Page 1


PA L S K A F F E —

INNHOLD Om pals – s. 5 Hvorfor velge pals – s. 6 Traktekaffe – s. 6 pals Espresso – s. 11 pals egne te-blandinger – s. 12 pals Guatemala-prosjekt – s. 14 Hvordan lage god kaffe – s. 16 Hvordan behandle melk – s. 18 Kaffe- og teutstyr – s. 20 Kaffetilbehør – s. 23 Engangsutstyr – s. 24 Godt til kaffen – s. 25 Kaffemaskiner og kverner – s. 26 Kontaktinformasjon – s. 34


PA L S K A F F E —

P

als er en familiebedrift i Asker utenfor Oslo som ble etablert i 1936. Vi tok tidlig opp produksjon og salg av råvarer og halvfabrikata til bakerier og konditorier. I dag er vi en ledende leverandør til denne kundekategorien. I 1964 startet pals en ny og viktig produktgruppe; kaffe. Siden den gang har vi blitt en av de ledende leverandørene av kaffe til horecamarkedet. Vi har i dag eget kaffebrenneri med produksjon av spesialkaffe til hoteller, kantiner, bakerier og kaffebarer. Vi kjøper inn kvalitetskaffe fra alle verdenshjørner, besøker produsentene og brenner dette i Asker. Vi legger vekt på kaffens smakskarakter og kjøper kaffen vår fra nøye utvalgte kaffeprodusenter.

Generelt om pals kaffe Kaffen fra pals kan deles inn i to hovedgrupper: blandinger og kaffe med sporbarhet. Blandinger består av ulike kaffetyper fra forskjellige deler av verden. Hvor kaffen kommer fra kan variere noe i løpet av et år, da målet med en blanding er å holde smaken jevn over tid. Vi må derfor variere innholdet ut i fra hvor det er sesong og hvor vi har tilgjengelig kaffe fra. Det fine med blandinger er at du er sikret den samme gode smaken gjennomhele året. Kaffe med sporbarhet er kaffe som kommer fra et bestemt område. Vi kan dele dette inn i to ulike kategorier igjen. Single Estate er kaffe fra en enkelt gård, mens Single Origin kommer fra et kooperativ eller et bestemt område. Når du kjøper en pals kaffe med sporbarhet vil du få tilgang til hele kaffens historie. Hvor den er dyrket, hvem som står bak og en smaksbeskrivelse. Kaffen vil ha en smak som er spesiell fra området den kommer fra og dersom du skal til området, kan vi sette deg i kontakt med bonden dersom du ønsker å besøke stedet din favoritt kaffe er dyrket. Kvalitet Det pals setter høyest når det kommer til kaffe, er kvaliteten. Vi ønsker å ha en kvalitetsprofil på vår kaffe som er så høy som mulig. Derfor blir all kaffe vi kjøper testet minst tre ganger før den settes i produksjon. I tillegg tar vi prøver av kaffen før den sendes ut til våre kunder. Vi har kvalitetsgaranti på vår kaffe. Dette betyr at dersom du ikke er fornøyd med kaffen får du ny vare.

«Vi ønsker å tilby våre kunder en stabil blanding gjennom hele året.» —

O M PA L S

5


PA L S K A F F E —

Hvorfor velge Pals

Pals Selskapskaffe pals Selskapskaffe er vår eldste kaffetype, og en av våre mest populære. Dette er en velbalansert kaffe med lett, frisk syrlighet og god aroma. Kaffen er mellombrent og finnes i forskjellige pakningsstørrelser og malingsgrader, samt som hele bønner.

Vi har: • Stort kaffesortiment, inkl. pods-løsning • Stort tesortiment, inkl. løsvekt • Nyttig kaffetilbehør • Stort sortiment av pålegg og bake-off • Egen distribusjon • Samarbeid med utvalgte kaffemaskinleverandører • Salgskonsulenter og en dedikert gjeng som er tente på kaffe

Pals Selskapskaffe mørkbrent Selskapskaffen er også tilgjengelig mørkbrent. Den mørke brenningen har tatt bort noe av den friske smaken fra Selskapskaffen, men friskheten er erstattet med en fyldig munnfølelse og karamellisert sødme. Kaffen har beholdt den rene smaken Selskapskaffen er kjent for. Kaffen får du kjøpt både som hel og finmalt.

Vi tilbyr: • Skreddersydd kaffe ved større kvanta. • Ordreforslag som hjelp til innkjøpsplanlegging • Kjøp, leie eller lånemaskiner • Kursvirksomhet. Vi har eget kurslokale i Oslo. • Salgshjelpemidler, som krittavler og plakater

Pals Prima kaffe pals Prima er en mild, behagelig og rund kaffe med middels fylde. Kaffen er normalbrent og finnes i forskjellige pakningsstørrelser og malingsgrader. pals Prima er vår rimeligste variant.

Traktekaffe pals kaffe har ulike blandinger av traktekaffe. Dette er ulike blandinger med ulik smak og pris. Dette får å sikre din bedrift en kaffe som passer for deg. Vi tror at valgfrihet er viktig. Blandingene har hver sin hoved oppskrift og vi jobber hver dag med å sikre oss tilgang på de varene som skal inn i blandingene.

