμπας. Ο οδηγός ράμπας είναι κατάλληλος για ήπιες κλίσεις και ανομοιόμορφες συνθήκες καλλιεργειών. Ευφυΐα ISOBUS Σας εγγυόμαστε τη συμβατότητα ISOBUS από τον γεωργικό ελκυστήρα στον ψεκαστήρα και από τον ψεκαστήρα στον γεωργικό ελκυστήρα, πράγμα που σημαίνει ότι όλα τα δεδομένα που συλλέγονται από τα μηχανήματά σας κεντρικοποιούνται και μεταφέρονται εύκολα στο τερματικό σας (π.χ. IsoMatch Tellus/Tellus GO) στην καμπίνα του γεωργικού ελκυστήρα σας.

5

6

iXflow Αυτό το σύστημα ανακυκλοφορίας της γραμμής ψεκασμού με πνευματικό έλεγχο ακροφυσίων δημιουργεί ένα ισχυρό σύστημα ψεκασμού γρήγορης απόκρισης, το οποίο ταιριάζει καλύτερα σε υψηλότερες ταχύτητες ψεκασμού και αυτόματες λειτουργίες με GPS. Διαθέτει συνεχή ροή, που σημαίνει μηδενικό κίνδυνο σχηματισμού ιζημάτων ή φραγής των γραμμών ψεκασμού. iXclean Comfort and Pro Συστήματα iXclean Comfort and Pro αυτόματης πλήρωσης και καθαρισμού, για μεγαλύτερη άνεση του χειριστή.

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ

57


ΨΕΚΑΣΤΙΚΑ iXter A Αυτός ο μη συμβατός με ISOBUS αναρτώμενος ψεκαστήρας διακρίνεται κυρίως για το χαμηλότερο βάρος και το κοντινότερο κέντρο βάρους προς τον γεωργικό ελκυστήρα.

iXter B Το iXter B είναι σήμερα ο πιο προηγμένος αναρτώμενος ψεκαστήρας με χαρακτηριστικά υψηλής τεχνολογίας, όπως iXclean, IsoMatch GEOcontrol και οδηγό ράμπας, τα οποία διατίθενται για μεγαλύτερη άνεση του χειριστή.

iXtra Η εμπρόσθια δεξαμενή iXtra προσθέτει σταθερότητα στον γεωργικό ελκυστήρα σας! Σε συνδυασμό με το iXter B, ο συνδυασμός iXteriXtra παρέχει συνολικό όγκο περίπου 3000 λίτρων, το οποίο αποτελεί μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εναλλακτική για τους αυτοκινούμενους ψεκαστήρες.

Ikarus S Το Ikarus S είναι ένας πολυμορφικός και συμπαγής συρόμενος ψεκαστήρας. Τα χαρακτηριστικά υψηλής τεχνολογίας του Ikarus S είναι ο άξονας και η διεύθυνση της μπάρας έλξης και το σύστημα ελέγχου του ύψους ψεκασμού του οδηγού ράμπας.

iXtrack C Το iXtrack C είναι το μοντέλο υψηλής χωρητικότητας της σειράς ψεκαστήρων μας με χαρακτηριστικά όπως τα iXflow, οδηγό ράμπας, iXclean Pro, Egrodrive και μπορεί να ελέγχεται μέσω FMC ή οποιουδήποτε άλλου τερματικού συμβατού με ISOBUS.

iXdrive 4240-5240-6240 Το iXdrive σχεδιάστηκε με γνώμονα την άνεση του χειριστή και την προστασία του περιβάλλοντος. Το iXdrive διαθέτει τα χαρακτηριστικά IsoMatch Tellus, iXclean Pro, iM GEOcontrol, iXflow και το σύστημα ελέγχου ύψους ψεκασμού του οδηγού ράμπας στον τυπικό εξοπλισμό του.

iXdrive 4180 Το iXdrive 4180 της Kverneland είναι το μεσαίο μοντέλο της σειράς αυτοκινούμενων ψεκαστήρων. Το iXdrive 4180 περιλαμβάνει στον τυπικό εξοπλισμό του το IsoMatch Tellus και άλλα χαρακτηριστικά υψηλής τεχνολογίας, όπως τα iXclean Pro, iXflow, iM GEOcontrol και οδηγό ράμπας.

ΨΕΚΑΣΤΉΡΕΣ ΧΩΡΑΦΙΟΎ Για τους σύγχρονους αγρότες, ο ψεκασμός είναι συνώνυμο της προστασίας των καλλιεργειών τους από αρρώστιες, παράσιτα και ζιζάνια με όσο το δυνατόν λιγότερα χημικά. Θέλουμε αρκετή τροφή για όλο τον κόσμο με μικρότερη αντίκτυπο στο περιβάλλον. Η σειρά ψεκαστήρων της Kverneland επιτρέπει γεωργία ακριβείας και ψεκασμό τη σωστή στιγμή και στο σωστό σημείο. Με το IsoMatch GEOcontrol, η αλληλεπικάλυψη αποτελεί παρελθόν, πράγμα που δεν συνεπάγεται μόνο την εξοικονόμηση από τη χρήση φυτοπροστατευτικών προϊόντων, αλλά επίσης εξασφαλίζει μεγαλύτερη εξισορρόπηση στην απόδοση και την ποιότητα των καλλιεργειών.

58

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ

iXtrack A / B Το iXtrack έχει χαμηλό κέντρο βάρους και συμπαγείς διαστάσεις, για υψηλότερες ταχύτητες λειτουργίας. Το iXtrack A μπορεί να ελέγχεται από το FMC. Το iXtrack B μπορεί επίσης να ελέγχεται και από άλλο τερματικό, συμβατό με ISOBUS.


ΨΕΚΑΣΤΙΚΑ

Οδηγός Ράμπας Pro Αυτό το προηγμένο σύστημα χρησιμοποιεί τρεις υπερηχητικούς αισθητήρες για ανεξάρτητο έλεγχο του αριστερού και δεξιού τμήματος της ράμπας, για άριστη καθοδήγηση ακόμα και στις πιο δύσκολες περιοχές του χωραφιού. Παρέχει θετική και αρνητική πλευρική κίνηση σε κάθε πλευρά της ράμπας, για να ακολουθεί τα περιγράμματα υπό οποιεσδήποτε συνθήκες!

IsoMatch GEOcontrol

Boom Guide Comfort

iXclean Pro

ISOMATCH GEOCONTROL

IXCLEAN PRO

Το IsoMatch GEOCONTROL είναι μια επιπρόσθετη εφαρμογή λογισμικού στο τερματικό ISOBUS. Αυτή η έξυπνη και σύγχρονη τεχνολογία αποτρέπει τη σπατάλη ακριβών χημικών και εξασφαλίζει τέλεια ευθυγράμμιση στα πλατώματα και τα τρίγωνα. Η αλληλεπικάλυψη αποτελεί παρελθόν, πράγμα που δεν συνεπάγεται μόνο την εξοικονόμηση από τη χρήση φυτοπροστατευτικών προϊόντων, αλλά επίσης εξασφαλίζει μεγαλύτερη εξισορρόπηση στην απόδοση και την ποιότητα των καλλιεργειών.

Το iXclean Pro είναι ένα πλήρως αυτόματο σύστημα διαχείρισης με ηλεκτροβαλβίδα στους ψεκαστήρες ISOBUS. Αυτό σημαίνει ότι όλες οι λειτουργίες μπορούν να ελέγχονται από την καμπίνα. Η εναλλαγή μεταξύ πλήρωσης, ανάδευσης, ψεκασμού, αραίωσης, προετοιμασίας, ξεπλύματος και καθαρισμού δοχείου είναι πανεύκολη: απλά πατήστε το κουμπί!

Boom Guide Pro Μοντέλα

Χωρητικότητα δεξαμενής (λίτρα)

Ράμπες

Έλεγχοι

Σειρά ψεκαστικών

Boom Guide ProActive

iXter A

800 - 1.200

HOSA 15 μέτρα / HC 18 - 21 μέτρα

EC - FMC

iXter B

1.000 - 1.800

HOSA 15 μέτρα / HC 18 - 24 μέτρα

EC - FMC - iM Tellus - iM Tellus GO

-

FMC - iM Tellus - iM Tellus GO

iXtra

1.100

Ikarus

2.800 - 3.800

HSS 18 - 30 μέτρα / HC 18 - 30 μέτρα

EC - FMC - iM Tellus - iM Tellus GO

iXtrack A / B

2.400 - 3.600

HSS 18 - 36 μέτρα / HSA 24 - 33 μέτρα

EC - FMC - iM Tellus - iM Tellus GO

iXtrack C

3.000 - 5.000

HSS 18 - 40 μέτρα / HSA 24 - 33 m/ HBWP 45 μέτρα

EC - FMC - iM Tellus - iM Tellus GO

iXdrive

4.000 - 6.000

HSS 27 - 40 μέτρα / HSA 24 - 30 μέτρα

IsoMatch Tellus

3.800

HSS 24 - 36 μέτρα / HSA 24 - 30 μέτρα

IsoMatch Tellus

iXdrive 4180

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ

59


Πλάτος εργασίας 280 εκ. Η ταχύτητα του ρότορα φτάνει τις 1830 σαλ, ενώ η ταχύτητα των λεπίδων είναι 50 m/s. Αυτό σημαίνει άριστη ποιότητα κοπής

Άκαμπτο ή υδραυλικό πλαίσιο (αντιστάθμιση 55 εκ.) Ανοιγόμενο πίσω κάλυμμα.

Ο κύλινδρος (με διάμετρο 245 mm) προτείνεται για ανισόπεδα χωράφια και γενικά για ξηρές συνθήκες εργασίας. Εξασφαλίζει σταθερότητα και αποδοτικότητα λειτουργίας

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΙΣ Μια πλήρης σειρά για όλες τις ανάγκες και τις συνθήκες εργασίας 60

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ


ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΙΣ

5

6

2

4

1

3

1

Ρότορας Ο ρότορας μπορεί να εξοπλιστεί με μαχαίρια γενικής χρήσης (χορτάρι, καλαμιές) ή με σφυριά για πιο δύσκολες συνθήκες εργασίας (αγρανάπαυση, θάμνοι).

3

Έλεγχος βάθους λειτουργίας Οι καταστροφείς της Kverneland περιλαμβάνουν στον τυπικό εξοπλισμό οπίσθιο κύλινδρο ή τροχούς για αποτελεσματικό έλεγχο βάθους λειτουργίας.

5

Κεντρικό κιβώτιο ταχυτήτων Τα κιβώτια ταχυτήτων εξαρτώνται από το μοντέλο της σειράς, για γεωργικούς ελκυστήρες από 50hp (FML) έως 260hp (FXZ, FXF).

2

Αντίρροπο μαχαίρι & Διπλό περίβλημα Η επιλογή αντίρροπου μαχαιριού και διπλού περιβλήματος εξασφαλίζει καλύτερη ποιότητα κοπής και προστασία του κυρίως πλαισίου από ζημιές και φθορά.

4

Μετάδοση Μονή ή διπλή πλευρική μετάδοση και αυτόματη τάνυση ιμάντα, ανάλογα με το μοντέλο της σειράς.

6

Υδραυλική μετατόπιση Οι καταστροφείς FRO, FRH και FRD περιλαμβάνουν στον τυπικό εξοπλισμό υδραυλική μετατόπιση, που επιτρέπει μετακινήσεις του μηχανήματος κατά 50 εκ.

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ

61


ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΙΣ Οι συμπαγείς καταστροφείς για εκτάσεις πρασίνου και αμπελώνες FML - FHS διατίθενται σε πλάτος από 1,20 έως 2,50 μέτρα. Η υδραυλική μετατόπιση διατίθεται με το μοντέλο FHS.

Οι καταστροφείς πλευρικής περιστροφής, οι οποίοι προορίζονται για τον καθαρισμό των άκρων των χωραφιών και για τη συντήρηση δρόμων, διατίθενται με πλάτος εργασίας από 1,55 έως 2,50 μέτρα.

Οι καταστροφείς FRO & FRD διαθέτουν διπλή πυραμίδα για εμπρόσθια ή οπίσθια ανάρτηση, πάντοτε με υδραυλική μετατόπιση

Ο καταστροφέας FRH, με την υδραυλική μετατόπιση να συγκαταλέγεται στα τυπικά χαρακτηριστικά του, είναι η ιδανική επιλογή για τον καθαρισμό των άκρων των αγρών και της περιοχής του αγροκτήματος. Διατίθεται από 2,35 έως 3,20 μέτρα.

Ο καταστροφέας αγρού FXN είναι ο ιδανικός εξοπλισμός για αγροκτήματα μεγάλης κλίμακας και εταιρείες εργολαβίας. Πλάτος εργασίας από 1,95 έως 3,20 μέτρα. Έλεγχος βάθους εργασίας με κύλινδρο ή τροχούς.

Λόγω της βαριάς κατασκευής του με κιβώτιο ταχυτήτων έως 250 Hp και διπλή πλευρική μετάδοση, το FXZ είναι η κορυφαία επιλογή που προσφέρει η σειρά, χάρη στη μεγάλη δυναμικότητα (έως 4,00 μέτρα) και την απόδοσή του.

