Page 1

Vaunut ja rattaat 2012


Kohta se alkaa

3


4


Unelmia. Leikkiä. Kyyneleitä. Naurua. Uhmaa. Iloa. Laastareita. Rakkautta. Ja kaiken koristeena mansikoita. Kohta se alkaa. Elämä. Pitkä tutkimusretki kaikille osapuolille. Myös meille. Tunnemme reitin, mutta emme sen mutkia ja mäkiä. Jokainen uusi ihminen kokee maailman omalla tavallaan. Jokaisella perheellä on edessään oma ainutlaatuinen matkansa. Täynnä odotusta, hyvää tahtoa ja rakkautta. Tässä ovat elämän perusainekset. Ne vaikuttavat myös lastenvaunujen valinnassa. Aloitetaanpa aivan alusta.

5


6


7


Olipa kerran p채rekori

8


Uskotaan, että tietyt asiat periytyvät. Meillä on syntyessämme tiettyjä ominaisuuksia, ja kokemuksemme tuovat niitä lisää. Perintö ja ympäristö. Varmaan asia onkin juuri niin. Työstämme joka päivä samoja perusideoita, joihin leikkikalumme, kalusteemme ja lastenvaunumme perustuvat. On turha kuvitella, että geenit tekisivät työn puolestamme. Työmme perintö ei näy tuotteissamme ilman vaivannäköä. Mistä perinnöstä tässä oikeastaan puhutaan? Kaikki alkoi 127 vuotta sitten Ivar Bengtsson -nimisen nuorukaisen tinkimättömästä luonteenlaadusta. Ivar myi ensiluokkaisia pärekoreja. Hänelle pelkkä laadukkuus ei riittänyt. Hän sanoi usein, että pärekori myydään kädensijan perusteella. Ivar näkikin paljon vaivaa vahvistaessaan koriensa kädensijoja siten, että ne olisivat vielä odotettuakin parempia. Monien mielestä sellaisten pikkuseikkojen parissa puuhastelu oli turhanpäiväistä, mutta korien käyttäjät todella arvostivat asiaa. Näin Ivar osoitti ymmärtävänsä asiakkaitaan paremmin kuin kilpailijansa. Ivarin pojat jatkoivat isänsä jalanjäljillä, ja heidän yrityksensä sai nimeksi Bröderna Ivarsson Osby eli lyhesti BRIO. Pojat pitivät yllä panostusta laatuun ja kehittivät BRIO-konseptista kokonaisen maailman, joka sisältää monipuolisia, ensiluokkaisia lastentarvikkeita. Muun muassa lastenvaunuja. Olemme ylpeitä perinnöstämme. Sen vuoksi myös suhtaudumme vakaumuksella kaikkeen, mitä teemme, aina pienimmästä ompeleesta untuvanpehmeään täytteeseen. Ainuttakaan yksityiskohtaa ei jätetä sattuman varaan. Jotkut voivat pitää tätä turhanpäiväisenä puuttumisena pikkuseikkoihin. Meistä yksityiskohdat ovat kuitenkin tärkeitä, ja lastenvaunujemme käyttäjät taatusti arvostavat sitä. Siksi jatkamme edelleen Ivarin viitoittamaa tietä. Jokaisissa vaunuissa, jokaisessa pienessä pyörän puolassa. Jo sukupolvien ajan.

9


Osa ruotsalaisen suunnittelun historiaa

10


Ruotsalainen suunnittelu on maailmankuulua. Meidät ruotsalaiset tunnetaan myös panostuksestamme turvallisuuteen ja yksityiskohtiin. Emme riko lupauksiamme. Ansioillamme rehentely ei puolestaan kuulu luonteeseemme. Sellaisia olemme. Ehkä juuri tämän vuoksi ruotsalainen suunnittelu on vuosien varrella kehittynyt merkitsemään samaa kuin laadukkuus. Nykyisin sen ajatellaan olevan parasta, mitä rahalla saa. Tuotteiden on pidettävä lupauksensa, edellyttipä se kuinka suurta panostusta tahansa. BRIO-lastenvaunut suunnitellaan Ruotsissa. Näin on aina tehty. Mutta ruotsalaisetkaan eivät ole mestareita joka lajissa. Emme päästäisi myyntiin pienintä pyörän puolaakaan, ellemme olisi varmoja sen laadukkuudesta. Tämän vuoksi olemme ryhtyneet yhteistyöhön tiettyjen alansa mestareiden kanssa. Sekään ei kuitenkaan vielä riitä. Jotta voisimme olla aivan varmoja siitä, että tuot­teemme pitävät lupauksensa, olemme valinneet tarkasti myös käyttämämme toimittajat ja testauslaitokset. Näistä kaikista osatekijöistä syntyvät tinkimättömät lastenvaunut, joista BRIOn perustaja Ivar Bengtsson voisi olla ylpeä. Tämän kuvaston avulla voit tutustua tuotteittemme ensiluokkaisiin ominaisuuksiin ja vakuuttua siitä, miksi sinun kannattaa valita juuri BRIO. Maailmanluokan lastenvaunut − Ruotsista.

