Page 1

Difusió controlada per

hola primavera

dentalvalles

Núm. 32 - Març 2018

magazine

GUIA COMERCIAL

+ ESPECIAL CASAMENSTS P. 19

implants

ortodòncia

estètica

laboratori propi

ALTA TECNOLOGIA DENTAL

INSTAL·LACIONS DE MÀXIMA QUALITAT

www.dentalvalles.com NOVA ADREÇA

St. Cugat del Vallès 93 583 15 05 Av. Cerdanyola 13

Barcelona 93 119 06 10 C/ Aragó 637

Mollet del Vallès 93 579 32 61 Rbla. Pompeu Fabra 43b


SUMARI

staff

SANTCUGAT MAGAZINE MARÇ 2018

SANTCUGAT MAGAZINE Número 32 - MARÇ 2018

4 20 28 30 32 36 38 46 48

CIUTAT

Repassem l’actualitat de la ciutat

6

ESPECIAL

ENTREVISTA

Entrevistem la monja dominica Sor Lucía

FEM MEMÒRIA

EDUCACIÓ

Pensament crític en la infància

SALUT

Parlem del son i la importància de descansar

LEGAL

Els assessors us aconsellen

LLAR

Escriptoris, DIY o manualitats i plantes

Editorial

Q

EDITA Televisió Sant Cugat, S.L. GERENT Romà Ventura COORDINACIÓ GENERAL Júlia Ventura DEPARTAMENT COMERCIAL Mª Antònia Moreno Montse Navarro

28

Aquesta vegada parlem de Miquel Casas i Bell El teu espai crític. Participa-hi!

19 NOTÍCIES La neu ha fet acte de presència per donar la benvinguda a la primavera.

Monogràfic dedicat als casaments

LECTORS

ENTREVISTA Sor Lucía Caram, el poder d’emprendre estimant

CASAMENTS Repassem les últimes tendències i parlem amb els experts del sector.

30

50

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

REDACCIÓ I COL·LABORADORS Laura Pou, Ivan Flix, Júlia Ventura, Anna Borau, Maria Xinxó, Josep Mª Cabrerizo, Jordi Corretja, Francesc Carol, Angie Lázaro, Àlvar Roda, Àngel Comas Manel Cascante, Anna Puntos i R.Ventura. PORTADA Creació fotogràfica I.Flix i J.V. EDICIÓ DIGITAL Ivan Flix Joan Alegret Dipòsit Legal: B- 24267 - 2015

LLAR Crea un escriptori ideal per treballar des de casa amb comoditat

SC Magazine no es fa responsable del contingut dels articles ni de les opinions que hi apareixen publicades. Amb el suport de: Mitjà Associat:

Colors de primavera

ue vingui el bon temps és una bona a arribar-hi. Potser apliquem una normativa notícia. Ens ve més de gust sortir a de gran ciutat per la nostra proximitat amb passejar, prendre alguna cosa, via- Barcelona? Quan l’aire de la capital està catjar... Però això sí, a Sant Cugat cada cop rregat, el de Sant Cugat també? Hauríem de està més clar que si volem voltar, ho haurem consultar als experts, però em fa la impresde fer a peu (o amb bicicleta...). Les coses sió que tenim la gran sort de tenir la gran s’estan posant complicades per moure’s barrera verda de Collserola a tocar. amb cotxe: més carrers per a vianants, nous Una serra que ja es comença a omplir dels sistemes de control d’accés i, quan hi hagi colors de la primavera i, com si fossin flors, episodis de contaminació atmosfèrica, res- els carrers de la ciutat també s’ompliran triccions per als vehicles contaminants. molt aviat de nous colors. Concretament A Sant Cugat s’aplicarà una normativa en del verd, el blau i el taronja. No, no es tracmatèria de contaminació atmosfèrica que ta d’una nova iniciativa de l’estil de les viles Europa ha previst per a ciutats de més de florides. Estem parlant de les noves àrees 100.000 habitants. Encara ens falten uns d’aparcament. La taronja es comença a apliFaldonSantCugat_169x32mm_Noviembre2017.pdf 1 03/11/2017 10:59:09 milers, però al pas que anem no trigarem car a la zona de Can Sant Joan per facilitar

C

SANT CUGAT MAGAZINE Av. Cerdanyola, 98 planta 5a Esc. A 08173 Sant Cugat del Vallès Tel: 93 128 13 81 / 93 589 88 99 hola@santcugatmagazine.cat

l’aparcament dels treballadors de la zona. La zona verda arribarà amb força aquest mateix abril i afectarà a molts més barris. A més a més, toca pagar: un euro a la setmana o 40 a l’any. I si moltes zones que ara són blanques es pintaran de verd o de blau... a pagar un altre cop. Haurem d’esperar uns mesos per a veure si el nou sistema funciona, si l’alta ocupació de vehicles en algunes zones es redueix significativament i a la llarga, si millora la qualitat de l’aire. Mentre esperem l’estudi que ens confirmi l’èxit del nou sistema, podem pregar perquè tots els nous santcugatencs que s’instal·lin a la ciutat, no tinguin cotxe.


SANTCUGAT MAGAZINE - MARÇ DE 2018

4 iCIUTAT

2.800 places d’aparcament lliure es converteixen en zona verda i blava a partir del 30 d’abril 2.500 places de zona verda s’implantaran a Torre Blanca, Centre, Eixample Sud, Monestir i Can Cabassa. L’horari serà de dilluns a divendres laborables, de 8 a 20 h. A més, es crearan 300 noves places de zona blava al voltant del Monestir.

A

partir del dia 30 d’abril s’implantarà l’Àrea Verda d’aparcament a cinc barris de Sant Cugat: Torre Blanca, Centre, Eixample Sud, Monestir i Can Cabassa. A més, en un futur pròxim, no es descarta ampliar l’àrea verda en barris com Can Magí o Coll Favà. Els barris escollits és on s’ha detectat una ocupació de places d’aparcament més alta, d’entre el 85% i el 95% durant tot el dia. L’objectiu és facilitar l’aparcament a les persones residents, millorar la qualitat de l’aire i reduir el trànsit d’agitació en la recerca d’aparcament, reconvertint 2.500 places a Àrea Verda a tota la ciutat i unes 300 noves places de zona blava al voltant del Monestir. Els vehicles elèctrics (emissions 0) podran utilitzar gratuïtament aquesta zona i els vehicles ECO tinTRES TIPUS D’USUARIS: Residents Àrea verda: són els veïns empadronats en un d’aquests 5 barris. Podran aparcar a l’Àrea verda corresponent al seu domicili i a les contigües. Tarifes: 0,20 € al dia; 1 € la setmana; 12 € el trimestre; i 40 € l’any. Residents a Sant Cugat: són les persones empadronades a la ciutat però no residents en aquests 5 barris i que paguin l’impost de vehicles al municipi. La tarifa serà reduïda i serà al voltant d’1 € l’hora (amb un màxim de 6 hores). No residents: són aquelles persones no empadronades al municipi. Tarifa: 2,20 € l’hora, més cara que la zona blava.

1 dia - 0,20 € 1 setmana - 1 € 1 trimestre - 12 € 1 any - 40 € dran un 50% de descompte. Paral·lelament, l’Ajuntament preveu implantar un bus llançadora per unir l’aparcament gratuït d’unes 500 places situat al costat de l’Ambiteca (avinguda de Roquetes) amb el centre de la ciutat per tal de facilitar la mobilitat a les persones que no siguin usuàries de l’Àrea Verda.

El projecte de la zona verda s’inclou en el pla municipal per impulsar una mobilitat més sostenible i lluitar contra la contaminació atmosfèrica. Per més informació, es podrà visitar la nova oficina sobre l’àrea d’estacionament regulat a Sant Cugat, que s’obrirà pròximament al passeig Francesc Macià, 20.

Mapa dels carrers afectats que passaran a ser zona verda


TEATRE DE PROXIMITAT Sala escenari Aforament limitat 200 persones

Dijous, 22 de març, 21 h

APOCALYPSE UPLOADED

La transumanització de les abelles - LAminimAL

Direcció Teresa Canas

Intèrprets Companyia de la Taula d’Arts Escèniques de Sant Cugat

Diumenge, 25 de març, 19 h

LA VIDA EN UN TREN de Víctor Alexandre

VENDA D’ENTRADES: www.tasantcugat.cat / 93 589 12 68


SANTCUGAT MAGAZINE - MARÇ DE 2018

6 iCIUTAT DAMIÀ CALVET, regidor d’Urbanisme “Aquest projecte té moltes virtuts. En primer lloc serveix per preservar Collserola. També ens permet edificar uns pisos a Pla del Vinyet en el qual desenvoluparem polítiques d’habitatge, que és una de les grans problemàtiques de Sant Cugat”.

Sindicat de Llogaters de Sant Cugat “Finalment el que tenim és un projecte finançat amb recursos públics on més de dos terços del total d’habitatges anunciats seran destinats engreixar l’oferta d’habitatge en mercat lliure, privatitzant sòl públic i sense cap garantia”.

Es construiran 250 pisos a Pla del Vinyet:

92 de protecció oficial i 158 privats “de permuta” En total, 68 pisos els construiran els Jesuïtes, propietaris d’aquests terrenys, i 182 habitatges els edificarà l’Ajuntament a través de Promusa. D’aquests, 92 pisos es dedicaran a l’habitatge de protecció oficial en règim de lloguer i 90 serviran per compensar els propietaris de les 45 parcel·les de Can Cortés i així evitar la construcció de cases unifamiliars al barri de les Planes. La meitat d’aquests pisos de promoció municipal, és a dir, 92 es dedicaran a l’habitatge de protecció oficial en règim de lloguer mentre que 90 serviran per compensar els propietaris de les 45 parcel·les del barri de can Cortés. Aquests últims, tot i estar construïts per Promusa, estaran sota les condicions del mercat lliure i per tant els seus propietaris els podran llogar o vendre segons el preu que estipulin. La compensació als propietaris de Can Cortés està valorada en onze milions d’euros.

E

Terreny situat entre el colegi Europa i Cinesa, on es construiran els nous pisos.

l ple del mes de març ha donat llum verda a l’aprovació inicial de la modificació puntual del Pla General Metropolità (PGM) a l’àmbit del Pla de Vinyet, Can Cortés i el carrer Pahissa. Aquest tràmit servirà per evitar la construcció de 45 cases unifamiliars en una zona de 13,5 hectàrees del barri de Can Cortés, a les Planes. Amb aquesta modificació, l’edificabilitat de Can Cortés es traslladarà al centre de la ciutat, concretament a l’avinguda del Pla de Vinyet, entre el col·legi Europa i el Teatre Auditori, en una parcel·la d’uns 20.000 metres quadrats. En total es construirà 250 habitatges i es crearà una gran

plaça enjardinada central de gairebé 7.000 m2. L’objectiu és, segons el govern local, preservar la zona boscosa de Can Cortés, situada al costat de la carretera de la Rabassada i, per tant, al bell mig del Parc Natural de Collserola. Les obres s’iniciaran l’any 2019. Del total de 250 habitatges, 68 els construiran els Jesuïtes propietaris de part d’aquests terrenys i estaran sota les condicions del mercat lliure. Es tracta d’una permuta segons paraules del regidor d’Urbanisme Damià Calvet. Pel que fa als 182 habitatges restants els edificarà l’Ajuntament a través de Promusa.

Segons el projecte, a la parcel·la de l’avinguda del Pla del Vinyet es construiran sis blocs de planta baixa més quatre pisos. A més hi haurà un espai enjardinat públic d’uns 7.000 metres quadrats. Finalment, aquest mateix tràmit urbanístic també servirà per transformar una parcel·la de propietat privada de 800 m2 al barri de l’Eixample Sud, concretament al carrer Pahissa número 14 de Sant Cugat, en espai públic. L’Ajuntament expropiarà el terreny privat per 1,1 milions d’euros i passarà a mans municipals, per convertir l’espai en una zona verda i preservar tres arbres monumentals, a canvi d’uns quants pisos de l’avinguda del Pla del Vinyet.


iCIUTAT 13 7 L’oposició no veu clara la permuta del ​​ carrer de Pahissa per 1,1 milions €

​E

l tràmit, que s’ha ​votat​​en el ple del mes de març, ha estat qüestionat pels partits de l’oposició sobretot pel que fa a l’expropiació d’una parcel·la del carrer de Pahissa del barri de l’Eixample Sud valorada​, segons el consistori,​en 1,1 milions d’euros. Pels partits de l’oposició la valoració d’1,1 milions d’euros del terreny és massa elevada i han mostrat els seus dubtes respecte aquesta permuta. ​ Per aquest motiu, i pels dubtes sobre aquesta ​ parcel·la del carrer Pahissa, PSC, ICV-EUiA i ERCMES s’han abstingut i Cs i CUP-PC han votat en contra de la proposta d’aprovació inicial de la modificació puntual del Pla General Metropolità en l’àmbit del Pla del Vinyet, Can Cortés i carrer Pahissa.

Espai enjardinat (públic) Pisos Jesuïtes (privat)

Pisos Can Cortés 2 i 3 (privat)

Pisos Promusa (públic)

Pisos Can Cortés 1 (privat)

El Sindicat de Llogaters critica “les males polítiques de privatització del sòl públic”

E

l Sindicat de Llogaters de Sant Cugat valora a priori positivament l’anunci, però considera que la compensació dels propietaris de parcel·les de can Cortés demostra “les nefastes polítiques de privatització de sòl públic que ens han dut a l’actual escassetat d’oferta pública d’habitatge de lloguer protegit”. Segons informa el Sindicat, Sant Cugat disposa d’un parc d’habitatge públic realment destinat a lloguer del voltant de 500 habitatges sobre un total també aproximat de 33.000 habitatges, és a dir, l’1,5%. “El percentatge real de l’1,5% està molt lluny del 7% que l’alcaldessa diu que tenim i del 10% que fixen com a objectiu” conclou el sindicat.


SANTCUGAT MAGAZINE - MARÇ DE 2018

8 iCIUTAT

La neu obliga a tallar la carretera de Vallvidrera i l’Arrabassada i provoca talls de llum Un total de 565 veïns de la part alta de la ciutat s’han quedat sense llum per la caiguda d’un pi al cablejat elèctric. La nevada ha obligat a tallar a primera hora del matí l’Arrabassada i la carretera de Vallvidrera al seu pas per Barcelona en sentit Sant Cugat.

L

a neu ha tornat a fer acte de presència aquest hivern, hores abans d’entrar la primavera, el dimarts 20 de març. Una nevada que ha caigut de matinada i que ha acumulat fins a 25 centímetres al Tibidabo. Les afectacions més importants s’han produït a les carreteres. L’Arrabassada ha estat tallada en ambdós sentits de la marxa i la carretera de Vallvidrera al seu pas per Barcelona cap a Sant Cugat. Totes dues han obert el trànsit cap a les vuit del matí. Els Túnels de Vallvidrera, per la seva part, han viscut un matí caòtic. La presència de neu i glaç a la calçada ha obligat els vehicles a circular amb precaució a la

Fotos: Juan Pablo Millet i Bernat Badrena

C-16 i s’ha produït fins a 16,5 quilòmetres de retencions entre Terrassa i Sant Cugat. També hi ha hagut talls de subministrament elèctric a zones altes del municipi, com Can Cortés o les Planes, i ha afectat 565

Protecció Civil rep un reconeixement per les seves tasques de vigilància d’incendis L’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Sant Cugat ha rebut el reconeixement de la Generalitat per les seves tasques de prevenció i vigilància d’incendis a Collserola. Ha estat durant la celebració del VI Dia del Voluntariat de Protecció Civil de Catalunya a la Garriga. La protecció civil té com a finalitat principal la protecció de persones en situacions de greu risc col·lectiu, catàstrofes i calamitats públiques.

veïns. Aquest episodi de neu també ha provocat alguns arbres caiguts i dificultats per circular en algun carrer de la part més alta de la ciutat, així com alteracions en el servei d’autobús.

Sant Cugat, sortida de la tercera etapa de la Volta Ciclista a Catalunya

Sant Cugat ha estat la sortida de la tercera etapa de la 98a edició de la Volta Ciclista a Catalunya, el dimecres 21 de març. Es tracta d’un dels actes de Sant Cugat Ciutat Europea de l’Esport. La sortida a Sant Cugat ha estat a les 11.20 hores. El recorregut s’ha iniciat al Pla del Vinyet, ha girat per l’avinguda de Gràcia, ha seguit per rambla del Celler i ha passat pel Parc de la Pollancreda. El dimarts 20 de març la segona etapa de la volta va creuar la ciutat.


SANTCUGAT MAGAZINE - MARÇ DE 2018

10 iCIUTAT

Nova modificació de Torre Negra per impedir “definitivament” la construcció de pisos “La defensa de Torre Negra és una carrera de fons però mereix tota la intensitat d’actuació de la institució”

E

l ple ordinari del mes de març ha aprovat de manera provisional la modificació puntual del Pla General Metropolità (PGM) al sector de la Torre Negra. L’objectiu és classificar

aquest àmbit, que té una extensió d’unes 165 hectàrees, com a sòl NO urbanitzable. D’aquesta manera no es permetrà construir cap pis en aquest paratge, ubicat a tocar del Parc Natural de Collserola.

La constructora Núñez&Navarro, propietària majoritària d’aquests terrenys, pretén desenvolupar-hi una urbanització amb 2.800 pisos. Aquesta és la tercera modificació de PGM que l’Ajuntament, que acumula 30 contenciosos en 20 anys, ha impulsat a l’àmbit de Torre Negra i l’equip de govern espera que sigui la definitiva. Anteriorment el TSJC havia anul·lat les dues primeres modificacions al considerar que aquest paratge no podia ser preservat pels seus valors naturals. Els tribunals, però, sí que van reconèixer la competència municipal per classificar Torre Negra com a sòl no urbanitzable ordinari, que és la fórmula que ha impulsat l’Ajuntament per preservar aquest espai a través d’aquesta tercera modificació urbanística.


iCIUTAT 11 13 FOTONOTÍCIA

“L’esquelet de la Unió al descobert”

Aquest mes hem descobert “l’esquelet” del teatre durant els treballs d’enderroc. Les obres s’allargaran durant dos anys. La nova Unió tindrà 3.000 metres quadrats, amb 400 localitats, així com espais per les entitats.

Francesc Macià, 20. 08172 Sant Cugat Tel. 937 355 088

De dilluns a dissabte de 10.00 a 14.00 i de 17.00 a 21.00. Diumenges matí obert de 10.00 a 14.00. Dilluns matí tancat. www.coquesmontse.es


SANTCUGAT MAGAZINE - MARÇ DE 2018

12 iCIUTAT PROTAGONISTES

Sant Cugat celebra el Dia Mundial de l’Aigua amb una nova ordenança L’ordenança obliga a la instal·lació de comptadors individuals volumètrics per controlar el consum d’aigua a cada habitatge. El 66% del consum d’aigua a Sant Cugat és domèstic i gastem uns 4,4 milions de metres cúbics l’any.

Gemma Mengual La santcugatenca es casa el dissabte 24 de març a Sant Cugat amb la seva parella Enric Martín. Enhorabona!

Jordi Turull Diverses afirmacions apunten que Jordi Turull podria ser el nou president de la Generalitat. Turull va ser gerent de l’Ajuntament, en l’etapa de l’alcalde Lluís Recoder.

CUINA de prop Cuina de Prop

Fonts: Geotrotesque i Coralia

Cuina de Prop celebra 200 programes i convida a tots els santcugatencs a un programa especial el divendres 20 d’abril a la tarda a la plaça del Rei.

