Page 1

2015 DK


Foto-locations: Gudenåcamping, Brædstrup og Trelde Næs Camping


Indhold NYHEDER 2015 Se årets nyheder...

4-5

UDSØGTE MATERIALER Materialer // Gardiner // Pictogramoversigt

6-7

ARTIKLER Sæsoncampist – det bedste fra to verdner Camping er og bliver den bedste ferieform Helårscampisten – fastligger eller trækfugl FORTELTE MED MERE... Fortelte // Deltelte // Solsejl // Opbevaringstelt Udbygninger // Læsejl

12, 20, 28

8-35

CAMPINGMØBLER 36-40 Solsenge og -stole // Stole // Borde // Skabe INDRETNING 41-43 Belysning // Tekstiler // Organizere // Tasker

Isabella – tid til kærlighed – tid til glæde – tid til livet

TILBEHØR 44-45 Markiser // Vintersikring // Termotag Hjulafdækning // Værktøj

I en verden, der flytter sig hurtigere og hurtigere hver dag, har du brug for stille og rolige øjeblikke. Øjeblikke, hvor du kan finde ind til de ting, der er tættest på dit hjerte – kærlighed, glæde, sammenhold og hygge. Isabella forsøger hele tiden at gøre det nemt for dig at finde ind til disse øjeblikke og dermed finde tid til livet.

FLOORING 46-49 Campingtæpper // Underlag // Gulv

Isabella er hjertet af dit ferie- og fritidsliv. Om du er taget afsted i søgen på nye eventyr, eller om det er for at få hele familien samlet på dine foretrukne steder, vil Isabella være det centrale omdrejningspunkt for dit campingliv. Isabella skaber rammer til at nyde livet, udforske og udvide oplevelsen af camping. Ligemeget, hvor du camperer vil du altid føle dig hjemme i dit Isabella fortelt.

TIPS 50-52 Rengøring // Vedligeholdelse // Service // Opmåling INFO 52-55 Vægt // Stel // Detaljer


NYHEDER 2015 1

2

8

3

5

11

4

9

6

10

7

12

13


NYHEDER 2015 1. Penta Thirty – Jubilæumsmodel, 30 år med Penta (Læs mere på side 10) 2. Universal 420 Coal – Rummeligt deltelt til helårsbrug (Læs mere på side 26) 3. ClickLight – Lampe, der nemt klikkes på teltstangen (Læs mere på side 41) 4. Penta dørmarkise – Dørmarkise til Penta (Læs mere på side 44) 5. Universal hjulafdækning – Hjulafdækning som passer på alle campingvogne (Læs mere på side 44) 6. Coolerbag – Smart og praktisk køletaske (Læs mere på side 42) 7. Luxury Travel bag – Praktisk og rummelig rejse- eller weekendtaske (Læs mere på side 42) 8. IsaClean – Rengøringsmidler til rengøring af fortelt og andet campingudstyr (Læs mere på side 50). 9. Netfront – Perfekt i varmt klima (Læs mere på side 44) 10. Grydelapper/bordskånere – Blød og fleksibel silikone grydelap/bordskåner (Læs mere på side 41) 11. Køkkenrulleholder – Smart køkkenrulleholder i acryl (Læs mere på side 41) 12. Instruktørstol – Isabella klassiker i nyt design (Læs mere på side 38) 13. Beach Chair – Sammenklappelig strandstol (Læs mere på side 37)

FORSAMLET STEL Alle Isabellas fortelte har forsamlede stel ved hjælp af en stålfjeder i Zinox stel og samle­elastik i CarbonX stel. Dette gør det lettere at samle stellet, og du sparer tid ved opstilling af forteltet.

Isabella – dansk kvalitet til dig Isabella har siden 1957 høstet erfaring med fremstilling af telte, og altid været et skridt foran, når det gælder udvikling af nye koncepter. Alt hvad du har brug for, om det er stand- eller rejsecamping, til alle sæsoner, er der et Isabella til dig. De velkendte Isabella kvalitetsprodukter – afprøvet og testet i mere end 55 år, er rig på variation og med fokus på matchende tilbehør. Et komplet sortiment, hvor know-how, en kombination af innovativt dansk design og fokus på detaljen, fuldender dit campingliv. Isabella skaber optimale rammer for at nyde livet, udforske og udvide oplevelsen af camping, når det er allerbedst. Isabella har fortelte, der matcher ethvert behov. Til dem, der skal ud og udforske verden og prioriterer mobilitet. Til børnefamilien, der er blevet mere etableret, men som stadig er på farten. Og til de erfarne og veletablerede campister, der sætter komfort, rummelighed og eksklusivitet i højsæde. Isabella betyder overskud, glæde og gode oplevelser, generation efter generation. Genkend et originalt Isabella-fortelt på den gode danske kvalitet – og koøjet i døren.

Se flere detajler på www.isabella.net

5


Isabella søger tilbage til (gule)rødderne! Isacryl - Isabellas velkendte acrylvare, som er blevet anvendt i årtier til vores fortelte for dets ekstremt gode egenskaber. Egenskaber, der for campisten er altafgørende for at føle sig godt tilpas i og med sit fortelt. Med en gramvægt pr. m 2 på hele 295 har Isacryl en ekstrem stor slidstyrke. Trods tæthed i vævningen, er dette materiale dog netop det, der gør Isabellas fortelte i Isacryl “levende”.

Og hvad har det så med gulerødder at gøre?

Jo, Isacryl-materialet kan sammenlignes med denne grøntsag. Når du knækker en gulerod over, er farven den samme hele vejen igennem, og det samme er farvningen af fibrene i Isacryl: gennemfarvet - eller med den mere tekniske betegnelse: dysefarvet. Hver enkelt fiber farves på denne måde, før de laves til tråd og dernæst gennemgår hele vævningsprocessen. Herefter behandles materialet med en overflade-coatning, som beskytter mod mug, svamp o.lign. Det “levende” fortelt Isabellas fortelte i Isacryl kan både “tænke” selv og “trække vejret”…! Det er “selvtænkende” på den måde, at det hører under kategorien intelligente tekstiler. Kort beskrevet vil Isacryl re-generere sig selv, hvis man vasker overfladen - både når det

gælder styrke, imprægnering og farve. (Dog anbefales det alligevel at efter­ imprægnere med AquaTex). Men den bedste og vigtigste egenskab for Isacryl er, at det er et åndbart materiale. Ikke mindst for indeklimaet i forteltet. Varme- og kulde påvirkning udefra og fugten fra jorden, stiller store krav til teltet man medbringer på campingturen. Hvis det er for tæt, kan fugten fra jorden, og den varme man selv afgiver ikke trænge ud af forteltet, og det vil højst sandsynligt føre til kondensdannelser og et fugtigt indeklima. Isacryl trækker så at sige vejret med dig, og gør opholdet i forteltet behageligt - uanset tid og sted! Så selvom du både kan høre og se livet omkring dig på campingpladsen, så er det i forteltet, at livet leves, og her størstedelen af tiden tilbringes.


Isabella anvender kun de bedste mate­rialer, fremstillet af verdens førende leverandører.

Isacryl ­Deluxe har et højt vandsøljetryk, der udelukker vandgennemtrængning. Specielt velegnet til brug i ydersæsonerne.

Isacryl er et dysefarvet (dvs. gennemfarvet fiber), strukturvævet acryl-materiale i en kraftig kvalitet. Isacryl har den højest opnåe­lige lysægthed p.g.a. farvningsmetoden. Tætheden i vævningen samt gennemimprægnering udelukker vandgennemtrængning. Isacryl er dog samtidig et åndbart materiale, hvilket giver det bedst mulige indeklima i forteltet.

Tag (A)·Dug (B)·Sokkel (C) PRISMA PENTA THIRTY COMMODORE COMMODORE CONCEPT AMBASSADOR CAPRI COAL MAGNUM 250 COAL MAGNUM MINOR UNIVERSAL 360 COAL UNIVERSAL 420 COAL WINTER SUN SHINE SUN SHINE FRONT

B

B+C

B 290 295 295

240 240 260 295 240 240

260 295 295

A

B

C

A

Isacryl Deluxe er et ekstra stærkt acryl materiale (særligt åndbart materiale), 290 g/m2

Isacryl

Isacryl (særligt åndbart og vedlige­ holdelsesvenligt materiale), 295 g/m2

DELUXE

290 g/m2

nedbør. Indersiden er mønstret, da det giver et hyggeligt indemiljø, og samtidig bliver urenheder på ydersiden også mindre synlige.

Vinduesfolien er den bedste, som kan opdrives på markedet. I enkelte modeller er vindues­ folien desuden tonet for at dæmpe solens stråler, og i telte til brug om vinteren anvendes en folie, som kan tåle ekstreme frostgrader.

Alle Isabellas fortelte leveres inklusive gardiner, og ved det unikke Prisma-fortelt er der endda mulighed for at vælge mellem to forskellige gardindessins ved bestilling. Gardinerne er nøje afstemt med forteltets farver, så det fremtræder harmonisk. Det specialudviklede gardinsystem sørger for let nedtagning og ophængning. Alle Isabellas gardinmaterialer er efterbehandlet, så de kan modstå miljøpåvirkninger, såsom mug, råd, svamp eller jordslåethed, der som oftest viser sig ved temperaturforskelle. Denne specielle efterbehandling kan genskabes efter vask ved at stryge gardinet.

I alle Isabella fortelte er der til taget anvendt en kraftig, acrylatbelagt polyestervare, som er forsynet med toplak for at mindske smuds­ ansamlinger. Tagdugen er gennemimprægneret i 3 lag (med undtagelse af Capri, der for at gøre den lettere og mere rejsevenlig, har 2 lag). Taget er syet med kapsøm-syninger, hvilket sikrer, at taget modstår selv kraftigt

GARDINER

C 380 380 380 380

380

Forest

Urban Sand

Bowline Grey

350 285 285 380

380 380 380

195 195

PICTOGRAM-OVERSIGT Isacryl

PVC/Polyester er et særligt kraftigt og vanduigennemtrængeligt materiale.

350

520 195 195

80% PVC

20% polyester

77% PVC

23% polyester

72% PVC

35% PVA

A 285 285 285 285 285 240 285 285

28% polyester

100% acryl

polyester

100% A

IsaTex er et kraftigt, belagt polyestermateriale med en flot overfladestruktur. Materialet er udviklet til og af Isabella i samarbejde med en af Europas førende tekstilproducenter. IsaTex slidstærkt og let at renholde, idet det er et afvaskbart materiale. IsaLite er et belagt polyestermateriale, som er slidstærkt, let og nemt at holde rent.

Isacryl Deluxe har ekstra kraftige tråde, der gør det ekstra stærkt og holdbart.

Materialer (g/m2)

Isacryl Light er et ekstra let acryl-materiale, der gør det specielt velegnet til rejsecamping.

65% polyester

Udsøgte materialer

FORKLARING TIL TEKNISKE ILLUSTRATIONER IsaTex

IsaTex (Belagt polyester, særligt vedligeholdelsesvenligt materiale), 240 g/m2

IsaLite

IsaLite (særligt let og vedligeholdelsesvenligt materiale)

Carbon X

Mulighed for letvægtsstellet CarbonX med IsaFix låsebeslag

Zinox

Mulighed for det stærke Zinox stålrørsstel med T-Rex låsebeslag

936-1035 · G18-19

380

300

230

A900-A1225

295 g/m2

LIGHT

Isacryl 260 g/m2

Isacryl Light er et let acryl materiale (særligt åndbart materiale), 260 g/m2

195 g/m2

PVC

Polyester

PVC/Polyester (særligt kraftigt og vanduigennemtrængeligt materiale)

Zinox

MegaFrame

Mulighed for det ekstra kraftige Zinox MegaFrame stålrørsstel 32 mm med svejsede hjørner og dobbelt skruelås.

