__MAIN_TEXT__

Page 52

santcugat MAGAZINE | MAIG DEL 2019

52 iEDUCACIÓ

Amb qui estaves el dia que vas aprendre? Acompanyar per aprendre Recordeu quan heu gaudit més aprenent? Amb qui estàveu i què fèieu en aquests moments tan especials? Avui ens volem fixar sobretot en les persones i les circumstàncies que ho fan possible. Avui ens volem fixar en l’acompanyament educatiu, aquell que obre en nosaltres, les ganes d’aprendre. Per Teresa Terrades, professora de secundària, especialista en educació relacional i col·laboradora de l’entitat santcugantenca Edbuilding.org

A

prendre és una necessitat humana que ens procura la supervivència i ho fem millor acompanyats que sols donada la nostra condició d’éssers relacionals. Tots aprenem de tots però necessitem d’un vincle segur per fer front als reptes i l’esforç que suposa fer-ho. Aprenem dels mestres, de les famílies i dels nostres iguals amb els qui hi tenim una relació significativa, sòlida i segura que ens fa sentir que amb ells arribarem a bon port. Les persones que ens dediquem a la docència, comprovem que establir aquest vincle significatiu és previ a l’aprenentatge i que hem de donar l’espai i el temps necessari a crear-lo. Compartint experiències, desplegant junts les nostres fortaleses i capacitats, sentint que ens veuen capaços i despertant l’interès i l’afecte per tot allò que té a veure amb el coneixement, connectem. És una connexió emocional que esdevé vincle i fa possible un aprenentatge significatiu. Acompanyar a les persones quan aprenen és un procés que no s’acaba amb la construcció del vincle, és

Foto: inezdelprado.com

“Compartir experiències és una connexió emocional que esdevé vincle i fa possible un aprenentatge significatiu”

L’acompanyament educatiu és la tasca principal de tot docent que en fer-lo, obre les portes i les finestres del saber i transforma les persones en bones i sàvies i cultes.

un procés que s’ha de fer dia a dia recosint totes les vores i costures necessàries per seguir avançant. Necessita d’una mirada esperançada que creu en elles, que les accepta incondicionalment tal com són i les reconeix en els seus èxits.

Llegíem un poema de García Lorca una tarda plujosa de dimarts amb la senyoreta Loli i amb la seva veu, jo somniava... Arroyo claro, fuente serena... Aquest és el meu moment. I el teu, quin és? I amb qui estaves?

Profile for Sant Cugat Magazine

Sant Cugat Magazine #45 Maig 2019  

Especial eleccions municipals 2019 Especial extraescolars

Sant Cugat Magazine #45 Maig 2019  

Especial eleccions municipals 2019 Especial extraescolars

Advertisement