E

l dijous 22 de març se celebra el Dia Mundial de l’Aigua, una iniciativa de Nacions Unides per conscienciar sobre la importància de l’aigua i la defensa de la gestió sostenible. El lema d’enguany se centra en “Aigua i sequera: estalvi i eficiència”. A Sant Cugat el 66% del consum d’aigua és domèstic i els santcugatencs gasten uns 4,4 milions de metres cúbics d’aquest recurs natural. A més, el consistori s’ha sumat a aquesta iniciativa amb una nova ordenança municipal per a l’estalvi d’aigua que obliga a la instal·lació de comptadors individuals volumètrics per controlar el consum d’aigua a cada habitatge i local en els casos d’edificis de nova construcció i rehabilitacions integrals. La normativa afectarà a tota la ciutat i no preveu sancions per a aquelles persones que malbaraten aigua. Pel que fa a espais més grans, la normativa diu que els locals de més 200 metres quadrats o més, no edificats susceptibles de ser regats, disposin de sistemes de

CUINA de prop

Sant Cugat gasta 134 litres per persona i dia captació d’aigua i que l’aigua sobrant de les piscines es reservi per a ser reutilitzada. Pel que fa als de més de 5.000 metres cúbics, han d’elaborar un pla de gestió sostenible del cicle de l’aigua.

ANC regala a l’Ajuntament una nova pancanta de “Llibertat presos polítics”

E

CUINA de prop

l govern local ha penjat de nou una nova pancarta a favor “dels presos polítics” a la façana del consistori. Aquesta vegada, però, la pancarta ha estat un regal d’ANC Sant Cugat. Ciutadans ha anunciat que presentarà una nova denúncia a la Delegació del Govern per exigir que es compleixi la neutralitat dels espais públics al municipi. El passat mes de febrer Cs ja va denunciar davant de l’organisme estatal el govern local per il·luminar el Teatre Auditori amb un llaç groc i col·locar el símbol a la façana de l’Ajuntament.


SANTCUGAT MAGAZINE - MARÇ DE 2018

14 iCIUTAT

Vuit plàtans de la pl. Barcelona són substituïts a causa del seu envelliment S’han tallat un total de 6 plàtans i s’han reposat 2 més, que anteriorment ja s’havien talat.

L

’Ajuntament ha decidit substituir els plàtans de la plaça Barcelona a causa del seu envelliment. S’han tallat un total de 6 plàtans i s’han reposat 2 més que anteriorment ja s’havien talat a causa del seu mal estat. Els arbres tenien en el seu interior fongs, fusta malmesa i fins i tot, ciment. Els 8 nous plàtans són de dimensions grans per tal de preservar al màxim la imatge de la plaça i mantenir així el seu patrimoni històric. A més a més, s’actuarà en el subsòl

Alguns dels arbres talats tenien ciment al seu interior dels nous arbres (es canviarà un total de 25 m3 de terra) per tal que les arrels dels arbres creixin cap a sota i no malmetin les voreres o l’espai urbà. Els treballs, a càrrec de l’empresa

Codit Arboricultura, duraran entre 3 i 4 setmanes i tindran un cost de 50.000 €. Una vegada acabada l’actuació, encara quedaran 7 plàtans antics. En els pròxims anys també es plantejarà la seva substitució.


iCIUTAT 15 13

La Marxa Infantil de Sant Cugat arriba a la 60a edició Primera Marxa Infantil l’any 1959

E

l diumenge 8 d’abril la Marxa Infantil de la Regularitat organitzada pel Club Muntanyenc Sant Cugat arriba a la seva 60 edició. Igual que l’any passat, tindrà un màxim de 2.000 participants d’entre 7 i 12 anys i un recorregut per Collserola de 10,2 quilòmetres. Enguany amb el preu de la inscripció inclou una aportació solidària que es destinarà al Grup TEA Sant Cugat. La primera Marxa es va realitzar el 13 desembre 1959 i va comptar amb 30 parelles de nens i nenes d’entre 7 a 14 anys. Van sortir de la plaça Octavià, davant la seu del Club Muntanyenc. La segona edició va passar a celebrar-se de l’hivern a la tardor. Es va establir la darrera setmana de l’octubre com a data oficial i així va ser durant prop de 40 anys. Van participar 42 parelles.

Com cada any, Televisió Sant Cugat, farà un seguiment especial de la Marxa que es podrà veure per la cadena el mateix diumenge 8 d’abril a partir del vespre.

26

MARÇ

asqua gica! Una P cnolò

29 a MARÇ

Taller: 9:30 a 13:30 h Acollida: 8:00 a 14:00 h

r te súpe

Durant aquest Techno Easter potencia el teu enginy a través de misteriosos enigmes. Una aventura tecnològica amb diferents reptes per resoldre! 5 places

Grup 1

Grup 2

Taller EnigmaPURSUIT

Taller EnigmaPURSUIT

5anys i6

Tecnología Creativa

7anys a9

Grup 3

10anys a 12

Taller EnigmaPURSUIT

Grup 4

13anys a 16

Taller Robòtica i Disseny de Videojocs

Més informació: 932 69 38 79 | 676 36 78 81 info@tbkids.es C/ Sant Antoni, 6 • Sant Cugat del Vallès

Possibilitat de realitzar tallers des d’un dia!


SANTCUGAT MAGAZINE - MARÇ DE 2018

16 iCIUTAT

Sant Cugat Ciutat Europea de l’Esport es presenta en societat

E

l programa de Sant Cugat Ciutat Europea de l’Esport s’ha presentat dimarts 20 de març al vespre a la llibreria El Siglo del Mercantic. Durant l’acte, el regidor d’Esports, Eloi Rovira, ha detallat les més de 200 activitats que es realitzaran a la ciutat en el marc d’aquest projecte. La presentació ha comptat amb un centenar de persones, entre elles l’alcaldessa de la ciutat, Mercè Conesa; Gerard Figueras, secretari general de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, i Gemma Mengual i Àlex Corretja, els padrins de Sant Cugat Ciutat Europea de l’Esport.

. . . . .

Principals competicions que es realitzaran a Sant Cugat aquest 2018: Campionat de Catalunya de Mitja Marató: 29 d’abril. Campionat d’Espanya de Clubs Sub-18 de rugbi: 5 i 6 de maig. Campionat de Catalunya i d’Espanya de F3A d’aeromodelisme i ràdio control: del 29 de juny a l’1 de juliol. CPISRA World Games: del 5 al 16 d’agost. Campionat de Catalunya Absolut de gimnàstica

QUAN VA SER L’ÚLTIM COP QUE VAS ANAR AL DENTISTA? rítmica: novembre.

A Vitaldent sabem que la prevenció és la “solució” més eficaç per prevenir qualsevol patologia i et recomanem visitar el teu odontòleg dos cops l’any.

QUAN VA SER L’ÚLTIM COP QUAN VA SER L’ÚLTIM COP QUE VAS ANAR AL DENTISTA? QUE VAS ANAR AL DENTISTA?

REVISIÓ DENTAL

NETEJA BUCAL

KIT DENTAL

GRATIS

A Vitaldent sabem que la prevenció és la “solució” més eficaç A Vitaldent sabem que la prevenció és la “solució” més eficaç per prevenir qualsevol patologia i et recomanem visitar el teu per prevenir qualsevol patologia i et recomanem visitar el teu odontòleg dos cops l’any. odontòleg dos cops l’any.

REVISIÓ

REVISIÓDENTAL DENTAL

NETEJA

NETEJA BUCAL BUCAL

KIT

KIT DENTAL DENTAL

GRATIS GRATIS

QUAN VA SER L’ÚLTIM COP LA TEVA SALUT COMENÇA A LA TEVA BOCA. LA TEVA SALUT COMENÇA A VITALDENT. QUE VAS ANAR AL DENTISTA?

LA TEVA SALUT COMENÇA A LA TEVA BOCA.

*Promoció vàlida de l’1 al 31 de març de 2018. No acumulable a altres descomptes i/o promocions. Neteja gratis sota prescripció mèdica

i kit dental regal subjecte a acceptació i fins a exhaurir existències. A Vitaldent sabem que ladeprevenció ésde pressupost la “solució” més eficaç LA TEVA SALUT COMENÇA A VITALDENT. LA TEVA SALUT COMENÇA A LA TEVA BOCA. per prevenir qualsevol patologia i et recomanem visitar el teu LA TEVA SALUT COMENÇA A VITALDENT. odontòleg dos cops l’any. *Promoció vàlida de l’1 al 31 de març de 2018. No acumulable a altres descomptes i/o promocions. Neteja gratis sota prescripció mèdica i kit dental de regal subjecte a acceptació de pressupost i fins a exhaurir existències.

*Promoció vàlida de l’1 al 31 de març de 2018. No acumulable a altres descomptes i/o promocions. Neteja gratis sota prescripció mèdica i kit dental de regal subjecte a acceptació de pressupost i fins a exhaurir existències.


SANTCUGAT MAGAZINE - MARÇ DE 2018

18 iPLE

Ple de març: un “tótum revolútum” de més de 7 hores

E

l dilluns 19 de març s’ha celebrat el ple municipal del mes de març. Una sessió que s’ha allargat més de 7 hores i amb un torn de participació ciutadana molt concorregut. Hem après expressions jurídiques com “tótum revolútum” (tot regirat) gràcies a

· · · · · · · · ·

Munia Fernández-Jordán (Cs) i Damià Calvet (PDeCAT), s’ha viscut un debat filosòfic-moral sobre els límits de la llibertat d’expressió i fins i tot hem vist el regidor d’ERC, Èric Gómez fent una classe teòrica-pràctica de com estripar una foto del rei Felip VI.

‘‘

Suport als cantants de rap Valtonyc, Hasél i Elgio en defensa de la llibertat d’expressió. APROVADA Moció en nom del Sindicat de llogaters SC per aconseguir el compromís de l’Ajuntament per fer més actuacions per promoure l’habitatge assequible. APROVADA Revertir les reclamacions de l’IVA a entitats culturals i mitjans de comunicació públics. APROVADA Desincentivar la feminització de la precarietat i per a la internalització del servei de neteja dels edificis municipals. APROVADA Rebuig a la jutgessa Maria Elósegui Itzaso per les seves declaracions LGTBI fòbiques. APROVADA Creació del Premi ciutat de Sant Cugat a empreses per les bones pràctiques en favor de la conciliació i per a la creació del segell “SANT CUGAT CONCILIA” REBUTJADA Millorar la mobilitat i solucionar els problemes d’aparcament al barri de Can Magí. APROVADA Garantir el dret a l’educació diferenciada. REBUTJADA

L’ANÈCDOTA Les xarxes diuen

Núria #EnsVolemVives @Nudenu Entra @IgnasiBeaSegui, a l’última moció “Por la educación diferenciada” després de 7 hores de ple i cita Camilo Sesto i el seu “Ya no puedo más”. És que te l’has d’estimar. #plestc Carles Mayol Ricart @LitusMayol He de dir que m’agrada @ericgomezperez al #pleStC. Especialment quan es gira per mirar a càmera. Només falta que piqui l’ullet.

Ordenança de la mobilitat en bicicleta i altres ginys mecànics i elèctrics a la ciutat. INSTITUCIONAL

‘‘

QUINES MOCIONS S’HAN PRESENTAT?

Participacio´ ciutadana

Un torn de participació ciutadana concorregut Un total de 13 santcugatencs han volgut expressar els seus dubtes, queixes o suggeriments en el torn de participació ciutadana. Alguns d’ells, com els propietaris de la masia de Can Bell han demanat ajuda per salvar la històrica masia. La substitució de les pilones per càmeres també ha sigut un dels temes candents. La Sra. Palacios considera desmesurada la multa per aquells que accedeixen als carrers per a vianants sense autorització. Cristina Paraira, regidora de Mobilitat, ha explicat que la multa són 80 € i no 200 €. A més el primer dia que es van instal·lar les càmeres, 700 persones van entrar pel carrer Sant Bonaventura sense tenir el vehicle autoritzat per a fer-ho. Susanna González s’ha preocupat pel servei d’urgències pediàtriques i de pas sobre la vinculació de l’alcaldessa amb el Cas Palau. La santcugatenca ha preguntat a l’alcaldessa si “hi haurà responsabilitats” després de la sentència. Altres temes han estat: els desfibril·ladors i la seguretat a can Barata, el cost de les trucades al 010, la millora a la urbanització Bellnou o la reclamació per part dels veïns de la zona verda a Can Magí.

RECORDA!

Televisió Sant Cugat ofereix el ple en directe Julià Mestieri @julimestieri cada mes. A més, si voleu A algu li han dit que no tornarà al comentar i participar govern... #plestc ho podeu fer amb el hashtag #plestc. Grup d’Ecologia CMSC @GrupEcologia Una bona proposta municipal #PleStC, podria ser obligar als bars/restaurants #SantCugat a donar aigua de l’aixeta gratis. Com passa a França sense problemes. Per reduir els residus, plàstic, etc. Donar valor a l’aigua d’aixeta que paguem entre tots.


Casaments

+ ESPECIAL

TENDÈNCIES

Estilisme, pentinat, bellesa, manicura... “Look nupcial de 10”

Dades

Parlem amb els experts del sector per saber quant val un casament

INVITACIONS Frame Fotografia

Sorprén els convidats amb un Save the Date molt especial

15

%

de descompte

en aliances

Si presentes aquest anunci t’oferirem un descompte del 15% a la teva compra d’aliences

*Oferta vàlida fins el 23 de d’abril del 2018

C/ Major 34 08172 Sant Cugat del V. T.936 740 599 catarina@lusa.cat Dl a Dv: 10-14h i 17:30-20h. Ds 10:30-14h i 17:30-20h Botiga on-line: www.lusa.cat Segueix-nos a /lusa.cat i /lusa.cat

´

pa`gina 20

2018 ` La nostra historia


SANTCUGAT MAGAZINE - MARÇ DE 2018

ESPECIAL / BODES Segons el portal santcugatenc Bodas.net, actualment el 49,8% dels nuvis opta per una cerimònia religiosa mentre que el 48,9% h o fa pel civil (1,3% restant no oficial).

Apunta · Barcelona Bridal Week 23-29 abril · Fira Nuvis (Barcelona) 29-30 setembre · Fira Nuvis del Vallès (Sabadell) 20-21 octubre · Nuvisfest (Igualada) 27-28 Octubre · Wedding Experience Catalunya Central (Manresa) 10 novembre · Tot Nuvis (Girona) 30 nov-2 des

Actualment al nostre país l’edat mitjana per casar-se és de 30 anys. Aquest sector ha viscut un augment significatiu respecte a anys anteriors, concretament un 2%. Durant el 2016 es van celebrar 344 matrimonis a Sant Cugat, 3.299 al Vallès Occidental i 29.355 a tot Catalunya. Si aquest any et toca a tu, estigues ben atent i pren nota dels consells més interessants i les últimes tendències del món dels enllaços, que et portem en aquest especial casaments. Som-hi!

Passeig Mare de la Font 45 08174 Sant Cugat del Vallès T 699 320 006 hola@rbestilistes.com Horari: Dimarts a divendres de 10h a 13h i de 15:30h a 20h. Dissabtes de 9h a 15h


iCASAMENTS 21

Un canvi de tendència Sant Cugat és una ciutat molt atractiva per molts nuvis de Barcelona i del Vallès. Segons explica Josep Rosàs, propietari de la Masia Rosàs i un dels referents en el sector nupcial, en els últims tres anys hi ha hagut un creixement molt fort, en especial els que busquen una festa personalitzada. “Els casaments actuals són més celebració que no pas un acte familiar obligat pel costum. Aquest fet ha permès que tot i la reducció de casaments tradicionals (per l’Església), el sector s’hagi mantingut”. Segons el santcugatenc, aquesta evolució del mercat ha obligat al sector a innovar a tots els nivells, des dels espais que es dediquen a fer l’enllaç fins als fotògrafs o estils de decoració.

Quant costa un casament? Per Josep Rosàs avui en dia podem parlar de tres tipus de casaments ben diferenciats: Casament bàsic / tot inclòs: per sota de 120€ / persona i mitjana de 80-90 convidats. Són realitzats generalment a restaurants que ofereixen tots els serveis unificats en un pack (flors, menjar, espai, música, mobiliari). Casament mitjà – alt: 120-200€ / persona i mitjana de 120 convidats. Realitzats en espais més singulars amb cuina pròpia però amb alguns llistats de col·laboradors externs (sobretot florista, fotògrafs i músics). Casament premium: per sobre de 200€ / persona i mitjana per sobre de 200 convidats. Molt personalitzats, realitzats en espais emblemàtics i singulars amb dedicació exclusiva a esdeveniments. Treballen amb un llistat de proveïdors externs.

"A mi manera” Per Anna Almirall He tingut el plaer de viure la transformació que ha patit el món dels casaments. Ara fa 20 anys. Els inicis eren estàtics, protocol·laris i on les grans decisions eren preses pels pares. Era la generació dels nuvis secundaris. Ara, amb aquesta nova etapa, qui es dedica a organitzar casaments en gaudeix molt més. Ara pren força aquesta expressió que m’agrada tant de “A mi manera”. No es tracta d’un casament diferent, es tracta d’un casament personal, amb segell propi, que us faci feliços. Per a mi la clau és poder conversar amb la parella, saber com són, què els agrada, com viuen, qui els rodeja… l’ADN de la parella és el que ens ajudarà a identificar el fil conductor de la festa. Un consell que sempre dono és el de “gaudeix del dia passi el que passi, doncs no el podrem repetir”. Hi ha 3 mites que cal trencar: L’èxit de la festa no depèn del preu. Si us agrada a vosaltres, agradarà als vostres. Els preparatius no han de ser una muntanya, han de ser una part del viatge.

·· ·

Des d’Anna Almirall també volem ajudar a posar el segell a aquelles parelles que no volen una wedding planer però sí algú que els orienti per començar el viatge. Fem help sessions on només marquem les pautes i després els nuvis ja volen sols.


10 22 iCASAMENTS

SANTCUGAT MAGAZINE - MARÇ DE 2018

Per ella.. LA CAPA

La capa és el nou must-have de la moda nupcial. Substitueix el vel per donar-li un toc més romàntic així com modern.

LES TRANSPARÈNCIES

No és una novetat d’aquesta temporada però sí que aquest 2018 s’ha consolidat buscant l’efecte tatuatge a la pell.

L’ESCOT BARDOT

L’actriu Brigitte Bardot el va posar de moda durant els anys 60. Es tracta d’un escot molt femení i que afavoreix a totes les siluetes.

DOS PECES

A les núvies mil·lennistes els encanta aquesta opció! La proposta és combinar el crop top amb faldilles més vaporoses com per exemple les de tul i fins i tot pantalons.

Leiva’s nails

Centre d’ungles i estètica Manicura Pedicura Esmaltat semipermanent Ungles acríliques Ungles gel Decoració d’ungles Depilacions Fotodepilació Fotorejoveniment

Oferta

Març i abril Primera posada

44€

@leivasnails_santcugat santcugat@leivasnails.com

Per ell..

DADES

per Bodas.net 1.750 € és el cost mitjà d’un vestit de núvia. El 75, 8% dels nuvis opta per corbata o corbatí. Pel que fa al color, el 89% opta pel blanc i l’11% per altres colors.

NUVI AMB COLOR!

Aquest 2018 els nuvis diuen adéu als colors clàssics com el negre o gris i lluiran tonalitats més vives. És també una manera de reivindicar el seu protagonisme en aquest dia tan especial!

Vine amb nosaltres a relaxar-te, et convidarem a café i passaràs una estona agradable fent-te les ungles.

931 58 89 53

Carrer Castellví 19 - 08173 Sant Cugat del Vallès


Els millors serveis de la ciutat pel gran dia Consell

5,50€

Solmanía Sun & Beauty

Horitzontal o vertical?

Per a un bronzejat uniforme, combina diferents tipus de màquines

descomptes especials

descompte* en sessions de bronzejat i cosmètica

Torrent De La Bomba, 42 (Plaça Dr. Galtés) 08172 Sant Cugat del Vallès Tel. 93 115 68 59

Mònica Esteticista i quiromassatgista

* En compres superiors a 15€. Vàlid fins el 15 d’abril del 2018 presentant aquest anunci.

