Page 1

Mies kuntoon

- Ei mieskuntoon

sisustuskierros

- Lahtelaisittain

Ideaali

- Ei en채채 hoppip채채

www.isolehti.fi

ILMAISJAKELULEHTI LIIKKUVILLE IHMISILLE

One time @

Helsinki we

MET helsinki

BLAOW w!!

...WHO kicked so hard!

TEUVO LOMAN

city boy...

Koti & Sisustus

numero 3 maaliskuu 2012


PE 16.3.

Tulossäa! kevääll

LIVE yössä

HALOO HELSINKI!

Pidätämme oikeudet muutoksiin

Kouvolan Hotelli Vaakunassa

Liput: 8,- (11,-) KOUVOLA, Kauppalankatu 13, www.ymparistoravintolat.fi

Hovioikeudenkatu 2, Kouvola, www.sokoshotels.fi www.ymparistoravintolat.fi

HUOM!

MEILLÄ ON TÖITÄ SINULLE! Katso lisätiedot www.isolehti.fi

asti e k h y ro ja s y k ä o tiet tyviss ä s i l it in li i l e ! p issa o i s a

PAintball Lähde taistelemaan turvallisesti värikuula-aseilla! Soita,varaa aika ja pääset pitämään todella hauskaa!

40 EUR /hlö

 sis. panokset, maskin, kaasun ja aseen. K-18

www.energiahalli.com

Tutustu myös muihin lajeihimme:

044 054 2006

- MEGAZONE - SUMOPAINI

Ilmarisentie 3 A 15200 Lahti info@energiahalli.com


TÄSSÄ NUMEROSSA 3/12 9 City pool - Älä oo aina kotonas.

VAKIOPALSTAT 4 NYT - Top 5 Museota

10 IdeaKarhu - Karhuisia ideoita

6 BArcode - Raittiuden katkaisun aakkoset päättyy

14 Mies, pistä ittes kuntoon - Babor, sallittu myös miehille - Jutta’s Garage, salaparturi miehille

8 ISO Ilmiö - Äijäporukat

20 Teuvo loman - Onko tässä mitän järkeä 23 Freebie-sisustamista 24 Sisustuskierros - i Lahtis

12 ISOKUNTO - Dismotivointia 18 PETo - Laittomat lemmikit & Inhottavat Otukset - Lemmikkien Nimistä

28 Ideaali - Ei enää hoppipää 30 Kultaa ja Kosmetiikkaa - AU-Real Oy Kannen (valo)kuva: Jari O Anttonen & Jean Klaude van Damage Kannessa: Teuvo Loman

nettijatkot: Mene ja tiedä...

mene TAI ÄLÄ MENE: www.isolehti.fi

ISO LEHTI 3/12 6. vuosikerta Levikkialue: Lahti, Hollola, Heinola, Hämeenkoski, Hämeenlinna, Kouvola, Kotka, Lappeenranta, Riihimäki, (Tampere, Jyväskylä) ISSN 1798-4807

ilmoitusmyynti Tiedustelut ja palstavaraukset: Paula Kontio +358 41 560 1138 Painopaikka Esa Lehtipaino Oy

TOIMITUS Jarkko Repo, päätoimittaja +358 44 300 2795 Valokuvaus Jari O Anttonen Taitto ja ulkoasu Jean Klaude van Damage numeron Avustajat Lasse Hauerwaas Jari O Anttonen Juha Pietikäinen (Raver71)

Pääkirjoitus

Julkaisija Privenet Oy y-tunnus: 2417285-1 Niemenkatu 77 15240 LAHTI

Sähköpostit muotoa: etunimi.sukunimi @ iso-l.fi

Jarkko repo

ISO lehti info @ iso-l.fi aineisto @ iso-l.fi www.isolehti.fi

Kuukausi lähti käyntiin puidessa miesten ja naisten tapoja johtaa työelämässä. Emme hirveästi siihen asiaan puutu, koska aito mielipiteemme on se, että niin naiset kuin miehetkin voivat olla järjettömän huonoja johtajia. Kodeissa sen sijaan on ollut Suomessa vallalla naisten valta. Ehkä onkin ymmärrettävää tuo, kun maassamme naiset alkoivat käydä kodin ulkona töissä selvästi miehiä myöhemmin. Tuohon kun lisätään vielä se, että edelleen naisten jäävät useammin kotiin hoitamaan lapsia - koti on ollut perinteisesti naisen aluetta Suomessa. Tuohon haluamme muutoksen. Tasa-arvo tarkoittaa sitä, että sitten oikeasti on tasaista kaikkialla. Miehelläkin on oikeus parisuhteessa ollessaan osallistua kodin laittamiseen, eikä vain siten, että hän nöyrästi tekee ohjeiden mukaan. Emme nyt tarkoita sitä, että kodin tulee olla siivoamaton kaaos, päinvastoin. Yhä enemmän miehet ovat halukkaita pitämään kodista huolta. Asennemuutokset kestävät kuitenkin pitkään ja yhä edelleen onnistuvat überjuntit miehet pilaamaan kaikkien maineen. Mies - ota vastuu sisustuksesta. Se voi hakea inspiraatiota moottoriurheilusta, työstäsi tai esimerkiksi pelien maailmasta. Tietenkin pariskuntien tulee yhdessä hakeutua siihen päätökseen, mutta pelkästään naisen sanelemaa ei sisustus saa olla. Koti rakentuu siitä, että on asukkaidensa näköinen. Jos koti on siivoamaton ovat ehkä asukkaansakin hieman sellaisia. Eikä siinäkään mitään pahaa ole. Jos koti on pastellisävyinen romantiikan alttari - ehkä siellä sitten asuu pehmoisia puhuva pariskunta. Siinäkään ei ole mitään väärää. Kunhan se koti on siellä asuvien näköinen.

Yhteistyössä:

Asennemuutosta saadaan aikaiseksi sillä, että otetaan myös lapset mukaan sisustuksen maailmaan. Heille ei tule väkisin tuputtaa vanhempien toivomuksia (perinteisesti muuten sininen on ollut tyttölasten väri ja pinkki poikien, joten jos haluat hardcore-perinteitä kunnioittaa, niin tee sitten oikein), eikä lapsille tule sanoa, että jokin on tyhmäidea. Luovuus pysyy kasassa, kun saa välillä tehdä jotakin ihan omien toiveidensa mukaan. Eikä sen aikuisenkaan kodin tarvitse miellyttää sukulaisia ja kavereita. Jos haluat, että olohuoneessa on vain säkkituoleja ja vesipiippu keskellä - anna palaa. Sisustus, elä ja koe asioita. Joskus kannattaa haastaa itseään, mutta eiköhän jokaisen tulisi nauttia siitä omasta elämästään, siten kuin itse siitä haluaa nauttia.


4

Isolehti.fi 3/12

N.Y.T MUSEOTA • KIASMA (nostanut itsensä irti mukataiteellisuudesta)

• LUONNONTIETEELLINEN

(rakennus ja tunnelma kuin elokuvissa)

• LAHDEN HISTORIALLINEN MUSEO (gotta love that building and the people)

• KOUVOLA

(kaupunkimuotoon rakennettu museo menneistä ajoista)

• KIDUTUSMUSEO

(Portugalin lahja maailmalle, koskaan ei ole ollut niin ahdistavaa fiilistä)

DevNet


5

Kasvohoidot Arkkitehtuuri Urbaanius

pientä

ISOA

Isolehti.fi 3/12

kasvottomuus paperiarkit urpoilu

Good morning

ma– la klo 10.3 0 asti

Lounas ma– la klo 11–16

MISSÄ ME OLTIIN JA MINNE mennään

2,00 5,90

Aamiainen alk.

alk.

Coffee House Kouvola I Kauppalankatu 1 I www.ymparistoravintolat.fi

Lahden historiallinen museo tarjoilee Jugend-näyttelyssään jotain aivan järjettömän hienoa. Kirjoitimme siitä jo ennakkoon näkemättä näyttelyä ja iskeydyimme paikalle heti ovien auettua. Ovet aukenivat toiseen maailmaan. Jugend ei ole pelkkää arkkitehtuuria vaan myös periaatteita. Yksinkertaisempi maailma haki silloin muotoaan ja päätyi yhdistämään isoja linjoja funktionaalisuuteen. Jugend on useiden mielestä arkkitehtoonisen historian hienointa aikaa. Lahden historiallinen museo ottaa siitä kaiken irti ja enemmän. Viikonloppuisin näyttelytiloissa on avoimena kahvila, jossa kävijä saa nauttia kahvinsa keskellä historiaa. Kokonaisuus vie mukanaan toiseen aikaan ja maailmaan. Näyttely meneekin huippusijoille verrattuna satoihin muihin näkemiimme kokonaisuuksiin. Lahden museot ovat hakeneet paikkaansa aiemmin ja nyt pitkäjänteisen työn tulokset alkavat näkyä. Uusi näyttely yhdistää lahtelaisuuden maailmaan ja jokaisen tulisi käydä hakemassa näkökulmaa elämäänsä restauroidusta historiallisesta museosta. Jos Jugendin maailma valloitti, niin Taidemuseon tarjoama ekologisuus vuorostaan irroittaa kävijästä tiettyä inhoa ihmisyyttä kohden. Joten jos historiallinen museo saa uskomaan ihmisyyteen ja kehitykseen - palauttaa Taidemuseo takaisin reaalimaailmaan. Paras tapa kokea museoiden innostava maailma onkin käydä katsomassa ja kokemassa jotain sellaista, mikä on itselleen uutta. Harva osaa arvostaa Lahtea ja lahtelaisuutta - avattu näyttely pistää kotiseuturakkauden uusiksi ilman, että se tuntuisi ällöttävältä. Taidemuseo tarjoaa sitten sen ällöttävyyden ja täysillä. Ehkä kokonaisuus on ekonäyttelyssään vähän hakusessa, mutta niin on ekologinen ajattelukin. Näyttely avaa silmiä tai sitten vain tarjoaa kauneutta - jokainen saa itse hakea sen oman kokemuksensa. Emme me kuitenkaan vain museoita ole kiertäneet. Kävimme FINRG:n 10 years anniversaty juhlinnoissa Senssissä. Parempaa menoa ei löydy mistään. Harmittaa vain, että paras anti oli alussa ja lopussa ja välillä tuntui siltä, että alun fiilistä ei tavoiteta. Onneksi luottamus järjestäjiin oli kova ja loppuakohden rakentui yksi huikeimmista riennoista, joita laillisesti voi kokea.

Tärkeintö on aina kokea asioita. Ihminen oppii kokemuksien kautta. Mitä enemmän nähnyt ja yrittänyt - sitä viisaampi. Joten seuraavaksi iskemme itsemme ulos konemusiikin kehdosta ja suuntaamme toisaalle. Maaliskuun loppuun mennessä olemme todennäköisesti löytäneet itsemme niin Cherin karaokesta kuin Pikku-Hukan liveilloista. Aito tunnelma on aina tärkeämpää kuin ulkokultainen näkymä. Älä siis pelkää astua ulos kodista uusiin maailmoihin. Ja jos haluat maailmat kotiisi - sisusta miten itse haluat.

yksi huikeimmista riennoista, joita laillisesti voi kokea.

Kouvolan Hotelli Vaakunassa Tulossäa! kevääll

Parasta ennen -Naisten juttu 3

Esitykset Aula Ravintolassa to 19.4. klo 19 pe 20.4. klo 19 to 26.4. klo 19 pe 27.4 klo 19

la 28.4. klo 14 & 19 ma 30.4. klo 19 to 3.5. klo 19 pe 4.5. klo 19 pe 5.5. klo 14 & 19

Pidätämme oikeudet muutoksiin

Alun Szahalan ja Substancedin setit olivat rautaa, alumiinia ja muitakin alkuaineita. Jos museot veivät hetkeksi miettimään sitä, mistä olemme tulleet ja mihin menossa - FINRG veti välittömästi jonnekin toisaalle. Trippi selvinpäin ja niin me sen haluammekin.

Hovioikeudenkatu 2, Kouvola, www.sokoshotels.fi www.ymparistoravintolat.fi


6

Isolehti.fi 3/12

BARcode Raittiuden katkaisun aakkoset Jatkamme suurta suosiota saamatonta sarjaamme baariaakkosista. Tässä laajemmassa versiossa loput baariaakkosemme. Ollos hyvä ja lue vielä nämä ja olet valmis ihminen. Sinustakin tulee voittaja nämä tajuttuasi. Ole osa sankareita. Lue jo. Älä tätä ingressiä enää tavai-le. Aiemmat kirjaimet aikaisemmissa ISO lehdissä. Jäikö jokin välistä? Ei hätää. Olet vain huono ihminen. Siis ei tää pidennetty aloitus liity mitenkään siihen, että jäljellä on suurimmaksi osaksi kirjaimia, jotka on tarpeettomia kielessämme. Miksi ne edes ovat osa aakkosiamme? Kuka muka käyttää u-kirjainta kinä?

– kannattaa aina aloitella baarissa, koska heikentynyt viinapää saattaa johtaa siihen, että aloittelun jälkeen et enempää tarvitse A = Aloittelu

Q = Qatar – tuo lähi-itäinen alue, jossa alkoholin ostaminen on vaikeampaa kuin Suomessa. Viinaa myydään yhdessä paikassa ja ostoluvan voi saada myymälästä. Myymälään tosin ei pääse ilman sitä lupaa... R = Ränni – eli putki, eli jatkettu viikonloppu, eli omaloma, eli hörppyherkkyys, eli kausivaihtelu, eli onhan noita nimiä sille, kun elo karkaa lapasesta ja sitä herää yllättäen siihen, että se oma alalaukkalainen lapsi lähteekin jo armeijaan. Ränni on paras katkaista ennen kuin se alkaa, koska rännillä on isohkoja negatiivisia vaikutuksia. Kutsutaan myös luuseritaudiksi, joka kuvastaa parhaiten näitä antisankareita. S = Salarakas – eli toimistopullo. Jokainen ammattilainen osaa nauttia juomansa jäämättä kiinni. Nämä ammattilaiset kutsuvat piilottamiaan alkoholijuomia salarakkaiksi, koska eihän siitä todellakaan voi lehdistölle kertoa, että viskiä löytyy myös ministeriön lipastoista. T = Tankerous – eli ahtikarjalaisesti vaarallinen. Lapsille emme edes yritä kertoa, mistä tässä on kyse. Nuoremmille saattaa muistua mieleen modernimpi versio. Eräät laulavat ”that girl is tankerous”. Tankerous on saanut myös piilomerkityksen viittaamalla ylipainoisiin tapauksiin. Monikäyttöinen sana, joka on paras opetella. Yleensä myös tankerouksellisest naaraat ovat aika pirun tankerous, jos niille mainitsee massastaan, että on tainnut tulla syötyä muutama Felipe. U = Untamo – tunnetaan myös nimellä ”hä”, jota untamot toistelevat pelottavan usein. Näitä tapauksia yhdistää se, että he ovat tuolla jossakin. Näillä raukoilla ei ole kaikki seilorit venohessa eikä edes kaikki kisat regatassa. Untamot voivat olla hyvää seuraa, jos jaksat kerrasta toiseen samoja juttuja ja jatkuvaa vakuuttelua siitä, että olet heidän kaverinsa. Känniuntamo on sitten untamon lähisukulainen, joka löytää itsensä kadotuksesta nautittuaan muutaman olusen. Molemmissa tapauksissa ammattilaiset suosittelevat katoamistempun tekemistä. Sano untamolle, että käyt vessassa. Parin päivän jälkeen untamo alkaa ihmetellä, kuinka pitkään aiot vielä olla siellä.


