Page 1

YH-utbildningar

2019


2

Innehållsförteckning

Sida 10-11 Frontend-utvecklare

Sida 18-19 Mjukvarutestare

Sida 4-5

Om IT-Högskolan

Sida 12-13 IT-Projektledare

Sida 20-21 .NET-utvecklare

Sida 6-7

Framtidsbransch

Sida 14-15 JavaScript-utvecklare

Sida 22-23 Webbutvecklare

Sida 8-9

Applikationsutvecklare till iPhone och Android

Sida 16-17 Javautvecklare

Sida 24-25 Yrkeshögskolan

Innehåll


InnehĂĽll

3


IT-Högskolan – Här startar din IT-karriär! IT-Högskolan är en tydligt profilerad högskola inom Data/IT. Vårt tydliga fokus på IT och kvalitésutbildningar har gjort att IT-Högskolan har högt förtroende i IT-branschen och ett bra rykte i det anställande arbetslivet. Vi består av personer som brinner för utbildning och IT, kombinationen är ett vinnande koncept som utbildar studenter efter näringslivets behov. På IT-Högskolan får du träna din tekniska- och personliga kompetens. Vi utbildar dig så att du har kunskap, kraft och mod att starta din IT-karriär. IT-Högskolan har en tydlig pedagogisk modell i ”Learning by doing” där teori och praktik går hand i hand. Modellen upplever du genom de många laborationer, case, övningsuppgifter och större projekt som genomförs under utbildningen. IT-Högskolans pedagogik är starkt förankrad i ITbranschen vilket gör att kursmomenten utgår från verkliga behov i arbetslivet. Det du får lära dig kommer du direkt kunna omsätta på din blivande arbetsplats. Vi använder den senaste tekniken för att erbjuda en verklighetsnära och uppdaterad utbildning.

kan guida dig ut i arbetslivet. Det finns många skolor som erbjuder YH-utbildningar inom IT. Det som skiljer oss från andra skolor är att vi är specialiserade på IT.

IT-Högskolan är en mål- och värderingsstyrd verksamhet. Våra värderingar är: kvalité, kraft och affärsmässighet. Värderingarna gäller alla som arbetar och studerar på IT-Högskolan och ska guida oss i vardagen för att du ska nå din fulla potential och säkerställa anställningsbarhet efter examen.

LIA-Praktik (Lärande i Arbete)

VI kan IT Precis som vårt namn IT-Högskolan säger, så är vi proffs på IT. Vi arbetar nära branschen och ser till att våra kurser är aktuella och du får lära dig att använda de senaste verktygen. Att alla utbildare på IT-högskolan är yrkesverksamma inom IT gör att de har svar på de studerandes alla frågor och

Därför väljer du IT-Högskolan: • • • •

Vi är specialiserade på IT-utbildningar. Vi använder de senaste verktygen och metoderna. Vi har nära samarbeten med de främsta företagen inom IT-branschen. Våra utbildare har bred branschkännedom och är direkt kopplade till näringslivet.

IT-Högskolan hjälper, på ett tydligt och framgångsrikt sätt, alla studerande att få en LIAplats. Du som studerar på IT-Högskolan söker LIA-praktik genom vår företagspool, kopplad till varje YH-utbildning, där ledande företag inom ITbranschen finns representerade. Det gör att du som studerar på IT-Högskolan har en gräddfil till de bästa praktikplatserna och sedan jobben inom IT.

Ansök till IT-Högskolan och starta din IT-karriär!

Kvalité

4

Om IT-Högskolan

Kraft

Affärsmässighet


Om IT-Hรถgskolan

5


Välj en framtidsbransch! På bara 1.5-2 år på IT-Högskolan läser du en IT-utbildning som öppnar dörrar till en helt ny karriär. Du får teoretiska kunskaper på utbildningen och du får lära dig hur det är att arbeta i branschen på din LIA-praktik. Inför din LIA-praktik får du dessutom lära dig att skriva ett attraktivt CV, du får ett foto tagit av fotograf och vi tränar på intervjuteknik. Flertalet av de studerande får sedan anställning på sin praktikplats. Att gå en utbildning på ITHögskolan leder till jobb, och du kan byta karriär på bara 1.5 år. Så här säger några av våra tidigare studerande, som samtliga har arbete idag:

”Det bästa med IT-Högskolans utbildning Webbutvecklare var möjligheten att komma ut på praktik och jobba i skarpa projekt redan under skoltiden. Jag kände mig trygg i hur CMS och hur databasstrukturen fungerar och har efter examen kunnat jobba med många olika typer av projekt och tekniker. Jag fick mitt jobb på företaget Fully Studios där jag gjorde min LIA.” // Oskar Eriksson (Webbutvecklare)