· MANICURA I PEDICURA · TRACTAMENTS FACIALS · · QUIROMASSATGE · EXTENSIÓ DE PESTANYES · · MASSATGES CORPORALS · DEPILACIÓ · c/ Can Mates, 2-4 local 3 08172 SANT CUGAT 93 586 820 680 185 904

Segueix-nos a estil by Monica Estilbymonica

Mirasol: 931 929 790 / Volpelleres: 932 778 157

PACK ESPECIAL NOVIA 100 €**

· Ritual piel de seda · Manicura + pedicura semipermanente · Limpieza profunda de peeling ultrasónico + ionización ** sólo presentando este vale Reserva en spaitu.es o llamando al 93 125 67 45 - 650 98 28 77 c/ Mir, 7 · 08173 Sant Cugat

www.rodelas.es


10 24 iCASAMENTS

Hoop bouquets

Pentinats la reina de la festa FLORS NATURALS

Es tracta d’uns rams circulars que són tendència

Apropa la natura a la teva celebració amb flors naturals al teu pentinat.

És la tendència floral per aquest 2018. El hoop bouquet permet jugar amb el disseny de les flors, els colors i les textures i també amb el material en el qual aniran muntades les flors.

TRENES ORIGINALS

Les trenes són sempre les reines dels pentinats de casament però aquest 2018 opta per una versió diferent d’elles.

CORONES

El dia del teu casament ets l’autèntica protagonista. Per aquest motiu, corona’t amb algun accessori elegant i divertit.

MANICURA LLAÇOS

Aconsegueix un look més innocent amb un llaç gran en el teu recollit. Aquest estil aporta elegància i tendresa.

` tendencies en looks nupcials

1. Decoració romàntica per celebrar una jornada tan especial. 2. Estampats: busca l’originalitat i sorprèn amb un estampat innovador. 3. Colors pastel: un clàssic però elegant i modern. Aposta segura.

PROVA GRATUÏTA “La tendencia es anar vestida de RECOLLIT carrer sense semblar arreglada perp amb totade la NÚVIA intenció ben

fet aixíTel.si” Demanar hora: 93 675 47 71 Santiago Rusiñol, 43 · Sant Cugat


iCASAMENTS 25

‘‘

Preparar una boda y organizarla no es una tarea fácil, hay que decidir muchas cosas, pero la primera decisión es El Save the date y las invitaciones. ¿Cuál es la diferencia entre Save the Date y la invitación oficial? Save the date significa “Reserva de fecha” y es una invitación usada para anunciar el día de la ceremonia a los invitados de forma informal. Se suele usar en los países anglosajones y se envía por lo menos con seis meses de antelación antes de la invitación oficial. Puede ser un vídeo, una tarjeta, unas fotos o cualquier otro “elemento”. La invitación oficial tiene más información como el horario, lugar, normas de etiqueta, cuenta bancaria, entre otros. Se deben enviar o entregar 3 meses antes, sobre todo si tienen que venir invitados de fuera. Podéis escoger una boda formal y elegante, en este caso las invitaciones clásicas y sobrias serían las adecuadas para vosotros. Con una tipografía ornamental y cursiva que nos recuerda a tradición, expresa armonía y elegancia. Si no te gusta ese estilo pero te atrae la idea de la elegancia, puedes escoger motivos florales, emblemas o tipografías concretas que le den un toque más moderno. Si sois más modernos, y quereis una boda más original y divertida, elige unas invitaciones temáticas o con ilustraciones, adornos de colores más vivos y tipografías más divertidas . Una vez seleccionado el tipo que queremos, este diseño marcará también al resto de la papelería de boda o la decoración de todo el evento.

645836811 www.marieena.com marieena_ Avda. Rius i Taulet 5, baixos 2 Sant Cugat del Vallés visites concertades

Per MarieTina

‘‘

Las invitaciones y el Save the date

El Save the date y Las invitaciones seran´ nuestra primera carta de presentacion´

Invitaciones de boda en papel kraft de MarieTina

INNOVAR EVENTS

UNA EXPERIÉNCIA ÚNICA

AMPLIA GAMA DE SERVICIOS EN HELICÓPTERO, PERSONALIZADOS Y VIP

+34 640 32 72 44

@innovarevents

innovarevents.com

Av. Diagonal, 177 Barcelona info@ innovarevents.com

innovarevents


SANTCUGAT MAGAZINE - MARÇ DE 2018

26 iOPINIÓ

Sant Medir 2018

JAUME ASENS Secretari ANC Sant Cugat

S

ant Medir 2018, el cel és d’un blau impecable, el sol escalfa amb aires de primavera, el poble gaudeix amb la cultura popular i l’aire porta flaires de carn a la brasa... I paro, i penso, i la música es va afluixant i la llum es va esvaint i el cor se m’encongeix i sento una fredor. Com un núvol negre que embruta aquest cel radiant m’envaeix el record de les persones embolca-

llades per la foscor de les presons d’Estremera i Soto del real. Veig els ulls brillants dels nens i les nenes que llueixen davant dels pares i els avis les seves habilitats apreses en hores d’assaig, els vestits fets per ocasió, els aplaudiments plens de tendresa.. i penso en els ulls dels fills dels empresonats a 600 km d’aquí, que es pregunten... Per què?? Què ha fet el meu papa per no poder gaudir de la llum de la seva terra? Per què no em pot portar a l’escola com als altres nens?? Fins quan no li podré fer una abraçada en llibertat, sota el cel blau??? El mossèn fa missa a l’aire lliure, jo no sóc gaire de missa, però me l’escolto... Fa una crida a no tenir por i parla d’un passatge bíblic que ve a dir que no hem de tenir por

d’aquells que “tan sols” ens poden prendre el nostre cos... penso que té raó, que no hem de tenir por, que ens podran prendre la llibertat, els béns, la proximitat de la família... Però l’esperit que alimenta els nostres actes NO ENS EL PRENDRAN, que la força que ens empeny a seguir ferms NO ENS LA PRENDRAN, i aquesta força i aquest esperit creuarà les planes de Castella i destruirà distàncies per fer dels presos i el poble un sol ésser impossible de vèncer. I amb el record sempre present, torno a la festa i miro el ball dels gegants, els castellers, els bastoners, les sardanes, i els ulls dels meus néts que ho omplen tot. I penso, som aquí, serem aquí, no s’ha acabat el camí!... Seguim!

casa nostra és la teva llar 901 30 20 10 www.amavir. es Amavir Sant Cugat del Vallès Carrer Víctor Hugo, 10 Altres Residències a Catalunya Diagonal | Horta | Vilanova del Camí | Teià


iOPINIÓ 27

Prudència, responsabilitat i anticipació demana el telèfon mòbil o que ja el té. Aquest ús responsable que predico es fonamenta almenys en tres valors: GERARD VILANOVA Formador en valors digitals

Q

uan en una escola un dijous a les 21 h s’apleguen a la vora de 50 mares i pares per assistir a un acte formatiu organitzat per l’AMPA, es poden extreure diverses conclusions: la primera, que hi ha famílies molt implicades en l’educació dels seus fills, preocupades tant pel present com pel futur, i que no dubten a posarhi els mitjans necessaris; la segona, que l’escola, en aquestes condicions d’avidesa educativa, ha de ser també un centre de reunió de famílies i ha de canalitzar i organitzar tota aquesta energia; i, la tercera, que l’acció de l’AMPA no només és un estímul per aquestes famílies sinó també un autèntic agent educatiu, un motor de transformació i millora de la societat. Aquest és el cas de l’Escola Joan Maragall, on ara ja fa un mes vaig oferir la xerrada ‘El primer mòbil’. Per desgràcia, a les innegables noves possibilitats comunicatives i informatives que ens han aportat internet i les tecnologies associades (i que tenen en general un impacte positiu en la societat), avui ens trobem amb massa casos preocupants: relacions destruïdes, vides angoixades, necessitats creades, falses urgències i esclavituds vàries. Especialment entre els més joves. Això preocupa els pares i dóna per ocupar-se’n. En la xerrada intento preparar les famílies per a un ús responsable de les tecnologies i internet, especialment si tenen per casa algun infant que ja

La prudència: el món tecnològic avança molt ràpid; sovint hem de prendre decisions, algunes de les quals poden tenir efectes insospitats per nosaltres i per als nostres fills. Per tant, no ens precipitem i actuem amb cautela, valorant cada una de les accions si cal i posant-hi pausa. No hi ha pressa, normalment. A Internet, un simple ‘like’ importa. La responsabilitat: ningú ha de prendre decisions per nosaltres; si deixem que passi, perdem el control i ens perjudica. Evitem inèrcies i impulsos. La major part del que ens passa de positiu i de negatiu s’explica per decisions que hem pres nosaltres mateixos. No busquem excuses ni culpables, ni al·leguem desconeixement si alguna cosa surt malament. Fem-nos amb la nostra identitat digital i cultivem-la positivament. Pensem en la causa i la finalitat de cada acció i calculem-ne l’abast. És obligació dels pares conèixer l’entorn digital i actuar-hi responsablement. L’anticipació: en tant que miralls per als nostres fills, depurem els nostres usos i la nostra relació amb les tecnologies molt abans que ells en disposin més lliurement amb un mòbil de propietat. Si practiquem nosaltres el que volem inculcar, tot és més fàcil. Siguem bons models. Prediquem amb l’exemple. Abans que s’equivoquin ells, rectifiquem nosaltres. Sembla fàcil, però no ho és. D’aquests tres valors (i algun altre) es deriven accions concretes que s’expliquen i es debaten a la xerrada i que els pares de l’Escola Joan Maragall ja deuen estar posant a prova. Els anirà bé.

MARIA XINXÓ Periodista

Visca el desamor!

Us asseguro que disfrutareu i li trobareu, per un cop a la vida, un punt positiu al desamor”

Q

ueda un mes per Sant Jordi i abans que us atabalin amb mil propostes de lectura us en dic una: “L’amor després de l’amor”, un llibre ple d’històries que explica la Laura Ferrero i il·lustra el Marc Pallarès. Tots dos s’han proposat que estimem el desamor. Han agrupat una trentena de casos en què la relació, pel que sigui, acaba i de la més absoluta foscor, buidor i tristor, en surt art. Cançons com ‘Someone like you’, d’Adele, no existirien, pel·lícules com “Her”, d’Spike Jones, tampoc. La meva història preferida és la de la Sharon Olds; després de 32 anys de matrimoni, el marit la deixa per una altra (que estrany, sempre hi ha una altra). Ella escriu 49 poemes a raig. Al cap de 15 anys, quan les lletres han reposat, el dolor s’ha esvaït (o, almenys, s’ha apaivagat) els publica amb el nom del vi que bevien amb el seu ex. Resultat? Premi Pulitzer. Ja sé que Sant Jordi és sinònim de parelles felices i aquest llibre sembla políticament incorrecte per un dia com aquest, però us asseguro que disfrutareu i li trobareu, per un cop a la vida, un punt positiu al desamor.


Sor Lucía

Caram El poder d’emprendre estimant

S

or Lucía Caram Padilla (Tucumán, Argentina, 21 d’octubre de 1966) és una monja dominica contemplativa poc convencional però amb moltes ganes de transformar la societat per fer-la molt més justa. L’argentina, que resideix des del 1994 en el Convent de Santa Clara de Manresa, també és cuinera, escriptora i locutora, a més de tertuliana en diferents programes de televisió.

Entrevista: Laura Pou//Foto: Júlia Ventura

Si feminista és reivindicar els drets i el paper de les dones, llavors sóc feminista”


iENTREVISTA 29 El dimarts 13 de març va visitar Sant Cugat per ser una de les participants en la primera edició del WiP (Women in Progress), un congrés de dones emprenedores de Catalunya celebrat al TeatreAuditori de la nostra ciutat i organitzat per la Xarxa de Dones Emprenedores de Sant Cugat. Allà, i davant d’un públic majoritàriament femení i d’allò més encuriosit, va explicar com emprendre per transformar la nostra societat. Amb el seu català argentí, com ella mateixa diu, va captivar els assistents amb un discurs transformador i motivador on va demanar a les dones que deixin d’estar encorbades, s’alliberin i sobretot estimin tot allò que fan. Provinent d’una família tradicional (és la cinquena de set germans), Caram ha confessat que de petita volia estudiar Medicina. Finalment va decidir dedicar-se als altres com a monja, tot i que, “de clausura poc”. Molt activa a les xarxes socials (té uns 200.000 seguidors a Twitter) i políticament compromesa, és optimista quan li preguntem sobre la formació d’un govern català: “Voldria pensar que es formarà govern aviat perquè els més pobres són els que més estan patint”. En primer lloc gràcies per dedicar-nos uns minuts. Per què has decidit participar en aquest congrés de dones emprenedores? Primer perquè m’han convidat (riu). En un espai que hi ha la inquietud per canalitzar la passió i l’empenta de la dona per emprendre en el món de l’empresa, no pot faltar la visió humanista, el compromís i la capacitat de transformació de projectes també solidaris. Penso que hem d’humanitzar l’empresa per marcar la diferència entre les empreses d’abans i les empreses actuals. Has posat molt èmfasi en una frase: “Creer, querer y crear”. I especialment “estimar per emprendre”. Per què? Una de les característiques de la dona és estimar. Hem d’estimar amb passió, amb compromís. Quan estem enamorats d’un projecte, l’amor és creatiu. I en aquest moment és quan iniciem el treball, busquem estratègies i fem el que sigui per aconseguir que el nostre

projecte tiri endavant. Partim de dues coses fonamentals i que són dues grans passions: estimar (querer) i creure (creer). A més d’estimar, has demanat a les dones que no anessin encorbades i que aixequessin el cap. A vegades ens repetim moltes lletanies com “no em deixen”, “no puc” i són lletanies ja passades. Hem d’aixecar la nostra veu, hem de reclamar els nostres drets i hem de prendre partit per allò que creiem. Que tindrem dificultats i hi haurà moltes reticències, sí, però és que si no ho fem, continuarem postergant el protagonisme de la dona. Tot i això no seria bo que féssim societats matriarcals en les quals l’home queda anul·lat. Crec que és important reconèixer que som diferents i que tenim igual dignitat. És una riquesa i no una amenaça ser diferents. Tenim molt present la vaga feminista del 8 de març. Com la vas viure tu? Estava a Vitòria en unes conferències parlant del paper de la dona. Feia temps que no veia una manifestació tan potent. El millor és que no ha estat polititzada. No s’ha pogut profanar l’autèntic sentit. Et consideres feminista? A vegades quan diem feminista sembla que sigui extrem. Si feminista és reivindicar els drets i el paper de les dones, llavors sóc feminista. No faig ideologia ni política d’això, al contrari, estic convençuda del que vull ser. El Papa Francesc celebra el cinquè aniversari de la seva elecció. És necessària també aquesta transformació en les altes jerarquies de l’Església? Crec que era necessària, imprescindible i urgent. El fet que l’hagin escollit a ell, que ha treballat amb els més pobres i se surt dels cànons establerts, ha significat un canvi. L’Església a Espanya en els últims anys es va tornar la institució més irrellevant i menys respectada. I això no és perquè la gent hagi marxat, al contrari, és perquè l’Església s’havia allunyat de la gent. El Papa Francesc s’ha acostat a la gent. Era necessària aquesta reforma, la reforma de la proximitat. Coneixes bé el Papa Francesc, oi? Molt bé. El coneixia quan era el cardenal Bergoglio. Després com a

Papa l’he vist tres vegades. Em va dir: “Sigue haciendo lío”. Per tant, aquí estic, “haciendo lío”. Un suplement mensual del diari vaticà “L’Osservatore Romano” ha denunciat que “dins de l’Església, les dones són explotades” i que hi ha una “explotació generalitzada de les monges a l’Església Catòlica amb treballs sense paga o sous molt baixos”. És una autèntica esclavitud. Tothom ha de tenir unes aportacions. Ningú hauria de fer aquestes tasques obligada per la seva congregació. A més, la vocació nostra és servir a la gent que realment ho necessita i els bisbes que es facin ells les tasques de la llar. El Papa Francesc explica que, quan era el cardenal Bergoglio, ell mateix es feia el dinar, sopar, etc. Hi havia una dona que l’ajudava però moltes vegades fins i tot ell li feia el dinar a ella. Sor Lucía, has dit en el Women in Progress que la teva directora espiritual és Mafalda. Explica’m. Hem de ser capaços de tenir un cert sentit de l’humor. Mafalda és d’aquestes que et fa pensar i per això dic que és la meva directora espiritual. Has pogut donar-li les gràcies al també argentí Quino (autor de Mafalda) per aquestes reflexions? No, no he pogut conèixer a Quino i és una assignatura pendent. En canvi a Messi sí que el conec! De petita volies estudiar Medicina. Ara de més gran t’has plantejat estudiar aquesta carrera? Mira, faig d’infermera al convent (riu). No, estic molt contenta amb el que estic fent. Va ser una vocació inicial que jo crec que ho identificava amb una vocació de servei cap a la gent. Per acabar, has estat presentadora d’un programa de cuina al canal Cocina. El programa ‘Cuina de Prop’ de TV Sant Cugat farà aviat 200 programes. Ens pots recomanar una recepta? Heu de fer el flam de llet condensada! *Si voleu saber com fer aquest flam de Sor Lucía Caram no us perdeu el programa 200 de ‘Cuina de Prop’ de Televisió Sant Cugat perquè us explicarem com fer-lo. A més, podeu assistir com a públic al programa 200 de ‘Cuina de Prop’ el proper 20 d’abril a la tarda a la plaça del Rei.

Espai patrocinat per:


SANTCUGAT MAGAZINE - MARÇ DE 2018

30 iFEM MEMÒRIA

Miquel Casas i Bell un gran músic santcugatenc Quan un nou alumne entrava a classe, el primer que li preguntava el mestre era si sabia escriure i llegir, mai si era ric o pobre ni si era jove o vell. La música era tot sentiment i amb això en tenia prou. Per Josep M. Cabrerizo i Bell

L

’altre dia, tot passejant per Terrassa vaig tenir una agradable sorpresa. De sobte, sense més ni més vaig ensopegar inesperadament amb una placa de carrer que duia el nom d’un parent meu (cosí de la meva mare), en un dels carrers del centre. A la placa posa: Miquel Casas i Bell, músic. Mentiria si digués que no sabia de l’existència del personatge, doncs mentre vaig ocupar el càrrec

de director del setmanari Els 4 Cantons em van arribar, per dos vies diferents, dos llibrets sobre la vida i obra musical de Miquel Casas Bell. Un me’l va fer arribar en Josep M. Casas, nebot seu i gran aficionat a col·leccionar fotografies antigues de Sant Cugat. L’altre, de J. Lluís Ballestín, autor del mateix llibret biogràfic.

manera: A Terrassa, Miquel Casas Bell té una placa meritòria amb dedicació d’un carrer i a Rubí hi té una plaça, a Sant Cugat, res.

La sorpresa en trobar aquell carrer va ser més pel fet que no pas per la forma, dit d’una altra

Com és possible tenint en compte l’historial del personatge?... Segurament un oblit.

Aquest va ser el fet que em va fer pensar que sent fill de Sant Cugat l’absència havia de ser un lapsus dels responsables de gestionar el nomenclàtor oficial de la ciutat.