FRONTINDDELING/GAVLTEGNING Tal Dækker omløbsmål fra-til (cm) · Prisgruppe (G) Røde prikker Antal tagoverliggere Rød streg Lynlås for aftagelige og nedfældbare paneler Gråt vindue Myggenetvindue med folieafdækning

BUNDTEGNING Pile op/ned + tal Dybde bund i cm Pile venstre/højre + tal Bredde bund i cm (kun angivet ved deltelte) A-Tal Fås i Isabella A-mål fra-til (cm) (kun angivet ved heltelte) Rød streg Aftagelige og nedfældbare paneler Stiplet yderstreg Udhæng Sorte vinkler Døråbninger

Se flere detajler på www.isabella.net

7


PRISMA

HELFORTELT 400 CM


1

2

Fleksibelt standtelt med mange indretnings­ muligheder

G18

936-999 · G18

G19

986 - 1035 · G19

Med 4 meter i dybden er Prisma det hidtil største fortelt i Isabellas sortiment siden 70’erne. Prismas fleksibilitet, den store slidstyrke og det kraftige stel gør modellen til det ultimative fastliggertelt. Prisma er lavet i en kraftig acryl som er åndbar og vedlige­ holdelsesvenlig. Fronten kan flyttes tilbage og med ekstratilbehør får du et opholdsrum med en overdækket terrasse. De store vinduespartier sikrer, at Prisma er et lyst og indbydende fortelt, der inviterer til mange gode timer. For at sikre størst mulig stabilitet leveres Prisma udelukkende med G18 Prisma som helårstelt G19 G20-21 tilkøbes MegaFrame stel. Ønsker du at bruge kan ekstra stænger G18 G18 G19 G19 for at sikre ekstra god stabilitet i ydersæsonerne.

G20-21

G22-24

1036 - 1135 · G20-21

1136 - 1235· G22-23

3

Aftagelige/nedfældbare dele Front-, gavl- og hjørnepaneler Specielle detaljer Fleksible frontdele, myggenet i begge gavle3, ven­tilation i fronten, lysbånd i taget1, store vinduespartier, bredt om­løbende udhæng. Vælg mellem Urban Sand og Forest gardinsæt ved bestilling. Leveres standard med Hjulafdækning, understykke, telttaske, verandastang, FixOn, stangog pløkpose inkl. pløkoptager Ekstraudstyr til montering Ekstra frontpanel (ramme), frontsæt (2 stk. frontdele), højre eller venstreG22-24 panel2 (skillevæg) giver flere variationsmuligheder1. Annex 250, netgavl, Cosy Corner, G20-21 frontsolsejl G20-21 (forhør dig om størrelserG22-24 hosG22-24 din forhandler), stormsikringssæt.

DELUXE

A950-A1225

Isacryl 290 g/m2

Zinox

MegaFrame

250 250 250 150

Se prisgruppeinddeling på side 52.

R

L

R

R

R

L

L

L

R

R L

A950-A1225 L

A950-A1225 A950-A1225

Mocca

Seed

Coal

150 150

Se flere detajler på www.isabella.net

9


NYHED! PENTA THIRTY

HELFORTELT 350 CM


Forteltet til hele familien – gennem 30 år

861-935 G14-16

936-985 · G18

986-1035 · G19

For 30 år siden – i 1985 så det første Penta fortelt dagens lys. Det fejrer vi i år med det nye Penta Thirty. Penta Thirty har alt, hvad du måtte ønske i et standtelt – en dybde på 3,50 m uden generende midterstang og en form, så hele pladsen udnyttes. Materialet er Isacryl, en kraftig acryl, der tillader forteltet at ånde. Myggenetvinduer i begge gavle, og de mange åbningsmuligheder, giver et optimalt indeklima. Et sandfarvet tag giver et blødt og varmt lys i forteltet, og kombinationen af lysbånd i taget og store vinduespartier med klar folie, gør Penta Thirty til et lyst og venligt fortelt at opholde sig i. Den stærke stangkonstruktion og den femkantede facon betyder stabilitet til en lang sæson på campingpladsen. Du kan vælge mellem det stærke Zinox-stålstel eller det ekstra stærke Zinox MegaFrame for ekstra stabilitet. MegaFrame kombineret med ekstra vintersikring gør, at du kan bruge dit Penta Thirty hele året. 1036-1135 · G20-21

1136-1235 · G22-23

1

2

3

4

Aftagelige/nedfældbare dele Front2, gavl- og hjørnepaneler Specielle detajler Omløbende udhæng, lyspaneler i tagmidte. To store gavlventilations­ vinduer med myggenet1, hjørnedør venstre front3, to dørmuligheder. Leveres standard med Gardinsæt Forest, verandastang, understykke, hjulafdækning, FixOn, stang- og pløkpose, teltaske og pløkoptager. Ekstraudstyr til montering Annex 220, dørmarkise, termoloft, skillevæg3, stormsikringssæt.

A875-1225 350

Isacryl 295 g/m2

G16

G18

Se prisgruppeinddeling på side 52

G19

G20-21

G22-23

Zinox

Zinox

MegaFrame

Granite

Steel

Se flere detajler på www.isabella.net

11


Sæsoncampist – det bedste fra to verdener Flere og flere campister vælger at blive sæsoncampister – eller på godt dansk: Fastliggere. Nogle er kun sæsoncampister i nogle få måneder, typisk i ydersæsonen, mens andre ligger fast på samme campingplads i årevis.


ARTIKEL

Meget mere campingglæde Det er netop glæderne og livet som sæsoncampist, der giver et stigende antal campister lyst til at prøve denne unikke måde at campere på. De fleste bestemmer sig for at prøve livet som sæsoncampist alene for at få mere glæde af deres campingvogn. Når campingvognen står klar på campingpladsen med forteltet stillet op, så er det bare at køre til campingpladsen, lyne døren til forteltet op, bære bagagen ind, og så er man på plads. Man bruger ikke tid på at stille campingvognen på plads, stille fortelt, møbler og udstyr op. Al tid bliver brugt lige præcis på at nyde livet som campist. Og når både campingvogn og fortelt står klar til brug, så kan selv en weekend give rigtig meget campingglæde. Naboer og turister Umiddelbart skulle man ikke tro, at der er den store forskel på at være rejsende- eller sæsoncampist. Men det er der. Af natur er de fleste campister meget sociale og udadvendte, og når man opholder sig på samme campingplads i længere tid, lærer man de andre sæsoncampister at kende rigtig godt. I mange tilfælde udvikles der venskaber for livet, og man bliver del af et fællesskab, hvor hjælp og gode råd altid er inden for rækkevidde. Der er altid nogle at sludre med, og det kan tage tid at gå rundt at sige goddag, når man kommer til campingpladsen. Også ens børn eller børnebørn har det storartet som sæsoncampister. De skal ikke først opdage campingpladsen og finde legekammerater. De kender campingpladsen ud og ind, og har venner­og

legekammerater over hele camping­pladsen. Det giver en tryghed både for børnene, men også for de voksne. Det at ens børn eller børnebørn forstår at aktivere sig selv på campingpladsen, giver også de voksne mere tid til at slappe af. Faktisk så meget, at man nogle gange godt kunne ønske sig, at ens børn brugte lidt mere tid ved campingvognen, så man kunne lege eller hygge sig lidt mere sammen med dem. Men at være sæsoncampist betyder ikke, at man kun ser de samme med-campister dag efter dag på campingpladsen. Gennem hele sæsonen kommer der jo også rejsende campister (eller turister som de også kaldes) til campingpladsen, og man møder derved også nye mennesker og får nye indtryk. Man får nærmest det bedste af to verdener. Ikke to dage er ens De fleste rejsende turister er nok af den opfattelse, at livet som sæsoncampist må være kedeligt. Man er jo det samme sted hele tiden, uden at opleve nyt. Det er er rigtigt, at man er på det samme sted dag efter dag. Det er trods alt hele konceptet bag det at være sæsoncampist, men der er ikke to dage, der er ens. Der sker hele tiden noget nyt, der kommer nye mennesker til campingpladsen hver dag, og der er altid noget at opleve og snakke om. De fleste campingpladser har også en stort tilbud af aktiviteter gennem hele sæsonen. Nogle er sociale arrangementer, hvor man mødes og hygger sammen, mens andre byder på oplevelser og udfordringer.

Tillid til sit udstyr At have sin campingvogn stående med fortelt på gennem længere tid, stiller store krav til ens udstyr. Campingvognen skal nok klare sig gennem de fleste vejrlige forhold, men især ens fortelt skal være designet til at kunne modstå, hvad det danske vejr kan byde på. Forteltet skal kunne modstå kraftig regn og hård blæst, og samtidig have et behageligt indeklima. Man kunne sagtens lave et fortelt af tyk presenning. Det ville kunne modstå det meste, men komforten inde i teltet ville nok ikke være særlig høj. Et fortelt i god kvalitet kan tåle regn og vind, syningerne er stærke, det er forstærket på udsatte steder, det falmer ikke i sollys, og indeklimaet er i top uden gener af kondens og dårlig luft. Og så skal det kunne spændes ordentligt ud. Det ser pænere ud, man undgår vandlunker i taget, forteltet holder længere, og så slipper man for støjen af teltdug, der blafrer i vinden. Men fremfor alt skal man have tillid til sit udstyr. Campingvogn og fortelt er stillet op – også når man ikke på campingpladsen. Man skal derfor være sikker på, at især forteltet kan ’klare sig selv’. Ved ekstreme vejrforhold som f.eks. en storm bør man tilse sit fortelt, men man skal have tillid til, at fortelt uden problemer kan tåle selv hård blæst og skybrud. Det ved alle sæsoncampister. Nogle har lært det på den hårde (og dyre) måde. Andre har lyttet til andre sæsoncampister og bruger deres erfaringer ved valg af udstyr. Der er forskel på, hvilket fortelt eller fortelte sæsoncampister bruger. De

fleste har et stort fortelt til sommerbrug og et mindre fortelt til vinterbrug. Grunden til at man vælger et mindre, men meget stærkere, telt om vinteren er dels, at det er billigere at varme op end et stort telt, og dels at det med vintersikring kan tåle vægten af sne på taget. I løbet af de seneste år er der dog flere og flere, der konverterer deres store sommertelt til et helårstelt ved at bruge stærkere og tykkere stænger. Om vinteren sikres forteltet så med yderligere vintersikring, så taget kan tåle vægten af sneen. Desuden deles forteltet op med rumdelere, hvilket gør det mere økonomisk at varme forteltet op. Men ser også et stigende antal af de meget stærke helårstelte. De kan tåle hvad som helst, og så kan man køre ens campingvogn fra forteltet, uden at teltet skal tages ned. Rammen om gode oplevelser Når man taler camping, ser mange nok campingvognen som det vigtigste udstyr. Men for sæsoncampister er forteltet mindst lige så vigtigt. Campingvognen bruges næsten kun til at sove i. Er vejret fint, så opholder man sig foran forteltet, og det er i forteltet man opholder sig, når vejret ikke lige arter sig. Det er her man spiser, det er her man hygger med venner, børn eller børnebørn om aftenen. Det er en naturlige udvidelse af ens opholdsrum, og det er her man for alvor føler, at man er på camping. Kort sagt – det er forteltet, der danner rammerne om de gode oplevelser.


COMMODORE CONCEPT

HELFORTELT 300 CM


1

2

All-round-­ fortelt til hele familien

836-935 · G14-16

936-985 · G18

986-1085 · G19-20

Commodore Concept er 3 meter dyb plads til hele familien, og de ekstra brede døråbninger i fronten gør, at barnevognen ubesværet kan køres ind og ud af forteltet. Commodore Concept er fremstillet i afvaskbart IsaTex-materiale med en overfladestruktur, der giver et flot ”spil” i dugen. Med de store vinduespartier kan du altid følge med i udelivet og nyde lysindfaldet. Integreret udluftning i fronten og i begge gavlvinduer sikrer et dejligt indeklima, også på turen sydpå. Commodore Concept kan anvendes til sæsonbrug såvel som til en hurtig weekend- eller ferietur. Hvis I ofte er på farten anbefales valg af det ultralette og stærke CarbonX fiberstel.

