Page 1

Osztálykönyv Kertész szakmacsoport – 9.k


Osztálykönyv projekt

Megvalósítás helye: Szegedi Ipari szakképző és Általános Iskola József Attila Tagintézménye Projektfelelős: Babarczi Zoltánné Téma: Osztálykönyv Résztvevők: A 9.k osztályos tanulók olyan könyvet készítettek, amelyben az osztály minden tagja bemutatkozik fényképpel és páran interjúval. A megvalósítás időtartama: 2013. szeptember 1.-2013.október 27. A projekt célja: Keltse fel a diákok érdeklődését az osztály munkája és a kertész szakma szépsége iránt. A projekt megvalósítása során cél, hogy az egész osztály résztvegyen a szervezésben, tervezésben ás a közös munkában. A tanulók jobban megismerik önmagukat, és egymást is.

1|oldal


ÉletkÊpek

2|oldal


Névsor

Ábrahám Martin Bálint Árpád Bari Zoltán Békési Roland Zsolt Dancsik Dorothy Faragó Nikolett Gazsi Edina Ildikó Göcz Róbert Józsefné Gyémánt Zsolt Himmelsbach Zsolt Kanalas Richárd Kávai Dzsenifer Szintia Keller Adrienn Nikolett Kisimre Nikolett Korom Kitti Nagy Aladár Benjamin Nagy István Krisztofer Pinczési István Serbán Martin Szabó Rolan Tari Tamás

3|oldal


Bemutatkozások

Ábrahám Martin vagyok, Röszkén lakom, tanyán. 1996. február 9-én születtem és a Wesley (?) János Általános Iskolában végeztem a nyolcadik osztályt. Azért választottam a kertészetet, mint szakmát, mert minden növényt, gyümölcsöt és zöldséget szeretnék megismerni. Ha befejeztem a sulit és megtanultam a szakmát, akkor kertészetben szeretnék dolgozni és a szüleimnek tervezek segíteni a háztáji gazdaságban. Szabadidőmben szívesen számítógépezek és tévézek, szeretem a zenét és sokat beszélgetek a szüleimmel. Korom Kitti vagyok, 17 éves. Szegeden születtem, kiskoromtól Sándorfalván lakom, az általános iskolát is ott végeztem. Három testvérem van, ők is ott tanulnak. Otthon a kertben segítek a szüleimnek, ezért választottam ezt a szakmát. Szeretek zenét hallgatni, internetezni, tévézni. Az iskolában jó a társaság, a tanárokat is kedvelem és még a barátom is ide jár. A kedvencem a disco zene és a rap, de bármit szívesen meghallgatok. Gazsi Edina Ildikónak hívnak, 20 éves vagyok. Hódmezővásárhelyen kapom és van egy fiútestvérem, aki már önálló életet él. Én édesanyámmal és a nevelőapukámmal lakom. A szüleimmel el szoktunk menni biciklivel a Tiszára, horgászni, sátrazni és pihenni, de csak nyáron. A ballagásom 2013. június 20-án volt a Szegedi Ipari Szolgáltató és Szakképző Általános Iskola József Attila Tagintézményében és az első szakmámat, a zöldségtermesztőt itt kaptam meg. Megkezdődött a nyár és a hosszú szünetben átjártam Szegedre a páromhoz, hogy együtt töltsük az időt. Szeptemberben visszairatkoztam a kertészet szakmára, mert elkezdett érdekelni a gyümölcs- és szőlőtermesztés is. Ha sikerül a kertész szakma, akkor szeretnék ezzel elhelyezkedni. Serbán Martinnak hívnak, 1996-ban születtem Szegeden. A makkosházi Bonifert Domonkos Általános Iskolában fejeztem be a nyolcadik osztályt. Édesapám egy éve meghalt, jelenleg a nagynéném a gyámom. Ez volt az egyedüli iskola ahová felvettek. A szakma tetszik, jól érzem magam az osztályban. Vidám, játékos fiú vagyok, sok barátom van. Szabadidőmet a barátaimmal töltöm. Pinczési István vagyok, 1994-ben születtem Szegeden. A Sólyom Utcai Általános Iskolában tanultam. Egy ötemeletes panelházban lakom, de a nagymamám Szegeden kertes házban lakik, ahol rendszeresen segítünk. Virágokat és zöldségeket termesztünk saját fogyasztásra és eladásra is. Ezért választottam ezt a szakmát.

