Page 1

Training Krachtig Communiceren Training Krachtig Communiceren Wil je stevig leiding kunnen nemen en houden in gesprekken? Wil je de doelen die jíj voor ogen hebt met anderen bereiken? Heb jij collega’s die jou met teveel extra werk opzadelen en wil je makkelijker ‘nee’ zeggen? Of wil je kunnen zeggen waar het op staat? Wil je leren omgaan met weerstand? Bijvoorbeeld bij medewerkers die je wil motiveren voor jouw project, of klanten die een klacht hebben. Dan is “Krachtig Communiceren” de training voor jou! Deze 3-daagse training geeft jou de mogelijkheid om – naast de theorie over communiceren die je opdoet – ook praktijksituaties te oefenen die voor jou belangrijk zijn. Bijzonder aan deze training is de inzet van een professionele en ervaren trainingsacteur. Jouw lastige praktijksituaties bootst hij na, waar je met hulp van de trainer intensief mee oefent. Zo train je direct vaardigheden die jouw communicatie versterken. Na het volgen van de training ‘krachtig communiceren’ bereik je met meer gemak betere resultaten. Je doorziet verschillende communicatiestijlen en sluit hierop aan. Je krijgt meer inzicht in gesprekstechniekenen en je bent daardoor vaardiger om impact te maken.

Resultaten In de training Krachtig Communiceren ontdek je: • • • • • • • • • • • •

Jouw doel in gesprekken te bereiken Je gesprekken snel en effectief voor te bereiden Je gesprekken te structureren Snel en gemakkelijk contact te maken Dieper inzicht in het communicatieproces Effectieve technieken voor verschillende communicatiestijlen Krachtige lichaamstaal en overtuigend stemgebruik Leiding te nemen en houden in gesprekken Makkelijker om te gaan met weerstand en emoties Collega’s of klanten aan te spreken op storend gedrag Je zelfvertrouwen te vergroten Effectieve technieken voor precies die gesprekken die jij lastig vindt

Hoewel de training bij uitstek toepasbaar is in 1-op-1 gesprekken, kun je de technieken ook toepassen tijdens vergaderingen met meerdere mensen.

Werkwijze Deze 3-daagse training bestaat uit een mix van korte stukken theorie en veel praktijkgerichte oefeningen. Dat maakt de training intensief en dynamisch. Aan de orde komen korte theoretische modellen waardoor je inzicht in krachtig communiceren wordt vergroot. De nadruk ligt echter op de praktijk: tijdens de training zetten we een professionele en ervaren trainingsacteur in. Hij of zij zet door realistisch spel lastige situaties uit jouw dagelijkse praktijk neer. Door met de acteur te oefenen, train je direct vaardigheden die jouw communicatie versterken. Je krijgt dus handvatten aangereikt die je in simulaties kunt uitproberen: leren door ervaren en doen! Iedere trainingsdag eindigt met een concreet actieplan. In de periode tussen de trainingsdagen pas je het geleerde toe. Je begint de volgende trainingsdag met een terugblik op de tussenliggende periode en jouw ervaringen in de praktijk.

Groepsgrootte Om alle deelnemers zoveel mogelijk individuele aandacht te bieden is de groepsgrootte beperkt tot maximaal 12 personen.

Investering De investering per deelnemer bedraagt € 1.495,- . Dit is inclusief boek en handouts en exclusief 19% BTW, verzorgings- en accommodatiekosten. Bij aanmelding van een collega krijgen jullie beiden € 100,- korting.


Training Krachtig Communiceren Boek en certificaat Je ontvangt het boek ‘Effectieve tweegesprekken’ als praktisch naslagwerk. In het boek komen de communicatie technieken uit de training en nog meer praktische tips uitgebreid aan bod. Je leest hierin bijvoorbeeld over voorbereiding en structuur van gesprekken, communicatietechnieken en non-verbale communicatie. Ook ontvang je na voltooiing van de training een deelnamecertificaat.

Duur en locatie De training bestaat uit 3 losse trainingsdagen dagen, van 9:30 uur tot circa 17:00 uur. We plannen geschikte data in samenspraak met de deelnemers. De training vindt plaats op een centrale en goed bereikbare locatie in het land.

Voor wie Tevreden deelnemers zijn bijvoorbeeld: teamleiders, project managers, adviseurs en stafmedewerkers. De training is toepasbaar in veel verschillende situaties en is geschikt voor iedereen die bijvoorbeeld groei wil in: •

doelgericht communiceren

klanten behendig te woord staan

leiding nemen

omgaan met weerstand

collega’s confronteren

impact vergroten

Trainer De training wordt verzorgd door een ervaren en gepassioneerde trainer van BTC. Daarbij wordt hij op twee trainingsdagen ondersteund door een senior trainingasacteur.

Reacties deelnemers: Projectmanagement assistant, Novay “Prettige, inspirerende , practische cursus. Er was een open sfeer waar oefening werd aangemoedigd zonder dat dit dwingend overkwam. Op meerdere tereinen veel geleerd. “ Application Engineer, Reed Elsevier “Het sterke van de training vond ik dat ik bruikbare technieken geleerd heb, die direct praktisch inzetbaar zijn. De training zorgt ook dat nieuwe vaardigheden daadwerkelijk gebruikt gaan worden.“ Recruiter, Eneco “Ik zie nu mogelijkheden meer uit gesprekken te halen dan ik voorheen voor mogelijk hield. Verbazingwekkend hoe herkenbaar de acteur mijn lastige collega’s neerzette, leerzaam en een mooie spiegel.” IT Consultant, Reed Elsevier “Thank you for your training! I thought the class was definitely a much needed refresher that reinforce some of the basic skill of communication. Definitely a training for everyone that is involved in support/customer service should take.”


Training Krachtig Communiceren

Bemelmans Training & Coaching (BTC) verzorgt de training ‘Krachtig Communiceren’ ook op maat en begeleidt jou indien gewenst ook individueel door middel van coachingsessies. BTC is betrokken partner in ontwikkeling van mensen en organisaties door inzet van training, coaching en opleidingsadvies. BTC werkt uitsluitend samen met senior trainers en adviseurs, experts die met bewezen ervaring en die de passie voor ontwikkeling van mensen delen. Wij werken internationaal en trainen ook Engelstalig. BTC helpt mensen in organisaties om hun maximale potentieel met plezier in te zetten onder het motto:

“Be Your Best!”.

Wil je meer impact? Neem contact op en wij kijken met je mee of deze training de meest toepasselijke voor je is. Voor meer informatie of een aanmeldingsformulier kun je contact opnemen via: Email:

info@bemelmanstraining.com

Telefoon:

+31 (0)20 6389454

Adres:

Bemelmans Training & Coaching Van Ostadestraat 30 -1 1072 SZ Amsterdam

Internet:

www.bemelmanstraining.com

Training Krachtig Communiceren  

Trainingsbeschrijving Krachtig Communiceren

Training Krachtig Communiceren  

Trainingsbeschrijving Krachtig Communiceren

Advertisement