Page 1

ÅRETS JULEGAVE

LILY BITTEN


EVENTYRET OM

LILY BITTEN ELEFA NTEN DER TROEDE DEN VAR EN M YR ESLUGER Idé af Josephine Philip Skrevet af Josephine Philip & Lobber Levin

KØB BOGEN HER INKL. LYD & PLAKATER

MARTIN BRYGMANN, SZHIRLEY, ALBERTE, BLÆS BUKKI, MAGNUS MILLANG, ELENA COSOVIC O G KREDE ligger stemme til de forunderlige dyr, man møder undervejs, og TRENTEMØLLER har stået for underlægningsmusikken, så man er i trygge hænder under hele den eventyrlige rejse. LYT, LÆS & LÆR ...og bliv meget klogere på geografi, biologi, kærlighed og venskab i dette finurlige og utraditionelle eventyr.

ALL RIGHTS RESERVED


FØRSTE DEL

SYDAMERIKAS JUNGLE ELEFANT ELLER MYRESLUGER

Illustrator Fortællerstemme Lily Bitten Hippo Magi Mammy Myresluger

Eigil Bakdal Jørgensen Karsten Philip Josephine Philip Krede Caroline Sascha Cogez

IL

S LU

T

T RA

I

U VT

D

AG R D


D

er var engang en myresluger, som hed Lily Bitten. Nu kan det godt være, at nogen af jer tænker, at hun hed Lily Bitten, fordi hun var en lille bitte myresluger. Men det var hun ikke. Hun var en elefant. En kæmpe stor elefant! Det vidste hun bare ikke selv. Faktisk var hun så stor, at hun tit følte sig udenfor. Hun ville så gerne passe ind og være ligesom de andre myreslugere, men hun var jo ikke en myresluger. Hun havde fået sit navn Lily Bitten, fordi hun som lille altid sagde: ”Hvorfor er alting så lille bitte?”

Som årene gik i den sydamerikanske jungle, voksede Lily Bitten sig større og større. En dag, da alle myreslugerne var i fuld færd med at sluge den ene myre efter den anden, trådte Lily Bitten igen ved siden af. ”Hov! Eeej.” Lily Bitten havde aldrig rigtig brudt sig om at spise myrer, de kildede nemlig så voldsomt i hendes snabel. Næ, hun var meget mere til en saftig knasende kvist med nogle grønne nærende blade eller nogle frodige friske bær.


ANDEN DEL

SYDAMERIKAS JUNGLE MØDET MED HÆNGE HENNING

Illustrator Fortællerstemme Lily Bitten Hippo Magi Hænge Henning

Halfdan Pisket Karsten Philip Josephine Philip Krede Martin Brygmann

IL

S LU

T

T RA

I

U VT

D

AG R D


L

ily Bitten og Hippo Magi gik frejdigt rundt i junglen. De havde gået i flere timer, og det var efterhånden blevet eftermiddag. Selvom Lily Bitten var langt væk hjemmefra, var hun egentlig glad, mest af alt fordi hun ikke var alene. ”Hvad tænker du på, Lily Bitten?” ”Mig? Hmm. Jeg tænker bare sådan lidt for mig selv. Jeg er altså rigtig glad for, at du tog med mig.”

”Selv tak. Det er dejligt at have en at rejse med… synes jeg. Bare vi kunne finde et vandhul og lige tage en kold slapper.” ”Ja, for her er helt vildt varmt!” ”Jeg har ikke svedt så meget siden sidst, jeg havde det så varmt. Prøv at komme herover. Jeg synes, at jeg kan se et skønt lille mudderbad blandt de der blomster derovre. Det kunne være så fedt med noget mudder.” ”Okay, hvem kommer først? Sidste mand i vandhullet er en kokosnød!”


TREDJE DEL

AUSTRALIENS ØDEMARK ØRKENENS FYRSTE

Illustrator Fortællerstemme Lily Bitten Hippo Magi Malik Molok

Mathias Malling Mortensen Karsten Philip Josephine Philip Krede Magnus Millang

IL

S LU

T

T RA

I

U VT

D

AG R D


L

ily Bitten og Hippo Magi snurrede rundt om hinanden og landede med et stort bump midt i Australiens ørken, så sandet hvirvlede til alle sider.