PETITES HISTÒRIES DE SANT CUGAT DEL VALLÈS

iFEM MEMÒRIA 31

Un santcugatenc per descobrir Text del llibret de J. Luís Ballestín, editat per l’Ajuntament de Rubí “En Miquel Casas i Bell (1900-1988) nasqué a Sant Cugat, al núm. 45 del carrer Martorell en el bressol d’una família molt arrelada al poble. El seu pare, Antoni Casas i Magrans, provenia d’una família de pagès que l’any 1740 ja apareix establerta a Sant Cugat. I la seva mare, una pubilla de l’antiga masia santcugatenca de Can Bell. L’afició a la música no es pot dir que l’adquirís a casa ni que li fos en certa manera imposada per tradició familiar. Tanmateix, en Miquel Casas Bell hauria de ser un dels darrers grans músics (amb totes les connotacions i en tota l’amplitud del terme), un magnífic exemplar d’aquesta espècie en vies d’extinció, un mestre polifacètic amb un “ofici” com n’hi ha pocs: pianista, violinista, director de Cor, d’Orquestra, prolífic compositor i, per damunt de tot, Mestre... i Mestre amb Escola”. La vida del mestre Miquel Casas Bell va estar sempre lligada a la música, igual va impartir docència musical que va composar peces per a conjunts de corda i va harmonitzar gran nombre de cançons per a corals. Fou també director de diverses corals, entre aquestes la coral de la Unió Santcugatenca, amb la qual va arribar a enregistrar un disc: “Antologia històrica de la música catalana” amb la discogràfica Edigsa, el 1970. Altres enregistraments foren amb la Cobla Jovenívola de Sabadell i la Cobla Sant Jordi. La biografia del mestre és rica i àmplia, així ho demostren les nombroses obres escrites per a piano i per a corals. De sardanes,

en va arribar a compondre més d’un centenar, entre les últimes mereix ser destacada “Recordant a Pau Casals”, ja en els últims anys de la seva vida. També va dirigir grups de caramelles, com les agrupacions Els Novells de Sant Cugat i La Lira. Al llarg de la seva vida, el mestre sempre va tenir més tirada a impartir els seus coneixements en poblacions com Terrassa i Rubí. De fet, es va establir durant anys a la veïna ciutat terrassenca, eren els anys de la postguerra. Anys de por i de fam. Malgrat tots els revessos i la manca de suport i de reconeixement a la seva tasca, en Miquel Casas no va parar de produir música, que alhora compartia amb les classes de música, la seva tasca sí fou reconeguda més enllà dels àmbits locals amb nombrosos primers premis. A Barcelona amb el premi ”Juli Garreta” pel seu poema simfònic “Remor de festa a la Pineda” que el mateix Casas dirigí, el dia de Sant Josep de 1950, en rigorosa estrena, al Palau de la Música Catalana.

La Coral de LA Unió Santcugatenca i el mestre Miquel Cases i Bell. Concert a la Sala Clavé de la Societat Coral. En fi, aquesta és una breu pinzellada de la vida d’aquest parent meu que un bon dia em va despertar la curiositat de cercar més informació de la que hi posava en aquella placa del carrer de Terrassa. Abans de cloure, però, deixeu-me que us expliqui una anècdota sobre ell: segons he trobat, explica que de ben jovenet anava a estudiar música a Barcelona, i com que encara no hi havia el tren, el seu pare el duia amb el carro i el burret que tenia la família fins a la carena de can Ribes, a dalt de la Rabassada. Després baixava amb bicicleta fins a l’Escola Municipal de Música de Barcelona, que en aquell temps era a la part baixa de la ciutat, a un edifici que avui encara es pot veure dins el recinte del Parc de la Ciutadella. En més d’una ocasió, segons explica, s’havia arribat a aixecar a les 5 del matí, per tal de no fer tard a classe. Li dedicarem algun dia un carrer o una plaça?


SANTCUGAT MAGAZINE - MARÇ DE 2018

16 iLECTORS 32 santcugatmagazine@gmail.com

LA FOTO DELS LECTORS

Envia’ns les teves cartes: Per correu postal: TV SANT CUGAT Av. Cerdanyola, 98 08173 Sant Cugat Per correu electrònic: santcugatmagazine@ gmail.com Per whatsapp

666 72 42 65 Sant Cugat Magazine es reserva el dret a reduir i a editar totes aquelles cartes que ho requereixin.

Diumenge passat a la tarda vaig intentar alliberar aquest preciós arbre dels llaços lligats directament als brots. Va aturar-se gent per a preguntar-me què feia i els hi vaig raonar sense problemes. Els problemes van venir després en forma de grup de 10 persones que em van increpar, amenaçar amb trucar a la policia i dir-me de tot. Quan estava traient un llaç, un individu va deixar anar amb força la branca que jo estava alliberant, tallantme les mans amb una hemorràgia que no s’aturava. El grup va desaparèixer i ni tan sols em van donar auxili ni van trucar a la policia. Sra. Conesa, què està fent amb els santcugatencs?

ENVIAT PER WHATSAPP

lectors@santcugatmagazine.cat

CARTES DELS LECTORS

ÚS POLÍTIC DEL TEATRE

LAS PILONAS DEL CENTRO

He escrit un correu al Teatre-Auditori preguntant per aquesta iniciativa. Trobo poc encertat que facin ús polític en un entorn cultural de TOTS ELS SANTCUGATENCS. Sóc usuària dels abonaments de la seva entitat i gaudeixo molt de la seva cartellera de teatre, música i ballet. Crec que en aquest entorn multicultural, que vostès mateixos proposen i difonen, AIXÒ NO TOCA!

Las pilonas del centro de St. Cugat, dejarán de funcionar en breve. Instalarán cámaras que captarán matrícula de los coches registrados. Con las pilonas, la tarjeta dejaba entrar al aparcamiento cualquier coche, cosa que, ahora, solo podrán entrar los coches registrados 48 h antes. Este sistema, permite a l’Ajuntament multar continuamente a los vecinos, se supone que, beneficiados por esta nueva situación. Será imposible aparcar en el propio domicilio si entra un coche no registrado. En una situación de enfermedad, en la que tenga que acompañarte algún familiar, no podrá entrar su coche en el aparcamiento. ¿Se trata de una imposición? Sobre todo, limita a la gente mayor esta nueva medida. El Consistori, crea un problema, en lugar de facilitarlo. Cuestiono también el preaviso de las 48 h para poder entrar otro coche en tu propio aparcamiento. Es correcto tener que dar este aviso? Parece que es una intromisión en la privacidad, que no se respeta.

ENVIAT PER WHATSAPP

Sería de recibo revisaran este asunto, antes de que perjudique a los vecinos del centro este nuevo sistema. La infracción, asciende a 200 €. Atentamente.

MARIÀNGELA PALACIOS

ÉSSERS ABANDONATS Fa anys vaig presentar 2.500 signatures per un refugi d’animals abandonats en condicions a Sant Cugat, fins i tot responsables del Medi Ambient de l’Ajuntament vàrem venir a veure les deplorables condicions en què viuen els gats abandonats per tot arreu en aquest Municipi i tot i la “consciència” adquirida mai es van complir les promeses de l’Alcaldessa. És patètic que en aquest Municipi suposadament “benestant” i quan s’han invertit partides importants de diners en fer coses que no han servit de res, segueixin fent gala d’una patètica insensibilitat i amagant una vergonyosa realitat en aquest Municipi on els seus polítics, només deliren per mostrar un Municipi “aparador” i amagant les seves vergonyes...

OLGA MARÍN


AAFF_Anuncio_TV_160x110mm_Primavera_02.pdf

1

5/3/18

10:35

33

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

Benvinguda primavera

K

INSCRIU-TE A EUROFITNESS SANT CUGAT

i et regalem una polsera d’activitat*

* Consulta condicions al Club.

DEL 19 AL 25 DE MARÇ

Rambla del Celler Ptge. del Baró de Coubertin, n.1 Sant Cugat del Vallès · 935 830 345 S A N T C U G AT. E U R O F I T N E S S . C O M

Aquest hivern condueix ¡Este invierno conduce segur amb seguro conArmagar! AutoCrew! a Armagar i realitzarem VenVine a un taller AutoCrew y realizaremos una REVISIÓ* GRATIS CHEQUEO* GRATIS un ala teu cotxe tu coche.

15%** 15%

** i a ymés a més, además, dede descompte escombretes descuento en en escobillas limpiaparabrisas de eixugaparabrises demarca marcaBosch. Bosch Campanyaválida vàlidadel del15 22de al Noviembre 31 de marçaldel Campaña 312018 de Diciembre de 2017. *Dels per la deltuteu vehicle *De lospunts puntosessencials esenciales para la seguretat seguridad de vehículo. **Consultalasles condicions Armagar **Consulta condiciones en al tu teu tallertaller AutoCrew.

AutoCrew Xarxa tallers multimarca i multiserveis AutoCrew - -Red de de talleres multimarca y multiservicios. AutoCrew AutoCrew Una Una marca marca de de talleres talleres de de Bosch Bosch

Confia nostracalidad. qualitat Confía en nuestra en la T’esperem! ¡Te esperamos!

ARMAGAR, S.L. Talleres Armagar S.L. Av. Cerdanyola, 88 Av. Cerdanyola 88, Sant Cugat del Valles 08173 (Barcelona) Sant Cugat del Vallès Tel.: 93 583 09 20 - 620 407 578 08173 (Barcelona) e-mail: armagar@armagar.com Tel. 93 583 09 20 e-mail: armagar@armagar.com Especialistes en Audi - VW - Skoda


SANTCUGAT MAGAZINE - MARÇ DE 2018

34 iCULTURA TEATRE FAMILIAR

MÚSICA

ART A LA SALA RUSIÑOL

PEL·LÍCULA

` Domenech i Sanchez `

PAF EL MEU AMIC MÀGIC Cia Patawa Diumenge 15 d’abril 12 hores Teatre de Mira-Sol Intèrprets: Sofía Serena, Antonio Ángel Serena i Ester Miñarro La Belinda té un amic molt especial. La seva mare diu que no és real. El seu pare diu que potser sí... La santcugatenca Cia Patawa torna a estrenar al teatre de Mira-Sol : la seva última producció és un espectacle tendre i emocionant, divertit i entranyable amb música, acció, cançons, diversió i un coprotagonista ben especial: el drac Paf.

CONCERT DE SANT JORDI Orquestra Simfònica Sant Cugat Dilluns 23 d’abril 21 hores Teatre Auditori SC “Per Sant Jordi, el llibre, la rosa i el concert de la Simfònica”. L’Orquestra Simfònica Sant Cugat ens oferirà un concert ben especial amb peces al programa com “Alimara”, de Manuel Oltra, ”Poema romàntic” de Joan Lamote de Grignon i amb la interpretació de la “Cantata de Randa” homenatge a Ramon Llull, per a soprano, bariton, narrador, cors i orquestra de Salvador Brotons.

LA FORMA DE L’AIGUA DIr.: Guillermo del Toro Guió: G. del Toro, Vanessa Taylor Repartiment: Sally Hawkins, Doug Jones, Michal Shannon, Octavia Spencer, Richard Jenkins... 119 minuts. EUA. 2017 Amb tres Oscar per millor pel·lícula, millor director i millor banda sonora (magnífica d’Alexandre Desplat), “The Shape of Water” ens transporta a un temps inespecífic de la Guerra Freda de les picabaralles entre rusos i estadounidecs... i ens planteja una tendra història d’amor, amistat i solidaritat.

C

omençà la seva trajectòria d’exposicions l’any 1985. A partir d’aquest moment, la seva obra ha estat exhibida a les principals ciutats del nostre país, així com a França, Alemanya, Regne Unit, Estats Units i Mèxic. Guanyador de prestigiosos premis de pintura, també trobem obra seva a museus com el Museu del Futbol Club Barcelona, el Museu Olímpic de Lausanne o la Fundació Farrés Planella, entre d’altres. Domènech i Sánchez és una persona honesta que, amb una tècnica pròpia, explica la realitat que l’envolta, la qual emergeix d’una boirina que és el misteri de l’existència. La figura femenina és per a ell l’eix central de la inspiració, ja que creu en la dona – esposa, mare, filla...– com a expressió màxima de la creació i la sensibilitat humanes. Però també atrauen la seva atenció les fruites saboroses del plaer, el pas del temps que ho canvia tot contínuament, els pensaments que s’envolen com ocells, les barques que són promeses de viatges, la ceguesa que patim respecte a tantes coses… El pintor busca donar a conèixer la manifestació de la vida i el fet espiritual que l’acompanya, i ho aconsegueix plenament amb uns quadres d’una força corprenedora.

Més de 100 obres del fons de Canals Museu Galeria amb preus a partir de 60€

Carrer Orient, 24 - SANT CUGAT

T. 936 754 902 infogaleria@canals-art.com


iEDUCACIÓ 35

Pensament crític en la infància Cada vegada més, en els currículums educatius, en les orientacions pedagògiques i en les xerrades de formació apareix la importància del foment de l’esperit crític en els infants, és a dir, la capacitat per reflexionar i qüestionar-se les coses per arribar a formar un criteri propi que els permeti prendre les seves pròpies decisions davant de les diferents situacions que hauran d’enfrontar-se a la seva vida. Per Oriol Castellví i Estruch, director de l’escola La Floresta de Sant Cugat del Vallès. Pare, músic, mestre, formador de mestres i famílies, i col·laborador de l’associació santcugatenca Edbuilding.org.

M

assa sovint, però, en el món educatiu confonem les eines amb les finalitats. El foment de l’esperit crític en els nens i nenes no ha de ser un objectiu que han de fomentar les famílies i els centres educatius, sinó una eina imprescindible per assolir el veritable objectiu: ser feliços. I la clau de tot plegat és entendre que, en un món tan divers, on hem de conviure amb persones que senten, pensen i actuen diferent de nosaltres, en una societat basada en el consumisme, les tendències i la popularitat, on els ídols ja no són cantants ni futbolistes, sinó youtubers i inf luencers de les xarxes socials, cal més que mai tornar a fomentar allò que és bàsic, allò que sempre s’ha fet i que potser hem oblidat, enmig de tants models pedagògics, innovació i tecnologia: Esperit crític per escollir bé el que hem de fer, autonomia, per saber-ho fer, i autoestima, per saber que som capaços de fer-ho. Però compte! Tinguem sempre present que per ensenyar els més petits a ser crítics amb el món, no valen els grans ser-

Foto: inezdelprado.com

“Tinguem molta cura de com mirem els nostres fills, perquè serà amb la mirada que ells miraran el món” mons, o les lliçons de moralitat, sinó predicar amb l’exemple. I en aquest punt ens hauríem de preguntar: quina és la nostra actitud davant les desigualtats? Com ens posicionem quan veiem

un anunci sexista? Quin tipus de comentaris fem quan, mentre sopem, el telenotícies ens parla d’injustícies? I la clau de tot: quin vincle tenim amb els nostres fills? Els ensenyem a tenir esperit crític o bé els critiquem cada vegada que fan o diuen alguna cosa que no ens agrada? Tinguem molta cura de com mirem els nostres fills, perquè serà amb la mirada que ells miraran el món.


SANTCUGAT MAGAZINE - MARÇ DE 2018

36 iNENS I ADOLESCENTS

Què fer davant d’un

traumatisme a les dents? Una de les urgències més comunes a les clíniques dentals relacionades amb nens i joves són les fractures, o fins i tot la caiguda d’alguna dent, produïdes per un cop accidental a la boca. La freqüència ha augmentat perquè es comença a practicar esport de més petits i amb nivells superiors d’intensitat i competició. Per Sara de Nudentis Clínica Dental

Com hem d’actuar correctament per salvar la dent? . . .

Tranquil·litza’t, perquè les lesions a la boca solen ser molt escandaloses. Mira si falta alguna dent o un tros, i si és així, busca-la per la zona.

. . .

Si la dent segueix a la boca però s’ha desplaçat cap a dins, al darrere o al davant, podem moure si fos possible i amb suavitat la dent fins a tornar-la a la seva posició. Atenció! Si és de llet, mai l’intentis recol·locar perquè podríem perjudicar la definitiva. Si la dent no hi és a la boca, ha patit una avulsió, però l’hem trobada, farem el següent: - L’agafarem només per la corona, mai per l’arrel! - La posarem suaument, per treure la brutícia, sota un raig fluixet d’aigua o millor amb sèrum fisiològic. - Sense fer pressió, la col·locarem a l’espai de la boca d’on ha saltat i demanarem al nen que mossegui amb compte una gasa o un cotó. Si no estàs prou segur de fer això, o no es pot, introdueix la dent en un medi adequat: llet freda desnatada, sota la llengua o la galta del mateix ferit, o sèrum fisiològic. Mai assecar-la! Si la dent està trencada i trobem el fragment el conservarem de la mateixa forma: amb llet desnatada i freda o sèrum. Cal anar immediatament a la teva clínica dental ja que el temps és vital per aconseguir salvar la dent.

Demana informació sense compromís nudentis.com

Ferran Burgal Juanmartí | Psicòleg Col·legiat 24002

Experts en Intel·ligència Emocional Tractaments per Depressió, Ansietat, Trastorns de la Conducta, Fòbies, Trastorns de Personalitat... Passeig de Rubí, 56 Valldoreix 606 900 497 info@fbpsicologia.es

Podem prevenir aquests accidents? En el cas d’esports de contacte, recomanem la utilització de protectors bucals esportius, preferiblement individualitzats per a cada esportista. Consulta a la clínica dental i t’assessoraran sobre quin és el millor per cada cas. Si malauradament us trobeu algun cop en aquesta situació, no dubteu en trucar a Nudentis i els nostres especialistes us atendran.

“Ioga per nens i joves de 0 a 101 anys”

C/Estapé 43 Sant Cugat 676 662 776

llardeioga@gmail.com

www.llardeioga.net


iNENS I ADOLESCENTS 37

Castellví, 13 931 444 480

NECESSITES AJUDA AMB EL TEU FILL? -Dificultats d’aprenentatge -Dificultats lectores (mètode BINDING) -Psicología infanto·juvenil

Fent Costat

Treballem a domicili Primera visita gratuïta

INFANTIL PRIMÀRIA - SE CUNDÀRIA BATXILLERAT

www.fentcostat.cat / info@fentcostat.cat

Para los más peques PUERICULTURA·MUEBLES·REGALOS JUGUETES·ROPA Via Augusta 15-25·08174 Sant Cugat 931 514 514·www.luniska.com


SANTCUGAT MAGAZINE - MARÇ DE 2018

38 iSALUT

esoramiento rsonalizado

ormir és vital pels éssers humans. Els nens necessiten dormir unes 10 hores diàries, un adult entre 6 i 8 hores, mentre que una persona d’edat avançada pot tenir suficient amb 5 o 6. A més, tots els mamífers, els rèptils i algunes aus experimenten la fase REM, és a dir, que també somien.

El son

Diseñado para mujeres

El son es divideix en dos estats que s’alternen cada 90 minuts en un cicle que es repeteix entre 4 i 5 vegades: Primer estat: Son sense moviments oculars ràpids (son no-REM): Al llarg d’aquesta fase és normal que es produeixin il·lusions visuals o auditives, així com sensacions de vertígens o sensació d’ensopegada.

ET DESPERTES CANSAT? És molt important no trencar el cicle del son. Per saber quan hem de despertar-nos o anar a dormir sense trencar cap cicle podem utilitzar la calculadora de:

Celebración del 25 Aniversario www.mejordormir.com de Curves

Tonifica i modela amb suavitat Gimnàs amb mètode propi i Centre Estètic integral 20 anys d’experiència a Sant Cugat

UNGLES DE GEL

35€

mes d’abril

Entrenamiento Entrenamiento completo de Fuerza del cuerpo en y cardiovascular 30 minutos

Oferta de una

SEMANA GRATIS de prueba*

Psicòloga i Psicoterapeuta

MINDFUL EATING MILLORA LA TEVA RELACIO AMB EL MENJAR DRA. RUS FERRER T.665.76 .570 DOCTORARUSFERRER@GMAIL.COM despertarcomiendo.com I

curves.eu/es

Segon estat: Son amb moviments oculars ràpids (son REM): El cervell està actiu i se somia. El cos es manté immòbil i la respiració i la freqüència cardíaca són irregulars. És la fase de son més profunda.

PROMOCIÓ

c/ Esperanto, 12 baixos St Cugat Tel. 935 892 343 - 618 888 728 info@siluetgymestetic.es www.siluetgymestetic.es

sta válida

nal, Inc.

D

23 anys de la nostra vida ens passem dormint i 6 somiant!

