Page 1

your travel companion 2013

SE


Semestern – den tid på året då hela familjen har möjlighet att umgås och vara nära naturen. Men också en möjlighet att samla krafter för resten av året. En stor del av tiden tillbringas i förtältet, som får vara både matplats och det ställe där man umgås – kanske med sina vänner – men också en plats för förvaring. Detta ställer stora krav på både kvalitet och funktion – två saker som Ventura kan erbjuda till ett attraktivt pris.

OCEAN Perfekt reseförtält Nya Ocean är ett heltält med låg vikt, vilket gör det till den perfekta reskamraten. Taket är i ett stycke, och väggarna är gjorda av belagd polyester – ett lättvättat material med låg vikt. Front- och gavelstycken är helt borttagbara, vilket underlättar uppsättningen, och den djupt neddragna baldakinen ger skydd vid frontdörrarna. Ocean kan endast levereras med stålstativ. Djup: 250 cm Färger: Charcoal/Pearl Material: Belagd polyester (lätt att rengöra) Detaljer: Front- och gavelstycken nedfällbara och avtagbara. Myggnätsfönster med utvändig, blixtlåsförsedd folieklaff i båda gavlarna Stativ: Prenox stålstativ Standard: Skruvlösa FixOn I-beslag, gardiner ”Green Dots” A-mått: 900 – 1 075 cm

*

*

G 16-18

2

*

*

*

*

*

G 19-22

*

*

*

250


PACIFIC 300

Plats för hela familjen I Pacific 300 finns det plats för hela familjen och trots att djupet är generösa 3 meter, går uppsättningen snabbt och enkelt – mycket tack vare stativkonstruktionen med ett fåtal stänger. Den som väljer det lätta glasfiberstativet, får i Pacific 300 ett utmärkt resetält. Pacific 300 är tillverkat av belagd polyester – ett lättskött och långlivat material med god färgäkthet. Ett myggnätsfönster med folieklaff i den ena gaveln ger möjlighet till god ventilation. Djup: 300 cm Färger: Steel blue/Vanilla Material: Enkelsidigt belagd TenCate-polyester (lätt att rengöra) Detaljer: Front- och gavelstycken nedfällbara och avtagbara. Myggnätsfönster med utvändig, blixtlåsförsedd folieklaff i ena gaveln Stativ: IXL lättviktsstativ av glasfiber eller Prenox stålstativ Standard: Skruvfria FixOn II-beslag, gardiner ”Blues”, vagnskappa, hjulhuskappa, tält-, stativ- och pinnpåse Extrautrustning: Annex 300 som kan fästas med blixtlås i valfri gavel, verandastång

G 13-18

G 19-22

G23 300

A-mått: 800 – 1 200 cm

3


ATLANTIC

Lätt förtält med behagligt inomhusklimat Atlantic är ett stabilt förtält, tillverkat av genomfärgat acrylmaterial som kan ”andas”, och det lämpar sig väl som reseförtält. Med ett djup på 2,5 meter, finns här gott om plats för hela familjen. Atlantic har en klassisk färgsättning i blå nyanser, front och gavlar är nedfällbara och avtagbara, det är försett med myggnätsfönster och det har goda ventilationsmöjligheter. Atlantic är lätt att sätta upp, och det levereras med FixOn-beslag. Atlantic kan också kompletteras med olika typer av tillbehör.

Djup: 250 cm Färg: Navy/Light blue Material: Genomfärgad acryl (material som kan ”andas”) Detaljer: Front- och gavelstycken nedfällbara och avtagbara. Myggnätsfönster med utvändig, blixtlåsförsedd folieklaff i ena gaveln Stativ: IXL lättviktsstativ av glasfiber eller Prenox stålstativ Standard: Skruvfria FixOn II-beslag, gardiner ”Blues”, vagnskappa, hjulhuskappa, tält-, stativ- och pinnpåse Extrautrustning: Annex 250 som kan fästas med blixtlås i valfri gavel, verandastång A-mått: 675 – 1 100 cm

250 G10-12

4

G 13-18

G 19-21


NYHET! UNIVERSAL 320 För året-runt-bruk Deltältet Universal 320 är avsett att kunna användas året runt. Tältet har en kraftig och stabil konstruktion med förstärkningar på utsatta ställen, och den utvändiga markkappan ger ett gott skydd mot drag och kyla. Universal 320 kan kompletteras med termotak och vintersäkring, och det är designat för att stå emot snö och andra vinterpåfrestningar. Markmått: 340 x 230 cm

Ett smart val för dem som vill kunna utnyttja för- och eftersäsongen maximalt.