”Wow for en tur, hva’! Er du okay Bitten?” ”Jeg røg lige på snablen. Jeg er helt rundt på gulvet.” ”Det vænner du dig hurtigt til. De første par gange kan man godt lige blive sådan lidt tummelumsk, men det går hurtigt over.” ”Vi røg lige ud af den blå luft! Nu forstår jeg bedre, at du sådan kan dukke op her og der. Wow! Hvor er her varmt. Og tørt hva’?.”

”Ja, og ingen græs. Jeg tror, vi er havnet i en ordentlig sandkasse af en ørken.” De så sig om, og til deres store forbavselse var der ikke meget andet at se end sand, lige så langt øjet rakte. De begyndte at gå, og selvom det var sent på dagen, brændte solens stråler stadig voldsomt. Det var meget varmt, og især Hippo Magi svedte meget. ”Puuh, hvor jeg sveder.” ”Tror du overhovedet, der er nogle dyr herude?”


FJERDE DEL

NORDAMERIKAS ØSTKYST DIVAEN OVER DEM ALLE

Illustrator Fortællerstemme Lily Bitten Hippo Magi Søkoen Sensi Søkority

Marten Damgaard Karsten Philip Josephine Philip Krede Szhirley Magnus Millang

IL

S LU

T

T RA

I

U VT

D

AG R D


L

ily Bitten og Hippo Magi hvirvlede rundt om hinanden og landede med et stort bump på Nordamerikas grønne østkyst.

”Wow – sikke et hurlumhej! Jeg blev blæst helt omkuld.” ”Orv ja, det var da godt nok en ordentlig bumletur.” ”Årh, her virker sørme skønt. Og sikke en dejlig frisk brise!” ”Glem brisen Bitten og dyrk lige alt det her grønne græs! Det er det rene paradis!” ”Nå, det er derfor, du kender det her sted, din grovæder. Det er godt

nok… hov, Hippo, hvor skal du… hey, vent lige på mig!” Hippo Magi var allerede styrtet hen imod det høje grønne græs. Lily Bitten var hurtigt lige i hælene på ham, og inden længe tumlede de sig begge i græsset, mens de hvinede af fryd. ”Sær fætter ham Milok, hva’?” ”Ja, Malik. Han er bare en lille fyr med et stort ego. Du ved, han tror, at han er sådan mere, end han egentlig er. Men han viste sig jo faktisk at være rigtig hjælpsom.”


FEMTE DEL

ANTARKTIS EN KOLD FORNØJELSE

Illustrator Fortællerstemme Lily Bitten Hippo Magi Søelefanten Elena

Mai Sydendal Karsten Philip Josephine Philip Krede Elena Carli Cosovic

IL

S LU

T

T RA

I

U VT

D

AG R D


B

rrrrr. Her er godt nok koldt her. Og sikke en rutsjetur!” ”Hvor er det, vi er havnet? Hvad er alt det hvide?” ”Det er da sne!” ”Sne?” ”Det er vand, der er frosset til is. Vidste du ikke det?” ”Næ, men så kan jeg da bedre forstå, at det er så koldt om fusserne. Uh og min snabel er helt blå! Kan det passe, at det er her, jeg kommer fra?”

”Her er faktisk mega koldt. Lad os kigge os lidt omkring, selvom jeg må indrømme, at jeg er lidt skuffet. Her er jo slet ikke noget græs!” De var havnet midt i et frysende koldt landskab med store isbjerge og hvide dyner af sne. Lily Bitten tænkte for sig selv, at når hun frøs så meget efter så kort tid, kunne det ikke være her, hun kom fra. Eller hvad? Hun holdt sig tæt op af Hippo Magi, fordi hun var lidt bange for dette mærkelige isnende kolde sted.