11


12

Vuosisadan vaihteessa

1920-luku

1930-luku

1940-luku

1940-luku

1950-luku

1960-luku

1960-luku

1970-luku

1980-luku

1990-luku

2000-luku


Kuinka pitkät perinteet yrityksellämme on? Se perustettiin vuonna 1884. Tuotanto alkoi pärekoreista, mutta ajan mittaan tuotevalikoima laajeni. Eniten valmistettiin leikkikaluja, mutta myös lastenvaunuja tuli myyntiin vuosisadan vaihteessa. BRIO-lastenvaunujen myynnin katsotaan alkaneen toden teolla 1920-luvulla. Ensimmäiset luetteloissamme esitellyt vaunut tuotiin Saksasta. Yksi yrityksemme tärkeimmistä virstanpylväistä ajoittuu vuoteen 1935, jolloin valmistimme ensimmäiset lastenvaunumme kotona Osbyssä. Pidämme tätä yrityksemme varsinaisena syntymähetkenä.

13


14


15


Pienet asiat, suuri merkitys

16


Tekninen kehitys on ottanut pitkän harppauksen siitä, kun aloitimme oman lastenvaunutuotantomme Osbyssä. Väliin mahtuu 70 vuoden verran uusia pienokaisia. Voisi ajatella, että kehityskaaren huippua edustavien lastenvaunujen olisi pitänyt rullata kaupungin kävelykadulla jo kauan aikaa sitten. Ajat ja trendit kuitenkin vaihtuvat. Ja jatkuvasti syntyy uusia vauvoja. Yhteiskuntamme muuttuessa muuttuu myös tapamme kokea asioita. Vuosien varrella olemme oppineet, että perheet voivat olla rakenteeltaan minkälaisia tahansa − mutta lastenvaunut eivät! Perheet eroavat toisistaan esimerkiksi tarpeitten, koon, asuinpaikan ja auton mallin suhteen. Tai sitten perheellä ei ole autoa lainkaan. Eroista huolimatta kaikille perheille olisi löydyttävä sopivat lastenvaunut. Niihin peitellään jokaisessa perheessä sen kaikkein rakkain jäsen. Vaunujen tulee olla vauvalle kuin turvallinen pesä. Lastenvaunujen suunnitteleminen eroaa luonnollisesti suuresti leikkikalujen valmistuksesta. Näitä kahta asiaa yhdistää kuitenkin yksi keskeinen seikka: yksityiskohtiin asti ulottuva huolellisuus. Kuten leikkikaluillemme myös lastenvaunuillemme ovat ominaisia perusteellisesti suunnitellut toiminnot ja kauttaaltaan tinkimätön laatu. Perinteitämme kunnioittaen ja kokemustamme hyödyntäen testaamme, kierrämme ja väännämme pienintäkin vipua. Nykyisin itse asiassa ehkä enemmän kuin koskaan. Lastenvaunujen suunnittelussa on otettava huomioon kaikki mahdollinen. Jopa sellaiset seikat, joita et villeimmissä kuvitelmissasikaan osaisi ajatella. Loppujen lopuksi juuri pienet asiat ovat merkityksellisimpiä.

17


18


Mitä seuraavaksi?

Aloita tästä Vaunujen valinnasta Yksityiskohtia Lisävarusteet

Lisävarusteet 20 22 24

28 40 50

76 78 80

Primo 84 Zento 85 Caro 86 Pilo 87

Huonekalut

Rattaat Spin Race Pony

74

Turvaistuimet

Vaunut Happy Go Sing

Hoitolaukut Lämpöpussit ja istuinpehmusteet GO lisävarusteet Muut lisävarusteet

58 60 62

Sängyt Hoitopöydät Syöttötuolit

92 95 96

Sisarusrattaat

Värivaihtoehdot

Tuplapony 66 Double Wave 68 Duette 69

Vaunut 97 Rattaat 106 Sisarusrattaat 109 Turvaistuimet 112 Hoitoohjeet 114

19


Vaunujen valinnasta ja vaistoista Lastenvaunuja valitessasi opit tuntemaan itsesi paremmin. Kaikilla perheillä on erilaiset tarpeet. Asumismuodot ja edellytykset eroavat toisistaan. Sylissänne on ehkä ensimmäinen pienokaisenne, tai sitten kolmas. Me sitä vastoin voimme poikkeuksetta luvata, että lastenvaunumme ovat laadukkaita. Sinä päätät, mitkä niistä ovat parhaat. Tästä kuvastosta on sinulle apua valinnassasi. Selaile sitä kaikessa rauhassa tutustuen BRIO-maailmaan ja sen mahdollisuuksiin. Askel kerrallaan, ja ennen pitkää löydät ratkaisusi. Kuuntele valintaa tehdessäsi myös vähän vaistojasi.

