Page 1

REVISTA DE Nº 1

L’ESCOLA FEBRER

EXCURSIONS pàg. 5 PROJECTES Pàg. 2 CULTURA Pàg. 7 DEPORTS Pàg. 12 INFRAESTRUCTURES Pàg. 2

Celebram Sant Antoni a l’escola

L’escola tendrà una revista cada mes

SOCIETAT Pàg. 11 PASSATEMPS Pàg. 15 OPINIÓ Pàg. 16 CEIP. COLÒNIA DE SANT JORDI

ELS NINS DE 4t, 5è I 6è VAN D’EXCURSIÓ A TIRME


Nº asunto: 2017 [Fecha] FEBRER `

Dolor Sit Amet PROJECTES

ELS PROJECTES DELS NINS I NINES DE 5 ANYS Els nins i nines de cinc anys ens expliquen els projectes que varen fer: un plànol, els mitjans de transport i “moco de gorila” Dia 17 de febrer, el passat divendres, varem visitar als nins i nines de cinc anys per saber quins projectes han realitzat durant el primer i aquest segon trimestre. Per ara duen 3 treballs. El primer que han fet és un plànol de la Colònia de Sant Jordi, el nostre poble. Han sortit de l'escola a visitar el carrer i la casa de cada nin i quan varen tornar a l'escola el nins varen fer el plànol, varen assenyalar on viuen ells i varen acabar el seu projecte. El segon projecte que han realitzat son els mitjans de transport. Han estudiat els de terra, els d'aigua i fins i tot els d'aire. Han apres molt de tipus de transports diferents i altres que ja coneixen com el cotxe i la bicicleta. I el darrer treball que han realitza es va fer el passat divendres, dia 17. Varen fer moc de goril·la, també anomenat “Slim”! Amb un potet varen mesclar i varen crear una mescla enganxosa, de un color verd i molt creativa. Aquest són els projectes que han fet els nins i nines de cinc anys, durant aquests dos trimestres. XISCA ACEITUNO (6è)

Aquest és el mapa que varen fer els nins de 5 anys de les seves cases i el moc de goril·la que varen fer. 2


Nº asunto: 2017 [Fecha] FEBRER

Dolor Sit Amet PROJECTES

TREBALLS DE 4 ANYS Els nins de 4 anys fan treballs sobre els caragols, l'abecedari, el cos humà i el seu comportament. A l'escola, a l'aula de 4 anys Han estudiat moltes coses. Es primer treball que varen fer varen ser els cargols. Varen cercar si eren vertebrats o invertebrats, com es podia saber si eren mascles o femelles, quin tipus de caragols hi havien, on vivien i algunes qualitats. A més varen tenir caragols de veres a sa classe i els donaven menjar i els cuidaven. Els caragols varen tenir fills i així varen poder estudiar com eren les cries i com naixien. També varen treballar el cos humà, les part del cos, per que serveixen i com canvia. A més varen treballar l’abecedari, com es diu i varen aprendre a escriure-lo. També varen escriure el seu nom i varen aprendre les vocals de memòria, entre d’altres coses. I el darrer treball que varen fer va ser sobre el seu comportament. Varen aprendre que han de ser educat i bons amb les altres persones i també que cada vegada que van creixent, el seu comportament canvia. ALEXIA OLIVA (6è)

3


Nº asunto: 2017 [Fecha] FEBRER

Dolor Sit Amet PROJECTES

TREBALLS DE 2N DE PRIMÀRIA Els nins i nines ens varen mostrar els treballs i ens varen explicar de que es tractaven .

Els alumnes de segon de primari de s'escola C.E.I.P Colònia de Sant Jordi ens han explicat els treballs que han fet durant el primer i segon trimestre del curs. El primer treball que varen realitzar va ser un projecte sobre com poden respirar els peixos a davall l’aigua. A partir d’aquí també varen investigar com respiren els humans. A més, també varen treballar els mapes i la Colònia de Sant Jordi. Per això, varen sortir a visitar el poble i varen anar a les cases on viuen cada un dels nins. Per altra banda, han investigat perquè els crancs tenen pinces . Tot això han fet els nins y nines de segon de primària de s'escola C.E.I.P Colònia de sant Jordi .

