Page 1

DESIGN PORTFOLIO

IRVING YIP


RESUME IRVING YIP Yipinterior@gmail.com / Lexiyip429@gmail.com +1 541-602-9530 NEW YORK, NY

Education

Work and Experience

07/2013 - 06/2017 Bachelor of Science, Interior Design Oregon State University, Corvallis, Oregon J.J Group Internation Co. Ltd. (Zhejiang, China) Furniture Merchandiser November 2017 - April 2018 --Managing furniture selling website for Orolay UK,FR,IT. --Choosing furniture products suitable for foreign markets. --Visiting factory vandors to control the quality of furniture selection. --Exporting furniture selection to oversea warehouse. Hong Run Interior Design Inc. (Zhejiang, China) Internship Designer January 2016 - September 2016 --CAD Drawing, job site visit, space planning --Revise drawing, job site construction checking. IIDA OSU Student Design Club (Corvallis, OR) Designer and Member October 2014- January 2016 --Design residential & commercial projects for local clients. Mid-Valley Tile & Design (Corvallis, OR) Showroom Consultant and Designer June 2015 - September 2015 --Assisted customers in selecting best tile for their need. --Create 2D plan and 3D rendering for clients.

Skills

--AutoCad, Revit, SketchUp, Photoshop, Indesign and Illustrator --Chinese and English


CONTENTS

01/ Commercial Design

Lexi Design Office

02/

Hospitality Design

MidState Onsen

03/

Lighting Fixture Design

MidState Lighting

04/

Health Care Design

GreenHouse Center

05/

Commercial Design

City Thai Cusine


01 LEXI DESIGN OFFICE

___02

NATURAL MATERIAL

HIGHER LEVEL

EARTH TONE COLORS

PLANT

When I was doing research about the small urban office, I came up with three important ideas. First, how to make the limited space larger. Second, how to make the space feel more comfortable in a busy city. Third, how to make the interior space more functional.


COMMERCIAL DESIGN

AREA SEPARATED

GLASSES

WOOD BEAM

HIGH CEILING

After defining the most important things, below are the pictures that inspire me to consider about what the interior space should look like. I decide to focus on natural elements, earth tone colors, and glass materials.


01-1 PLAN

What's in an Design Office? Lab(Printing) room, working station, personal office, conference room and break area.

CONFERENCE ROOM KITCH REST

Earth Tone Color and Natural Elements

In my opinion, people who work in a busy city seldom have time to enjoy nature. Creating an environmental friendly space by using natural colors and elements would help people who work in the office feel relaxed and comfortable.

Glass Material

We cannot change the size of the space, but we can make the space “seems� larger. Glass materials provide transparency. They provide multiple layers of the view in the interior space and make people feel spacious.

Hidden Storage Space

Storage is really important within limited space. This design will create several hidden storages in the interior space to help the employees organize their work and supplies efficiently.

___03

ENTRY


HEN & T AREA

Office is located in New York City. The company has about 4-5 employees. The office space is 1000 Sq. Ft. with share restroom and other business in the building.

KITCHEN & REST AREA PERSONAL OFFICE WORKING STATION

L L A W S S A GL

After the brief understanding about the information, I decided to separate the 25’x40’ space into 6 different sections which are mentioned below. Every section has different level of the height to create a clearly wide view. The height of the level could also help developing the area.


01-2 3-D VOLUME STUDY T he O nly T wo B locking Areas:

The main focus in this floor plan is creating a non-blocking environment for the employees. The only two blocked places are the conference room and the personal office because those two places need more privacy. To solve the blocking problem, using glasses walls can provide the feeling of non-blocking.

Why Using Green Carpet Tile And Wood Beam:

The green carpet tile represent grass ground while the wood beam on the outside of the rooms represent trees. In the bustling New York City, people always have a hard time to be in the nature. “Grass” and ”Tree” could create an outdoor feeling to the people who work in the office.

W h y I s n ’ t W a l k way “Grass”:

First, the walk way is utilized to separate the working station and the break area. Second, the concrete walkway is the representation of the park trail. Therefore, every time they go back to the working area, they will imagine walking at the trail.