20


1

Milloin vaunut kannattaa hankkia? Yleensä vauvan syntymä onnistutaan arvioimaan luotettavasti. Tulevilla vanhemmilla on hyvää aikaa päättää, millaiset lastenvaunut perheeseen sopivat. Vaunut kannattaa hankkia hyvissä ajoin, jotta niihin ehtii perehtyä ennen h-hetkeä. Silloin myöskään pienokainen ei joudu odottelemaan ensimmäistä kävelyretkeään.

2

Onko vauva perheenne esikoinen?

3

Kuinka asutte?

4

Kuinka tilava autonne on?

5 6

Ensimmäistä lasta varten kannattaa valita yhdistelmävaunut kantokassilla tai erikseen kiinnitettävä iso vaunukoppa ja ratasosa. Muutoin valinta on vapaa. Sisarusvaunut ovat täydellinen ratkaisu monilapsiseen perheeseen.

Onko asuntonne pieni? Onko portti leveä mutta hissi kapea? Näppärät ja kevyet kaupunkivaunut voivat helpottaa arkea suuresti. BRIO Go on erinomainen valinta. Tai sitten BRIO Happy ‑yhdistelmävaunut, joissa on kääntyvät pyörät. Asutteko maalla tai oleskeletteko paljon mökillä, missä vaunuilta vaaditaan maastokelpoisuutta? Jos vastasitte myöntävästi, kannattaa vilkaista klassista Happy-malliamme. Aiotteko taittaa matkan kaupasta kotiin kävellen? Silloin useimpiin malleihimme sisältyvästä isosta tavarakorista on paljon iloa.

Kannattaa selvittää, kuinka pieneen tilaan lastenvaunut mahtuvat kokoontaitettuina. Täytyykö pyörät irrottaa, vai mahtuvatko vaunut autoon kaikki osat asennettuina? Paras ratkaisu on tulla myymälään autolla ja tarkistaa asia kokeilemalla.

Oletteko matkustavaista sorttia? Ahkerille reissaajille BRIO Go on ihanteellinen valinta. Erityisesti lentokoneessa on hyötyä tämän mallin kätevästä kuljetuslaukusta. Myös BRIO Sing on monen suosikki. Kummatkin ratkaisut perustuvat järjestelmään, jossa osia on helppo vaihtaa ja turvakaukalon voi kiinnittää suoraan vaunujen runkoon.

Kuka työntää? Vaihtuuko lastenvaunujen työntäjä? Onko välillä isoäidin tai -isän vuoro? Tai lastenvahdin? Jos vastasit myöntävästi, sinun kannattaa tutustua työntöaisan korkeuteen ja säätömahdollisuuksiin eri malleissa.

Soraa, asfalttia vai mitä milloinkin?

7

Alustoilla, joita pitkin lastenvaunuja työnnetään, on merkitystä vaunujen mallin, rungon ja pyörien valinnan kannalta. Kääntyvät pyörät ovat erinomaiset ahtaissa putiikeissa ja katuvilinässä. Ne sisältyvät malleihin BRIO Go ja BRIO Sing. Käyttekö usein kävelyllä puistossa tai kuljette kapeilla poluilla? BRIO Happy ‑mallin rungon ja pyörät voi valita tarpeiden mukaan. Ilmapyörät vaimentavat iskuja ja pehmentävät matkantekoa. EVA-pyörät ovat kovemmat, mutta niiden etuna on puhkeamattomuus. Kääntyvät pyörät ovat erinomaiset ahtaissa putiikeissa ja katuvilinässä. 21


76 vuoden verran hienosäätöä sinun parhaaksesi Tehty kestämään BRIOn perustajalla Ivar Bengtssonilla oli tapana sanoa, että pärekori myydään kädensijan perusteella. Hän näki paljon vaivaa vahvistaessaan pienessä yrityksessään myymiensä korien kädensijoja. Vastaavasti nykyisten lastenvaunujen valmistuksessa kiinnitetään erityistä huomiota työntöaisaan. Sekä kädensijat että työntöaisat ovat yksityiskohtina merkittävämpiä kuin voisi luulla. Niiden on oltava ergonomisia, käyttäjäkohtaisesti säädettäviä ja kestäviä. BRIO testaa lastenvaunujensa työntöaisoja paljon tarkemmin kuin EN1888standardin mukaisesti olisi välttämätöntä. Ivar olisi meistä ylpeä.

