Issuu on Google+

Et magasin fra NorgesGruppen

6

8

Innfør restemat-dag Innfør en restemat-dag. Tips finner du bl.a. i kokeboken Restekjærlighet og på matvett.no, som har innført torsdag som fast «restemat-dag».

7

Lag handlelister Handlelister gjør handlingen mer målrettet. Det finnes app-er som gjør at hele familien kan redigere i én og samme liste.

Kjøleskapsvenner Appelsiner, sitroner og epler står ofte fremme, men trives best i kjøleskap.

11

10

9

Urte-livet kan forlenges Hell vann i skålen, ikke direkte på jorden. La planten «drikke» i ca. fem minutter, og hell av restvannet. Litt lys er bra.

Dato-kritisk «Best før»-mat kan ofte spises etter datostempelet. Lukt og smak før du kaster. For fersk fisk, kylling, farse og enkelte kjøttpålegg gjelder «siste forbruksdag».

Ikke la maten bli varm Pass på at kjøleskapsmat ikke står ute i romtemperatur for lenge, da går holdbarhetstiden ned.

FORSKJELLEN

«Best før» og «Siste forbruksdag» Det er stor forskjell på «Best før» og «Siste forbruksdag». Best før er en kvalitetsdato. Lukt og smak. Hvis ikke sansene dine reagerer, kan du spise maten etter utløpsdato. Siste forbruksdag er en mattrygghetsdato og gjelder bare på fersk fisk, kylling, enkelte kjøttpålegg og farseprodukter. Disse produktene bør du være forsiktig med å spise etter utløpsdato.

Matnyttig 1/2016 7


Matnyttig 1-2016