”Jag trivdes på IT-Högskolan för att det var mycket praktiska moment med mycket skapande och chans att vara kreativ. Jag känner att jag lärt mig väldigt mycket väldigt snabbt.” // Wilhelm Fors (Applikationsutvecklare)

”Perfekt med möjlighet att först plugga i skolbänken och sedan använda sina kunskaper på ett företag när man gör sin LIA. LIA:n knöt ihop utbildningen på ett bra sätt.” // Mikaela Jenås (Mjukvarutestare)

”Jag lär mig allra bäst när jag vet att det jag gör har stor relevans i min kommande yrkesroll och det var exakt det som IT-högskolan levererade. Lärarna hade en stark verklighetsförankring så jag fick alltid bra svar på mina frågor. Jag fick jobb på Wipcore som systemutvecklare direkt efter min andra LIA-period.” // Daniel Gustavsson (.NET-utvecklare)

6

Framtidsbransch


SAMARBETSPARTNERS

100%

93%

av alla studerande har fått en relevant LIA-plats

av alla som läser en YH-utbildning får jobb efter examen

2018 uppgav

Examensgraden IT-Högskolan

8 av10

studerande att de redan fått arbete på examensdagen, majoriteten på sitt LIA-företag

70% rikssnittet inom Data/IT 56%

uncoated paper/digital trykk

IT-Högskolans företagspool

CMYK

IT-Högskolan bedriver alla utbildningar med nära företagssamarbeten. Allt för att du som studerande ska kunna gå direkt från utbildning till en anställning. Det nära företagssamarbetet märks tydligt i kursen LIA (Lärande i Arbete) då du som studerande tar del av IT-högskolans unika företagspool som är kopplad till varje YH-utbildning. Som studerande har du möjligheten att ansöka om LIA-praktik genom företagspoolen och matchas med ett företag som passar dina egna intressen och din kompetens. Matchningen ökar sannolikheten för att både den studerande och företaget blir nöjda. Till höger kan du se några av de företag som är kopplade till vår företagspool.

Framtidsbransch

7


Ansök på ITHS.se

aU Applikationsutvecklare till iPhone och Android Vem är du? Vill du arbeta med att skapa framtidens appar? Då är Applikationsutvecklare till iPhone och Android utbildningen för dig! Du har ett intresse för programmering, IT och vill arbeta kreativt med att skapa funktionella och snyggt designade appar. Du gillar att lösa problem och att arbeta i team.

Under utbildningen Du kommer bli expert på applikationsutveckling där du får lära dig att självständigt bygga professionella mobilapplikationer (native och crossplatform) med hjälp av programmeringsspråken C#, Android, JavaScript och Swift. Du lär dig designa användarvänliga gränssnitt och vyer som passar för både Android, iPhone och iPad. Vidare får du grundläggande kunskaper inom projektledning och hur du

8

Applikationsutvecklare till iPhone och Android

kommunicerar med kunder på ett affärsmässigt sätt. Under LIA-praktiken skapar du dig värdefull erfarenhet och ett kontaktnät för kommande arbete.

Efter utbildningen Efter utbildningens slut har du spetskompetens inom applikationsutveckling och den viktiga förståelsen för hur du arbetar i projektform vilket branschen ofta efterfrågar. Branschen för mobilappar växer stadigt och behovet av att skapa applikationer är mycket stort.


FAKTA om utbildningen Omfattning: 2 år (400 YH-poäng) CSN berättigad: JA Tid: Start 19 aug 2019 – 11 juni 2021 Sista ansökningsdag: 15 maj LIA-kurs omfattning: 120 YH-poäng (24 v) Företagspool: JA

Behörighet

Därför väljer du utbildningen n 100 % av de studerande har fått en relevant LIA-plats

genom företagspoolen.

n Beprövad kursplan, sjunde utbildningsstarten. n 80 % av alla examinerade studerande arbetar som

applikationsutvecklare 6 månader efter utbildningen.