Laadukkaat yksityiskohdat

Vain paras on kyllin hyvää ruotsalaisessa lastenvaunutuotannossa, vaikka ratkaisujen etsiminen veisi meidät toiselle puolelle maapalloa. Teemme yhteistyötä useiden maailman johtavien valmistajien kanssa, jotta vaunujemme jokainen yksityiskohta olisi tinkimättömän laadukas aina vetoketjuja, neppareita ja tarranauhoja myöten. Tarranauha on itse asiassa loistava hollantilainen keksintö, jonka erinomainen pitävyys avaa yhä uusia mahdollisuuksia. Se on kätevä niin urheiluken­ gissä kuin avaruussukkuloissakin. Ja tietysti lastenvaunuissa! Rakenteesta riippumatta pyrimme siihen, että sulkeminen ja avaaminen on turvallista ja mahdollisimman kätevää.

Pehmeää, ilmavaa ja kuivaa

Vain suloisinta sille, joka itse on suloisin. Pidämme tämän mielessä, kun suunnittelemme vauvan ihoa koskettavia tekstiilejä. Puuvilla on luonnollinen valintamme. Kaikki tekstiilimme ovat EU:n REACH-direktiivin mukaisia ja täyttävät tiukat Ökotex-vaatimukset. Pehmeät BRIO-patjat hengittävät ja kuljettavat kosteutta pois vauvan iholta. Myös pohjalevyn tuuletusreiät auttavat pitämään pienokaisen olon kuivana.

90 000 Aidosti vakaat Jos haluat vakaat lastenvaunut, älä valitse sellaisia, jotka vain tuntuvat

myymälässä vakailta. Ajattele asiaa näin: Kun olimme pieniä, meitä opetettiin laskemaan suksilla polvet joustavasti koukussa. Samalla tavalla vaunujen tulee joustaa sekä korkeus- että sivusuunnassa. Oikea joustavuus tekee niistä vakaat, miellyttävät työntää ja ihanat matkustaa. Vaunumme testataan työntämällä niitä pitkän aikaa painavassa lastissa pitkin rullarataa, joka muistuttaa lähinnä esterataa. Olemme vakuuttuneita vasta 90 000 rullan ylityksen jälkeen, mikä vastaa 157 kilometriä. Näin varmistamme, että ylitämme vakiovaatimusten riman korkealta.

22


Hylkivät hankaluuksia

Moninkertainen aurinkosuoja

Joskus kävelyretkellä voi joutua raekuuron armoille, toisella kerralla taas kevätaurinko voi houkutella maistelemaan ensimmäistä jäätelöä. Koti-ilmastomme on opettanut meidät hylkäämään kompromissit ja pyrkimään täydelliseen tasapainoon keskeisten ominaisuuksien välillä. BRIOvaunuissa pienokaisesi suojana on kestävä, tuulenpitävä ja vettähylkivä kangas, joka hengittää vauvasi tahdissa.

Kun aurinko kurkistaa pilvestä, me pohjoismaalaiset lähdemme liikkeelle. Tämän vuoksi olemme kiinnittäneet erityistä huomiota lastenvaunujemme UV-suojaan. Hyvin suunniteltu kuomu suojaa lasta tehokkaasti paahteessa ja säilyttää värinsä tavanomaista pidempään. Aurinkosuojakerroin UPF 50+ on yhtä tehokas kuin miltä se kuulostaa. Lyhenne tulee käsitteestä Ultraviolet Protection Factor. Tekstiilimme täyttävät UPF-asteikon tiukimmat vaatimukset. Eikä siinä vielä kaikki: kankaan suuri kudetiheys, kestävyys ja moninkertaisuus ovat niin ikään lasta suojaavia ominaisuuksia.

50+

Hyväksynnän jälkeen alkaa valvonta

Kun Ruotsin tekninen tutkimusinstituutti on hyväksynyt uuden vaunumallimme yksityiskohtia myöten, testausta jatketaan. Pieninkin vika aiheuttaa tuotannon seisauttamisen, kunnes ratkaisu ongelmaan on löytynyt.

OK!

Vain välkyt näkyvät!

Tällä iskulauseella ihmisiä on viime aikoina kannustettu panostamaan turvallisuuteen pimeässä. Jotkut ovat peräänkuuluttaneet tummia heijastimia, jotka eivät olisi niin huomiota herättäviä. Ikään kuin heijastimissa olisi jotain hävettävää! BRIO tekee yhteistyötä maailman johtavan heijastimien valmistajan 3MTM ScotchlitenTM kanssa. Yhdessä voimme vakuuttaa, että hopeanväriset heijastimet toimivat paremmin kuin mitkään muut. BRIO-tuotteiden heijastimet toimivat taatusti.

Tilaa elämän merkeille

Näemme paljon vaivaa yksityiskohtien eteen. Yksi näistä on säilytystila. Tätä osaavat takuulla arvostaa ainakin ne vanhemmat, jotka kuljettavat lastenvaunuissa matkalaisten lisäksi leluja, vaippoja, vaihtovaatteita − ja paluumatkalla ruokaostoksiaan. Vuosien varrella vaunuihin onkin ilmestynyt tilavia tavara koreja ja näppäriä taskuja.