7

Isolehti.fi 3/12

W = Wiemäri – eli kännioksennuksen loppusijoituspaikka. Usein ihmisillä on tapana ymmärtää väärin ja luulla, että wiemäri ja viemäri ovat sama asia. Ei todellakaan. Viemäri on kunnallinen palveluelin, joka poistattaa kuona-aineita takaisin vesistöihimme. Wiemäri on sen sijaan mikä tahansa lokaatio, johon kännirausku päättää laskea työnsä hedelmät. Aito wiemäri pitää sisällään vähintään kahta eri kehon eritettä. Pelkkä oksennus katsotaan yleensä amatöörin työksi. Tosi pro vääntää wiemärit torille ja jatkaa matkaansa. X = X-kromosomi – eli naiseus. Tuntuuko kännissä siltä, että et tajua naisia, ei hätää – se johtuu kromosomeista. Nimestään huolimatta pelkkä x-kromosomi ei somista vielä naisia. Silti känni-ilmiönä tunnettu ”mää haluun sua” -lausunto kohdistuu toisinaan mihin tahansa x-kromosomia käyttävään otukseen. Syynä se, että alkoholilla on salainen sopimus x-kromosomien kanssa saada jatkettua sukuaan. Tai jotakin. Älä meiltä kysy, ei me ymmärretä naisia. Y = Yogailu – eli känninotkeus. Oletkos joskus kaatunut humalassa ja todennut, että vedit samalla assemblét? Toisinaan kännissä irtoaa myös puolvolttia kerien. Tähän on syynä tieteellisesti todistettu ilmiö siitä, että kännissä ihminen on lähempänä joogaajia, jotka kirjoittavat lajinsakin väärin j-kirjaimella. Yogit ovat notkeita ylimielisiä mulkkuja, jotka luulevat parantavansa maailmaa – kuten aika suuri osa humaltuneistakin. Silti känniyogaajat ovat hyvää ja jännää seuraa, koska ikinä ei voi tietää miten rappuset tulee suoritettua. Z = Zeppeliini – eli järjettömän lihava naaras. Zeppeliinejä näkee yhä viihteellä ollessa. Tunnusomaista on se, että tanssiessaan yökerhon omistajat pelkäävät lattian romahtamista ja rintojensa heilunta tuottaa kahdentoista boforin tuulahduksen (vaikutus maaperällä on perinpohjaista, kato vaikka Wikipediasta). Zeppeliinin nähdessä kannattaa vaihtaa yökerhoa. Jos törmäät kadulla, yritä vaihtaa toiselle puolelle, jos et siltikään mahdu ohi, niin kannattaa harkita armoitsemurhaa ja jäädä vain aloilleen odottelemaan zeppeliinin ”ylilentoa”. Å = Yritäppä itse keksiä å-kirjaimella alkavia sanoja kielestämme. Keksimme ångströmmin, jota aikanaan käytimme materiaalitekniikan opiskelussa tarkoittamaan atomikerrosten määrää, vaikka tarkalleen ottaen mittayksikkönä ångström tarkoittaa 0,1 nanometriä, eikä atomikerroksia. Tekeekö tällä tiedolla mitään – ei todellakaan. Tiedätkö olevasi kännissä jos julistat tietäväsi ångströmmin salat? Varmasti – käyttäkää lapset ruotsalaista o-kirjainta kun haluatte varmuuden humalatilanne suuruudelle. Ä = Ähinä – eli ähkintä, eli känniääntely. Monella juopolla on tunnusomainen äännähtely siinä vaiheessa, kun tajuntansa harkitsee itsensä sammuttamisen ja oksentamisen välillä. Tuo puuskahtelu kuulostaa siltä kuin ylipainoinen mursu yrittäisi raiskata valtamerialusta. Epätoivoista kiimaa. Siltä se kuulostaa. Kukaan ei ole ollut tarpeeksi hyvässä tietoisuuden tilassa känniähistessään, että olisi voinut kertoa osummeko oikeaan. Ehkä emme.

ISO 3166-16

Ö = Ödeema – eli känniturvotus. Ödeema tarkoittaa solujen välisen tilan keräämän nesteen tuottamaan turvotusta. Viinasankareilla turvotusta tapahtuu kait enemmän maksassa, mutta toisinaan myös kasvoilla on kivan kumpuileva olemus. Väitämme sen johtuvan ödeemasta ilman mitään faktuaalisesta paneutumista asiaan. Toinen vaihtoehto olis ollut öylatti ja ei siitäkään kovin fiksua juttua saa revittyä. Onhan se ehtoollisviini tietenkin sen mukana, mut eipä se nyt paras tapa ole humaltua. Jotakin.

Tiedätkö olevasi kännissä jos julistat tietäväsi ångströmmin salat?

V = Velarit – eli velkakännit. Sanan etymologia kertoo, että levareiden pyörittäjät olivat pirun köyhiä ja pummasivat ihmisiltä rahaa tai juomia. Sanottiinkin, että joku ”teki levarit”. Jossain vaiheessa historiaamme termi kääntyi muotoon ”tehdä velarit”. Nämä ihmiset ovat pahimpia baarien populaatiosta. Heidän kanssaan ei kannata viettää hetkeäkään, koska pian huomaat osallistuneesi juomapeliin, jossa voit olla vain maksajana. Velariveikkoset on yleensä porukka, joka on pahemmissa veloissa kuin Kreikan valtio. Näillä jengeillä on tapana harjoitella naurettavia vedonlyöntitemppuja, joiden perusteella saavat sitten juoda rahoillasi. Jos näet velareita, lähde helvettiin.


8

Isolehti.fi 3/12

Ilmiö Miehiltä on viety metsästys, raiskausoikeus parisuhteessa ja papinkin asema. Ei siellä kotonakaan koe mies olevansa uros, jos sohvatyynyt saavat enemmän pinta-alaa kuin se rasvoittunut miehinen keho.

Äijäporukat Huomasitko kuun alulla uutisointia liittyen AKT:n sisäisiin ristiriitoihin. Saattoi mennä ohikin, kun eihän sitä hehkutettu kuin kaikkialla kokoajan. Äijäporukat on kuitenkin ilmiö. Historiallisesti äijät ovat päättäneet asiat ja eihän siitä Teuvo-Perusjätkä halua luopua. Miehiltä on viety metsästys, raiskausoikeus parisuhteessa ja papinkin asema. Ei siellä kotonakaan koe mies olevansa uros, jos sohvatyynyt saavat enemmän pinta-alaa kuin se rasvoittunut miehinen keho. Ei ole junttiköriläällä helppoa nykymaailmassa. Akselirasvaiset sankarit ovat nykyään näytteitä menneistä vuosista. Sikariklubitkin on avattu naisille - maailmassa on enää harvoja paikkoja äijien päteä toisilleen.

Hirvien tappaminen metsiin on joillekin se urouden näyttämö. Eräille taas jengiytyminen vastaavien luusereiden kanssa. Siinä jää akka ja pastellisävyt kotiin, kun Mies menee kaupungille jätkien kanssa. Keskenään nämä äijäporukat sitten kehuvat toisiaan ja hakeutuvat ay-osastojen johtoon. Missään muualla ei mies enää saa olla oma kouluttamaton itsensä kuin ay-osastoissa. Siellä Perus-Pena on kavereidensa keskellä Super-Pertti, joka huhujen mukaan on kaatanut kaikki kylän femakotkin ja pannut useat lesbot heteroiksi . Äijäjengiytyminen on kuitenkin moderni ilmiö, vaikka syynä on historialliset taustat. Ennen mies sai olla itsensä kaikkialla ja saada silti palvontaa. Maailma muuttui ja todettiin,

että naisillakin on aivotoimintaa. Raksa-Erkit joutuivat yllättäen kilpasille Hipsteri-Sebastianien ja Metro-Johanien kanssa. Siinä sai kyytiä ne, jotka eivät hyväksyneet naista tasavertaiseksi yksilöksi. Nyt nämä raasut sitten tukevat toisiaan ja huorittelevat jokaista naista, joka ei tajua heille antaa.

Näitä äijäporukoita voi nähdä ja useimmiten kuulla useissa lähiökapakoissa. Eivät ne pahoja jengejä ole. Joku voisi yrittää kertoa heille, että maailma vain kehtasi mennä muuttumaan. Älä siis turhaan hauku sitä kännistä ayäijämafiaa. Heille nainen on yhä objekti ja äiti on rakkain päällä maan. Suotakoon jokaiselle asemansa. Ehkä vielä joskus hekin selviävät oidipaalisista ongelmistaan.


9

Isolehti.fi 3/12 2/12

LISÄKSI PAIKKA TARJOAA MAAMME PARASTA OPETUSTA BILJARDIN SALOIHIN PYRKIVÄLLE.

Älä oo aina kotonas

- CITY-POOL Kun ihminen vanhenee, sitä alkaa passivoitua. Teinihelvetti yökerhot eivät kiinnosta ja baarissakaan jaksa aina oleskella. Etenkin jos on sattunut puoliso matkaan jakamaan eloa, niin olisihan se kiva tehdäkin jotain. Biljardi on mitä erinomaisin tapa viettää aikaansa ja mittailla, kumpi on parisuhteen ykkönen. City-Pool tarjoaa Lahden keskustassa erinomaiset tilat ja sitäkin paremman palvelun, eikä edes maksa paljon.

ISKEYDYIMME TESTIMATKALLE City-Poolille, koska Iskeydyimme testimatkalle City-Poolille, kosaiemminkin olemme heistä pitäneet. Nyt halusimme ka aiemminkin heistä pitäneet. Nyt halusimlöytää tapoja olemme viettää rauhallisesti aikaansa, edes me löytää tapojakuin viettää rauhallisesti aikaansa, edes jossain muualla kotona. City-Poolin muutettua jossain muualla kuin(Cheriltä kotona. City-Poolin muutettua Aleksanterinkadulle Trion suuntaan ja kulAleksanterinkadulle suuntaan uuden ja kulman takaa rappuset(Cheriltä alas) onTrion osa hukannut man takaaVakioasiakkaat rappuset alas) osaavat on osa hukannut uuden lokaation. silti yhä paikalle lokaation. Vakioasiakkaat osaavatotteella. silti yhä paikalle ja ja uusia otetaan vastaan iloisella uusia otetaan vastaan iloisella otteella. UUSIEN TILOJEN MYÖTÄ ei hinnoittelu kuitenkaan Uusien hinnoittelu kuitenkaan karannut tilojen lapasesta.myötä Biljardiaeipääsee pelaamaan 10,80 karannut lapasesta. Biljardia pääsee pelaamaan 10,80 tuntihinnalla, joka on varmasti edullisimpia hintoja tuntihinnalla, joka on varmasti edullisimpia hintoja millekään harrastukselle. ISO lehti otti mukaansa millekään ISO lehti otti mukaansa Ideaalin ja harrastukselle. JayWhon katsastamaan muutosta ja haasIdeaalin ja JayWhon katsastamaan muutosta ja haastattelimme samalla paikan omistajaa Satu Köngästä. tattelimme samalla paikan omistajaa Satu Köngästä.

VAHINKO-BUSINESS Vahinko business

SATU KÖNGÄS PÄÄTYI AIKANAAN vahingossa bilSatu Köngäs päätyi vahingossa jardisalin omistajaksi, kunaikanaan aikaisempi omistajabiloli jardisalin omistajaksi, kun aikaisempi omistaja oli liiketoimintaa myymässä. Satu otti riski ja se on kanliiketoimintaa myymässä. otti riski ja sepositiivion kannattanut. City-Poolilla onSatu Lahdessa vahva nattanut. City-Poolilla on Lahdessa vahva positiivinen nen maine. Lisäksi paikka tarjoaa maamme parasta maine. Lisäksi paikka tarjoaa maamme parasta opeopetusta biljardin saloihin pyrkivälle. tusta biljardin saloihin pyrkivälle. PERHEELLISENÄ SATU on myös sisäistänyt aukioloPerheellisenä Satu on myös aukiaikojen idean. Sali on avoinna silloin,sisäistänyt kun ihmiset haoloaikojen idean. Sali on avoinna silloin, kun ihmiset

luavat päästä biljardia pelaamaan. Joka päivä sali on haluavat biljardia Joka päivä sali vähintäänpäästä 24:00 asti auki,pelaamaan. ja pidempäänkin jos asiakon vähintään 24:00 asti auki, ja pidempäänkin jos asikaat siten ovat halunneet. Ihmisläheisyys huokuukin akkaat ovat halunneet. Ihmisläheisyys huokuukaikistasiten toiminnoista, ei lienee ihme että vakioasiakkin toiminnoista, ei lienee ihme että vakioasikaatkaikista ovat pysyneet vuosia. akkaat ovat pysyneet vuosia. MUUTTO UUTEEN PAIKKAAN VÄHENSI, ainakin het- Muuttoasiakkaidemme uuteen paikkaanmäärää. vähensi,Ihmisillä ainakin menee kellisesti, hetkellisesti, uuden osoitteen asiakkaidemme oppimiseen ainamäärää. hetki. Ihmisillä menee uuden osoitteen oppimiseen ainatässä hetki. Eipäpaniikkia tässä mitään ” Eipä mitään ole. ” paniikkia ole.

Toteaa Köngäs tiedustellessa, paikka Toteaa Köngäs tiedustellessa, mitämitä uusiuusi paikka on on tuonut mukanaan. Vähäisemmällehän hänjättää jättää hehtuonut mukanaan. Vähäisemmälle kutuksen joka on on erinomainen. kutuksenpelipöytien pelipöytienkunnosta, kunnosta, joka erinomaiKoko henkilökunta tuntuu jakavan SadunSadun suhtautunen. Koko henkilökunta tuntuu jakavan suhmisen ja tunnelma onkin onkin avoimen positiivinen – asia tautumisen ja tunnelma avoimen positiivinen jota läheskään kaikistakaikista biljardisaleista ei voi sanoa. – asia jota läheskään biljardisaleista ei voi sanoa. City-Pool saattoi siirtyä vahingossa Sadulle, mutta ote onSAATTOI kuitenkin ollut ammattimainen. MieCITY-POOL SIIRTYÄ vahingossa Sadulle, hensä on tunnettu huippupelaaja ja seinillä onkin mutta ote on kuitenkin ollut ammattimainen. Miekertyneitä palkintojahuippupelaaja esillä. Silti missään vaiheessa, hensä on tunnettu ja seinillä onkin kukaan ei ole itseäänesillä. tärkeämmän oloinen. Ei Citykertyneitä palkintoja Silti missään vaiheessa, Pool oleeivahingossa vaan oikeanEiasenkukaan ole itseäänmenestynyt tärkeämmän oloinen. Citynoitumisen ansiosta. menestynyt vaan oikean asenPool ole vahingossa noitumisen ansiosta.

HARRASTUKSENA BILJARDI Harrastuksena biljardi

KOTONAKIN VOI OLLA KIVAA, mutta sosialisoituKotonakin voi olla kivaa, muttaISO sosialisoituminen on toisinaan ihan hyvä ratkaisu. lehti otti minen on toisinaan hyväIdeaalilta ratkaisu. ja ISO lehti otti kommentit biljardiinihan liittyen JayWholta, kommentit kehuivat biljardiinharrastusta. liittyen Ideaalilta ja JayWholta, molemmat Yllätyksenä iski kuimolemmat kehuivat harrastusta. Yllätyksenä iski kuitenkin se, että keskenään eivät olleet koskaan olleet tenkin se, että keskenään eivät olleet koskaan olleet pelaamassa. pelaamassa. BILJARDI ON EHKÄ MIELIKUVISSA miesvoittoinen BiljardiSeon ehkä mielikuvissa miesvoittoinen maailma. on silti mitä parhain yhteinen harrastus maailma. Se on silti eikä mitä vain parhain yhteinen harrastus myös pariskunnille, kaveriporukoille. Leikmyös pariskunnille, eikä vain kaveriporukoille. Leikkimielinen kilpailu saattaa kuitenkin kääntyä intohikimielinen kuitenkin kääntyä intohimoksi lajia kilpailu kohden.saattaa Juuri tässä tilanteessa City-Pool moksi lajia kohden. Juuri tässäkoska tilanteessa City-Pool on erinomainen paikka pelata, heillä on tarjolla on erinomainen paikka pelata, koska heillä on tarjolla loistavaa opastusta lajin maailmasta. loistavaa opastusta lajin maailmasta. VAIKKA INTOHIMO ei huippupelaajaksi veisikään, Vaikka ei ajanviete. huippupelaajaksi veisikään, on laji siltiintohimo erinomainen Ehkä joku haluaa on laji silti erinomainen ajanviete. Ehkä jokuainakin haluaa notkua kotonaan lautapelien äärellä, mutta notkuaon kotonaan lautapelien äärellä, ainakin välillä hyvä lähteä liikkeelle. Minkämutta tahansa illan välillä on hyvä lähteä biljardisalilla liikkeelle. Minkä tahansa illan voi aloittaa käymällä ja sehän on hyvä voi aloittaa käymällä kenen biljardisalilla ja tarjota sehän on hyvä keino myös ratkaista, vuoro on juomat. keino myös ratkaista, kenen vuoro on tarjota juomat. Lue Ideaalin haastattelu toisaalta lehdestämme. lehdestämme...