___04

W

T L b ve


Wood Beam Partition:

The Purpose of the partition is giving the LAB area more privacy. Also using wood beam creates a non-blocking transparent eiw.

Working Station:

Working station and LAB area are grouping on one side because urban office requires a lot of group works and conversations. Employees could easily communicate if they are located on the same side.


NORTH SOUTH

PLAN

EAST

01-3 PLAN & SECTIONS

___05


01-4 FURNITURE & MATERIALS

c

d

a e b

Sliding Door

Glass Thickness: 5/16”-1/2” Manufatured By: Hafele

___06

Custom Counter

Color: Light Brown Purpose: Using the empty place to create more storage

Undweground Drawer

Color: Light Brown Purpose: Gives LAB room more storage space

Wood Table

Manufactured By: Ekena Millwork Color: Light Brown Material: Riverwood Whitewash Faux

FURNI


a

Red Oak Natural Solid Hardwood Flooring Manufactured By: Blue Ridge Hardwood Flooring Model#: MU-719809

b

Concrete

MATERIALS

Color: Light Gray

ITURE

c

d e

Interior Wall Paint Manufactured By: BEHR Color: Satin White Model#: 705001

Wood Beam

Manufactured By: Ekena Millwork Color: Light Brown Material: Riverwood Whitewash Faux

Indoor Carpet Tile

Manufactured By: Rubber Color: Grass Green Size: 23”x46”


PERSPECTIVE

01-5 OVERVIEW

___07

The main goal of this design is creating a comfortable and functional space

In my opinion, design related jobs require a lot of team work and computer w elements such as tree, grass and wood to create a feeling of working in the under a lot of pressure.

Storage space defines whether the space is functional or not especially in th the ceiling height to make it more functional. I separate the area by different hidden drawers and cabinets would create more space for the interior.


for both employees and clients.

work. I believe the job sometimes would be stressful. To solve this problem, I used a lot of natural nature. Hopefully it could help people who work in the office feel more relaxed when they are

his project. 1000 Sq. Ft. is a very small space for an office; therefore, I tried to take advantage of t height of the floor, and then create some drawers between two different height of the floor. These


02 MIDSTATE ONSEN Concept:

The main purpose of the Midstate Onsen is using the fantastic hot spring resource in Oregon to give a wonderful Asian style hot spring experience to the customers. Midstate Onsen combine the Asian culture and western culture to create the cross-culture hot spring resort. The public hot spring pools and the private hot spring pool in the guest room offer customers different options.

Rainbow, Oregon

Rainbow is an unincorporated community in Lane County, Oregon, United States. It lies off Oregon Route 126, northeast of Eugene. Rainbow's elevation is 1,211 feet (369 m). A post office was established on July 1, 1924, and closed August 31, 1937. The post office got its name from the rainbow trout that swim in the McKenzie River. ___08


HOSPITALITY DESIGN


02-1 FLOOR

___09


Space: Area Square Ft Number of Area Reception 600 1 Coffee Bar 450 1 Dining 2300 1 Kitchen 600 1 Guest Room (LG) 550 3 Guest Room (SM) 360 4 Onsen (Male&Female) 2200 2 Sushi bar 600 1 Utility About 4000 1 Total

16500 SQ. FT.


02-2 AREA DETAIL

LARGER ROOM

PATIO HOT SPRING POOL

Room

Rooms in the resort are separate in different types. Larger room with pa spring pool and Smaller room with basi room. DINING

KITCHEN SHUSHI BAR

RECEPTION STORAGE ROOM COFFEE BAR

ENTRY

___10


EMERGENCY EXIT STAFF ROOM

SPA POOL

LOCKER SMALLER ROOM

ENTRY&EXIT SHOWER

RESTROOM

nto two atio hot ic wash PUBLIC HOT SPRING POOL

Hot Spring

Hot spring is separate into two area which are male and female.


