Page 1

Verhoideat Kun inspiraatio iskee, Eurokangas toteuttaa.


Verhojen suunnittelu tai oikean sisustuskankaan valinta saattaa olla hankalaa. Onneksi Eurokankaan ammattilaisten avulla se onnistuu, vaikket olisi koskaan ompelukonetta nähnytkään. Ompelupalvelustamme saat verhot, päiväpeitteet, sisustustyynyt, pöytäliinat ja monet muut kodintekstiilit valmiiksi ommeltuina mittojen mukaan. Tähän vihkoseen on koottu vinkkejä kodin verhojen hankintaan.

Yksinkertainen on kaunista Sisustamiseen on paljon ohjeita, mutta kokeilevista, rajoja venyttävistä ratkaisuista saattaa syntyä jotain todella hurmaavaa. Kodin ikkunoiden ilmansuunnat kannattaa huomioida huoneiden verhoratkaisuissa. Etelän puolelle avautuviin ikkunoihin voi hyvin valita tummahkoja ja värisävyiltään viileitä verhoja, jotka imevät liian auringonvalon itseensä. Pimeämpään pohjoispuolen huoneeseen tarvitaan vaaleita, lämpimiä ja kirkkaita sävyjä, jotka heijastavat valoa huoneeseen. Liian monet värit ja kuviot samassa huoneessa luovat levottoman vaikutelman. Yksi väri puolestaan on lähes aina tylsä. Poimi verhoihin muut sisustuksen värit. Kanttaukset ja tereet voivat toistaa maton ja sohvan värimaailmaa. Verhon väri tai kankaan materiaali voivat toimia myös tarvittavana vastapainona raskaalle sohvaryhmälle.


Kevyt, pehmentävä verho liikkuu raskaan pimentävän verhon päällä. Alapaino varmistaa verhon kauniin ­laskeutumisen.

Vinkkejä korkeaan tilaan Mittasuhteiden kanssa on hyvä olla tarkkana. Korkea tila vaatii leveän verhopinnan, johon kannattaa hyö­ dyntää tuplaleveitä kankaita. Liian kapea sivuverho näyttää helposti narumaiselta korkeassa tilassa. Vaakalinjat, kuten poikkiraidat ja ommellaskokset, madaltavat tilaa. Verhorypytyksiä voi tehdä lukuisilla erityyppisillä verhonauhoilla. Korkean tilan verhoihin tuo ryhtiä n. 20 cm leveä rypytysnauha.

Ylipitkät verhot luovat rennon, ylellisen tunnelman.

Tee sängynpääty ja helmalakana samasta kankaasta. Pidä värisävyt samoina, mutta vaihda kankaan struktuuria peitteessä.


Pitsikangas on kaunis yksinkertaisessa laskosverhossa.

Vinkkejä leveään ikkunaan Laskosverho tai rullakappa on yhdessä suorien verhojen kans­ sa näyttävä yhdistelmä. Asunnoissa, joissa olohuone, ruokailu ja keittiö ovat avointa tilaa, tulee huomioida yhtenäi­ nen verhokokonaisuus. Vaakalinjaiset kapat korostavat ikkunan leveyttä entisestään. Jos ikkunoissa on leveät peite­ laudat, kiinnitä kappa laudan päälle. Vinkkejä kiinnitykseen ja asennukseen Tangot ja kiskot asennetaan useimmiten 20–30 cm ikku­ nan yläpuolelle. Ikkunaseinän mittasuhteet kuitenkin määrit­ tävät lopullisen paikan kiinni­ tykselle. Suorien verhojen tangon tai kiskon tulisi olla vähintään 30–40 cm ikkuna-aukkoa le­ veämpi, jolloin verhot laskeu­ tuvat kauniisti seinälle. Yhdistelemällä tankoja ja kis­ koja saadaan toimivia ratkai­ suja.

Rullakappa.

Solmittu verhopidike on hauska vaihtoehto.