Ehdottomuus

Jos lastenvaunujemme jarruissa ilmenee vähäisintäkään vikaa, tuotanto keskeytetään välittömästi. Testaamme tuotteitamme säännöllisesti pistokokein, jotka noudattavat kaikkia alan standardeja. Omat vaatimuksemme ylittävät nämä normit reilusti, ja vasta niiden täytyttyä olemme tyytyväisiä. Monet vaunumalleistamme on varustettu hammasratasjarruilla, joiden jarrutusvaikutus on luotettava ja tasainen.

Unohtuiko jotain?

Lastenvaunumme ovat voittaneet palkintoja ja valloittaneet käyttäjiensä sydämiä jo 76 vuoden ajan. Tällä ei kuitenkaan ole merkitystä, jos emme voita puolellemme myös sinua. Haluamme ehdottomasti kuulla toiveistasi ja havainnoistasi tuotteittemme suhteen. Vertaa vaunujamme myös muiden valmistajien tuotteisiin. Ne kestävät sen.

23


Piste i:n päällä. Sen saat sinä piirtää.

Lastenvaunut on helppo räätälöidä käyttäjiensä mukaan. Kokonaisuus muodostuu yksityiskohdista. Voit parantaa vaunujesi viihtyisyyttä ja käytännöllisyyttä entisestään valitsemalla itsellesi ja lapsellesi sopivia lisävarusteita. Valinnanvaraa on runsaasti. Kaikki lisävarusteet on esitelty sivuilla 70–83. Mitkä niistä tuntuvat omilta?

24


SKISSBILD

25


26


Vaunut

27


28


BRIO HAPPY Klassiset vaunut toiveittesi mukaan. Valitsetko ensimmäisiksi vaunuiksenne Happyn? Ne ovat todella vakaa valinta. Klassisissa Happy-lastenvaunuissa on kaikki, mitä toivoa saattaa. Kun varustat ne perheesi tarpeiden ja toiveiden mukaan, saat täydellisen ratkaisun, joka kestää aina ensimmäisestä vaipanvaihtopäivästä viimeiseen! Kuinka se on edes mahdollista? Happy-mallissa löytyy useita vaihtoehtoja. Valintasi riippuu siitä, onko lapsesi vasta tutustumassa auringon lämpimiin säteisiin vai onko hän jo viettänyt ensimmäistä merkkipäiväänsä. Jos valinta on vaikea, tutustu Happy-yhdistelmävaunuihin, johon kuuluu kantokassi pienelle vauvalle ja ratasosa hieman isommalle lapselle. Sen jälkeen voit valita rungon ja pyörät sekä tekstiilit ja niiden värin. Näin voit itse päättää, miltä klassiset lastenvaunut näyttävät. Eläköön Happy ja oma perhe!

Vaunukoppa Rattaat Yhdistelmävaunut

29


30


Uudet värit

BRIO HAPPY -VAUNUKOPPA

Näissä todella klassisissa lastenvaunuissa on tukeva, käytännöllinen ja suojaa antava vaunukoppa. Pehmeä, valkoinen puuvillavuori, miellyttävä patja, tuulisuoja ja kiinteällä aurinkolipalla varustettu kuomu tekevät pienokaisen olon miellyttäväksi. Vaunukopassa on monta käytännöllistä säilytystaskua. Vain parasta äidille ja vastasyntyneelle! OMINAISUUDET. Tilava tavarakori. Vaunukopassa säilytystaskuja sekä ulko- että sisäpuolella. AURINKOSUOJA. Kuomun UV-suoja: UPF 50+. Kiinteä aurinkolippa antaa lapselle lisäsuojaa. SATEESSA JA TUULESSA. Likaa ja vettä hylkivät tekstiilit. Kyllästetyt materiaalit pitävät sekä tuulta että sadetta.

NÄKYVYYS. 3MTM ScotchliteTM -heijastimet ovat markkinoiden parhaat. Heijastimet tavarakorin kaikilla sivuilla parantavat näkyvyyttä. Taitettava heijastinreuna kuomun kaikilla sivuilla. TEKSTIILIOSAT. Kestävät, pyyhittävät päälliskankaat. Pehmustetun vuorin voi irrottaa ja pestä. Erillinen patja, jossa pestävä päällinen.

ILMANVAIHTO. Kopan pohjassa tuuletusreiät. Tuuletusaukossa hyttysverkko (malleissa Classic ja Harmony). Patja hengittää ja kuljettaa kosteutta pois lapsen iholta. Mitat ja paino: Kopan mitat 74 x 32 cm VAUNUkopan paino 5,6 kg Suositusikä/-paino 0 kk – 9 kg Muut mitat ja painot: katso sivut 36−37.

