Page 1

Lig niet wakker van welke kosten spouwmuurisolatie met zich meebrengt

Welke kosten spouwmuurisolatie meebrengt U vraagt zich wellicht af welke kosten spouwmuurisolatie met zich meebrengt. Het is logisch dat u het kosten-batenplaatje van deze investering wil onderzoeken voor u een beslissing neemt. Wellicht is het voor u belangrijk dat u uw investering ook op korte termijn kunt terugverdienen. U heeft er immers niets aan om te investeren in een renovatieproject dat u alleen maar handenvol geld kost. Het ge誰nvesteerde bedrag moet op termijn ook geld opbrengen. Dat is zeker het geval bij spouwmuurisolatie. Er zijn talloze subsidies die de aankoopprijs van duurzame na-isolatie verminderen en betaalbaar maken voor elk gezin. Daarbij spaart u maandelijks ook een fiks bedrag uit op uw energierekeningen. De waterwerende na-isolatie is vaak ook brandwerend en beschermt uw woning tegen invloeden van buiten en extreme weersomstandigheden. Het risico op doorslaand vocht is bijna onbestaande na het aanbrengen van degelijke spouwmuurisolatie.


Welke kosten spouwmuurisolatie uitspaart Na-isolatie is duurzame isolatie voor bestaande woningen. Het is een relatief eenvoudige ingreep van korte duur die qua kwaliteit niet moet onderdoen voor moderne isolatietechnieken bij nieuwbouw. Vaak zijn mensen overtuigd van de waarde van na-isolatie als ze merken hoeveel kosten spouwmuurisolatie uitspaart. Het valt ons vaak niet op hoeveel warmte er verloren gaat langs onzichtbare spleten en kiertjes. Na-isolatie van uw spouwmuren maakt een groot verschil voor uw binnenklimaat. U voelt meteen het verschil in huis. In de winter is het aangenamer warm binnen en in de zomer is het niet zo plakkerig en drukkend warm. Het is wel belangrijk om na spouwmuurisolatie voor een goede ventilatie te zorgen in huis. U kunt zorgen voor constante ventilatie door een ventilatiesysteem te laten plaatsen of u kunt tijdelijk en plaatselijk ventileren door het raam voor een tijd open te openen. Na-isolatie voor een betaalbare prijs Door de subsidies van de Vlaamse overheid en de verschillende netbeheerders kunt u flink besparen op de kosten van na-isolatie van uw spouwmuren. Infrax en Eandis bieden een grote premie voor dergelijke ingrepen die bovendien nog eens cumuleerbaar zijn met die van de overheid. Ook is het mogelijk dat u in aanmerking komt voor een extra premie van uw eigen dorp of gemeente. Als u al deze premies optelt, komt u aan een relatief klein investeringsbedrag dat u snel weer zal terugverdienen. En een gezond leefklimaat in huis zonder vochtproblemen, zorgt vast ook voor een betere gezondheid waardoor u misschien ook bespaart op doktersrekeningen en medicatie. Na-isolatie van uw spouwmuren is ook merkbaar en voelbaar in huis voor al uw gezinsleden. En een permanent beter gevoel in huis is tenslotte onbetaalbaar.

Lig niet wakker van welke kosten spouwmuurisolatie met zich meebrengt  

Vaak zijn mensen overtuigd van de waarde van na-isolatie als ze merken hoeveel kosten spouwmuurisolatie uitspaart. Het valt ons vaak niet op...