Färg: Grey/Grey Tältduk: Kraftig, genomfärgad acryl Tak: Polyester/PVC Detaljer: Speciell takkonstruktion som gör att snön lättare glider av, flexibel förankring, extra bred utvändig markkappa och avtagbar front Stativ: Prenox stål Standard: Skruvfria FixOn Mulit-beslag, gardiner Luxor White, vagnskappa, hjulhuskappa, tält-, stativ- och pinnpåse

340 340

* * *

*

* *

Extrautrustning: Vintersäkring, termotak

340

* * *

* *

* *

*

230

230 230

Passar vagnshöjder mellan 235 och 250 cm

NYHET! SÄLEN Uppfyller kraven för snöröjning

Markmått: 380 x 140 cm eller 280 x140 cm

Med sitt djup på 140 cm uppfyller de båda helårstälten Sälen 380 och Sälen 280 de krav som vissa campingplatser ställer, för att underlätta snöröjningen. Speciell taklutning som gör att snön lättare glider av. Fronten kan rullas upp, så att tältet kan användas som soltak om sommaren. Nu med förbättrad design och ny färgsättning samt med gardiner ”Bowline Grey”.

Färg: Grey/Grey Tält- och takduk: PVC/Polyester Detaljer: Speciell takkonstruktion som gör att snön lät­ tare­glider av. Upprullbar front Stativ: Prenox stål

280

380

Standard: Vintersäkring, skruvfria FixOn Multi-­beslag, gardiner ”Bowline Grey”, vagnskappa, hjulhuskappa, tält-, stativ- och pinnpåse Passar vagnshöjder mellan 235 och 250 cm

140 280

380

5


FREESTANDERFlexibelt uterum för den mobila camparen

Freestander High

Markmått: Ca 308 x 254 cm Storlekar: Låg modell för campingbussar/husbilar med en höjd på 170 – 250 cm eller hög modell för husbilar med en höjd på 240 – 270 cm Färg: Blue/Light Blue

Freestander är ett fristående specialtält, avsett för de campingbuss- och husbilsägare som vill ha ett lättuppsatt och ombonat uterum med på resan. Materialet i Freestander är lättskött, belagd polyester.

Material: Enkelsidigt belagd TenCate-polyester (lätt att rengöra) Detaljer: Smart anslutning till campingbussen/husbilen med två lodräta blixtlås och sluss, front- och gavelstycken nedfällbara och avtagbara, dörr i båda gavlarna, skyddad passage till husbilen via övertäckt sluss, myggnätsfönster med folieklaff i höger gavel Stativ: IXL lättviktsstativ av glasfiber Standard: Gardiner ”Blues”, vagnskappa, hjulhuskappa, tält-, stativ- och pinnpåse Extrautrustning: Annex 220, som med blixtlås kan fästas i valfri gavel, verandastång

~308 ~308 BUSB9

BUSMF

~ ~254 2546

Freestander Low


Detaljer

Det är detaljerna – det där lilla ”extra” – som gör en produkt unik. Alla förtält i Venturas standardserie har detta ”extra” – här är några av de viktigaste:

Fixus™ låsbeslag

IXL glasfiberstativ

Prenox stålstativ

Alla IXL glasfiberstativ levereras med Fixus låsbeslag. Med Fixus är det lätt att låsa stativet i önskat läge – det räcker med ett tryck på handtaget för att Fixus med ett diskret klickljud talar om att det är låst.

Lätt och korrosionsfritt stativ. Glasfiberstativen till standarförtälten har Fibermax-överliggare med en diameter på 30,5 mm.

Den kraftiga förzinkningen – ca 50% tjockare än normalt – ger extra lång livslängd.

Blixtlås

Gardiner/Gardinsystem

Skruvfria FixOn™- och FixOn™

Alla modeller är försedda med kraftiga blixtlås av välkänt fabrikat, och försedda med kraftiga löpare. Alla blixtlås är övertäckta, för att vara skyddade mot regn och sol.

Alla förtältmodeller levereras som standard med gardiner till samtliga fönster. Gardinstänger av aluminium gör att uppsättningen går lekande lätt.

Multi-beslag Ger optimal placering av överliggarna, vilket gör det lättare att spänna upp förtältet. Snabb och enkel placering, utan att man behöver göra hål i vagnsväggen. Permanent montage på vagnen.

Kvalitetsmaterial

Insnitt i takrundningarna

Reglerstroppar

Vi använder endast kvalitetsmaterial från ledande tillverkare. Erfarna sömmerskor, och en löpande kvalitetskontroll, garanterar högsta kvalitet.

