PEPER magazine 2015

Page 14

Lazy breakfast Pancakes

Geroosterde bagels met zalm

Voor 12 stuks

1 citroen 3 eieren 125 g zelfrijzend bakmeel 150 ml melk ½ tl kaneelpoeder 1 el suiker 50 g boter 150 g blauwe bessen of ander fruit stroop • Halveer de citroen en ontvet hiermee een mengkom en de gardes van de Turmix of Dualit handmixer. Splits de eieren en doe de eiwitten in de ontvette mengkom. Doe de eidooiers in een beslagkom. • Klop de eiwitten in ca. 5 minuten glanzend en stijf. Was de kloppers af. Zeef het bakmeel boven de beslagkom, voeg de melk toe en klop tot een glad beslag. Klop het kaneelpoeder en de suiker erdoor en spatel tenslotte de stijfgeklopte eiwitten door het beslag. Hierdoor worden de pancakes extra luchtig. • Smelt een klontje boter in een grote koekenpan en schep hier 4 lepels beslag in voor pancakes van ca. 8 centimeter doorsnee. Zorg voor voldoende tussenruimte. Bak de pancakes in ca. 5 minuten aan beide kanten goudbruin en gaar. Bak de overige pancakes op dezelfde wijze. Serveer de pancakes met de blauwe bessen en de stroop.

ls de Een goede mixer, zoa dmixer Tur mix of Dualit han aster xM Mi ns ssio of Espre keuken en is onmisbaar in de pan om deze heerlijke cakes te maken. 14

14 Lazy breakfast.indd 14

Begin de dag goed met de Dualit NewGen toaster. Met deze handgemaakte Engelse toaster maak je niet alleen de lekkerste toast en rijkelijk belegde tosti’s maar kun je, door de ontdooistand, ook à la minute brood ontdooien. Het energiezuinige apparaat, waarbij je enkel de sleuven verwarmt die je daadwerkelijk gebruikt, is tevens voorzien van een speciale bagelstand. Het snijvlak van de bagels rooster je hiermee heerlijk krokant. Ideaal voor als je trek hebt in een lekkere bagel met roomkaas en gerookte zalm.

Yoghurt met homemade muesli

Deze gezonde en fruitige variant op kanten-klare muesli maak je heel makkelijk zelf met de Espressions voedseldroger. 100 g (zelf)gedroogde ananas 100 g (zelf)gedroogde mango 100 g (zelf)gedroogde peer 50 ml appel-, ananas- of perensap 2 el rietsuiker 1el honing ½ tl kaneelpoeder yoghurt aardbeien (optioneel) Snijd het gedroogde fruit in kleine stukjes en meng met het sap, de suiker, honing en kaneelpoeder. Verdeel het mengsel in een gelijkmatige laag over het siliconen droogmatje van de Espressions voedseldroger en leg deze op een droogrek. Laat 2-3 uur op 75 °C in de Espressions voedseldroger drogen totdat de muesli lekker krokant is. Laat afkoelen en verkruimel de muesli (luchtdicht verpakt is deze 2-3 weken houdbaar). Serveer de fruitmuesli met yoghurt en garneer eventueel met aardbeien.

Een relaxed ontbijt is natuurlijk niet compleet zonder een lekker kopje koffie, thee of een gezonde smoothie. Omdat smaken verschillen heeft IT&M b.v. diverse apparaten in het assortiment. Op koffiegebied is er de Moccamaster voor de lekkerste filterkoffie, en diegenen die de dag willen beginnen met een espresso of cappuccino hebben de keuze uit de Espressions Artista of ECM. Liever een kop warme thee? Dan biedt de Espressions Multi Kettle of de Dualit Architect waterkoker uitkomst. Een gezonde smoothie of een vitaminerijk sapje maak je snel en eenvoudig met de Espressions Power Blender Pro, de Dualit Blender, de Turmix sapcentrifuge of de Novis Vita Juicer. Waar je ook voor kiest, je begint de dag altijd goed! PEPER 2015

05-12-14 12:08


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.