10

I

Isolehti.fi 3/12

Karhuisia ideoita

IdeaKarhusta Pyrin siihen että

,

suunnittelen aina itse ja toteutan sitten sen . mukaisesti ISO lehti tapasi IdeaKarhun yrittäjän Sari Karhun aikanaan Lahden joulutorilla. Esillä olleet sisustukseen liittyvät kuvat myivät idean meille ja jouduimme kiltisti odottelemaan tähän Koti&Sisustus numeroon asti, että voimme jotain IdeaKarhusta kirjoittaa. IdeaKarhu tarjoaa asiakkailleen Sari Karhun osaamisen. Tuotevalikoimaansa kuuluu esimerkiksi graafinen suunnittelu, kuvitus ja sisustusmaalaus. Me rakastuimme etenkin tuohon sisustusmaalauksen maailmaan. Seinäpintoja voi piristää niin tapetilla kuin maalillakin. Eniten pinnoista saa irti palkkaamalla ammattilaisen suunnittelemaan ja toteuttamaan. Asumismukavuus kasvaa myös huimasti, kun saa itselleen jotain persoonallisesta peittämään tympäisevää seinää. Sari Karhu on tehnyt niin yrityksille kuin yksityisille sisustusmaalauksia ja yhä isompia kohteita on tiedossa maineen kasvaessa. Yhä hän silti haluaa tehdä myös yksityisille, koska siinä on yhä enemmän mahdollisuus toteuttaa persoonallisempia kokonaisuuksia. Tietenkin asiakkaan toiveiden mukaan. Pyrin siihen, että suunnittelen aina itse ja toteutan sitten sen mukaisesti. Laskutuksessa lähden siitä, että sovittu hinta pitää sisällään valmiin pinnan ja jos itse huomaan, että jokin juttu ei toimi, niin teen muutokset samalla kustannuksella.

Isojen seinäpintojen täyttäminen ei välttämättä edes onnistu ilman kokemusta ja osaamista. Sari Karhu luottaa itseensä terveellä asenteella ja tietää kohdat, missä kannattaa konsultoida toista ammattilaista. Pyrin kehittämään toimintani ekologisuutta jatkuvasti. Teenkin yhteistyötä Hollolassa

olevan Inni -liikkeen kanssa. Heillä on vahva osaaminen ja pitkähistoria maalien maailmasta (Inni on Värisilmä -ketjua).

Sari Karhu on äärettömän lämmin ja avoin ihminen. Haastattelua varten varattu aika kaksinkertaistui ja keskustelu eksyi kaikkeen mahdolliseen. Pitkään pysyimme design pääkaupunki aiheen puitteissa, johon liittyen Lahdessa tapahtuu paljon kaikenlaista. Tärkeintä tuossa kaikessa kuitenkin oli se, että Sari saa keskustelun liikkeelle ja asiakkaan on helppoa kertoa toiveensa ja näkemyksensä. Sari sitten suunnittelee ja toteuttaa hyödyntäen omaa osaamistaan. Ei ole nimi mennyt pahasti pieleen. Karhu on joidenkin mielikuvissa aggressiivinen peto, mutta todellisuudessa ne ovat kilttejä lämpimiä otuksia, kunhan ei mene reviiriään kiusaamaan. Sari Karhu on osoittanut olevansa herttainen taiteilija, joka voi tilanteen vaatiessa luottaa osaamiseensa. Karhunpalveluksia et ainakaan tule saamaan IdeaKarhulta. Ideoita sen sijaan kannattaa kysellä. Sari Karhu on menestynyt sisustusmaalaajana maineensa ansiosta ja eiköhän sama menestys tule vain jatkumaan. Monessa mukana oleva yrittäjä jaksaa pitää huolta niin omasta pesueestaan, kuin myös asiakkaistaan unohtamatta monia eri yhteistyötahoja. Toimintansa kehittyessä on IdeaKarhu avaamassa uusia liiketiloja 23.3 OSOITE!!!! Avajaisia vietetään 10-18 välisenä aikana. Silloin siis viimeistään hakemaan tunnelmaa sisustusmaalausten maailmasta.


11

Isolehti.fi 3/12

Kuvittele, mitä kaikkea voikaan kuvittaa! . Kirja Esite Seinä Poski Tarra Kahvila Ikkuna Käyntikortti . . .

Tilaa kasvomaalausta isoille ja pienille tapahtumasi vetonaulaksi!

info@ideakarhu.fi 040-48 141 20 Sari Karhu

Kuvitus Sisustusmaalaus

Graafinen suunnittelu Kasvomaalaus

Seinämaalaus Suunnittelu ja toteutus: 60€/h + materiaalit. HINTAKATTO. Yhden päivän sisustusmaalaus Pienen efektiseinän tai kuvioinnin voi suunnitella ja toteuttaa nopeastikin. Kustannustehokkaasti. 590€ +maalit+matkat. Kysy lisää ja tilaa maksuton arvio!

Tervetuloa! UUSI OSOITE 23.3. alk. Avoinna to-pe Rautatienkatu 16 15110 Lahti Kuvitus Taulut:

Yksilöllinen sisustusmaalaus suoraan seinään: -toimitilat ja koti -kaapistot -julkiset tilat, käytävät -loma-asunto -messuosasto

www.ideakarhu.fi


12

Isolehti.fi 3/12

Joten otappa ittees pakarasta kiinni. Kokeile kuinka se hyllyää söpösti.

Dismotivointia Läskin kaava

Oho se on taas kevät ja vartalolla on neljätoista kiloa rasvaa kertyneenä masennussyömisestä. Ei saatana. Eihän tässä kunnossa kehtaa laittaa edes t-paitaa päälleen saati sitten harkita rannalle iskeytymistä kesällä. Nyt on kiire. Nyt on aika pirun kova kiire. Tunnistatko itsesi? Panikoitko toisinaan painostasi? Onko syynä ulkoiset kriteerit? Kysymmekö tässä numerossa liikaa kysymyksiä? Onko kaikki turhaa? Kuollaan kuitenkin, vai? Ihmisellä on tapana toisinaan stressata omaa kehoaan. Suurin osa peloista on tarpeettomia, mutta ylipaino on keskimäärin aina haitallinen. Etenkin sisäelinten ympärille hakeutuva rasva on pahaksi. Joten ehkä sit laihduttamista kannattaisi miettiä muistakin syistä kuin vain beach urhostelun takia. Osalla ei se motivaatiokaan pysy kasassa, kun stressi omasta kehosta iskee vain toisinaan. Onhan stressikin pahasta, joten ehkä olis parempi luovuttaa ja vaappua rannalle kesällä siten, että vasen jalkakin painaa yhden teinin verran. Onhan sekin elämää. Ihmisellä on kuitenkin tutkitusti parempi olla, kun hän on kunnossa. Ei tässä huippu-urheilijaksi tarvitse ryhtyä, kunhan jaksaa kävellä edes rappusia. Haluammekin nyt hieman härnätä teitä. Jos hengityksesi ei kulje, kun raahaat kotiisi tuontijuustoja Prismasta, niin kannattaa ehkä miettiä elämää. Ehkä kannattaisi rahdata ne juustot ostoskärryillä suoraan autolle, tai sitten sitä vois vaikka miettiä kuntoilua. Tähän aikaan useat ovat myös luopuneet lupailuistaan tammikuun alulla. Silloin sitä vielä aiot juosta

maratonin kera Maran ja Tonin. Aiotte olla lähiönne suursankareita ja käydä tuopilla vasta ensvuonna. Eihän siitä, mitään tullut. Syytät salaa Maraa ja Tonia, vaikka itse olet laiska paska.

Kuntoilua on kaikki se liikkuminen, jota satut suorittamaan. Jos kuitenkin ajat autolla baariin ja taksilla kotiin, niin et vahingossakaan saa mitään lihasmassaa kasvatettua. Nyt sitten vielä olet löytänyt uusia herkkuja kaupasta. Lihot vielä sen sata kiloa lisää ja sitten taidatkin saavuttaa sydän- ja verisuonitautien tason kisassa elämisen kanssa. Saat sinä kuolla, jos haluat. Saat tehdä sen hitaasti tai nopeasti. Joskus on kuitenkin hyvä miettiä, että jos sitä jaksais ajautua kävelylle pari kertaa viikossa. Jättää yhden baari-illan pois kuukaudessa ja keventää herkkujen syömistä edes yhden donitsin verran. Pienet muutokset ovat tie onneen, ei se kertaheitolla kuntoon meininki. Niin käy vain elokuvien montaaseissa ja meistä fiksuimmat tietävät, että ne ovat editoinnin tulosta. Joten otappa ittees pakarasta kiinni. Kokeile kuinka se hyllyää söpösti. Onhan sen pällä kiva istahtaa, ethän tarvi edes säkkituolia enää. Haluatko kuolla ennen kuin lapsesi pääsee kouluun? Ehkä et. Ehkä sinulla on vielä toivoa. Ehkä sä just nyt lasket lehden käsistäs ja käyt kävelyllä. Ehkä sä teet muutokset. Ehkä se alkaa nyt. Ensviikolla nähdään sit taas mäkkärissä, luuseri.

Dismotivointia, juuri sulle No niin, kiva kun luet meitä tässä tiskillä. Kiva nähdä. Minä olen ISO lehti ja kukas sinä olet? Aha, olet juoppo. Puuskuttaako, kun tulit tänne juosten?

Et sä oikeasti juossu, näin sut. Pyrähdit vaan kiireellä ovesta, kun pelkäsit, että olus pääsee loppumaan.

Nyt kun tunnetaan toisemme, niin saanko sanoa sulle suoraan? Tosi kiva ku oot noin avoin. Katos kun mun mielestä sä olet aika isohko, lihava, tai no siis läski. Kato ny ittees – sul on kaks jakkaraa allas. Aika siistii ku molemmat pakarat haluaa oman, tai ne alkais tappelee keskenään. Hei älä vielä mee. Mä oon sun ystävä. Sä tarviit mua. Älä kuuntele sitä olutta. Se vaan väittää rakastavansa sua. Okei, on sekin iha jees jätkä. Nii. Mitäs jos käytäs tos ulkosalla nopeasti. Ei, älä ny sitä röökiaskia ota mukaas. Kato käydää iha kaksitaan tos pihalla. Mul on sulle yks idea. Mä kerron sen nyt ja sit sä lähdet. Joka tuopin jälkeen käyt kävelee korttelin ympäri. Kokeileppa. Älä sano muille mitään, ne pitäis sua aika luuserina ku yrität tapella vastaan olusen kutsua. Sust on siihen, mä luotan suhun. Oot oikeesti aika hyvän näkönen. Oon vaan huolissani sun terveydestä. Nostas ny ne pakaras, molemmat – anna palaa. Oot vapaa. Älä nöyrry. Äläkä ny saatana ainakaan minua kuuntele. Se on se olut, joka sulle puhuu. Ei täs edes oo mitään tekstiä oikeasti. Kysy vaikka kaveriltas. Ylipaino ajaa ihmisen valehtelemaan itselleen. Älä sä tee niin. Alkoholi on ok mut ei säännöllisesti. Eihän noi baarit halua meillä mainostaa, jos mä sen sulle suoraan sanon, mutta oon huolissani. Notkut aina tässä. Selaat meidän lehteä ja sun laiskuutes on niin pahaa, että harvoin edes luet mitään. Ihan sama, mitä mä tähänkin väliin sulle sanoisin. Et sä ees kuulis. Viina höyrystäny aivos. Tilaa viel yks, ota toinen. Katoa ja kuole. Ehkä sä haluut sitä.


Isolehti.fi 3/12

ETSI KATUMAA-VIDEOT YouTube -PALVELUSTA

Siis mik채 t채채

on? No kvg!

13


MIES MIES pistä ittes itteskuntoon kuntoon - pistä

Lahdessa on yhä kaduilla miehiä, jotka eivät tiedä miten he saisivat itsestään Lahdessa onOnneksi yhä kaduilla miehiä, jotka eivät tiedä miten he saisivatmiehille itsestään kaiken irti. kaupungista löytyy liikkeitä, jotka tarjoavat kaiken irti. Onneksi kaupungista löytyy liikkeitä,thaihieromoista, jotka tarjoavat palveluitaan. Emme nyt puhu huonomaineisista miehille palveluitaan. nyt puhu huonomaineisista thaivaan dayspa -liikkeistä jaEmme partureista. ISO lehti etsi pari parasta hieromoista, vaan dayspa -liikkeistä ja partureista. ISO lehti liikettä, jotka saavat jokaiseen mieheen lisää energiaa etsi pari parasta jotka saavat jokaiseen ja liikettä, seksikkyyttä. mieheen lisää energiaa seksikkyyttä. Jutta's Garagejaleikkelee parrat ja hiukset. Babor hoitaa ihon kuntoon.


Sallittu myös miehille

BABOR

Lahdenkatukuvaan katukuvaan ilmestyi ilmestyi jokin Lahden aika sitten valoisa liiketila Trio jokin aika sitten valoisa liiketila kauppakeskusta vastapäätä Trio kauppakeskusta vastapäätä Aleksanterinkadulle. Liiketila Liiketila Aleksanterinkadulle. mitäparhaimmalla parhaimmalla paikalla, paikalla, mitä muttatoimittajakin toimittajakin käveli käveli siitä mutta ohi tietämättä, mitä siellä ohi tietämättä, mitä siellä tapahtuu.Tutkivaa Tutkivaa journalistia journalistia tapahtuu. leikkienotimme otimme oven oven auki auki leikkien kuvaajankanssa kanssa ja ja päädyimme päädyimme kuvaajan dayspa-maailmaan.a -maailmaan. dayspa

Dayspa -liikkeitäon onnoussut noussut Suomeen Suomeen nopeasti. DAYSPA -LIIKKEITÄ nopeasti. Ajatuksena ihmisellä ei ole aikaa piAjatuksenase, se,että ettäkiireisellä kiireisellä ihmisellä ei ole aikaa tää itsestään huolta. Lyhyistä hoidoista muutamaan pitää itsestään huolta. Lyhyistä hoidoista muutatuntiin kestäviin monitahoisiin hoitoihin on jokaisella maan tuntiin kestäviin monitahoisiin hoitoihin on jomahdollisuus karata arjen keskeltä. Naisethan tämä kaisella mahdollisuus karata arjen keskeltä. Naisetjo tietävät ja tietävät ovatkin vallanneet paikkoja. paikkoja. han tämä jo ja ovatkin vallanneet Onneksi onBABOR. Babor.Anne Anne Taina(nimet, tarjoavat BaONNEKSI ON ja ja Leena tarkasborilla niin käsi-, kasvo-, jalka kuin vartalohoidotkin ta!) tarjoavat Baborilla niin käsi-, kasvo-, jalka kuin kaupungin keskustassa. Eikä keskustassa. tässäkään ehkä oletäsulvartalohoidotkin kaupungin Eikä kopuolisen silmin mitään uutta. silmin Onhanmitään kyseessä vain säkään ehkä ole ulkopuolisen uutta. Suomen ensimmäinen Beauty Spa. Onhan kyseessä vain Babor Suomen ensimmäinen Babor Beauty Spa.