Tot això han fet els nins y nines de segon de primària de s'escola CEIP Colònia de Sant Jordi .

LAURA LEÓN (6è) 4


Nº asunto: 2017 [Fecha] FEBRER

Dolor Sit Amet EXCURSIONS

ELS NINS DE 3r ANAREN D’EXCURSIÓ A ORIENT Els nins i nines de la Colònia de Sant Jordi varen anar a Orient dia 2 de desembre del 2016, i els varen acompanyar els mestres Joan i Fernando. No els varen acompanyar més cursos. Allà varen pujar una muntanya, i quan varen baixar-la, es varen aturar en una foguera molt gran. També varen entrar a una casa abandonada i vella. Ens han contat que s’ho varen passar molt bé.

ZAIRA M ATOS (6è)

EXCURSIONS DELS NINS DE 5 ANYS Els nins i nines del C.E.I.P Colònia De Sant Jordi, varen gaudir d’anar de excursió al municipi de Ses Salines al teatre a veure l’obra “EN PERE POC A POC”. Hi anaren el més de novembre conjuntament amb tots els grups d’infantil i de primer i segon de primària. Els va agradar molt la sortida i varen disfrutar.

NAYARA PÉREZ (6è)

5


Dolor Sit Amet EXCURSIONS

Nº asunto: 2017 [Fecha] FEBRER

EXCURSIÓ A TIRME Tres cursos del C.E.I.P Colònia de Sant d’excursió a la planta de reciclatge Tirme.

Jordi,

varen

anar

Els nins de quart, cinquè i sisè de primària han anat d´excursió a Tirme, una planta reciclatge. Quan varen arribar varen veure molt de fems. Després d´una estona va venir una al·lota que les va explicar la importància que té reciclar. Varen veure un vídeo de com es podia ajudar a la naturalesa reciclant. Més tard els va acompanyar a una sala on varen poder berenar i parlar. Un poc després els varen dur a dalt del tot de l´edifici, on varen pujar a un tren que les va dur per tota la planta de reciclatge. Allà varen veure tot el que feien a la planta. També varen fer un taller amb material reciclat. Quan varen acabar es varen pujar a l´autobús. Tots els nins es varen anar amb el mateix propòsit, fer del món un lloc millor reciclant.

VICTORIA SALGADO (6è)

6


Dolor Sit Amet EXCURSIONS I CULTURA

Nº asunto: 2017 [Fecha] FEBRER

EXCURSIONS DE 1r i 2n DE PRIMÀRIA El desembre de l’any passat els nins de primer i segon de primària varen anar d’excursió a una granja de Sa Pobla. Allà varen visitar la granja, varen experimentar amb animals, els hi varen donar menjar i les varen tocar. També varen veure com era una possessió antiga, algunes plantes aromàtiques i insectes dissecats. Després també varen sembrar plantes.

CONCERT DE NADAL Dia 23 de desembre del 2016 vàrem fer el concert de Nadal, al Auditori de l'aquari de la Colònia de Sant Jordi. Els nins i nines de infantil varen cantar la cançó “fum,fum,fum”. Els nins i nines de 1r, 2n, 3r; varen cantar les cançons “Trineu” i “A belem me’n vull anar”. I els nins i nines de 4t, 5è, 6è; varen cantar les cançons “m'agrada el Nadal” i “En Navidad”. KAROLE BORER (6è)

7


Dolor Sit Amet CULTURA

Nº asunto: 2017 [Fecha] FEBRER

SANT ANTONI AL CEIP COLÒNIA DE El dia abans de Sant Antoni al CEIP Colònia de Sant Jordi, els alumnes

amb

els

familiars

i

mestres ho varen celebrar fent una torrada a l'escola. Els alumnes de 6è i 4t varen fer uns ninots i els varen cremar plens de petards. Quan es varen començar

a

cremar

varen

explotar els petards i va fer molt de renou. També varen posar música i algunes mestres varen ballar ball de bot. Varen venir tres dimonis a encalçar ela nins pel pati. Tots junts, tant pares, mestres com alumnes varen torrar al fogueró

i

menjarem

pa,

sobrassada, carn, botifarrons, etc.