1086-1185 · G21-22

1186-1235 · G23

Aftagelige/nedfældbare dele Front- og gavlpaneler1 Specielle detaljer Justerbar frontventilation, myggenet i begge gavle3 Leveres standard med Gardinsæt Urban Sand, verandastang, understykke, hjulafdækning, FixOn, Typhoon stormopspænding, telttaske, stang- og pløkpose inkl. pløkoptager Ekstraudstyr til montering Annex 300, dørmarkise2, netgavl, netfront, Cosy Corner, skille­væg, frontsolsejl, tagrende, stormsikringssæt

A850-A1225

300

Se prisgruppeinddeling på side 52.

3

IsaTex

Carbon X

Zinox

Zinox

MegaFrame

Coal

Slate

Chalk

Se flere detajler på www.isabella.net

15


COMMODORE

HELFORTELT 300 CM


1

Et åndehul med plads til det hele

886-935 · G16

936-985 · G18

986-1085 · G19-20

Commodore er familieteltet, der både er rummeligt, lyst og luftigt. De varme, afdæmpede farver, åndbart Isacryl-materiale, store vinduespartier og de mange åbnings- og udluftningsmuligheder gør det til en behagelig oase med 3 meters dybde, hvor familien sagtens kan finde plads til hygge og leg. Commodore er både velegnet til stand- og rejsecamping. Til ture sydpå giver myggenetvinduer i begge gavle rig mulighed for ventilation på varme dage, og CarbonX letvægtsstellet gør det nemt at håndtere. Commodore er fremstillet i Isacryl, der er et imprægneret og vedligeholdelses­venligt materiale.

1086-1185 · G21-22

1186-1235 · G23

Aftagelige/nedfældbare dele Front- og gavlpaneler Specielle detaljer Myggenet i begge gavle2 Leveres standard med Gardinsæt Urban Sand, verandastang, understykke, hjulafdækning, FixOn, Typhoon stormopspænding, telttaske, stang- og pløkpose inkl. pløkoptager Ekstraudstyr til montering Annex 300, dørmarkise1, netgavl, netfront, Cosy Corner, skille­væg, frontsolsejl, tagrende, stormsikringssæt

A900-A1225

300

Isacryl 295 g/m2

Se prisgruppeinddeling på side 52.

2

Carbon X

Zinox

Zinox

MegaFrame

Granite

Steel

Flax

Se flere detajler på www.isabella.net

17


AMBASSADOR

HELFORTELT 250 CM


1

Det eksklusive rejsetelt

836-935 · G14-16

936-985 · G18

986-1085 · G19-20

Med mere end 30 år på markedet forpligter navnet ”Ambassador” som værende det ultimative rejsetelt, der er ukompliceret at stille op og med begrænset vægt, en dybde på 2,50 meter og alle ønskelige åbningsmuligheder. Ambassador har myggenetvindue i begge gavle, for at sikre et godt indeklima og stort udvalg i ekstratilbehør. Taget er belagt på ydersiden og har en mønstret inderside, hvilket minimerer kondensdannelse. Ambassador er i et moderne design med store vinduespartier og er fremstillet i IsaTex. Materialet er afvaskbart og har en smuk overfladestruktur. Modellen fås enten med Zinox-stålrørsstel eller det ultralette CarbonX fiberstel.

1086-1185 · G21-22

Aftagelige/nedfældbare dele Front- og gavlpaneler Specielle detaljer Justerbar frontventilation1, myggenet i begge gavle Leveres standard med Gardinsæt Urban Sand, verandastang, understykke, hjulafdækning, FixOn, Typhoon stormopspænding, telttaske, stang- og pløkpose inkl. pløkoptager Ekstraudstyr til montering Annex 250, dørmarkise, netgavl2, netfront2, Cosy Corner, skille­ væg, frontsolsejl, tagrende, stormsikringssæt

A850-A1175

250

Se prisgruppeinddeling på side 52.

2

IsaTex

Carbon X

Zinox Coal

Slate

Chalk

Se flere detajler på www.isabella.net

19


Campingferie er og bliver den bedste ferieform Alle, der kender til campinglivets glÌder ved ogsü, hvor mange forskellige former for camping, der findes. Det er netop de mange muligheder og den ultimative frihed, der gør det til verdens bedste ferieform.


ARTIKEL

Ultimativ frihed Langt de fleste i den vestlige verden har i dag hængt deres liv op på en kalender, der kan styre alle ens aftaler og sørge for at man passer sine ting, ikke kommer for sent og ikke glemmer alt det man skal. Det er måske en af hovedårsagerne til, at campingferie i dag er den bedste ferieform, der findes. Den er unægtelig forbundet med ultimativ frihed til at køre ud i det blå, køre efter næsetippen og helt selv bestemme både tempo og retning. Når destinationen er fundet så fortætter friheden, for man bestemmer selv, hvor længe man vil være der. Overrasker stedet kan man blive længere tid, mens man omvendt kan hive pløkkerne op og fortsætte rejsen, hvis det er det, man føler for. Selv det at køre forkert kan blive en oplevelse man aldrig glemmer. Den ufrivillige omvej kan åbne øjnene for nye og ikke planlagte oplevelser. Det er som regel oplevelser man aldrig glemmer. Tæt på naturen Campingferie er, uanset hvordan man holder den, en ferieform, hvor man er tæt på naturen. Det kan være i en skov, ved en strand eller oppe i bjergene. Fælles for alle disse steder er, at naturen er lige uden for døren. Som mennesker har vi brug for at komme ud i naturen. Vi har brug for den friske luft, og vi har brug for roen, der er en mangelvare i den fortravlede vestlige verden. Naturen er alt det som iPads, Facebook og Playstation ikke er, og så er den ekstrem sund for både krop og sjæl. Den lader batterierne op, så vi bedre kan klare hverdagen efter ferien, hvor den i dagligdagen er en mangelvare. Man kan sagtens holde både god og spændende campingferie tæt på byer, men selv om man så at sige er på byferie, så er man samtidigt ude i naturen. Mange campingpladser tæt på byerne ligger nemlig også naturskønt, så her får man det bedste fra to verdener. Tag evt. cyklerne med, det er godt

for konditionen. Det bedste ved naturen er også, at den ofte er gratis at anvende, så der er mere luft i økonomien til god mad, dejlige vine og en ekstra is til børnene. Det er jo ferie. Årstidernes skiften Camping er ikke bare sommer, selvom langt de fleste forbinder den frie ferieform med sol og varme. Alle årstider har sin charme, og den måde man camperer på er meget forskellig. Når det er varmt ude, så er man også ude. Man spiser ude, hygger ude og sidder ude i forteltet og nyder ferien. Når det er koldt, er man mere inde i sin campingvogn, men det er også hyggeligt, fordi tiden ofte går med spil, varm kakao og en god bog. I dag er det enkelt at anskaffe sig alt det udstyr som camping kræver uden for sommersæsonen. Mange tror det er koldt at campere om vinteren. Det er det også uden for, men ikke inde. Mange tror også, at campingvognen og forteltet går i stykker, men det stemmer heller ikke, når kvaliteten er på plads. Campingferie for alle Campingferie har ofte et liv eller en cyklus. Mange begynder med at leje eller låne for at prøve sig frem, og det er en god ide. Så man finder ud af, hvad der er vigtigt. Nogen kan bedste lide at bo det samme sted i længere tid, mens andre flytter sig ofte. Nogen kan ikke få det stort nok og skal have masser af plads, mens andre synes, at der er mere frihed i at køre med en lille campingvogn og et lille let rejsefortelt. Alt efter hvilken model man vælger, er der til gengæld ingen begrænsninger i, hvor ferien kan gå hen. Hele Europas mangfoldigheder venter kun på, man lægger vejen forbi og udforsker en ny og spændende region, landsdel eller bydel. Og en ting er sikker, man bliver aldrig nogen sinde færdig.

Uforglemmelige oplevelser Ferie handler om at lade batterierne op, men det handler også om at opleve. Når man rejser væk sine fra kendte gange, får man øjnene op for nye kulturer. Man ser, hvordan andre mennesker lever deres hverdage og lærer om deres traditioner, religion og kultur. Det er enormt vigtigt at rejse ud i verden og møde andre mennesker, da det skaber forståelse for deres måde at leve på. Det man kender hjemmefra er som regel det, man kalder normalt,

men det normale har mange ansigter. At møde andre kulturer skaber både forståelse og tolerance og mange, der bor på campingpladser i fremmede lande finder venner for livet. Man begynder som tilfældige naboer, men efter et stykke tid åbnes der op for nye venskaber, gode grin og hyggeligt samvær. Det er der ingen andre ferieformer, der kan levere i samme grad. På camping er alle lige, og man mødes helt bogstaveligt talt på jorden.


CAPRI COAL

HELFORTELT 250 CM

1

2

Let rejsetelt – ideel til rejsecampisten

G10-12 G10-12 G10-12 G10-12 G10-12 661-835 · G10-13

G14-16 G14-16 G14-16 G14-16 G14-16 836-935 · G14-16

Capri Coal er det ideelle valg for rejsecampisten. Det er hurtigt at stille op, og det lette acryl-materiale gør Capri Coal let at transportere og sikrer samtidig god åndbarhed. Ophold i forteltet er yderst behagelig, da de tonede vinduespartier tager det skarpe sollys, og store myggenetsvinduer giver god ventilation uden generende insekter på varme sommerdage og nætter. Alle front- og gavlpaneler kan nedfældes som veranda eller tages helt ud. Capri Coal fås enten med Zinoxstålrørsstel eller det ultralette CarbonX-fiberstel.

G18-20 G18-20 G18-20 G18-20 G18-20 936-1085 · G18-20

G21-22 G21-22 G21-22 G21-22 G21-22 1086-1185 · G21-22

Aftagelige/nedfældbare dele Front- og gavlpaneler. Specielle detaljer Tonet vinduesfolie, myggenet i begge gavle3 og i fronten, markisestrimmel i gavlen2 Leveres standard med Gardinsæt Bowline Grey, hjulafdækning, understykke, taske, verandastang, FixOn, stang- og pløkpose inkl. pløkoptager Ekstraudstyr til montering Annex 2501, netgavl, netfront, Cosy Corner, skillevæg, Eclipse frontsolsejl, tagrende, termotag, stormsikringssæt

A675-A1175

LIGHT

250 250 250 250 250

Se prisgruppeinddeling på side 52.

3

A675-A1175 A675-A1175 A675-A1175 A675-A1175 A675-A1175

Isacryl 260 g/m2

Carbon X

Zinox Granite

Steel

Stone


MAGNUM 250 COAL

DELTELT // TOURING

1

2

2,5 meter dybt rejsetelt

Magnum 250 Coal er et yderst rejsevenligt deltelt, der hurtigt stilles op når du er på farten. Med et Magnum 250 Coal får du et rummeligt rejsetelt på 2,5 meter i dybden. Åndbart Isacryl materiale sikrer et godt indeklima. Front- og gavlpaneler er nedfældbare/aftagelige, og sammen med to myggenetsgavle får du et væld af udluftningsmuligheder. Ønskes mere plads ude og inde, kan Magnum 250 Coal udbygges med blandt andet Eclipse frontsolsejl, Cosy Corner, og med et annex får du ekstra sove- eller opbevaringsplads. Magnum 250 Coel er fremstillet i Isacryl, der er et imprægneret og vedligeholdelsesvenligt materiale.

Aftagelige/nedfældbare dele Front- og gavlpaneler Specielle detaljer Lyst og venligt telt, ekstra lang tagvinge og udhængsvinge. Myggenet i begge gavle Leveres standard med Gardinsæt Urban Sand, hjulafdækning, understykke, taske, verandastang, FixOn Multi, stang- og pløkpose inkl. pløkoptager Ekstraudstyr til montering Annex 2501, Cosy Corner spec1. Magnum, Eclipse frontsolsejl spec.2, stormsikringssæt

Passer til vognhøjder mellem 235-250 cm. 340 340 340 250 250 250

Isacryl 295 g/m2

Carbon X

Granite

Steel

Seed

Se flere detajler på www.isabella.net

23


MAGNUM

1

DELTELT // TOURING

2

Tourtelt med vokseværk

Magnum er med det ultralette CarbonX fiberstel et rejsevenlige delfortelt. Det er ekstremt hurtigt at stille op og passer på næsten alle vogne. Magnum er fremstillet i vedligeholdelsesvenligt IsaTex materiale og har myggenetvindue i begge gavle, som sikrer et behageligt indeklima, selv under varme himmelstrøg. Magnum passer også på mindre vogne. Det er let at håndtere og kan suppleres med en helt serie ekstraudstyr, blandt andet Eclipse frontsolsejl og en udbygning giver muligheden for ekstra plads og råderum.