Pals Mesterkaffe pals Mesterkaffe er en fruktig og sødmefylt kaffe med en god fylde. Dette er en blanding som holder svært høy kvalitet. Her bruker vi kaffe som er litt mer eksklusiv enn i våre øvrige blandinger. Kaffen er normalbrent.

«Vi gjør hver dag vårt beste for at du skal få en god kopp kaffe!» —

H v o r fo r

v el g e P als

6


PA L S K A F F E —

«Vi anbefaler deg å smake kaffe fra ulike regioner for at du skal finne din favoritt.»

pals satser nå sterkt på kaffe med en historie, kaffe som kommer fra et sted og har et eget særpreg. Det er ulike måter å få frem en historie på, kaffen kan komme fra en enkelt gård, eller den kan komme fra et spesialt område der flere bønder har gått sammen i et kooperativ. Vi synes dette er spesielt spennende å jobbe med. Både fordi vi da kan møte folkene som har dyrket akkurat den kaffen du drikker og fordi slik kaffe har en spesielt høy kvalitet. Det er på bakgrunn av denne kvaliteten vi har kjøpt akkurat denne kaffen. Ulike steder har ulikt særpreg, dette betyr at dersom du smaker en kopp kaffe fra India og en fra Kenya ved siden av hverandre vil du nesten helt sikkert smake forskjell på dette. Vi anbefaler deg å smake kaffe fra ulike regioner for at du skal finne din favoritt.

Pals kan tilby deg en serie «single origins» fra ulike land Du kan velge kaffe fra ulike land, enten du liker syrlig, tørr, søtlig eller fyldig kaffe. Hvert land har sin egen karakteristiske smak på kaffen. Smaken varierer noe fra år til år. Vårt sortiment kan også variere ut ifra blant annet kaffehøstingen.

PALS Fairtrade-kaffe pals Fairtrade-kaffe er en kaffe laget av nøye utvalgte bønner fra Guatemala. Kaffen er balansert, rund og lett fruktig, med et innslag av karamell. Kaffen er lysbrent og finnes i forskjellige pakningsstørrelser og malingsgrader. Du kan også få pals Fairtrade i hele bønner. PALS økologisk Fairtrade-kaffe pals økologisk Fairtrade kaffe er en kaffe som er dyrket frem uten bruk av kunstig gjødsel eller sprøytemidler. Kaffen dyrkes opp mot 2000 meters høyde og høstes manuelt. pals økologisk Fairtrade-kaffe er en rund og fyldig kaffe fra Honduras. Kaffen er mellombrent og kan kjøpes både som malt eller i hele bønner, og vi har den som espresso. Fairtrade er en internasjonal merkeordning som gjennom handel styrker bønder og arbeidere i fattige land. Fairtrade-standardene sikrer dem bedre arbeidsforhold og handelsbetingelser, slik at de kan investere i produksjon, lokalsamfunn og en bærekraftig framtid. Fairtrade-merking av et produkt gjør det mulig for importører og forbrukere å bidra til mer rettferdig handel og utvikling i fattige land.

for mer informasjon, se palskaffe.no

H v o r fo r

v el g e P als

8


PA L S K A F F E —

PA L S K A F F E —

«Alle våre pals espressoer er 100 % arabica.» Pals espresso Vi har en god bredde på vårt espressossortiment. Vi har våre egenproduserte espressokaffer. I tillegg kan vi også tilby «ekte italiensk» espresso fra Cellini. pals espressokaffe er brent på en skånsom måte og pakket slik at oljeutskillelsen blir minimal, noe som sikrer at kvernen ikke tilstoppes av kaffe. Alle våre espressoer er 100 % arabica.

pals espressokaffe pals espresso gir en ferdig drikk som har en rik og intens smak som henger lenge i munnen. Lukten av skummet er preget av svak sjokolade, og har en anelse røstet lukt. Kaffen er ideell for melkebaserte drikker, som for eksempel caffe latte eller macchiato. Kaffen består av spesielt utvalgte kvaliteter fra Brasil, Colombia og Bali. Kaffen er brent til et nivå som gir den beste smaken, samtidig som oljeutskillelsen er minimal. Skummet som dannes etter brygging er hasselnøttfarget med svakt rødlig skjær. Skumhøyden er ca. 3 mm og holder seg i flere minutter. pals koffeinfri espresso, pals koffeinfri espresso gir en ferdig drikk som har en intens smak. Kaffen består av utvalgte kvaliteter fra Colombia. Koffeinet er fjernet på en skånsom måte ved hjelp av co2-metoden. Dette er en metode som innebærer at kaffebønnene legges i bløt i flytende karbondioksid og under et svært kraftig trykk. Bønnene holdes under trykk i ca. 10 timer. Det blir ikke brukt skadelige kjemikalier under denne prosessen. Nesten 100 % av koffeinet blir fjernet og de som ønsker kaffe uten koffein kan trygt drikke pals koffeinfri espresso.