Babor, saksalainen pörssilistaamaton sukuyritys, - perustettu 1956 -BABOR, Tuotemyyntiä yli 60 maassa SAKSALAINEN PERHEYRITYS, --Yli 100.000 kosmetologia PERUSTETTU 1956 Babor 60 tuotteita - käyttää TUOTEMYYNTI MAASSA --Tuotteet on valittu usein Saksan 20.000 KOSMETOLOGIA KÄYTTÄÄ parhaaksi ammattilaisten BABOR-TUOTTEITA kosmetologisarjaksi -TUOTTEET Markkinajohtaja Saksassa ON VALITTU USEIN SAKSAN PARHAAKSI AMMATTILAISTEN KOSMETOLOGIHarva miesMARKKINAJOHTAJA uskaltaa astua Baborin SARJAKSI SAKSASSA maailmaan, jos ei tiedä, mitä siellä tapahtuu. ISOUSKALTAA lehti iskikin siis itsensä HARVA MIES ASTUA BABORIN uhriksi ja lopputulos oli erinomainen. MAAILMAAN, JOS EI TIEDÄ, MITÄ SIELLÄ Menkäämme hetkeksi hoitopöydälle. TAPAHTUU. ISO LEHTI ISKIKIN SIIS ITSENSÄ UHRIKSI JA LOPPUTULOS OLI ERINOMAINEN. Babor Beaty HETKEKSI spa Aleksanterinkatu 25 MENKÄÄMME HOITOPÖYDÄLLE.

Miehen kasvohoito MIEHEN KASVOHOITO Siinä minä OLEN. olen. Ilman Ilman paitaa. paitaa. Hoitopöydällä Hoitopöydällä SIINÄ MINÄ odotan, odotan, mitä mitä tulee tulee tapahtumaan. tapahtumaan. Kasvot Kasvot ovat ovat keränkeränneet neet talvenaikana talvenaikana itselleen itselleen niin niin kuivumisvaurioita kuivumisvaurioita kuin kuin rasvoittumistakin. rasvoittumistakin. Eihän Eihän tälle tälle sekaiholle sekaiholle mitään mitään voi tehdä kotikonstein. Ajatukseni voi tehdä kotikonstein. Ajatukseni kiertävät kiertävät myös myös sitä, sitä, että että miksi miksi en en ottanut ottanut mukaan mukaan omaa omaa taustamutaustamusiikkia, siikkia, kun kun sekin sekin olisi olisi ollut ollut sallittua. sallittua. Menisi Menisi hieman hieman sujuvammin sujuvammin kuunnellessa kuunnellessa jotain jotain rentouttavaa rentouttavaa – – Slipknot Slipknot esimerkiksi. esimerkiksi. Anne aloittaakasvon kasvonja ja kaulan (dekoltee) aluANNE ALOITTAA kaulan (dekoltee) alueen een puhdistuksella. Vajoan hetkeksi omiin ajatuksiipuhdistuksella. Vajoan hetkeksi omiin ajatuksiini. ni. Onneksi kuvaaja myöhässäjajahän häneiei vielä vielä pilaa Onneksi kuvaaja ononmyöhässä pilaa tunnelmaa. En edes tajua, kun puhdistus on jo jo ohiohi ja tunnelmaa. En edes tajua, kun puhdistus on saan kasvoille joitain aineita. Ihmettelen, kun mikään ja saan kasvoille joitain aineita. Ihmettelen, kun ei kiristäeiiho – tuoiho useiden mikään kiristä – tuomiesten useidenkosmetologituotmiesten kosmeteiden pahe kun on tuntua hieman tustologituotteiden pahe kunkäytettäessä on tuntua käytettäessä kallisilta. hieman tuskallisilta. Kasvoilleni levitetään jotain verkkoa tai KASVOILLENI LEVITETÄÄN JOTAIN verkkoa tai kankangasta. En välitä enää lainkaan vaan torkahtelen gasta. En välitä enää lainkaan vaan torkahtelen ja ja unohdan oikeastaan senkin, se kuvaaja jo unohdan oikeastaan senkin, ettäettä se kuvaaja on joontultullut räpsimään samalla. Normaalistihoitohuoneessa hoitohuoneeslut räpsimään samalla. Normaalisti sa ei käsittääkseni kuvaajaa mukana. Yhä ajatukei käsittääkseni oleole kuvaajaa mukana. Yhä ajatuksississa se, että tähän sopisi erinomaisesti omaa musiiksa se, että tähän sopisi erinomaisesti omaa musiikkia kia taustalle, taustalle, sitä sitä kun kun ihan ihan itse itse liikkeessä liikkeessä ehdottivat ehdottivat aikaa aikaa varatessa. varatessa. Harkitsen Harkitsen seuraavaa seuraavaa kertaa kertaa varten varten Rammsteinia Rammsteinia tuomaan tuomaan tunnelmaa. tunnelmaa. Kuvaaja tökkiiputkella putkella (hope minua. PiKUVAAJA TÖKKII (hope so) so) minua. Pitäisi täisi kuulemma herätä. En huvita. Olen yhtä rentoukuulemma herätä. En huvita. Olen yhtä rentoutunut tunut kuin öööm, se vertaus ei sopine lehteemme. kuin öööm, se vertaus ei sopine lehteemme. Niskan Niskan pään hieronta on minut vienyttotaalisesti minut totaalisesti ja päänjahieronta on vienyt jonnejonnekin muualle. Hoidon jälkeen annetaan normaakin muualle. Hoidon jälkeen annetaan normaalisti listi asiakkaalle aikaa, minun nousta heti haasasiakkaalle aikaa, minun pitääpitää nousta heti haastattetattelemaan Annea ja katsoa kuvaajan kanssa, mitä lemaan Annea ja katsoa kuvaajan kanssa, mitä vielä vielä teemme. teemme.

Hetki aikaa HETKI AIKAA Naiset, kutenJOjo totesimme, oppineet NAISET, KUTEN TOTESIMME, ovat ovat oppineet ottaottamaan itselleen palvelunmaan itselleen aikaa.aikaa. BaborBabor tarjoaatarjoaa palvelunsa myös sa myös naisasiakkaille, joten heidänkin kannattaa naisasiakkaille, joten heidänkin kannattaa paikkaa paikkaa tutustua. ISO lehti hehkuttaa kuitenkin tutustua. ISO lehti hehkuttaa kuitenkin enemmän enemmän miehille suunnattuja miehille suunnattuja hoitojaan. hoitojaan. Nuoremmille miehille tarjolla on kasvojen NUOREMMILLE MIEHILLE tarjolla on kasvojen puhpuhdistusta, etenkin kevään olisi distusta, jokajoka etenkin kevään juhliajuhlia vartenvarten olisi jokai-

jokaisen itselleen teettämässä. Hieman sen hyvähyvä käydäkäydä itselleen teettämässä. Hieman vanvanhemmille onkin sitten hyvä tehdä juuri toimittajan hemmille onkin sitten hyvä tehdä juuri toimittajan testaama ja ja nuorentaa testaama kasvohoito, kasvohoito,joka jokavirkistää virkistääihoa ihoa nuorenjopa vähän (näin(näin ainakin väitettiin ulkopuolisten toitaa jopa vähän ainakin väitettiin ulkopuolisten mesta). toimesta).

Tärkeintä kaikessaon onkuitenkin kuitenkinse, se, että että miemieTÄRKEINTÄ KAIKESSA helläkin on oikeus olla hetki rauhassa. Oman maun helläkin on oikeus olla hetki rauhassa. Oman maun mukainen mukainen musiikki musiikki taustalle taustalle soimaan soimaan ja ja silmät silmät kiinni kiinni – on – tunti tunti vierähtää vierähtää nopeasti, nopeasti, mutta mutta pois pois lähtiessä lähtiessä on parempi olo, fyysisesti ja henkisesti. parempi olo, fyysisesti ja henkisesti. Ei ihme, että että naiset naiset ovat ovat omineet itEI siis SIIS IHME, omineet dayspa:t dayspat itselleen. selleen. Nyt Nyt on on miesten miesten aika aika iskeä iskeä takaisin. takaisin. Menes Menes jo jo sinäkin sinäkin ja ja ota ota aikasi. aikasi.

Testasimme myös TESTASIMME MYÖS Baborin BABORIN miesten KOTITUOTTEET kotituotteet MIESTEN Pudistusaine vaahtoaa PUDISTUSAINE VAAHTOAAtehokkaasti TEHOKKAASTI JA ja on helppo käyttää, tarkempiaKOMON HELPPO KÄYTTÄÄ, TARKEMPIA kommentteja vaikea antaa – eiköhän MENTTEJA VAIKEA ANTAA – EIKÖHÄN SE se puhdista hyvin, vaikkaKASVOT kasvotEIVÄT eivät PUHDISTA HYVIN, VAIKKA käytön jälkeen KÄYTÖN JÄLKEENtunnukaan TUNNUKAANkiristyneiltä KIRISTYNEILTÄ Parran-ajon jälkeinen oli PARRAN-AJON JÄLKEINENneste NESTE OLI riittävämpää kuin vesi Niilissä. SeSE ei EI RIITTÄVÄMPÄÄ KUIN VESI NIILISSÄ. kirvellyt, mutta olon KIRVELLYT, MUTTAtarjosi TARJOSIviileän VIILEÄN OLON kasvoille ja kokeKASVOILLE JA ainakin AINAKINtestaajan TESTAAJAN KOKEmuksen mukaan toimi paremmin kuin MUKSEN MUKAAN TOIMI PAREMMIN KUIN yksikään aiemmin tuote. YKSIKÄÄN AIEMMINkäyttämänsä KÄYTTÄMÄNSÄ TUOTE. Jetlag voide jaJA JETLAG VOIDE toimi TOIMIkuten KUTENlupasi LUPASI virkisti työpäivän VIRKISTI TYÖPÄIVÄNpäätteeksi PÄÄTTEEKSI KASVOT kasvot ilta/yöelämään sopivaan kuntoon. ILTA/YÖELÄMÄÄN SOPIVAAN KUNTOON. Suosittelemme tätä vahvasti! SUOSITTELEMME TÄTÄ VAHVASTI! All OVER over shampoo mitenkään ALL SHAMPOOeiEInyt NYTollut OLLUT MITENmullistava, mutta MUTTA testaajalla onkin KÄÄN MULLISTAVA, TESTAAJALLA kokemusta kymmenien valmistajien ONKIN KOKEMUSTA KYMMENIEN VALMISTAtuotteista. Ei huono, ei erinomainen – JIEN TUOTTEISTA. EI HUONO, EI ERINOMAIshampoon ei kuulukaan ehkä olla se NEN – SHAMPOON EI KUULUKAAN EHKÄ jännin maailmassa. OLLA SE asia JÄNNIN ASIA MAAILMASSA.


16

Isolehti.fi 3/12 ISO lehti iskikin siis itsensä uhriksi ja lopputulos oli erinomainen. Menkäämme hetkeksi hoitopöydälle. Onneksi on Babor!

Jokaisella miehellä on oikeus näyttää hyvältä ja luopua siitä äidin käskemästä hiusmallista. Jutta’s Garagelta mies saa hieman lisää itseluottamusta ja paremman olemuksen. Niin parran kuin hiusten suhteen.


Isolehti.fi 3/12 16

Isolehti.fi 2/12 17

Salaparturi miehille

JUTTA’S GARAGE Ja niin kävi käsky kotona, että hipstertyyliä on nähty tarpeeksi. Ja niin kävi käsky kotona, että Pakkohan sitä oli etsiä itselleen hipstertyyliä on nähty tarpeeksi. paikka, jossa pääsisi eroon Pakkohan sitä oli etsiä itselleen pitkittyneestä parrasta ja paikka, jossa pääsisi eroon rehottavista hiuksista. pitkittyneestä parrasta ja Ajatuksissa kävellen, kulki rehottavista hiuksista. Ajatuksissa toimittaja ohi Jutta’s Garagen. kävellen, kulki toimittaja ohi Ovesta sisään perinteiseen Jutta’s Garagen. Ovesta sisään parturiin, ei muuten, mutta perinteiseen parturiin, ei muuten, kotona käskettiin. mutta kotona käskettiin.

JUTTA’SGarage GARAGEon ONtietääksemme tietääksemme Lahden aiJutta’s Lahden ainoa vain tarkoitettu parturi. parturi. Jutta operoi parrat ja noamiehille vain miehille tarkoitettu Jutta operoi hiukset uuteen uskoon ja tarjoaa parrat ja hiukset uuteen uskoonkahvitkin ja tarjoaaasiakkaalkahvitkin le, jos vain osaa kiltisti. on sisustettu mieasiakkaalle, josolla vain osaa Liiketila olla kiltisti. Liiketila on sihekkäästi autokorjaamoita. Seiniltä sentään sustettu mukaillen miehekkäästi mukaillen autokorjaamoita. puuttuu naistenmauttomat kuvat, muttanaisten kuvaajamme Seiniltämauttomat sentään puuttuu kuvat, mukaan Jutta itse korvaa tuon puutteen. ei mutta kuvaajamme mukaan Jutta itse Toimittaja korvaa tuon ota kantaa,Toimittaja koska puolisonsa saattaakoska lukea puolisonsa tämän. puutteen. ei ota kantaa, saattaa lukea tämän. Jutta kävi aikanaan Stadista hakemassa oppia. SielläKÄVI hänetAIKANAAN iskettiin leikkaamaan ja miehiJUTTA Stadista miehiä hakemassa opset veivät mukanaan. pia.päät Siellä hänet iskettiin leikkaamaan miehiä ja miehiset päät veivät mukanaan. - Naiset on niin paljon pahempia asiakkaina. Naiset on niin paljon pahempia asiakkaina. Me emme sitä sanoneet. Olemme silti samaa mieltä, salaa. Me emme sitä sanoneet. Olemme silti samaa mieltä, salaa.

Amerikkalaiseen tyyliin AMERIKKALAISEEN TYYLIIN

Jutta ehdotti, että partaa voisi jättää vähän. Lisäksi se mikä ajaellaan, tyyJUTTA EHDOTTI, ettäajetaan partaaamerikkalaiseen voisi jättää vähän. liin. Mielikuvat kauloja katkovista partureista heräsivät Lisäksi se mikä ajaellaan, ajetaan amerikkalaiseen

tyyliin. Mielikuvat kauloja katkovista partureista mieleen, kun piti asettautua parranajoa varten. heräsivät mieleen, kun pitituolilla asettautua tuolilla parVeitsi pysyi kuitenkin kiltisti karvojen eikäkiltisti ihon kimpusranajoa varten. Veitsi pysyi kuitenkin karvosa. ensimmäistä kertaa voi olla stressaajenKokemuksena eikä ihon kimpussa. Kokemuksena ensimmäistä va alkuun, nopeasti siinä sai rauhoittua. kertaa voimutta olla stressaava alkuun, mutta nopeasti siinä sai rauhoittua. Veitsellä ajaminen tuottaa totaalisesti paremman lopputuloksen ja kasvoille jätetty partamuodosVEITSELLÄ AJAMINEN tuottaa totaalisesti paremtelma sai myös toimittajan tutuilta kiitosta. Jopa kotiin man lopputuloksen ja kasvoille jätetty partamuositä uskalsisai mennä. dostelma myös toimittajan tutuilta kiitosta. Jopa kotiin sitä uskalsi mennä. Aikanaan parturit olivatkin miesten maailma. Tuon kulttuurinPARTURIT Jutta haluaaolivatkin tuoda nytmiesten myös Lahteen. AIKANAAN maailOnkin suotavaa, että traditioista pidetään sama. Tuon kulttuurin Jutta haluaa tuoda kiinni nyt myös malla, kunOnkin asiakasta palvellaan modernilla pidetään otteella. Lahteen. suotavaa, että traditioista Miehet saavat siis ihan mistämodernilla haluavat, kiinni samalla, kunkeskustella asiakasta palvellaan kunhan eivät uppoasaavat juoruilemaan. Tietojemme mukaan otteella. Miehet siis keskustella ihan mistä Jutta ei kuitenkaan keneltäkään kaulaa katkaissut. haluavat, kunhan ole eivät uppoa juoruilemaan. TietoNäin hänmukaan käski kirjoittamaan. jemme Jutta ei kuitenkaan ole keneltäkään kaulaa katkaissut. Näin hän käski kirjoittamaan.

