Page 1

GORDIJNEN

De Waegenaere NV

Bieke


Gordijnen opmeten.

1. Gordijnrails Als eerste bepaal je waar de gordijnrail komt. Als je de gordijnen voor de vensterbank wilt hangen, moet de afstand van het raam gelijk zijn als de diepte van de vensterbank. Je kunt kiezen om de rails aan het kozijn of aan het plafond te hangen. Hou er rekening mee dat de breedte van de rails langer is dan de breedte van de venster. Dit is nodig om bij het openen van de gordijnen deze geheel voor de venster weg te kunnen schuiven.

2. Breedte van het gordijn Je meet de werkelijke breedte van de rail en afhankelijk van welk soort plooi je wenst moet je deze breedte vermenigvuldigen : X 1.5 voor een enkele plooi X 2 voor een dubbele plooi

3. Lengte van het gordijn De lengte van een gordijn bepaald je zelf. Je kunt kiezen uit verschillende lengtes : a) b) c) d)

De gordijnen tot 2 cm boven de vensterbank De gordijnen tot 10 – 15 cm onder de vensterbank De gordijnen tot 2 cm boven de grond De gordijnen royaal op de grond laten vallen.


4. Hoeveel meter stof heb je nodig. Om dat uit te rekenen heb je de gordijnbreedte nodig inclusief de plooien. Vb. de gordijnrail is 2 meter en je wenst een dubbele plooi dan is dat 2m x 2 = 4m. De gordijnstof is 1.40 m breed. 4m : 1.40 = 2.86 cm. Je hebt drie banen nodig van 140 cm breed.

5. In welke gevallen moet je gordijnen voeren? a) Sommige stoffen verkleuren in het zonlicht, een voering gaat dat tegen. b) In de slaapkamer is het ook slim om gordijnen met een (lichtdichte) voering te nemen, zodat het er goed donker wordt. c) Bij ramen met enkel glas zorgt een gewatteerde voering voor isolatie.

Tips

 Meet in alle gevallen de lengte 2 keer om zeker te zijn dat U de juiste afmetingen heeft.  Meet zowel aan de linker- als aan de rechterkant van het raam, er kan een verschil in zitten. Ga uit van de kortste kant, anders hangt uw gordijn straks aan een kant op de grond.  Als de kamer hoger is dan drie meter, is het verstandig om voor een dubbele plooi te kiezen, anders is er geen plooivorming meer over aan de onderkant.


Advies bij de keuze van de gordijnstof Gordijnen ophangen in een kleine ruimte. a) Drukke patronen vermijden b) Effen kleuren kiezen c) Gordijnen aan een rail zullen veel minder aanwezig zijn dan gordijnen opgehangen aan een roede Gordijnen die de ruimte kleiner, smaller laten lijken. a) Gordijnen aan een roede bevestigen b) Gordijnen ophalen met embrasses Gordijnen die de ruimte hoger laten lijken. a) Gordijnen tot de grond. b) Kiezen voor een verticale streep of banen Gordijnen die de ruimte lager laten lijken. a) Kies voor drukke, ruim vallende stoffen. b) Breng eventueel een gordijnkap aan het plafond aan. Gordijnen die de ruimte breder laten lijken. a) Gordijnen tot de grond laten hangen b) De gordijnen zo ver mogelijk laten doorlopen op de muur. c) Kies voor een horizontale streep.


De Waegenaere NV Grondwetlaan 104 9040 ST. AMANDSBERG

Tel. 09/251.16.78

Fax 09/251.25.57

www.dewaegenaere-nv.be

info@dewaegenaere.be

https://dewaegenaere-nv.blogspot.com

https://twitter.com/Dewaegenaere_nv https://www.facebook.com/De.Waegenaere.NV

Gordijnen opmeten  

Hulp bij het kiezen van gordijnen en tips voor het opmeten

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you