pals Fairtrade-espresso pals Fairtrade-espresso er satt sammen av nøye utvalgte råvarer fra Guatemala. Espressoen har en fin og elegant syrlighet, middels fylde og en fin bitterhet med preg av sjokolade i avslutningen. pals økologisk Fairtrade-espresso pals økologisk Fairtrade-espresso har en god fylde og fin syrlighet. Den har en noe kortere smaksperiode enn pals espresso, og er ikke like intens og kraftig. Cellini espresso – 3 varianter Cellini kaffe er røstet etter italiensk espressotradisjon, og deretter umiddelbart pakket for å bevare aroma. Røstingen foregår etter metoden «slow-roasting» som tar 14–18 minutter. Denne røstingen gir bedre kvalitet enn «turbo-røsting» som varer ca. 2–4 minutter. Cellini pods Fra Cellini har vi også pods. Dette er en renslig og enkel måte å tilberede espresso på.

P als esp r esso

11


PA L S K A F F E —

PA L S K A F F E —

Pals egne te-blandinger Te er en drikk som lages ved å trekke blader, skudd og knopper fra tebusken Camellia Sinensis i varmt vann. Vi har både te i poser og løsvekt i vårt sortiment. Det har blitt populært å pakke løsvektte i våre «Personal Tea Bag» (varenr. 15801), så kundene kan ta tekoppen med seg. Her er en kort beskrivelse av vår løsvekt-te:

Earl Grey

Fullaromatisk sort te fra Kina. Aromatisk, god tannin, rik på smak, med en delikat bergamotsmak.

Rooibos Rabarbra-te

Rooibos-te fra Sør-Afrika med en frisk og fruktig smak av rabarbra.

Rooibos-te

En ren Rooibos-te fra Sør-Afrika.

Grønn te

Te med en frisk smak av sitron og ingefær fra Kina. Lys farge med en typisk grønn te-smak. Aromatisk og god tannin.

Gunpowder

En økologisk Fairtrade-merket grønn te fra Kina.

Pals Selskapste

Sort smaksrik te fra Kina.

Chai-te

Krydder-te fra India. God til Chai Latte.

Pepperminte-te

Frisk og smaksrik urte-te. Blader fra pepper­mynteplanten.

English Breakfast

Tradisjonell sort te. Passer godt med melk og sukker.

Kir Royal

Frukt-te med mye deilig smak av bl.a. papaya og hibiskus.

P A L S E GN E T E - B L A N D ING E R

12

P A L S E GN E T E - B L A N D ING E R

13


PA L S K A F F E —

PA L S K A F F E —

«Det har også blitt oppført 20 nye hus i kooperativet Flor de la Montañina.»

San Juan og hans families kjøkken etter renovering

Nytt renseanlegg for produksjonsvann

San Juan og hans families kjøkken før renovering

Siden 2008 har pals, i samarbeid med en kunde, arbeidet med renovering av over 50 hus i Guatemala. Bakgrunnen for prosjektet er vårt engasjement for bedre kokemuligheter og inneklima for verdens fattige kvinner. En av de aller viktigste årsakene til lungesykdommer og for tidlig død er giftig røyk fra primitive komfyrer. I 2008 var vi i Guatemala for å besøke kooperativet Esperanza del Futuro. Her har de slitt med dårlig inneklima og primitive komfyrer i lange tider. Siden den gang har vi gjennomført renovering av 20 hus i Esperanza del Futuro og vi renoverer nå 30 familieboliger til. Renoveringene har blant annet inkludert å installere ny skorstein i kjøkkenrommet. Denne skorsteinen fører den giftige røyken ut, noe som har gitt mange familier i landsbyen et nytt inneklima. Bedre inneklima er med på å redusere faren for astma, lungebetennelse, lungekreft og øyesykdommer blant kaffearbeidere og deres familier. Det har også blitt oppført 20 nye hus i kooperativet Flor de la Montañina.

pals Guatemalaprosjekt

pals G u a t emala - p r os j ek t

14

Bilde før nytt renseanlegg

Kaffeplukkerne trives i jobben sin.

pals G u a t emala - p r os j ek t

15

Guatemalsk kaffeplukker på jobb

Nytt renseanlegg for avløpsvann I tillegg støtter vi arbeidet med å bygge et renseanlegg for avløpsvann fra kaffevasking. Avløpsvannet inneholder store mengder organisk materiale, som tidligere har gått ut av i jorden og videre forurenset elvene. Myndighetene stiller nå strengere krav til rensing og de små kollektivene har problemer med å innfri disse. Begge prosjektene vi nå arbeider med oppfyller kriterier som vi har satt oss, nemlig at de skulle ha en sosial og miljømessig vinkling.


PA L S K A F F E —

PA L S K A F F E —

slik lager du den beste espressoen 1. Forvarm espressokoppene. La alltid kopper og glass stå oppå maskinen.

slik lager du best kaffe i trakter Bruk kaldt og friskt vann. Vær nøye med renholdet av trakteren. Husk å rense den både utvendig og innvendig. Du bør bruke rensemiddel minimum en gang i uken. Vask også filterholderen når du renser maskinen. Kannene skal skylles etter hvert bruk og renses minimum en gang i uken. Vær nøye med dosseringen. Vi anbefaler 60 g kaffe pr. liter vann. Dette tilsvarer 110 g kaffe på 1,8 liter vann, og 600 g kaffe på 10 liter vann. Et tips for enda bedre resultat er å bruke ferskkvernet kaffe. Vi har gode og enkle løsninger for dette. Spør våre selgere.