SANT CUGAT C/ BALMES, 22 93 587 83 41 Asesoramiento personalizado

Diseñado para mujeres

Francesc Macià, 76, local 4 08173 Sant Cugat del Vallès

Tel.: 93 589 87 60 · www.centredentalfrancescmacia.com

Psicoteràpia individual Teràpia de parella Gimnàstica Conscient www.elisendavila.com +34 699794051

* La semana gratis se puede canjear en la primer vista por un descuento especial de membresía. Oferta válida solo en los clubs participantes desde Solo para nuevas socias. © 2017 Curves International, Inc.

curves.eu/es

C OLL F AVÀ IMPLANTOLOGÍA - ESTÉTICA DENTAL - ORTODÓNCIA Av. Francesc Macià, 83 SANT CUGAT  93 58 95 349

LA TEVA QUALITAT DE VIDA EL NOSTRE PRINCIPAL OBJECTIU MEDICINA ESTÈTICA ODONTOLOGIA CIRURGIA GENERAL MEDICINA GENERAL MEDICINA DE L’ESPORT APARELL DIGESTIU MEDICINA DEL DOLOR PSICOLOGIA DERMATOLOGIA

Pg. Francesc Macià, 91 · Sant Cugat del Vallès · T. 935 891 666 Psstge. Torre Alta, 6 · Sant Quirze del Vallès · T. 937 216 262


curiositats

iSALUT 39

1. No somiem tota la nit

2. Oblidem el 90%

No somiem durant tot el temps que romanem adormits, sinó solament durant alguns períodes concrets anomenats fases MOR (moviment ocular ràpid) o REM (rapid eyes movements). Es calcula que al llarg de la nit, el son lent (No REM) s’alterna amb el paradoxal (REM). En resum, el son paradoxal és el 25% del total (etapa 1 + etapa 2). Els somnis poden durar 20 minuts. El més probable és que solament durin un parell de minuts al principi i vagin allargant-se a mesura que avança la nit.

Encara no s’ha pogut establir exactament quins són els orígens i funcions definitives de l’activitat onírica. Tot i això es creu que no recordem la majoria dels somnis amb l’objectiu de no guardar en el nostre cervell records sense sentit que ens podrien confondre, perquè en despertar hem de saber distingir la realitat. Els experts afirmen que si una persona és despertada durant la fase REM, és possible que pugui recordar el somni.

3.Mai recordem el moment en que` ens adormim El motiu és que al moment d’adormir-se es produeix amnèsia, o perduda de la memòria, dels últims minuts abans d’aquest moment. Probablement succeeix que les últimes memòries que encara no s’havien fixat s’esborren.

Les dades

43%

A Catalunya, l’hora habitual d’anar a dormir és entre les 23 i les 00:59h, el 24,5% ho fa de 23h a 23:59h i el 43% dels catalans se’n va a dormir passada la mitjanit.

8h

La mitja d’hores de permanència al llit és de 8h 10m, però l’eficiència del son encara no és prou bona: les dones dormen de mitja 6h 19m i els homes 6h 39m.


SANTCUGAT MAGAZINE - MARÇ DE 2018

40 iECOLÒGIC

PER QUÈ ELS SUCS PURS DE FRUITA BIO SÓN MÉS CARS? L’oferta de sucs envasats és extensa. A les estanteries dels supermercats es troben infinitats de varietats d’aquest producte, de diferents preus, marques i en infinitat d’envasos diferents. per Tot Agro Sant Cugat

Pero,´ tots son´ iguals? Quinées´ preferible escollir? ´ Nectars

Contenen 50% de suc concentrat i 50% d’aigua i sucre. Els sucres poden substituir-se total o parcialment per edulcorants. És un dels productes que més confusió genera entre els consumidors. Segons l’OCU, es tracta d’una evolució barata dels sucs tradicionals, perquè només contenen la meitat de suc i encara a base de concentrat, la resta és aigua i sucre (o edulcorant), amb els seus additius corresponents. Per tant, seria el menys saludable.

Concentrats

A la cara principal de l’envàs moltes vegades figura com a suc i on es mencionen els ingredients és on es descriu el producte com a suc a partir de concentrat. En aquests sucs més del 50% és aigua afegida que el que fa és reconstruir el suc (és a dir, tornar el suc al seu estat original afegint-li el percentatge d’aigua que s’ha extret anteriorment per concentrar-lo). En aquest procés d’evaporació de l’aigua es perden nutrients i aromes que s’han d’afegir.

Suc de fruita

És com el que ens faríem a casa amb una espremedora. S’obté a partir de les parts comestibles de fruites sanes i madures i no poden contenir sucres afegits. És el més semblant al suc natural. És el més saludable de tots.

La gamma de sucs de fruita pura 100% espremuts i premsats de Casa Amella són una bona opció. A Sant Cugat, els trobaràs a TOT AGRO. Aquests sucs destaquen per: NO provenen de CONCENTRATS Agricultura Ecològica De temporada Fruita local 100% espremuts o premsats de fruita sana i madura Sense sucres afegits Sense conservants Sense addició de polpes ni aromes Sense gluten Envàs de vidre

Supermercat ecològic Producte a granel, proximitat, bio i ecològic. Carrer Major 18, 93 587 91 98 santcugat@granel.cat instagram @granelsantcugat

vine a la botiga

93 697 89 51

Ecològic Mami, un nou concepte de cafeteria sana per a nens i pares

compra online

www.fontdevida.com Passeig de les Torres, 43-45 08191 Rubí, Barcelona

Plaça Augusta, 4 Sant Cugat Tel. 680 208 600

ecologicmami

@ecologicmami

www.ecologicmami.com


iECOLÒGIC 41 Venda de teles, llanes, etc. § Peces a mida § Manualitats § § Confeccions § Brodats § § Arranjaments § Reparacions i lloguer de màquines § §

Recepta

§

per MiDietaVegana

Et recomanem aquesta recepta de llimonada molt divertida i sorprenent. Un refresc sa i natural, amb tota la dolçor de les maduixes i el toc fresc de la menta. A l’estiu podem canviar les maduixes per síndria i també queda deliciós!

c/ Montserrat, 35 L. 1 08172 St Cugat claudiag205@hotmail.com

Tel. 655 37 58 12 - 931 275 201 Botiga d’articles de segona mà per al teu nadó

Ingredients: 1 ampolla de llimonada Bio Casa Amella 200 g de maduixes bio Menta fresca al gust Gel

Nou espai al centre de Sant Cugat (a 5 min. del Monestir) Av. Cerdanyola nº67 T. 93 008 10 27 M. 657 391 554 www.erameu.es info@erameu.es

Preparació: 1. En una gerra d’un litre, posem el contingut complet de l’ampolla de llimonada Casa Amella. 2. Rentem bé les maduixes I les talles a quarts. 3. Afegim les maduixes i un grapat de fulles de menta fresca a la gerra. 4. Ho deixem a la nevera almenys durant 4 hores. És ideal preparar-ho tot la nit abans. 5. Colem la beguda o bé la servim amb algunes maduixes. 6. Afegim el gel. Ja només ens queda gaudir-ne! Les maduixes hauran agafat el fantàstic gust de la llimonada, així que si et sobren, afegeix-les al teu pudding de chía o al porriedge de civada.

Tractament wellnes

reestructuració a base d’olis essencials

Tractament elements

pel debilitament de cabell i cuir cabellut

Tractament colorplant

coloració del cuir cabellut amb plantes i flors

Tractament color wellnes

amb olis essencials de pàtxuli, arbre de te...

Tractament mineraldara

sals del mar mort per lluentor i salut

tlf: 93 250 00 60 rbla. del celler 91 local 1 sant cugat @karolconk34 Karol Miller ecológical hairdressers

Alimentació natural, ecològica i de proximitat

Gran selecció ens vins i caves Alimentació per tots tipus d’animals de companyia i granja Tot tipus de productes de jardí Experts en control de plagues Servei d’entrega a domicili gratuït

Camí de Can Calders, 6A Sant Cugat del Vallès T +34 935 415 880 www.totagro.com totagro@totagro.com

TORNA A MENJAR FRUITA I VERDURA DE VERITAT


SANTCUGAT MAGAZINE - MARÇ DE 2018

COL·LECCIONABLE 32

42 iRECEPTA

Rellom de porc amb

salsa d’alls

Per Angie Lázaro

Ingredients 2 relloms de porc 2 caps d’alls 1 ceba mitjana 1 got petit de conyac o whisky Sal, pebre i oli

Elaboració: 1. Salpebrar els relloms

4. Retirar la paella del foc.

2. En una paella amb oli calent, segellar els relloms. Afegir les dents d’alls pelades i senceres, juntament amb la ceba tallada a trossos grans.

5. Filetejar el rellom a làmines ben fines.

3. Quan la ceba i l’all estiguin daurats (aproximadament en 30 minuts) incorporar el conyac o el whisky i deixar evaporar l’alcohol durant uns 5 minuts.

6. Triturar el sofregit restant de la paella (els alls i la ceba) amb la batedora, afegint una mica d’aigua perquè la salsa no quedi massa espessa. Tanmateix, ha de tenir força consistència. 7. Empletar al gust i a gaudir!


iTASTEM 43

LA BODEGA per B. Mas

L’Arrosseria, de categoria TASTA’L! L’ARROSSERIA

Pg. Francesc Macià, 57 T. 93 597 05 71

le domaine

Si no trobeu taula, també fan paelles per emportar.

2016

Celler: Abadía Retuerta D.O.: Castilla y León Sardón de Duero. Varietat: Sauvignon Blanc, Verdejo i una mica de Godello. Graduació: 14% Preu: 28 € Producció: 13.500 ampolles. Abadía Retuerta Le Domaine 2016 és l’únic vi blanc que aquest celler elabora sota la IGP “Vino de la Tierra de Castilla y León”. Fruit de més de 20 anys d’investigació, obtingut de vinyes Sauvignon Blanc, requereix un repòs de cinc mesos en bóta, i obté un sabor fresc, cítric i lleugerament especiat. En vista és net, brillant I d’un color groc pàl·lid lluminós. Presenta un aroma de cítrics i fruita tropical. En boca és delicat, de regust llarg, i amb espècies dolces. Extraordinària acidesa que aporta frescor. Maridatge: carns blanques, peixos greixosos, lasanya de verdures i arrossos.

Q

uan creus que ja ho has descobert tot, tatxán! Restaurant que et sorprèn. Si esteu saturats de tanta tapa de disseny, feu-vos un favor i visiteu aquest cap de setmana l’Arrosseria de Sant Cugat. Serveixen arrossos sense trampa, ben treballats i amb bona matèria primera. Recomanació absoluta l’arrossejat de calamarsets i escopinyes. Un arròs cuit a la perfecció amb un sabor contundent -però equilibrat-, melós i amb arguments sòlids que s’hi cou bona base. Com que hi ha confiança, vam menjar directament de la paella, això sí, respectant escrupolosament el tall del veí – no fos cas que m’agafin més socarrat del compte-. Bromes a part, vam seguir les directrius dels que hi entenen: “menjar una paella amb plat i forquilla és de ridículs”.

T'animes a venir a cuinar a la nova temporada?

Serveixen arrossos de dimensions considerables, tant és així que mentre escric aquestes línies repeteixo arrossejat take away i aprofito per reprendre la inspiració. 10 punts per a la paella i 10 punts més per a la rapidesa del servei. Tot un repte quan parlem d’arrossos! I abans que se m’oblidi, reserveu el dia anterior perquè s’omple de gom a gom. Queda dit: si voleu tastar arrossos de categoria sense sortir de casa, aquesta és una aposta indiscutible.

Tiquet Visitem els restaurants anònimament, mengem i paguem (2 persones) Navalles gallegues .................. 12,50 € Arrossejat (2) ........................... 39,90 € Copa de vi blanc (2) .................... 3,90 € Aigua .......................................... 1,50 € Ració de pa (2) ........................... 1,60 € TOTAL (amb IVA) .................... 58,50 €

Per participar envia’ns un mail a cuinadeprop@tvsantcugat.cat Mira’ns a


SANTCUGAT MAGAZINE - MARÇ DE 2018

44 iRESTAURACIÓ L’ARROSSERIA DE SANT CUGAT Tasta el millor d’Arenys de Mar amb l’Arrosseria Sant Cugat! Prova els seus espectaculars arrossos, peix, marisc i tapes de la millor qualitat amb un tracte exquisit.

Horari: dimarts, dimecres, dijous, dissabte i diumenge de 10 a 18 h i divendres de 10 a 23.30 h (Dilluns tancat) Passeig Francesc Macià, 57 Tel. 93 597 05 71 - 608 40 62 17 AUTHOR BORIS Author Boris, situat a una casa de l’emblemàtica plaça Barcelona, ofereix una cuina tradicional amb tocs d’Author i creativa, un maridatge perfecte on el nostre servei personalitzat farà que els clients formin part de la nostra família. Cuina fresca, sofisticada i avantguardista a Author Boris!

Horari: de dilluns a dijous de 13 a 00 h / Divendres i dissabtes de 13 a 2 h / Diumenges de 13 a 18 h. BOCA A BOCA Frankfurt Els més bons, els més saborosos, els més sorprenents... els entrepans de Boca a Boca han conquistat Sant Cugat! Vine a degustar les especialitats en hamburgueses i salsitxes, amb salses pròpies. També oferim amanides i tapes, i opcions per a vegans. Entrepans de qualitat: no t’hi podràs resistir!

Horari: De dilluns a dijous d’11 a 23 h / Divendres, dissabtes i vigílies de festius d’11 a 24 h / Diumenges i festius de 18 a 23 h c/ Plana Hospital, 35-37 · Tel. 930 132 432 LA VITA IN FIORI L’autèntic restaurant italià de Sant Cugat, on trobareu cuina artesana d’Itàlia i pizzes cuites al forn de llenya, tot fet a l’instant amb ingredients frescos.

Horari: de dilluns a diumenge de 13 a 16 h i de 20 a 23 h Caps de setmana, festius i mesos d’estiu fins les 24 h Plaça d’Octavià, 8 bis Tel. 93 611 63 28

Rbla. Can Mora, 9 08172 Sant Cugat del Vallès

Tel/Fax 93 675 42 01 Mòbil 639 78 79 57 www.totbo.com

BAR REST. Av. Cerdanyola, 52 St Cugat Tel. 93 782 13 75 info@mexcalirestaurant.com


iRESTAURACIÓ 45

COM COMENÇAR UN HORT ECOLÒGIC?

INSCRIPCIONS: presencialment a TOT AGRO o

DELEIT SUSHI Carrer Valldoreix, 10 Tel: 93 463 65 38

SUSHI I MENJAR JAPONÈS Consulta la carta: www.deleitsushi.net

93 541 58 80 o

682 82 84 15 PREU: 12€ CURS PLACES LIMITADES

DIES: 6 i el 13 d’abril de 18.30 a 21 h

CONTINGUTS:

ON: Camí Can Calders, 6 FORMADORA: Aitana Martín-Aragón

de l’equip educatiu de L’Ortiga

ORGANITZA: Alimentació natural, ecològica i de proximitat

1ª SESSIÓ · Principis de l’agricultura ecològica · Claus per al disseny d’un hort familiar d’autoconsum · Planificació de cultius · La importància del sòl en agricultura ecològica 2ª SESSIÓ · Calendari de cultius pas a pas · Rotacions i associacions de cultius · Cultius d’estiu i necessitats concretes

Deleit Sushi t’ofereix una gran varietat en sushi i menjar japonès a domicili perquè no et quedis amb gana. Només has de donar un cop d’ull a la carta i trobaràs una bona selecció. Què et sembla començar amb un tàrtar de tonyina o amb un chirashi de salmó? Pots continuar amb uns sashimi variats i, per acabar, completa la teva comanda amb un mocho de te. Consulta la carta a: www.deleitsushi.net

Gran selecció ens vins i caves Alimentació per tots tipus d’animals de companyia i granja Tot tipus de productes de jardí Experts en control de plagues Servei d’entrega a domicili gratuït

AQUESTA SETMANA SANTA

Camí de Can Calders, 6A Sant Cugat del Vallès T +34 935 415 880 www.totagro.com totagro@totagro.com

VINE A BUSCAR - ELS NOSTRES: Cigrons acabats de fer BacallA d’IslAndia CUINAT, REMULLAT O SEC. PER FER ELS MILLORS PLATS DE QUARESMA TAN TRADICIONALS Gran assortiment en croquetes. POTS ENCARREGAR-LES I EMPORTAR-TE-LES CALENTES Empanada gallega, Crestes de tonyina, Escalivada a la llenya, Truites variades (PER ENCÀRREC) Ganxet de pagEs cuit, Amanides variades...

cuina vegana Sec i cuit: Quinoa,- blat sarraI, azuqui, arros integral... -

-

TASTA tambE els nostres pollastres a l’ast condimentats nomes amb productes naturals!!!

C. Major, 6 93 675 87 74


SANTCUGAT MAGAZINE - MARÇ DE 2018

46 iLEGAL

La prestació compensatòria en la ruptura matrimonial

L

a pensió compensatòria és una prestació econòmica a favor d’un cònjuge i a càrrec de l’altre que exigeix l’existència d’un desequilibri o desigualtat econòmica en perjudici del cònjuge beneficiari d’aquesta. Cal tenir en compte que la seva petició únicament podrà articular-se en el primer procediment familiar de separació o divorci, per la qual cosa no es podrà sol·licitar mai en cap procediment posterior de modificació de les mesures acordades en el plet inicial de divorci o de separació.

El pressupost essencial per a la concurrència de la pensió compensatòria és l’acreditació de l’empitjorament de la situació econòmica del cònjuge sol·licitant que li genera la ruptura de la relació matrimonial respecte a la qual gaudia durant el matrimoni, comparada amb la situació de l’altre cònjuge. La quantificació de l’import de la pensió vindrà determinada per l’edat i l’estat de salut del beneficiari / a, la seva qualificació professional i les probabilitats d’accés a una ocupació, la seva dedicació a la família i la durada del matrimoni i de la convivència conjugal.

Resulta important també tenir en compte que, en l’actualitat, el criteri jurisprudencial majoritari és el que les pensions compensatòries siguin limitades en el temps i per tant, poques vegades s’atorguen amb caràcter indefinit. Des d’F&M Advocats posem a la vostra disposició un ampli equip de professionals especialitzats en Dret de Família que podran assessorar-vos personalment i resoldre tots els vostres dubtes.

Per Jordi Fumadó Advocat de F&M Advocats

C

20 anys d´experiència professional ens avalen M

• ACCIDENTS TRÀFIC • CIVIL • ESTRANGERÍA • FAMÍLIA • HIPOTECARI • MERCANTIL www.fmadvocats.es c/ Castillejos nº9, local .- 08172 Sant Cugat del Vallès Telf 93.328.38.56 / 695.05.42.81 ADVOCATS

Y

CM

MY

www.molinabosch.cat

CY

CMY

T. 936 74 17 54 - Av. Rius i Taulet, 5-9, 2n 2a - Sant Cugat del Vallès

K

Cuida als teus clients. Nosaltres et cuidem a tu.

Av. Can Picanyol 43-45 1º 3ª 08173 Sant Cugat Del Vallès Barcelona 93 328 23 88 / 648 936 990 admongaag@gmail.com / www.gaag.es


iLEGAL 47

Les arres en el nou Codi Civil català més innovadors com poden ser els “remeis” o la “no conformitat”. A més, s’ha intentat unificar la regulació de la compravenda en general i la de consum, augmentant la protecció del consumidor i incrementant la transparència contractual.