Passer til vognhøjder mellem 235 og 250 cm. 340 230

IsaTex

Carbon X

Coal

Slate

Chalk

Aftagelige/nedfældbare dele Front- og gavlpaneler Specielle detaljer Myggenet i begge gavle, tonede vinduer Leveres standard med Gardinsæt Urban Sand, verandastang, understykke, hjulafdækning, FixOn Multi, telttaske, stang- og pløkpose inkl. pløkoptager Ekstraudstyr til montering Annex 2201, Eclipse frontsolsejl spec.2, Cosy Corner spec., stormsikringssæt


MINOR

DELTELT // TOURING

1

Delteltet for to

Når det skal være nemt, smart og komfortabelt, er Minor svaret. Minor leveres med CarbonX fiberstel – et letvægtsstel, som er hurtigt og let at samle. Panoramavinduet i det aftagelige frontpanel giver lys og godt udsyn. Der er indgangsdør i begge gavle, plus et myggenetvindue i den ene gavl, som kan lukkes af ved at lyne folieafdækningen til. Materialet i åndbart Isacryl tilføjer ekstra fordele til indeklimaet. Som ved alle Isabellas deltelte får du den bedste tilslutning til vognen.

Aftagelige/nedfældbare dele Front Specielle detaljer Myggenet i begge gavle1 Leveres standard med Gardinsæt Bowline Grey, understykke, hjulafdækning, FixOn Multi, telttaske, stang- og pløkpose inkl. pløkoptager Ekstraudstyr til montering Verandastang, stormsikringssæt

Passer til vognhøjder mellem 235 og 250 cm. 260

LIGHT

200

Isacryl 260 g/m2

Carbon X

Granite

Steel

Flax

Se flere detajler på www.isabella.net

25


NYHED! UNIVERSAL 420 COAL

DELTELTE // ALL YEAR 1

2

Stil og stabilitet hele året

Universal 420 Coal er delteltet, der med stor styrke og stabilitet kan stilles op i alt slags vejr – på alle årstider. To støttestænger presser de fastsyede skumgummipuder fast ind mod vognen, samtidig med at klikprofiler fastholder gavlene direkte på støttestangen for optimal tæthed. Universal 420 har indgangsdøre i begge gavle og store vinduer i hele fronten, der giver et godt udsyn. Det stærke Zinox stålstel sikrer en god stabilitet. Bruges Universal 420 Coal som helårstelt anbefales montering af vintersikring og termoloft (Ekstraudstyr). Tagkonstruktionen giver uhindret åbning af vogndøren, samt minimal sneophobing.

Passer til vognhøjder mellem 235 og 250 cm. 440 230

Isacryl 295 g/m2

Zinox Granite

Seed

3

Aftagelige/nedfældbare dele Front- og gavlpaneler Specielle detajler Ventilation i begge gavle samt justerbar frontventilation. Udvendig lækant, fleksibel pløkning, speciel taghældning som gør teltet velegnet til helårscamping3, ekstra kraftig vinduesfolie (som er frostsikker) Leveres standard med Gardinsæt Urban Sand, verandastang1, understykke, hjulafdækning, FixOn Multi, telttaske, stang- og pløkpose inkl. pløkoptager Ekstraudstyr til montering Dørmarkise2, termoloft, vintersikring, stormsikringssæt Anvendelse hele året


UNIVERSAL 360 COAL

DELTELTE // ALL YEAR 1

2

Delteltet til alle årstider

Universal 360 Coal er det perfekte valg for campisten, der ønsker at nyde årstidernes skiften på campingpladsen. Forteltets store styrke og stabilitet gør Universal 360 Coal ideel til camping i alt slags vejr. De nedfældbare og aftagelige gavle- og frontpaneler sikrer, sammen med udluftning i topgavlen, god ventilation – også på en varm sommerdag. Universal 360 Coal kan monteres med vintersikring og termoloft (ekstraudstyr), der anbefales ved helårsbrug. Universal 360 Coal er fremstillet i Isacryl, der er et imprægneret og vedligeholdelsesvenligt materiale.

Aftagelige/nedfældbare dele Front- og gavlpaneler Specielle detaljer Speciel taghældning1, udvendig lækant2 Leveres standard med Gardinsæt Urban Sand, hjulafdækning, understykke, taske, veranda­ stang, FixOn Multi, stang- og pløkpose inkl. pløkoptager Ekstraudstyr til montering Termoloft, vintersikring, dørmarkise Anvendelse Hele året

Passer til vognhøjder mellem 235-250 cm. 380 380 380 230 230 230

Isacryl 295 g/m2

Zinox Granite

Seed

Se flere detajler på www.isabella.net

27


ARTIKEL

Helårscampisten – fastligger eller trækfugl Livet som helårscampist er en helt speciel form for camping, hvor man kommer hele vejen rundt gennem de 4 årstider, nemlig forår, sommer, efterår og vinter.

Helårscampisterne er ofte delt ind i 2 grupper, nemlig fastliggeren som bor på den samme plads og nyder årets gang, samt den rejsende campist som kører fra sted til sted hele året. Fælles for alle campister er den dejlige sommer med sol og hygge, skygge under solsejlet eller måske et glas vin i forteltet når mørket sænker sig. Men for helårscampister er sagen anderledes, for her slutter campingsæsonen aldrig. Fastliggeren Når sommeren er forbi forlader mange campister campingpladserne, mens helårscampisten sætter sit helårsfortelt op og nyder roen og efterårets komme, med de dertil hørende smukke scenarier, når bladene skifter farve. Nogle måneder senere bliver dagene kortere og kortere, frosten kommer og sneen begynder at dale. Helårscampister har allerede monteret termoloft og isolering i sider og front og lagt et isolerende gulv i forteltet, så en varmeovn kan skabe en varm eller lun udestue, hvor der hygges, mens fuglene boltrer sig på foderbrættet uden for forteltet. Måske vælger helårscampisten at tilbringe julen i sin campingvogn med lys på juletræet lige uden for forteltet, mens steg eller and langtidssteges i ovnen. Familie og venner inviteres i juledagene og får

en uforglemmelig oplevelse i en campingvogn midt i naturen. Lunt, godt og hyggeligt. En oplevelse for livet. Når sneen smelter og forårets blomster begynder at pible op af jorden, lynes fronten på forteltet ned, så de dejlige solstråler kan varme forteltet op, mens helårscampisten nyder de første solstråler i læ i forteltet. Mens dagene bliver længere og længere rykkes der ud af forteltet, samtidigt med at sommercampisterne vender tilbage til campingpladserne, som fyldes i takt med at knopperne springer ud og blomsternes duft blander sig med den friske forårsluft. Campingmøblerne rykkes uden for forteltet og et ekstra solsejl sættes måske uden på forteltet. Nu skal sommeren nydes i fulde drag, med at hilse på gamle venner fra sidste år og måske stifte bekendtskab med nye venner. Den rejsende campist Den rejsende helårscampist har et utal af muligheder. Måske tilbringes sommeren på en række dejlige campingpladser i det nordlige Europa, hvor vejret er friskt og varmt, mens seværdigheder og attraktioner besøges og den smukke og omskiftende natur udforskes.

Når sommeren går på hæld følger den rejsende helårscampist trækfuglene mod syd i takt med, at temperaturen falder i det koldere nord. Andre campister glæder sig over sneens tidlige komme i de nordiske lande, så skiudstyret kan pakkes i campingvognen, som bliver brugt som en mobil skihytte tæt placeret på spændende skibakker med pister i sværhedsgrader, der passer den enkelte, med mindre man er til langrend gennem den smukke natur i Norge og Sverige. Specielle vinterfortelte monteres og sikrer, at en halv meter sne, der daler om natten glider af teltets skrå tagflade. Andre helårscampister vælger de populære skisportssteder i Østrig, Italien og Frankrig, hvor der ikke findes noget skønnere end at ende dagen i sin egen campingvogn, hvor man sover i sin egen seng. Og vinterforteltet fungerer perfekt som udestue og vindsluse, når skistøvler, vintertøj og skiudstyr gøres klar. Mens sneen daler i Alperne er der andre helårscampister, som har fulgt trækfuglene endnu længere mod syd og måske ligger på sandstrandene i Spanien, Grækenland, Tyrkiet eller Portugal, for ikke at tale om de campister, som vælger at forlade Europa og tilbringe de koldeste vintermåneder i Afrika, på Marokkos hvide sandstrande, mens de

hygger sig med at sende mails og fotos til vennerne længere mod nord, for at fortælle: ”at termometeret står på 28 graders varme”. Når foråret melder sin ankomst, begynder mange af helårscampister at trække mod nord i takt med fuglene. Ofte kører man ikke lige hjem i løbet af nogle dage, men benytter lejligheden til at gøre hjemrejsen mod nord til en oplevelse i sig selv med afstikkere på vejen, for at mødes med venner på aftalte campingpladser i Europa som ”trækfuglene” ofte benytter. Man kan sige, at hjemrejsen tages i et tempo så sjælen kan følge med, så man omstiller sig til at krydse grænsen til sit hjemland i takt med at foråret har meldt sin ankomst. For mange helårscampister er vinter noget man ikke har oplevet i mange år. Mens andre netop føler, at de 4 årstider er en skøn omskiftelig måde at opleve landene og året på. Fælles for alle helårscampister er, at netop en moderne campingvogn, udstyret efter ens behov, er en optimal måde at leve på, idet man er fri, uafhængig og tæt på naturen. For ikke at tale om, at uanset hvor man opholder sig i verden, bor man altid sit eget hjem med køkken, toiletrum, soveværelse og dagligstue.


WINTER

1

DELTELT // ALL YEAR

2

Vintertelt i særklasse

Kraftige materiale, en speciel taghældning for minimal sneophobning samt ekstra bred, udvendig lækant, et stærkt stålstel, fleksibel pløkning og vinduesfolie, som kan tåle ekstreme frostgrader gør, at Isabellas vinterfortelt Winter står distancen – selv i en kraftig snestorm. Modellen er af rengøringsvenligt polyester/pvc-materiale og har dør i begge gavle samt udluftning med lynlåslukke.

Specielle detaljer Udvendig lækant2, speciel taghældning1, ekstra kraftig vinduesfolie Leveres standard med Gardinsæt Bowline Grey, understykke, hjulafdækning, FixOn Multi, telttaske, stang- og pløkpose inkl. pløkoptager Ekstraudstyr til montering Termoloft, vintersikring, stormsikringssæt Anvendelse Hele året

Passer til vognhøjder mellem 235 og 250 cm. 220 180

Isacryl PVC Polyester 260 g/m2

Zinox Granite

Steel

Se flere detajler på www.isabella.net

29


SUN SHINE

1

SOLSEJL

2

Fordel sol og vind med ro i sind

Størst mulig stabilitet og mindst mulig vægt er forenet i solsejlet Sun Shine. Lynlåslommer ved de forreste stænger sikrer, at solsejlet står stabilt og ikke ”blafrer” i vinden. Sun Shine leveres komplet med en højre og venstre side. Kanaler til tagstængerne og CarbonX-stel med IsaFix-koblinger gør opsætning og nedtagning hurtig og effektiv. Hvis du allerede har et Isabella helfortelt i 3,0 eller 2,5 m, passer stellet også til solsejlet. Forhør dig eventuelt hos din forhandler. Du kan lynhurtigt omdanne dit Sun Shine til et let rejsefortelt ved tilkøb af en front (Kan også bruges på Sun Blue).

800-940 · G13-16 950-1175 · G18-22

IsaLite 195 g/m2

Se prisgruppeinddeling på side 53.

