Page 1

Itthi Poldeenana Portfolio


Itthi Poldeenana Work Experience 2013 - Present

Project Manager KUU Shanghai, China

2012

Architectural Assistant NTB Architects, Bangkok, Thailand

Education 2008 - 2012

International Program in Design and Architecture, Chulalongkorn University, Bangkok, Thailand Bachelor of Science in Architectural Design GPA: 3.64 (1st Class Honours)

2002 - 2008

Ekamai International School, Bangkok, Thailand (2nd Class Honours)


Khlong Toei Community Center

1

Sakhla Village Community Learning Center

2

Bottle-ring

3

Slip Away Park

4

Live Sketch

5

Ninghai Six Senses Resturant

6

Import / Export Shelther Installation

7


1

Khlong Toei Community Center The studio focuses on improving informal settlements in Khlong Toei, the biggest slum in Thailand. After having a site analysis workshop with ETH students and Urban-Think Tank, the direction of the design does not touch only the physical form and/or the contextual aspect, but also the way of making project become realized. Therefore to keep it realistic as much as possible, the programs proposed would fit in the context and sponsored by organization or company. The site is an empty plot under a highway, which cut through by a railway running between and along the highway’s columns. It is located between the city and informal settlement, where people from Khlong Toei would pass on their way to work in the city. The proposed programs are bicycle borrowing center, studying room, television rooms, and toilets. These programs sound simple, but in fact are very sustainable and attractive to the people around the site. Concept of gathering could mean to shared spaces and utilities, causing a less electric consumption. This generate interaction of people living inside and outside of Khlong Toei. This would also improve the image of informal settlements as each of them will use a bicycle to engage the city. Last but not least, the architectural language is very site specific. The design celebrates the larger than life structure of city infrastructure. With lighting fixtures hanging from highway structure and frosted glass roofs, the light shine to both inside the room and to the surrounding.

Academic Work 2011 Bangkok, Thailand Professor : Kerrie Butts + Nilay Mistry In Collarboration With : Urban - Think Tank + ETH


Programs / Sponsoring Company Study Room

- Formal residents and students could volunteer for teaching Khlong Toei’s kids - This could create relationship between people and loyalty to the site

Bicycyle Center

- Marketing firm use bicycle flag instead of billboard - Bicycles help changing the image of the community - Save traveling time and cost

Television Room and Gathering Space

- Interacting space for community - Sustainable, since it helps saving electricity cost of the whole community by sharing common utilities

Benefiting Company and Community Engage the city by “Khlong Toei” stylish vehicle

?

Engage the city with the update on last night show

Flow of people through the site


bicycle center

railway street to the community

ramp to the highway

toilet

television room / gathering space

ramp down from highway

study room 1 Design Parameter

2

The form is constrained by streets on both side and a railway which cut through the middle. The height is kept to only one level, which will allow the light from the highway to spread throughout the projects.

The study room and television room are closer and are exposed more to the community street. This should attract the intension of the people passing by as well as sharing the light to the context. The less active programs such as toilet and bicycle center are pushed toward the other side.

3 Deforming

4

5

By creating central space, every programs face each other and establish the dialouge between forms. The bicycle parking is exlarged by extending the wall and filling the space between two columns.

The pavement and ground cover emphasize the project from the surrounding environment. The new path is a grass stripe flowing along the railway, the community members no longer need to walk on the street.

Circulation and Pavement

Program Positioning

Material

The materials are pebbles and wood pallets found on the site. The lighting fixtures and projector are hung from the highway. This allows the light to spread around the site context and to shine through the frosted glass roof of each unit.

projector screen on the column glass wall facing screen

drop-off entrance


A

Bicycle Center

Toilet

green = wifi area

blue = screen area yellow = light area

B

B’ Study Room

A’

Television Room

purple = audio area

Ground Floor Plan


Section A- A’


Window Detail Plan

South Elevation


Lighting Fixture Plan

Section B- B’


2

Sakhla Village Community Learning Center The site, a historic suburban village is close to the Gulf of Thailand, with many canals running throughout. It depends on and is affected by the sea level. Looking back in its economic history, the village was once a farming one. Later around 1950, the villagers tended to work on salf farms due to the higher profit and favorable sea level. Later the gradual rise of sea level disallowed the salt production, plus the houses once in a while got flooded by the high tide. People find their way out through crab and blood cockle farming. Lately, the decrease in the product amount due to the trashes in the canal. This is a major problem affecting both environment and economy. In order to avoid the flood, instead of elevating the structure, the learning center design propose solid unpainted wall for the ground floor. Natural light and wind would pass through the windows and entraces both unreachable by flood. The program and circulation are laid out to take into account existing adjacent buildings and natural factors. The landscape of the campus act as a passive trash trap. The activities and the approaches to the center differs in the accordance with the change in the tidal phenomenon.