2. Fyll opp med kaffe i porsjonsfilteret, benytt utjevningsmetoden. 3. Tamp/press kaffen sammen med et fast trykk. Det viktigeste er at du bruker det samme trykket hver gang. 4. Flush ut litt vann av maskiner og sett bajonetten i espressomaskinen. 5. Start maskinen.

6. Server espressoen. 7. Fjern kaffegruten fra porsjonsfilteret ved å benytte en knockbox eller en grutskuff. 8. Tørk av med tørr klut slik at filteret er tørt. 9. Plasser bajonetten tilbake i gruppen. La aldri bajonetten ligge på spillbrettet eller andre kalde steder! En ferdig drikk skal være ca. 30 cl og ha en nøttebrun crema (skum) på toppen. Det bør ta mellom 20 og 30 sekunder å lage den.

Vi mener det er en fordel at du selv kverner kaffen. Da bevarer du ferskheten og de fantastiske aromaene som er naturlig i kaffen. Noen av disse aromaene vil forsvinne kort tid etter kverning. Får å få det aller beste resultatet er det derfor best å kverne selv. Vi har gode løsninger som gjør det enkelt for deg å gjøre dette selv i butikken. Vi har løsninger som er spesialtilpasset din butikk enten du ønsker å ha en eller flere typer traktekaffe eller om du ønsker å selge kaffe ved siden av som et tilleggsprodukt. Bruk alltid ferskkvernet kaffe. Kaffen skal ikke ligge ferdigkvernet i kammeret på espressomaskinen. Da mister kaffen både smak og lukt.

HVORDAN LAGE GOD KAFFE

16

sl i k la g e r d u de n b es t e esp r essoe n

17


PA L S K A F F E —

Hvordan behandle melk 1. Hell i riktig mengde melk. Der helletuten starter er en god rettesnor. 2. Sett termometeret i melken. Pass på at det ikke berører kanten på muggen. 3. Blås ut litt steam fra steamrøret på maskinen, slik at all kondens blåses ut. 4. Sett steamrøret i melken. Det er viktig at tuten er helt i overflaten, slik at du får dratt med luft inn i melken. Det er også viktig at steamarmen er satt ned i melken med riktig vinkel, slik at melken sirkulerer pent rundt i muggen. 5. Blås inn tilstrekkelig med luft. Dette må gjøres før melken når 37°C, slik at skummet blir bløtt og mykt. 6. Når du har fått inn tilstrekkelig med luft, eller temperaturen er nådd 37 °C, løfter du muggen ca. 1 cm. Pass på at melken hele tiden sirkulerer pent i muggen. Du skal nå ikke få mer luft i melken. 7. Når temperaturen når 60 °C på termometeret skrur du av steamen. Temperaturen vil da øke til ca. 70 °C. 8. Melken skal nå ha et bløtt og mykt skum, uten store bobler. Skummet skal være så bløtt at du nærmest kan speile deg i det.

H v o r da n b eha n dle melk

18


PA L S K A F F E —

Kaffeutstyr

PA L S K A F F E —

Kaffeutstyr

Espressomugge

Mugge, rustfri 6 dl

Grutboks

Sugerør, sorte

Varenr 301222

Varenr 301515

Varenr 301182

Varenr 98620

Enhet 1 stk Pris 77,–

Enhet 1 stk Pris 167,50

Enhet 1 stk Pris 750,–

Enhet 1 × 250 stk Pris 41,–

Mugge, rustfri 10 dl

Mugge, rustfri 16 dl

Varenr 301517

Varenr 301183

Rørepinner i tre, 19 cm

Clean drop Professionals

Enhet 1 stk Pris 222,50

Enhet 1 stk Pris 173,–

Varenr 98100

Varenr 99100

Enhet 1 × 1000 stk Pris 101,–

Enhet 1 stk (500 ml) Pris 75,48 Rensemiddel for kaffetrakter

Måleglass (shotglass)

Rensekopp bajonett

Varenr 301427

Varenr 301072

Enhet 1 stk Pris 41,–

Enhet 1 stk Pris 91,80

Clean drop Kanne & termos

Egro rensemiddel for melkesystem

Varenr 99400

Varenr 98811

Enhet 1 stk (brett) Pris 350,–

Enhet 1 stk (1 liter) Pris 305,–

Rensemiddel for kanner og termoser.