Carbon X

Zinox

Dybde (cm) 250 A-mål/Omløbsmål fra-til (cm) 800-1175/786-1185 Specielle detaljer Lynlåslommer ved de forreste stænger2 Leveres standard med højre og venstre side, FixOn, transportpose, stang- og pløkpose Ekstraudstyr til montering Front1


SHADOW

B

Skyggeplads hvor som helst og når som helst

REJSESOLSEJL

A

Shadow er det multianvendelige rejsesolsejl, som kan sættes op uanset, hvor du befinder dig i en håndevending. Udover at blive monteret på selve campingvognen, kan Shadow også bruges som sidesejl på forteltet. Kombineret med ekstraudstyret sider og netfront er der ekstra læ og beskyttelse mod solen under din Shadow. De særligt kraftige og stabile dorne på stængerne og øser i taget giver en optimal udspænding og størst mulig stabilitet.

C

Dybde (cm) 200 Bredder (cm) 500, 400, 360, 300, 240 Stænger CarbonX (240/300: 2 stk. - 360/400/500: 3 stk.) Leveres standard med Typhoon stormopspænding, transportpose og stangpose Ekstraudstyr til montering Netfront, netside (højre/venstre) Vægt (kg) 240: 3,6 - 300: 3,7 - 360: 4,5 - 400: 4,8 - 500: 5,3 A. Netfront fås i tilhørende bredder og kan også anvendes på de fleste eksisterende vognmarkiser (ekstraudstyr). B. Netside højre/venstre (ekstraudstyr) med bånd og vulst i begge sider. C. Netsiden leveres med FixOn Multi-beslag samt “Tectum”-system (tagstang og en multikobling til hurtig og enkel montering af siden).

IsaLite 195 g/m2

Carbon X

Se flere detajler på www.isabella.net

31


FRONTSOLSEJL

ECLIPSE

A

B

C

Ét solsejl – to anvendelses­ muligheder

IsaLite 195 g/m2

Carbon X

Eclipse er ikke kun egnet som frontsolsejl på Isabellas forteltmodeller, men kan også anvendes som let rejsesolsejl direkte på campingvognen. Eclipse monteres i udhænget på dit fortelt og dermed skabes en skyggefuld terrasse, hvor arealet under tag fordobles. CarbonX stellet med IsaFix-koblinger samt TectumPro byggesystem giver en lav vægt, hurtig opstilling og stor fleksibilitet. For ekstra læ kan en side tilkøbes som ekstraudstyr. Den passer både i venstre og højre side af frontsolsejlet, men kan dog ikke anvendes, når Eclipse monteres direkte på campingvognen.

Dybde (cm) 225/Magnum: 216 Størrelser fra-til G14-G21 Leveres standard med CarbonX med Tectum Pro system og F-link, Typhoon stormopspænding, transportpose Ekstraudstyr til montering Læside (højre/venstre), dog ikke til Magnum-modellen A. Læside (ekstraudstyr) til Eclipse monteres direkte på frontsolsejlsstellet med klikprofiler. Læsiden findes i én version, som kan anvendes enten som en venstre eller en højre side. Læsiden kan ikke monteres på Eclipse Magnum. B. Tectum Pro er et smart koblings-system, som forenkler samling af stængerne. C. F-link monteres på forteltets udhængsrør og forbindes med et klik.


COSY CORNER // SPACE DELUXE

Udvid dine muligheder

Sid i læ bag det hyggelige Cosy Corner foran forteltet eller få et ekstra opbevaringsrum i form af Space Deluxe. COSY CORNER Har du brug for læ eller bare en god afskærmning foran indgangsdøren, hvor du kan sidde og nyde stemningen på campingpladsen, er Cosy Corner den perfekte løsning. Dybde ca. 150 cm. Cosy Corner monteres nemt med den påsyede vulst og medleveret tilslutningsprofil samt Tectum Pro og lette CarbonX-stænger. Cosy Corner kan placeres enten til højre eller venstre foran indgangsdørene i fronten eller midtfor på forteltet. Ønskes en større hyggekrog kan du udvide til to Cosy Corners ved siden af hinanden, så de danner en ekstra vinkel. Oplys venligst forteltets A-mål ved bestilling!

SPACE DELUXE Fritstående opbevaringstelt med plads til f.eks. cykler, campingmøbler eller børnenes legeting. Bundmål: 220 x 150 cm Materiale: IsaTex Myggenet med klap i gavlen, to åbninger samt indvendig græskant Stel: Zinox Vægt: 22,6 kg.

Se flere detajler på www.isabella.net

33


UDBYGNINGER // ANNEXER 1

2

4

3

5

6

1. ANNEX 250 COAL Annex 250 Coal er fremstillet i åndbart Isacryl med nedfældbare udvendige klapper over vinduerne. Annekset har store vindues­partier og fuld ståhøjde, der gør det velegnet til udestue eller opholdsrum. På grund af det lette CarbonX stel holdes vægten nede og gør annekset yderst rejsevenligt. Annex 250 Coal er i mørke farver, der gør det til en behagelig soveplads, og gør annekset praktisk og nemt at rengøre. Passer på: Prisma, Ambassador, Capri Coal, Magnum 250 Coal. Bundmål: 140x250. Materiale: Isacryl 2. ANNEX 300 - TALL Passer: Commodore, Commodore Concept samt enkelte ældre modeller. Bundmål: 280 x130 cm. 3. ANNEX 250 - TALL Passer: Prisma, Ambassador, Capri Coal, Magnum 250 Coal samt enkelte ældre modeller. Bundmål: 230 x 130 cm. ANNEX 220 - TALL Passer: Penta Thirty og Magnum. Bundmål: 200 x 130 cm.

Mere plads i forteltet med en udbygning

Ønsker du ekstra plads til opbevaring eller soveplads i forbindelse med forteltet, tilbyder Isabella forskellige løsninger. Annex 250 Coal er en udbygning med maksimal højde og letvægtsstel i CarbonX. Annex Tall har ligeledes maksimal højde, men leveres med stålsstel. Annex Future har kun en stang for hurtig opsætning og leveres standard med indertelt. Alle Isabella annexer er udstyret med en ekstra lynlås, så forteltets gavlpanel kan anvendes som skillevæg.

4. ANNEX 300 – FUTURE Passer: Commodore, Commodore Concept samt enkelte ældre modeller. Bundmål: 280 x 135 cm. ANNEX 250 - FUTURE Passer Prisma, Ambassador, Capri Coal, Magnum 250 Coal samt enkelte ældre modeller. Bundmål: 230 x 135 cm. ANNEX 220 - FUTURE Passer Penta Thirty, Magnum samt enkelte ældre modeller. Bundmål: 200 x 135 cm 5. SKILLEVÆG TIL ANNEX Materiale: Bomuld. Størrelser: 220, 250 eller 300 cm 6. INDERTELT TIL ”ANNEX TALL” Bundmål: 200 x 130 cm (plads til lille dobbelt luftmadras). Materiale: Bomuld med fast bund i PVC. Kan også monteres i forteltet.


LÆSEJL

Alle Isabellas Iæsejl leveres standard med stænger (inkl. overliggere), barduner, pløkke og Stabilo-system.

2

1. LINEA 4-fløjet. Mål: 460 x 110 cm Materiale: Acryl/tonet folie/PVC Farve: Granite/Black Standard: CarbonX-stænger. 2. VENTUS 4-fløjet. Mål: 460 x 110 cm Materiale: Acryl/netmateriale/PVC Farve: Granite/Black Standard: CarbonX-stænger.

A

3. SUN 3-fløjet. Mål: 460 x 130 cm Farve: Grå Materiale: Belagt polyester Standard: Zinox-stænger. 4. ACRYL 3-fløjet. Mål: 460 x 130 cm

1

LINEA

2

VENTUS

3

SUN

4

ACRYL

5

FLEX GREY BASIS

4

5

Farve: Granite Materiale: Acryl Standard: Zinox-stænger. 5. FLEX GREY 3-fløjet. Basismål: 460 x 140 cm Materiale: Belagt polyester Standard: Zinox-stænger.

Basislæsejlet kan udbygges uendeligt med tilkøb af ekstrasektioner. Sektioner: Som midtersektion i basis­ modellen (2) samt i belagt polyester (4) Sektionsmål: 154 x 140 cm Standard: Zinox-stænger.

A. STABILO-SYSTEMET består af løse jordspyd og fodplader. Systemet sikrer fuld stabilitet. De leveres standard til alle læsejl, dog kan fodpladerne også købes og anvendes til forteltet.

Se flere detajler på www.isabella.net

35


CAMPINGMØBLER

Komfortabelt campingliv

Gode møbler er med til at gøre din campingoplevelse ekstra god og komfortabel. Det er vigtigt at have møbler, der passer til netop dig og din families behov. Møbler, der skal bruges på camping, skal være behagelige, lette at rengøre, lette at transportere og fylde mindst muligt, når de er pakket sammen. Kendetegnet for alle Isabellas møbler er, at de er praktiske, har et flot, enkelt og funktionelt design, er

lavet i rengøringsvenlige letvægtsmaterialer og kan klappes sammen, så de fylder mindst muligt, når de ikke er i brug – helt ideelt til campingturen og strandturen, men også hjemme på terrassen. Isabellas møbelsortiment indeholder både solsenge, stole, borde og foldeskabe i forskellige udformninger og størrelser. Der er noget til enhver smag!


CAMPINGMØBLER

1

Til sol og strand

SOLSENGE OG SOLSTOLE

2

Isabella har et bredt udvalg af forskellige solsenge og solstole, der kan bruges både på stranden, på campingpladsen eller hjemme på terrassen – ja nogle kan endda bruges som gæsteseng. De er alle praktiske og lette at transportere.

3

1. BEACH MAT (700006214) Sammenklappelig strandmåtte med mulighed for at rejse hovedgærdet til siddeposition. Beach mat er forsynet med skulderrem, der sammen med den lave vægt, gør den let at transportere. Derudover har strandmåtten et smart rum til opbevaring, der lukkes med en lynlås. Størrelse: Udfoldet: 160x53 cm. Sammen­klappet: 54x52 cm. Vægt: 2 kg Materiale: Polyester/PVC Farver: Antracit

4

2. SOLSENG (700006212) Polstret solseng med blødgørende membran og alu-stativ samt solskærm. Material: Sort polyweave (60% PVC Coating/40% Polyester). Mål: L200 x B59 x H48 cm Vægt: 5,65 kg Belastning: 120 kg. 3. FOLDING BED (700006215) Smart foldud-seng, der giver god ligge­komfort og kan bruges både som ekstraseng eller solseng. Sengen er let at transportere, let at slå ud og pakke sammen.

Størrelse: Udslået: 205x78x51 cm Lukket: 104x22x12 cm Vægt: 6,5 kg. Max belastning: 100 kg. Farver: Antracit Materiale: Polyester/PVC. 4. NYHED! BEACH CHAIR (700006220) Sammenklappelig strandstol inkl. nakkepude. Sædet kan indstilles i 8 positioner. Alu-stativ. Material: Sort polyweave (60% PVC Coating/40% Polyester) Mål: 67 x 11 x 72 Vægt: 2,9 kg Belastning: 100 kg. Se flere detajler på www.isabella.net

37


CAMPINGMØBLER

1

STOLE

2

4

5

5A

3

Komfortable og praktiske

Isabellas sortiment af stole byder på mange forskellige slags. De har alle god siddekomfort og kan bruges både ved et bord, eller hvis du vil sidde og nyde dagen og solen uden for forteltet. Ud over stole fås også fodskamler, der gør siddekomforten endnu bedre. Stolene er alle praktiske, nemme at slå op og ned og kan pakkes sammen, så de fylder minimalt under transport. 1. CHAIR WITH HEADREST (700006200) Campingstol med 8 positioner inkl. nakkepude. Alu-stativ Materiale: Sort polyweave (60% PVC

Coating/40% Polyester) Vægt· 5,2 kg · Belastning: 120 kg. 2. COMFORT CHAIR (700006211) Campingstol med 8 positioner inkl. nakkepude. Alu-stativ. · Material: Sort polyweave (60% PVC Coating/40% Polyester) Vægt· 4,8 kg · Belastning: 120 kg. 3. FODSTØTTE – TIL COMFORT CHAIR OG CHAIR WITH HEADREST (700006216) Behagelig fodstøtte, der kan sættes på Comfort chair eller Chair with headrest. Med et klik sættes fodstøttens beslag på stolens tværstang under sædet. Fodstøt-

ten er fremstillet med et let alu-stativ og behageligt stof. Den klappes let og enkelt sammen og optager kun minimal plads under opbevaring og transport. Alu-stativ. Materiale: Sort polyweave (60% PVC Coating/40% Polyester) Vægt: 1,1 kg · Mål: 90 x 48 x 36 cm 4. NYHED! ISABELLA INSTRUKTØRSTOL (700006221) Sammenklappelig instruktørstol. Stel: Powder coated tube stål Materiale: Sort polyweave (60% PVC Coating/40% Polyester) Mål: 11 x 81 x 51 cm Vægt: 4 kg ·Belastning: 100 kg.