4|oldal


Otthon egy Albin nevű hörcsögöm van. Az osztályban jól érzem magam, bár barátom még nincs.

Himmelsbach Zsolt vagyok, 1995-ben születtem, általános iskola után a Fodor József Szakközépiskolában tanultam két hónapig. Már korábban is kertész szerettem volna lenni, így átiratkoztam. Bakson kertes házban lakom szüleimmel. Otthon a kerti munkákat rendszeresen én végzem. Tavaly született egy Hanna nevű kislányom. Szabadidőmben a Tescoban árufeltöltőként dolgozom.

Kanalas Richárd vagyok, 1994-ben születtem Sátoraljaújhelyen. Az általános iskolát Sátoraljaújhelyen végeztem. Azután Pilisen kezdtem el tanulni villanyszerelőnek félévig, majd nyáron Szegedre költöztünk és szeptemberben kerültem ebbe az iskolába. Ezt a szakmát én választottam, mert korábban Sátoraljaújhelyen a kertünkben sokat segítettem szüleimnek. A szegedi Móravárosi Kinizsi Sportegyesületben középpályás poszton focizom. Hetente kétszer járok edzésre és hétvégeken meccsekre. Szeretném, ha az elkövetkezendő időben a kertész szakmát megtanulnám és a fociban még többet elérni.

Bari Zoltánnak hívnak, 17 éves vagyok, szentesen születtem, ott végeztem az általános iskolát, de jelenleg Szegeden élek. Van egy 16 éves húgom és egy 12 éves öcsém. Nagyon hasonlítanak rám. Én nagyon szeretem a latin és roma zenéket. Szabadidőmben gitározom, külön órákra járok. Ebbe az iskolába azért jelentkeztem, mert szeretnék a saját földünkön gazdálkodni. Az osztályban nagyon jól érzem magam a szerelem is rám talált.

Kávai Dzsenifer Szintia vagyok, 15 éves hosszú feketehajú, vidám lány. Szegeden születtem, itt is élek. A Krúdy Gyula Szakközépiskolából jöttem évközben. Négy testvérem van, a legkisebb a hároméves húgom, akit nagyon szeretek. Mozgékony, cserfes kislány. Suli után szeretek csavarogni és vásárolni. A különböző stílusú zenéket kedvelem és mindenre nyitott vagyok. Azért jöttem ebbe az iskolába, mert tanév közben csak ide vettek fel. Jól érzem magam az osztályban.

Bálint Árpádnak hívnak, 1995-ben Szegeden születtem. Apukám nyugdíjas, a szomszédban kertészkedik. Anyukám Röszkén az általános iskolában takarít. Három testvérem van 16, 30 és 34 évesek. Röszkén lakom, oda jártam még óvodába is. Létra volt a jelem, kedvenc színem a piros. Otthon egy keverék fekete kutyám van. Igazából házőrző, nem kell sétáltatni. Hobbim a zenehallgatás. Az osztályban vannak, akik szeretnek, de vannak, akik nem kedvelnek.

Békési Roland Zsolt vagyok, 1996-ban születtem Szegeden. A szakmát nem én választottam, hanem a szüleim. Korábban az előző iskolámban sokat hiányoztam, így más lehetőségem nem volt. Hobbim a biciklizés és a gépjavítás, szeretek haverokkal szórakozni.

Göcz Róbert Józsefné vagyok, 1994-ben Cegléden születtem, Losonczi Speciális Kisegítő Iskolába jártam. Édesanyám korán meghalt.

5|oldal


Én már férjnél vagyok. Csanyteleken egy kis kertes házban lakunk. Nagyon boldogok vagyunk. Férjem kertészetben dolgozik, növényeket, zöldségeket ültet, gondoz. Szeretném, ha a szakma megtanulása után együtt dolgozhatnánk.