BRIO HAPPY -VAUNUKOPPA Tekstiiliosat Classic 36423 (kuvassa) Värit

Black 259

Charcoal Grey 268

Deep Ocean 272 (kuvassa) Uutta

Sand Beige 275 Uutta

Tekstiiliosat Harmony 36412 Värit

Black 269

Steel Blue 260

Brown 276 Uutta

Navy 281 Uutta

Tekstiiliosat Mixed 36413 Värit

Black 489

Red 483 Uutta

Olive Night 487 Uutta

31


32


Uudet värit

BRIO HAPPY -RATTAAT

Lapsen seuraava vaihe vaatii vähän enemmän tilaa. Jalat tahtovat liikkua, ja ympäristö kiinnostaa. Silloin on hyötyä tilavasta istuinosasta, jonka kulkusuunnan voi vaihtaa. Selkänoja on helppo säätää istuma-asentoon, lepoasentoon tai vaakasuoraan makuuasentoon. Viisipistevaljaissa on pehmustetut olkatyynyt. Lapsella on mukava olo, kun kaikista yksityiskohdista on huolehdittu. OMINAISUUDET. Selkänojan voi säätää helposti yhdellä kädellä istuma-, lepo- tai makuuasentoon. Täysi makuuasento ja automaattisesti aktivoituva päänsuojus. Jalkatuen voi säätää ja lukita kahteen eri asentoon yhdellä kädellä. Tilava tavarakori. Mukana jalkapeite ja viisipistevaljaat, joissa pehmustetut olkatyynyt. AURINKOSUOJA. Kuomun UV-suoja: UPF 50+. Kiinteä aurinkolippa antaa lapselle lisäsuojaa. SATEESSA JA TUULESSA . Likaa ja vettä hylkivät tekstiilit. Kyllästetyt materiaalit pitävät sekä tuulta että sadetta.

ILMANVAIHTO. Säädettävä, verkollinen tuuletusaukko kuomun alareunassa. Lisätuuletusaukko, jossa hyttysverkko (malleissa Classic ja Harmony). NÄKYVYYS. 3MTM ScotchliteTM -heijastimet ovat markkinoiden parhaat. Heijastimet tavarakorin kaikilla sivuilla parantavat näkyvyyttä. Taitettava heijastinreuna kuomun kaikilla sivuilla. TEKSTIILIOSAT. Päälliskankaat voi pyyhkiä tai pestä. Istuinpäälliset voi irrottaa ja pestä pesukoneessa.

Mitat ja paino: Mitat istuma-asennossa 26 x 32 cm Istuinosan pituus makuuasennossa 100 cm Istuinosan paino 6,0 kg Suositusikä 6 kk – 3+ vuotta. Muut mitat ja painot: katso sivut 36−37.

BRIO HAPPY -ISTUINOSA Tekstiiliosat Classic 36424 (kuvassa) Värit

Black 259

Charcoal Grey 268

Deep Ocean 272 Uutta

Sand Beige 275 Uutta

Tekstiiliosat Harmony 36479 Värit

Black 269

Steel Blue 260

Brown 276 Uutta

Navy 281 Uutta

Tekstiiliosat Mixed 36480 Värit

Black 489

Red 483 (kuvassa) Uutta

Olive Night 487 Uutta

33


Uudet värit

BRIO HAPPY -YHDISTELMÄVAUNUT

Jos olet päättänyt, että Happy on valintanne pitkäksi ajaksi, yhdistelmävaunut voivat olla hyvä ratkaisu. Yhdistelmävaunuissa on kaikki rattaiden toiminnot ja edut. Erona on vain se, että niihin lisätään pehmeä tai kova kantokassi vauvan ensimmäisien kuukausien ajaksi. Kantokassi on helppo nostaa pois vaunuista. Se helpottaa elämää, jos asutte kerrostalossa, jossa ei ole hissiä. Happy-­ yhdistelmämallissa saat tilavat vaunut ja näppärät rattaat samassa paketissa. Happy antaa teille kummallekin kasvun varaa! OMINAISUUDET. Selkänojan voi säätää helposti yhdellä kädellä istuma-, lepo- tai makuuasentoon. Vaakasuora makuuasento ja automaattisesti aktivoituva päänsuojus. Jalkatuen voi säätää kahteen eri asentoon. Voidaan lukita kantokassi asennettuna. Tilava tavarakori. Jalkapeite ja viisipistevaljaat, joissa pehmustetut olkatyynyt. AURINKOSUOJA. Kuomun UV-suoja: UPF 50+. Kiinteä aurinkolippa antaa lapselle lisäsuojaa.

ILMANVAIHTO. Säädettävä, verkollinen tuuletusaukko kuomun alareunassa. Lisätuuletusaukko, jossa hyttysverkko (malleissa Classic ja Harmony). NÄKYVYYS. 3MTM ScotchliteTM -heijastimet ovat markkinoiden parhaat. Heijastimet tavarakorin kaikilla sivuilla parantavat näkyvyyttä. Taitettava heijastinreuna kuomun kaikilla sivuilla. TEKSTIILIOSAT. Päälliskankaat voi pyyhkiä tai pestä. Istuinpäälliset voi irrottaa ja pestä pesukoneessa.