SJETTE DEL

ASIENS JUNGLE ET LØJERLIGT SNABELDYR

Illustrator Fortællerstemme Lily Bitten Hippo Magi Timo Tapir

Anne Werner & Tina Helen Karsten Philip Josephine Philip Krede Blæs Bukki

IL

S LU

T

T RA

I

U VT

D

AG R D


”A

uuu! Auu!” ”Hvad hyler du over Bitten?” ”Av! Jeg landede lige midt i en dum busk!” ”Åh ja, det er selvfølgelig ikke den blødeste landing. Kom her. Ræk mig din snabel og lad os få dig op på benene igen.” ”Jeg er altid sådan en klodsmajor. Øv.” ”Ah. Mærk til gengæld den dejlige varme, Bitten. Det er da lige noget for os to. Jeg kan mærke varmen komme tilbage helt ud i snuden.

Det er et skønt sted det her!” ”Ja, måske. Men mest hvis vi kan finde nogle elefanter her.” Lily Bitten og Hippo Magi begyndte at gå igennem junglen. Humøret var igen højt, og Lily Bitten havde en god fornemmelse for dette sted. Nu kunne der vel snart heller ikke være flere steder at lede, tænkte hun for sig selv. Hun rev en lille frisk gren af et træ og gumlede tilfreds på den.


SYVENDE DEL

EUROPA HELD I UHELD

Illustrator FortĂŚllerstemme Lily Bitten Hippo Magi Sneuglen Ulla

Anika Lori Karsten Philip Josephine Philip Krede Alberte Winding

IL

S LU

T

T RA

I

U VT

D

AG R D


H

ippo? Hippo? Hvad sker der?” ”Øhh... vi... det... jeg kan ikke se noget. Hvor er du?” ”Jeg kan heller ikke se dig. Hvor er du? Hvor er vi?” ”Her er i hvert fald koldt og mørkt. Og sne. Igen. Måske er vi, ej det...” ”Uh, det er vildt koldt. Og meget mørkt. Hvor i alverden er vi havnet Hippo?” ”Ja. Jeg tror måske ikke, jeg sagde trylleremsen helt rigtigt...” ”Nej, det er jeg sikker på, at du ikke gjorde. Ej, hvorfor kan du aldrig huske noget! Jeg er altså bange.”

”Du skal ikke være bange Bitten. Jeg tror, at vi er havnet i Europa et sted... måske Nordeuropa?” ”Dit klumpdyr. Det her er da ikke hjemme i junglen. Og Europa? Nord? Vi bor da mod syd. Syd-a-me-ri-ka, dit fedtøre. Alting går galt, og nu kan vi ikke finde hjem, og her er ingen elefanter, og det hele har været… rigtig dumt... Øv.” Lily Bitten og Hippo Magi kunne lige akkurat skimte hinanden i mørket, men det var et koldt og farligt landskab, de var havnet i.


OTTENDE DEL

AFRIKAS SAVANNE NÅR ENDEN ER GOD...

Illustrator Fortællerstemme Lily Bitten Hippo Magi Giraffen Gerda Gammel Elefant

Jakob Tolstrup Karsten Philip Josephine Philip Krede Szhirley Karsten Philip

IL

S LU

T

T RA

I

U VT

D

AG R D


J

eg har snand i snablen!” ”Prøv at se mig... Hir hir. Det vælter ud af ørerne.” ”Orv hvor er her lyst!” ”Og dejligt varmt! Her dufter rigtigt bekendt, hjemligt og dejligt.”

Lily Bitten var kommet på benene og kiggede sig målløst omkring. Hun havde aldrig set sådan et landskab... og alligevel var det som om, at hun havde været her før. Det hele var så stort og imponerende. “Wow! Hvor er det, vi er landet… Wow.”

De var landet i det varme sand og ikke langt fra dem, kunne man høre vandet bruse fra en stor flod. På den anden flodbred var jorden rødlig, og i horisonten kunne man skimte nogle mægtige bjerge. Langs med floden stod der palmer og svajede i vinden. Lily Bitten lagde også mærke til den store gule sol, den krystal blå himmel og den dejlige friske brise, som gjorde varmen udholdelig. Sikke et dejligt sted tænkte hun.


KØB HELE BOGEN

HER

Lily Bitten  
Lily Bitten  

Elefanten der troede den var en myresluger

Advertisement