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΙΣ Καταστροφείς για όλες τις συνθήκες εργασίας Οι καταστροφείς της Kverneland μπορούν να αποδίδουν υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, από χορτολιβαδικές εκτάσεις έως βαριές καλαμιές, και για διαφορετικές αγροτικές ανάγκες. Όλα τα μοντέλα της σειράς διαθέτουν κιβώτιο ταχυτήτων στιβαρής κατασκευής και αξιόπιστη πλευρική μετάδοση κίνησης μέσω των ανθεκτικών τραπεζοειδών ιμάντων. Κοινά χαρακτηριστικά όλων των μοντέλων είναι ο ενισχυμένος σκελετός, προκειμένου να μπορούν να αποδίδουν στις δυσμενέστερες συνθήκες λειτουργίας. Οι καταστροφείς της Kverneland κατασκευάζονται με υψηλή ακρίβεια και μικρότερη ανοχή, εστιάζοντας στην αξιοπιστία και την απόδοση.

62

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ


ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΙΣ

Θέση λειτουργίας σε + 90°

Θέση λειτουργίας σε επίπεδο έδαφος

Θέση λειτουργίας σε -65°

KVERNELAND FHP PLUS Ιδανική επιλογή για οδική συντήρηση και τεμαχισμό τάφρων και ριζωμάτων. Ισχυρό πλαίσιο για μέγιστη αξιοπιστία υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Σε συνδυασμό με έναν εμπρόσθιο καταστροφέα τύπου FRO ή FRD, επιτρέπει δυναμικότητα λειτουργίας σε μεγαλύτερο εύρος και άριστη ευελιξία.

Ο καταστροφέας FHP διαθέτει συμπαγές πλαίσιο, αλλά λόγω του ενισχυμένου παραλληλόγραμμου βραχίονα, επιτρέπει μέγιστη δυνατότητα ρύθμισης σε διαφορετικές θέσεις λειτουργίας: 90° για κοπή άκρων, επίπεδη και έως -65° για συντήρηση τάφρων. Το μοντέλο FHP plus προσφέρει διπλή ικανότητα μετατόπισης σε σύγκριση με το FHP.

Kverneland FROμε διπλή πυραμίδα

Μοντέλα

Μοντέλα

Πλάτος εργασίας (μέτρα)

Μέγιστη ιπποδύναμη σε PTO

Προδιαγραφές

FM - FHS

0,90 έως 2,30

50 έως 80

FRO - FRH - FRD

2,30 έως 3,20

140 έως 160

Μαχαίρια γενικής χρήσης ειδικού τύπου ή σφυριά

FXN - FXZ

1,95 έως 4,00

160 έως 260

Μαχαίρια γενικής χρήσης ειδικού τυπού ή σφυριά ή περιστρεφόμενοι τροχοί (FXN)

FXF

5,60 έως 6,40

130 έως 260

Μαχαίρια γενικής χρήσης ειδικού τύπου ή σφυριά ή περιστρεφόμενοι τροχοί

FHP/FHP plus

1,55 έως 2,30

100 έως 150

Μαχαίρια γενικής χρήσης ειδικού τύπου ή σφυρία

Άκαμπτοι και πτυσσόμενοι καταστροφείς Καταστροφείς για εκτάσεις πρασίνου και αμπελώνες Καταστροφείς πολλαπλών χρήσεων Άκαμπτοι καταστροφείς αγροτικής χρήσης Πτυσσόμενοι καταστροφείς αγροτικής χρήσης Καταστροφείς πλευρικής περιστροφής

Μαχαίρια γενικής χρήσης ή σφυριά

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ

63


Στρογγυλοί δίσκοι

1,6-10,2 μέτρα Εκτεταμένη σειρά μοντέλων, που καλύπτει όλες τις απαιτήσεις.

Ένα πραγματικό ορόσημο της Kverneland. Στρογγυλοί δίσκοι με δύο μαχαίρια, ειδικά κατασκευασμένοι για να ανταποκρίνονται ακόμα και στις σκληρότερες συνθήκες. Λιγότερο ευαίσθητοι στις προσκρούσεις με πέτρες.

Μηδενική διακοπή λειτουργίας

Ανάρτηση 4 βραχιόνων: Η μοναδική ανάρτηση QuattroLink παρέχει εξαιρετική ικανότητα παρακολούθησης του εδάφους, για γρηγορότερη χορτονομή και βελτιστοποιημένη παραγωγικότητα.

Με τις θεριστικές μηχανές της Kverneland δεν είναι απαραίτητο να διακόπτετε την εργασία σας. Το σύστημα NonStop BreakBack προστατεύει την μπάρα κοπής από ξένα εμπόδια.

ΔΙΣΚΟΦΟΡΑ ΧΟΡΤΟΚΟΠΤΙΚΑ Ισχυρές λύσεις με άριστη απόδοση κοπής 64

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ


ΔΙΣΚΟΦΟΡΑ ΧΟΡΤΟΚΟΠΤΙΚΑ

3 2

6

4

1

5

1

2

Μπάρα κοπής Η μπάρα κοπής σχεδιάστηκε, έτσι ώστε να μην απαιτεί πολλή συντήρηση. Διαθέτει υψηλή χωρητικότητα λαδιού, που παρέχει πολύ χαμηλή θερμοκρασία λειτουργίας. Αυτό εξασφαλίζει αποδοτική ψύξη του λαδιού και λίπανση ολόκληρης της μπάρας κοπής. Σύνθλιψη Επιλέξτε ανάμεσα στη σύνθλιψη με ατσάλινα δόντια SemiSwing, με σταθερά νάιλον δόντια ή με ελαστικούς κυλίνδρους σύνθλιψης.

3

Εντατική σύνθλιψη Η νέα πλάκα σύνθλιψης μπορεί να προσαρμοστεί στο μπροστινό και στο πίσω άκρο, για να ρυθμίσει την ένταση της εργασίας. Χρησιμοποιήστε τις δύο χειρολαβές για να ρυθμίσετε την επιθυμητή ένταση σύνθλιψης.

5

Ευρεία διασπορά FlipOver Η εναλλαγή από το δεμάτιασμα στην ευρεία διασπορά είναι πραγματικά δουλειά ενός λεπτού. Οι αυλακιές θερισμού ολισθαίνουν εύκολα στο πλάι και η πλάκα ευρείας διασποράς FlipOver περιστρέφεται κατά 180°.

4

Ανάρτηση QuattroLink Racecar Νέος σχεδιασμός ανάρτησης, για ακριβή παρακολούθηση τροχιάς. Η ανάρτηση 4 βραχιόνων παρέχει στη μονάδα κοπής εξαιρετική ευελιξία στην προσαρμογή σε απαιτητικά περιγράμματα εδάφους.

6

Βραχίονας ανάρτησης Vario Το υδραυλικό SideShift, ενσωματωμένο στον βραχίονα μεταφοράς, επιτρέπει σε κάθε μονάδα κοπής να μετακινείται κατά 400mm. Η ρύθμιση της αλληλεπικάλυψης γίνεται γρήγορα από την καμπίνα του γεωργικού ελκυστήρα, εν κινήσει. ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ

65


ΔΙΣΚΟΦΟΡΑ ΧΟΡΤΟΚΟΠΤΙΚΑ Σειρές 2300M και 2600M Αναρτώμενα δισκοφόρα χορτοκοπτικά με μπάρα κοπής χαμηλού θορύβου και πλάτος εργασίας από 1,65 έως 3,20 μέτρα.

Σειρές 2500MH και 2800M Χορτοκοπτικά κεντρικής ανάρτησης, με πλάτος εργασίας από 2,80 έως 4,00 μέτρα. Σειρά 2800M με κάθετη θέση μεταφοράς.

2800F και 2800FS Δισκοφόρα χορτοκοπτικά εμπρόσθιας ανάρτησης με πλάτος εργασίας από 2,80 έως 3,20 μέτρα. 2832FS με ενεργές αυλακιές θερισμού, για στενό δεμάτιασμα.

5087M-5094M Τριπλοί συνδυασμοί χορτοκοπτικών μικρού βάρους, με πλάτος εργασίας από 8,70 έως 9,50 μέτρα.

Σειρές 3100, 3200 και 3300 Αναρτώμενα χορτοσυνθλιπτικά, με πλάτος εργασίας από 2,80 έως 3,60 μέτρα. Σειρές 3200 και 3300 με κάθετη θέση μεταφοράς.

Σειρά 4300 Σειρά συρόμενων χορτοσυνθλιπτικών, με πλάτος εργασίας από 2,40 έως 4,00 μέτρα. Διατίθενται με αριστερή ή κεντρική περιστρεφόμενη μπάρα σύνδεσης.

ΔΙΣΚΟΦΌΡΑ ΧΟΡΤΟΚΟΠΤΙΚΆ Πλήρης σειρά Με την εισαγωγή των πιο πρόσφατων μοντέλων χορτοκοπτικών και χορτοσυνθλιπτικών, η Kverneland προσφέρει μια πλήρη σειρά προϊόντων υψηλής αποδοτικότητας, εντελώς ανανεωμένη τα τελευταία χρόνια.

Καινοτόμες λύσεις Η σημαντική αφοσίωση στην ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων υψηλής ποιότητας, τα οποία βασίζονται στην εκτεταμένη γνώση των προσδοκιών των πελατών, μας επιτρέπει να προσφέρουμε μηχανήματα κατάλληλα για οποιαδήποτε εργασία κοπής.

Μοναδικά χαρακτηριστικά Η εφευρετικότητα της Kverneland μας επιτρέπει να προσφέρουμε πολλά μοναδικά χαρακτηριστικά, τα οποία αναπτύχθηκαν στο σύνολό τους για να καταστήσουν το χειρισμό των μηχανημάτων όσο το δυνατόν πιο απλό και αποτελεσματικό.

66

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ


ΔΙΣΚΟΦΟΡΑ ΧΟΡΤΟΚΟΠΤΙΚΑ

Η ΜΠΆΡΑ ΚΟΠΉΣ ΜΕ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟΎΣ ΔΊΣΚΟΥΣ

ΠΡΟΣΤΑΣΊΑ ΤΗΣ ΜΠΆΡΑΣ ΚΟΠΉΣ

Η μπάρα κοπής σχεδιάστηκε, έτσι ώστε να μην απαιτεί πολλή συντήρηση. Διαθέτει υψηλή χωρητικότητα λαδιού, που παρέχει πολύ χαμηλή θερμοκρασία λειτουργίας. Αυτό εξασφαλίζει αποδοτική ψύξη του λαδιού και λίπανση ολόκληρης της μπάρας κοπής. Η πλήρως συγκολλημένη μπάρα κοπής έχει ιδιαίτερα άκαμπτο και ισχυρό σχεδιασμό, για υψηλή αντοχή. Οι στρογγυλοί δίσκοι είναι λιγότερο πιθανό να προσκρούσουν σε πέτρες και μειώνονται οι επιβαρύνσεις λόγω κρούσεων στο σύστημα μετάδοσης.

Τα δισκοφόρα χορτοκοπτικά της Kverneland διαθέτουν το σύστημα NonStop BreakBack για προστασία της μπάρας κοπής. Αν προσκρούσει σε ένα εμπόδιο στο χωράφι, η μονάδα κοπής θα ταλαντωθεί προς τα πίσω και προς τα επάνω. Αυτό χαρίζει μέγιστη προστασία της μπάρας κοπής.

Προδιαγραφή

Πλάτος εργασίας (μέτρα)

Αριθμός δίσκων

1,60 - 2,00 - 2,40 2,40 - 2,80 - 3,20

4-5-6 6-7-8

2,80 - 3,20 - 3,60 - 4,00

7 - 8 - 9 - 10

3.20 - 3.60 - 4.00

8 - 9 - 10

2828F - 2832F - 2832FS

2,80 - 3,20

7-8

5087M - 5095M

8,75 - 9,50

2 - 8 - 2x9

2,40 - 2,80 - 3,20 - 3,60

6-7-8-9

2,40 - 2,80 - 3,60 8,75 - 9,00 - 10,30

7-8-9 2x8 - 2x9

2,40 - 2,80 - 3,20 - 3,60

7-8-9

3,20 - 3,60 - 4,00

8 - 9 - 10

Μοντέλα

Δισκοφόρα χορτοκοπτικά με απλό δίσκο

Η μπάρα κοπής της Kverneland

Δισκοφόρα χορτοκοπτικά, Οπίσθιας ανάρτησης Δισκοφόρα χορτοκοπτικά, Οπίσθιας ανάρτησης Δισκοφόρα χορτοκοπτικά, Κεντρικής ανάρτησης Χορτοκοπτικά μηχανήματα με δίσκο, Κεντρικής τοποθέτησης Δισκοφόρα χορτοκοπτικά, Εμπρόσθιας ανάρτησης Δισκοφόρα χορτοκοπτικά, Τριπλοί συνδυασμοί

2316M - 2320M - 2324M 2624M - 2628M - 2632M 2828M - 2832M - 2636M - 2840M 2532MH - 2536MH - 2540MH

Δισκοφόρα χορτοσυνθλιπτικά Χορτοσυνθλιπτικά, Οπίσθιας ανάρτησης Χορτοσυνθλιπτικά, Εμπρόσθιας ανάρτησης Χορτοσυνθλιπτικά, τριπλοί συνδυασμοί Χορτοσυνθλιπτικά, συρόμενα, αριστερής σύνδεσης Χορτοσυνθλιπτικά, συρόμενα, κεντρικής σύνδεσης

3224MN - 3228MN/MR - 3232MN - 3132MT 3332MT/MR - 3336MT/MTVario 3628FT - 3632FT/FR - 3636FT/FR 5087MN - 5090MT - 5090MTBX - 53100MT 4328LT - 4332LT/LR - 4324LR - 4336LT/LR 4332CT/CR-4336CT/CR/4340CT

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ

67


Δόντια 10 mm Τα δόντια Super-C της Kverneland κατασκευάζονται από ατσάλινα ελατήρια διαμέτρου 10 mm, με διάμετρο τυλίγματος 80 mm και είναι εξαιρετικά ανθεκτικά και εύκαμπτα.