Kursinnehåll

Grundläggande behörighet samt fem platser för dig som inte uppfyller kraven för grundläggande behörighet men som har förutsättning att tillgodose dig utbildningen. n Programmering

Särskild behörighet:

n Agilt arbetssätt/

n Lägst betyget E i Svenska 2 (Svenska B)

n Lägst betyget E i Matematik 2 (Matematik B)

n Examensarbete

n Lägst betyget E i Engelska 6 (Engelska B)

n LIA

n Lägst betyget E i Programmering 1

projektledning

(Programmering A)

Kursplan Applikationsutvecklare till iPhone och Android Saknar du Programmering 1 eller Matematik 2? Vi erbjuder möjligheten till preparandkurser

– läs mer på ITHS.se

(5 poäng = 1 vecka) KursPoäng Agil utveckling

30 p

Androidutveckling

50 p

Cross-platform-utveckling med C#

15 p

Cross-platform-utveckling med webbteknologier 25 p

Efter avslutad utbildning kan du jobba som:

n Applikationsutvecklare n Applikationsprogrammerare

Databashantering

15 p

Examensarbete

15 p

LIA 1

40 p

LIA 2

80 p

Objektorienterad analys & design

10 p

Programmering iOS – Objective-C & Swift

50 p

Webbapplikationsutveckling

55 p

Projektstyrning & kommunikation med kravställare 15 p Totalt:

400 p

n Applikationsspecialist

Applikationsutvecklare till iPhone och Android

9


Ansök på ITHS.se

Vem är du? Gillar du att skapa webblösningar till webben, smartphones och surfplattor? Då är IT-Högskolans utbildning för Frontend-utvecklare perfekt för dig. Du är nyfiken på hur webbdesign och användarvänlighet påverkar en webblösnings funktioner och upplevelse.

Under utbildningen Som Frontend-utvecklare är du ansvarig för att hemsidor anpassas utifrån webbläsare, smartphones och läsplattor. Du lär dig nya verktyg och metoder då branschen är i en ständig förändring. Du kommer att jobba med design och att skapa hemsidor som är användarvänliga. Att skapa hemsidor med HTML, CSS och JavaScript - som är anpassade efter användaren behov är centrala för en Frontend-utvecklare. Andra viktiga egenskaper du får lära dig är att arbeta i team genom den agila metoden Scrum. Genom gästföreläsare och före-

10

Frontend-utvecklare

tagsbesök kommer du få en god affärsförståelse och de avgörande faktorerna för en framgångsrik webbplats. Att förstå en beställare och hitta lösningar på kunders problem är viktiga egenskaper för att utveckla kraftfulla och användarvänliga hemsidor.

Efter utbildningen Du kommer bli Frontend-utvecklare med de kompetenser som de företag som vill sälja och marknadsföra sina tjänster och produkter efterfrågar. Som Frontend-utvecklare kommer du arbeta med webbutveckling och de funktioner som möter ögat.


FAKTA om utbildningen Omfattning: 2 år (400 YH-poäng) CSN berättigad: JA Tid: Start 19 aug 2019 – 11 juni 2021 Sista ansökningsdag: 15 maj LIA-kurs omfattning: 120 YH-poäng (24 v) Företagspool: JA

Därför väljer du utbildningen n Du blir expert på frontend-utveckling och förstår backend.

n Du lär dig snabbt att skapa snygga hemsidor. n Utbildningen är kreativ med fokus på skapandet.

Kursinnehåll Behörighet Grundläggande behörighet samt fem platser för dig som inte uppfyller kraven för grund­ läggande behörighet men som har förutsättning att tillgodose dig utbildningen. n Webbprogrammering

Särskild behörighet:

n Agilt arbetssätt

n Lägst betyget E i Svenska 2 (Svenska B) n

n Examensarbete

Lägst betyget E i Matematik 2 (Matematik B)

n LIA

n Lägst betyget E i Engelska 6 (Engelska B) n Lägst betyget E i Webbutveckling 2

Kursplan Frontend-utvecklare (5 poäng = 1 vecka)

Saknar du Webbutveckling 2 eller Matematik 2? Vi erbjuder möjligheten till preparandkurser

– läs mer på ITHS.se

Efter avslutad utbildning kan du jobba som:

n Frontend-utvecklare n Webbutvecklare

KursPoäng Agil utveckling

20 p

CMS

20 p

Databaser

15 p

Design & frontend-utveckling med JavaScript

30 p

Effektiv frontend-utveckling

50 p

Examensarbete

15 p

Grafisk design & UX-design

30 p

HTML & CSS

20 p

JavaScript

50 p

Kommunikation med kravställare, gruppdynamik & projektstyrning

20 p

LIA 1

40 p

LIA 2

80 p

PHP

10 p

Totalt:

400 p

Frontend-utvecklare

11


Ansök på ITHS.se

Vem är du? Du gillar att driva och leda processer framåt och se till att saker händer. Samtidigt vill du hjälpa gruppen och dess medlemmar att växa och utvecklas inom sin roll i ett team. Du gillar att ha ett helhetsansvar för projekt och både arbeta med detaljer och mer helhetsöverskridande synsätt. IT-Högskolans IT-projektledare ger dig möjligheten att bli motorn i IT-projekt och chansen att vara med och skapa framtidens system.