SATEESSA JA TUULESSA. Likaa ja vettä hylkivät tekstiilit. Kyllästetyt materiaalit pitävät sekä tuulta että sadetta. Mitat ja paino: Mitat istuma-asennossa 26 x 32 cm Istuinosan pituus makuuasennossa 100 cm Istuinosan paino 6,0 kg Suositusikä/-paino 6 kk−3+ vuotta (rattaat) / 0 kk–9 kg (kantokassi). Muut mitat ja painot: katso sivut 36−37.

34

BRIO HAPPY -YHDISTELMÄVAUNUT Tekstiiliosat Classic 36424 (kuvassa) Värit

Black 259

Charcoal Grey 268

Deep Ocean 272 Uutta

Sand Beige 275 (kuvassa) Uutta

Tekstiiliosat Harmony 36479 Värit

Black 269

Steel Blue 260

Brown 276 Uutta

Navy 281 Uutta

Tekstiiliosat Mixed 36480 Värit

Black 489

Red 483 Uutta

Olive Night 487 Uutta


Uudet värit

PEHMEÄ BRIO HAPPY -KANTOKASSI 36136 Tekstiiliosat Classic (kuvassa) Värit

PEHMEÄ BRIO HAPPY -KANTOKASSI Pehmeä kantokassi helpottaa arjen askareita. Se on helppo irrottaa vaunuista, kevyt kantaa ja kätevä pestä. Lisäksi pehmeä kantokassi muuntuu istuinpehmusteeksi, lämpöpussiksi tai jopa leikkialustaksi. Voit valita mieleisesi tekstiilin ja värin. OMINAISUUDET. Monikäyttöinen. Helppo muuntaa lämpöpussiksi tai leikkialustaksi. Kantohihnat helpottavat vaunuista irrottamista ja kantamista. Kantohihnat voi tarvittaessa irrottaa. Tukevat sivuseinämät voi tarvittaessa helposti irrottaa. Ulkopuolella säilytystaskut. Turvakiinnikkeet kantokassin kiinnittämiseksi vaunuihin.

TEKSTIILIOSAT. Kestävä päälliskangas, jonka voi pestä koneessa. Pehmustetun vuorin voi irrottaa ja pestä.

Mitat ja paino: Kopan mitat 73 x 29 cm Paino 2,2 kg Suositusikä/-paino 0 kk – 9 kg

Black 259

Charcoal Grey 268

Deep Ocean 272 Uutta

Sand Beige 275 (kuvassa) Uutta

Tekstiiliosat Harmony Värit

Black 269

Steel Blue 260

Brown 276 Uutta

Navy 281 Uutta

Tekstiiliosat Mixed Värit

Black 459

Red 483 Uutta

Olive Night 487 Uutta

Uudet värit

KOVA BRIO HAPPY -KANTOKASSI 36178 Tekstiiliosat Classic (kuvassa) Värit

KOVA BRIO HAPPY -KANTOKASSI Kova kantokassi on pehmeää kantokassia hieman suurempi. Siinä on irrotettava kuomu, joka suojaa lasta esimerkiksi auringolta silloinkin, kun hän ei ole vaunuissa. Kova pohjalevy ja tukevat sivuseinämät pitävät kassin muodossa pitkilläkin kantomatkoilla.

Black 259

Charcoal Grey 268

Deep Ocean 272 Uutta

Sand Beige 275 (kuvassa) Uutta

Tekstiiliosat Harmony Värit

Black 269

Steel Blue 260

Brown 276 Uutta Navy 281 Uutta

OMINAISUUDET. Tukeva ja käytännöllinen. Kova

NÄKYVYYS. Reflexband 3MTM ScotchliteTM -heijastimet

pohjalevy ja tukevat sivuseinämät. Kantohihnojen avulla kassia on helppo kuljettaa mukana. Jalkopäässä kätevä tasku.

ovat markkinoiden parhaat.

TEKSTIILIOSAT. Kestävät, pyyhittävät päälliskankaat. Pehmustetun vuorin voi irrottaa ja pestä. Erillinen patja, jossa pestävä päällinen.

Tekstiiliosat Mixed Värit

AURINKOSUOJA. Suojaavan kuomun voi irrottaa tarvittaessa.

ILMANVAIHTO. Patja hengittää ja kuljettaa kosteutta pois lapsen iholta.

Mitat ja paino: Kopan mitat 76 x 29 cm Paino 2,4 kg Suositusikä/-paino 0 kk – 9 kg

Black 459

Red 483 Uutta

Olive Night 487 Uutta

35


BRIO HAPPY -VAUNUJEN RUNKO JA PYÖRÄT

Runko ja pyörät ovat vaunujen perusta. Kaikki Happy-rungot on rakennettu käyttäjien tarpeet huomioon ottaen. Happy-vaunut ovat vakaat ja ergonomiset työntää. Niiden pehmeä keinunta tuntuu mukavalta niin kyytiläisestä kuin työntäjästäkin. Monen vuoden tinkimättömien testien ja kehitystyön tuloksena on syntynyt kolme erilaista Happy-runkoa. Voit valita niistä mieleisesi käyttöympäristön ja oman persoonasi mukaan. Muista suoda ajatus myös pyörille. Kohta olettekin jo matkalla uusine vaunuinenne!