5. SIDDE- /FODSKAMMEL OG BORDPLADE TIL SKAMMEL Skamlen kan bruges som en lille siddeeller fodskammel, der er nem at have med. Med den nye bordplade, kan den også bruges som et lille bord. Bordpladen lægges ovenpå den udslåede sidde-/ fodskammel, og så let som ingenting omdannes den til bord. Skammel (700006201) Alu-stativ · Material: Sort polyweave (60% PVC Coating/40% Polyester) Vægt· 0,9 kg · Belastning: 80 kg. Bordplade til sidde-/fodskammel.5A (700006217) Farve: Grå · Vægt: 0,8 kg Mål: 42 x 42 x 3,5 cm


CAMPINGMØBLER

1

BORDE

2

Store, små, runde og firkantede

Praktiske campingborde i forskellige størrelser og udformninger. Bordene kan klappes sammen og fylder dermed minimal plads ved opbevaring og transport. Borderne har en praktisk grå overflade, der er nem at tørre af.

3

4

1. CAMPINGBORD 140 X 90 CM MED GRÅ BORDPLADE (700006205) Stålstativ med 1 justerbart ben Vægt: 11,5 kg Belastning: 150 kg Mål sammenslået: 140 x 90 x 5,5 cm.

3. CAMPINGBORD 80 X 60 CM MED GRÅ BORDPLADE (700006219) Stålstativ med 1 justerbart ben Vægt: 7,5 Kg Belastning: 150 kg Mål sammenslået: 80 x 60 x 7 cm.

2. CAMPINGBORD 120 X 80 CM MED GRÅ BORDPLADE (700006206) Stålstativ med 1 justerbart ben Vægt: 10,5 kg Belastning: 150 kg Mål sammenslået: 120 x 80 x 5,5 cm.

4. CAMPINGBORD – Ø 100 CM MED GRÅ BORDPLADE (700006218) Stålstativ med 1 justerbart ben Vægt: 9,2 kg Belastning: 150 kg Mål sammenslået: 100 x 100 x 7 cm

5

5. LAMELBORD 80 X 60 CM (700006207) Med justerbart ben og sammenrullbar bordplade. Alu. Vægt: 3,5 kg Belastning: 30 kg

Se flere detajler på www.isabella.net

39


CAMPINGMØBLER

FOLDESKABE

1

Rummelige og praktiske

2

Unikke opbevaringskabe med smart foldemetode, som gør at skabene lukkes som en kuffert. De 4 ben ”knækkes” i beslaget og foldes ind i skabet, når det lukkes sammen. Der medfølger en praktisk taske, der gør skabet nemt at transportere.

1. HJØRNESKAB INKL. OPBEVARINGSTASKE (700006213) Med 2 hylder og fast topplade. Mål: 82 x 82 x 85 cm Vægt: 6,51 kg Belastning: 30 kg.

3

2. FOLDESKAB DOBBELT INKL. OPBEVARINGSTASKE (700006203) Med 3 hylder og fast topplade. Mål: 84 x 50 x 81 cm Vægt: 10,95 kg Belastning: 30 kg.

3. FOLDESKAB ENKELT INKL. OPBEVARINGSTASKE (700006202) Med 3 hylder og fast topplade. Mål: 60 x 48 x 81 cm Vægt: 8 kg Belastning: 30 kg.


INDRETNING // BELYSNING // TEKSTILER 1

4

2

5

3

6

7

Prikken over i’et i dit fortelt

Hyggen i dit fortelt er en vigtig del af campingturen. Isabella har et bredt sortiment af tekstiler, lamper og andet praktisk og funktionelt tilbehør til campingturen. Det rigtige tilbehør er med til at sætte prikken over i’et, når der skal skabes hygge i dit fortelt. Samtidig er det også med til at øge komforten på din campingtur.

8

1. Dugene fra Isabella har en smuds- og vandafvisende overflade. Mål: 110 x 160 cm. 2. NYHED! ClickLight er en enkel og elegant LED skinne til brug i dit fortelt. ClickLight klikkes let på teltstangen og giver et behageligt, hyggeligt og varmt lys. Den har touch sensor til dæmpning af lyset og 7 m ledning. Kan bruges på 22-32 mm stænger. Leveres med ledningsclips til at fastholde ledningen på teltstangen. Mål: W64 x D50 x H610 mm. (9000060436) 3. NYHED! Ledningsclips bruges til at sætte ledninger fast på dine teltstænger. Klikkes på teltstængerne, let og enkelt. Kan bruges på 22-32 mm stænger. (900060440)

9

4. NYHED! Grydelapper/bordskånere. Bløde og fleksibele silikone grydelapper, som også kan bruges som bordskåner. De er udformet som et koøje og har hul til ophængning. Grydelapperne er lette at rengøre, da de kan skylles under vandhanen og også tåler maskinopvask. Farve: Antracit · Materiale: Silikone · Mål: Ø20 cm, højde 1 cm · Antal i pakke: 2 stk. (9000060422) 5. NYHED! Smart køkkenrulleholder af acryl med prægetIsabella koøje. Holder køkkenrullen på plads og kan betjenes med en hånd. Farve: Antracit · Materiale: Acryl. Mål: Ø14 x H: 23 cm (9000060417)

6. Glat lampeskærm til forteltet fås i 2 forskellige dessiner: Ilumi (60392) samt Forest (60435). 7. Black Chintz lampeskærm. Glat sort lampeskærm i flot blankt stof. (60386) 8. Stolehynde i smuds- og vandafvisende microfibermateriale giver dit fortelt et elegant ”touch”. Mål: 125 x 48,5 cm · Farver: Marine (7022) eller Grey. (7021) 9. Isabella luksusplaid har en blød inderside og ruskindslook på ydersiden. Den måler 180 x 130 cm, er i smudsafvisende microfibermateriale med syede kanter. (60325) Se flere detajler på www.isabella.net

41


ORGANIZERE // TASKER 1

2

3

4

Få plads til det hele

Med en Organizer™ fra Isabella kan du holde styr på alle dine småting i forteltet. Brug den til opbevaring af alle de ting, som skal være nemt tilgængelige; håndklædet, spillekortene, solcremen, magasiner eller børnenes legesager. Har du brug for en praktisk og rummelig taske, fås tasker fra Isabella til mange forskellige formål – alt fra tasker til opbevaring af dit fortelt til en smart og rummelig køletaske.

5

1. Multi Organizer stilles på gulvet i forteltet og er den perfekte opbevarings­ plads til f.eks. sko, strandting eller blade. Multi Organizer er fremstillet i sort polyester, har 3 store rum samt yderrum og bærehåndtag. Derudover kan den klappes sammen, så den næsten ingenting fylder, når den ikke er i brug. Måler udslået: H28 x D30 x B55 cm. (475000112)

2. Flex Organizer, hænges op i overliggeren eller tagstangen i forteltet med et smart velcro-ophæng. Den er fremstillet i sort polyester og har ét stort rum, inddelt med en hylde, og netlomme på hver side. Flex Organizer er perfekt til opbevaring af f.eks. kopper, spil eller håndklæder. Når Flex Organizer ikke bruges kan den slås sammen, så den næsten ingenting fylder. Måler udslået: H58 x D24 x B30 cm (475000102)

3. Top Organizer er et praktisk opbevaringsnet, som kan placeres valgfrit på ekstraoverliggere (ekstraudstyr). Nettet er regulerbart og fremstillet i sort net/ polyester med en max. bærevægt på 5 kg. Brug den til opbevaring af alle de ting, som skal være nemt tilgængelige; solcremen, håndklædet, spillekortene etc. (475000095)


6

7

8

11

12

9

10

4. NYHED! Coolerbag. Med denne coolerbag kan du holde madpakken og sodavandene kolde. Den er perfekt til skov- og strandturen eller til at have med i bilen. Ud over et stort termorum med plads til både mad- og drikkevarer har køletasken et mindre termorum i låget. Derudover har køletasken en lomme med lynlås på låget og foran, samt netlommer på begge sider. Køletasken har skulderrem og hanke på begge sider, er fremstillet i Polyester med PVC coating. Farve: Antracit. Mål: H: 36 cm x L: 27 cm x B: 34 cm. (9000060420)

5. NYHED! Luxury travel bag er en god og rummelig taske med mange anvendelsesmuligheder – er f.eks. perfekt som weekend- eller sportstaske. Tasken har et stort rum med indvendig netlomme med lynlås til småting, samt indvendig rum med velcrostrop-lukning til f.eks. en bærbar computer. Derudover har tasken et separat rum i bunden med lynlås til opbevaring af f.eks. vådt tøj, sko eller lignende. Tasken er i sort kunstlæder, måler 21 x 30 x 54 cm og har både en bred justerbar skulderstrop og gode, store håndtag. (9000060421)

6. Med Organizer Tall (høj) kan du holde styr på alle småtingene. Her er de altid let tilgængelige. Den er fremstillet i belagt polyester med enkelte lommer i transparent folie, så indholdet er synligt. Organizer Tall monteres med TermoFixbeslag i FixOn-profilen og har målene B 80 x H 215 cm. (475000075) 7. Organizer Low (lav) er en praktisk og anvendelig opbevaringsplads til f.eks. magasiner, sko og småting. Den monteres på vognsiden og er fremstillet i belagt polyester.

8. Praktisk toilettaske til campingbrug. Tasken kan hænges op, så der er nem adgang til alt indhold. Den er forsynet med vandtæt lynlås og masser af lommer til at holde styr på toiletsagerne. Farver: Mercury (900060411) eller Scarlet. (900060410) Mål: B30 x H20 x D10 cm 9. Tilbehørstaske/Sportstaske er vel­ egnet til alt dit tilbehør. (900060218)

10. Med en pløktaske fra Isabella, har du godt styr på dine pløkke. Også meget velegnet til opbevaring af strømfor­ syninger mm. (900060300) 11. Telttaske til opbevaring af dit fortelt. Leveres i 3 forskellige størrelser. 12. Stangtaske med lynlås, hvori stængerne lægges. Mål: 120 x 30 cm (900060217)

Se flere detajler på www.isabella.net

43


TILBEHØR 1

Gør camping­ livet lettere med det rigtige tilbehør

Isabella har et stort sortiment af funktionelt tilbehør til forteltet og campingvognen. Tilbehør med masser af kombinationsmuligheder og smarte detaljer, der gør det lettere for dig, når campinglivet skal nydes. Vælg mellem de mange Isabella accessories, der er med til at øge glæden og oplevelsen af livet i og omkring dit fortelt og campingvogn.

2

4

3

5

1. NYHED! Med en netfront kan du vælge at lyne hele frontpanelet på dit fortelt af og erstatte den med netfronten. Du kan også lade dit frontpanel sidde på og sætte netfronten på og lave en verandaløsning, så du har net i den øverste halvdel og frontpanel i den nederste del. Dette kan være en fordel i varmt klima, hvor god ventilation er et must. Netfronten kan spejlvendes og dermed bruges enten i højre eller venstre side, og klikkes let på forteltets stænger. Netfronten passer på Commodore Concept, Commodore, Ambassador, Capri Coal samt enkelte ældre modeller (i målene G14-G20).