Πτυσσόμενο 180° Το σύστημα συμπλέκτη με δάκτυλο HexaLink επιτρέπει την σύμπτυξη σε μια πολύ συμπαγή θέση μεταφοράς σε επιλεγμένα μοντέλα.

Μηδενική συντήρηση Το μοναδικό κιβώτιο ταχυτήτων ProLine δεν απαιτεί σέρβις ούτε συντήρηση, καθώς είναι πλήρως περίκλειστο, για μόνιμη λίπανση.

ΧΟΡΤΟΞΗΡΑΝΤΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ Η σωστή χορτοξηραντική μηχανή για αγροκτήματα κάθε μεγέθους 68

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ


ΧΟΡΤΟΞΗΡΑΝΤΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ

1

3

4

5

2

1

2

Κύριο πλαίσιο Οι χορτοξηραντικές μηχανές κατασκευάζονται γύρω από ένα νέο, ενισχυμένο βασικό πλαίσιο, αποτελούμενο από ένα μεταλλικό κομμάτι με μόνο μία ραφή συγκόλλησης – για μέγιστη ακαμψία. Το πλαίσιο είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να είναι τελείως κλειστό στο επάνω άκρο για μέγιστη ανθεκτικότητα - ένας εξαιρετικά στιβαρός σχεδιασμός, που επιτρέπει στις χορτοξηραντικές μηχανές να αντέχουν και στα πιο μεγάλα φορτία. Κιβώτιο ταχυτήτων Οι χορτοξηραντικές μηχανές ProLine της Kverneland διαθέτουν ένα αυτόνομο κιβώτιο ταχυτήτων με ρότορα αποκλειστικής σχεδίασης. Το κιβώτιο ταχυτήτων ProLine δεν απαιτεί συντήρηση και βρίσκεται σε ένα κλειστό λουτρό λαδιού, για την εξασφάλιση μόνιμης λίπανσης.

6

3

4

Τζίνια Τα τζινια Super-C, τα οποία κατασκευάζονται από σφυρήλατο χαλύβδινο έλασμα 10 mm και διάμετρο πηνίου 80 mm, είναι τα πιο ανθεκτικά και ευέλικτα στην αγορά. Συμπαγής αναδίπλωση Ο συμπλέκτης τύπου δακτύλου HexaLink της Kverneland είναι ένα απλό, αλλά αποδοτικό σύστημα μετάδοσης κίνησης, που επιτρέπει στους ρότορες να περιστρέφονται σε θέση 180° για μεταφορά. (Kverneland 8480, 8576 και 8590).

5

Πυραμίδα Ο ισχυρός σχεδιασμός με εντελώς κλειστή πυραμίδα και κεντρική μονάδα σχήματος V παρέχει υψηλή σταθερότητα κατά τις χορτοξηραντικές εργασίες και επιτρέπει υψηλή ταχύτητα μεταφοράς.

6

Αποσβεστήρας ταλαντώσεων Οι αποσβεστήρες ταλαντώσεων της Kverneland εξασφαλίζουν την άριστη προσαρμογή στο περίγραμμα του εδάφους, ακολουθώντας την πορεία της χορτοξηραντικής μηχανής. Η κατασκευή των αποσβεστήρων ταλάντωσης έχει ως αποτέλεσμα μια ομαλή και ομοιόμορφη κατανομή του χόρτου, λόγω της σταθερής απόστασης των τζίνιων από το έδαφος.

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ

69


ΧΟΡΤΟΞΗΡΑΝΤΙΚΈΣ ΜΗΧΑΝΈΣ 8446-8452-8452 T CompactLine Η Kverneland παρέχει 3 εκδόσεις χορτοξηραντικών μηχανών CompactLine με μικρές απαιτήσεις συντήρησης και πλάτος εργασίας από 4,60 έως 5,20 μέτρα. Είναι ιδανικές για σκοπούς χορτοξηραντικών εργασιών μικρής ή μεσαίας κλίμακας.

8460-8480 CompactLine Αυτές οι χορτοξηραντικές μηχανές είναι συμπαγείς μηχανές με 6 ή 8 ρότορες και πλάτος εργασίας 6,05-8,05 μέτρα. Διαθέτουν στον τυπικό εξοπλισμό αποσβεστήρες ταλαντώσεων και μια ισχυρή κεντρική μονάδα σχήματος V. Οι ρότορες με τη μικρή διάμετρο τις καθιστούν ιδιαίτερα κατάλληλες για την παραγωγή σανού.

8555-8568-8576-8590 ProLine Τα 8555-8568-8576-8590 είναι χορτοξηραντικές μηχανές υψηλής ποιότητας με 4-8 ρότορες και πλάτος εργασίας από 5,50 έως 9,00 μέτρα. Αυτές οι χορτοξηραντικές μηχανές ProLine διαθέτουν ένα αποκλειστικά σχεδιασμένο κιβώτιο ταχυτήτων, το οποίο είναι πλήρως βυθισμένο σε λάδι για ελάχιστη φθορά και συντήρηση.

80110 C Proline Αυτή η εύχρηστη μηχανή, με πλάτος εργασίας 11 μέτρων, διαθέτει πλήρως υδραυλική λειτουργία και μπορεί να ελέγχεται από την καμπίνα του γεωργικού ελκυστήρα. Οι μεγάλες διαστάσεις από το έδαφος και το ευρύ μεταξόνιο παρέχουν απόλυτη οδική σταθερότητα, σε υψηλές ταχύτητες μεταφοράς.

85140 C ProLine Αυτή η χορτοξηραντική μηχανή προσφέρει μια νέα διάσταση στην αποδοτικότητα και τη σταθερότητα. 10 rotors with 7 tine arms each, can neatly spread four 3.00 m swaths. 10 ρότορες με 7 βραχίονες δοντιών έκαστος μπορούν να απλώσουν τακτοποιημένα τέσσερις αυλακιές θερισμού των 3,00 μέτρων. Ο ισχυρός σχεδιασμός είναι η εγγύησή σας για μεγάλη διάρκεια ζωής, ακόμα και όταν λειτουργεί υπό τις σκληρότερες συνθήκες.

ΧΟΡΤΟΞΗΡΑΝΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ Μια χορτοξηραντική μηχανή για όλες τις απαιτήσεις Η σειρά χορτοξηραντικών μηχανών της Kverneland είναι κατάλληλη για εργασίες όλων των κλιμάκων. Με πλάτος εργασίας από 4,6 μέτρα έως 13,3 μέτρα και με αναρτώμενες και συρόμενες εκδόσεις, η σειρά 8000 της Kverneland παρέχει μια χορτοξηραντική μηχανή κατάλληλη για όλες τις απαιτήσεις και τα μεγέθη αγροκτημάτων.

Μια ισχυρή και αξιόπιστη «καρδιά» Οι χορτοξηραντικές μηχανές CompactLine της Kverneland διαθέτουν ένα κιβώτιο ταχυτήτων το οποίο είναι εύκολο στο συντήρηση, διαθέτοντας μόνο ένα γρασαδοράκι. Οι χορτοξηραντικές μηχανές ProLine διαθέτουν ένα αυτόνομο κιβώτιο ταχυτήτων με ρότορα αποκλειστικής σχεδίασης. Το κιβώτιο ταχυτήτων ProLine δεν απαιτεί συντήρηση και βρίσκεται σε ένα κλειστό λουτρό λαδιού, για την εξασφάλιση μόνιμης λίπανσης. 70

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ

8076 CD - 8090 C/CD ProLine Η ισχυρή κατασκευή της κεντρικής μονάδας, το βυθισμένο σε λάδι κιβώτιο ταχυτήτων και τα εξαιρετικά μεγάλα δόντια καθιστούν τις μηχανές 8076 CD και 8090 C/CD της Kverneland ιδιαίτερα αξιόπιστες και ανθεκτικές. Ένα μεγάλο πλάτος εργασίας 7,60 και 9,00 μέτρων με ανώτερη επίπλευση, επιτυγχάνεται λόγω των αποσβεστήρων ταλαντώσεων που είναι τοποθετημένοι στον τυπικό εξοπλισμό.


ΧΟΡΤΟΞΗΡΑΝΤΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ

ΙΣΧΥΡΌΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΌΣ - ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑ ΧΩΡΊΣ ΣΥΝΤΉΡΗΣΗ Οι χορτοξηραντικές μηχανές ProLine της Kverneland διαθέτουν ένα αυτόνομο κιβώτιο ταχυτήτων με ρότορα αποκλειστικής σχεδίασης. Το κιβώτιο ταχυτήτων ProLine δεν απαιτεί συντήρηση και βρίσκεται σε ένα κλειστό λουτρό λαδιού για την εξασφάλιση μόνιμης λίπανσης. Δεν απαιτείται σέρβις ούτε συντήρηση του κιβωτίου ταχυτήτων ProLine.

ΟΜΟΙΌΜΟΡΦΟ ΆΠΛΩΜΑ, ΚΑΘΑΡΉ ΔΟΥΛΕΙΆ Η απλή ρύθμιση του ύψους των τροχών με τρεις τρόπους επιτρέπει την επίτευξη της βέλτιστης γωνίας απλώματος, ανάλογα με τις συνθήκες των καλλιεργειών, βοηθώντας σας να παράγετε ζωοτροφές υψηλής ποιότητας. Η ρύθμιση των ροτόρων στη σωστή γωνία απλώματος θα βελτιώσει σημαντικά την ενέργεια του απλώματος και θα επιταχύνει τη διαδικασία ξήρανσης. Θέστε μια οξεία γωνία για επιθετική δράση ρύθμισης ή επιλέξτε πιο αμβλεία γωνία για πιο ήπια επεξεργασία του ξηρού ή του πολύ εύθραυστου υλικού.

Κύριο πλαίσιο Kverneland Σχεδιασμός βαρέος τύπου

Προδιαγραφή

Μοντέλα

Πλάτος εργασίας (μέτρα)

Ρότορες

CompactLine

8446 - 8452 - 8452 T - 8460 - 8480

4,60 - 5,20 - 6,00 - 8,00

4-6-8

ProLine Χορτοξηραντικές μηχανές με πλαίσιο μεταφοράς ProLine

8555 - 8568 - 8576 - 8590

5,50 - 6,80 - 7,60 - 9,00

4-6-8

8076 C - 8090 C/CD - 80110 C - 85140 C

7,60 - 9,00 - 11,00 - 13,30

6 - 8 - 10

Αναρτώμενες χορτοξηραντικές μηχανές

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ

71


Τρισδιάστατη προσαρμογή

Παραγωγικό δεμάτιασμα

Το Terra Link Quattro θεωρείται κορυφαίο όσον αφορά την ακρίβεια με την οποία ακολουθεί το ανάγλυφο του εδάφους. Δεν χρειάζεται απολύτως καθόλου συντήρηση και δεν υπόκειται σε καμία φθορά.

Τα δόντια Kverneland DUO, με διάμετρο σύρματος 9 ή 10 mm, και οι καμπύλοι βραχίονες δοντιών, εξασφαλίζουν καθαρό τσουγκράνισμα και ακρίβεια στο δεμάτιασμα.

24 μοντέλα Μια εκτεταμένη γκάμα, η οποία συμπεριλαμβάνει 24 μοντέλα σε πλάτη λειτουργίας από 3,2 έως 15,0 μέτρα.

400 mm Στα μοντέλα ProLine, το σκληρυμένο ίχνος του εκκέντρου μπορεί να ρυθμιστεί και με μια πολύ μεγάλη διάμετρο 400mm, για ακριβή οδήγηση των βραχιόνων δοντιών και αθόρυβη λειτουργία του μηχανήματος.

