Page 1

Lavet af Isak

Modsætninger i Berlin Brandenburger Tor er en stor modsætning i sig selv. Den blev bygget som et symbol på fred, men den har været i forbindelse med krig flere gange. Kun tolv år efter at den blev bygget, stjal Napoleon statuen på toppen som krigsbytte. Senere har nazisterne under anden verdenskrig, marcheret igennem porten. Under den kolde krig gik muren lige forbi Brandenburger Tor, og det var lige vest for porten at Ronald Reagan holdte sin berømte tale.

En af de tydelige modsætninger i Berlin er det gamle øst mod det nye øst. Alexanderplatz er midten af Østberlin, og i modsætning til det gamle øst, essensen af vestlig kultur med butikskæder, fastfood og masser af turister. Endnu en modsætning er fjernsynstårnet som et gammelt levn fra det kommunistiske Østberlin, står det tårnende over den vestlige plads.


Lavet af Isak

En mindre synlig modsætning er det touristede og finpudsede Berlin, et godt eksempel på det er museumsinsel med dets fine malerier lavet af romantikkens bedste kunstnere og den ældgamle ægyptiske samling som er blevet kendt over hele kloden, begge steder bliver besøgt af tusinder af turister. Et mindre turistet sted er den unge bydel Punx. Punx er fyldt med ødelagte bygninger, mærkelige små cafeer og moderne streetart. Det er her de lokale kommer og det er næsten helt turistfrit.

Modsætninger i berlin  
Modsætninger i berlin  
Advertisement