Academic Work 2010 Samut Prakan, Thailand Professor : Kerrie Butts


Due to the site analysis, the abundant trashes polluted the water and causes the decrease of the food production. It also spread around the area after the flooding. Therefore the trash trap, intregrated into architectural language and storage are proposed to solve the problem. Required Programs

Proposed Programs

Strategy People sell trashes to recycling company, improving village’s ecology and economic.

classrooms

market

exhibition space / library

trash trap

studio

trash department

toilet

trash storage

Market, administration, and trash storage are located to the more public side, near the road. Trash traps are scattered around empty space on the site.

Flooding spread trashes

Trashes stuck in the trap

Sell trashes at the storage for further recycle process

administrative office

teacher room / storage

Every programs are rotated to contradict with the surrounding axis. The rooms recieve cross ventilation and act as a visual wall for the existed courtyard.

Trap as seating

trash storage

$

toilet

Programs Arrangement

dio

stu

s om

sro

s cla

ary il br

m

et ark

ce

oďŹƒ


1

2

3

Library and 3 classrooms are lifted up, allowing more sunlight, better view and ventilation. Their axises are rotated back to the context’s axis to compromise to the surronding. The floor height of the community center is on the same level as the adjacent school.

The open air market is moved to under the shade of the classroom. The circulation path is laid out on the ground floor, concrete tubes are the lower path, undisturbed by the flood. On the upper floor, the path is open air, creating different emotions for the users.

The path connected between two building is established. It creates the flow throughout the upper floor of the projects and the context. The outdoor workshop rests on the upper floor space due to its infrequent usage.

4

5

The refinement of forms lessens the monumentality, and at the same time creates dynamic visual. The road is added to the void space. Its direction helps drivers to experience the architecture in different perspectives.

The bridge allows passenger boat to enter the site while there are high flood. Trash traps scatter around the void space. Without flood, villagers use the as gathering spaces. The market, gathering space, and ways of transportation are related to time and water level.


Physical trap testing

Reduction of trap contour

Form Taxonomy Step

Slope

Ramp

Extending Step


C

D

B’

A’ A

B Ground Floor Plan C’

D’


boat ride throughout the site slope of the traps helps collects trashs once the water decress

Section A - A’

elevated path unreachable by the flood

Section B - B’


cross ventilation new spatial relationship establish according to water level

trash trap takes the outline of the empty spaces, offset inward, and extrude downward

Section C - C’

Section D - D’


C

D

B’

A’ A

B First Floor Plan C’

D’


3

Bottle-Ring A competition hosted by UNICEF, which believes that the creative improvement of school facilities would benefit the enjoyable learning experience and increase the learning ability of African children. In respons to the brief, I explored on the possibility of DIY architectural elements and furnitures. One of the results is a prototype of light-weight plastic chair made from left-over plastic bottles. It weights around 1 kg. and could be assembled anywhere using a plastic or selfmade rope. The most considered aspects for the brief are flexibility, applicability and mobility. Therefore, the design maintains open ended solutions. Local people are able to apply their local creativity via colors and pattern which fits their daily lifestyle. The plastic bottles are abundant resources, worldwide. The form and weight of the product could be carried on a long distance by children.

front elevation

side elevation

The design appreciates the physical attributes of the trash and the simple and effective metamorphosing.

plan

Academic Work 2010 UNICEF Design Competition - Designing for Education Professor : Kerrie Butts

plastic ring

plastic string


Bottle-Ring Furniture Manuel 1. clean the plastic bottle

2. cut into rings of appropriate thickness

initial design for plastic chair

pattern created by layering the plastic string

3. punches 8 holes around the rings

the string weave the plastic rings with the grid system creating a warp effect due to gravity