ΧΟΡΤΟΣΥΛΛΕΚΤΕΣ Μέγιστη παραγωγικότητα και ακρίβεια 72

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ


ΧΟΡΤΟΣΥΛΛΕΚΤΕΣ

2

5

4

3

6 1

2

Αξιόπιστες και σταθερές λύσεις Ο πλήρως κλειστός σχεδιασμός του κιβωτίου ταχυτήτων ProLine εξασφαλίζει πλήρη και μόνιμη λίπανση και κάνει ολόκληρο το σύστημα να μην χρειάζεται απολύτως καθόλου συντήρηση. Οι χορτοσυλλέκτες CompactLine διαθέτουν δίσκους εκκέντρου εμβαπτισμένους στο λάδι, κυλίνδρους οδηγούς και ρουλεμάν δοντιών, απαλλάσσοντας αυτά τα εξαρτήματα από την ανάγκη συντήρησης. TerraLink Quattro Το σύστημα TerraLink Quattro έχει γίνει ένας πραγματικός θρύλος όσον αφορά την ακρίβεια στην παρακολούθηση του εδάφους, πράγμα που είναι ζωτικής σημασίας για να μην περιέχει χώμα η αυλακιά θερισμού - ιδίως σε συνθήκες ανομοιόμορφων χωραφιών. Πρόκειται για ένα αρκετά απλό, αν και μοναδικό, σύστημα, το οποίο παρέχει άριστη τρισδιάστατη προσαρμογή στα περιγράμματα του εδάφους. Επίσης, δεν χρειάζεται απολύτως καθόλου συντήρηση και δεν υπόκειται σε καμία φθορά.

1

3

4

Κυρτοί Βραχίονες κυρτών Τζινιων Οι βραχίονες κυρτών τζινιών, σήμα κατατεθέν της Kverneland, οι οποίοι σχεδιάστηκαν για να διασφαλιστεί ότι οι βραχίονες με τζίνια θα αφήσουν την αυλακιά θερισμού ακριβώς την κατάλληλη χρονική στιγμή, προάγουν τον καλύτερο και ακριβέστερο σχηματισμό της αυλακιάς θερισμού. Είναι απαραίτητοι για τη λειτουργία των παρακάτω μηχανημάτων στη μέγιστη δυναμικότητά τους. Διπλά Τζίνια Τα ειδικά διπλά τζίνια Duo της Kverneland, με τη χαρακτηριστική ικανότητα χορτοσυλλογής σε δύο σειρές, μετακινούν με ακρίβεια τα φυτά μέσα στην αυλακιά θερισμού και με διάμετρο σύρματος έως 10mm παρέχουν, επίσης, την απαραίτητη δυναμικότητα για μετακίνηση ακόμη μεγαλύτερων όγκων φυτών.

5

6

Άριστη δυνατότητα ελιγμών Το πίσω πλαίσιο μεταφοράς με ελεγχόμενη δυνατότητα διεύθυνσης παρέχει άριστα χαρακτηριστικά παρακολούθησης τροχιάς, επιτρέποντας κλειστές στροφές 80° σε πλατώματα και δεμάτιασμα χωρίς απώλειες, ακόμα και σε χωράφια με ακανόνιστο σχήμα. Στροφές σε πλατώματα Η υψηλή ανύψωση των ροτόρων εξασφαλίζει μεγάλες διαστάσεις κατά τις στροφές στα πλατώματα.

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ

73


ΧΟΡΤΟΣΥΛΛΕΚΤΕΣ 9032-9035-9439-9442T-9443-9447T CompactLine Η Kverneland προσφέρει αρκετούς συμπαγείς χορτοσυλλέκτες μονού ρότορα σε πλάτος εργασίας 3,20-4,70 μέτρα. Προσφέροντας τη δυνατότητα περιστροφής, σταθερής ανάρτησης με σύνδεση τριών σημείων και μια συρόμενη έκδοση, υπάρχει για ένα μοντέλο που ταιριάζει σε όλες τις ανάγκες. Όλοι οι χορτοσυλλέκτες (εκτός από το μοντέλο 9442T) διαθέτουν μηχανική ρύθμιση ύψους μέσω ενός στροφάλου, με δυνατότητα προσαρμογής στις συνθήκες του εκάστοτε χωραφιού.

9542-9546 ProLine Τα 9542 και 9546 της Kverneland είναι χορτοσυλλέκτες υψηλής απόδοσης. Οι επίπεδοι τροχοί του τυπικού εξοπλισμού προσφέρουν άριστη παρακολούθηση του περιγράμματος του εδάφους και ελαχιστοποιούν την ποσότητα χώματος που μαζεύεται μέσα στην αυλακιά θερισμού. Από την καμπίνα του γεωργικού ελκυστήρα μπορείτε να ρυθμίσετε γρήγορα το ύψος χορτοσυλλογής, έτσι ώστε να είναι κατάλληλο για το μήκος των καλαμιών ή τις μεταβαλλόμενες εδαφικές συνθήκες.

9472 - 9472 Hydro - 9476 CompactLine Η Kverneland προσφέρει τρεις οικονομικούς χορτοσυλλέκτες με δύο ρότορες και ανθεκτικά πλαίσια. Οι χορτοσυλλέκτες παράγουν μια ομοιόμορφη αυλακιά θερισμού από πλάτη χορτοσυλλογής από 6,2 έως 7,8 μέτρα. Τοποθετούνται σε ένα ανθεκτικό και σταθερό πλαίσιο, για να εξασφαλίσουν μεγάλη διάρκεια ζωής. Χαρακτηριστικά, όπως οι τροχοί ενεργούς οδήγησης, το σύστημα TerraLink Quattro και οι ρότορες υδραυλικής ανύψωσης, παρέχονται στον τυπικό εξοπλισμό.

9577 S ProLine Η εξαιρετική δυνατότητα ελιγμών και οι μεγάλες διαστάσεις από το έδαφος, χάρη στους ανυψωμένους ρότορες, συμβάλλουν στην άριστη απόδοση αυτού του χορτοσυλλέκτη. Το σύστημα παρακολούθησης εδάφους TerraLink Quattro παρέχεται στον τυπικό εξοπλισμό με την 9577 S. Η συσκευή ενεργούς διεύθυνσης στην κεντρική μονάδα και η περιστρεφόμενη πυραμίδα 80º εξασφαλίζουν άριστη δυνατότητα ελιγμών.

9580 C – 9584 C - 9590 C Hydro - 95110 C ProLine Οι 9580 C, 9584 C και 9590 C Hydro της Kverneland είναι χορτοσυλλέκτες βαρέος τύπου με δύο ρότορες, με πλάτη εργασίας έως 8,0, 8,4 και 9,0 μέτρα, αντίστοιχα. Το υδραυλικά ρυθμιζόμενο πλάτος εργασίας και αυλακιάς θερισμού είναι σημαντικά χαρακτηριστικά. Η μηχανή 95110 C είναι ένας χορτοσυλλέκτης με διπλό ρότορα, με πλάτος εργασίας 9,20-11,00 μέτρα, για το τμήμα υψηλής απόδοσης.

94125 C - 95130 C CompactLine/ProLine Στόχος των μηχανών 94125 C και 95130 C της Kverneland είναι να απλοποιηθεί η εκτέλεση σκληρών και απαιτητικών εργασιών. Με την εντυπωσιακή δυναμικότητα του πλάτους εργασίας 12,50 μέτρων, τον απλό σχεδιασμό και τη δυνατότητα προσαρμογής του πλάτους εργασίας και αυλακιάς θερισμού, είναι σχεδιασμένες, έτσι ώστε να ενισχύουν ολόκληρη τη διαδικασία συγκέντρωσης και συλλογής, με δυνατότητα προσαρμογής ανάλογα με την μεταβαλλόμενη ένταση της καλλιέργειας την εκάστοτε εποχή.

ΧΟΡΤΟΣΥΛΛΟΓΗ Στόχος η απόδοση Η σωστή ρύθμιση και προσαρμογή του χορτοσυλλέκτη ακριβώς στις συνθήκες που αντιμετωπίζετε σήμερα είναι αυτό που προσθέτει επιπλέον ποιότητα στη ζωοτροφή σας, εξασφαλίζοντας ότι η αυλακιά θερισμού δεν θα περιέχει χώμα, χωρίς ωστόσο να παραλείπονται φυτά. Η ρύθμιση του ύψους του ρότορα, η προσαρμογή του εύρους της αυλακιάς θερισμού και η μικρορρύθμιση της τροχιάς του εκκέντρου (ProLine) εκτελούνται εύκολα και έξυπνα σε όλους τους χορτοσυλλέκτες της Kverneland, διευκολύνοντας τη βελτιστοποίηση της καθημερινής εργασίας.

74

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ


ΧΟΡΤΟΣΥΛΛΕΚΤΕΣ 9469 S Evo - 9469 S Varo - 9471 S Evo 9471 S Vario CompactLine Αυτοί οι συμπαγείς και ευέλικτοι πλευρικοί χορτοσυλλέκτες διαθέτουν στιβαρό πλαίσιο και το αποδεδειγμένο σύστημα παρακολούθησης εδάφους TerraLink Quattro. Με πλάτος εργασίας 6,9 μέτρα, τα μηχανήματα 9469 S συλλέγουν το χόρτο σε διπλές αυλακιές θερισμού, έως 13,2 μέτρα. Τα μηχανήματα 7,1 μέτρων, της σειράς 9471 S είναι ιδιαίτερα ευέλικτα, λόγω του μοναδικού σχεδιασμού SideShift.

Κατωφέρεια

CompactLine κιβώτιο ταχυτήτων

ProLine κιβώτιο ταχυτήτων

Προδιαγραφή

Μηδενική κλίση

Ανωφέρεια

ΠΑΡΑΜΕΊΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΊΑ ΣΑΣ ΜΕ ΤΟ TERRALINK QUATTRO ΥΨΗΛΉ ΣΤΑΘΕΡΌΤΗΤΑ Ο βραχίονας του ανοιχτού πλαισίου απορροφά τις δονήσεις, απομακρύνοντάς τες από τον ρότορα, και επιτρέπει ευελιξία στρέψης, ενώ προσφέρει επίσης εξαιρετική ευελιξία παρακολούθησης τροχιάς και σταθερότητα του ρότορα. Κάθε ρότορας λειτουργεί σε 3 διαστάσεις, για να ανταποκρίνεται με ακρίβεια και να προσαρμόζεται σε συνθήκες ανομοιόμορφων χωραφιών.

Η διαμόρφωση συρόμενου άξονα τροχού, όπου το κέντρο βάρους βρίσκεται στους μπροστινούς επίπεδους τροχούς, βελτιώνει την αθόρυβη λειτουργία και αποτρέπει την ανύψωση και την αναπήδηση των δοντιών. Κάθε τροχός τοποθετείται όσο το δυνατόν πλησιέστερα στα δόντια χορτοσυλλογής, προκειμένου να εξασφαλιστεί η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη σταθερότητα του ρότορα, πράγμα που επιτρέπει μεγαλύτερη ταχύτητα μετακίνησης. Βραχίονες Τζινιων/ Ρότορας

Μοντέλα

Πλάτος εργασίας (μέτρα)

9032-9035-9439-9442T-9443-9447T

3,2 - 3,5 - 3,9 - 4,2 - 4,3 - 4,7

9 - 10 - 11 - 12

9471S Evo - 9471S Vario

6,6 - 7,1

11 - 12

CompactLine Χορτοσυλλέκτες μονού ρότορα Χορτοσυλλέκτες πλευρικής διανομής με διπλό ρότορα

9469S Evo - 9469S Vario

6,9 - 6,9 - 7,7

11 - 12

9472C - 9472C Hydro

6,2 - 7,3

2 x 11

9476C

7,0 - 7,8

2 x 11

94125C

10,0 - 12,5

4 x 12

Χορτοσυλλέκτες μονού ρότορα

9542 - 9546

4,2 - 4,6

12 - 13

Χορτοσυλλέκτες πλευρικής διανομής με διπλό ρότορα

9577S Evo

7,7

2 x 12

9580C

7,0 - 8,0

2 x 11

Χορτοσυλλέκτες κεντρικής αυλακιάς με διπλό ρότορα 97150 C ProLine Πρόκειται για έναν χορτοσυλλέκτη βαρέος τύπου με πολύ μεγάλη δυναμικότητα και δυνατότητα ρύθμισης του πλάτους εργασίας και αυλακιάς θερισμού, τα οποία μπορούν εύκολα να μεταβάλλονται κατά τη διάρκεια της εργασίας. Οι τέσσερις ρότορες, με έως 15 βραχίονες δοντιών, εξασφαλίζουν άριστη απόδοση χορτοσυλλογής. Το πλάτος εργασίας 15,00 μέτρων αυξάνει ολόκληρη την επεξεργασία του χορταριού και αφήνει μια τεράστια, ομοιόμορφη αυλακιά θερισμού για τα επόμενα μηχανήματα.

Χορτοσυλλέκτες κεντρικής αυλακιάς με τέσσερις ρότορες ProLine

Χορτοσυλλέκτες κεντρικής αυλακιάς με διπλό ρότορα

Χορτοσυλλέκτες κεντρικής αυλακιάς με τέσσερις ρότορες

9584C

7,6 - 8,4

2 x 12

9590C Hydro

8,0 - 9,0

2 x 14

95110C

9,6 - 11,0

2 x 15

95130C

10,0 - 12,5

4 x 12

97150C

9,5 - 15,0

2 x 13 / 2 x 15 ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ

75


Γρήγορη εκφόρτωση

Μονάδα λήψης πλάτους 2,1 μέτρων

Λειτουργία αυτόματης εκφόρτωσης, για γρήγορη και αποδοτική εκφόρτωση ολόκληρου του ρυμουλκούμενου οχήματος. Με τον προαιρετικό κύλινδρο εκφόρτωσης, το υλικό κατανέμεται σε ομοιόμορφη και ομαλή στρώση.