Insnitten ger bästa passform mot husvagnen och gör, i kombination med FixOn-beslagen att förtältet kan spännas upp på bästa sätt.

Reglerstroppar i hörnen och piggdoppskor på benen ger en optimal uppspänning, samtidigt som de förhindrar att tältduken blåser upp innan tältet är ordentligt fastsatt.

7


Tillbehör Utbyggnader Samtliga Ventura utbyggnader är tillverkade av belagd polyester, och har myggnätsfönster med blixtlåsförsedd folieklaff. ANNEX 300 passar till Pacific 300. Markmått: 280 x 130 cm ANNEX 250 passar till Atlantic. Markmått: 230 x 130 cm ANNEX 220 passar till Freestander. Markmått: 200 x 130 cm Typ av förtält, samt årsmodell, måste anges vid beställningen.

Annex 300 Mellanvägg för annex Material: Bomull Typ av annex måste anges vid beställningen.

Mellanvägg för annex

Annex 250

Annex 220

Innertält

Vintersäkring

Termotak

Nätgavel

Markmått: 200 x 130 cm (plats till en liten, dubbel luftmadrass)

För vinterbruk rekommenderar vi vår vintersäkring, som gör att tältet tål större snömängder. Finns till Universal 320.

Minimerar kondensbildningen, och rekommenderas därför vid camping under för- och eftersäsong. Finns till Universal 320.

Mycket lämplig för användning i varmt klimat. Monteras på sidoöverliggaren, och ersätter hela gavelstycket. Nätgaveln finns till förtält med ett djup på 2,5 eller 3 meter.

Material: Bomull med fast golv av PVC Kan även monteras i förtältet.

Space Fristående förvaringstält. Markmått: 220 x 150 cm. Material: PVC/Polyester. Två öppningar, invändig markkappa och ventilation i båda sidor. Stativ: Prenox.

Vindskydd, 3-delat Material: Kraftig, grå polyester. Stativ: Stål. Mått: 460 x 130 cm. Levereras inkl. tältpinnar, stormlinor, stativpåse

8


Förtältmattor Lätta, luftgenomsläppliga mattor för utomhusbruk

PREMIUM  Coal 2,5-3,0-3,5 m

Vid behov kan förtältmattan klippas, utan att den fransas, så att du kan anpassa den exakt till ditt förtält. Mattan suger inte åt sig vatten, och är därför lätt att rengöra.

 Cliff 2,5-3,0-3,5 m

 Navy 2,5-3,0-3,5 m

Den unika vävtekniken gör förtältmattan nära nog outslitlig. Dessutom används ett material som är både lätt och enkelt att hantera – något du kommer att uppskatta när mattan ska läggas ut eller tas ihop. Naturligtvis används ljusäkta material, så att mattan behåller sina färger även efter många, solrika somrar.

Bohuslän plus  Dis 2,5-3,0 mTrut 2,5-3,0 m

 Mussla 2,5-3,0 mVik 2,5-3,0 m

BASIC 

GARDIN

240

ATLANTIC

240

OCEAN

260

B+C

B

B

100% PVC

B

240

20% polyester 80% PVC

100% acryl

100% polyester A

PACIFIC 300

23% polyester 77% PVC

Material (g/m2)

Tak (A)·Duk (B)·Sockel (C)

Grey 2,5 m

A

C

C 350

260

DESSIN ”BLUES” Atlantic, Pacific 300, Freestander

350

195

293

UNIVERSAL 320

260

SÄLEN 280 & 380

350

FREESTANDER

240

195

XX-LARGE

140

140

X-LARGE

140

140

LARGE

140

140

350

520

350

520

DESSIN ”luxor white” Universal 320

DESSIN ”GREEN DOTS” Ocean

Ventura Explorer-modellerna, Space och annex: Inga gardiner.