4. place the ring together and tied them up

5. add another level and continue to explore on form and color

the string helps tightening the plastic rings and flatten it


Zulu Tribe : Children Chair

Tazania Tribe : Partition Wall

pattern created by layering the plastic string


4

Slip Away Park The brief is to design a pocket park in the given site used, by the time, as a motorcycle parking lot and storage, in the heart of the city. Given everyday city life in Bangkok, where facing different facades and vertical buildings becomes daily routine, the design aim to relieve people and give them an escape. The design proposes a pocket park to let people spend their break time to the fullest peace. A site is a small plot of land surrounded by building’s walls, accessible fromm the main street through a narrow passage. The sky bridges the relationship between the site and nature. Compatible to the site’s characteristics, the design solution transforms into 6 long vertical tubes that engulf people inside them and let them experience different atmospheres. Inside the tubes, users would be lit by natural light, framed to the open sky, and kept in silence from the surrounding city’s noise at the same time, enchanted by their echoed noise.

Academic Work 2009 Bangkok, Thailand Professor : Will Patera


!

site analysis focus on the view toward the sky from the narrow space between buildings

N

the site lacks good view or any natural factor for good pocket park. it is narrow and surrounded by corrugated metals.

N

S

creating each tube according to sun’s solstic and equinox makes each of them different in its angle.

S

N

arranging the tubes in suitable positions on site and surrounding context. looking up from inside the tube, clear sky could be seen with least clue of building facades.

N

Taxonomy winter solstice 12.00 winter solstice 13.00 N

S

equinox 12.00 equinox 13.00 summer solstice 12.00

summer solstice 13.00

!

Design Process

slanting degree of each tube

!

!

the view from inside the tube always prevented from the building facade and maximized the sky

expansion of each tubes in x , y direction

expansion and contractiong of each tubes in z direction


A

A’

Ground Floor Plan

Roof Plan

Section A - A’

distortion of the tube to form seatings

cable structure applied

!


5

Live Sketch

Personal Work Architectural sketches include details, plan, section and elevation, which I often accompany with my own interpretation and memorial note.


6

Ninghai Six Senses Resturants The studio is invited to design a Chinese resturant and a Western resturant as a part of Ninghai Six Senses Resorts. Due to the surrounding mountainous landscape of the site, the concept is to create a built environment which blend in with the existing step fields. Avoiding one big roof slab and monumental language, the roof and floor are broken down into steps with curve contour lines. The design celebrates the existing contour line of the site, while naturally approaching the functional aspect of the step. The kitchen situated at the underground floor, creating a free floor plan. In term of space, steps are scatter around the area, maximizing flow of people. While the floor steps are meant to be a part of the seating area, the roof steps’ gap allow natural light to the interior space. Glass walls and round columns helps create the impression of floating green roofs.

Professional Work 2013 Ninghai, China Architectural Practice : KUU Participated In : Conceptual Design, Presentation, Design Development, Construction Drawing


Gap between the roof slab allow light to shine to the space eventually Green Roof Another layer of designed stepped terrane

The overall form of the two resturants blend in with the natural landscape.

Natural stepped terrane are kept as a starting point which leads to the variation in zoning and programs planning. After the layout, the terranc is, then, adapted to create different spaces and usage.

Chinese Resturant Section

Western Resturant Section


Western Resturant Flux and Flow Plan

South Elevation


7

Import / Export Shelther Installation The project is a part of a design and built summer program courses, which aim to design an installation, framed by the limitation of weight and size of the luggages allowed by the airline for 12 students. The design process concern the function, form, material, and assembling method, which we tested by many study models and 1:1 joint prototypes. It is then constructed manually in metal shop by the students. The installations could be adapted into various usage such as pavilion, shelther, and roof. The cable and aluminium tube are the selected materials, since they are the most suitable for tension and compression forces. Along with assembling tools, the installations are disassembled and packed into well designed bags, sloted and coded for each components. We site specifically installed the work in Cornwall, The Old Truman Brewery in London, and Chulalongkorn University in Bangkok. Later each components were given away to every students.

