Page 76

F E S T I VA L E R

Hva skjer?

© Martin Håndlykken/Visitnorway.com

Byfestivaler, landsbyfestivaler, ­rulle­skifestival, ­Nordens største mat­ festival, frukt- og lakse­fest, musikk­ festivaler i fleng, street art-festival, film­festival, vandrefestival, potet­ festival, tomat­festival, sports­ arrangementer i fjorden, på bygda og i byene, sykkelritt langs lang­strakte strender og opp hårnålssvinger fra Lysebotn. Det meste som er gøy, det blir det festival av! Og vi elsker festival­livet i Norge!

Kulturbyen Haugesund er trolig mest kjent for Sildajazzen og filmfestivalen, men frister i­midlertid også med vise- og lyrikkfestival, flere musikk­festivaler, Vikingfestivalen, blues­festival og Skudefestivalen. Stavanger og Sandnes var i 2008 europeisk kultur­ hovedstad, et vitnesbyrd til begge byers rike kultur­ liv og er trolig mest kjent for Gladmat-festivalen, ­Nuart-festivalen, Skifestivalen Blink, 100-ugå og Maijazz for å nevne noe.

Rogaland teater

Stavanger konserthus

­energi og kunst av ypperste kvalitet. Teateret

forestillinger året rundt. Foajekonserter og

Fylt med magi, skaperevne, kreativitet,

­engasjerer og begeistrer publikum. Rogaland ­Teater er stedet der det nye skapes og det ­kjente blir nytt! Teaterveien 1, Stavanger, rogaland-teater.no II/B4 76

Dans, pop, rock, klassisk musikk og familieomvisninger om sommer. Vakkert plassert langs

sjøen. Tre ulike saler, flotte foajeer og restauranten Spiseriet. Sandviga 1, Stavanger, stavanger-konserthus.no II/A1

Profile for itswaterful

Explore the south of Fjord Norway - It's waterful - norsk  

Den offisielle reisebrosjyren for Destinasjon Haugesund & Haugalandet, Reisemål Ryfylke og Region Stavanger. Norsk versjon.

Explore the south of Fjord Norway - It's waterful - norsk  

Den offisielle reisebrosjyren for Destinasjon Haugesund & Haugalandet, Reisemål Ryfylke og Region Stavanger. Norsk versjon.

Advertisement