Tamper angular 58 mm

Tamper angular 55 mm

Urnex kaffekvernrens

Varenr 301190

Varenr 301464

Varenr 93256

Enhet 1 stk Pris 408,–

Enhet 1 stk Pris 408,–

Enhet 1 stk Pris 220,–

Varenr 98663

Tamper

Støtmatte rund

Thermoking termokanne

Varenr 301382

Varenr 301343

Varenr 17101

Chambord presskanne, 0,4 liter

Enhet 1 stk Pris 315,–

Enhet 1 stk Pris 99,–

Enhet 1 stk (1,8 liter) Pris 489,–

Varenr 98360

Børste espressomaskin

Melketermometer

Varenr 301185

Varenr 301181

Chambord presskanne, 1 liter

Glass til presskanne, 0,4 liter

Enhet 1 stk Pris 59,–

Enhet 1 stk Pris 155,–

Varenr 97001

Varenr 98046

Enhet 1 stk Pris 540,–

Enhet 1 stk Pris 78,60

K affe u t s t y r

20

WMF rens til espressomaskin Enhet 1 stk (1 kg) Pris 293,–

Enhet 1 stk Pris 350,–

K affe u t s t y r

21


PA L S K A F F E —

Kaffe- OG TEUTSTYR

PA L S K A F F E —

kAffetilbehør

Kritt-tavle

Penner til kritt-tavle

Varenr 98156

Varenr 98157

Enhet 1 stk Pris 316,–

Enhet 1 pk (6 stk) Pris 408,–

Kritt-tavle, 50 × 70 cm

Sølvpose for kaffe

Varenr 98155

Varenr 11604

Enhet 1 stk Pris 490,–

Enhet 1 × 1000 stk (250 g) Pris 1500,–

varenr

enhet

varenavn

Pris

98944

1 × 0,75 liter

Hazelnut sirup

78,– / flaske

98968

1 × 0,75 liter

Hazelnut sirup SUKKERFRI

78,– / flaske

98945

1 × 0,75 liter

Chocolate Mint sirup

78,– / flaske

98946

1 × 0,75 liter

Irish Cream sirup

78,– / flaske

98947

1 × 0,75 liter

Caramel sirup

78,– / flaske

98948

1 × 0,75 liter

Vanilla sirup

78,– / flaske

98949

1 × 0,75 liter

Amaretto sirup

78,– / flaske

98950

1 × 0,75 liter

English Toffee sirup

78,– / flaske

98962

1 × 0,75 liter

Chocolate Milan sirup

78,– / flaske

98964

1 × 0,75 liter

Cinnamon sirup

78,– / flaske

98967

1 × 0,75 liter

Tiramisu sirup

78,– / flaske

98924

1 × 0,75 liter

French vanilla sirup

78,– / flaske

98961

1 × 0,75 liter

Cream de Menthe sirup

78,– / flaske

Kaffepose i brunt papir

Cellofanpose

Varenr 11605

Varenr 98866

98952

1 × 0,75 liter

Coconut sirup

78,– / flaske

Enhet 1 × 50 stk (250 g) Pris 95,–

Enhet 1 × 50 stk Pris 100,–

99085

1 × 0,75 liter

Spice chai sirup

78,– / flaske

18202

1 × 2,6 kg

Torani sjokoladesaus, mørk

79,90 / flaske

18302

1 × 2,6 kg

Torani sjokoladesaus, hvit

79,90 / flaske

1704

1 stk

Pumpe til Torani sjokoladesaus

79,90

98460

1 stk

Pumpe til 750 ml flaske

79,90

98626

1 stk

Sjenketopp

19,90

varenr

enhet

varenavn

Pris

99804

12 x 330 ml

Balholm eple & kirsebær økologisk

23,90,- / flaske

99803

12 x 330 ml

Balholm eple økologisk

23,90,- / flaske

99805

12 x 330 ml

Balholm eple & pære økologisk

23,90,- / flaske

90502

6 x 1 kg

one&only frappe-pulver mocha

98,- / kg

90503

6 x 1 kg

one&only frappe-pulver kaffe

98,- / kg

90504

6 x 1 kg

one&only frappe-pulver vanilje

98,- / kg

Te-poser «Personal teabags»

Te-klype

Varenr 15801

Enhet 1 stk Pris 34,95

Varenr 13500

Enhet 1 kg (1 × 64 stk) Pris 45,–

Te-boks «Teblad» 2 kg

Te-boks i rustfritt stål

Varenr 15803 (Bestillingsvare)

Varenr 15804 (Bestillingsvare)

Enhet 1 stk Pris 149,–

Enhet 1 stk Pris 127,–

Soyamelk Alpro

Cappuccinomelk

Varenr 29312

Varenr 20812

Enhet 12 × 1 liter Pris 26,50

Enhet 12 × 1 liter Pris 15,90

K affe - O G T E UT S TYR

22

k A ffe t i l b eh ø r

23


PA L S K A F F E —

PA L S K A F F E —

Godt til kaffen

varenr

enhet

varenavn

Pris

25404

4,8 kg (12 × 400 g)

Oreo knust kjeks

118,45

18401

7,5 kg (10 × 750 g)

Toppingpulver

154,–

20801

1 × 300 g

Cappuccinodryss

109,25

Berlinerboller med vaniljekrem

Biscotti

48302

1 × 2,5 kg

Kuvertyrsjokolade LYS 823

107,30 (ekskl. sukkervareavgift)