LLUCIA BALLESTER (6è)

8


Dolor Sit Amet CULTURA

Nº asunto: 2017 [Fecha] FEBRER

REGALS A 3r

NADAL A L’ESCOLA

Els nins i nines de 3r varen rebre dels Reis i del Pare Noel moltes coses i estan molt feliços. Els hi varen un domino, unes dames i un rellotge entre altres coses. Ikram Farah

El nadal passat a classe vàrem fer moltes estrelles. També vàrem fer dibuixos per decorar la classe. El Pare Noel ens va fer regals per a cada classe. Vàrem menjar xocolata amb coca que estava molt bo. A més vàrem jugar amb els amics i també vàrem veure una pel·lícula. Després vàrem anar a fer el concert de Nadal al Centre d’Interpretació de Cabrera. Giovanni

DECORAM L’ESCOLA Els nins de l'escola decoren l'escola amb estels. Els nins de tota l'escola i els professors varen decorar les classes de 3 anys, 4 anys, 5 anys, primer, segon, tercer, quart, cinquè i sisè. Els passadissos estaven decorats amb estels per tot, que varen fer a ca seva i les classes amb decoracions. Per exemple, els nins de primer varen decorar la seva classe amb purpurina i els de sisè varen posar estels per les finestres, hi havia altres estels penjades dels nins de sisè de l'any passat . Tots els nins de l'escola es varen esforçar molt perquè les classes i els passadissos quedessin molt bé. Les estels estaven penjades per les escales i per els passadissos. També a cada curs de l'escola els varen dur regals i per cada un una bota petita que dedins hi havia llepolies i a part dos jocs per cada classe. Brenda Martin (6è)

9


Dolor Sit Amet INFRAESTRUCTURES

Nº asunto: 2017 [Fecha] FEBRER

L’ARENER D’INFANTIL Els nins i nines d'infantil al curs passat tenien un pati un poc mal fet però a principi de curs els i varen fer nou i el varen ensementar i els i varen posar un arener. Després de tenir l'arener domes els hi faltava algunes coses amb que jugar i els mestres als hi varen dur pales, rampins, poals i moltes coses mes . Els nins i nines d'infantil ens han dit que és molt divertit jugar a l'arener i que quant hi juguen els hi passa el tens volant. Allà juguen a fer castells d’arena, a fer forats, i altres coses. Per altra banda, aquests darrer mesos, se n’ha anat molta arena cap a Sa Vall i al pati dels grans per culpa del fort vent que ha fet.

GOTERES A L’AULA DE 6è Per culpa d'una tempesta que ha passat per l'escola, a la classe de sisè hi ha una gotera. Va ocórrer després de que hi hagués un temporal. Els alumnes que es seien al devora de la gotera es varen banyar. Li varen dir a la professora i varen haver d'estar tot el dia amb un poal, que era el fems, per la gotera. La gotera passa per devora d’un llum, però, per sort, no toca el flexo per poder enrampar a un alumne. Ara, quan plou, els cau alguna gota de tant en tant, però no tant com el que gotejava el dia del temporal. GLÒRIA RADO (6è)

LLUCIA BALLESTER (6è)

L’ESCOLA TÉ UN GALLINER Els nins d’infantil ara donen menjar a les gallines de l'escola i repleguen els ous. Els mestres d'infantil s’encarreguen de donar menjar a les gallines amb els seus alumnes. Creuen que així aprenen més coses i que així anar a l'escola és més divertit. Als nins d'infantil els i agrada molt anar a donar menjar a les gallines i replegar els ous . És una nova manera d'ensenyar als nins i nines més petits. GLÒRIA RADO (6è) 10


Dolor Sit Amet SOCIETAT

Nº asunto: 2017 [Fecha] FEBRER

ELS BEBES CANVIEN ELS PLANS L’embaràs de n'Eva va fer que tinguérem una nova tutora. A principi de curs teníem com a tutora a n'Eva. Poc després d’haver començat el curs ens va dir que estava embarassada . Al cap d’uns mesos ja no podia aguantar més perquè com que feia música, era massa treball per ella. Després ens va dir que vendria una nova mestra. Uns dies després ens va presentar a na Isabel, la nova tutora. Des d'aquell dia tenim na Isabel com a la nostra tutora. Ens ensenya

català,

castellà,

música,

plàstica,

educació emocional i alternativa. És molt bona MAYA GUERIN (6è)