Under utbildningen Du kommer under ett lärorikt första läsår lära dig att självständigt driva, styra och följa upp flera IT-projekt samtidigt. Du lär dig att skapa hög effektivitet i utvecklingsprocessen och för olika typer av IT-projekt. Du kommer lära dig olika metoder som agila metoder och vattenfallsmodellen samt få möjligheten till en kostnadsfri certifiering inom modellen PRINCE2. Utöver metoder lär du

12

IT-projektledare

dig hantera personerna i teamet och få dem att utvecklas och växa inom ramen för projektet samt hur du skapar drivkraft och motivation i teamet. Du lär dig också hur IT-branschen fungerar och de unika delarna i ett IT-projekt samt grundläggande programmering för att kunna skapa tydlighet med utvecklare och övriga tekniska intressenter. Efter första året har du en omfattande LIA-praktik då du får viktiga erfarenheter inför ditt kommande arbetsliv. Efter utbildningen blir du trygg i rollen som IT-Projektledare.

Efter utbildningen IT-branschen växer och även behovet att organisera och leda olika typer av IT-projekt. Du blir en modern IT-projektledare med avgörande tekniska kunskaper som gör dig unik på arbetsmarknaden. Du kommer kunna omsätta dina kunskaper direkt efter utbildningen och omgående påbörja anställning som IT-projektledare.


FAKTA om utbildningen Omfattning: 1,5 år (300 YH-poäng) CSN berättigad: JA Tid: Start 19 aug 2019 – 11 dec 2020

Därför väljer du utbildningen n Du får möjligheten till kostnadsfri PRINCE2-certifiering.

Sista ansökningsdag: 15 maj

n Du blir en modern IT-projektledare med avgörande

LIA-kurs omfattning: 100 YH-poäng (20 v)

Företagspool: JA

tekniska kunskaper som gör dig unik på arbets-

marknaden.

n Efter utbildningen blir du trygg i projektmetoder,

Behörighet

grupprocesser och IT-branschen.

Kursinnehåll

Grundläggande behörighet samt fem platser för dig som inte uppfyller kraven för grund­ läggande behörighet men som har förutsättning att tillgodose dig utbildningen.

Särskild behörighet:

n Projektledning

n Lägst betyget E i Svenska 2 (Svenska B)

n Agilt arbetssätt

n Lägst betyget E i Matematik 2 (Matematik B)

n Examensarbete

n Lägst betyget E i Engelska 6 (Engelska B)

n LIA

n Lägst betyget E i Webbutveckling 1 eller

Programmering 1

Kursplan IT-Projektledare Saknar du Programmering 1 eller Matematik 2?

(5 poäng = 1 vecka)

Vi erbjuder möjligheten till preparandkurser

Agil projektledning

40 p

Examensarbete

20 p

IT-projektledning

60 p

Kundförståelse & konsultmässighet

20 p

– läs mer på ITHS.se

KursPoäng

LIA

100 p

Projektledning, projektmodeller & grupprocesser 40 p Projektverktyg & dokumentation

Efter avslutad utbildning kan du jobba som:

Totalt:

20 p 300 p

n Projektledare inom IT n Projektledare n Inom IT-management

IT-projektledare

13


Ansök på ITHS.se

Vem är du? Som JavaScript-utvecklare arbetar du med att skapa ett välfungerande webbgränssnitt och avancerade funktioner på webben. Du gillar webbutveckling och vill bli expert inom programmeringsspråket JavaScript. Du vill hålla dig uppdaterad med de senaste teknologierna för att skapa kraftfulla funktioner på webben.

Under utbildningen Du kommer lära dig webbprogrammeringsspråket JavaScript och dess tillhörande verktyg på djupet. Skapa applikationer med en kodbas för Android och iOS, och publicera applikationer på marknader. En JavaScript-utvecklare behöver också förstå en kravställares behov samt hur användarvänlighet skapas och utvecklas. Därför kommer du arbete mot skarpa projekt med hjälp av agil projektmetodik. Du kommer lära dig relevanta och angränsan-

14

JavaScript-utvecklare

de områden för att du ska förstå helheten kring en webblösning. Fokus på utbildningen är självklart programmeringsspråket JavaScript och de modernaste verktygen.

Efter utbildningen Som fullstack-utvecklare inom JavaScriptutveckling blir du mycket attraktiv för det anställande arbetslivet. Behovet av djup kompetens inom JavaScript samt av att skapa avancerade funktioner på webben är stort.


FAKTA om utbildningen Omfattning: 2 år (400 YH-poäng) CSN berättigad: JA Tid: Start 19 aug 2019 – 11 juni 2021

Därför väljer du utbildningen n Du blir fullstack-utvecklare och lär dig både

frontend och backend.