02-3 FURNITURE & MATERIAL

Mission Slat Bed

Ite m#: FF111D132R Dimensions: 74.5"Lx 26"W x 8" Color: OCS-228 Rich Tobacco Wood: Brown Maple Designer: Cabinfield Location: All Guest Room

Hugger Mount Ceiling Fan Blade Size: 18" Color Temp.: 3000K Lumens: 1550 Manuf: Hugger Location: All Guest Room

Catenary Bar Stiil, Solid Seat Item#: TKN_STH_25 Materials: Coared Steel, American Walnut Location: Lobby, Restaurant Sushi Bar

Kohler Vintage 6' Bath

Dimensions: 44" x 24" Water Depth: 15" Water Capacity: 82 gal Location: All Guest Bathrooom

Four Cast Standing

Dimensions: 55"L x 23.5"W x 40.5"H Color: Black Edge Detail: White PVC Location: Lobby

Dr. Wellness X-3 Spa

Seats: 6 Gallons: 300 Dimension: 76"X76"X 34" Color: White

___11


02-4

VIEWS

Custom Onsen Pool

This is the customized onsen pool located at the M/F public pool area. The materials are listed. For safety concerns and convenience the materials focus on easy to clean and slippery resistant. ___12


03 MIDSTATE LIGHTING COLOR

PETAL

LAYER

Card Board Model

___13


LIGHTING FIXTURE DESIGN In Asian culture, lotus means god and blessing of the religion. Lotus represents the whole Midstate Onsen, and means giving customers the best blessing from the god

Sketches


03-1 CONNECT

Top leaf x11

Top base x1

The model is created by SketchUp. I separate the model into three different parts which are top, first layer petals and second layer petals. After created three different parts, and than create the holes to help connect different parts. ___14

Connect top base with the first layer Petals


Top view Side view

Connect


04 GREEN HOUSE CENTER Project mission and goals: • Providing free barrier environment, like minimizing the chance to have dead end hallway. Every signage needs to be very clear, and seniors will see them easily from their perspectives. • A calm space environment where can provide sufficient daylighting and artificial lighting, since seniors normally have impaired vision, which means they need more light source to see things. • Developing a comprehensive understandings of seniors’ sensory system in order to design and implement actual methods to assist them, and making them become more engaged within Greenhouse Center.

Location Analysis:

Portland, Oregon’s the most famous city, with a high population in Portland, a senior healthcare center is needed for those elders. We picked a location sits alongside with Columbia and Willamette rivers. The location is quiet and far from city center, also surrounding by green plants. ___15


HEALTH CARE DESIGN


04-1 FLOOR

___16


04-2 CEILING & ELEVATION

___17


04-3 PERSPECTIVE

Overall:

The focus on this Greenhouse Center is the natural feeling. In the interior space, we create the hallway like by using the road lamp, concrete section tile, and wooden like tile to create a very natural look of the interior space. Also having some green plants gives more growing feeling to the interior space. Greenhouse Center design is the group project that I finished with another classmate. We first started the interview with the people who live in the similar property. After we understood the property, we started to think about what was important to them and what improvement we could do in the new building. I mainly focused on the space planning, modeling, and the presentation. The other classmate who worked with me focused on the detail drawing and the interview.

Phase 1,2,3:

___18


Medical Room

Provide the first care service for any emergency.

Lobby:

The design feature such as large scale fireplace, naturial rocks under the stairway, and the plant partition wall in waiting area, these feature brought a warm and calm feeling to occupants with a harmonious color scheme.


05 CITY THAI CUSINE

Restaurant Story:

Creating a conc City Thai have been working on the restaurant industy for over 20 years. Purpose is creating a high-end dining experience to the customers. The owner Nicha traveled over more than thousand miles from Bangkok to Portland. When she just came, she always miss the food of home town. Now, Portland is her second home. She wants to provide the most traditional Thai food to the area. ___19


COMMERCIAL DESIGN


05-1 FLOOR PLAN

___20


SMALL PARTY AREA

LARGE PARTY ROOM BAR AREA GALLARY INDIVIDUAL GUEST ENTRY / WAITING SMALL PARTY ROOM 2


05-2 CONCEPT SKETCHES & ELEVATION

___21


THANK YOU

2018 edition

2018 Design Portfolio  
2018 Design Portfolio  
Advertisement