2. NYHED! Universal hjulafdækning til campingvogn. For at træk og kulde ikke kommer ind ved hjulet på din campingvogn, er det nødvendigt med en god hjulafdækning. Nu fås Isabellas universale hjulafdækning, der passer på alle vogne. Hjulafdækningen er skruefri, så du undgår at lave huller i vognen for at montere den. Den monteres derimod med en skinne på siden af campingvognen med en stærk hæftende dobbeltklæbende tape. Hjulafdækningen fås i bredderne 150 eller 75 cm og kan justeres i højden. Måtte det være nødvendigt kan skinnen afkortes. 75 cm (481100075) 150 cm (481100150)

3. Netgavl til montering på sideoverliggeren muliggør, at hele gavlpanelet kan lynes ud og erstattes af en hel myggenetside. Det er især en fordel i varmt klima, hvor god ventilation er et ”must”. Netsiden fås til fortelte med en gavldybde på 2,50 m eller 3 m. 4. En dørmarkise giver læ ved indgangs­ døren og fås i afstemte farver til Isabellas fortelte. (Fig. Commodore). 5. NYHED! Penta Black dørmarkise passer til dit Penta fortelt. Den er fremstillet i PVC og giver god læ ved indgangsdøren.


6

8

7

10

11

9

6. Et termoloft minimerer kondensdannelse, og anbefales til camping i ydersæsonerne. Har lampeudtag. Monteres med TermoFix-beslag og fås til Prisma, Penta-modellerne, fortelte med en gavldybde på 2,50 m eller 3 m, Universal- og vintertelte. 7. Hvis du drømmer om at campere om vinteren, anbefaler vi brug af en vintersikring, som sikrer fortelt og stel ved større snemængder. Den består af to ekstraoverliggere, FixOn II samt tre støttestænger. Fås til alle Universal- og vintertelte. 8. Dørmarkise til campingvogn. Med en dørmarkise til din campingvogn får du en hurtig og stabil løsning til overdækning af

indgangsdøren i camping­vognen. Du kan dermed åbne døren til campingvognen uden det regner eller sner ind. Dørmarkisen monteres ved, at den hæftes i bundskinnen af campingvognen med et vulstbeslag – let og enkelt. Mål: 145 x 180 x 95 · Vægt: 3,8 kg · Materiale: Isacryl Stel: Zinox med T-Rex, justeringsbeslag og dupsko mod vognen · Farve: Granite 9. Aluminiumstagrende med afløb. Monteres under gavlmarkisen på de fleste modeller, og hindrer snavs og vand i at løbe ned ad gavlene. Fås i længderne 300, 350 eller 400 cm.

10. Skillevæg i belagt polyester og med vindue fås i to størrelser som passer på alle Isabellas fortelte med en dybde på enten 2,50 m eller 3 m. Skillevæggen fås også til Penta. Når man ønsker at bruge forteltet i fuld bredde, kan hele inderpanelet aflynes. Der er mulighed for gardinmontering direkte på skillevæggen ved brug af gardinclips (ekstraudstyr). 11. Vinduesmarkise med solfilter, som holder solens stråler ude, men udsynet frit indefra. Markisen fås i to bredder: 190 cm eller 215 cm i farven Antracit. Stangkonstruktionen er meget enkel, og den passer på næsten alle caravans. Med Band-it™ softgrip-håndtag er vinduesmarkisen nem og hurtig at montere.

12. Stormsikringssæt sikrer fortelte ekstra godt i kraftig blæst og hindrer slitage på teltdugen. (900060195)

13. Isabella pløkoptager. (900060005) 14. Hercules Twin™ - det ultimative hjælpeværktøj til udspænding af teltstængerne. (900060126)

12

14

13

Se flere detajler på www.isabella.net

45


CAMPINGTÆPPER

ISABELLA CARPET – PRODUCED BY BOLON


1

2

3

4

5

6

PREMIUM – smart design i høj kvalitet REGULAR – stort udvalg i mellem­klassen LIGHT – økonomitæppe i særklasse. PREMIUM 1. Coal 2,5-3,0-3,5 m

Behageligt underlag til dit fortelt Isabella Carpet matcher dit Isabella fortelt perfekt. Her er varierende valgmuligheder i det specielt sammensatte program af campingtæpper – i såvel kvalitet som farvesammensætning. Alle tæpperne er udført i en smidigt vævet kombination af en nylontråd, som er omspundet med PVC og efterbehandlet i varmepresse, så de kan tilpasses ethvert fortelt og tilmed kan klippes til uden at det flosser.

ECO

FRIENDLY

VERY

COMFORTABLE

CUTS W/O FRAYING

WATER

RESISTANT

FLAME

RETARDANT

EASY

TO HANDLE

LOW WEIGHT

HIGH

DESIGN

UV

RESISTANT

EASY

TO CLEAN

2. Glitter 2,5-3,0-3,5 m REGULAR 3. Dis/Light Grey 2,5-3,0 m 4. Trut/Dark Grey 2,5-3,0 m 5. Vik/Blue 2,5-3,0 m LIGHT 6. Grey 2,5 m ISAGRIP IsaGrip er en clips, der bruges til at fastholde tæppe og underlag. IsaGrip er nem at montere uden at det skader tæppet. (900060290) Se flere detajler på www.isabella.net

47


UNDERLAG TIL FORTELTET

1

Komfortable underlag lag på lag

Start med at lægge Ground Cover ud som underlag for at undgå snavs. Dernæst lægges Isabella Floor i hele forteltet. Afslut eventuelt kanterne med skråstykker. Et Comfort Carpet holder på varmen, og er blødt og behageligt at gå på. Til sidst lægges fortelttæppet ud og skaber en flot finish, der er let at renholde.

ISABELLA FLOOR Når man opholder sig meget i forteltet, er det rart at gulvet er plant, og at tæppet ligger fladt. Isabella Floor har mange fordele. Det er let at samle helt uden brug af værktøj, idet elementerne er forsynet med låsetappe og samles som et byggeklodssystem. Det er let at opbevare og har lang levetid. Isabella Floor har også det lille ekstra, at man kan købe skråstykker og -hjørner, hvilket ikke kun giver en flot finish, men også er en praktisk foranstaltning, til f.eks. kørestolsbrugere eller barnevogn.

2

1. De forskellige typer skråstykker til Isabella Floor giver bl.a. en flot finish. 2. Isabella Floor har et unikt låsesystem.


UNDERLAG TIL FORTELTET 1

2

1. ISABELLA GROUND COVER Ground Cover er det perfekte underlag – det beskytter forteltet mod jordstænk og mudder samtidig med, at rengøring af græskanten lettes betydeligt. Leveres på ruller á 2 x 18 m (36 m2).

3

2. ISABELLA COMFORT CARPET Comfort Carpet er et isolerende og blødt komfortunderlag, der lægges under gulvtæppet for at holde kulde og fugt væk. Leveres på ruller á 1,5 x 15 m (22,5 m2). 3. ISABELLA GROUND SHEET Underlaget Isabella Ground Sheet fås i forskellige størrelser som passer til forteltene. Læg det under fortelttæppet for at undgå fugt fra jorden. Isabella Ground Sheet har plastforstærkninger i hjørnerne med ring til pløkning samt forstærkede kanter, så det holder år efter år. Farve: Antracit. Materiale: PU 160 g/m2 Dybde: 270, 320 eller 370 cm. Længder: 500, 600, 700 eller 800 cm.

Se flere detajler på www.isabella.net

49


RENGØRING OG VEDLIGEHOLDELSE

Effektiv rengøring af fortelt og campingudstyr

Løbende vedligeholdelse af dit fortelt og dit øvrige campingudstyr er nødvendigt og vil forlænge levetiden på dine produkter. Det vil forhindre skidt og snavs i at sætte sig så dybt i materialerne, at de ikke kan fjernes igen. Når du gør dit fortelt rent, er det vigtigt at bruge rengøringsmidler, der er beregnet til at blive brugt på teltstof. Ellers kan du risikere, at teltets overflade bliver ødelagt eller får misfarvninger i stoffet. De fire rengøringsmidler i IsaClean serien er skræddersyet til at blive brugt på dit Isabella fortelt og på andet campingudstyr fra Isabella – og giver derfor et godt og rent resultat, samtidig med at det skåner materialerne. IsaClean All-Year Rengøringsmidlet til brug ved løbende rengøring af forteltet. (9000060431) IsaClean Season Rengøringsmidlet til brug ved sæsonafslutningen, hvor dit fortelt skal have den helt store rengøringstur, inden det pakkes væk for vinteren. (9000060432)

IsaClean Anti-Mould Rengøringsmidlet til brug mod mug eller jordslåethed. (9000060433) IsaClean Window Til rengøring af forteltets vinduer. Bruges sammen med den medfølgende microfiber­klud. (9000060434) Efter brug af IsaClean, anbefales det at efterimprægnere dit fortelt, for at sikre en vandafvisende overflade. Hertil anbefales at bruge Isabellas AquaTex. Udover at give dit fortelt en vandafvisende overflade, kan AquaTex med fordel også bruges til smøring af lynlåse og teltskinnen (dette kan gøre det lettere af montere teltet på vognen). Også teltstænger kan holdes rene og pæne, hvis de smøres løbende med AquaTex. (900060062)


TIPS OG TRICKS // SERVICE

Små tips der forlænger levetiden på dit fortelt og giver bedre komfort Hvis du vil forlænge levetiden på dit fortelt, er det vigtig at forteltet er korrekt opstrammet. Det er også en god idé at bruge rigeligt store pløkke. For det første sikrer du, at dit fortelt ikke løsner sig ved jorden, men det mindsker også slidskader på forteltet. Det rigtige underlag med fugtmembran og et vandafvisende fortelttæppe giver det bedste indeklima med minimal kondens, og montering af termoloft yder indendørs komfort med mindre temperaturudsving. Ground Cover beskytter græskanterne og minimerer rengøring. Comfort Carpet gør underlaget behageligt at gå på og isolerer, så du undgår kolde fødder i forteltet.

Hvis uheldet er ude... Såfremt uheldet er ude, eller der skal foretages ændringer på forteltet, foregår dette i Vejle, Danmark hos vores erfarne og dygtige Service Center. Her anvendes det samme kvalitetskontrollerede materiale, som da produktet blev fremstillet. Indlevér blot forteltet hos din Isabellaforhandler, og sammen sørger vi for resten. Du kan læse mere om vores Service Center på www.isabella.net/dk/support/servicecenter Der er 2 års garanti på alle Isabellas produkter. Opnå et års ekstra garanti på dit nyindkøbte fortelt ved at registrere det hos os. Læs mere om registrering af dit fortelt her www.isabella.net/dk/support/servicecenter/garanti-og-registrering Se flere detajler på www.isabella.net

51


GODE RÅD TIL OPMÅLING AF VOGNEN FIND DEN RIGTIGE STØRRELSE PÅ DIT FORTELT For at finde den rigtige størrelse på dit fortelt, skal du kende: Vognmål, årgang samt “A-mål”. Sådan finder du “A-målet” (omløbsmålet): Campingvognen stilles plant. “A-målet” er længden fra jorden, gennem skinnen til jorden. Det måles let med en snor (se skitsen). Se hvilke fortelte der passer til din vogn: www.isabella.net/dk/support/a-maal-soegning For universal­telte er skinnehøjden afgørende - her har “A-målet” ingen betydning. Alle heltelte fra Isabella kan også anvendes som deltelte, som holdes tæt til vognsiden med en skumgummipude, støttestang og to klikprofiler. Denne løsning kan købes som ekstraudstyr.