Varenr 83603

Enhet 3,78 kg (60 × 63 g) Pris 4,64/stk

Enhet 1 kg (ca.60 × 20 g) Pris 4,20/stk

48602

1 × 2,5 kg

Kuvertyrsjokolade MØRK 811

88,80 (ekskl. sukkervareavgift)

48202

1 × 2,5 kg

Kuvertyrsjokolade fra Sao Thomè

138,– (ekskl. sukkervareavgift)

49002

1 × 2,5 kg

Melkesjokolade m/caramel

143,20 (ekskl. sukkervareavgift)

33900

0,9 kg (120 stk × 7,5 g)

Sjokoladesigaretter Mørk

1,60 (ekskl. sukkervareavgift)

39101

0,9 kg (120 stk × 7,5 g)

Sjokoladesigaretter Picasso

2,30 (ekskl. sukkervareavgift)

38601

0,9 kg (120 stk × 7,5 g)

Sjokoladesigaretter Van Gogh

2,50 (ekskl. sukkervareavgift)

38201

0,9 kg (120 stk × 7,5 g)

Sjokoladesigaretter Rembrandt

2,15 (ekskl. sukkervareavgift)

77707

1 × 1,05 kg

Hugget rørsukker 2 pk. Fairtrade

47,– (vi har stort utvalg sukker)

Varenr 98620

Små italienske mandelkjeks

Fås også med bringebær (varenr. 88503)

Croissant Mixed Mini

Makroner

Varenr 81004

Varenr 79801

Enhet 4,32 kg (135 × 32 g) Pris 2,40/stk

Enhet 1,2 kg (100 × 12 g) Pris 3,59/stk

Forhevet – stekes rett fra frys. Krt. inneholder Croissant, Sjoko­ rull, Rosinsnegle. Miniprodukter som passer godt til kaffen.

4 ulike typer makroner: kaffe, sjokolade, appelsin og pistasj.

Gulrotkake m/glasur

Sjokolademuffins

Varenr 90056

Engangsutstyr varenr

enhet

varenavn

materiale

Pris

Varenr 90062

Enhet 6,08 kg (65 × 95 g) Pris 7,97/stk

Enhet 3,36 kg (24 × 140 g) Pris 10,67/stk

Tines- klar til servering. Saftig kake med 18 % gulrøtter. Smakstilsatt med kanel og en lekker glasur laget på ekte kremost

Tines – klar til servering

Vannbakkels

Mini donuts med sjokolade

Varenr 83604

Varenr 84202

Enhet 4 kg (266 × 15 g) Pris 1,03/stk

Enhet 2,2 kg (110 × 20 g) Pris 2,26/stk

Profiterols m/vaniljekrem. Tines – klar til servering

Perfekt pausemat. Fin størrelse. Prisgunstig.

90202

20 × 50 stk

Beger med PALS-logo, 23 cl

Papp

650,– /1000 stk

98489

10 × 100 stk

Lokk til beger, 23 cl

Plast

250,– /1000 stk

90203

20 × 50 stk

Beger med PALS-logo, 34 cl

Papp

760,– /1000 stk

98475

10 × 100 stk

Lokk til beger, 34 cl/46 cl

Plast

350,– /1000 stk

90204

20 × 50 stk

Beger med PALS-logo, 46 cl

Papp

900,– /1000 stk

98847

1 × 360 stk

Serveringsbrett, 2 kopper

Papp

197,– /1000 stk

Belgiske vafler

Bringebær terte

Varenr 82105

Varenr 80041

Enhet 5,75 kg (50 × 115 g) Pris 6,33/stk

Enhet 3,6 kg (36 × 100 g) Pris 15,50/stk

Kandisert. Laget på tradisjonell belgisk resept. Holder seg godt 2–3 dager etter opptining.

Tines – klar til servering.

Mozart Croissant

Eple terte

Varenr 81306

Varenr 80042

Enhet 6,1 kg (60 × 102 g) Pris 10,05/stk

Enhet 2,7 kg (36 × 75 g) Pris 9,80/stk

Stekes rett fra frys.

Tines – klar til servering.

98630

4 × 75 stk

Serveringsbrett, 4 kopper

Papp

341,– /1000 stk

98080

1 × 1000 stk

Kaffekrage, brun

Papp

269,– /1000 stk

98635

1 × 1000 stk

Plastbeger til take away

Plast

575,– /1000 stk

98633

1 × 1000 stk

Plastlokk til beger

Plast

530,– /1000 stk

10300

1 × 1000 stk

Kurvfilter bleket

Engangsutstyr

203,– (vi har stort utvalg filter)

24

God t t i l kaffe n

25


PA L S K A F F E —

Teknisk utstyr ICB • Vanntilkoblet termosbrygger med tevannkran på fronten. • Brygger 2,5–3,8 liter per termos. • BrewWise med 3 separate bryggprogram. • BrewWise gir nøyaktig brygging av kaffen. • Termos selges separat.

brutto FRA kr 11 290,– (ekskl. mva, frakt og montering)

CWTF • Vanntilkoblet termosbrygger med tevannkran på fronten. • Brygger 2,2 liter per termos. • Termos selges separat.

brutto FRA kr 8 590,– (ekskl. mva, frakt og montering)

MHGA • Høy modell med stor plass til store bryggetraktere. • Porsjonerer ut riktig mengde kaffe hver gang etter instilling. • LCD displayet viser hvilken kaffetype du bruker og mengden den produserer. • Kverner store mengder med bønner for ferskbrygget filterkaffe.