TOIMITTAJAN PÄÄSTÄ syntyi trendikkään oloinen, osaa katsoa myös asiakkaansa olemusta ja tehdä osaa sillä mutta silti kantajalleen sopiva. Ammattilainen perusteella hiuksista kokonaisuuteen sopivat. katsoa myös asiakkaansa olemusta ja tehdä sillä perusteella hiuksista kokonaisuuteen sopivat. Ylisanoja emme voi käyttää liikaa Jutta’s Garagen kohdalla. Miehekäs tunnelma ja asiakas olla oma YLISANOJA EMME voi käyttää liikaasaa Jutta’s Gaitsensä. LiiallinenMiehekäs äijäily ei kuitenkaan kyseessä ragen kohdalla. tunnelma jaole asiakas saa vaan aito itsensä. fiilis, joka syntyy Jutan olla oma Liiallinen äijäilyasennoitumisesta ei kuitenkaan ole maailmaa kyseessä kohden. vaan aito fiilis, joka syntyy Jutan asennoitumisesta maailmaa kohden. Jokaisella miehellä on oikeus näyttää hyvältä jaJOKAISELLA luopua siitä äidin käskemästä hiusmallista. MIEHELLÄ on oikeus näyttääJutta’s hyvälGaragelta miessiitä saa hieman lisää itseluottamusta ja patä ja luopua äidin käskemästä hiusmallista. remman olemuksen.mies Niinsaa parran kuin hiusten suhteen. Jutta’s Garagelta hieman lisää itseluottamusta ja paremman olemuksen. Niin parran kuin hiustenon suhteen. Jutta myös autoasentaja! ISOlehti LEHTIsuosittelee, suosittelee, kiittää ISO kiittääjajajättää jättää kumartakumartamatta, neitimäistä. matta,koska koskaseseolis olisaika aika neitimäistä.

Niin ne hiukset NIIN NE HIUKSET

Hiusten suhteen sai Jutta vapaat kädet tehdä, mitä haluaa.SUHTEEN Muutava tarkentava kysymys ja operaaHIUSTEN sai Jutta vapaat kädet tehdä, tio alkoi. OnkinMuutava yleensä parempi antaa ammattilaisen mitä haluaa. tarkentava kysymys ja opepäättää, mikä Onkin sopii jayleensä mikä ei. parempi Lopputulos on varmasti raatio alkoi. antaa ammatparempi se lähiöparturin jonka hän tilaisen kuin päättää, mikä sopiitekemä ja mikämalli, ei. Lopputulos leikkaa jokaiselle asiakkaalleen. on varmasti parempi kuin se lähiöparturin tekemä malli, jonka hän leikkaa jokaiselle asiakkaalleen. Eihän meille edes opetettu koulussa miesten malleja. OlenMEILLE saanut oppia nykyään miesten en edes EIHÄN edestekemällä opetettu jakoulussa naisia asiakkaiksi halua. Kyllätekemällä sitä kadulla näkee, kun malleja. Olen saanut oppia ja nykyään en jollekin raukalle miehelle halua. on tehty naisten edes naisia asiakkaiksi Kyllä sitämalli. kadulla näkee, kun jollekin raukalle miehelle on tehty naisten Onneksi malli. Jutta iskeytyi Lahteen tuomaan vapauden parturikampaamoiden ikeestä. Aito parturi kun keskittyy miesten päihinLahteen ja osaa tuomaan niistä ottaa kaiONNEKSI JUTTA iskeytyi vapauken denirti. parturikampaamoiden ikeestä. Aito parturi kun keskittyy miesten päihin ja osaa niistä ottaa kaiken Toimittajan irti. päästä syntyi trendikkään oloinen, mutta silti kantajalleen sopiva. Ammattilainen

Jutta's Garage Hämeenkatu 11 15110 LAHTI Puh. 0500 211 266 Avoinna: Myöhään, eihän miehellä ole aikaa työpäivän aikana hakeutua parturiin. Sovi aikas ja eiköhän se Jutalle sopi. Kannattaa siis soittaa, jos ihan yöaikaan kaipailee leikkausta. Ainakin kahdeksaan asti avoinna. Siis illalla.Se numero on tossa yläpuolella. Soitas jo.


Isolehti.fi 3/12

Pet

o

18

Copyright C Wikipedia

Copyright C Wikipedia

Laittomat Lemmikit osa 20:

Inhottavat Otukset osa 12:

Cynomus

Bosavi Silky Cuscus

– Preeriakoira Preeriakoira (Cynomus) on piirretyistä ja monista elokuvista tuttu eläin. Nimestään huolimatta näillä elukoilla ei ole mitään tekemistä koirien kanssa. Varoitushuutelunsa vain muistuttaa joidenkin kuuroutuneiden mielestä koiran haukuntaa. Preeriakoirat ovat oravia. Oravahan on lehdessämme aiemmin esitelty kotimainen laiton peto. Preeriakoiruudet sen sijaan asustavat ruohoaroja Amerikassa, siinä pohjoisemmassa. Preeriakoirimukset ovat jakaneet itsensä viiteen eri alalajiin. On mustahäntää ja valkohäntää ja varmaan myös rotuerottelua kyseessä. Pohjoisamerikkalaiset eivät myös suvaitse meksikolaisia preeriakoiria, joten nekin on luokiteltu omakseen. Preeriakoirien maailma on täynnä siis jaottelua. Latinankielinen nimetyksensä Cynomus tarkoittaa suorallakäännöksellä koirahiirtä. Väitämme, että preeriakoirat ovat kuitenkin niin koiria ja hiiriäkin parempia otuksia. Ituhippeilyyn taipuvaiset preeriakoirat syövät pääsääntöisesti kasviksia. Eräät villimmät satanista preeriakoirat ovat tietojemme mukaan napostelleet jopa hyönteisiä.

– Bosavin Villarotta Nämä herttaiset elukat rakentelevat laajohkoja pesäontelojärjestelmiä laadukkaammin kuin YIT. Ympäröivästä säästä huolimatta lämpötila ei yleensä laske alle 5 asteen talven kovilla pakkasilla eikä nouse yli 25 asteen kovimmillakaan kesähelteillä. Myös tuossa suhteessa nämä otukset pätevät insinööreinä. Lemmikkinä preeriakoiria on käytetty niin Kanadassa kuin Euroopassakin. Aiemmin yritykset lisääntymiseen suljetuissa oloissa ovat epäonnistuneet, mutta nykyään markkinoilta löytyy jo ei luonnosta riistettyjä preeriakoiria. Voivat olla vaikeita lemmikkejä, koska hormonaaliset muutokset aiheuttavat vuosittain persoonallisuus vaihdoksia joidenkin kuukausien ajan. Niitä pidetään silti sosiaalisina otuksina ja voivat oppia nimensäkin ja jopa tulemaan luokse pyydettäessä. Eräiden väitteiden mukaan ne oppivat pitämään ihmistä osana laumaansa. Muistathan kuitenkin varata ison määrän oikeita ruoholajikkeita ja elo preeriakoirien keskellä voi alkaa. Dancing with the prerie dogs ja sillai.

Bosavin Villarotta (Bosavi Woolly Rat, Bosavi Silky Cuscus eri lähteissä), on eeppinen eläin. Inhottavatko rotat sinua? Oikeasti rotat ovat yksi puhtaimmista eläinlajeista, mutta ne nyt vain ovat pelottavia. Ehkä senkin takia rotat syöpyvät pelkoihimme, koska ne liikkuvat öisin ja pureskelevat tiensä läpi lähes mistä tahansa. Nuo betonivamppyyrit ovat kuitenkin aika pieniä ja harmittomia. Tai siis olivat. Sitten ihminen päätti, että olisi kiva tutkia Papua-Uuden-Guinean metsiä. Se oli virhe. Bosavin villarotta saavuttaa kevyen 1,5 kilon painon. Mietippä hetki. Normaali kotimainen rottamme painaa noin 350 grammaa isoimmillaan. Bosavi villarotta on siis yli neljänkertainen otus. Eli siis liimatkaamme yhteen neljä maksimikokoista suomirottaa ja saamme yhden Bosavin.

1 , 5 kiloa . Eikä siinä vielä mitään pahaa. Elukan pituus on jonkin verran alle metrin... siis häh. Jep.

Noh, saahan isoja rottia olla. Mitäpä me siitä. Onneksi ne eivät sentään elä puissa ja hypi sieltä alas. Eiku. Bosavin villarotat todellakin elävät puissa. Kuvittele hetki tilannetta. Samoilet kiltisti metsässä, kun päähäsi jymähtää 1,5 kiloa rottaa. Bosavin kraatterin alueella on ollut vähän ihmisiä. Joten Bosavin villarotta ei osaa pelätä meitä käveleviä apinoita. Tutkija totesikin, että rotta käyskenteli mielellään ihan vieressä välittämättä lainkaan ihmisestä. Eli meillä on siis 1,5 kiloinen rotta, joka hyökkää taivaalta ja sitä ei kiinnosta lainkaan ihminen. Me olemme sille kait vain välipala ennen maailmanvalloitusta.


Isolehti.fi 3/12

o

Pet

Kenenkään ei siis pitäisi suuttua, jos joku naapurustossa antaa rumalle koiralleen saman nimen, kuin mikä naapurin ärsyttävällä kersalla on

V ä i (My n ö llyrinn

e)

Väinö Myllyrinne (27. 2 1909 Helsinki - 13. 4 1963 Helsinki) oli suomalainen mies, joka on tunnettu suuren kokonsa ansiosta. Hän oli 246—251,4 cm pitkä. Lähteenä käytetty Wikipediaa.

Lemmikkien Nimistä Täällä ISO lehdessä me näemme maailman kirjavana. Joillakin yksilöillä on tapana kuitenkin ajatella, että eläimille ja ihmisille on eri nimet. Tätä emme hyväksy.

Sanotaan myös, että rakkaalla lapsella on monta nimeä ja tuo näkyykin usein lemmikkien kohdalla, joita vanhemmat oikeasti rakastavat lasten sijasta. Onkin yleistä, että lemmikkiä kutsutaan monilla eri variaatioilla alkuperäisestä nimestään. Tuo on ihan ok. Onhan lemmikki rakkaampi kuin sukulainen. On silti sääli, että eräät jaksavat väittää, että jokin nimi ei sovi eläimelle. Koiran nimi voi olla Keijo (itse laitoin sen narttukoiralle) ja kissaa saa kutsua Johannes Kastajaksi (en tunnusta). Nimi voi olla ironinen, se voi olla ”väärää sukupuolta”, lemmikin nimi voi olla mitä tahansa. Miksikö? Koska se lemmikki ei voi mitenkään ymmärtää nimensä mahdollisia piilomerkityksiä, koska meillä ihmisillä on tapana käyttää erilaista vokaalista kommunikaatiota kuin lemmikeillämme. Onkin siis sääli, että edelleen eräät jaksavat naukua ahdistustaan jos kissalla on nimenä Perttu ja

koiraa kutsutaan Persuksi. Vaikka tuossakin tapauksessa eläimiä on kätevää kutsua luokse ruoka-aikana huutamalla Perttu Persun perään.

Onhan meillä tässä oikeastikin sanomaa. Lemmikille tärkeintä on se, että hän oppii oman nimensä. Ymmärtää, mikä on lauman antama kutsuhuuto. Jotkin oppivat kymmeniä, jopa satoja erilaisia ja jotkin tyhmemmät koirarodut (en aio mainita erikseen perhoskoiria) eivät ehkä koskaan opi edes sitä yhtä nimeä. Kenenkään ei siis pitäisi suuttua, jos joku naapurustossa antaa rumalle koiralleen saman nimen, kuin mikä naapurin ärsyttävällä kersalla on (en tunnusta). Ihminen voi ymmärtää nimen eri tavalla, mutta sille eläimelle se on juuri hänen nimensä. Olkaamme siis avoimia myös eläinten nimien suhteen. Voihan se läppä siitä nimestä kuolla ja jossain vaiheessa tuntuu tyhmältä huutaa Persun tekosia

kaupungissa asuessaan. Joten myös omistajan on hyvä muistaa, että se ensimmäinen opetettu nimi on eläimelle mahdollisesti tärkeä. Uudelleen nimeämiset ovat vielä naurettavampi tapa kuin randomgeneraattorilla tuotetut nimet eläimille.

Ihmisellä on tapana kuitenkin määritellä omistajuus sen mukaan, kuka nimen määrittelee. Joten kun koira vaihtaa perhettä, se todennäköisesti saa uuden nimen. Se on väärin. Sama kuin aina parisuhteeseen päätyessä pitäisi ihmisen saada partneriltaan uusi nimi. Antakaamme eläinten siis olla. Älkäämme suuttuko, jos joku antaa oudon nimen. Se on vain huumoria tai poliittinen kannanotto. Älä ole vihainen edes sille nimen keksineelle. Paitsi kyllä minua hieman ärsyttää, että www.petsie.fi palvelusta löytyy yksi mongolian hamsteri nimeltään Jarkko.

19


20

Isolehti.fi 3/12

Onko tässä mitään järkeä -

TEUVO LOMAN

-

En mä halua olla vain TV:ssä.

Onko se laiskuutta jos kierrätämme kansiartikkelia varten samoja julkkiksia? Entä jos meillä on ihan aidosti syy tehdä juttua uudestaan? Teuvo Lomanin kohdalla tapahtui huima nousu julkisuudessaan ja se nousu sattui ISO lehden aiemman artikkelin jälkeen. Olemmeko me osallisia, vai mistä tämä johtuu? Saimme miehen haastatteluun ja siitähän ei tullut mitään.


21

Isolehti.fi 3/12

...Tai siis Kaisa on käynyt mulla hiuksiaan laittamassa. En voi väittää muistavani.

Vakiohaastattelupaikaksi muodostunut Café Esplanad oli jälleen lokaationa. Lupasivat olla heittämättä meitä ulos, jos emme kirjoita paikasta mitään ja kuvaamme siten, että muita ei näy. Syy siis ISO lehdessä, ei Lomanissa. Mukanaan Teuvolla oli miesystävänsä Niko, jonka olimme pyytäneet toiseen haastatteluun. Saattoi olla molempien osapuolten laiskuutta, kun yritimme vääntää kaksi eri haastista kerralla. Istuimme lopulta pöytään ja aloitimme keskustelun. Teuvo Loman kehui toimittajan näyttävän siltä, että on karannut kahdeksankymmentä luvulta, toimittaja ei kiistänyt. Nikon vuorostaan oli aamulla ollut järkyttynyt siitä, kuinka huonosti Teuvo aikoo pukeutua lehtijuttua varten. Sillä ei ollut lehdellemme merkitystä, kun emmehän me ole mikään muotijulkaisu. Ilmapiiri oli lämpimän vinoutunut.