Sista ansökningsdag: 15 maj

n Du blir expert på webbens största

LIA-kurs omfattning: 120 YH-poäng (24 v)

Företagspool: JA

programmeringsspråk – JavaScript.

n IT-branschen har en stor efterfrågan av JavaScript-utvecklare.

Behörighet

Kursinnehåll

Grundläggande behörighet samt fem platser för dig som inte uppfyller kraven för grund­ läggande behörighet men som har förutsättning att tillgodose dig utbildningen.

Särskild behörighet:

n Programmering

n Lägst betyget E i Svenska 2 (Svenska B)

n Agilt arbetssätt

n Lägst betyget E i Matematik 2 (Matematik B)

n Examensarbete

n Lägst betyget E i Engelska 6 (Engelska B)

n LIA

n Lägst betyget E i Webbutveckling 2

Kursplan JavaScript-utvecklare Saknar du Webbutveckling 2 eller Matematik 2? Vi erbjuder möjligheten till preparandkurser

– läs mer på ITHS.se

Efter avslutad utbildning kan du jobba som:

n JavaScript-utvecklare n Webbutvecklare

(5 poäng = 1 vecka) KursPoäng Agil utveckling

25 p

Backendprogrammering & databaser

55 p

Cross-plattform-utveckling

25 p

Design & UX

20 p

Designprinciper & -mönster

35 p

Examensarbete

20 p

LIA 1

40 p

LIA 2

80 p

Software life cycle management

20 p

Webbutveckling

25 p

Totalt:

400 p

n Applikationsutvecklare

JavaScript-utvecklare

15


Ansök på ITHS.se

Vem är du? Vill du bli expert på världens största programmeringsspråk Java? Då är IT-Högskolans utbildning för Javautvecklare något för dig. Du vill utvecklas inom programmering, har ett stort intresse för programmering och en strävan att arbeta med stora IT-system, webben och applikationer. Du är kreativ och tycker om att lösa problem.

Under utbildningen Java är världens största programmeringsspråk och är integrerat i mängder av system världen över. Under utbildningen kommer du arbeta med stora IT-system, webben och serversidan, alltså med både back-end och front-end. Utbildningens fokus är att lära dig objektorienterad programmering och lösa komplexa problem med Java. Här lär du dig skapa applikationer som pålitligt kan köras över flera plattformar och komponenter för webbutveckling. Övriga områden du kommer lära

16

Javautvecklare

dig är testning, databashantering, integration, webbservices, etc. Givetvis lär du dig hur systemutveckling funkar och hur arbetsprocessen för systemutveckling går till. Du lära dig grunderna i Java EE (Enterprise Edition) som är riktat direkt mot företag. Du kommer få testa dina kunskaper under de två LIA-praktiker som genomförs under utbildningen. Via IT-Högskolans företagspool hjälper vi dig att hitta LIA-platsen som matchar dina önskemål.

Efter utbildningen Utbildningen kommer ge dig den spetskunskap inom Javaprogrammering, systemutveckling och agila arbetsprocesser som IT-företagen efterfrågar. Du kommer bli trygg i rollen som Javautvecklare och vara redo för arbetslivet. Som Javautvecklare har du många möjligheter att skapa den karriär som du drömmer om då möjligheterna är många.


FAKTA om utbildningen Omfattning: 2 år (400 YH-poäng) CSN berättigad: JA Tid: Start 19 aug 2019 – 11 juni 2021 Sista ansökningsdag: 15 maj LIA-kurs omfattning: 120 YH-poäng (24 v) Företagspool: JA

Därför väljer du utbildningen n Javautvecklare är en säker väg till en framgångsrik

karriär inom IT-branschen. Arbetsmarknaden har

under lång tid efterfrågat duktiga Javautvecklare.

n Du blir expert på världens största programmerings-

språk Java.

n Som Javautvecklare har du många möjligheter att

Behörighet

utvecklas inom en spännande bransch.