Pau Mestre Advocat del despatx Land&Law www.landandlaw.cat T. 93 191 74 03

A

mb l’entrada en vigor, el passat 1 de gener de 2018, del llibre sisè del Codi Civil Català han aparegut noves figures inexistents fins al moment en la nostra normativa contractual i d’obligacions. En aquest nou llibre del Codi, clarament influenciat per la regulació comunitària, en especial en la regulació de la compravenda, s’ha optat per apartar-se de la regulació tradicional i fer aparèixer conceptes

Una de les principals novetats és la regulació dels diferents tipus d’arres. És habitual que en els contractes de compravenda, o com a contracte autònom i previ, hi consti una clàusula per a garantir el seu compliment, anomenada arres. Les arres poden ser confirmatòries, penals o penitencials. Les darreres, permeten que la part compradora es pugui desdir del contracte perdent les arres donades, és a dir, perdent la quantitat lliurada a compte del preu en concepte d’arres. Tanmateix, la part venedora també pot desdirse’n retornant a la compradora la quantitat rebuda en concepte més

un import igual en concepte de penalització per l’incompliment. Ara, amb el llibre sisè, si es desitja que el desistiment del venedor comporti el pagament del doble del preu lliurat haurà de pactar-se de forma expressa. En cas contrari tota quantitat lliurada com a arres es considerarà a compte del preu i, per tant, no serà considerada com una quantitat entregada com a arres penitencials. Així doncs, a l’hora de dur a terme una inversió tan important com és la d’adquirir o vendre un immoble cal estar atents a les possibilitats que el legislador català ha previst amb la nova normativa i assegurarnos de fer els passos adequats. Avui ja no existeixen operacions immobiliàries fàcils, cal tenir cura de què es signa i tenir ben presents les conseqüències.

DOS

Edurne Zunzunegui

Més de 25 anys d’experiència

Especialista en Familia y Sucesiones: divorcios, custodias, herencias, pensiones de alimentos...

· Departament Civil - Família - Bancari · Departament Immobiliari - Api · Gestió d’immobles Despatx a Sant Cugat i Barcelona Tel. 93 245 52 70 · www.gradvocats.es

C/ Oriente, 84, 1º Sant Cugat del Vallès 93 590 36 92

+

Tot el que necessites per a la teva operació immobiliària en un únic espai

Immobiliària

despatx d’advocats

La solució integral

en compra i venda d’immobles

Rbla. del Celler, 17 St Cugat 08172 BCN 935 44 12 12 comercial@feliufranquesa.com www.feliufranquesa.com www.landandlaw.cat


SANTCUGAT MAGAZINE - MARÇ DE 2018

48 iLLAR

DIY pel teu jardi de primavera La cultura ‘Do it yourself’ (DIY) ha arribat per quedar-se. Significa literalment ‘Fes-ho tu mateix’. Per tant, aquesta primavera decora el teu jardí amb aquestes cinc propostes innovadores i originals.

TESTOS PER A PLANTES Si us agrada el reciclatge, animeu-vos a fer els vostres propis testos i jardineres. Deixeu volar la imaginació i utilitzeu qualsevol estri de la casa, des d’olles fins a bosses de mà o llaunes.

JARDINS VERTICALS

GRONXADOR Segur que grans i petits agrairan un gronxador al jardí. Ens atrevim a pronosticar que serà un dels llocs més especials de la casa durant les tardes de primavera i les nits d’estiu.

Hi ha diversos mètodes per crear un jardí vertical, però el bàsic és el que es pot fer amb una estructura vertical de la qual surtin les plantes.

CASA D’OCELLS Una caseta d’ocells amb molts colors facilita als ocells del jardí poder fer els seus nius de forma segura. És molt fàcil de fer. Tan sols necessites un brick de llet i una mica d’imaginació!

BIGUES DE FUSTA PER FER BANCS Crea uns divertits bancs amb bigues de fusta. A més també pots utilitzar ciment per aguantar les bigues.

LE COMPRAMOS O VENDEMOS SU PISO ADEMÁS, LE REGALAMOS UN IPHONE 7 Y EL CERTIFICADO ENERGÉTICO Llama ahora

93 587 89 80 Más rentable · Más rápido · Más cómodo · Más seguro

www.donpiso.com


iLLAR 49

ceràmica bany cuina reformes Materials i serveis per a la construcció Reforma Integral

Comercialització de materials i serveis per a la construcció d’obra nova, rehabilitació, reforma, interiorisme i decoració.

Magatzem

Tenim tots els productes des de l’inici fins a la finalització d’obra. Stock propi per a entrega immediata.

Exposició

Exposició de més de 2.500 m2 amb pàrquing propi.

Can Fatjó dels Aurons, s/n, AP7 (B-30), Km. 4,5 08290, Cerdanyola Del Vallès, BARCELONA (Al costat de la benzinera Petroprix Sant Cugat) Tel. 93 580 55 85 · info@geisergrup.com · www. geisergrup.com

Escudo acorazado antiextracción Contra los ataques más violentos

Cilindro alta seguridad Contra los ataques más técnicos

Bloque de acero macizo antiextracción Entrada de llave giratoria y reforzada

Protección antibumping

Pasadores y bolas anti taladro

Protección antiganzua

Espina de vidia diamantada para proteger la base del cilindro

Pasadores antitaladro

Núcleo extralargo para optimizar el antiapalancamiento (exclusivo Mercasol) Fijación mínima con 4 tornillos especiales con una resistencia a la torsión hasta 2100 Kg

C\ Rosselló, 20 08172 - Sant Cugat del Vallès - Barcelona www.mercasol.cat - mercasol@mercasol.cat

Posibilidad de amaestrar e igualar Llave patentada incopiable por control informático (exclusivo Mercasol) Hasta 16 pistones, 10 de ellos activos

93 674 00 14


SANTCUGAT MAGAZINE - MARÇ DE 2018

50 iLLAR

Un petit OASIS

de treball a casa

Si treballes des de casa és important tenir una zona que t’inspiri i et motivi per poder donar el millor de tu mateix. Per aquest motiu t’animem a crear un petit oasi de treball per fer d’aquest temps un moment productiu i agradable. PLANTES És una manera de connectar amb el món natural. Segons la filosofia del Feng Shui, evita les cactàcies. DOLÇOS Col·loca un petit plat o bol amb dolços per endolcir l’ambient i contrarestar les males energies que es puguin donar per motius de treball. A la vegada et donaran vitalitat.

AIGUA L’aigua és essencial. Per aquest motiu pots posar una petita font o tenir sempre un got amb aigua en el teu escriptori.

PROPICIA EL MOVIMENT Estar assegut tot el dia no és bo ni productiu. Busca idear espais que permetin treballar des de diferents postures i aposta per cadires més ergonòmiques per evitar molèsties físiques.


iLLAR 51 IMATGES Pots col·locar fotos que mantinguin el teu estat d’ànim feliç i motivat.

IL·LUMINACIÓ La llum solar és fonamental per impulsar la teva energia. Si has d’usar una làmpada, assegura’t que la llum sigui càlida i potent.

INCENTIVA LA CREATIVITAT Fomenta la creativitat amb accessoris ben divertits i alegres, per decorar i organitzar.

COLORS A L’ESCRIPTORI Segons el Feng Shui un objecte vermell atraurà la fama, mentre que el groc impulsarà la teva carrera.

Consell

IL·LUMINACIÓ La llum solar és fonamental per impulsar la teva energia. Si has d’usar una làmpada, assegura’t que la llum sigui càlida i potent.

Si no vols tenir una oficina depriment, oblida’t de les parets grises i desproveïdes d’adorns.

E:::::ò::::

M::::::

SERVEIS: :::::::::::::::::: ::::::::::::::::::::: ::::::::::::::::::::: :::::::::::::: :::::::::::::::::::::::::

: D:mò::: : D:g:::: ::::::::: (:D:) : I:: : ::::::: :::::: :: : :::::::z:::ó : F:b:: ò::::

m::::9@m::::::.:: :/ M:::::::::, 33 B:j:: :::: ::g::

Javier Aguilar

360º

I

I

I

BAUCASA

SERVICIOS INTEGRALES 360º

ARQUITECTURA Y CONSTRUCCIÓN

627 444 166 93 674 47 58

· Movimientos de tierras y derribos · Estructuras de hormigón, acero y madera · Muros de contención · Albañilería y trabajos de pladur · Aislamientos térmicos de fachadas · Impermeabilización y drenajes · Patologías estructurales y humedades · Cubiertas vegetales

Tel. 698 534 792 / 650 415 726 LA FLORESTA 36 punts de venda Des de 1982 al servei de l’instal·lador

SUBMINISTRAMENTS ELÈCTRICS

www.abcgrup.com

IL·LUMINACIÓ LED

FONTANERIA CLIMATITZACIÓ

C/ La Granja, 19-21 St Cugat abcsantcugat@abcgrup.com Horari: dilluns a divendres de 8h a 13h i de 15h a 19h.

10 ANYS

AL VOSTRE SERVEI

93 583 68 81

Segueix-nos a


SANTCUGAT MAGAZINE - MARÇ DE 2018

52 iLLAR ANNA PUNTOS Floristeria Muscari

Guanya colors

sense flors Amb plantes verdes o de fulles de colors podem crear un espai natural i relaxant. Existeixen varietats de plantes amb fulles que barregen el verd amb tonalitats vermelles, violetes o grogues Són una bona opció per guanyar vida sense utilitzar les flors.

` Lobelia

É

s una petita planta herbàcia anual, d’origen sud-africà i americà. El seu nom científic és “Lobèlia Erinus” i fou introduïda a Europa al segle XVIII i el seu nom és degut a un metge botànic holandès: Matthias Von Lobel. La lobèlia no acostuma a passar dels 20 cm d’alçada. El que crida l’atenció és el fort color blau de les seves flors, que apareixen amb abundància i poden donar la sensació de catifa. La floració va de primavera a la tardor i pot florir una mica a l’hivern si es protegeix del fred. És ideal per plantar en testos i jardineres de balcons. La situarem a ple sol però també pot viure a mitja ombra, durant els períodes de calor requereix regs freqüents, sobretot les cultivades en testos. Els indis nord- americans acostumaven a fumar la part verda de la lobèlia, per curar l’asma i altres problemes respiratoris similars. Diuen que la lobèlia transmet serenitat, calma i quietud a tot aquell qui es queda mirant-la.

Per què tenen color? Depèn de la clorofil·la de les seves fulles. Les de color verd intens en tenen molta i en canvi, les de color groc menys. Les vermelloses tenen un pigment especial.

Verd + vermell Aquests dos colors són complementaris i creen una barreja amb molta vida, equilibri i elegància. Una bona opció és la Guzmania, tot i que la pots trobar en altres colors.

CONSTRU VALL ARQUITECTURA INTERIORISME CONSTRUCCIÓ · Projectes · Obra Nova · Rehabilitacions · Sanejaments i Manteniments Psg. Esparver, 92 C 08197 VALLDOREIX T 630 247 880 info@construvallobresiserveis.com


iLLAR 53

EL SOL ENS TORNA 1.400 VEGADES LA POTÈNCIA INSTAL·LADA AMB PLAQUES SOLARS TRUQUI PER DEMANAR MES INFORMACIÓ AL TEL. 687719591 – manel@solnet2000.com

it

+40

l · Qua

at i Se

s

s any

ei de

MARANTA Aquesta planta presenta tonalitats taronges, rogenques, crema i groguenques. Combina-la amb el verd i t’aportaran calidesa a l’ambient.

Sistema intel·ligent d´autoconsum amb o sense bateries

rv

CALATHEA Do tons rosats i granats, aporta dolços a qualsevol espai. No tolera el sol directe i necessita estar sempre humida.

Energies renovables

HA ARRIBAT L’HORA DE FER LA VOSTRA PRÒPIA CORRENT

4

GUZMANIA Aquest és l’exemple clar que no és necessari tenir flors per tenir color a casa. Destaca per les bràctees que creixen al cor de la planta, simulant una gran flor.

SOLnet 2000

d e 19 7

ANTHURIUM Les seves fulles verd brillant i les seves bràctees vermelles, són pura vitalitat. No tolera ambients secs i necessita llum abundant però indirecta.

Gestionem el vostre verd amb F i n c a C a n X e r c a v i n s · R u b í · T. 9 3 6 9 9 04 37 · w w w. p a r c s i j a r d i n s c a t a l u n y a . c o m ·


SANTCUGAT MAGAZINE - MARÇ DE 2018

54 iMASCOTES

5

senyals que demostren que

el teu gat t’estima

John Bradshaw, expert en conducta felina de la Universitat de Bristol, explica en el seu llibre “Cat Sense” (“En la ment d’un gat”) com veuen els gats als humans. Els felins consideren els humans com gats inexplicablement grans i especialment maldestres. Per tant, aquests animals es comporten amb nosaltres d’una manera idèntica a com ho fan amb altres gats. És més, pels felins ells són els autèntics amos i senyors de la casa i nosaltres formem part de la seva bandada.

3.Petites mossegades i parpelleig lent 1. El ronroneig i “pastar” Quan un gat posa les seves potes contra el cos del seu amo i rítmicament empeny o estira amb les urpes i al mateix temps emet el soroll de ‘ronroneig’, en el fons està rememorant quan era un cadell i feia aquest gest per estimular la llet de la seva mare. A la vegada t’està marcant amb la seva olor i és una manera de dir que formes part del seu territori, de la seva bandada.

2. Refregar-se i llepar-te Si el teu gat es refrega contra la teva cara, en el fons t’està passant les seves feromones. Amb aquest gest transmet confiança i seguretat. Igual que llepar-te. Als felins els agrada netejar-se amb la seva llengua aspra i molts cops comparteixen aquest moment de relaxació amb altres gats de la bandada. Si et llepa, equival a una abraçada o a un petó humà.

Una mossegada suau a la teva mà o els teus dits sense clavar les dents és una altra forma de dir-te t’estimo. I si a més et mira fixament als ulls i parpelleja lentament, ets un afortunat, ja que es tracta d’una acció que ha estat batejada com a “petó de gat”.

4. Panxa amunt! El gat tan sols es deixa tocar la panxa per les persones de confiança. Quan es fica al llit i et mostra el ventre al descobert, és senyal de confiança. Si el teu gat fa això al teu costat, és perquè t’estima!

5. Regals especials El gat és caçador i a vegades t’obsequia amb algun animal mort. Segons ell, està compartint la seva presa amb tu i per tant és un regal molt especial.


iMASCOTES 55

Alimentació Accessoris Natural Sostenibles i Naturals

Snacks Saludables

fet m e H ! 1 any

Guarderia de dia

Passa el temps... i ja fa un any que a vàrem obrir portes i estem molt contents amb la resposta de la gent i el seu suport. Moltissimes Gràcies, als qui heu confiat en nosaltres!

10 %

Per a celebrar-ho amb tots vosaltres, us oferim un

de descompte en tota l'alimentació seca de gat o gos* i emporta’t un detallet per tu el dia de Sant Jordi

C/ Indústria, 21, 08173 Sant Cugat

Tel. 931 74 56 66 www.feresgatigos.com *del 22 de Març fins els 23 d’Abril

4€* Autorrentat / Perruqueria / Ensinistrament Carrer Martorell 20 Sant Cugat del Vallès

Tel. 601 119 200 www.ohhappydog.net

HORARI: 8:00 — 22:00 De dilluns a diumenge * Procés bàsic de fins a 12 minuts que inclou xampú, suavitzant, desparasitat i assecat.

CHIHUAHUES EXCLUSIUS NACIONALS 100% GARANTITS

Tenim el cadell del teu somni

VENDA DE CADELLS ALIMENTACIÓ C. SANTA BÁRBARA · 14 BIS · BARBERÀ DEL VALLÈS BOUTIQUE ACCESSORIS www.puppydiamond.com · Segueix-nos a Facebook COMPLEMENTS

93 688 70 75 · 628 93 92 55

Consultes i Urgències Animals

Veterinaris a Domicili 629 85 82 07

info@cua.cat

www.cua.cat

@cuavet


SANTCUGAT MAGAZINE - MARÇ DE 2018

ALIMENTACIÓ

56

GUIA COMERCIAL

TELÈFONS D’INTERÈS URGÉNCIES ADF. S. CONTRA INCENDIS 112 / 93 565 70 00 AJUNTAMENT 93 565 70 00 AMBULÀNCIES 112 / 93 588 57 70 ARXIU GAVÍN 93 674 25 70 BIBLIOTECA DEL MIL.LENARI 93 589 27 49 BIBLIOTECA DE MIRA-SOL 93 565 70 97 BOMBERS GENERALITAT 112 - RUBÍ 93 697 60 80 CAP CAN MATES 93 561 80 80

BELLESA - ESTÈTICA

CAP SANT CUGAT 93 589 11 22 DIA I HORA: 93 378 63 00 URGÈNCIES: 93 589 44 55 CAP VALLDOREIX 93 583 74 00 CASA DE CULTURA 93 589 13 82 HOSPITAL GENERAL CATALUNYA 93 565 60 00 MANYANS 93 674 00 14 MOSSOS D’ESQUADRA 112 / 93 583 50 00 93 544 19 51 POLICIA MUNICIPAL 092 / 93 589 13 28 POLICIA NACIONAL (DNI) 93 674 78 58 SANITAT RESPON 902 111 444

ALIMENTACIÓ

CARNISSERIES XARCUTERIES BONACARN c/ Rambla Celler, 29 TEL.93 590 15 15 CARNISSERIA SAGARRA c/ Endavallada, 22 TEL. 93 674 01 60 c/ Francesc Moragas, 13 TEL. 93 675 37 77 CORELLA C/ Valldoreix, 22 TEL. 93 674 31 82 GASCH CANSALADERS Pg. Francesc Macià , 53 Tel.93 348 89 05

TOT BO Rbla. Can Mora 9 TEL. 93 675 42 01

HERBORISTERIES FONT DE VIDA Passeig de les Torres, 43 TEL: 93 697 89 51 - Rubí

LLEGUMS LLEGUMS CUITS Mª ÀNGELS c/ Major, 6 TEL. 696 05 94 07

PLATS PREPARATS CAP A CASA c/ Abat Armengol, 18-24 TEL. 93760 74 01

FORNS DE PA

LLEGUMS CUITS Mª ÀNGELS c/ Major, 6 TEL. 696 05 94 07

MASNOU Pg. de la Torre Blanca, 48 TEL. 936 759 741

ROSTIDORIA OLIVER c/ Sant Martí, 9 TEL. 93 589 82 75

PASTISSERIA SÀBAT Rambla Ribatallada, 8 TEL. 93 674 79 47

SUPERMERCATS

SORGHUM Rambla del Celler, 15 TEL. 931 373 152 TURRIS c/ Francesc Moragas, 24 TEL. 93 675 23 87

FRUITERIES CARMETA FRUITES I VERDURES c/ Valldoreix, 27 TEL. 93 674 04 68 SANT CUGAT FRUITS 1-2 Rambla del Celler, 89 TEL.93 583 80 42

ALDI Av. Via Augusta, 129 TEL. 900 902 446 CONDIS COLL FAVÀ Pont de Can Vernet, 17-19 TEL. 93 674 44 30 EROSKI Centre Comercial Sant Cugat Tel. 93 565 49 00 MERCADONA Rambla del Celler, 29 TEL. 93 589 35 82 MÓN VERD Alimentacó ecològica c/ Juan Ramón Jiménez, 1-9 Rubí - TEL.650 969 662

URGÈNCIES I EMERGÈNCIES SANITÀRIES 112 / 061 AVARIES FECSA - ENDESA 800 760 706 GAS NATURAL 900 333 999 SOREA 900 304 070 902 250 070 (Comercial) ----------------------------TELEVISIÓ SANT CUGAT 93 589 88 99

Nutrició Metabòlica i Estètica Passeig Sant Magí, 2 T. 666173880

TOT AGRO Alimentació ecològica Cami de Can Calders, 6b TEL. 93 541 58 80 VERITAS Av. Lluís Companys, 31 Tel. 93 544 10 60

VINS CAL CABALLU c/ Plana de l’Hospital, 3 TEL. 93 674 01 69 VINALIUM c/ Pous, 2 local 1 TEL.93 624 16 64

PASTISSERIES EL CAFÈ DE LA MIRTA c/ Villà, 8 TEL. 93 165 80 04 PASTISSERIA SÀBAT c/ Santiago Rusiñol, 46 TEL. 93 674 01 79 SORGHUM Rambla del Celler, 15 TEL. 931 373 152

ROSTISSERIES CAP A CASA c/ Abat Armengol, 18-24 TEL. 93760 74 01 LLEGUMS CUITS Mª ÀNGELS c/ Major, 6 TEL. 696 05 94 07