Sisustas ny Teuvo Loman otti uuden nousun maamme ykköslinjan julkkisten joukkoon, kun päätyi tekemään ohjelmaa SubTV:lle Tuo onnistunut formaatti sai nimekseen Kaameimmat Kämpät ja ohjelmassa Teuvo irrotteli hyvällä otteella. Nyt emme kuitenkaan keskustelleet siitä. Seuraavaksi Teuvo Loman nähdään Nelosella tekemässä ohjelmaa Kiinteistö-Kaisan kanssa. - Olenhan mä tuntenut Kaisan jo 1980 -luvulta lähtien. Tai siis Kaisa on käynyt mulla hiuksiaan laittamassa. En voi väittää muistavani.

Uuden ohjelman ideana on se, että Kaisa etsii myyntikohteita, Teuvo sisustaa ne myyntiä varten ja sitten Kaisa hoitaa myynnin. Kahden eri formaatin maailmat kohtaavat, samoin kahden erilaisen ihmisen asenteet. - En ole vielä hirveästi kerinnyt keskustelemaan. Olemme pitäneet vasta yhden sisältöpalaverin uuden ohjelman sisällöstä.

Teuvo Loman on kiireinen mies ja tv-ohjelmissa näkyy vain yksi osa elämästään. Kaikkeen kuitenkin tuntuu kuuluvan visuaalisuus. Tuota visuaalisuutta Loman piristää itseironiallaan ja ilkikurisella otteella, joka kääntyy jollain oudolla tavalla positiiviseksi ilmapiiriksi. Tuo on myös ollut aiemman menestyksen syynä. Uusi ohjelma tulee olemaan kuitenkin erilainen. - Mulla on täysin itsekseni vastuu sisustuksesta edelleen, mutta nyt pitää miettiä enemmän markkinoitavuutta.

Tämä nosto on poistettu...

Voisi kuvitella, että sisustussuunnittelija-designer-artisti-esiintyjällä on kotonaan niin eeppinen tunnelma, että sitä esittelisi mielellään julkaisuille. - Joo ei todellakaan. En halua lehtiä kotiini. En tule esittelemään meidän kotia.

Lupasimme palata asiaan heti, kun Loman erehtyy iskemään asuntonsa Avotakan sivuille.

Ei se julkisuus Itselleen ja maailmalle ILIKURISESTI KÄYTTÄYTYVÄSTÄ ihmisestä voisi kuvitella, että hän nauttii huomiosta. Nopeasti kuitenkin tajuaa, että Teuvo Loman haluaa keskittyä tekemään asioita, joista itse nauttii. - En mä halua olla vain tv:ssä.

Ohjelmien kautta Loman kuitenkin pääsee toteuttamaan itseään. Muitakin syitä saattaa olla, mutta toimittaja lupasi olla niistä kirjoittamatta – onneksi ne voi iskeä suorana lainauksena. - Tämä kommentti on poistettu.

Todettakoon, että suomalaisessa tv-maailmassa lähes kukaan ei ansaitse ihmeellisiä summia. - Se on valitettava tosiasia, että elämässä tarvii myös rahaa pärjätäkseen. Ei se kuitenkaan saa ainoa syy olla asioiden tekemiseen.

Teuvo Loman ei tee tv-ohjelmia julkisuutta, eikä rahaa varten. Mieshän kuulostaa lähes pyhimykseltä, joka viettää aikansa miettien, miten maailma voisi olla parempi paikka. - Miks pitäis olla surullinen jos osaa nähdä asiat positiivisesti? Eihän siin ole mitään järkeä, että masentuu elämäänsä.

Olisi helppoa todeta, että Lomanin elo on sujunut sen verran hyvin, että ei ihmekään jos jaksaa hymyillä. Aina ei kuitenkaan kaikki ole ollut pelkkää menestystä. Asenteensa on kuitenkin pysynyt pirteän kyynisen positiivisena. - Aamuisin pidän pienen ”hartaushetken”, jolloin mietin miten hienoa elämä on, kyl sit jaksaa koko päivän painaa täysillä.

Saamme myös kuulla Nikolta, että Teuvon aamuhartautta ei saa häiritä tai sit kaikki menee päin helvettiä. Jälleen kerran lupasimme olla hiljaa asiasta ja ylläpitää mielikuvaa Teuvosta yli-ihmisenä...


22

Isolehti.fi 3/12

Teuvo Loman: - Useita tv-esiintymisiä - Julkaistuja singelejä - Vaatesuunnittelija - Kampaaja - Sankari

Koottuja lainauksia ISO lehden lukijat osaavat arvostaa sitä, kun välillä poimimme haastattelusta kontekstista välittämättä lainauksia, joilla saamme julkkiksen vaikuttamaan hauskemmalta. Todettakoon, että aina myös hyväksytämme artikkelit, joten ihmiset ovat itse suostuneet näihin poimintoihin. Teuvo Lomanin kohdalla emme sitä voi tehdä. Jokainen vastauksensa sisälsi piilomerkityksiä, vihjailuja tai suoraan jotain sellaista, jota emme voi julkaista. Ilmapiiri koko haastattelun ajan oli järjettömän positiivinen, paino sanalla järjetön. Myös puolisonsa Niko osallistui samaan fiilikseen. Välillä oli paha sanoa, kumpi noista kahdesta hahmosta on se aikuinen, vai onko kumpikaan. Elämän ilo läikkyi yli pöydästä ja tarttui hymyileviin asiakkaisiin. Emme ole seuranneet Teuvoa ja Nikoa enempiä, mutta jos he saavat luotua tuon ilmapiirin ympärilleen, niin onhan se sairaan kaunista. Emme kuitenkaan halua pettää lukijoitamme, joten isketään tähän muutama keskustelussa käsitelty asia, jotka eivät mitenkään liittyneet haastatteluun. - Onhan mulla aina oma 30 senttinen mitta mukana. - Tää haastattelu loppuu jos sä viel yrität puhua Bjurströmistä. - Koska se on ******

Lukijamme voi helposti nähdä, että Teuvo Loman osaa viihdyttämisen. Varmasti olemuksensa ärsyttää joitain ihmisiä. - Hei mä joudun kestää itseäni joka päivä, aina. Kyl mäkin haluaisin lomaa itsestäni.

Yhdessä pariskunta onkin matkaillut ja se lukeutuu harrastuksiinsa elokuvien katsomisen kanssa. Elämänsä näyttää täydelliseltä ulospäin, eikä siitä tunnu saavan mitään negatiivisia fiiliksiä. Tietenkin heilläkin on kotonaan omat riitansa ja ongelmansa. Samalla molemmat osaavat nauttia elämästään. Jokaisen tulisikin viettää aamuisin oma ”hartaushetkensä” ja pohtia, mikä kaikki on mennyt hienosti. Teuvo Loman ei kuitenkaan suostunut itse saarnaamaan elämäntapojensa puolesta. Kootut lainaukset kertovat jo siitä, että tärkeämpää on olla hyvällä tunteella hetkessä.

Pitäishän tää artikkeli lopettaakin Päädymme ulos kuvaamaan. Uusi kuvaajamme, Jari Anttonen, oli nauttinut haastattelun tuottamasta tunnelmasta. Sama meno jatkui Helsingin kaduilla, kun etsimme sopivan avointa paikkaa, jossa Teuvo Loman voisi toteuttaa itseään. Löydämme paikan. Kuvaaja alkaa viritellä laitteitaan. Sillä välin Loman on jo vetänyt noin sata erilaista poseerausta ja käynyt läpi kaikki mahdolliset ilmeet. Oliko tässä jutussa nyt sisältöä yhtään (onko meillä koskaan)? Onko sillä merkitystä? Elämän ei aina tarvitse olla vakavaa ja joskus pitää irrotella. Tulemme jatkossakin pakottamaan Teuvo Lomanin haastatteluun, koska hän on niin erinomaista seuraa. Katso myös haastattelun aikana kuvatta KatuMaan -nettivideo (linkki ISO lehden Facebook -ryhmässä). Teuvo Loman ja Kiinteistö Kaisa yhteisessä ohjelmassa Nelosella syksyllä. Televisiossa saattaa yhä pyöriä Kaamein Kämppä -ohjelmakin. Teuvo Loman on kaikkialla, onhan hän sentään myös Helsinki City Boy ja vain noin paskaan läppään voimme jutun lopettaa.

NIKO HELENIUKSEN HAASTATTELU SEURAAVASSA LEHDESSÄ...


23

Isolehti.fi 3/12

FREEBIE -sisustamista Ensimmäinen huonekalu nykyisessä kodissani oli kuppainen 90-senttinen sänky, jonka tilalle koitan löytää leveämpää lemmenhommia ajatellen. Levyttämiseen se kuitenkin toimii mainiosti, eikä aamuisin tekisi yhtään mieli nousta siitä töihin. Koska minulla on ikävä tapa kantaa kotiin päivittäin uusia kirjoja, tarvitsin hyllyjä. Statuspäivitys Facebookiin ja viikon kuluttua tuttava toi minulle 80-luvulta saakka vanhassa navetassa lojuneita vielä pakkauksissa olleita koottavia hyllyjä. Kasaaminen oli melkoista taidetta, sillä hyllyt eivät alunperinkään olleet suunniteltu oikein. Muutamalla ruuvilla asia kuitenkin korjaantui. Plussana saatoin esittää kesähelteellä paljasta ylävartaloani kommuunissa pyöriville hippitytöille. Tarvitsin myös vaatteille paikan ajoiksi jolloin ne eivät ole ylläni. Kämppikseni vihjasi, että sisäpihan roskalavalla on hyllyllinen vaaterekki. Salamana paikalle! ”Eihän sitä vain ole viety!” Sisäpihalla rekin vieressä puhelimeen jutteli talonmiehen avopuoliso. Veikeä mies, kerran se sanoi minulle päivää. Alkoi sanallinen nokkapokka. Puhelimen päässä ollut tyyppi luovutti lopulta ja nyt minulla oli paikka jossa säilyttää kuluneita pikkutakkejani. Henkarit ostin ihan rahalla kaupasta, vaikka niitä kuulemma saa ilmaiseksi hypermarketeista, sen kun käy kysymässä. Sattui niin, että kommuunissamme tapahtui iloinen perhetapahtuma ja yksi jäsenistämme muutti avoliittoon jonnekin päin keskustaa. Kommuuneista ulos muuttavilla yksilöillä on paha tapa jättää rojua jälkeensä. Tällä kertaa käytävillämme lojui parin onnettoman television lisäksi musta kirjoituspöytä. Sen

sosialisoin välittömästi omiin tarpeisiini. Televisioilla en tehnyt mitään, koska meillä näkyy internet.

Sohva muutti asuintoverikseni, kun kämppikseni oli kantamassa sitä kaatikselle. Tässä kaupassa kaikki voittivat. Sohva sai uuden elämän, minä sohvan ja kämppikseltä säästyi vaivaa ja rahaa. Sohva on muuten mahdottoman magee, vaikkakin vähän on rakkautta kehussani mukana. Sattui niin, että rakas äitini päätti muuttaa Saksaan. Ennen lapsuudenkotini myyntiä talo oli tyhjennettävä. Niinpä kinuin tuttavani ajelemaan pikkuautollaan minut maalle haaskalle. Mukaan tarttui melkoinen liuta rojua. Mm. yksi sähköpatteri talven varalle, pari ihanan muhkeaa villlamattoa made by mummi, melkoisen tuliterä tietokone, muutamia tauluja, ja yksi ruma Kupittaan kannu josta antiikkiliikkeen häiskä maksoi minulle huimaavat 5 euroa. Kupittaan savea ei nimittäin osta kuin turkulaiset kännissä. Pari sääntöä freebiesisustajille: 1. Älä kulje roskalavan ohi kurkistamatta sinne. 2. Älä kanna kotiisi rikkinäistä aikomuksenasi korjata se, nimittäin sitä ei tapahdu. 3. Älä kanna kotiisi Ikeaa. Ikea on skeidaa jo kaupasta uloskannettuna (ks. sääntö 2). 4. Käytä nettiä. Facebookissa on yhteisöjä, joissa jengi vaihtaa roinaa hilloon. Siis ihan oikeasti hilloon, ei rahaan. 5. Pidä hauskaa, sillä sitä tämä on!

Haluaako kukaan muuten kamalaa Ikean pöytää? Olisi yksi ylimääräinen nurkissa...

Lasse Hauerwaas


24

Isolehti.fi 3/12

SISUSTUS -kierros

i Lahtis

Kaikkihan sai alkunsa siitä, kun saimme kuulla, että Cheri on menossa remonttiin. Baarit eivät tunnetusti ole sisustuksen suhteen tarkasti mietittyjä kokonaisuuksia, perinteisesti ottaen. Nykyään kaikkialle tuntuu nousevan lifestyle pubeja, jotka houkuvat epäaitoutta. Pelkäsimme, että Cheri kadottaa itsestään sen aitouden, kun lankkulattia riistetään jalkojemme alta.


T

Isolehti.fi 3/12

Pakkohan se oli pistää uusiksi, kun ei sitä voinut enää siivota millään. Samalla oli hyvä järkeistää sisustusta siten, että liikkuminen on sujuvampaa.

Toteaa Yrssi kaivatessamme selityksiä. Remonttia ei välttämättä edes tajua, lattia on uusittu, samoin keskellä olleet istumapaikat. Tunnelma on kuitenkin yhä sama ja mitään epäaitoa paikasta ei onneksi löydä. Oli se silti järkytys monille, että olohuoneensa muuttui edes hieman. Kiitosta remontti kuitenkin kerää lähes kaikilta. Etenkin henkilökunta näkee nyt paremmin baarissa ja pystyy reagoimaan tilanteisiin (tyhjiin tuoppeihin) nopeammin. ISO lehti kiittää pienestä piristyksestä ja siitä, että paikka piti kiinni omasta maailmastaan. Cheri lukeutuu yhä keskustan parhaimpiin paikkoihin. Samalla linjalla on myös Amazulu, joka on muutamien kuukausien ajan kerännyt kiitosta Lahdessa. Siinä, missä Cheri on aito ja perinteinen baari karaokeineen on Amazulu sitten niitä onnistuneita lifestyle pubeja.

Amazulusta olemme kirjoittaneet aiemminkin ylistystä. Aito paikka, joka on sitä, mitä väittää olevansa. Siellä saa rauhassa juoda viininsä ja keskustella. Toisinaan tarjolla live-musiikkia, joka muuttaa rauhallisen ilmapiirin yllättävän energiseksi. Suosittelemmekin kaikille seuraamaan tarjontaansa Facebook -ryhmässään (AmaZulu).

Amazulun sisustus on tunnelmallinen ja viettää loivasti Etelä-Afrikan suuntaan, sinne mistä toinen omistajista on kotoisin. Myös tuotevalikoima tukee tuota maailmaa. Mitään negatiivista paikasta emme osaa sanoa, kuten emme Cheristäkään. Jos et noista löydä itsellesi sopivaa paikkaa, niin joudumme ihmettelemään. Baarien jälkeen käänsimme katseemme sitten siihen, mitä tarjottavaa Vesijärvenkadulla on viattomille sisustajille. Jos siis City-Pool, Cheri eikä Amazulu jaksa joka päivä kiinnostaa, niin onhan sinne kotiinkin kiva joskus jäädä. Kannattaakin pistää koti myös kuntoon, niin oleskelu siellä on herttaisempaa.

Míllan, sisustusliike, avattiin vasta vähän aikaa sitten. Milla Tähkänen pyörittää modernia romantistisia tuotteita tarjoavaa myymälää, jonka valikoima on sen verran laaja, että jokainen varmasti löytää haluamansa.