Kursinnehåll

Grundläggande behörighet samt fem platser för dig som inte uppfyller kraven för grundläggande behörighet men som har förutsättning att tillgodose dig utbildningen. n Programmering

Särskild behörighet:

n Agilt arbetssätt/

n Lägst betyget E i Svenska 2 (Svenska B)

n Lägst betyget E i Matematik 2 (Matematik B)

n Examensarbete

n Lägst betyget E i Engelska 6 (Engelska B)

n LIA

n Lägst betyget D i Programmering 1

projektledning

(Programmering A)

Kursplan Javautvecklare Saknar du Programmering 1 eller Matematik 2? Vi erbjuder möjligheten till preparandkurser

– läs mer på ITHS.se

(5 poäng = 1 vecka) KursPoäng Java programmering

50 p

Agil utveckling

20 p

Clean code & testbar kod

20 p

Utveckling mot databas & databasadministration 40 p Javaverktyg & byggmiljöer

20 p

Web services & integrationer

20 p

Utveckling av webbapplikationer

50 p

Java Enterprise

40 p

LIA 1

40 p

n Javautvecklare

LIA 2

80 p

n Systemutvecklare

Examensarbete

20 p

Efter avslutad utbildning kan du jobba som:

n

Applikationsutvecklare

Totalt:

400 p

Javautvecklare

17


Ansök på ITHS.se

Vem är du? Är du en person som gillar att testa hur saker fungerar? Som mjukvarutestare kvalitetssäkrar du IT-system där du granskar produkten innan den lanseras på marknaden. Är du nyfiken, analytisk, programmeringsintresserad och gillar att identifiera förbättringar? Då är IT-Högskolans utbildning till mjukvarutestare perfekt för dig.

Under utbildningen Under utbildningen lär du dig förstå en kravspecifikation, inse vad som kan gå fel i utvecklingen, systematiskt genomföra tester och rapportera testutfallet. Utbildningens fokus mot automatiserad testning är djupt förankrad i branschen och kommer ge dig stora konkurrensfördel mot övriga testare i branschen. Du får lära dig teori som är avgörande för att verka som mjukvarutestare men framförallt erfarenheten att genomföra testning i praktiken. Du kommer bli trygg i rollen som mjukvarutestare!

18

Mjukvarutestare

Under utbildningen kommer du delta i större projekt med andra YH-utbildningar på IT-Högskolan och därmed uppleva en verklig utvecklingsprocess innehållande testning av skarpa hemsidor, appar och system. Under utbildningen erbjuds du en kostnadsfri ISTQB-certifiering som branschen värdesätter högt. Som studerande på IT-Högskolan tar du del av den företagspool som är kopplad till utbildningen. 100% av alla studerande på utbildningen har fått relevanta LIA-plats.

Efter utbildningen Just nu råder det stor brist på mjukvarutestare och efterfrågan från branschen är stor. Utbildningen ger dig de kunskaper och praktiska erfarenhet som branschen efterfrågar. Har du även erhållit ISTQB-certifieringen är du extremt eftertraktad på arbetsmarknaden.


FAKTA om utbildningen Omfattning: 1,5 år (300 YH-poäng)

Därför väljer du utbildningen

CSN berättigad: JA

n Möjlighet till kostnadsfri ISTQB-certifiering.

Tid: Start 19 aug 2019 – 11 dec 2020

n 100 % av de studerande har fått relevant LIA-plats

Sista ansökningsdag: 15 maj

LIA-kurs omfattning: 60 YH-poäng (12 v)

genom företagspoolen.

n Du kan automatiserad testning och programmering

Företagspool: JA

Behörighet

Kursinnehåll

som branschen efterfrågar.

Grundläggande behörighet samt fem platser för dig som inte uppfyller kraven för grund­ läggande behörighet men som har förutsättning att tillgodose dig utbildningen.

Särskild behörighet:

n Programmering

n Lägst betyget E i Svenska 2 (Svenska B)

n Agilt arbetssätt

n Lägst betyget E i Matematik 2 (Matematik B)

n Testkunskap

n Lägst betyget E i Engelska 6 (Engelska B)

n LIA

n Lägst betyget E i Programmering 1

(Programmering A)

Saknar du Programmering 1 eller Matematik 2? Vi erbjuder möjligheten till preparandkurser

– läs mer på ITHS.se

Efter avslutad utbildning kan du jobba som:

n Mjukvarutestare n Testledare

Kursplan Mjukvarutestare (5 poäng = 1 vecka) KursPoäng Agil utveckling

30 p

Automatiserad testning

50 p

Databashantering

20 p

Examensarbete

10 p

Kravhantering

20 p

LIA

60 p

Programmering för testare

50 p

Testmetoder & testadministration

20 p

Testprocesser i praktiken

40 p

Totalt:

300 p

n Kvalitetssäkrare inom

kravhantering

Mjukvarutestare

19


Ansök på ITHS.se

Vem är du? Har du ett brinnande intresse för programmering och vill vara med och förändra framtidens IT-system och applikationer? Då är IT-Högskolans utbildning för .NET-utvecklare något för dig! Alla tidigare studerande på våra utbildningar har fått LIA-praktik på aktuella företag och många har fått jobb på sin praktikplats.