TEMPS DE TE c/ Valldoreix, 4-6 Tel. 93 180 14 25 TEA SHOP c/ Major, 32 TEL. 93 589 02 02

XURRERIES CAN VERNET & MIRAS c/ Josefina Mascareñas

INSTITUTS DE BELLESA BELLESA-ESTÈTICA BELLESA DIRECTA Pg. Francesc Macià, 72 Local 1 TEL. 93 115 02 79 KAROL MILLER Rambla del Celler, 91 TEL. 932 500 660 JEAN LOUIS DAVID Pg. Francesc Macià, 53 TEL. 930 094 190 LEIVA’S NAILS c/ Castellví,19 TEL. 931 588 953 QUIRODERMA Pg. Francesc Macià, 91 TEL. 93 589 16 66 SILUET GYM & ESTETIC c/Esperanto, 12 baixos. TEL. 93 589 23 43 - 618 888 728

TE I CAFÈ

JOIERIA

A GRANEL c/ Major, 18 TEL. 935879198

AMBAR JOIERS c/ Castillejos, 33 TEL. 936 756 295

DELÍRIUM c/ Valldoreix, 59 TEL. 667 52 00 00

GOLDEREY c/ Sant Antoni, 10 TEL. 931 658 877


NÚVIA FOTOGRAFIA LA CRISTINA FOTOGRAFIA www. fotografosbodabarcelona.es CONSUELO ALCAIDE www.consueloalcaidefotografia.com TEL. 687783060

PERRUQUERIES BELLESSA DIRECTA Pg. Francesc Macià, 72 Local 1 TEL. 93 115 02 79

BOGUE Pg. Francesc Macià, 58 TEL. 93 589 26 01 CEBADO UNISEX c/ Sant Jordi, 33 TEL. 93 675 33 01/93 674 76 63 JEAN LOUIS DAVID Pg. Francesc Macià, 53 TEL. 930 094 190 JÙLIA PENTINATS c/ Vallès, 74 TEL. 625 794 315 KAROL MILLER Rambla del Celler, 91 TEL. 932 500 060 LLONGUERAS ELITE c/ Santiago Rusiñol, 43 TEL. 93 675 47 71 RAFFEL PAGÉS c/ Sant Antoni, 25 TEL. 93 674 13 35

SOLARIUM SOLMANIA c/ Torrent De La Bomba, 42 TEL. 667 461 956 DEPILINE SANT CUGAT c/ Francesc Moragas, 56 TEL. 93 589 12 80

TATUATGES MOE TATOO Av. Lluís Companys i Jover, 28 TEL. 648 812 584

CENTRE COMERCIAL MIRA-SOL Plaça Ausias March, 1 TEL. 93 582 70 18 ST CUGAT CENTRE COMERCIAL Av. de la via Augusta, 2-14 TEL. 93 589 83 46

MUSEU DEL TAPÍS CASA AYMAT C/ Villà, 68 TEL. 936 759 951

ENSENYAMENT

SPRINT IDIOMES c/ Francesc Moragas, 4 TEL. 93 589 22 64/93 674 66 35 TBKIDS c/ Sant Antoni, 6 TEL. 932 693 879

PUREZA DE MARIA c/ Mercè Vilaret, 21 TEL. 93 674 22 50

ARTÍSTIQUES

ESCOLES

CINEMES

LAINE ET COTON c/ Montserrat, 35 TEL. 655 375 812

AGORA SANT CUGAT IS c/ Ferrer i Guàrdia, s/n TEL. 93 590 26 00

CINESA SANT CUGAT Av. Pla del Vinyet, s/n TEL. 93 589 09 41

POU D’ART c/ Balmes, 35 TEL. 93 590 60 86

ESART Pg. Antoni Gaudí, 11 TEL. 93 565 70 75

YELMO Centre Comercial Sant Cugat TEL. 93 589 60 36

DANSA

ESCOLA PIA SARRIÀ c/ Immaculada, 25 08017 Barcelona TEL. 932 12 09 08

CULTURA

TEATRE TEATRE AUDITORI Av. Pla del Vinyet, s/n Tel. 93 590 7690 TEATRE MIRA-SOL c/ Mallorca, 42 TEL. 936 752 288

GALERIES D’ART SALA RUSIÑOL c/ Santiago Rusiñol, 56 TEL. 93 675 47 51 CANALS GALERIA D’ART c/ de la Creu, 16 TEL. 93 675 49 02 POU D’ART c/ Balmes, 35 TEL. 93 590 60 86 ESPAI LLUÍS RIBAS c/ Gorina, 13 TEL. 935 895 776

MUSEUS CASA MUSEU CAL GERRER c/ Santiago Rusiñol, 60 TEL. 93 544 18 34 MUSEU DEL MONESTIR Plaça de l’ Om, 1 TEL. 936 759 951

ARABESC ESTUDI DE DANSA c/ Migdia, 13 TEL. 93 589 25 17 LAURA ESTEVE c/ Sallés, 1-3 TEL. 93 589 83 56

IDIOMES CIC IDIOMES Av. de la Generalitat, 199 - 201 TEL. 93 589 81 08 www.iccic.edu/idiomes

LA FARGA Camí de St. Cugat al Papiol, 36 TEL. 935 894 464 TEL. 93 674 97 97

EU GIMBERNAT Av. de la Generalitat, 202 TEL. 93 589 37 27 EUROPA IS Av. Pla del Vinyet, 110TEL. 93 589 84 20

THAU SANT CUGAT Av. de la Generalitat, 199 - 201 TEL. 93 589 81 08 www.iccic.edu/thausc

ESCOLES LLIURES NUNA PROJECTE EDUCATIU Avda. d’Emeterio Escudero,43 La Floresta TEL. 608 503 574

ESPORTIVES OMET Multiesportiva per a Joves www.omet.santcugat.cat

Els Serveis que sempre van bé

DEUTSCHE AKADEMIE c/ Martorell, 15 TEL. 93 675 27 27 ENGLISH CONNECTION c/ Sant Domènec, 7 TEL. 93 675 21 06 INTERNATIONAL HOUSE Av. Cerdanyola, 73 T. 93 348 78 85/626 44 57 82 MAB LANGUAGE Pg. Francesc Macià, 81C TEL.93 140 85 45 -652 273 249 MERIT SCHOOL c/ Gorina, 15 TEL. 93 589 23 18

ESPECTACLES + ESPECTACULARS

Lloguer, serveis i venda d’audiovisuals. So i il·luminació professional.

M. 686 560 600 T. 936 742 243 C/ Joan XXIII , 54 08172 Sant Cugat del Vallès www.wattsmobils.com

ENSENYAMENT

BLUE STATION BY CEBADO Av. Via Augusta, 2-14 TEL. 93 674 05 58

C. COMERCIALS

57

CULTURA- ESTÈTICA BELLESA

GUIA COMERCIAL

.


SANTCUGAT MAGAZINE - MARÇ DE 2018

ENSENYAMENT

58

GUIA COMERCIAL

MUGENDO MARTIAL ARTS c/ Manel Farrés, 95 TEL. 93 583 13 22

LAW & LAW Pça. Ausiàs March,1- pl.2 dp.10 TEL. 931 917 403

AUTOESCOLES

F & M ADVOCATS c/ Castillejos, 9 T. 933 283 856/695 054 281

GARCAZ AUTOESCOLES c/ Els Pous, 12 i Avda. Cerdanyola, 36 TEL.930168013 - 930168012

MÚSICA AULA DE SO Plaça del Coll, 2 TEL. 93 589 76 40

EMPRESA

VIRTÈLIA ESCOLA DE MÚSICA Av. de la Generalitat, 199-201 TEL. 93 589 81 08 www.iccic.edu/virtelia

GAP ASSESSORS Av. Lluís Companys i Jover, 29 TEL. 93 589 72 08 GLÒRIA ROVIRA ADVOCATS gloriarovira@icab.cat T. 93 245 52 70/667 767 337 GRUPQGAT c/ Francesc Moragas, 58 T. 93 674 78 45/670 25 57 04 INTERGESTIO&ASSESSORS c/ Orient 78-84 TEL. 93 583 04 40

JORDI RICOMÀ c/ Balmes, 11 TEL. 93 674 58 62

PDG CONSULTORS c/de Josep Maria Sert, 16-A TEL. 601 119 200

PSICOTERÀPIA ESPIRITUAL David Sitges Sardà TEL. 606 904 202

SANT CUGAT CONSULTING Av. de les Corts Catalanes, 5 TEL. 93 589 53 58

REFORÇ ESCOLAR ACTUA c/ Santa Joaquima, 22 TEL. 93 488 56 4

HÍPICA INFORMÀTICA

HÍPICA CAN CALDÉS Av. Corts Catalanes, s/n T. 93 553 11 83/618 815 800 HÍPICA COLLSEROLA c/ Oceà Atlàntic, 80 TEL. 93 589 89 89

NÀUTICA ESCOLA NÀUTICA S.CUGAT Av. Pla del Vinyet, 9 T. 93 674 67 65/619 731 588

EMPRESA

ADVOCATS I ASESSORS GESTORIA ANGEL GONZALEZ Av. Can Picanyol, 43-45 1º3ª T. 93 328 23 88/648 936 990

CORREUS I MISSATGERIA MAILING VALLÈS c/ Mercè Rodoreda, 8 local 7 TEL. 93 589 23 71

COPISTERIES COPYSERVEIS c/ Martorell , 20 - 22 TEL. 93 675 43 06

DETECTIUS GN DETECTIVES c/ Dos de Maig, 25 T. 93 142 38 09/656 327 976

ARQUITECTES I INGENIERS

ÀREACONS Projectem el teu espai · TEL. 686 247 077 · Xavier Oller MIREIA MASDEU STUDIO c/ Puig i Cadafalch, 56 TEL. 696 347 569

HOTELS HOLIDAY INN EXPRESS Camí de Can Fatjó dels Aurons TEL. 93 561 25 00 H2 SANT CUGAT c/ de Vic, 19 TEL. 93 589 06 05 NOVOTEL Pl. Xavier Cugat, s/n Tel. 93 589 44 14 STC HOTEL & RESTAURANT c/ Cèsar Martinell, 2 TEL. 93 544 26 70

INFORMÀTICA

VENDA I REPARACIÓ PC BOX SANT CUGAT Pg. Torreblanca, 8 - 10 TEL. 93 544 21 14

IMMOBILIÀRIA

AGÈNCIES AMAT FINQUES Pl. Can Cadena, 2 TEL. 93 590 68 80 FELIU FRANQUESA Rambla del Celler,17 TEL. 93 544 12 12

DISSENY GRÀFIC

DON PISO Av. Francesc Macia, 58-60 TEL. 93 587 89 80

ELEMINDS c/ Balmes, 29 TEL. 619 878 466/618 916 866

FINQUES MORAGAS c/ Francesc Moragas, 17 -19 TEL. 93 675 12 36

SANTCUGAT WEB Disseny Gràfic i Web TEL.644 75 11 00

EUROFINCAS c/ Sant Antoni, 52 baixos TEL. 93 675 08 04

IMMOBILIÀRIA

BUFET MOLINA BOSCH Av. Rius i Taulet, 5-9, 2n 2a TEL. 93 674 17 54 EDURNE ZUNZUNEGUI c/ Orient, 84 TEL.93 590 36 92 REALTARIA.ES Av. Rius i Taules, 29 TEL. 935 416 294

CASA EN SANT CUGAT TEL. 93 250 95 87 GRUP QGAT TEL. 93 674 78 45

CONSTRUCCIÓ BAUCASA TEL.698534792/650415726 La Floresta. CONSTRUVALL Passeig de l’Esparver, 92 TEL. 935 89 77 67

LLAR

ARMARIS A MIDA DISSENY IN DECO Pl. Doctor Galtés, 7 local 4b T. 93 674 58 51/636 976 992

A.CMC CONSTRUCCIÓN TEL.677540623/936689571 construccion-cmc@hotmail.com CRISTALERÍAS GIL BARCELONA Av. Cerdanyola, 26 TEL. 93 674 57 97 FEM QUASI DE TOT Alumini i PVC, instal.lacions de noves i reparació TEL. 652 391 331

MARCS MARCS VALLÈS c/Vallès, 23 TEL. 93 675 49 43

CATIFES ALFOMBRAS PAPIOL Camí Can Calders, 16 TEL. 93 589 46 56

ALARMES, SEGURETAT CALEFACCIÓ, SERRALLERIA GAS I ELECTRICITAT 24H MERCASOL c/ Roselló, 20 T. 93 674 00 14

ABC SANT CUGAT c/ La Granja, 19-21 TEL.93 583 68 81

FERRETERIA SABADELL Pg. Torreblanca, 35 TEL. 93 674 56 48

A.CMC CONSTRUCCIÓN TEL.677540623/936689571 construccion-cmc@hotmail.com

ANTENES

INSTAL.LACIONS E. FERRI Avda. Cerdanyola, 47 TEL. 619 403 329

COLL FAVÀ SERVEIS Pg. Francesc Macià, 85 T. 616 88 66 57/93 590 63 07 MONTOSA c/ Montserrat, 33 T. 93 674 47 58/627 444 166

ALUMINI I VIDRE ALUMINIOS J. CRUZ Pg. Torre Blanca, 16 TEL. 93 675 25 89

SERVICUGAT c/ Sant Ramon, 4 TEL.93 587 97 21 SOLNET Manel@solnet2000.com TEL. 687 719 591 SPARKS INSTAL.LACIONS Lolobini@hotmail.com TEL. 622 120 915

-Instal·lació i reparació de panys -Duplicat de tot tipus de claus -Urgències 24 hores -Apertures -Candaus -Duplicat de comandaments a distància

93 674 00 14 - 24 hores PLAÇA DEL COLL, 2 - TEL. 93 589 76 40 WWW.AULADESO.ORG SECRETARIA@AULADESO.ORG

C\ Rosselló, 20 08172 - Sant Cugat del Vallès - Barcelona www.mercasol.cat - mercasol@mercasol.cat


LA SABATA · c/ Francesc Moragas ,Nº 6 · Plaça d’Ausiàs March, 1-9 local 2 (Mirasol centre comercial) · c/ Elies Rogent, 10 ·Local 4

FERRETERIES

DECOBARNA c/ Montserrat, 10 T 93 675 95 14/609 329 485

SAYMA CUIN Av. Cerdanyola, 92 TEL. 93 584 33 11

CUA VETERINARIS A DOMICILI Montse Dueso TEL. 629 858 207

CASTELLVÍ MOTOR c/ Roselló, 15 TEL. 93 589 32 11

PINTORS MARTÍNEZ: T 629 268 035/629 268 043

RELLOTGES

DON CANINO Av. Via Augusta , 31 TEL. 93 573 40 30

MOTO TRAFIC Av. Lluís Companys, 2 TEL. 93 674 07 73

DOGGY’S CLÍNICA VETERNÀRIA Pg. Baixador, 10 Mira-Sol TEL. 93 541 36 14

TWIN MOTORS c/ Borrell, 9 TEL. 93 674 88 78

PISCINES FERRON Av. de Rius i Taulet, 20 TEL. 93 674 68 47

PARAMENT DE LA LLAR

FLORS I PLANTES

CUINETES COOK SHOP c/ Valldoreix, 45 TEL. 93 315 78 07

FLORISTERIA MUSCARI Mercat Torreblanca TEL. 93 674 87 20 JARDILAND Ctra.Sant Cugat a Rubí,km14,5 TEL. 93 675 04 52 LA NOGUERA HOME&GARDEN Ctra. Rubi-Molins De Rei, KM. 9,8 TEL. 93 587 20 01 PARCS I JARDINS DE CATALUNYA Finca Can Xercavins - Rubí TEL. 93 699 04 37 TOT AGRO Cami de Can Calders, 6b TEL. 93 541 58 80

LLARS DE FOC ORNALLAR c/ Martorell, 59 TEL. 93 675 44 96

PARQUETS A.CMC CONSTRUCCIÓN TEL.677540623/936689571 construccion-cmc@hotmail.com KADIRA DISSENY D’INTERIORS Rambla Can Mora, 18 TEL. 93 675 44 50 PARQUETS SANT CUGAT Av. Lluís Companys, 7 TEL. 607 217 834

PERSIANES

HAMPTON HOUSE Av. Josep Anselm Clavé, 4 TEL. 93 463 82 56 MATALASSARIA MONESTIR c/ Josefina mascareñas 3-local 5 TEL. 93 590 04 78

REFORMES JOAN CAPEL TEL. 667 038 899 A.CMC CONSTRUCCIÓN TEL.677540623/936689571 construccion-cmc@hotmail.com DISSENY IN DECO Pl. Doctor Galtés, 7 local 4b T. 93 674 58 51/636 976 992 GEISER GRUP Can Fatjó dels Aurons, s/n T. 93 580 55 85 GOVES Av. Cerdanyola, 45 TEL. 93 589 41 73 JOAQUIN JURADO CAZORLA Fusteria-Electricitat- Pintura TEL.648 105 972 EL MANETES www.reformeselmanetes.es TEL. 686 988 894 ANTONIO VALENZUELA Reformas en General TEL. 659 762 567

REPARACIÓ DE CALÇAT

LA SABATA c/ Francesc Moragas ,Nº 6 c/ Elies Rogent ,Nº 10 local 4 Plaça d’Ausiàs March, 1-9 local 2 (Mirasol centre comercial)

MASCOTES RESIDÈNCIES I ENSINISTRAMENT

BALI PERRUQUERIA CANINA c/ Sant Domènec, 36 TEL. 93 675 66 07

CENTRAL MOTO c/ Carrer del Vallespir, 40 TEL. 937 63 48 07

VETERINOS C. Àngel Guimerà, 11 TEL.93 589 71 41

RESTAURACIÓ

MOTOR MOTOCICLETES

PALAU LORD CAN Camí de la Serra, s/n Palau-Solità i Plegamans TEL. 938647040-607849426

PERRUQUERIES i COMPLEMENTS

MOTO 77 c/ Castellví, 27 TEL. 93 674 17 59

SALVAVET SANT CUGAT Pg. Francesc Macià, 85B TEL. 93 174 53 21

JUAN MANUEL TEL. 607 434 887 TEL. 93 589 32 11

SANTCUGATWEB Web Creació 495€ · Actualització de pàgines 495€ · Botigues 995€ · Xarxes socials 75€ mes · Diga’ns què vols i et direm quant costa, truca’ns sense cap compromís(644 75 11 00

FERES c/ Indústria, 21 TEL. 93 174 56 66 OH HAPPY DOG c/ Martorell, 20 TEL. 601 119 200

30 d’experiència,

PUPPY DIAMOND c/ Santa Bárbara, 1·Barberà del Vallès TEL. 628 939 255

professionalitat i preu ajustat

THE ANIMAL KING c/ Manel Farrés, 15 TEL. 93 250 88 24

VETERINARIS CENTRE VETERALIASANT CUGAT c/ Viñolas, 10 TEL. 93 675 05 12/610 786 786

FEM QUASI DE TOT Alumini i PVC, instal.lacions de noves i reparació T. 652 391 331

PINTORS i PINTURES DECASA PINTURES Carretera Roquetes, 31 T 93 544 10 46/93 731 28 03 A.CMC CONSTRUCCIÓN TEL.677540623/936689571 construccion-cmc@hotmail.com

36 punts de venda Des de 1982 al servei de l’instal·lador

SUBMINISTRAMENTS ELÈCTRICS

www.abcgrup.com

IL·LUMINACIÓ LED

FONTANERIA CLIMATITZACIÓ

C/ La Granja, 19-21 St Cugat abcsantcugat@abcgrup.com Horari: dilluns a divendres de 8h a 13h i de 15h a 19h.