Μη ελεγχόμενη μονάδα λήψης 2,10 μέτρων με διάταξη δοντιών σχήματος V, για αποδοτική λήψη των φυτών.

Μήκος κοπής 40 mm Ελαστικά XXL Τα μεγάλα XXL ελαστικά και οι σταθεροί εκατέρωθεν άξονες παρέχουν ομαλή λειτουργία. Το Rotex 550 συγκαταλέγεται στον βασικό εξοπλισμό, με τροχούς ενεργής οδήγησης

76

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ

Ρότορας εισόδου V-Max μεγάλης χωρητικότητας, για μέγιστη απόδοση, με 35 μαχαίρια και θεωρητικό μήκος κοπής 40 mm.

ΡΥΜΟΥΛΚΟΎΜΕΝΑ ΜΗΧΑΝΉΜΑΤΑ ΜΕΤΑΦΟΡΆΣ ΚΑΙ ΕΝΣΊΡΩΣΗΣ ΜΕ PICK UP

Ενεργοποίηση: Μέγιστη χωρητικότητα και ποιότητα κοπής


3

ΡΥΜΟΥΛΚΟΎΜΕΝΑ ΜΗΧΑΝΉΜΑΤΑ ΕΝΣΊΡΩΣΗΣ ΜΕ PICK UP

6

5 1

2 4

1

Έλεγχος μέσω ISOBUS Η σειρά 10000 είναι πλήρως συμβατή με το ISOBUS. Αυτό σημαίνει ότι τα μηχανήματα συνδέονται απευθείας με έναν γεωργικό ελκυστήρα, συμβατό με ISOBUS, χωρίς να απαιτείται ξεχωριστό τερματικό.

2

Μη ελεγχόμενο σύστημα διεύθυνσης pick-up Η μονάδα pick-up είναι ένα βασικό χαρακτηριστικό αυτών των μοντέλων και, χωρίς τροχιές εκκέντρου, το σύστημα εισαγωγής είναι ουσιαστικά σχεδιασμένο έτσι ώστε να μην απαιτεί συντήρηση.

3

4

Ρότορας V-Max Η σειρά 10000 διαθέτει ένα σύστημα εισαγωγής μεγάλης χωρητικότητας, για μέγιστη απόδοση σε όλες τις συνθήκες. Ο δοκιμασμένος ρότορας κοπής και τροφοδοσίας είναι σχεδιασμένος για να μεταφέρει τα μεγαλύτερα φορτία. Γρήγορη και αποδοτική εκφόρτωση Χάρη στη λειτουργία αυτόματης εκφόρτωσης, η εκφόρτωση γίνεται πολύ εύκολα. Η ταχύτητα του μεταφορέα μπορεί να προσαρμόζεται αδιάκοπα, ώστε οι καλλιέργειες να στρώνονται ομοιόμορφα στο σιλό.

5

6

Πλευρικός ιμάντας μεταφοράς Η σειρά 10000 διατίθεται με έναν πλευρικό ιμάντα μεταφοράς - για απευθείας τροφοδοσία φρέσκου χορταριού στον στάβλο.

Ανοιχτή κατασκευή Η ανοιχτή κατασκευή επιτρέπει στο ρυμουλκούμενο μηχάνημα να χρησιμοποιείται και ως ρυμουλκούμενο μηχάνημα μεταφοράς.

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ

77


ΡΥΜΟΥΛΚΟΎΜΕΝΑ ΜΗΧΑΝΉΜΑΤΑ ΕΝΣΊΡΩΣΗΣ ΜΕ PICK UP 10040-10045 Τα 10040 R και 10045 R σχεδιάστηκαν για τους αγρότες με μικρότερους γεωργικούς ελκυστήρες, χαμηλότερης ισχύος. Και τα δύο μοντέλα περιλαμβάνουν βασικά χαρακτηριστικά, όπως τον ρότορα εισαγωγής V-Max, τα χειριστήρια ISOBUS και τη μετάδοση κίνησης βαρέος τύπου.

10055 Το 10055 R, με χωρητικότητα έως 55 m³ και μικτό βάρος 20 τόνων, είναι ένα ρυμουλκούμενο μηχάνημα με ρότορα, που ανάγει τη συγκομιδή ζωοτροφών σε άλλο επίπεδο.

11070C και 1180C Τα 11070 C και 11080 C είναι πράγματι ρυμουλκούμενα μηχανήματα διπλής χρήσης, ιδανικά για χρήση τόσο ως ρυμουλκούμενα μηχανήματα ενσίρωσης με Pick up όσο και ως ρυμουλκούμενα μηχανήματα ενσίρωσης.

12040 – 12045 - 12050 - 12055 Η σειρά 12000 διακρίνεται για τη μεγάλη χωρητικότητα, τον μεγάλο όγκο φόρτωσης και την υψηλή ταχύτητα εκφόρτωσης. Χωρητικότητα 40-55 m³ αντίστοιχα.

SiloDisk EVO και VARIO Τα SiloDisk EVO και VARIO είναι γρήγοροι διασπορείς χορτονομής. Χάρη στην τεράστια χωρητικότητά τους, μπορούν να επεξεργάζονται μεγάλες ποσότητες χορτονομής εύκολα και αποδοτικά.

Μεταφορά Η αποτελεσματική συγκομιδή των καλλιεργειών είναι απαραίτητη για την παραγωγή ζωοτροφών άριστης ποιότητας. Η επιδίωξη της ανώτατης δυνατής πυκνότητας κατά τη συγκομιδή και την αποθήκευση διατηρεί την ποιότητα της ζωοτροφής και μεγιστοποιεί τη διατροφική αξία της, ενώ το κόστος μεταφοράς και φύλαξης παραμένει στο ελάχιστο. Η εκτεταμένη σειρά της Kverneland σε ρυμουλκούμενα μηχανήματα μεταφοράς και ενσίρωσης με Pick up περιλαμβάνει μικρότερες και συμπαγείς λύσεις και επαγγελματικά ρυμουλκούμενα μηχανήματα πολλαπλών χρήσεων βαρέος τύπου. Υδραυλικός εκφορτωτής Ο υδραυλικός εκφορτωτής, με χωρητικότητα φόρτωσης 30,5 m³ είναι ο λειτουργικός σύνδεσμος ανάμεσα στον χώρο φύλαξης ζωοτροφών και τα φορτηγά για μεταφορά σε μεγάλες αποστάσεις.

78

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ


ΡΥΜΟΥΛΚΟΎΜΕΝΑ ΜΗΧΑΝΉΜΑΤΑ ΕΝΣΊΡΩΣΗΣ ΜΕ PICK UP

ΑΚΡΙΒΉΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΉ ΚΟΠΉ Το σύστημα προκαταρκτικής κοπής 11070 C και 11080 C της Kverneland, με συνολικά 40 μαχαίρια, παρέχει την απόλυτη λύση για κοντή κοπή σε μήκος 38 mm. Τα μαχαίρια είναι οργανωμένα σε δύο σειρές μαχαιριών, με 20 μαχαίρια έκαστη, ενώ ο χειριστής έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα στη χρήση 20 μαχαιριών (μήκος κοπής 76 mm) και 40 μαχαιριών (μήκος κοπής 38 mm).

Μονάδα MaxiFlow Pick-Up Η μονάδα MaxiFlow Pick-Up διαθέτει μια υδραυλική γραμμή διεύθυνσης, αναρτώμενη στη μονάδα pick-up, χωρίς να απαιτείται το συμβατικό κιβώτιο ταχυτήτων και ο μηχανισμός αλυσίδας που περιορίζει την ευελιξία προσαρμογής ανάλογα με το έδαφος. Η υδραυλική μετάδοση κίνησης της μονάδας pick-up μειώνει την απαίτηση ισχύος κατά περίπου 15%, σε σύγκριση με τις συμβατικές μεταδόσεις κίνησης με κιβώτιο ταχυτήτων και αλυσίδα.

Μοντέλα

Δυνατότητα φόρτωσης σε DIN (m³)

Μεσαία συμπίεση (m³)

Μέγιστο βάρος (kg)

Ρυμουλκούμενα μηχανήματα ενσίρωσης με Pick up 10040-10045-10055

20/32/46

11070 C - 11080 C

42/46

12400-12045-12050-12055 Υδραυλικός εκφορτωτής

40/48/55

1.400/1.700/2.000

73/81

24,000

39/41/44/49

-

22.000/24.000/24.000/34.000

30,5

-

13.000

SiloDisk Μοντέλα

Πλάτος εργασίας (μέτρα)

Βάρος (kg)

Ταχύτητα PTO (rpm)

SiloDisk Evo

3,15 - 4,25

660

1.000

SiloDisk Vario

3,30 - 6,00

1.280

1.000

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ

79


Το απλό σύστημα μεταφοράς δεμάτων και το κατακόρυφο σύστημα συσκευασίας υψηλής ταχύτητας

Η συνεχής δεματοποίηση σημαίνει λιγότερο άγχος και κούραση για τον χειριστή, πράγμα που επιφέρει καλύτερη λειτουργική αποδοτικότητα.

εξασφαλίζουν υψηλή απόδοση και ομαλή απελευθέρωση των δεμάτων.

Χάρη στην πλήρως αυτοματοποιημένη λειτουργία, με οθόνη γραφικής απεικόνισης σε πραγματικό χρόνο, ο χειριστής παραμένει ξεκούραστος και ιδιαίτερα παραγωγικός καθ’ όλη τη διάρκεια των ημερών πολύωρης εργασίας.

Αυξημένη παραγωγή: Η συνεχής δεματοποίηση εξοικονομεί 15-18 δευτερόλεπτα ανά δέμα. Σε μια τυπική ημέρα 300 δεμάτων, αυτό μπορεί να σημαίνει εξοικονόμηση πάνω από 1 ½ ώρας την ημέρα.

ΠΡΕΣΕΣ ΚΥΛΙΝΔΡΙΚΩΝ ΔΕΜΑΤΩΝ Μεγάλη ικανότητα παρασκευής κυλινδρικών δεμάτων κορυφαίας ποιότητας 80

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ


ΠΡΕΣΕΣ ΚΥΛΙΝΔΡΙΚΩΝ ΔΕΜΑΤΩΝ

2

3

4

1

5

1

2

Εξαιρετική απόδοση εισαγωγής Ο τεράστιος ρότορας εισαγωγής, διαμέτρου 800mm, με 50 δόντια Hardox, προσφέρει απαράμιλλη ικανότητα εισαγωγής. Η μονάδα συλλογής του FastBale διαθέτει 5 ράβδους δοντιών, καθεμιά από τις οποίες υποστηρίζεται από δύο ενδιάμεσα ρουλεμάν, ενώ μια τροχιά εκκέντρου και στα δύο άκρα μειώνει τα φορτία του εκκέντρου κατά 50% και παρέχει εγγυημένα μεγάλη αντοχή. Ομαλή μεταφορά κυλινδρικών δεμάτων Τα ολοκληρωμένα δέματα εξάγονται απευθείας από τον θάλαμο δεματοποίησης στο τυλιχτικό. Στη συνέχεια, το τυλιχτικό ανυψώνεται, επιτρέποντας στους δίδυμους δορυφόρους να τυλίξουν το δεμάτι.

3

Αδιάκοπη δεματοποίηση Το FastBale πραγματικά εξαλείφει την ταλαιπωρία που προκαλεί η διακοπή/έναρξη της συμβατικής δημιουργίας κυλινδρικών δεμάτων. Το FastBale σχεδιάστηκε με δύο σταθερούς θαλάμους που φέρουν κυλίνδρους.

4

Νέα φιλοσοφία τύλιξης Το καινοτόμο σύστημα τύλιξης FastBale ενσωματώνει δύο δορυφόρους, οι οποίοι περιστρέφονται γύρω από τον κατακόρυφο άξονα, με το δέμα να στηρίζεται επάνω σε δύο τροφοδοτούμενους κυλίνδρους.

5

Υπό έλεγχο Σε κανονική λειτουργία, το FastBale λειτουργεί εντελώς αυτόματα, με αυτοματοποιημένη ακόμα και την πτώση των ολοκληρωμένων δεμάτων. Μια κάμερα οπισθοπορείας ‘IsoMatch Eye' επιτρέπει στον χειριστή να ελέγχει τη διαδικασία τύλιξης και ασφαλούς απελευθέρωσης των δεμάτων.

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ


ΠΡΈΣΕΣ ΚΥΛΙΝΔΡΙΚΏΝ ΔΕΜΆΤΩΝ 6250 Η πρέσα 6250 διαθέτει έναν θάλαμο δεμάτων σχεδιασμένο με τον θάλαμο RotaMax, για άριστο χειρισμό των καλλιεργειών υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, που διασφαλίζει ομοιογενή και πυκνά δέματα ξηράς ή και υγρής ύλης.