Under utbildningen Du kommer att lära dig Microsofts .NET-plattform och programmeringsspråket C# (läs: C-sharp) på en avancerad nivå. Du lär dig skapa Windows applikationer med programmet Visual Studio men också andra webbapplikationer. Du kommer förstå hur databaser fungerar och hur du utvecklar enligt den agila metoden Scrum. Utbildningens fokus ligger på programmering, därför lär du dig skapa underhållsvänlig kod och testbar kod för att förfina dina programmeringsförmågor. För att bli konsult-

20

.NET-utvecklare

mässig läser du kundförståelse och kommunikation med kravställare. Utbildningen innehåller mycket praktiska moment som laborationer och övningsuppgifter som ger dig en stor praktisk nytta och dina kunskaper kan omsättas direkt i arbetslivet. Under utbildningen genomför du 28 veckors LIAkurs som är förlagd ute på företag där du bygger upp erfarenhet och skapar dig ett kontaktnät. Som studerande på IT-Högskolan tar du del av den exklusiva företagspool som är kopplad till utbildningen.

Efter utbildningen Behovet av .NET-utvecklare är stort och framtidsutsikterna är mycket goda. Du kommer besitta spetskompetens och erfarenheter inom .NET-utveckling som IT-företagen efterfrågar vilket gör dig attraktiv på arbetsmarknaden.


FAKTA om utbildningen Omfattning: 2 år (400 YH-poäng)

Därför väljer du utbildningen

CSN berättigad: JA

n Få spetskompetens inom Microsofts .NET-plattform.

Tid: Start 19 aug 2019 – 11 juni 2021

n Efter utbildningen har du stora möjligheter att

Sista ansökningsdag: 15 maj

LIA-kurs omfattning: 140 YH-poäng (28 v) Företagspool: JA

Behörighet Grundläggande behörighet samt fem platser för dig som inte uppfyller kraven för grund­ läggande behörighet men som har förutsättning att tillgodose dig utbildningen.

lyckas inom IT-branschen.

n Tydlig koppling till arbetslivets krav och behov inom programmering.

Kursinnehåll

Särskild behörighet:

n Lägst betyget E i Svenska 2 (Svenska B)

n Programmering

n Lägst betyget E i Matematik 2 (Matematik B)

n Agilt arbetssätt

n Lägst betyget E i Engelska 6 (Engelska B)

n Examensarbete

n Lägst betyget E i Programmering 1

n LIA

Saknar du Programmering 1 eller Matematik 2? Vi erbjuder möjligheten till preparandkurser

– läs mer på ITHS.se

Kursplan .NET-utvecklare (5 poäng = 1 vecka) KursPoäng Agil utveckling

30 p

Avancerad programmering med C#

60 p

Clean code & testbar kod

30 p

Examensarbete

20 p

Kundförståelse, konsultmässighet & rapportering 15 p

Efter avslutad utbildning kan du jobba som:

n .NET-utvecklare n Systemutvecklare n Programutvecklare

LIA 1

60 p

LIA 2

80 p

Programmering med C#

60 p

Utveckling mot databas & databasadministration 45 p Totalt:

400 p

n Applikationsprogrammerare

.NET-utvecklare

21


Ansök på ITHS.se

Vem är du? Vill du bli proffs på att skapa hemsidor där fokus ligger både på formgivning och funktionalitet? Du vill arbeta på webbyrå, reklambyrå eller i någon annan kreativ miljö med stora karriärmöjligheter. Då är IT-Högskolans Webbutvecklare utbildningen för dig! I rollen som webbutvecklare har du nytta av din kreativitet och ditt öga för färg och form, du är social och gillar att klura ut smarta lösningar för att skapa hemsidor som lockar besökare.

Under utbildningen Under utbildningen lär du dig avancerad webbutveckling med bland annat PHP och JavaScript. Du kommer också lära dig att snabbt skapa kraftfulla hemsidor och e-handelslösningar med hjälp av CMS-verktygen Wordpress, Drupal och WooCommerce. Du arbetar främst front-end vilket innebär att du skapar det man ser och använder när man surfar på en webbplats. Fokus ligger på att skapa

22

Webbutvecklare

sidor som är användarvänliga, lättlästa och snabbladdade. Givetvis lär du dig också hur en webbplats fungerar både på smartphone och surfplattor. Då rollen som webbutvecklare är kreativ och du ofta arbetar i team är undervisning utformad efter de arbetsmetoder som används i arbetslivet.

Efter utbildningen Du blir webbutvecklare med expertis inom CMS vilket kommer göra dig mycket efterfrågad på marknaden. Att ha en snygg och effektiv hemsida är attraktivt idag, allt fler företag säljer och marknadsför sina varor och tjänster på webben vilket gör att det finns en brist på kunniga webbutvecklare.