Huvilan henkeen

Ruutuikkunoihin sopivat runsaat, useimmiten symmetriset verhoratkaisut. Kankaissa voit leikkiä niin henkäyksen kevyillä kuin raskailla, laskeutuvilla materiaaleilla. Nostalgiseen tyyliin kuuluvat erilaiset laskokset, nauhat, pidikkeet, rusetit ja rypytykset. Laskosverhot voidaan viimeistellä leveillä kanttauksilla, joihin voi yhdistää eri värejä, sävyjä ja kuvioita, kuten ruutua ja raitaa. Eurokankaan ompelupalvelusta saa myös pöytäliinat, lautasliinat ja istuinpäälliset mittojen mukaan muuhun sisustukseen sopiviksi.


Yhdistele rohkeasti värejä ja printtejä. Poimi raikkaita uutuuksia ja mausta ripauksella retroa. Graafinen tasa­raitakangas sopii monen muun kaveriksi, se ryhdistää ja raikastaa kokonaisuuden. Käytä sellaisenaan tai kehystä vaikkapa peitto raidoilla. Pystyraidoilla voit myös lisätä tilan korkeuden tunnetta. Vihreä keräysnauha viimeistelee alareunasta rullattavan kappamaisen verhon.

Leiki väreillä


Paneeliverhon voi kiinnittää verhokoukuilla tavalliseen kiskoon.

Rimalaskosverho on helppo irrottaa, kun se on kiinnitetty tarrakiskoon.

Laskosverhot ovat hyvä valinta selkeästä linjasta pitävälle. Le­ veään (yli 160 cm) ikkunaan on parempi tehdä monta kapeaa verhoa kuin yksi leveä. Valitse kookkaaseen verhoon riittävän jykevä verhomekanismi, jotta verhon käyttö on helppoa. Iso vuorattu verho on yllättävän raskas. Purjerengasverhoon sopivat monen tyyppiset kankaat. Verhon yläreuna tuetaan silitet­ tävällä tukinauhalla. Purjeren­ kaita on aina parillinen määrä, 140 cm kankaaseen renkaita käytetään 8 tai 10 kappaletta.

Suora, rypytetty verho pehmentää jämptit verhopaneelit.

Vinkit matalaan tilaan Vaaleat värit avartavat tilaa. Suorien verhojen sivujen kant­­taus korostaa huoneen korkeutta. Vältä kappoja, ne madaltavat huonetta lisää. Jos kuitenkin haluat kapan, laita kiinnitys mahdollisimman korkealle ka­ tonrajaan. Verhojen kiinnitys verhokoukuilla helpottaa irrottamista mm. ­ikkunanpesua varten.


Vinkit mittaukseen Mittaa ikkunan leveys ja korkeus sekä ikkunan vierelle, ylä- ja ala­ puolelle jäävät seinäosat. Ota mitta myös kiinnityskohdasta lattiaan. Tarkista ikkunoiden ja mahdollisten ovien aukeamiset sekä painikkeet. Näillä tiedoilla verhosuunnittelijamme pääse­ vät alkuun ja pystyvät aloitta­ maan suunnittelun. Suorien verhojen kangasme­ nekki on valmispituus, johon lisätään 20–40 cm mallista ja kiinnitystavasta riippuen. Kan­ kaan kuviosovitus voi kasvattaa kangasmenekkiä. Eurokankaasta voit lainata mal­ liverhon nähdäksesi kuinka kan­gas ja väri sopii sinun kotisi sisustukseen. Sisustuskankaat on hyvä sovittaa paikan päällä, jotta vallitsevan valaistuksen ja muun sisustuksen vaikutus väreihin pystytään huomioi­ maan. Kun inspiraatio iskee Maan laajimman kangasvalikoi­ man lisäksi Eurokangas tarjoaa monipuoliset palvelut suunnit­ telusta ompeluun ja asennuk­ seen. Tule ja inspiroidu. Tee itse, hahmottele kokonaisuus asiantuntevan myyjämme tu­ ella tai jätä kaikki Eurokankaan toteutettavaksi. Tarkemmat ohjeet, lisää ideoita sekä kuvien tuotetiedot www.eurokangas.fi

Yhteistyössä mukana:

Eurokangas Deko Verholiite  

Eurokangas Deko Verholiite

Eurokangas Deko Verholiite  

Eurokangas Deko Verholiite

Advertisement