Academic Group Work 2009 London, Cornwall, Bangkok Professor : John Lawlor

100 kg


Installation in Cornwall


Production Process


special aluminium bend piece x 2 roof frame aluminium flat x 4 aluminium joint x 39 50 cm aluminium tube x 4 aluminium flat x 18 special aluminium bend piece x 2 80 cm aluminium tuybe x 16 05 RABBIT PART tube 80 cm nt x 14 70 cm aluminium xstainless 2 steel x 5 aluminium join x 14 stainless steel joint x 2 cm aluminium tube x 4 aluminium cm aluminium tube 50 x 4 cm aluminium tube 80 cm aluminium tube x 4 x 9 joint x 4 80 cm aluminium tube x 4 ecial aluminium bend piece x 5 50 cm aluminium x 2 cm aluminium tube x 4 41.5 cm aluminium tube x 4 bend piece50 stainless steel bend piece x 4 special aluminium bend piece x 5 customize aluminium piece x 4 6 BASE FRAME PART aluminium joint x 16 aluminium flat x 4 bend piece x 2 50 cm aluminium

back part 80 cm stainless steel x 5 stainless steel joint x 2 80 cm aluminium tube x 4 07 CABLE 200 m bend piece x 2 50 cm aluminium stainless steel bend piece x 4

80 cm aluminium tube x 4 50 cm aluminium tube x 12 costomize aluminium piece x 4 50 cm aluminium bend piece x 2 stainless steel bend piece x 4

08 ANCHOR 01 MESH

02 ROOF FRAME

base frame part aluminium joint x 16 aluminium flat x 4 80 cm aluminium tube x 4 50 cm aluminium tube x 12 customize aluminium piece x 4 50 cm aluminium bend piece x 2 03 PIGbend PART aluminium joint x x 84 aluminium joint x 39 stainless steel piece aluminium flat x 18 80 cm aluminium tube x 16 70 cm aluminium tube x 2 50 cm aluminium tube x 9 41.5 cm aluminium tube x 4) costomize aluminium piece x 4 50 cm aluminium bend piece x 2 special aluminium bend piece x 2

aluminium flat x 4 50 cm aluminium tube x 4 special aluminium bend piece x 2

cable 200m anchor

Tools

04 ROOF FRAME PART aluminium joint x 14 80 cm aluminium tube x 4 50 cm aluminium tube x 4 special aluminium bend piece x 5

Module 01

Angle Parts

05 RABBIT PART

Module 02

06 BASE FRAME PART

80 cm stainless steel x 5 stainless steel joint x 2 aluminium joint x 4 80 cm aluminium tube x 4 50 cm aluminium bend piece x 2 stainless steel bend piece x 4

Module 03

aluminium joint x 16 aluminium flat x 4 80 cm aluminium tube x 4 50 cm aluminium tube x 12 costomize aluminium piece x 4 50 cm aluminium bend piece x 2 stainless steel bend piece x 4

Module 04

Roof Plan

Side Elevation

Exploded Axonometric

Module Diagram


cutter scissors cable big anchor pliers

tube cutter

frame base steel connection

mesh&panel 50cm 144.5째 131.7째

stainless

155.5째 screwdriver

70cm

measuring tape

customized piece

80cm

ruler

pliers

128.9째

small anchor drill red nylon cable

file

Tools

flat end light bulb nut&bolt

frame roof steel connection

Special Pieces

thightener joint metal joint

Module 01/04

Front Elevation


Side Elevation


Exhibition in The Old Trumen Brewery, London


7

Think Outside the Brick Recently Ledakh was devastated by flood. Torrential water washed the venerable mud brick architecture. In the post-flood Leh reached a critical juncture where they have to decide wheather to rebuild the houses by concrete or mud bricks. We collaborated with Ladakhi Art and Media Organization (LAMO) to research about mudbrick and to encourage the presservation of existing mud brick architecture as well as proposing the contemporary design of mud brick assemblage to avocate the use of mud brick. Via the process of trial and error, we design and manually made the new type of mud brick which provide the opportunities which typical mud brick does not have. The new mud brick allows the new pattern of the wall, which at the same time effect the whole architectural language and function. We then exhibited our works and researches in LAMO along with our mud brick construction manual.

Academic Group Work 2012 Ledakh, India Professor : Taylor Lowe + CamillĂŠe Lacadee In Collarboration With : The Ladakh Arts and Media Organisation [ LAMO ]


Variation in assembling the new mud brick

2.9 CM

12.1 CM

15 CM

Group Work : The possibility of stacking bricks for curve and corbel wall and

straight wall

curve wall

1/5 corbeled wall

1/3 corbeled wall

Personal Work : The possibility of stacking bricks for curve and corbel wall and

2013  

First Draft Portfolio

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you