6350 Η πρέσα 6350 μπορεί να εξοπλιστεί με μαχαίρια SuperCut 14 ή SuperCut 25 για συστήματα προκαταρκτικής κοπής που αποτελούν την τέλεια επιλογή για την κοπή σε μικρό μήκος, της τάξης των 70 mm και 40mm. Είναι η ιδανική λύση για την παραγωγή σφιχτών και πυκνών δεμάτων.

ΠΡΕΣΕΣ ΔΕΜΑΤΩΝ

Εισαγωγή με ρότορα PowerFeed Απόδοση εισαγωγής υψηλής χωρητικότητας, όπου δεν απαιτείται προκαταρκτική κοπή. Το σύστημα εισαγωγής με PowerFeed διακρίνεται για την πραγματικά εντυπωσιακή χωρητικότητα εισαγωγής του και για την ικανότητά του να χειρίζεται τόσο υγρές όσο και ξηρές καλλιέργειες.

Η κατασκευή των πρεσών δεμάτων της Kverneland βασίζεται σε δεκαετίες εμπειρίας στο σχεδιασμό μηχανημάτων που διανέμονται σε όλο τον κόσμο. Οι πρέσες δεμάτων νέας γενιάς της Kverneland, με σταθερό και μεταβλητό θάλαμο, εγγυώνται άριστη απόδοση και ικανότητα αντιμετώπισης πολλών και διαφορετικών συνθηκών καλλιεργειών.

82

6716-6720 Τα μοντέλα 6716 και 6720 διαθέτουν το σύστημα προκαταρκτικής κοπής SuperCut με 14 ή 25 μαχαίρια. Με το σύστημα Intelligent Density 3D, διατίθενται τρεις προδιαμορφωμένες πυκνότητες δεμάτων για άχυρο, σανό ή χορτονομή από το μενού του κιβωτίου ελέγχου με ρυθμίσεις για τον πυρήνα, τη μεσαία και την εξωτερική στρώση του δέματος. ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ

6616 και 6618 Οι πρέσες 6616 και 6618 ενδείκνυνται για τη δημιουργία δεμάτων διαμέτρου από 0,80 έως 1,65 και 1,85 μέτρα, αντίστοιχα. Ο θάλαμος δεμάτων μπορεί να οριστεί ώστε να λειτουργεί με διαφορετικές πυκνότητες για τα δέματα: με μαλακό ή μέτριας πυκνότητας πυρήνα.

FlexiWrap Το FlexiWrap συνδυάζει δεμάτια υψηλής πυκνότητας, γρήγορη και ακριβή μεταφορά δεματιών, με ένα τυλιχτικό με σύστημα δύο δορυφόρων υψηλής ταχύτητας. Παρέχεται στην πρέσα σταθερού θαλάμου 6350 και στις πρέσες μεταβλητού θαλάμου 6716 και 6720.

Θάλαμος RotaMax Ο θάλαμος RotaMax σχεδιάζεται με 5 κυλίνδρους στο μπροστινό μέρος και αλυσίδα και λωρίδες στη ράμπα εξόδου. Το σύστημα «chain and slat» στις πίσω αλυσίδες παρέχει έγκαιρη και 100% κανονική περιστροφή δεμάτων και, σε συνδυασμό με τους μπροστινούς κυλίνδρους, εξασφαλίζει καλοσχηματισμένα και σφιχτά δέματα.


ΠΡΕΣΕΣ ΚΥΛΙΝΔΡΙΚΩΝ ΔΕΜΑΤΩΝ

ΕΊΣΟΔΟΣ ΡΌΤΟΡΑ POWERFEED ΓΙΑ ΆΡΙΣΤΗ ΧΩΡΗΤΙΚΌΤΗΤΑ Η εντυπωσιακή χωρητικότητα εισαγωγής μπορεί να επιτευχθεί με το σύστημα εισαγωγής με ρότορα PowerFeed της Kverneland - για εύκολο χειρισμό υγρών και ξηρών καλλιεργειών, ανεξάρτητα από τις συνθήκες. Ο ρότορας PowerFeed, με τα 14 πλήρως καθοδηγούμενα δάκτυλα, ωθεί ενεργά το υλικό εντός του θαλάμου δεμάτων, για υψηλότερη ταχύτητα και χωρητικότητα εισαγωγής, παρέχοντας στιγμιαία εκκίνηση του δεματιάσματος και δέματα με ομοιόμορφο σχήμα.

Δέματα σταθερού θαλάμου Μοντέλα

POWERBIND Όλες οι πρέσες δεμάτων της Kverneland συνοδεύονται από το πατενταρισμένο σύστημα συσκευασίας σε δίχτυ PowerBind της Kverneland. Το σύστημα έχει απλοποιηθεί με διάφορους τρόπους, σε σύγκριση με τα συμβατικά συστήματα, με τους κυλίνδρους τροφοδοσίας να έχουν εγκαταλειφθεί εντελώς. Επιπρόσθετα, το PowerBind παρέχει μια από τις μεγαλύτερες ταχύτητες συσκευασίας σε δίχτυ της αγοράς. Αυτό σημαίνει ελάχιστο χρόνο αναμονής και μέγιστο χρόνο δεματοποίησης.

Διαστάσεις δέματος (μέτρα)

Προδιαγραφές

RotaMax: Κύλινδροι και Αλυσίδα 6250F

1,20 x 1,25

6250R

1,20 x 1,25

6250SC

1,20 x 1,25

Pick-up 2,20 μέτρα, ρότορας PowerFeed, σπάγκος, δίχτυ ή δίχτυ και σπάγκος Pick-up 2 μέτρα, Περόνη τροφοδότη, σπάγκος, δίχτυ ή σπάγκος και δίχτυ Pick-up 2,20 μέτρα, SuperCut 14 μαχαιριών, δίχτυ ή δίχτυ και σπάγκος

PowerMax:Πλήρης κύλινδρος 6350R

1,20 x 1,25

6350SC

1,20 x 1,25

6350FW

1,20 x 1,25

Pick-up 2,20 μέτρα, ρότορας PowerFeed, σπάγκος, δίχτυ ή δίχτυ και σπάγκος Pick-up 2,20 μέτρα, SuperCut-14 ή 25 μαχαίρια Συνδυασμός πρέσας δεμάτων-τυλιχτικού

Πρέσες με θάλαμο δεμάτων με μαλακό πυρήνα

Focus 3 Το νέο Focus 3 σχεδιάστηκε για εύκολη λειτουργία. Η έγχρωμη οθόνη εμφανίζει πληροφορίες για τη δεματοποίηση με μια ματιά. Διατίθεται εύκολη πρόσβαση σε όλες τις ρυθμίσεις και τις λειτουργίες της πρέσας, μέσω προγραμματιζόμενων πλήκτρων, πράγμα που σας δίνει όλο τον έλεγχο από την καμπίνα του γεωργικού ελκυστήρα.

Με το Intelligent Density 3D με 3 προκαθορισμένες ρυθμίσεις πυκνότητας δεμάτων, η επιλογή της σωστής πυκνότητας δέματος για τις διάφορες καλλιέργειες γίνεται πολύ εύκολη.

6616

1,20 x 0,80 – 1,65/1,80 μέτρα

Pick-up 2,20 μέτρα, ρότορας PowerFeed, σπάγκος, δίχτυ ή δίχτυ και σπάγκος

6618

1,20 x 0,80 – 1,65/1,80 μέτρα

Pick-up 2,20 μέτρα, SuperCut-14 ή 25 μαχαίρια

Οι πρέσες με θάλαμο δεμάτων Intelligent Density 6716

1,20 x 0,60 – 1,65/2,00 μέτρα

Pick-up 2,20 μέτρα, ρότορας, με 14 και 25 μαχαίρια

6720

1,20 x 0,60 – 1,65/2,00 μέτρα

Pick-up 2,20 μέτρα, ρότορας, με 14 και 25 μαχαίρια

6716FW

1,20 x 0,60 – 1,65/2,00 μέτρα

6720FW

1,20 x 0,60 – 1,65/2,00 μέτρα

Συνδυασμός πρέσας μεταβλητού θαλάμου -τυλιχτικού Συνδυασμός πρέσας μεταβλητού θαλάμου -τυλιχτικού

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ

83


DuoWrap (διπλοί προεντατήρες) Δύο μεγάλοι κινούμενοι κύλινδροι και τέσσερις ατέρμονοι ιμάντες

66% επικάλυψη για άριστη συσκευασία 33% αύξηση της ικανότητας παραγωγής.

εξασφαλίζουν ομαλή περιστροφή των δεμάτων υπό τις δυσκολότερες συνθήκες.

Ικανότητα χειρισμού δεμάτων έως 1200 kg

Για μικρό πλάτος μεταφοράς, ο δεξιός βραχίονας του τροχού στρέφεται προς το εσωτερικό του βραχίονα υποστήριξης.

ΤΥΛΙΧΤΙΚΆ ΚΥΛΙΝΔΡΙΚΏΝ ΔΕΜΆΤΩΝ Για μέγιστη ποιότητα χορτονομής

84

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ


ΤΥΛΙΧΤΙΚΑ ΚΥΛΙΝΔΡΙΚΩΝ ΔΕΜΑΤΩΝ

1 3

4

2

6

5 1

2

Νέο χαρακτηριστικό: DuoWrap Το DuoWrap παρέχει έως 50% γρηγορότερη τύλιξη, σε σύγκριση με τα μοντέλα μονής μεμβράνης, ενώ ταυτόχρονα μειώνεται ο κίνδυνος σχισίματος της μεμβράνης κατά την τύλιξη. Με τη χρήση 66% αλληλεπικάλυψης των δύο μεμβρανών, καθώς εφαρμόζονται στο δεμάτι, το DuoWrap εξασφαλίζει ομαλή κάλυψη, χωρίς να ζαρώνει υπερβολικά η μεμβράνη. Λειτουργίες χειριστηρίων Το Kverneland 7740 διατίθεται με ημιαυτόματο ηλεκτρονικό χειριστήριο τύπου Joystick (J) ή με πλήρως αυτόματα χειριστήρια υπολογιστή (C). Το ημιαυτόματο joystick παρέχει αναλογικό έλεγχο όλων των λειτουργιών για απόλυτα ομαλή λειτουργία, ενώ το χειριστήριο υπολογιστή έχει έναν εντελώς αυτόματο κύκλο συσκευασίας, που επιτρέπει λειτουργία με υψηλή απόδοση χωρίς καταπονήσεις για ολόκληρες ημέρες στο χωράφι.

3

4

Τραπέζι τύλιξης Δύο κύλινδροι μεγάλης διαμέτρου, οι οποίοι κινούνται και οι δύο, εξασφαλίζουν ομαλή περιστροφή του δέματος κατά την εργασία υπό τις δυσμενέστερες συνθήκες. Τέσσερις ατέρμονες ιμάντες μεταφέρουν και περιστρέφουν το δέμα ομαλά, ενώ ταυτόχρονα το τυλίγουν χωρίς κίνδυνο πρόκλησης ζημιάς στη μεμβράνη. Υδραυλικός κόφτης μεμβράνης Τα περιστρεφόμενα τυλιχτικά της Kverneland διαθέτουν μια συσκευή κοπής και συγκράτησης της μεμβράνης με υδραυλική λειτουργία. Η πλήρως αυτόματη λειτουργία εξασφαλίζει την αξιόπιστη επεξεργασία χιλιάδων δεμάτων.

5

Σχεδιασμός με χαμηλό προφίλ Ο χαμηλός σχεδιασμός του μηχανήματος εξασφαλίζει γρήγορη και ήπια φορτοεκφόρτωση των δεμάτων, χωρίς να απαιτείται προστατευτικό πτώσης.

6

Kverneland 7740 - η επαγγελματική επιλογή Αναπτύχθηκε για εντατική χρήση και για την τύλιξη μεγάλου αριθμού δεμάτων. Ο ανθεκτικός σχεδιασμός επιτρέπει τη μεταφορά ενός δεύτερου δέματος στον βραχίονα φόρτωσης, ενόσω το πρώτο τυλίγεται. Στο 7740, μπορούν επίσης να τοποθετηθούν έξτρα αντίβαρα στην αριστερή πλευρά του μηχανήματος, για να εξασφαλιστεί πλήρης σταθερότητα κατά τον χειρισμό των πιο βαριών δεμάτων. ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ

85


ΤΥΛΙΧΤΙΚΑ ΚΥΛΙΝΔΡΙΚΩΝ ΔΕΜΑΤΩΝ Kverneland 7710 Το 7710, αναρτώμενο περιστρεφόμενο τυλιχτικό, είναι ιδανικό για εργασίες τύλιξης και στοίβαξης, όταν το δέμα μεταφέρεται στον χώρο αποθήκευσης για τύλιγμα.

Kverneland 7730 Το 7730 είναι ένα συρόμενο περιστρεφόμενο τυλιχτικό, το οποίο είναι εύχρηστο και σχεδιάστηκε για μικρότερους γεωργικούς ελκυστήρες. Το μοντέλο 7730 προσφέρει πλήρως αυτοματοποιημένη κοπή και συγκράτηση της μεμβράνης.