QUATRE NINS NOUS I DOS S’EN VAN Arriben quatre nins nous a l’escola i els dos germans se’n van per motius familiars. Al col·legi C.E.I.P. Colònia de Sant Jordi A principi de curs, varen venir quatre nins nous, i de ser desset alumnes, vam passar a ser vint-i-un. Els quatre nins nous nomien: Hicham, Marouan i Salma i Bilal, els dos germans. Tot va anar bé durant el primer trimestre, però a mitjans del segon, Salma i Bilal, ja varen deixar de venir a l'escola. La raó del perquè els dos germans varen deixar de venir, era per motius familiars. Després d’anar-se'n de l’escola, no hem tornat a sabre res d'ells. ZAIRA MATOS (6è) 11


Dolor Sit Amet DEPORTS

Nº asunto:2017 [Fecha] FEBRER

N’AUDIE NORRIS VE A L’ESCOLA DE SA COLÒNIA DE SANT JORDI N'Audie Norris, el famós jugador de basquet, l'altre dia va venir a l'escola de sa Colònia de Sant Jordi. Tots els nens i nenes de l'escola el varen esperar tots agraïts. Varen fer-li bastantes preguntes i abans d'anar-se'n, cada curs es va fer una fotografia amb ell. També varen tenir la sort d'endur-se’n una firma seva. KAROLE BORER (6è)

YOGA A L’ESCOLA El dijous 09 de febrer de 2017 a les 12:00 del mig dia vàrem gaudir d´una hora de “yoga” al gimnàs de l`escola. Ens vàrem divertir molt i també vàrem aprendre de veritat el que és l`art del “yoga”. També vàrem aprendre coses i postures diferents, divertides i molt estranyes que vàrem fer amb el nostre amic o amiga. KAROLE BORER (6è)

12


Dolor Sit Amet DEPORTS

Nº asunto: 2017 [Fecha] FEBRER

DEDICATORIA I FIRMA D’EN RAFEL NADAL EN RAFA NADAL ENS REGALA UNA DEDICATORIA,UNAFIRMA

I

DUES

FOTOGRAFIES SEVES. L'Octubre del 2.016, algunes mestres varen anar a Manacor per fer-se unes fotos

per

el

calendari

solidarli

d'ABDEM, amb en Rafa Nadal. En Rafa Nadal i la seva dona, na Xisca, varen ser molt amables i els varen ensenyar les instal·lacions de l’acadèmia d'en Rafa Nadal, situada a Manacor. Varen veure les seves pistes, el museu on hi ha tots els trofeus d'en Rafa Nadal ... Al final de la visita, na Maria Burguera, la mestra d'Educació física, li va demanar que ens firmés un autògraf per l'escola. En Rafa Nadal ho va fer encantat i ens va posar una dedicatòria que posa “PER ES C.E.I.P COLÒNIA DE SANT JORDI AMB AFECTE” i després la seva firma. Na Maria li va posar

dues

fotografies

allà

on

comencen les escoles, devora el fems, amb un marc de fotos.

XISCA ACEITUNO (6è) 13


Dolor Sit Amet DEPORTS

Nº asunto: 2017 [Fecha] FEBRER

JUGAM A RUGBY A L’ESCOLA Els nins de primària a l'hora d'educació física varen aprendre a jugar a rugby. Un dia a la classe d'educació física varen venir dos homes. Aquells homes eren entrenadors de rugby. Primer vàrem entrenar i ens ensenyaven com havíem de tirar la pilota i fer passos llargs. Després d'encalentir vàrem fer jocs de punteria, com per exemple tirar la pilota en mig del cercle a una distància llarga. Jocs com el del mocador i n'havia d'anar corrent segons el número que tenies i a vegades posava dos números i els dos companys feien algunes tècniques com un ràpid la ajudava, la llençava al seu company i guanyaven. Quan va acabar la classe ens varen dir que ens podíem apuntar dimarts i dijous a les (4h) i dissabte pel matí. Sobre tot ens varen dir que no només han de ser nins també les nines podien jugar.