DESSIN ”bowline Grey” Sälen

VIKT/MÅTTAGNING PRISGRUPP Ventura storlek Täcker A-mått från - till

Vikt inkl. stativ (kg) Stål =S - Fiber=F

STATIVTYP

10

12

13

14

16

18

19

20

21

22

23

675 · 700 · 725

750 · 775

800 · 825

850 · 875

900 · 925

950 · 975

1000 · 1025

1050 · 1075

1100 · 1125

1150 · 1175

1200

666-735

736-785

786-835

836-885

886-935

936-985

986-1035

1036-1085

1086-1135

1136-1185

1186-1210

S

F

S

F

Pacific 300 Atlantic

32.2

25.6

33.6

27.0

S

F

S

F

44.4

36.7

47.6

38.8

35.0

28.4

37.5

31.0

Ocean

S 38.0 40,0

Universal 320

41.4

-

Sälen

43,6

42,0

Freestander Low (1)

34.7

28.6

Freestander High (2)

35.2

29.1

Space

20.9

-

F

48.9 40.1 31.5

S

F

S

F

S

F

S

F

S

F

S

F

54.5

44.2

59.7

47.6

62.1

50.0

69.3

55.6

70.2

56.5

71.1

57.4

44.2

36.2

49.3

38.3

51.3

40.3

53.5

42.4

-

-

-

-

46,5

51,5

52,5

DEN RÄTTA STORLEKEN För att kunna ange förtältets rätta storlek, måste du känna till vagnens fabrikat och modell, årsmodell och ”A-måttet” som du får fram så här: Ställ vagnen plant. A-måttet är längden från marken, genom hela förtältskenan och ner till marken igen (ca 30 cm ut från vagnen). Lättast mäter du med hjälp av ett snöre (se bilden). För universal- och vintertält är förtältskenans höjd över marken avgörande A-måttet har här ingen betydelse.

9


EXPLORER XX-LARGE

Husbilstält i lättviktsutförande Explorer XXLarge är främst framtaget för att användas på höga husbilar, och monteras i spåret i markisens front. Explorer XXLarge är ett både snyggt och slitstarkt förtält, tillverkat av genomfärgad polyester. Fönstren är uppbyggda av tre lager för maximal utsikt, maximal ventilation eller maximal avskärmning. Detta flexibla förtält är lätt att sätta upp och ta ned, och tack vare att såväl front som gavlar är borttagbara kan Explorer XXLarge även användas som soltak.

350 350 220 220

10

Markmått: 350 x 220 cm Färg: Black/Grey/Light Grey Tältduk: Ripstop lättviktspolyester Detaljer: Front och gavlar borttagbara, myggnätsfönster i båda gavlarna, invändiga klaffar vid alla fönster Stativ: Aluminium Vikt: 22 kg Passar bilar med en höjd mellan 260 och 275 cm


EXPLORER X-LARGE Smidig modell för den aktive camparen XLarge är modellen för den aktive camparen som lätt vill kunna ge sig ut på upptäcktsresor, och som därför prioriterar snabb uppsättning och låg vikt – och som även söker ett tält med stor flexibilitet. Fönstren är försedda med invändiga klaffar för att helt stänga ljuset ute – eller för att förhindra insyn – vilket ger ett behagligt inomhusklimat även under mycket varma dagar. Explorer XLarge kan även användas på husbilar och husvagnar, där det monteras i spåret i markisens front resp. i förtältskenan.

Markmått: 350 x 220 cm Färg: Black/Grey/Light Grey Tältduk: Ripstop lättviktspolyester Detaljer: Front och gavlar borttagbara, myggnätsfönster i båda gavlarna, invändiga klaffar vid alla fönster Stativ: Aluminium Vikt: 22 kg Vulstdiameter: 5,3/7,2 mm Passar fordon med en höjd mellan 235 och 250 cm

350 350 220 220

EXPLORER LARGE Snabbt och smidigt Den lätta tältduken och den enkla stativkonstruktionen håller vikten nere, och gör att uppsättningen går fort. Explorer Large har tre ingångsmöjligheter, och både dörrar och frontfönster är försedda med myggnät. Samtliga fönster är försedda med invändiga klaffar, så att det kan stängas igen helt när man lämnar det – eller om man vill ha lite privatliv. Markmått: 330 x 220 cm Färg: Black/Grey/Light Grey Tältduk: Ripstop lättviktspolyester Detaljer: Frontens mittparti samt gaveldörrarna avtagbara, myggnät i frontfönster och gaveldörrar, invändiga klaffar vid alla fönster

Explorer Large kan även användas på husbilar och husvagnar, där det monteras i spåret i markisens front resp. i förtältskenan.

Stativ: Aluminium Vikt: 24 kg Vulstdiameter: 5,3/7,2 mm Passar fordon med en höjd mellan 235 och 250 cm

330 330 220 220

11


KAMA Fritid AB 路 Box 114 路 560 27 Tenhult Tfn 036-353 700 路 Fax 036-353 720 info@kamafritid.se

www.ventura-camping.com

your travel companion 2013

Ventura Sverige 2013  
Ventura Sverige 2013  

Ventura Sverige 2013