Her er noen utvalgte maskiner vi tror på. Ta kontakt med oss hvis du ønsker andre maskiner.

brutto FRA kr 18 190,– (ekskl. mva, frakt og montering)

Tek n i sk u t s t y r

27


PA L S K A F F E —

KaffemasKiner – Den rimelige løsningen

PA L S K A F F E —

KaffemasKiner – HIGH end løsningen Faema Emblema • Toppmodell fra Faema! • Veien mot fremtiden er kartlagt og Faema følger det opp med en toppmodell av en espressomaskin: Emblema. • Født i samarbeid med Giugiaro Design er Emblema det nyeste symbolet på eleganse og nyskapning! • Emblema har et lekkert design, og kan leveres i flere grupper. • Espressomaskinen er utstyrt med en mikroprosessor for enkel programmering av kaffe og varmtvann dosering.

Faema Enova • Programmerbar dosering av espresso- og tevann. • Den har både manuell steam og autosteam (ekstrautstyr). • Individuell justering av temperatur på kaffen på hver gruppe. • Tilgjengelig i høyt og lavt uttak. • Leveres også i sort utførelse.

brutto FRA kr 25 990,– (ekskl. mva, frakt og montering)

brutto fra kr 96 790,– (ekskl. mva, frakt og montering)

WMF 2000S WMF 1200S

• Nytt design som blir lagt merke til. • Maskinen leveres med 2 møller og har mulighet for kammer til sjokoladepulver, samt tradisjonell automatisk melkesteamer og automatisk «baristasteam». • Anbefalt bruk på opptil 200 kopper pr dag. Kan lage opptil 16 forskjellige kaffe- og sjokoladedrikker. • Hver knapp kan individuelt stilles med kaffe, espresso, sjokolade, melkeskum, varm melk. • Kundevennlige opplyste knapper med egne tekster. • 8 produktknapper med mulighet for fremtidige nyheter.

• WMF 1200S er en profesjonell kaffemaskin! • Passer til steder som serverer ca 80 kopper pr. dag. • En helautomatisk kaffemaskin for espressobaserte drikker som caffe latte, cappuccino, espresso, svart kaffe og tevann. Den har: • 2 kaffemøller for espresso og kaffebønner. • Eget kammer for melkepulver (valgfritt). • Eget tevannsuttak. • Automatisk vaskeprogram og en melkesteamer som kun er i 2 deler. • Vasketid på under 10 minutter. • Kan leveres i flere utførelser.

brutto FRA kr 94 290,– (ekskl. mva, frakt og montering)

brutto FRA kr 48 590,– (ekskl. mva, frakt og montering)

K affemas K i n e r – D e n r i mel i g e l ø s n i n g e n

28

K affemas K i n e r – H IG H e n d l ø s n i n g e n

29


PA L S K A F F E —

KaffemasKiner

PA L S K A F F E —

KaffemasKiner la Spaziale, modell: s5 ek 2/3/4 grupper

Strømforsyning og absorpsjon av maskinen: 2 grupper 400/220/240 V – 50/60Hz – 3500 W 3 grupper 400/220/240 V – 50/60Hz – 4500 W 4 grupper 400/220/240 V – 50/60Hz – 6000 W

Macchiavalley Zion Leveres med: • 2 kaffekverner. • 1 pulverbeholder for sjokolade. • Innebygd melkepumpe for helautomat, samt steamrør for manuell steaming. • Produserer ca. 700 kopper pr. dag. • Strøm: 230 V (1 faz) 3500 W (16 amp). • Dimensjoner: (b × d × h) 325 × 560 × 725 mm

• Elektronisk kaffemaskin med automatisk doseringsinnstilling. • Elektrisk oppvarming. • Dobbel manometer for kjele og pumpe trykkontroll. • Varmtvann uttak/2 damp- og steamuttak. • Elektrisk koppvarmer tilgjengelig på forespørsel. • Kontroll av funksjonsfeilalarmer. • Oppgradert kjelevarmeelemet tilgjengelig på forespørsel. • Elektronisk kjeletemperatur-regulering. • Automatisk driftstemperatur boost-funksjon. • Mulighet for å deaktivere elektrisk oppvarming. • Maskinen kan bygges om til pods-løsning

Maskinen kan bygges ut med kjøler, koppevarmer, osv. etter behov. Prises på forespørsel.

brutto kr 72 000,– (ekskl. mva, frakt, montering og miljøavg.)

La Spaziale, modell: S1

brutto fra kr 36 200,– (ekskl. mva, frakt, montering og miljøavg.)