Gyémánt Zsolt vagyok, 1994-ben Szegeden születtem. A Sólyom Általános Iskolából jöttem. Sándorfalván édesanyámmal élek. Szabadidőmben a kertben segítek, jelenleg téli salátát termelünk eladásra. Azért választottam ezt a szakmát, takarmánynövényeket termeszteni.

mert

szeretnék

a

saját

családi

gazdaságunkban

Sándorfalván könnyű ezeket értékesíteni, mert nagy erre az igény.

Nagy István Krisztofernek hívnak, 1997-ben Szegeden születtem. Egy nővérem van Adrienn, neki már négy kisgyermeke van. A legkisebb kétéves, ő sokat van nálunk, nagyon szeretem. Az általános iskolát a Sólyom Általános Iskolában végeztem. Kiskoromban sokat betegeskedtem, ezért nagyon csendes, zárkózott vagyok. Édesanyámmal Szatymazon élek. Sok virág és fűszernövény van kertünkben. Nagyszüleimnek nagy gazdasága van, ahol édesanyámmal segítünk. Ezért is választottam ezt a szakmát. Szabadidőmben internetezem. Kedvenc ételem a palacsinta, amit én is gyakran sütök.

Faragó Nikolett rövid, barna hajú, vidám, tizenöt éves vagyok. 1998-ban születtem Szegeden. Kisteleken lakom, a Petőfi Sándor Általános Iskolában végeztem. Nagyon szeretem a virágokat, ezért határoztam el, hogy kertész leszek. Örülök, hogy sok gyakorlatunk van, ahol kertészkedünk. Otthon is sokat segítek családomnak. Ezen kívül szabadidőmben szívesen olvasok, a természetben sétálok. Kedvenc filmem a Vadak ura. Kedvenc állatom az oroszlán. Kedvenc zeném a rap zene, horoszkópom az ikrek. Tari Tamás vagyok, 1992-ben születtem Szegeden. A Sólyom utcai általános iskolában végeztem az általános iskolát. A Tápai Szakiskolában asztalos szakmát tanultam, szüleim költözése miatt Makón fejeztem be. Ott tanultam három évig, asztalos ipari szerelő végzettséget kaptam. Közben szüleim meghaltak, jelenleg Szőregen albérletben egyedül élek, mellette dolgozom. Kertész szeretnék lenni, ezért jöttem ebbe az iskolába. Hobbim a focizás, számítógépezés, néha könyvtárba is járok. Olasz nyelvet tanulok, Olaszországban szeretnék dolgozni.

6|oldal


Gyakorlókerti tudósítás

Iskolánk gyakorlókertje Szegeden a Balatoni utcában van. Ezen a telephelyen az udvarban van egy fólia, mellette veteményes ágyások vannak kialakítva. Az udvart császárfák ékesítik. A tanulóknak saját ágyásuk van, ahol saláta, zeller, erőspaprika és koktélparadicsom található. Az ágyásokban saját maguk különböző feladatokat végeznek a gyerekek, magokat ültetnek és gondozzák a növényeket. Tudósító: Faragó Niki (9/k osztályos tanuló, 2013. november 14.

7|oldal


Tanárok

Igazgató:

Garami István

Beszédes Fehér Andrea

Angol nyelv

Limpek Erika

Angol nyelv

Babarczi Zoltánné

Magyar-kommunikáció

Dobó Márta

Számítástechnika 1

Szoboszlai –Boros Adrienn

Számítástechnika 2

Kis Antal

Számítástechnika 1

Drahota Lilla

Fődi Ágnes

Kerti munkák gyakorlat Műszaki alapismeretek Munkavállalói alapismeretek Kerti munkák gyakorlat Munkahelyi egészség és biztonság Osztályközösség- építő program Termesztési ismeretek

Káté Kálmán

Társadalomismeret

Német Eszter

Természetismeret

Siprikó Tiborné

Kerti munkák Növénytan

Tóth Klára

Matematika

Urbán Péter

Testnevelés

8|oldal

Osztálykönyv  

Íme a 9/k osztály osztálykönyve.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you