HELTELT SOM LILLE DELTELT

ESTIMERET BRUTTOVÆGT (KG)

SHADOW

500 5,3

400 4,8

360 4,5

MAGNUM

ESTIMERET BRUTTOVÆGT (KG) PRISGRUPPE

MAGNUM 250 COAL MAGNUM MINOR UNIVERSAL 420 COAL UNIVERSAL 360 COAL WINTER

MINOR

SOM STORT DELTELT

36,5 34,3 28,3 51,5 46,0 28,3 300 240 3,7 3,6

10

12

13

14

16

18

19

20

21

22

23

Isabella str. Dækker omløbsmål fra-til

675 666-685

750 736-760

800 786-810

900 886-910

950 936-960

1000 986-1010

1050 1036-1060

1100 1086-1110

1150 1136-1160

1200 1186-1210

Isabella str. Dækker omløbsmål fra-til

700 686-715

775 761-785

825 811-835

850 836-860 875 861-885

915 901-925

962 Speciel 948-972

1015 1001-1025

1075 1061-1085

1125 1111-1135

1175 1161-1185

1225 1211-1235

Isabella str. Dækker omløbsmål fra-til

725 716-735

925 911-935

975 961-985

1025 1011-1035

940 926-950

989 975-999

Isabella str. Dækker omløbsmål fra-til Inkl. stel ZINOX (A)/CARBON-X (B)/ A MEGAFRAME (C) PRISMA PENTA THIRTY COMMODORE CONCEPT COMMODORE AMBASSADOR CAPRI COAL 32,5 SUN SHINE SUN SHINE FRONT ECLIPSE

B

27,5

A

B

A

33,3 28,3 36,0 22,2

B

31,0 17,2 7,5

A

B

52 49,3

41,5

43,9 43,1 24,7

36,8 36,0 18,4

C 76

7,5 8,7

A 56,6 49,3 49,3 45,4 44,6 25,1

B

41.5 41.5 38,3 37,5 18,8 7,5 8,9

C 73,0 83,3 68.4 68.4

A 69,0 54,5 54,5 49,8 49,8 26,0

B

45,0 45,0 42,2 42,0 21,1 7,5 9,2

C 96,0 93,2 68,5 68,5

A 71,0 61,5 61,5 56,5 56,5 29,9

B

50,0 50,0 46,0 46,0 21,4 7,5 9,5

C 97,0 95,2 75,5 75,5

A 83,3 63,0 63,0 58,0 58,0 30,1

B

C

A

119,2 112,2 84,3 51,5 77,0 69,6 51,5 77,0 69,6 47,5 64,0 47,5 63,9 21,6 30,7 9,0 9,6

B

C

A

120,7 113,2 90,6 56,5 88,0 71,1 56,5 88,0 71,1 52,5 65,7 52,4 65,5 23,9 31,1 9,0 9,9

B

C

A

B

C

137,0 137,5 124,1 123,3 91,4 58,0 89,5 79,5 63,5 99,0 58,0 89,5 79,5 63,5 99,0 57,4 54,0 24,3 9,0 Side: 2,5


STELTYPER

CARBON-X LAGDELING

ISAFIX™ LÅSEBESLAG Opdatér dit CarbonX stel! IsaFix kan let monteres på alle Isabella stel, og erstatter teleskopkoplinger og vingemøtrikker for nem og effektiv udspænding af forteltstellet.

ZINOX™ STÅLRØRSSTEL Zinox stålrørsstellet er af ISO-certificeret højstyrkestål og fremstillet i en chrom-VI-fri proces. Stålstellet er varmzinkbehandlet både ud- og indvendigt for længere holdbarhed og opfylder alle krav til belastninger. På grund af dets styrke, er Zinox-stålstellet specielt velegnet til standcamping og leveres desuden i alle Universal- og vintertelte, idet camping i ydersæsonerne kræver stor konstruktionsmæssig stabilitet grundet påvirkning fra f.eks. blæst og sne. Alle Zinox-stel leveres med T-Rex låsebeslag. ZINOX MEGAFRAME Zinox MegaFrame 300 er et kraftigt stålrørsstel (godstykkelse: 32 mm/1,2 mm) med svejsede hjørner og dobbelt skruelås på stængerne. MegaFrame er gearet til helårsbrug med et heltelt, som kan stå hele året, og modstår såvel kraftige storme, snefald og store regnmængder. Kan også benyttes til 250 cm telte. Zinox MegaFrame 300 leveres inkl. 2 ekstra overliggere, samt 1 stk. Hercules 32,5 mm.

E X TM

CARBON-X™ GLASFIBERSTEL Isabella har udviklet det unikke CarbonX-stel i samarbejde med Exel. Det er et kulfiber-forstærket glasfiberstel, som er specielt velegnet til rejsecamping, men også til standcamping, da det er let og fuldstændig korrosionsfrit. Alle CarbonX-stel leveres med IsaFix låsebeslag. Med IsaFix er det nemt at fastholde stellets position. Med ét tryk på håndtaget, fortæller et diskret ”klik” dig, at IsaFix er fikseret. Uanset hvilken temperatur eller spænding, giver håndtagets tryk et fuldstændig fastlåst hold.

Zinox

Langsgående glas- og kulfibre Krydsvikling Langsgående glasfibre Krydsvikling med uret Krydsvikling mod uret Lak

TR

Carbon X

1. 2. 3. 4. 5. 6.

T-REX™ LÅSEBESLAG til Zinox stålstel låser sig fast og holder udspændingen af stængerne under alle vejrforhold med ét tryk på håndtaget og et diskret ”klik”.

ZINOX LAGDELING 1. 2. 3. 4. 5.

Transparent lak Alu/zink Stål Alu/zink Transparent lak

Zinox

Zinox

MegaFrame

Zinox MegaFrame Se flere detajler på www.isabella.net

53


DETALJER A

B

C1

C2

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q1

Q2

Q3

Den kendte Isabella kvalitet ligger i detaljen

Isabella er kvalitet ned til mindste detalje med fokus på funktionalitet og holdbarhed. Erfaring og know-how gennem generationer ligger bag Isabellas unikke patentløsninger, der letter livet for campisten. Kraftige og slidstærke materialer, moderne design og eksklusiv finish øger nydelsen af al den tid du tilbringer i dit udendørs opholdsrum.

C

A

J F

B

N E

L G I K D

H

M

O


A. Eksklusive Typhoon™ stormbarduner er standard til flere af Isabellas fortelte. B. DropStop™ regnhætter/tætningsringe ved alle kouseringe i taget. C. FixOn™ skruefri vognbeslag sikrer bedre opspænding og leveres til alle Isabella fortelte og Sun Shine. FixOn Multi2 er inkluderet i Magnum modellerne, Minor, Universal 360, 420 Coal, Shadow, Winter og de øvrige modeller med FixOn II1. D. Kraftige, slidstærke forstærkninger (nogle steder dobbelte) minimerer slitage. Alle trenseringe er påsyet med indvendige PVC-forstærkninger for at modstå trækket fra gummistropperne. E. Dørholdebånd med trykknap på alle Isabella fortelte. F. Gardinophæng. Isabella har udviklet et specielt gardinsystem for let ophængning og nedtagning af gardiner. G. For at fuldende din opsætning af gardinet, leveres alle Isabellas gardiner med Tiebacks i samme stof som gardinsættet. Tiebacks monteres let med trykknap på de isyede bånd i dit fortelt. H. IsaFlex™ gummistropper med stor elasticitet og styrke leveres til alle Isabella fortelte og solsejl. I. Dobbelt tilslutningsvinge sikrer, at forteltet passer til både vogne med skrå og lodrette ender.

J. T  æt og stærk tagsyning med kapsøm udført på syautomat – en garanti for en 100% lige og korrekt søm. Indsnit i tagrundingen giver optimal pasform med et minimum af folder og letter opstramningen af forteltet.

HOVEDLEVERANDØRER LEVERANDØR AF SOKKELVARE

LEVERANDØRER AF TELTDUG

K. Optimal placering af PVC-trekanter til montering af stormliner (IsaLink™) sikrer forteltet i kraftig blæst. L. Kraftige, slidstærke lynlåse med inddækning hindrer vandgennemtrængning.

LEVERANDØRER AF GARDINER

M. Indvendig græskant hindrer træk i forteltet. Ved at lægge gulvtæppet over græskanten kan man effektivt lukke af for vinden. Samtidig giver det det rigtige træk i gummistropperne. N. Udluftning på alle Isabella fortelte – enkelte også med myggenet i gavlen(e) reducerer risiko for kondensvand.

LEVERANDØR AF SYTRÅD

LEVERANDØR AF STEL

LEVERANDØRER AF LYNLÅSE

LEVERANDØR AF KANTEBÅND

O. Reguleringsstropper i hjørnerne samt pigdupsko på stængerne sikrer ensartet opstramning og reducerer slitage. P. Eksklusiv opbevarings- og transporttaske til forteltet samt stel- og pløkpose leveres standard. Alle Isabella fortelte leveres desuden med gardiner, understykke og standard hjulafdækning med trykknapper samt udførlig brugsanvisning og detaljeret steltegning. Q. Stellet på Isabellas fortelte er forsamlet1, der gør det let at samle. CarbonX-fiberstel er forsynet med IsaFixlåsebeslag2, og Zinox stålstel med T-Rex låsebeslag3. Låsebeslagene gør opstilling af forteltet let og uproblematisk.

LEVERANDØRER AF VINDUESFOLIE

LEVERANDØR AF KANTE- OG SPECIALBÅND Isabella A/S forbeholder sig ret til at foretage forbedringer/ændringer på produkterne, og tager ligeledes forbehold for eventuelle trykfejl. Vi gør opmærksom på, at der kan forekomme farveforskelle grundet tryktekniske årsager.

Flexible by the metre…

Copyright © 2015 Isabella A/S Alle informationer, billeder og tekst i denne brochure er beskyttet af copyright og må ikke kopieres uden først at indhente en skriftlig accept fra Isabella A/S. Reklamationsret/Garanti Retten til reklamation gælder i 24 mdr. fra købsdato og omfatter fabriks-nye Isabella produkter til privatbrug og anvendt til rette formål. Isabella giver dog ikke kun den lovpligtige reklamationsret, men 2 års fuld garanti på alle vores produkter. Se betingelser på www.isabella.net/dk/support/servicecenter/garanti-og-registrering

www.elas.dk


Isabella importører DEUTSCHLAND / ÖSTERREICH / SCHWEIZ Isabella Vorzelte Deutschland GmbH Max-Planck-Str. 4 DE-34253 Lohfelden Tel. +49 (0561) 51 20 33 info-de@isabella.net NEDERLAND Isabella Nederland BV Postbus 90 NL-3870 CB Hoevelaken Tel. +31 (033) 2541100 info@isabella.nl NORGE Norsk Isabella A/S Postboks 57 NO-1740 Borgenhaugen Tel. +47 69 127575 info@isabella.no UNITED KINGDOM Isabella International Camping Limited Drakes Farm Drakes Drive Long Crendon Buckinghamshire HP18 9BA Tel. +44 (01844) 20 20 99 info@isabella.co.uk BELGIUM / FRANCE / LUXEMBOURG Camping Distribution Rue de Baronhaie, 63 BE-4682 Heure-le-Romain Tel. +32 (0)42 27 46 32 info@camping-distribution.com

facebook youtube twitter

ITALIA Automarket Bonometti spa via Lago D’Iseo, 2 IT-36077 Altavilla Vicentina Tel. +39 3401 265285 RZECZPOSPOLITA POLSKA Pro Camp ul. Krotoszynska 43 PL-51-009 Wroclaw Tel. +48 (71) 352 47 75 info@procamp.pl SLOVENIJA Freedom Center AC izvoz – Celje Center, Mariborska C. 200 a SI-3000 Celje Tel. +386 59 032 145 SVERIGE Kama Fritid AB Box 114 SE-560 27 Tenhult Tel. +46 (036) 353700 info@kamafritid.se SUOMI Kama Fritid Oy Aurinkokuja 5 FI-33420 Tampere Tel. +358 (0) 45 1241885 info@kamafritid.fi OTHER COUNTRIES: Please contact Isabella A/S in Denmark.

Isabella A/S Isabellahøj 3 · P.O.Box 587 · DK 7100 Vejle Tel. +45 75 82 07 55 info@isabella.net www.isabella.net

This printed material is Climate compensated by South Pole. Certificate NO. SP-3VU100341B120553L

Profile for Isabella A/S

Isabella DK - 2015  

Isabella – tid til kærlighed – tid til glæde – tid til livet. I en verden, der flytter sig hurtigere og hurtigere hver dag, har du brug for...

Isabella DK - 2015  

Isabella – tid til kærlighed – tid til glæde – tid til livet. I en verden, der flytter sig hurtigere og hurtigere hver dag, har du brug for...