25


26

T

Toimittajan silmiä hiveli etenkin useat myymälän valaisimista. Eikä se esillä ollut pöytä ollut kovin kaukana aikaisemmasta Cherin lattiasta tunnelmaltaan. Vanhaa ja uutta yhdistelevä myymälä tarjoaa myös huippumuotia, kunhan hiljakseen saa kaiken haluamansa myyntiin. Kannattaakin siis naisten käydä myös katsomassa vaatteita. Niissä kuitenkin valikoima on vasta rakentumassa ja lisää on tuloillaan. Míllan edustaa maailmaa, joka sopii niin urbaanille asujalle kuin vanhoihin omakotitaloihin, miksei kartanoihinkin. Ei ehkä koko asuntoa kannata iskeä uusiksi, mutta ainakin loistavia sisustuselementtejä kannattaa käydä katsomassa. Míllanin läheisyydessä Vesijärvenkadulla on myös Sisustus Fanny, joka tarjoaa sitten yhä romanttisempia tuotteita. Lisäksi heillä on Gant Home -tuotteet valikoimassaan, käsittääksemme ainoana lahtelaisena myymälänä. Gant sopii kaikkialle onnistuneella muotokielellään.

Sisustus Fannyn valikoimasta kasvoille hypääsi positiivisella otteella astiastot, jotka mahdollistavat erinomaisen meiningin urbaaniin ympäristöön. Punaiset astiat valkoisilla pisteillä varustettuina (aterimia myöten) on tehokeino mihin tahansa kattaukseen. Valikoimassa myös paljon astioita, jotka sopivat yksiin perinteisempien suomalaisten tyylien kanssa. Voinet siis rauhassa yhdistellä sitä tylsää Teema -astiastoa Sisustus Fannyn valikoiman kanssa. Urbaaniin elämään onkin hyvä yhdistellä palasia eri maailmoista, sehän on koko urbaaninkulttuurin idea. Asiat sekoittuvat ja niistä syntyy jotain uutta. Sisustus Fannyn nettikauppa tarjoaa hyvän keinon shoppailuun, mutta eittämättä on hyvä käydä myös paikanpäällä tapaamassa Paavilaisen Johannaa, joka jaksaa hyvällä otteella palvella asiakkaita.

Todettakoon tähän väliin, että kaikki artikkeliin mukaan tempautuneet yritykset ovat mukana ilmaiseksi. Valintakriteerinä oli onnistunut palvelu ja tuotteiden sopiminen ISO lehden maailmaan. Seuraavaksi päädyimme katsastamaan kristallia Bohemia Style -myymälään. Eihän se ole siinä Vaparin ja Veskun kulmassa ollut kuin kymmenisen vuotta. Ehkä oli jo siis aika uskaltaa astua ovestaan.

Isolehti.fi 3/12

SISUSTUS -kierros


Isolehti.fi 3/12

M SISUSTUS -kierros

Meidät otti vastaan lämminhenkinen naisihminen, joka paljastui myös olevansa itse yrittäjänä. Bohemia Stylen ongelmana on varmaan se, että ihmisten mielikuvat hintatasostaan ovat totaalisen pielessä. Onneksi astuimme kristallin maailmaan. Kynttilänjalat meinasivat heti lähteä toimittajan matkaan, sen verran upeita esineitä on tarjolla. Laatukristallia ei yleensä edes saa niin edullisesti, joten tiukemmallakin budjetilla liikkuvat löytävät jotain Bohemia Stylen valikoimasta. Jos ei muuten, niin ainakin lasivalikoimasta löytää itselleen sopivat tuotteet, joilla voi virkistää kotijuomista. Ehkä se myös hieman rajoittaa juopottelua, jos nauttii juomansa kristallin avustuksella.

Bohemia Stylen valikoima ei ihan täysin paljastu ikkunoitaan katselemalla, joten kiltisti avaat sen oven ja astut sisälle. Useat asiakkaansa ovat aluksi käyneet miettimässä ja päätyvät sitten myöhemmin asiakkaiksi. Ei mitään pakkomyynnin tunnelmaa.

Laadukkaat lasiesineet kestävät sitten sen verran pitkään, että ei tarvitse jatkuvasti olla uusia ostamassa. Voitaneen todeta, että sisustuksessa myös laatu maksaa itsensä takaisin. Cherin vanha lattia kesti vuosia, nyt se oli pakko uusia. Perinteitä kunnioittaen Cheri uudistui. Amazulu tekee jotain uutta ja aitoa. Kotiin kannattaa myös miettiä sellaista sisustusta, joka aidosti sinulle sopii. Älä siis usko, mitään mitä sanomme. Käy itse katsomassa ja löydä itsesi. Jos ei kotiin löydy mitään, niin mene sitten baariin. Olisi se omakin elo jotenkin kuitenkin hyvä kehystää. Kunhan et tee sitä muiden ehdoilla. Kehystämisestä puheenollen saimme siitä historiamme huonoimman aasinsillan. Lahden Taide-Kehys on ollut paikallaan vuodesta 1973. Rauhankadulla torin läheisyydessä on tarjolla niin taidetta kuin kehystystä. Törmäsimme Annukkaan, joka kertoili sujuvasti mahdollisuuksista määritellä teos kehyksillä. Siinä voi joko onnistua ja ajautua totaalisesti pieleen.

Saimme kuitenkin fiilistä kauden tuleviin asioihin. Aiemmin vallalla olleet tylsät kehykset ovat väistymässä ja yhä enemmän ihmiset etsivät persoonallisempia ratkaisuja myös kehyksien maailmassa. Haluat sitten kehystää julisteen tai oman vesivärityön – kannattaa käydä kyselemässä ainakin Lahden Taide-Kehyksen suunnalta apua. Toinen erinomaiseksi toteamamme kehystämö on Mariankadulta löytyvä Eskolan Taideja Kehysliike. Tärkeintä jälleen kerran on lähteä liikkeelle omista näkemyksistään ja etsiä sitten se oikea teos ja kehys tukemaan sisäistä maailmaasi.

Ravintola Cheri Aleksanterinkatu 25 A Bar Amazulu Vapaudenkatu 18 Millan Vesijärvenkatu 20 Sisustus fanny Vesijärvenkatu 22 Bohemia style Vesijärvenkatu 22 Lahden taide-kehys Rauhankatu 18 Eskolan taide- ja kehysliike Mariankatu 6

27


28

Isolehti.fi 3/12

Kuvat: Tony Hemiland/ Fembo, Forka Photography, Tommi Tammisto

ISO lehti sieppasi Ideaalin ja Jay Whon haastatteluun. Jay Who kerkisi voittaa veljensä kertaalleen ja häviämään myös katkerasti. Tämän jälkeen miehellä tuli kiire ja jäljelle jäi Ideaali. Pikkuveljenä mies on kuitenkin onnistunut olemaan keulakuvana Ideaalille & Jay Wholle, joten mies saa kelvata. Saatiinhan me paljastuksiakin irti.

Ideaali E i

e n ä ä

H O P P I p ä ä


29

Isolehti.fi 3/12

Joitakin biisejä on jo valmiina. Tavoitteena on saada koko levy kasaan kesään mennessä.

Ideaalia luullaan usein veljeskaksikosta vanhemmaksi, mutta tuo virheellinen tieto johtuu useimmiten siitä, että hän aloitti kotimaisen musiikin tekemisen aikaisemmin ja on näin ollut pidempään tapetilla. Pari vuotta veljeään nuorempi Ideaali meni syntymään vuonna 1986. Veljekset varttuivat hyvissä oloissa, vaikka vastoinkäymisiäkin on mahtunut vuosien sekaan paljolti. - Ei me olla koskaan edes yritetty olla mistään ghetoista kotoisin. Tai no, ei ainakaan viime vuosina, jos junnuaikojen egoiluja ei oteta huomioon.

Aikuistumista on tapahtunut molemmissa. Isoveli Jay Who tunnettiin aikanaan vauhdikkaammasta menosta, mutta Ideaali on onnistunut pitämään itsensä junnuvuosista aikuisuuteen villinä ja vapaana ihmisten mielikuvissa. Osittain tuokin on toki tarpeellista artistille. Menkäämme kuitenkin hetkeksi katkeraan menneisyyteen. Ideaali ei sitä itse katkeraksi suostunut sanomaan, mutta lehden on pakko repiä valheellisia väitteitä. Mies koki vahvan nosteen jo heti suomi hiphop -kulttuurin alkutaipaleella. Ennen kuin moni muu oli päässyt pinnalle, oli Ideaalille jo pedattu lähes valmiiksi levysopparia suurellakin yhtiöllä. - Hanna-Mari Karhinen hoiti mun asioita s silloin ja jeesaili parhaansa mukaan. Oli tvesiintymistä ja hyvät määrät keikkoja. Kaikki oli tehty valmiiks ja loppujenlopuks tultiin siihen että piti enää ite päättää.

Päätös jäi kuitenkin roikkumaan. Ideaali kysyi ohjeita muilta pidemmän linjan rapstaroilta ja suositukset menivät siten, että ei pidä missään tapauksessa lähteä isolle levy-yhtiölle. Ainakaan jos firmalla ei ollut kokemusta räpistä. Ideaali ei lähtenyt. - On sitä jälkikäteen tullut mietittyä, miten olis voinu mennä eri tavalla kuviot. Eniten on jäänyt kuitenkin harmittamaan oma käyttäytyminen silloin. Ei sitä nuorena hoppipäänä ymmärtäny asioita samalla tavalla kun nyt. Sekin diili olis kuitenki tuonu huikeesti lisää näkyvyyttä ja nimeä.

Siinä meni artistin nuoruus. Omakustanneartistina keikkoja ja levyjä vääntäen. Paljon tuli koettua ja nähtyä, mutta levy-yhtiöllä olisi ollut varmasti muutakin annettavaa. Ideaali ei sanonut, että

olisi vihainen neuvoja antaneille. Enemmän hän koki olevansa vihainen itselleen tehdyistä ratkasuista. Myöhemmin käynnistyivät neuvottelut myös Rähinä Recordsin kanssa, tulevalle Alarm Entertainmentyhtiölle sopimuksen tekemisestä. Tämäkin kuitenkin kaatui lähes vuoden virittelyjen jälkeen. Maailma ei kuitenkaan ole läpeensä paha paikka ja jotain hyvää kumpusi tästäkin tapahtumaketjusta. Ideaali alkoi tehdä musiikkia veljensä kanssa.

Ideaali & Jay Who Kuviot lähtivät liikkeelle yhteisymmärryksessä. Veljekset päätyivät tekemään ensimmäistä levyään vuoden 2008 aikana. Levy iskeytyi markkinoille 2009 kantaen nimeä Piste. 2011 seurasi toinen julkaisu ja nyt miehet työstävät kolmatta yhteistä albumiaan. - Joitakin biisejä on jo valmiina. Tavoitteena on saada koko levy kasaan kesään mennessä. - Uuden albumin sisältö tulee olemaan hieman modernimpi kuin aikaisemmat enemmän puhtaasti rap-skenestä ammentaneet julkaisut. Seassa on niin vanhaa saundia, kuin konemusiikinkin maailmasta haettua energiaa, jolla yleisön saa helpommin mukaan keikoilla. Kyseessä on kuitenkin työ, jossa itsensä ilmaisun lisäksi tavoitteena on viihdyttää faneja.

Puhtaasti hittihakuisuuteen veljekset eivät silti ole lähteneet. Jotain uskottavuutta musiikillakin sentään on, vaikka seasta löytyykin pelkästään bilebiiseiksi tarkoitettujakin ralleja – Kuten edellisen levyn ensimmäinen single ”-95”. Olivathan molemmat myös Asteen luotsaamassa kuorossa, vuoden 2010 Kuorosota -ohjelmassa. Tavoitteena on silti ollut saada tehdä omaa juttua. Veljekset onnistuvat kääntämään lievät erilaisuutensa vahvuudeksi ja yhdistämään omat näkemyksensä – muuten tuskin syntyisi valmista materiaalia lainkaan. Siinä, missä Ideaali aikuistui tajuttuaan omia virheitään, oli Jay Who jo saanut kiinni omasta elostaan. Kummallakaan ei valitettavasti ole rankkoja salaisuuksia, vaan pikemminkin perinteisiä seikkailuja. Ne kuitenkin kuuluvat kulttuurissamme miehistymisen riitteihin.

Musiikki on noussut molemmille elämään osittain perhetaustansa ansiosta, mutta yhä enemmän syylliseksi nousee Jay Whon musiikkimaku nuorena. Hän tutustutti myös pikkuveljensä rapin maailmaan. Eikä miehillä ole yhteinen yhtye ainoa yhdistävä tekijä. Jay Who on valmistunut opettajaksi ja pätee yhtenä eeppisimpänä opettajana. Ideaalilla oli aikaisemmin jo tuo ajatus, jonka isoveli meni tylysti varastamaan. Ideaalin tavoite oli tosin historian opettaminen, mutta hänelläkin uraputken suunta on kääntynyt peruskoulujen yleisopettajaksi. Suomessa on siis ainakin kaksi pätevää opettajaa, jotka saattavat hieman ymmärtää nuorten lasten elämää. Takana on vuodet idioottimaisena hoppipäänä. Jay Who meni ostamaan asunnonkin 2012 keväällä, joten aika tylsiksihän miehet ovat muuttumassa. Ikä ei kuitenkaan ole hidastanut yhtyeen vauhtia. Oikeastaan juuri toisin on päässyt käymään ja tunnelma keikoillaan on saanut kiitoksia yhä enemmän. Ei heistä stagella saa tylsää vaikutelmaa millään. Mitä sitten uuden levyn kappaleet tulevat käsittelemään? Miehet lupailivat, että tulevan albumin tunnelma pysyy korkealla, mutta pelkkään juomiseen ja juhlimiseen yms. liittyvät kappaleet jäänevät vähäisiksi. - Ei voi sanoa etteikö kovien bilebiisien tekeminen olis hauskaa, mutta kaikelle rajansa. Oma juttu ei oo tehä kokonaista levyllistä juhlimisesta vaikka keikoilla onkin hauskaa. Osalle se sopii ja osalle ei. Hyvänä esimerkkinä vaikka Petri Nygård jonka koko konsepti rakentuu tollaselle. Hauskaahan sitä on seurata, mut ei sitä nyt tosissaan voi ottaa.

Ideaali & Jay Who tuskin siis kuitenkaan uppoavat pelkästään puhtaan bilerapin maailmaan. Voihan siitäkin olla montaa mieltä, mutta tuskin kukaan väittää Petri Nygårdin tekevän taidetta kovinkaan paljoa. Ainakaan tosissaan!

Ne paljastukset Ei meil oikeasti mitään sellaista ole lehdessä. Lukekaa Seiskaa stanan sosiaalipornofanit.


30

Isolehti.fi 3/12

KULTAA KOSMETIIKKAA Kultamyynti on noussut nopeasti isoksi liiketoiminnaksi Suomessa. Ihmiset vievät vanhoja korujaa myyntiin ja saavat tilalle rahaa. Johanna oli töissä yhdessä suurista alan yrityksistä ja näki mahdollisuuden parantaa konseptia – siitä sai alkunsa AU-Real Oy.

AU-Real Oy

Järjestä kultakutsut! Puh. 050 338 3277

www.marykay.fi Luo itsenäinen ura huipputuotteilla!

- Ajatuksena oli se, että on mukavampaa asiakkaille, jos arvioija tekee kotikäynnin. Kotikäynti jää kuitenkin hieman etäiseksi, jos siihen ei yhdistä mitään muuta. Kotikäynnit ovat vain yksi yritykseni tarjoamista palveluista, mutta eivät kantava voima  Pääpaino on edelleen kullan ostamista ostopaikoilla esim. hotellit, ravintolat jne.