ALEXIA OLIVA (6è)

TORNEIG DE FUTBOL A L’ESCOLA Dia 22 de febrer es varen saber els equips. Dia 8 de Febrer es realitzarà el primer partit, serà un equip contra un altre i entre tots els equips el que tots els equips que tingui mes punts jugarà contra els mestres com cada any. Els nins de 6è que van a religió son els capitans podran triar nins i nines de 4t,5è i 6è que vulguin jugar. En Mateu, el mestre de religió, és el que realitza el torneig així que li volem donar les gràcies tots els nins de 6è. Els equips seran de 10 contra 10,20 dins el camp. També hi haurà un àrbitre, pot ser nin o un mestre. IVAN COVAS (6è) 14


Nยบ asunto: 2017 [Fecha] FEBRER

Dolor Sit Amet PASSATEMPS

15


Sit Amet PASSATEMPSDolor I OPINIÓ

Nº asunto: 2017 [Fecha] FEBRER

DEURES DE 6è Crec que els deures que ens donen són els justos. A vegades alguns mestres es passen un poquet, però això passa cada molt de temps. Els nostres mestres ens preparen per anar a l'institut i res és massa comparat amb la feina que tindrem a l'institut. A lo millor a vegades ens enfadem però els mestres fan el correcte. L'any que ve estarem molt agraïts amb els mestres per ajudar-nos i preparar-nos correctament. Cada vegada es complica més i s'hi volem mantenir les notes o inclús pujar em d'estudiar el doble i estar més atent a classe. Si volem anar a les Europeas a guanyar la prova Cangur ens hem d'esforçar molt. Crec que a la meva classe hi ha nins i nines amb moltes faltes d'ortografia i m'agradaria intentar fer alguna cosa per millorar la nostra escriptura. VICTORIA SALGADO (6è)

16


Dolor Sit Amet OPINIÓ

Nº asunto: [Fecha] FEBRER 2017

CARTES AL DIRECTOR LES GOTERES A CLASSE El meu nom és Victoria Salgado Gómez. Tenc onze anys i vaig a l’escola CEIP Colònia de Sant Jordi. A dia 22 de febrer del 2017. Estimada directora, m’agradaria comentar-li el tema de les goteres, ja que hi ha a totes les classes i és un problema d’instal·lacions. Crec que si es t’apassin les goteres seria un gran pas per l’escola ja que sempre que plou es formen grans tolls d’aigua que alteren les classes dels alumnes. Podríem cridar al tècnic perquè arreglés les goteres. Crec que seria millor que el tècnic vingués el cap de setmana, que és quan els nins no tenen escola. M’inquieta pensar que si no es tapessin les goteres i hi hagués un gran temporal com el de fa dos anys es podria arribar a omplir d’aigua o en casos extrems, a inundar l’escola. Com no m’agradaria que pesés això, crec que seria urgent arreglar les goteres de l’escola. Gràcies per haver perdut el vostre temps en escoltar aquestes paraules, que per jo són importants. Atentament Vicky. ELS JOCS DEL PATI Estimada directora, soc na Llucia Ballester Bauza, domiciliada a la Colònia de Sant Jordi. Et voldria fer una proposta, la proposta és la següent. Ja que hi ha diversos nins a nostre col·legi i en diversos gustos i com que els dilluns, dimarts, dimecres i dijous els amants de futbol desenvolupen l’activitat, els altres nins que no els hi agrada el futbol, s’han d’aguantar. Per tant, la proposta seria que ja que el divendres el futbol està prohibit, treure material com ara pilotes per jugar a “mato”, cordes per botar a la corda, paletes per jugar a tenis i altres materials per fer altres jocs. Una altra proposta seria fer un esquema i posar diversos jocs per realitzar els divendres d’aquell mes. La meva opinió és que si es fa tot correctament sense haver mal entesos podria funcionar. Moltes gràcies per la teva atenció. Llucia Ballester, Colònia de Sant Jordi, 17 22/02/2017

Revista de l'ESCOLA  
Revista de l'ESCOLA  
Advertisement