Κιτ άκρου δέματος Το Kverneland 7730 μπορεί να εξοπλιστεί με ένα κιτ άκρου δέματος. Το δέμα απελευθερώνεται ομαλά, χωρίς να προκαλείται ζημιά στη μεμβράνη.

Kverneland 7820 Το 7820 σας επιτρέπει τη συσκευασία εν κινήσει. Σηκώστε ένα δέμα και τυλίξτε το, καθώς κατευθύνεστε στον χώρο αποθήκευσης. Παρέχει εύκολη και ήπια αυτόματη φόρτωση των δεμάτων.

Kverneland 7850 Η κατανομή βάρους και ο πυργοειδής σχεδιασμός της σειράς 7850 την καθιστά ισχυρότερη και σταθερότερη, επιτρέποντας γρήγορη τύλιξη εν κινήσει. Σηκώστε ένα δέμα και τυλίξτε το καθώς κατευθύνεστε προς το επόμενο.

Kverneland 7740 Στο 7740 της Kverneland μπορούν να τοποθετηθούν επιπρόσθετα αντίβαρα στην αριστερή πλευρά, για να εξασφαλιστεί πλήρης σταθερότητα και για τα πιο βαριά δέματα.

ΤΥΛΙΞΗ Τα τυλιχτικά δεμάτων της Kverneland σχεδιάστηκαν για να προσφέρουν γρήγορη και ακριβή τύλιξη για τις πολύτιμες καλλιέργειες ζωοτροφής σας. Επενδύοντας σε ένα τυλιχτικό δεμάτων της Kverneland εξασφαλίζετε οικονομία στην τύλιξη δεμάτων. Υπάρχει ένα μοντέλο στη σειρά που είναι κατάλληλο για όλες τις ανάγκες, από τα αναρτώμενα μοντέλα ως το συρόμενο μοντέλο με διπλούς δορυφόρους υψηλής χωρητικότητας. Κάθε μοντέλο διαθέτει δίδυμους κινούμενους επιτραπέζιους κυλίνδρους, εξαιρετικά χαμηλό ύψος φορτοεκφόρτωσης και πολλά χαρακτηριστικά υψηλής ποιότητας, που δεν απαντώνται συχνά στα μηχανήματα των ανταγωνιστών μας.

86

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ


ΤΥΛΙΧΤΙΚΑ ΚΥΛΙΝΔΡΙΚΩΝ ΔΕΜΑΤΩΝ

ΝΈΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΊΑ ΥΨΗΛΉΣ ΤΑΧΎΤΗΤΑΣ (HSP) ΓΙΑ ΒΕΛΤΙΣΤΟΠΟΊΗΣΗ ΤΗΣ ΤΑΧΎΤΗΤΑΣ ΤΎΛΙΞΗΣ Το HSP αποτελεί συνδυασμό δύο εξελίξεων. Πρώτον, το DuoWrap επιτρέπει την ταυτόχρονη τύλιξη με δύο κυλίνδρους μεμβράνης. Επιτυγχάνοντας αλληλεπικάλυψη μεμβράνης κατά 66%, ο χρόνος κάλυψης του δέματος μειώνεται κατά το ένα τρίτο. Χάρη στο προαιρετικό DuoWrap, τους διπλούς διανομείς μεμβράνης, το 7740 παρέχει έως 50% γρηγορότερη συσκευασία, σε σύγκριση με τα μοντέλα μονής μεμβράνης, ενώ ταυτόχρονα μειώνεται ο κίνδυνος σχισίματος της μεμβράνης κατά την τύλιξη. Το νέο σύστημα OptiSpeed επιτρέπει την τύλιξη σε υψηλότερες ταχύτητες περιστροφής του δέματος, παρακολουθώντας τη σταθερότητα της περιστρεφόμενης επιφάνειας, μέσω ενός επιταχυνσιόμετρου

Εύκολη αντικατάσταση του κυλίνδρου μεμβράνης

τοποθετημένου επάνω στο πλαίσιο του τυλιχτικού. Η περιστροφή του δέματος αυξάνεται αυτόματα, ενώ το σύστημα, το οποίο είναι πατενταρισμένο από την Vicon, παρακολουθεί τυχόν αύξηση του φορτίου. Με τον τρόπο αυτόν υποδεικνύεται αν το δέμα χάνει την ευστάθειά του. Αν ανιχνευτεί αστάθεια, το σύστημα αυτόματα μειώνει την ταχύτητα σε ασφαλές επίπεδο. Αυτό σημαίνει ότι, κατά την τύλιξη σε χωράφια με ανηφορική κλίση ή στην περίπτωση κακοσχηματισμένων δεμάτων, η ταχύτητα θα χαμηλώνει αυτόματα, ενώ σε επίπεδα χωράφια και για καλοσχηματισμένα δέματα, η ταχύτητα θα αυξάνεται χωρίς κίνδυνο.

Βραβείο SIMA 2017

DuoWrap

Μοντέλα

OptiSpeed

Λειτουργίες

Τραπέζι τύλιξης

Φόρτωση

Χειριστήρια υπολογιστή (C) με δυνατότητα προγραμματισμού

Αναρτώμενο

Φορτωτής

Περιστρεφόμενα τυλιχτικά 7710 7730 7740

Χειροκίνητο χειριστήριο καλωδίου (M) Ηλεκτροϋδραυλικό joystick (J) Ηλεκτροϋδραυλικό joystick (J) Χειριστήρια υπολογιστή (C) με δυνατότητα προγραμματισμού

Συρόμενο Συρόμενο

Πλευρικός βραχίονας φόρτωσης Ρυθμιζόμενος πλευρικός βραχίονας φόρτωσης

Τυλιχτικό με σύστημα δορυφόρου 7820

Ηλεκτροϋδραυλικό joystick (J)

Αναρτώμενο

Αυτόματης φόρτωσης

7850

Χειριστήρια υπολογιστή (C) με δυνατότητα προγραμματισμού

Συρόμενο

Μπροστινοί βραχίονες φόρτωσης

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ

87


Στρογγυλά δέματα διαμέτρου 2,10 Οι διαστάσεις του Kverneland 864 έχουν αυξηθεί από κάθε άποψη με την προσθήκη ενός τεράστιου θαλάμου μεγέθους 4,2 κ.μ. Χειρίζεται στρογγυλά δέματα, διαμέτρου 2,10.

Έως 25 μέτρα απόσταση εμφύσησης* Με μια πλήρως ανασχεδιασμένη διαμόρφωση τυμπάνου και σφονδύλου, προσφέρει σημαντικά υψηλότερη δυναμικότητα και εντυπωσιακές αποστάσεις εμφύσησης έως 22-25 μέτρα*.

Σύστημα ελέγχου τροφοδοσίας τυμπάνου Μεγαλύτερη χωρητικότητα Το μέγεθος του περιβλήματος του σφονδύλου και των πτερυγίων εμφύσησης αυξήθηκε, προκειμένου να υποστηριχθεί η αύξηση της χωρητικότητας σε σύγκριση με παλαιότερα μοντέλα, ο χειρισμός περισσότερου υλικού σε μεγαλύτερη ταχύτητα και η αποδοτική μεταφορά του υλικού στη γλίστρα.

Το σύστημα ελέγχου τροφοδοσίας τυμπάνου (DFCS) παρέχει λειτουργία χωρίς εμφράξεις. Ελέγχει τη ροή του υλικού μέσα στον σφόνδυλο κατά την εκκίνηση, για την αποφυγή εμφράξεων πριν ο σφόνδυλος αναπτύξει πλήρη ταχύτητα.

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΙΣ ΔΕΜΑΤΩΝ-ΑΧΥΡΟΚΟΠΤΙΚΑ Υψηλές προδιαγραφές 88

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ


ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΙΣ ΔΕΜΑΤΙΩΝ

3 6 5

4

1

2

1

Σφόνδυλος Ο σφόνδυλος, διαμέτρου 1,55 μέτρων, διαθέτει 6 πτερύγια φυσητήρα, τα οποία εξασφαλίζουν έντονη εκκένωση με πίεση για αποδοτικότερη κατανομή του υλικού και άριστο καθαρισμό του περιβλήματος του σφονδύλου.

3

Μοναδικός σχεδιασμός τυμπάνου Η σειρά 850 της Kverneland περιλαμβάνει μια μοναδική διαμόρφωση τυμπάνου - μαχαιριού, όπου τα μαχαίρια αναρτώνται επάνω σε γωνιακούς δακτυλίους, ώστε να περνούν από μια σταθερή «χτένα» και στις δύο πλευρές.

2

Ταινία Μεταφοράς Η ταινία μεταφοράς συνδυάζει αλυσίδα και ιμάντα πυθμένα με υδραυλική μετάδοση κίνησης, με μεταβαλλόμενη ταχύτητα και δυνατότητα ανατροπής. Η σχέση μεταξύ της ταινίας μεταφοράς και των τυμπάνων τεμαχισμού σχεδιάστηκε προσεκτικά, για να εξασφαλιστεί η ομαλή ροή υλικού. Η ταινία μεταφοράς κινείται επάνω σε δύο πλάκες ολίσθησης, κατασκευασμένες από ειδικό πλαστικό υλικό ‘UltraGlide', για μείωση της τριβής και αύξηση της διάρκειας ζωής της αλυσίδας.

4

Κιβώτιο δύο ταχυτήτων Προκειμένου να παρέχουν τη σωστή ταχύτητα σφονδύλου για στρώσιμο και τάισμα, όλοι οι καταστροφείς δεματιών διαθέτουν ένα κιβώτιο δύο ταχυτήτων (επιλογή 852). Σε μικρότερες ταχύτητες, ο σφόνδυλος εξασφαλίζει μετρούμενη ροή χορτονομής ή άχυρου για το τάισμα οικόσιτων ζώων. Σε υψηλότερες ταχύτητες, παράγεται ισχυρή ροή αέρα που εξασφαλίζει την αποτελεσματική κατανομή κατά το στρώσιμο.

5

Περιστρεφόμενος ή πλευρική χοάνη Οι καταστροφείς δεμάτων της Kverneland μπορούν να διαθέτουν είτε περιστρεφόμενη είτε πλευρική χοάνη, οι οποίοιες είναι αμφότερες κατάλληλες για στρώσιμο και τάισμα. Η περιστρεφόμενη χοάνη επιτρέπει στον χειριστή να κατευθύνει με ακρίβεια τα υλικά στρωσίματος σε διαφορετικά μη προσβάσιμα σημεία του κτιρίου. Το πτερύγιο στο άκρο της περιστρεφόμενης χοάνης λειτουργεί με έναν ηλεκτρικό ενεργοποιητή, ενώ η περιστροφή 280° της χοάνης λειτουργεί υδραυλικά.

6

Σε πλήρη έλεγχο Στο επάνω μέρος του τερματικού ελέγχου, το οποίο βρίσκεται μέσα στην καμπίνα του γεωργικού ελκυστήρα, τα 853 Pro και 856 Pro της Kverneland διαθέτουν έναν επιπρόσθετο διακόπτη ελέγχου με τηλεχειρισμό για την αλυσίδα δαπέδου και τη ράμπα εξόδου. Η ικανότητα χειρισμού αυτών των λειτουργιών απευθείας από το πλάι του μηχανήματος εξοικονομεί πολύτιμο χρόνο κατά τη φόρτωση. ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ

89


ΤΕΜΑΧΙΣΤΕΣ ΔΕΜΑΤΩΝ 852 Ο αναρτώμενος καταστροφέας δεμάτων 852 της Kverneland σχεδιάστηκε ειδικά για την εργασία με άχυρο, για εργασίες στρωσίματος. Ο θάλαμος των 2 m3 παρέχει γρήγορη και εύκολη φόρτωση δεμάτων και η ράμπα εξόδου προσφέρει τη δυνατότητα μεταφοράς ενός επιπλέον δέματος για βελτιωμένη αποδοτικότητα.

ΤΑΙΣΜΑ Ένας κόσμος ευκαιριών! Η σειρά καταστροφέων δεματιών της Kverneland σχεδιάστηκε για να προσφέρει την ευελιξία που απαιτείται, προκειμένου να μειωθεί το κόστος στρωσίματος, ταΐσματος και εργασίας σας. Το Kverneland 852 είναι ο ειδικός στο άχυρο που χρησιμοποιείται για στρώσιμο, τα Kverneland Taarup 853 & 856 προσφέρουν μια ευέλικτη λύση για στρώσιμο και τάισμα κατά την εργασία με δεματιασμένο άχυρο, σανό ή φρέσκο χόρτο και ενσίρωμα. Με χωρητικότητες 2, 3 και 6 m³, και την επιλογή αναρτώμενων και συρόμενων εκδόσεων, υπάρχει ένα μοντέλο για όλες τις απαιτήσεις. Επίσης, με δύο επιλογές χοάνης εκκένωσης, η σειρά 850 της Kverneland προσφέρει όλη την απαιτούμενη ευελιξία.

90

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ

Kverneland 853 Το 853 της Kverneland, μηχάνημα 3 m3, σχεδιάστηκε ειδικά για την κατανομή άχυρου, χόρτου και χορτονομής. Πρόκειται για μια ευέλικτη και αποδοτική λύση για στρώσιμο και τάισμα κατά την εργασία με δεματιασμένο άχυρο, χόρτο ή χορτονομή και συμπαγή χορτονομή.