Joten Johanna kartoitti muita palveluita ja päätyi kosmetiikan maailmaan. Mary Kayn tuotevalikoima löytyy vain konsulttimyyjien takaa, joten se oli luonteva valinta kotikäyntejä varten. - On hienoa yhdistää kultakutsut ja kosmetiikan myynti. Suuri osa asiakkaista kun on naisia, jotka kultakoruja myyvät. Nyt saan mentyä heidän koteihinsa kultakutsuja varten ja tuotua jotain lisäarvoa pelkän kullan ostamisen ohelle. - Kosmetiikka tuli mukaan siksi, että olin itse havainnut tuotteiden uskomattomuuden sekä toimivuuden – ja tämäkin on eräänlainen lisätulojen kartuttamismuoto. Kauneuskutsuilla käteisen lisäksi käy myös romujalometallit maksuvälineeksi.

- Kotikäyntejä teen pelkästään kosmetiikan että myös kullanoston puolelta.

Konsepti on myös lähtenyt nopeasti ja laajalti liikkeelle. Yhtenä syynä myös se, että AU-Real tarjoaa parasta markkinahintaa kullasta. Taustalla on suorat sopimukset isoihin kullan ostajiin, joka mahdollistaa sen, että AU-Real pystyy kilpailemaan markkinoilla. Kun yhdistää parhaan hinnan kullasta ja erinomaiseksi todetun kosmetiikka sarjan Mary Kayn – konsepti kuulostaa ehkä oudolta. Se on kuitenkin todettu toimivaksi ja kasvuvauhti on ollut huimaa. - Tässä työssä saa olla sosiaalinen ja tavata hyvinkin erilaisia ihmisiä. Joskus tulee tietenkin tehtyä pitkiä päiviä, mutta työ palkitsee monella tavalla.

Kultakorujen myyntiin liittyy paljon legendoja. Joskus asiakkaat kokevat, että ostohinta saattaa vaihdella paljonkin ja joskus on jäänyt jopa pahamieli toiminnasta. AU-Real lähti heti sille linjalle, että ostohinta on julkinen ja kaikki saavat saman arvoisen tarjouksen. Toiminnan läpinäkyvyys kertoo luotettavuudesta.

Eräskin mies myi kultaketjunsa, jonka arvo oli aika korkea. Hän sai lähes 3.000 euroa ketjusta meidän hinnalla.

- Kyllä joskus jää asiakas mieleen todella hyvin. Eräskin mies myi kultaketjunsa, jonka arvo oli aika korkea. Hän sai lähes 3.000 euroa ketjusta meidän hinnalla.

AU-Real ei itse vertaa omia hintojaan kilpailijoihin. Syynä se, että he maksavat aina mahdollisimman korkeaa hintaa. Haastattelun aikana AU-Real tarjosi esimerkiksi 26,30 eur grammalta 18K kullasta. Kullan maailman markkinahinta kuitenkin elää, joten hinnastokin menee niin ylös kuin alaskin. Toinen toimintamalli AU-Realilla on mennä ostamaan kultaa julkisille paikoille. He ovat kiertäneet niin hotelleilla kuin kahviloissa. Tämäkin on tuonut uutta energiaa toimintaan. Jälleen kerran avoimuus on valttina menestykseen. Tämä malli on ensisijainen!!!  Au-Real tarjoaakin laajat mahdollisuudet saada muutettua kultakorut rahaksi, tai sitten järjestää kaveriporukalle kultakutsut. Konsepti toimii ja kasvaa. Taustalla Suomen ja euroopan ensimmäinen alan naissyrittäjä, joka on tuonut uutta meininkiä tekemiseen. Lisätietoja kannattaa kysellä yrityksen edustajalta suoraan.


31

Isolehti.fi 3/12

Pub Setä-Samuli Finnkino Kuvapalatsi Kankolankatu 13 1 Vapaudenkatu 15950 15140 Lahti Lahti

PubMakuuni Setä-Samuli Ankkurikatu 11 Kankolankatu 15140 15950 Lahti Lahti

Mamma Maria Makuuni Vapaudenkatu Ankkurikatu 110 15110 15140 Lahti Lahti

Memphis Mamma Maria Aleksanterinkatu 14 Vapaudenkatu 10 15140 15110 Lahti Lahti

Grand Star Cafe Memphis Aleksanterinkatu Aleksanterinkatu 23 14 15110 15140 Lahti Lahti

Grand Star Cafe Aleksanterinkatu 23 15110 Lahti

tola Cheri katu 25 A Lahti

Möysä Cheri Mallasravintola Viipurintie 2 25 A Aleksanterinkatu 15150 15140 Lahti Lahti

Kauppakeskus Möysä Trio Aleksanterinkatu Viipurintie 2 18 15140 15150 Lahti Lahti

Public Corner Kauppakeskus Trio Rautatienkatu 1018 Aleksanterinkatu 15110 15140 Lahti Lahti

Makuuni Public Corner Keskuskatu 810 Rautatienkatu 15870 15110Hollola Lahti

Camping Messilä Makuuni Satamapolku Keskuskatu 81 15980 15870 Messilä Hollola

Camping Messilä Satamapolku 1 15980 Messilä

estari nkatu 23 ahti

Makuuni Wanha Mestari Vapaudenkatu 1023 Aleksanterinkatu 15110 15110 Lahti Lahti

Hotelli Cumulus Makuuni Vapaudenkatu Vapaudenkatu 24 10 15140 15110 Lahti Lahti

Ravintola Huviretki Hotelli Cumulus Vapaudenkatu Vapaudenkatu 24 24 15140 15140 Lahti Lahti

Ravintola Paalupaikka Ravintola Huviretki Päivänsäteenkatu Vapaudenkatu 242 15300 15140 Lahti Lahti

WanhaPaalupaikka Mestari Ravintola Erkontie 12 2 Päivänsäteenkatu 16300 Orimattila 15300 Lahti

Wanha Mestari Erkontie 12 16300 Orimattila

llukka ntie 1 ääksy

Dublin Pub HotelliIrish Tallukka Vapaudenkatu Tallukantie 116 15110Vääksy Lahti 17200

Makuuni Dublin Irish Pub Launeenkatu 14 Vapaudenkatu 16 15100 15110 Lahti Lahti

Golden Makuuni Rax Pizzabuffet Aleksanterinkatu Launeenkatu 1423 15110 15100Lahti Lahti

Aleksin minimarket Golden Rax Pizzabuffet Aleksanterinkatu Aleksanterinkatu 27 23 15140 15110 Lahti Lahti

Ravintola Pikku-Hukka Aleksin minimarket Salonaukio 5 27 Aleksanterinkatu 15170 15140 Lahti Lahti

Ravintola Pikku-Hukka Salonaukio 5 15170 Lahti

ar Cafe ie 3 einola

Ravintola Ylämummo Grand Star Cafe Aleksanterinkatu Savontie 3 26 15140Heinola Lahti 18100

Kauppakeskus Syke Ravintola Ylämummo Kauppakatu 18 26 Aleksanterinkatu 15140 15140 Lahti Lahti

Kauppakeskus Syke Kauppakatu 18 15140 Lahti

fullmoon Pakaantie 1 16300 Orimattila

Kauppakeskus Tavastila Kauppakeskus Linna Eteläkatu 14 18 Raatihuoneenkatu 13100 13100 Hämeenlinna Hämeenlinna

Rantasipi Aulanko Kauppakeskus Tavastila Aulangonkuja Eteläkatu 141 B 13210 13100 Hämeenlinna Hämeenlinna

Makuuni Rantasipi Aulanko Hallituskatu 18 Aulangonkuja 1B 13100 13210 Hämeenlinna Hämeenlinna

Albertin Kellari Makuuni Kirkkorinne 218 Hallituskatu 13100 13100 Hämeenlinna Hämeenlinna

Ella&Voogi Albertin Kellari Palokunnankatu Kirkkorinne 13–15 2 13100 13100 Hämeenlinna Hämeenlinna

Ella&Voogi Palokunnankatu 13–15 13100 Hämeenlinna

Hiusjakauneusstudio Elokuvateatteri BioFenix Rex Raatihuoneenkatu Paasikiventie 2 13 13100 13200 Hämeenlinna Hämeenlinna

Krouvi Fenix Hius-jaLinnan kauneusstudio Linnankatu 1 13 Raatihuoneenkatu 13100 13100 Hämeenlinna Hämeenlinna

Maxim Linnan Krouvi Hallituskatu Linnankatu20 1 13101 13100Hämeenlinna Hämeenlinna

Pub Jukolan Maxim Jussi Hongistonkuja Hallituskatu 208 13500 Hämeenlinna 13101 Hämeenlinna

Pub Jukolan Jussi Hongistonkuja 8 13500 Hämeenlinna

Wanha Mestari Kauppakeskus Hansa Kouvolankatu Keskikatu 6 11 45100 45100 Kouvola Kouvola

Amarillo Wanha Mestari Kauppalankatu 13 Kouvolankatu 11 45100 45100 Kouvola Kouvola

Hotelli Sommelo Amarillo Pallokentäntie 213 Kauppalankatu 45700 Kuusankoski 45100 Kouvola

Onnenpäivät Kuusankoski Hotelli Sommelo Valtakatu 16 2 Pallokentäntie 45700 45700 Kuusankoski Kuusankoski

Citymarket Onnenpäivät Kuusankoski Tommolankatu Valtakatu 16 5 45100 Kouvola 45700 Kuusankoski

Citymarket Tommolankatu 5 45100 Kouvola

Makuuni Koskenparras 10 55100 Imatra

us Hansa tu 6 ouvola

Kotka

käriasema tu 6 2.krs ouvola

Lappeenranta

uni katu 14 Kotka

uni atu 45 eenranta

Pub Old Tom Pub Old Tom Käsityöläiskatu Käsityöläiskatu4 4 45100 45100Kouvola Kouvola

Makuuni Makuuni Karhulantie 32-34 Kapteeninkatu 14 48600 48100 Kotka Kotka

Elokuvateatteri Nuijamies Makuuni Valtakatu 3945 Kauppakatu 53100 53100 Lappeenranta Lappeenranta

Kouvolan formula-Center Kouvolan formula-Center Kiltakuja Kiltakuja2 2 45700 45700Kuusankoski Kuusankoski

PublicMakuuni Corner Kotka Kauppakatu 5 Karhulantie 32-34 48100 48600 Kotka Kotka

Elokuvateatteri Nuijamies Valtakatu 39 53100 Lappeenranta

Hansahius Hansahius Keskikatu Keskikatu6 6 45100 45100Kouvola Kouvola

PubCorner JaakkoKotka V Public Kirkkokatu Kauppakatu105 48100 48100 Kotka Kotka

Pub Jaakko V Kirkkokatu 10 48100 Kotka

Imatra

Kouvola

eri Bio Rex ntie 2 eenlinna

Makuuni Koskenparras 10 55100 Imatra

Soon,

Riihimäki

us Linna nkatu 18 eenlinna

Riihimäki

Hämeenlinna

vapalatsi katu 13 Lahti

Imatra

Päijät-Häme

lehden myös pisteistä y tsekkaamassa ISO lehtilöytää näissä jakelupisteissä KäyISO tsekkaamassa ISO lehti näissänäistä jakelupisteissä

Makuuni Eteläinen Asemakatu 2 11300 Riihimäki

in the next issue Wanha Mestari Makuuni Wanha Mestari Telluskatu 1 Eteläinen Asemakatu 2 Telluskatu 1 we have met 11130 11300 Riihimäki Riihimäki 11130 Riihimäki spring...


32

•RAVIN

TOLA A ULASSA

Isolehti.fi 3/12 PUHKEA •RA

Ti 13.3. Aula Acoustic: Karri Salo La 3.3. 80´s Discoteca Ke 14.3. Naistentanssit: Janne Siitari Livenä Discobonus (rus) Ti 20.3. Aula Acoustic: Julian Rock

Deejiit Salsa Sinisalo (Radio Nova) ja Jake The One (Disco Target)

TOL

A KUKK AA

A AU L

ASS

2.2012

&

A PU H

KEA

A K UK

KAA

I9

&

Ander .2.2012 s Hele Anders Hele ni nius Jape GJape rönro us os Jape Grönr TORS oos An TAI 8.3.2012 itta A TORSTAI 8. 3.2012 Riku S honen ottine Anitta Ahon n T e

&

N•

TORS TA

TORSTAI 9.

Anders Jape

&

n Riku Sottin en

ORSTA

Anitta Riku

Pete K Riku Ke 21.3. Naistentanssit: Jokiset Trio o & Ilari J sonen Ti 6.3. Aula Acoustic: Huicca Duo ohans tänä: TORSTAI 12 son Isän .4.2012 J-P Ti 27.3. Aula Acoustic: Pirinen Pete Pete Koson To 8.3. Komediaklubi Huumorinkukka: en tänä: Isän Il ari Johanss Plain Andy & The Amulettes on J-P Pete Anitta Ahonen &Riku Sottinen Pirinen Ilari Aula Live: Ihme4set La 31.3. P Ti 13.3. Aula Acoustic: Karri Salo APnlldaayiin To 12.4. Komediaklubi huumorinkukka: ri Andy n Ilari Ti 20.3. Aula Acoustic: Julian Rock KarKarri Julian Pete Kosonen & Ilari Johansson SaloSalo Rock Ti 27.3. Aula Acoustic: Aula Aco ustic joka Pe 13.4. Lempo Festivaalit: Aula Aco Plain Andy & The Amulettes tiistai klo ustic joka 2 1 alk. Pauli Hanhiniemi & Hehkumo tiistai klo La 31.3. Aula Live: Ihme4set 21 alk. La 14.4. Lempo Festivaalit: John Doyle, Ro:toro

&

Anders

Anitta

I 12.4

.2012

Liput: SEnnakk Etukortill a 7,omyynt i viikko (9,-) a aiem min

Sokos H Hovio otel Vaakun ik a Kouvo eudenkatu 2 la | ww w.ympa ri

ko. st and up

-iltaa

storav into

Liput: S-Et ukor Ennakkomyy tilla 7,- (9,-) nti viikkoa aiemmin ko . sta

lat.fi

nd up -iltaa

Pidätämme oikeudet muutoksiin

Pidätämme oikeudet muutoksiin

VIN

Sokos Hotel Vaakuna Hovioikeud enka Kouvola | ww tu 2 w.ymparistor avintolat.fi

Hovioikeudenkatu 2, Kouvola, www.ymparistoravintolat.fi

: u u k s i l a a m n o l l Amari t: 5 v. synttäri in b : lu k u ö p u m ä k L s i l a a Pe 2.3. m g g n o AmaNro iSlmlooking Team& Stig D

Estrandkili!la ea k o ra a ek il B . La 3.3 Haloo Helsija Kuplan Toga-bileet . .3 6 1 Ä Pe ÄIV ARKBKilIP aokea Estradilla ar ek Ke7.3. 1K sstradilla la 7.3.ndinavian Hunk E a ea k k S ao ar . ek .3 il 9 B Pe Pe 23.3. radEilstlaradilla Est ea k o ra a ea k ek ao il B ar . ek il .3 La 10 la 24.3. B rasdEilstlaradilla iili. s EFst iili Su 11.3S. u 2F 5.3 to 2012 -kilpailu ei N i! k n n so si ak el la H en o m lo y Pe 16.3P. e 30H.3a. k radilla radEilstla Est kea ea ao k o ar ra ek a il B ek il . B .3 . 1 3 La 17.3la plan bileet dilula ä/k äistvra E ip k ea k k o ar ra k a . ek .4 4 il B e . Pe 23.3k stsradilla lligEen te ea k Fin . ekara o .4 7 a l il B . .3 4 La 2 iilis/Night 5 sfla siäi äära il .4ii. lis EPst d 8 u S F . Su 25.3 12 -kilpailu 0 2 to ei N n so k a la Pe 30.3. Kymen Estradilla ea k o ra a ek il B . .3 La 31

AmArillo koUVolA AmARILLo KoUVoLA

Kauppalankatu13 13 I I www.ymparistoravintolat.fi www.ymparistoravintolat.fiI Iamarillo.fi amarillo.fi II kauppalankatu

Julian Rock

N•

ISO lehti 3/2012  

Koti & Sisustus

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you