10 ANYS

AL VOSTRE SERVEI

93 583 68 81

Segueix-nos a

MASCOTES

FERRETERIA SABADELL Pg. Torreblanca, 35 TEL. 93 674 56 48

PERPETUAL COMPTA TEL. 93 583 61 46 H.convingudes www.perpetualcompta.com

CAT

CÒPIES CLAUS I COMANDAMENTS ESMOLAT DE GANIVETS

LLAR IMMOBILIÀRIA

59

GUIA COMERCIAL


SANTCUGAT MAGAZINE - MARÇ DE 2018

MOTOR

60

GUIA COMERCIAL

TALLERS MECÀNICS ARMAGAR Av. Cerdanyola, 88 TEL. 93 583 03 45 SERVICAR PERE CANALS Baixada d’Alba, 12 TEL. 93 674 63 62 SISCU MIRA-SOL Pg. Baixador, 3

ASSEGURANCES NENS

ASSENUR c/ Orient, 78-84, 1a. TEL. 693 707 285 HERNANDEZ CATALÀ 93 691 57 01/655 920 500

CONCESSIONARIS CHEVROLET Avda. Corts Catalanes, 2 TEL. 93 674 19 48 CITROËN Ctra. de Rubí, 22 TEL. 93 674 13 21 DACIA Carrer de Manel Farrés, 6-12 TEL. 93 589 32 53 FIAT Av. Corts Catalanes, 2 TEL. 93 674 19 48

OCI I ESPORTS

HONDA Av. Cerdanyola, 75 - 77 TEL. 93 544 25 55 HYUNDAI Av. Cerdanyola, 92 TEL. 93 463 77 54 KIA Ctra. de Rubí 76 - 80 TEL. 93 589 74 76 MAZDA Av. de la Via Augusta, 3 TEL. 93 590 64 51 MERCEDES Av. Corts Catalanes, 13 TEL. 93 590 21 90 OPEL Avda. Corts Catalanes, 2 TEL. 93 674 19 48 PEUGEOT Av. Cerdanyola, 73 TEL. 93 590 25 25 RENAULT Carrer de Manel Farrés, 6-12 TEL. 93 589 32 53 SEAT Carretera de Rubí, 22 TEL. 936 74 13 21

SUZUKI c/ Francesc Moragas, 13 TEL. 93 589 13 10 TOYOTA Ctra. de Rubí, 80 TEL. 93 583 01 20 VOLKSWAGEN c/ Mercè Rodoreda, 16-32 TEL. 93 674 71 71

NADONS

HÍPICA

ERA MEU Avinguda de Cerdanyola, 67 TEL .930 08 10 27

HÍPICA CAN CALDÉS Av. Corts Catalanes, 0 S N T. 93 553 11 83/618 815 800

LUNISKA BABY STORES Av. de la Via Augusta, 15-25 TEL . 931 51 45 14

HÍPICA COLLSEROLA c/ Oceà Atlàntic, 80 TEL. 93 589 89 89

SALUT

BENESTAR EMOCIONAL

ELISENDA VILA www.elisendavila.com TEL. 699 794 051

ESPORTS

RENTAT DE COTXES CLUBS ESPORTIUS ECO HAND CLEAN 638 17 67 62 (cita prèvia)

NENS

LLARS D’INFANTS AFIND c/ Barcelona, 27 TEL. 93 675 19 09 AGORA PATUFET INFANT SCHOOL c/ Sant Jordi, 22 T. 93 589 84 85/93 674 12 39

AUGUSTA PADEL Avda. de la Guinardera, 11 - 13 TEL. 630 927 501 CLUB GOLF SANT CUGAT PITCH & PUTT c/ Villà, 79 TEL. 93 589 87 81 CURVES c/ Balmes, 22 T. 93 587 83 41 DIR Ctra. de Rubí, 76-80 TEL. 93 544 27 92

HAPPY WAY c/ Sant Esteve, 7 T.93 676 40 78/616 842 765

EMDV COMPLEX ESPORTIU C/ Brollador - Valldoreix T. 93 674 67 65/619 731 588

L’ALBA JARDÍ D’INFANTS c/ Carme, 40 TEL. 93 674 86 99

EUROFITNESS Ptge baró de Coubertin,1 TEL. 93 583 03 45

LES TORTUGUETES c/ Villà, 82-84 TEL. 93 674 07 06

INVICTUS Carrer de Moragas, 12 TEL. 931 86 31 34

LITTLE DUCKY c/ Joan XXIII, 31 TEL. 93 589 17 04

MUGENDO c/ de Manel Farrés, 95 TEL. 935 83 13 22

RIALLES LUDOTECA c/ Sant Medir, 14 T. 93 674 67 38/605 858 907 MAINADA (SANT ESTEVE) c/ Sant Esteve, 36 TEL. 93 674 81 52

FESTES INFANTILS PLANETA MÀGIC Av. de les Corts Catalanes, 8 - Parcel·la 8, Nau 13 TEL: 93 674 99 28 QGUAY PARK Plaça Unió,1-3 Baixos B-C TEL. 93 576 41 03

JOGUINES DON DINO c/ Santiago Rusiñol, 19 TEL. 645 65 78 58 ELS TRES REIS c/ Santiago Rusiñol, 58 TEL. 93 674 06 49

MATERIAL ESPORTIU BICICLETES BICIESPORT Av. Ragull, 32 TEL. 93 675 17 69 BIKE QGAT c/ Manel Farrés, 97 local 2 TEL. 93 674 32 42

NETEJA ECOLÒGICA DE VEHICLES A MÀ

GIMNÀSTICA CLUB ARTÍSTICA SANT CUGAT Camí de Can Calders, 10B TEL. 606 185 113 HOOP DANCEFIT c/ Enric Granados, 6 TEL. 933 486 535/618 753 875 L’ATELIER Plaça d’Octavià, 1 2n 1a TEL. 93 590 05 98

9.30 a 20 h dilluns a dissabte ens trobareu al pàrquing - 1


DRA. RUS FERRER doctorarusferrer@gmail.com TEL. 665 764 570

COLL FAVA CLINICA DENTAL Pg. Francesc Macià, 83 TEL. 93 589 53 49

FERRAN BURGAL Passeig de Rubí,56 Valldoreix TEL. 606 900 497

DENTAL VALLÈS Av. Cerdanyola, 13 Local T. 93 583 15 05

LLAR DE IOGA c/ Estapé, 43 TEL. 676 662 776

NUDENTIS Av. Lluís Companys i Jover, 15 local 1 TEL. 93 737 01 01

SILVIA CAMACHO GONZALEZ Camí de la Creu, 24 TEL. 607 955 859

FISIOTERÀPIA I REHABILITACIÓ

SQGESTALT TERÀPIA I COACHING c/ Sant Antoni, 50 Tel. 93 189 17 22

CENTRE NÚRIA CABALLÉ FISIOTERÀPIA I OSTEOPATIA c/ de Pere Serra, 30 Baixos 2 TEL. 93 583 66 06 www.nuriacaballe.com

CENTRE SANITARI CAN MORA c/ Sant Jordi, 37 T.93 589 43 44/609 343 344

MANS DE SANT Pg. Francesc Macià, 62 TEL. 93 589 83 16

GINECOLOGIA

POLICLINIC TORREBLANCA Av. Torreblanca, 2-8, 1ª planta T.93 589 18 88/902 026 821

CENTRE SANITARI CAN MORA c/ Sant Jordi, 37 TEL. 93 589 43 44

QUIRODERMA CLÍNICA ESTÈTICA Passeig Francesc Macià, 91 T. 93 589 16 66/665 948 006

ECOX 4D c/ Castellví, 27 TEL. 93 122 19 60

CLÍNIQUES DENTALS CENTRAL DENTAL FRANCESÇ MACIÀ Passeig Francesc Macià, 76. L1 T. 93 589 87 60 CLÍNICA DENTAL DENTALÒGIC c/ Francesc Moragas, 23 TEL. 93 674 01 46 CLÍNICA DENTAL ROSETTI Rambla Ribatallada, 20, 1er2 TEL. 93 589 76 76

DOGINE c/ Francesc Moragas, 25 TEL. 93 589 13 07

LOGOPÈDIA REEDUCA Rambla del Celler, 121 TEL. 93 589 63 84

MEDICINA ESTÈTICA CENTRE ESTÈTIC CAN MORA c/ Sant Jordi, 30-32 T. 93 589 79 18/93 589 43 44

IM CLINIC - INSTITUTO DE CIRUGÍA PLÁSTICA Dr. Iván Mañero Carrer de Victor Hugo, 24. TEL. 902 40 15 40

NADONS I EMBARÀS

VILA VALLDOREIX Av. Joan Borràs, 64 TEL. 93 589 62 58

LA RITA Carrer Major, 3 TEL. 636 40 20 76

SUPORT PSICOEDUCATIU

BAR LOS CAZADORES Pg. de la Torre Blanca, 82 TEL. 622 72 92 31

FENT COSTAT info@fentcostat.cat TEL. 618 556 352

NEMESIS Carrer Major, 22 TEL. 937 60 82 28

RESTAURACIÓ

KUPU-KUPU EMBARASSADES, MARES I NADO info@kupu-kupu.cat www.kupu-kupu.cat

RESTAURACIÓ

MAMMALIA c/ Castellví,13.Local 1 i 3 TEL. 607 537 220

BOCA A BOCA c/ Plana hospital,35 TEL. 930 132 432

OFTALMOLOGIA

COQUES I PANEDONS MONTSE Francesc Macià, 20 TEL. 93 735 50 88

ECOLÒGIC MAMI Plaça Augusta,4 TEL. 680 208 600

CENTRE MÈDIC SÀBAT c/ Santiago Rusiñol, 2 TEL. 93 674 15 26

CLÍNICA OFTALMOLÓGICA TRES TORRES Av. Rius i Taulet, 33 TEL. 93 594 01 38

GRUPO AMAVIR c/ Victor Hugo, 10 TEL. 93 521 02 64 LLAR D’AVIS MIRA-SOL c/ Pompeu Fabra, 193 TEL. 93 675 33 65 SANT SALVADOR c/ Sant Salvador, 47 TEL. 93 674 42 23

LA PIAZZETTA c/ Major, 21 TEL. 93 250 92 00

ORG. EVENTS

EUGENIA FEU Experiencies Personalitzades TEL. 610 55 41 79

LA PIEMONTESA Av. Augusta 15 - 25 TEL. 93 858 57 88

COM A CASA Pl. Ausiàs March, 1 local 8 TEL. 93 681 46 70 CAP A CASA C/ de l’Abat Armengol, 18-24 TEL. 937 60 74 01 LA RAMPA c/Moreneta de Montserrat, 44 TEL. 647 92 39 84

TRAN SPORT S SERVEI

Guardamobles

PIDEyCOME www.pideycome.com TEL. 93 198 02 77

ROEL PIZZA Rambla Jaume Sàbat, 4 TEL. 93 590 01 00

MEZZANOTTE PIZZERIA Pg. Torreblanca, 2 TEL. 93 675 32 63

RESIDENCIES

SERVEI A DOMICILI

TELEPIZZA Rambla del Celler, 15 TEL. 93 589 90 90

LA VITA IN FIORI Plaça d’Octavià, 8 TEL. 93 611 63 28

ÓPTICA SALDON c/ Francesc Morgas, 4 TEL. 93 675 07 54

TROBADA GREGA Plaça Augusta TEL. 935 41 86 87 AUTHOR BORIS Carrer de Barcelona, 9 TEL. 936 76 02 11

DELEIT SUHI c/ Valldoreix, 10 TEL. 93 463 65 38

GENERAL ÓPTICA c/ Santiago Rusiñol, 39 TEL. 93 583 65 13

MEXCALLI Avda. de Cerdanyola, 52 TEL. 937 82 13 75

INNOVAR EVENTS Experiencies Personalitzades TEL 640 327 244

LOCAL PER CELEBRACIONS BRULAND Can Llobet, 8 - Bellaterra TEL. 93 592 17 48

Més info RESTAURACIÓ pàgina 42 a la 45

Els Serveis van bé

S ANCE MUD URGENT

R T Rafael Tejada

Magatzem i oficina: Abad Marcet, 41 St Cugat

Tel. 93 675 48 25 - 608 74 24 59 tejada510@gmail.com

Des de 1880

C/ Castillejos, 33 Sant Cugat del Vallès TEL. 93 675 62 95

ambar_joiers@hotmail.com

RESTAURACIÓ

ARNAU VEGUÉ c/ Cristòfor Colom, 24 TEL. 93 667 52 82/649 809 366

CENTRES MÈDICS

QUIRODERMA CLÍNICA ESTÈTICA Pg. Francesc Macià, 91 T. 93 589 16 66 /665 948 006

61

SALUT

GUIA COMERCIAL


SANTCUGAT MAGAZINE - MARÇ DE 2018

62 iANUNCIS PER PARAULES VOLS PUBLICAR UN ANUNCI PER PARAULES?

santcugatmagazine @gmail.com VENDA Vendo Honda CB600F Hornet negra 599 cc, muy pocos quilometros, como nueva. ITV pasada enero 2018, neumáticos nuevos, ni caídas ni averías, no tiene ni marcas de desgaste. quilometros hechos en ciudad y alrededores. Precio 4.200 € T. 618778364 particular Telescopio “Newton” con montura ecuatorial cg4. Incluye una colección de objetivos más un objetivo zoom 8-24 mm, dos barlows 3x y 2x, colimador láser y adaptador anillo T. Precio 175 € Solo recogida, no hago envíos. Joan Albert - 606181715

93 589 88 99

de 9 a 17 h de dilluns a divendres En venda CITROËN - C2 VTS matriculat el juny del 2005, amb un únic propietari. Neumàtics Michelin PS3 canviats el 2015 (2) i 2016 (2). Equipament de sèrie versió VTS + climatitzador + ràdio CD amb connexió USB instal·lada a posteriori. Color vermell. 149.500 km, gasolina, 125 cv, manual. PREU DE VENDA: 2.950 € Sergio (part.) 664092342 OFERTA Noi busca feina de neteja i cura de gent gran. Telèfon: 637 06 05 58 Classes de reforç de primària i també per alumnes amb dificultats d’aprenentatge. Tel. 661 159 202

​Quiosc​Rambla del Celler Sant Cugat del Vallès

Classes de matemàtiques. ESO i Batxillerat. Tel. 659 51 44 76 Jordi

Llibreria Xamfrà Passeig Torreblanca, 2

TRASPÀS Local de restauració en traspàs al centre de Sant Cugat (zona peatonal) amb terrassa i amb totes les llicències. 55.000 € negociables. Contacte: 635234418

Jardineria preu just. S’ofereix per fer poda i tota classe de manteniment de jardins. 25 anys d’experiència. C/ Run, 6 - Mira-sol. Ricard Coll - 619 67 64 27

Es traspassa supermercat al carrer Vallès, núm. 58 Local de 420 m2, ben situat i amb molta clientela. Preu de traspàs 50.000 € Contacte: 602195346

Alquiler de habitación doble con todos los gastos incluidos: gas, luz, wifi, agua. Precio: 300€ - 632771118 COMPRO

Es traspassa magnífic local davant del Monestir, àmplia terrassa. Instal·lacions noves i completes, sortida de fums, actualment cafeteria-xurreria. Traspàs 60.000 € Lloguer 1.500 € mensuals. Local 40 m2 Antonio - 640 52 70 17

Compro iPad Pro de 10,5 o 12,9 pulgadas en buen estado. Me desplazo por la zona del Vallès y cercanías. No importa el color. Pago máximo 450€. T. 619322876

L’ACUDIT SUDOKU Per Simiro Loncuentro Nivell NORMAL

8 5

5 2

9

6

6

7

2

8 3

2

4 2

9

8

Març18

3

4 7

4

5

8

6

4

5

2

9

8

6

3

7

Com s’hi juga: hem de situar números de l’1 al 9 en cada casella i cada fila, cada columna i cada caixa de 3x3 han de contenir aquests números, però sense repetir-ne cap.


iPASSATEMPS 63 ESCACS

Per Jordi Corretja

Març18

HORÒSCOP

a b c d e f g h

ÀRIES 21 MARÇ - 20 ABRIL

8 7

Possible retard en un projecte laboral o bé que hagis de ferte enrere perquè no està preparat. Elabora un pla detallat del què vols.

6

TAURE 21 ABRIL - 20 MAIG

4

Et ve de gust donar-te plaer tot cremant la targeta de crèdit, sigui comprant quelcom per a tu o regalant pels qui estimes.

3

BESSONS 21 MAIG - 21 JUNY

2

Per mirar cap endavant potser et tocarà mirar primer cap enrere, si no vols repetir errors.

5

1

J L S

uguen negres i guanyen. a solució al Diagrama és 1-...-De1+;2-Txe1-Td2+; 3-Dxd2-Txd2++

i estàs més interessat en els escacs, pots contactar amb el Club d’Escacs Sant Cugat a la següent adreça d’internet: www.escacs.santcugatentitats.net

CONCURS “EL RACÓ AMAGAT”

Per Dhanna Astròloga

CRANC 22 JUNY - 21 JULIOL

Secrets que es porten en silenci i que poden estar vinculades a l’espai professional. Vés amb compte! LLEÓ 22 JULIOL - 23 AGOST

Tensions per assumptes laborals. Algunes coses s’han complicat i no et deixen gaudir.

2 entrades de cine

Amb la col.laboració de:

VERGE 24 AGOST - 23 SETEMBRE

L’obsessió per qüestions materials pot fer que actuïs de manera equivocada amb alguna persona de bona voluntat.

PREMIATS DEL MES Racó amagat del mes de març #32 On es troba aquest racó amagat de Sant Cugat? Envia la resposta i les teves dades personals a: santcugatmagazine@gmail.com

Resposta del mes de febrer #31: Carrer Sant Medir, número 21. Guanyadors: Emma Figueras, Virginia Carrasco i Mariel Campos.

BALANÇA 24 SETEMBRE - 23 OCTUBRE

Vols posar la llar al dia, comprar alguna cosa bonica que faci el teu espai acollidor i fins i tot tenir convidats. ESCORPÍ 24 OCTUBRE - 22 NOVEMBRE

Pots sentir que acabes un cicle en la relació de parella que ja no dóna per més i intentaràs acabar el millor possible. SAGITARI 23 NOVEMBRE - 20 DESEMBRE

La teva intuïció et pot mostrar el camí cap a l’aclariment d’un misteri que t’inquieta. CAPRICORN 22 DESEMBRE -20 GENER

Combatiu i amb ganes de guerra, no en deixaràs passar una i pots trobar-te traçant un pla per venjar-te d’algú. AQUARI 21 GENER - 19 FEBRER

Canvi d’opinió en la percepció d’alguna experiència important que portaves en silenci. PEIXOS 20 FEBRER - 20 MARÇ

Una dona, pot ser la mare o una persona que té un paper maternal cap a tu, pot voler-te donar consells pràctics.

*Màxim 3 guanyadors per concurs Els tres primers correus que encertin el racó amagat del mes, s’emportaran automàticament dues entrades dobles de cinema.

Vols rebre SANT CUGAT Magazine a la teva bústia cada mes?

Fes-te subscriptor! Només hauràs de fer-te càrrec de les despeses d’enviament*

Vols aconseguir gratuïtament algun número endarrerit? Apropa’t a les nostres oficines o demana’ns-el i te l’enviarem* Ens trobareu a les instal·lacions de TV Sant Cugat Av. de Cerdanyola, 98 Edifici Collserola Planta 5 08172 Sant Cugat del Vallès** Per a més informació podeu adreçar-vos a

subscriptors@santcugatmagazine.cat * Contacta amb el correu subscriptors@santcugatmagazine.cat i fes-nos arribar el teu nom i cognoms, adreça postal i telèfon de contacte i et comunicarem l’import de l’enviament i les formes d’abonar-ho. ** Truqueu al 93 589 88 99 abans de passar i us confirmarem si el número que busqueu està disponible.


Sant Cugat Magazine #32 Març 2018  

Hola primavera! Especial casaments Entrevista Sor Lucia

Sant Cugat Magazine #32 Març 2018  

Hola primavera! Especial casaments Entrevista Sor Lucia

Advertisement