853 Pro - 856 Pro Η σειρά καταστροφέων δεμάτων Pro περιλαμβάνει ένα δυναμικό πακέτο νέων χαρακτηριστικών, όπως το νέο σχέδιο του σφονδύλου, η νέα περιστρεφόμενη χοάνη 3 σταδίων, το πατενταρισμένο σύστημα ελέγχου τροφοδοσίας και ο έλεγχος της ράμπας εξόδου και της αλυσίδας δαπέδου με τηλεχειρισμό. Επίσης, στο 853 Pro προστίθεται το σύστημα ελέγχου τροφοδοσίας τυμπάνου (DFCS).


ΤΕΜΑΧΙΣΤΕΣ ΔΕΜΑΤΩΝ

ΣΎΣΤΗΜΑ ΕΛΈΓΧΟΥ ΤΡΟΦΟΔΟΣΊΑΣ ΤΥΜΠΆΝΟΥ (DFCS) ΧΩΡΊΣ ΕΜΦΡΆΞΕΙΣ Κατά τη φόρτωση, ενεργοποιείται το DFCS, πράμα που σημαίνει ότι η χτένα βρίσκεται σε χαμηλή θέση. Αυτό εξασφαλίζει την ελαχιστοποίηση των εμφράξεων του σφονδύλου κατά τη διεργασία εκκίνησης με υλικά χαλαρής σύστασης. Μόλις ο σφόνδυλος βρεθεί σε ικανοποιητικό επίπεδο, το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να πατήσετε ένα πλήκτρο και τα «δάκτυλα» του DFCS σταδιακά θα απεμπλακούν και θα ανοίξουν για πλήρη ροή μέσα από τον σφόνδυλο. Η σταδιακή απελευθέρωση των «δακτύλων» προσφέρει πιο ήπια εκκίνηση, προστατεύοντας το μηχάνημα και ελαχιστοποιώντας τον κίνδυνο εμπλοκής του. Ένα αξιόπιστο και απλό σύστημα που απαιτεί ελάχιστη συντήρηση!

Σφόνδυλος καταστροφέα δεμάτων της Kverneland

Με απεμπλοκή του DFCS

Μοντέλα

Χωρητικότητα (m³)

ΤΕΡΜΑΤΙΚΌ ΕΛΈΓΧΟΥ Το κιβώτιο ελέγχου είναι ένα τερματικό εύκολης εκμάθησης, το οποίο εστιάζει στη λειτουργικότητα και την απλότητα. Το κιβώτιο ελέγχου σας παρέχει πλήρη έλεγχο όλων των λειτουργιών από την καμπίνα του γεωργικού ελκυστήρα. Τα μοντέλα Pro διαθέτουν έλεγχο με τηλεχειρισμό για τον κινούμενο πυθμένα και τη ράμπα εξόδου στον τυπικό εξοπλισμό τους.

Με εμπλοκή του DFCS

Χρήση

Απόσταση εκκένωσης με φύσημα (μέτρα)

Απλό και διαισθητικό

Χοάνη

Καταστροφείς /τροφοδότες δεμάτων Kverneland 852

2

Τάισμα

18

Πλευρική ή περιστρεφόμενη χοάνη

Kverneland 853

3

Στρώσιμο και τάισμα

18

Πλευρική ή περιστρεφόμενη χοάνη

Kverneland 853 Pro

3

Στρώσιμο και τάισμα

25

Πλευρική ή περιστρεφόμενη χοάνη

Kverneland 856 Pro

6

Στρώσιμο και τάισμα

25

Πλευρική ή περιστρεφόμενη χοάνη

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ

91


i M Farming

Η ΣΕΙΡΆ ΤΕΡΜΑΤΙΚΏΝ ΓΕΝΙΚΉΣ ΧΡΉΣΗΣ ISOBUS

ISOMATCH TELLUS PRO* Ένα μοναδικό τερματικό για: • Αυτόματη διεύθυνση του γεωργικού ελκυστήρα • Αυτόματος έλεγχο τμημάτων • Αυτόματο έλεγχο μεταβλητής ταχύτητας • Διαχείριση εργασιών και τεκμηρίωση 92

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ

Πιστοποίηση AEF


Λειτουργικότητες ISOBUS για όλα τα τερματικά IsoMatch

ISOMATCH TELLUS GO Το πρώτο σας βήμα στη γεωργία ακριβείας. Ο έλεγχος των εξαρτημάτων ποτέ δεν ήταν τόσο εύκολος.

Με την εφαρμογή γεωργίας ακριβείας, IsoMatch GEOcontrol, αποκομίζετε τα μέγιστα οφέλη από τα μηχανήματα και τις καλλιέργειές σας, και επίσης εξοικονομείτε κόστος σε λιπάσματα, χημικά και σπόρους.

TC-SC

Έλεγχος τμημάτων Έως 24 τμήματα μπορούν να ενεργοποιούνται/ απενεργοποιούνται αυτομάτως, για να αποφευχθεί η αλληλεπικάλυψη.

TC-GEO

Έλεγχος μεταβλητής ταχύτητας Η σωστή ποσότητα σπόρων, λιπάσματος και χημικών στο σωστό σημείο.

TC-BAS Διαχείριση εργασιών

και τεκμηρίωση Μπορεί να γίνει αποθήκευση και ανταλλαγή των δεδομένων εφαρμογής και χωραφιού για την εργασία που εκτελείται.

ISOMATCH TELLUS Διπλή οθόνη αφής για βέλτιστη άνεση του χειριστή. Ταυτόχρονη προβολή και έλεγχος δύο μηχανημάτων ή διαδικασιών.

Προαιρετικός εξοπλισμός IsoMatch

Κάντε το τερματικό γενικής χρήσης IsoMatch ακόμα πιο πλήρες.

Κεραία DGPS

Ελαφριά ράβδος για χειροκίνητη καθοδήγηση

Σύνδεση κάμερας

Σύνδεση έως 4 καμερών

Μόνο για το IsoMatch Tellus

ISOMATCH TELLUS PRO* Η υπερσύγχρονη πλατφόρμα για τις εξελισσόμενες εφαρμογές της γεωργίας ακριβείας. Γίνετε επαγγελματίας στην αύξηση της αποδοτικότητας. * Περιορισμένη διαθεσιμότητα σε ορισμένες αγορές.

USB για σύνδεση με τοπικά WiFi

IsoMatchGlobal

IsoMatchInLine

IsoMatchEye

IsoMatchMultiEye

IsoMatchWireless

IsoMatch AutoDrive-E* Αυτή η λύση αυτόματης οδήγησης του τρακτέρ διατίθεται σε συνδυασμό με το IsoMatch Tellus PRO*. Το IsoMatch AutoDrive-E*, το οποίο αναπτύχθηκε για οποιοδήποτε γεωργικό ελκυστήρα, θα φέρει ένα νέο επίπεδο άνεσης και αποδοτικότητας.

Πλήρης έκδοση στα τέλη του 2017.

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ

93


ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ & ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ Τεχνική υποστήριξη Μόλις το μηχάνημα φύγει από το κατάστημα, οι ταλαντούχοι αντιπρόσωποί μας βρίσκονται δίπλα σας, για να σας παράσχουν όλα όσα χρειάζεστε για να διατηρήσετε το μηχάνημά σας σε λειτουργία.

Πάντα στη διάθεσή σας Με πάνω από 70.000 ανταλλακτικά στο απόθεμά μας, στο κέντρο διανομής μας στο Μετς της Γαλλίας, θα είμαστε πάντοτε έτοιμοι να εφοδιάσουμε τον τοπικό αντιπρόσωπό σας με τα ανταλλακτικά που χρειάζεστε, 24 ώρες το 24ωρο και 7 ημέρες την εβδομάδα!

Γνήσια ανταλλακτικά Τα γνήσια ανταλλακτικά θα λειτουργούν και θα ταιριάζουν πάντοτε όπως προβλέπεται και είναι εγγυημένο ότι με αυτά το μηχάνημά σας θα λειτουργεί με τον καλύτερο τρόπο. Τα ανταλλακτικά μας παράγονται ώστε να έχουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Προτεραιότητά μας η ποιότητα Τα γνήσια ανταλλακτικά της Kverneland σχεδιάζονται και κατασκευάζονται βάσει ενός ενιαίου υψηλού προτύπου, βασισμένου σε πάνω από 130 έτη εμπειρίας στην κατεργασία του χάλυβα - για να σας προσφέρουμε τα καλύτερα δυνατά ανταλλακτικά για το μηχάνημά σας.

Συνεχής και αδιάκοπη διαχείριση εμπορευμάτων Είμαστε πολύ υπερήφανοι για τις υψηλές επιδόσεις των υπηρεσιών αποστολής μας και μπορούμε να σας εγγυηθούμε αποστολή την επόμενη μέρα σε όλη την Ευρώπη, για όλες τις επείγουσες παραγγελίες μας.

Πληροφορίες οnline Η αναζήτηση είναι η κεντρική πηγή μας για την εύρεση όλων των εγγράφων, των τεχνικών πληροφοριών και των καταλόγων ανταλλακτικών για το μηχάνημα της Kverneland που αγοράσατε. Όλες οι απαντήσεις βρίσκονται εύκολα, μόνο με μερικά κλικ!

ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ & ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ Διατηρούμε το μηχάνημά σας σε καλή κατάσταση λειτουργίας! Όταν αγοράζετε

ένα μηχάνημα από την Kverneland, μην περιμένετε να λάβετε μόνο το μηχάνημα. Θα έχετε πλέον στο πλευρό σας ένα τεράστιο σύστημα υποστήριξης που θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να διατηρήσει το μηχάνημά σας σε λειτουργική κατάσταση και για να βγάλετε τη σεζόν με ασφάλεια. Ο αντιπρόσωπος της Kverneland της περιοχής σας γνωρίζει το μηχάνημά σας με κάθε λεπτομέρεια και θα σας παράσχει με προθυμία βοήθεια, συμβουλές και ανταλλακτικά, για να βεβαιωθεί ότι το μηχάνημά σας λειτουργεί στο μέγιστο και με βέλτιστη δυναμικότητα. Διαθέτει όλα τα ανταλλακτικά που θα χρειαστείτε και ανεφοδιάζεται από την παγκόσμια υπηρεσία διανομής μας. 94

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ


ΈΝΑΣ ΚΟΡΥΦΑΊΟΣ ΠΑΓΚΌΣΜΙΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΉΣ ΓΕΩΡΓΙΚΏΝ ΜΗΧΑΝΗΜΆΤΩΝ 1 Kverneland Group Klepp 2 Kverneland Group Norge 3 Εφεδρική αποθήκη Klepp 4 Kverneland Group Danmark 5 Kverneland Group Kerteminde 6 Kverneland Group Sverige 7 Kverneland Group UK 8 Εφεδρική αποθήκη HB 9 Kverneland Group Ireland 10 Kverneland Group Deutschland 11 Kverneland Group Soest 12 Kverneland Group International 13 Kverneland Group Gottmadingen 14 Kverneland Group België 15 Kverneland Group Nieuw-Vennep 16 Kverneland Group Benelux 17 Kverneland Group Mechatronics 18 Kverneland Group Italia 19 Kverneland Group Ravenna 20 Αποθήκη Ravenna 21 Kverneland Group Ibérica 22 Εφεδρική αποθήκη Ibérica 23 Kverneland Group France 24 Kverneland Group Les Landes Génusson 25 Αποθήκη Metz

Kverneland Group Ο Όμιλος Kverneland έχει ισχυρή παγκόσμια, αλλά και τοπική παρουσία. Ο Όμιλος διαθέτει εταιρείες πωλήσεων σε 17 χώρες και πραγματοποιεί εξαγωγές προς επιπλέον 60 χώρες. Τα προϊόντα παράγονται σε 9 εργοστάσια, τα οποία λειτουργούν ως εξειδικευμένα κέντρα τεχνογνωσίας με στενούς δεσμούς μεταξύ των τομέων παραγωγής, Έρευνας & Ανάπτυξης και διαχείρισης προϊόντων. • Μονάδα Παραγωγής/Κέντρο Τεχνογνωσίας • Εταιρεία Πωλήσεων • Αποθήκη Ανταλλακτικών

26 Kverneland Group Polska 27 Kverneland Group Czech Κοινοπραξία, εν μέρει ιδιόκτητη 28 Kverneland Group Slovakia Κοινοπραξία, εν μέρει ιδιόκτητη 29 Kverneland Group Hungária

30 Kverneland Group CIS 31 Kverneland Group Lipetsk 32 Εφεδρική αποθήκη Russia 33 Αντιπρόσωπος Kverneland Group Γραφείο Πεκίνου 34 Kverneland Group Daqing


ΑΓΡΟΤΙΚΈΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΌΤΗΤΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΎ ΕΠΙΠΈΔΟΥ

www.kverneland.com

Terra.com.gr - Σειρά προϊόντων Kverneland 2018  

Σειρά προϊόντων Kverneland 2018

Terra.com.gr - Σειρά προϊόντων Kverneland 2018  

Σειρά προϊόντων Kverneland 2018

Advertisement