FAKTA om utbildningen Omfattning: 2 år (400 YH-poäng) CSN berättigad: JA Tid: Start 19 aug 2019 – 11 juni 2021

Därför väljer du utbildningen n Du blir webbutvecklare med unika kunskaper inom

de eftertraktade CMS-plattformarna.

Sista ansökningsdag: 15 maj

n Du får arbeta kreativt med att skapa snygga

LIA-kurs omfattning: 120 YH-poäng (24 v)

Företagspool: JA

n Du lär dig design och E-handelslösningar.

Behörighet

Kursinnehåll

och funktionella webbplatser.

Grundläggande behörighet samt fem platser för dig som inte uppfyller kraven för grund­ läggande behörighet men som har förutsättning att tillgodose dig utbildningen.

Särskild behörighet:

n Webbprogrammering

n Lägst betyget E i Svenska 2 (Svenska B)

n Agilt arbetssätt

n Lägst betyget E i Matematik 2 (Matematik B)

n Examensarbete

n Lägst betyget E i Engelska 6 (Engelska B)

n LIA

n Lägst betyget E i Webbutveckling 2

Kursplan Webbutvecklare Saknar du Webbutveckling 2 eller Matematik 2? Vi erbjuder möjligheten till preparandkurser

– läs mer på ITHS.se

Efter avslutad utbildning kan du jobba som:

n Webbutvecklare

(5 poäng = 1 vecka) KursPoäng Agil utveckling

25 p

Avancerad webbdesign

40 p

CMS utveckling 1

50 p

CMS utveckling 2

50 p

Examensarbete

15 p

LIA 1

40 p

LIA 2

80 p

PHP, Databaser & versionshantering

50 p

Webbutveckling med JavaScript

50 p

Totalt:

400 p

n Webbdesigner n CMS-utvecklare

Webbutvecklare

23


IT-Högskolan bedriver YH-utbildningar. Det betyder att utbildningarna är kontrollerade och godkända av Myndigheten för yrkeshögskolan (MYH) och att vi som anordnare har ett tillstånd för utbildningen.

Tillstånd för YH-utbildningar ges bara när det finns ett verkligt behov på arbetsmarknaden, det är därför så många som läser YH-utbildningar får arbete direkt efter sin utbildning. Utbildningarna är CSN-berättigade och vid examen får du ett Europass som kan användas vid vidarestudier eller arbete utomlands. När du läser en YH-utbildning ingår det alltid praktik, som kallas LIA (Lärande I Arbete). På de flesta skolor får studenterna ordna sina egna praktikplatser, men till skillnad från andra skolor så hjälper vi våra studenter att få de bästa praktikplatserna genom en unik företagspool kopplad till respektive YH-utbildning.

”Yrkeshögskolans utbildningar svarar mot ett verkligt behov på arbetsmarknaden och drivs i nära samarbete med arbetslivet.”

Något som skiljer YH-utbildningar från andra utbildningsformer är det nära samarbetet med arbetslivet. Så här skriver Myndigheten för Yrkeshögskolan (MYH) ”Utmärkande för yrkeshögskolan är att de företag och organisationer som är knutna till utbildningarna är aktiva när det gäller såväl planering som genomförande av utbildningarna. Arbetslivets representanter sitter med i utbildningarnas ledningsgrupper. De kan också vara delaktiga genom att hålla i föreläsningar, delta i projekt och erbjuda praktikplatser” (www.yrkeshogskolan. se/Om-yrkeshogskolan/). På IT-Högskolan är utbildarna yrkesaktiva inom det ämne de undervisar. Vi har också ett nära samarbete med ledande IT-företag som sitter med i ledningsgrupperna och bland annat gästföreläser.

24

Yrkeshögskolan

”Inom ett halvår efter avslutad utbildning har över 90% av dem som läser YH-utbildning fått jobb.”

Väljer du att läsa en YH-utbildning på IT-högskolan kan du vara säker på att du läser en utbildning där du får jobb efteråt. Som student har du ett skydd då Myndigheten finns där för er studenter och är en garanti på att det finns ett verkligt behov på marknaden. Alla citat är hämtade på www.myh.se


25


info@iths.se

|

031-790 42 55

|

Ebbe Lieberathsgatan 18C, 412 65 Gรถteborg

Profile for iths

IT-Högskolan  

Välkommen till IT-Högskolan! Här startar din IT-karriär!

IT-Högskolan  

Välkommen till IT-Högskolan! Här startar din IT-karriär!

Profile for iths
Advertisement