Page 1

IMPLICĂ-TE, ASCULTÂND UN COPIL

Broşura membrilor de excelenţă IRSCA Gifted Education


În ce credem?

împreună formăm resurse umane capabile să rezolve problemele de mare complexitate ale vremurilor noastre.

Cum?

(Sprijinim dezvoltarea persoanelor cu har şi talent din toate domeniile: ştiinţa, artă, management, leadership). Copiii au nevoie să fie identificaţi şi sprijiniţi în dezvoltarea maximă a potenţialului. Primul pas îl facem prin proiectul Tehnici si Inovaţii Didactice http://giftededu.org/primul

“Orice tânăr poate deveni Gifted dacă a ales personal şi a devenit motivat la un moment dat să se dezvolte într-o anumită direcţie.” Preşedintele IRSCA Gifted Education Florian Colceag

“Pe nisip, aproape de valuri, stÀ un copil. Nu conteazÀ cum aratÀ, cum îl cheamÀ, dacÀ e fatÀ, dacÀ e bÀiat sau câti ani are. Tot ce conteazÀ este mintea lui, gândurile lui, cele o mie si una de gânduri care îi zboarÀ prin minte în fiecare clipÀ a existentei sale. Atunci când acest copil va gÀsi un gând destul de bun se va ridica de pe nisip, va fugi acasÀ si va gÀsi o modalitate de a-l face cunoscut lumii ‚intregi. Dar nu acum.

Andreea Ţînţ

Andreea Ţînţ este un suflet cald cu un talent scriitoricesc enorm. “Dacă vei găsi o bucăţică din sine într-unul din personajele mele, eu voi fi fericită ca şi scriitor.”


„Timpul mi se pare foarte scurt şi m-aş bucura să găsesc destul ca să fac cât mai multe, cât mai bine.”

Ana Limban

Spune cu un firicel de voce, de n-ai bănui că aparţine aceleiaşi fiinţe ale cărei mâini subjugă vioara în acordurile muzicii clasice

Muzică

îmi place să cânt...dar nu am profesor

Ana este un copil cu o deosebită sensibilitate umană şi artistică, ceea ce o face să fie profund deschisă spre om în aceeaşi măsură ca şi spre artă.


vreau să asculţi vocea mea.... dar nu ştiu cum să fac să ajungă la tine

interpretare vocală


pictură

vreau să te învăţ să te joci cu mine colorând lumea..... dar nu am unde

Andrei Şerban Sensibilitate, un extraordinar simţ al culorii, o capacitate de a modela iesită din comun, un copil sfios şi iubitor...Andrei este un adevărat artist modelator în plastilină, dar nu orice artist, ci unul care iţi lasă o puternică impresie.

Ana Constantinescu Cea mai tânără artistă este micuţa pictoriţă Ana Constantinescu care, la mai puţin de doisprezece ani, după patru expoziţii de pictură, a descoperit magia obiectelor de decoraţiuni interioare.


De ce matematica? Pentru că e, ca şi viaţa, o călătorie în necunoscut: mă ajută să-mi depăşesc limitele. Cred că performanţa e un amestec de talent, pasiune şi vointă care prin muncă devine obicei :). De multe ori partea cu “munca” este invizibilă. Unii văd doar medalile şi premiile.

Alexandru Tudor CatanĂ

ŞTIINŢE

Gândirea mea este complexă.... ...Ia o Atitudine simplă: încurajează-mă


Wushu este arta de a lupta, cu sau fără arme, care a înflorit în China antică în jurul secolului VI i.d.Hr.

Mişcare

Hai împreună să ţintim cel mai sus

Dacă li s-ar întinde copiilor azi o mână de ajutor, soarta României de mâine ar fi cu siguranţă mult mai bună. Eu sunt foarte optimist şi cred cu tărie într-o Românie în care să nu-ţi fie ruşine că-i aparţii, într-o Românie în care tinerii să-şi dorească să trăiască şi să muncească. “Vreau să aduc medalia de aur pentru România!”

Giuliano Isa Zamolo


O mie de gânduri îi zboarÁ prin minte chiar în aceastÀ clipÀ, dar unul dintre ele îl deranjeazaÀ, îl enerveazaÀ, îl scoate din sarite. Cuvintele mamei, profesorului, buniciilor, celorlalti copii, ale lumii întregi se repetÀ cu ecou în urechile sale: De ce? De ce încerci tu sÁ fii altfel? De ce? De ce nu poti fi ca ceilalti? De ce? De ce? De ce? De ce? Andreea Ţînţ


TOTUL

O inteligenta aparte = Arte, literatură, matematică, sport şi dansuri sunt arii în care Alexandra excelează. O minte sănătoasă ce nu cunoaşte limite.

Diana Alexandra Ardelean

este posibil... arată-mi încredere

“Când începe şi când se termină copilăria? Nu ştim. Ne trezim doar că numai suntem copii, că am ieşit din copilărie, uneori fără să o fi trăit pe deplin.Pierdem jocul, pierdem libertatea şi pierdem nemărginirea...” (Copilăria, eseu)


Brusc, copilul zâmbeste. Se ridicÀ de pe nisip pentru cÀ a gÀsit un gând destul de bun, care meritÀ sÀ fie arÀtat lumii întregi, oamenilor care îl întreabÀ si-l privesc cu atâta superioritate falsÀ. Gândul sÀu vorbeste despre diferente, despre cât de diferit e copilul de ceilalti si despre dorinta de a folosi acea diferentÀ, acel dar pentru a face lumea un loc mai fericit.

Andreea Ţînţ


Este un copil deosebit care a dovedit de mic sensibilitate artistică şi o mare efervescenţă creativă. Exprimarea ei artistică a fost pâna acum manifestată în domeniul picturii, baletului, artelor marţiale, dar cel mai mult îi place să scrie poveşti pentru copii."

Letitia Maria Constantinescu

implicĂ-te!

Susţinerea copiilor trebuie fĂcută într-un Centru. IRSCA Gifted Education are proiectul pentru primul Centru pentru copii cu abilităţi înalte. Pune şi tu o caramidă la realizarea lui. Scrie-ne modul în care doreşti să te implici mail: pr@giftededu.org sau telefon 0729 029 484

Avem nevoie de:

• Mobilier • Consumabile • Echipament • Achiziţionare Instrumente de Lucru • Sponsorizare Tabere Dezvoltare Personală • Sponsorizare Evenimente Organizate de către micile talente • Donaţie în bani • Susţinere Workshopuri, împărtăşire experienţă Monica Gheorghiu Project Manager şi Ramona Păduraru Director programe internaţionale îţi sunt alături în acţiunea ta de implicare.

Este atât de uşor să faci un bine, trebuie doar să îndrăzneşti! Fă un click aici pentru prezentarea organizaţiei “A fost odata sus sus între nori un rege al norilor, care se căsătorise cu o fată foarte frumoasă...” (Norina, prinţesa norilor- poveste)

IRSCA Gifted Education www.giftededu.org

www.irsca.ro

De 1 Iunie Asculta Un Copil  

De 1 iunie copiii au o dorinta. Dorinta membrilor de excelenta IRSCA Gifted Education este sa aiba un loc pentru a-si dezvolta talentul.

Advertisement