• Elektronisk 1 gruppe maskin. • Proposjonert doseinnstilling. • Elektrisk oppvarming. • Elektronisk temperaturregulering av kjelen for varmtvann og damplevering. • Innebygd sikkerhetstermostat. • Temperaturen angis av led-display. • Innebygd volumetrisk pumpe. • Lagerføres i sølv. Kan bestilles i rød eller sort. • Direkte tilkobling til vannledninger. • 2,5 liter kjele for varmtvann og damplevering. • 0,45 liter kjele for kaffelevering. • 1 varmtvannuttak og 1 damp/steamuttak. • Maskinen kan bygges om til pods-løsning.

Thermoking manuell eller Autofyll • En utmerket 1,8 liter kaffetrakter. • Brygger rett inn i en 1,8 liter termokolbe. • Bryggetemperatur mellom 92 og 96. • Oppfyller kravene til ecbc • Brygger på 5–6 minutter. • Kapasitet er ca. 144 kopper per time. • Dimensjoner: (b × d × h) 200 × 430 × 550 mm. • Farge: Sort

brutto kr 21 900,– (ekskl. mva, frakt, montering og miljøavg.)

brutto kr 3 900,– inkludert termos (ekskl. mva, frakt, montering og miljøavg.)

K affemas K i n e r

30

K affemas K i n e r

31


PA L S K A F F E —

PA L S K A F F E —

Kaffekverner + maskin

Kaffekverner Trakting til kantiner etc. med stort trakterbehov:

Malykke og Bodum presskanner

Mahlkönig FCG

• Kvernen gir en riktig dosering ved hjelp av et trykk. • Kvernen er lett å justere, både for ulike trakterstørrelser og kverningsgrad. • Kan brukes på de aller fleste traktere, også presskanner. • Rask, enkel, stillegående og gir lite søl. • Mindre emballasje. • Gjør at du kan være fleksibel og variere kaffemenyen med ulike typer traktekaffe.

• Kverner riktig mengde hver gang. • Lett å bruke, ingen knapper. • Innebygd vekt som gjenkjenner de ulike kannestørrelsene. • Gir deg oversikt over hvor mange traktinger som er gjort. • Gjør at du kan være fleksibel og variere kaffemenyen med ulike typer traktekaffe • Gi kundene en ekstra god kaffeopplevelse.

brutto kr 10 280,–

brutto kr 14 900,–

(ekskl. mva, frakt og montering)

(ekskl. mva, frakt og montering

Mahlkönig Tanzania, løsvektposer og trakter.

Nuova Simonelli, modell: Appia 2gr Volumetric

• Lett å justere kverningsgrad ved hjelp av hjul på siden. Kverner fra espresso til kokekaffe. • Kan benyttes av alle traktere, presskanner og poser. • Rask og enkel i bruk. • Gjør at du kan være fleksibel og variere kaffemenyen med ulike typer traktekaffe. • Enkelt vedlikehold. Rens knivene en gang pr. mnd med rensetabletter. Kniver slipes annenhvert år.

• Temperaturstabilitet og kapasitet på høyeste nivå. • Simonelli er sponsor og leverandør til wbc (Word Barista Championship) fjerde året på rad, og dette ser vi på som et godt kvalitetsstempel. • Prisdyktig

brutto kr 42 600,–

brutto kr 12 140,–

(ekskl. mva, frakt og montering)

(ekskl. mva, frakt og montering)

Mahlkönig K30 espresso-kvern

Compak K 10 Fresh Conic Espressokvern

Enkel i bruk og gir ferskkvernet kaffe til hver espresso • Kverner riktig mengde hver gang. • Har et elektronisk doseringssystem. • Kan enkelt programmeres til ditt behov. • Rask kverning, under 2 sekunder på en enkel espresso. • Kvernen starter automatisk når du setter i bajonetten.

brutto kr 19 900,– (ekskl. mva, frakt og montering)

brutto kr 12 880,– (ekskl. mva, frakt og montering)

K affek v e r n e r

32

K affek v e r n e r + mask i n

33


PA L S K A F F E —

Velkommen til PALS Fabrikkutsalg En stor del av vårt vareutvalg finnes i vårt Fabrikkutsalg i Rosenborggt. 19 i Oslo (inngang fra Pilestredet 75D) Åpningstid : Mandag–Fredag: 08.00–15.30 Tlf: 22 46 86 73

Hvordan bestille Bestillinger foretas over telefon 66 77 06 00, faks 66 77 06 37, eller på mail; kundeservice@pals.no For Salgs- og leveringsbetingelser, se vår prisliste. Ring kundeservice hvis du ønsker en prisliste tilsendt.

Kontakt Ønsker du å vite mer send mail til: lise@pals.no / kaffe@pals.no, eller ring Lise Haavind på 66 77 05 00 for en kaffeprat.

Vi tar forbehold om skrivefeil og prisendringer.

K O n t ak t i n fo r mas j o n

34


A/S Pals

kundeservice

fabrikkutsalg

Billingstadsletta 38, 1396 Billingstad Tlf. 66 77 05 00

Tlf: 66 77 06 00 Mail: kundeservice@pals.no

Rosenborgt 19, 0356 Oslo (Inng. Pilestredet 75D) Tlf: 22 46 86 73

www.pals.no

Kaffebrosjyre  

http://www.pals.no/filestore/PDF-filer/Kaffebrosjyre.pdf

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you