36

1. RUNKO, JOSSA NIVELAISA

2. RUNKO, JOSSA TELESKOOPPIAISA

3. RUNKO, JOSSA KÄÄNTYVÄT PYÖRÄT

4. PYÖRÄT


1. RUNKO, JOSSA NIVELAISA Työntöaisan korkeuden voi säätää helposti painamalla painikkeita ja kääntämällä aisaa ylös- tai alaspäin. (Nivel­ aisa-nimi viittaa tekniikkaan, jossa aisa kääntyy kuin jalka polvinivelestä.) Näin työntökorkeuden vaihtoehtoja on entistä enemmän. Rungon voi taittaa kasaan ahtaassa tilassa säilyttämistä varten. Voit valita yhtenä kappaleena valetut, kevyet EVA-pyörät tai teräspinnoilla varustetut ilmapyörät, jotka vaimentavat iskuja tehokkaasti. ERGONOMIA . Nivelaisan ansiosta työntökorkeuden voi säätää käyttäjän mukaan ja vaunut mahtuvat kokoontaitettuina hyvin pieneen tilaan. Nivelen kestävyys on varmistettu vahvistamalla se sisältä päin. Ergonominen, miellyttävä työntöaisa. TARVIKKEIDEN KULJETUS. Tilava, helppokäyttöinen tavarakori. Sisäpuolella kätevä piilotasku, jossa voi säilyttää esimerkiksi sadesuojaa. Tavarakorin takareunaa voi korottaa tarvittaessa. TYÖNTÄMINEN . Helppokäyttöiset hammasratasjarrut. Pehmeä jousitus. Helppo taittaa kokoon. Kokoontaitettujen vaunujen rungon voi lukita helposti ja pitävästi. NÄKYVYYS. 3MTM ScotchliteTM -heijastimet vaunujen jokaisella sivulla parantavat näkyvyyttä. KOKOAMINEN. Helppo taittaa kokoon. Istuinosa ja vaunukoppa on helppo irrottaa ja napsauttaa paikalleen. Myös pyörät on helppo irrottaa pikakiinnityksen ansiosta.

HAPPY-RUNKO, JOSSA NIVELAISA, MUSTA, EVA-PYÖRÄT 36412-093 HAPPY-RUNKO, JOSSA NIVELAISA, MUSTA, ILMAPYÖRÄT 36412-893 Työntöaisan korkeus 88−107 cm Paino: runko ja EVA-pyörät 8,0 kg Paino: runko ja ilmapyörät 9,4 kg Mitat kokoontaitettuna (P x L x K) Runko ja pyörät 80 x 60 x 41 cm Runko, pyörät ja istuinosa 99 x 60 x 51 cm Runko, pyörät ja VAUNUKOPPA 90 x 60 x 59 cm

2. RUNKO, JOSSA TELESKOOPPIAISA Teleskooppiaisan korkeus on helppo säätää työntäjälle sopivaksi. Voit valita kahdesta pyörävaihtoehdosta: yhtenä kappaleena valetut EVA-pyörät ovat kevyet, kun taas teräspinnoilla varustetut ilmapyörät vaimentavat iskuja erittäin tehokkaasti. ERGONOMIA. Työntöaisan korkeuden voi säätää teleskooppitekniikan ansiosta. Näin pitkälläkin työntäjällä on ergonominen asento ja tilaa liikuttaa jalkojaan. Ergonominen, miellyttävä työntöaisa. TARVIKKEIDEN KULJETUS. Tilava, helppokäyttöinen tavarakori. Sisäpuolella kätevä piilotasku, jossa voi säilyttää esimerkiksi sadesuojaa. Tavarakorin takareunaa voi korottaa tarvittaessa. TYÖNTÄMINEN. Helppokäyttöiset hammasratasjarrut. Pehmeä jousitus. Helppo taittaa kokoon. Kokoontaitettujen vaunujen rungon voi lukita helposti ja pitävästi. NÄKYVYYS. 3MTM ScotchliteTM -heijastimet vaunujen jokaisella sivulla parantavat näkyvyyttä. KOKOAMINEN. Helppo taittaa kokoon. Istuinosa ja vaunukoppa on helppo irrottaa ja napsauttaa paikalleen. Myös pyörät on helppo irrottaa pikakiinnityksen ansiosta.

HAPPY-RUNKO, JOSSA TELESKOOPPIAISA, ANTRASIITINHARMAA, ILMAPYÖRÄT 36411-883 HAPPY-RUNKO, JOSSA TELESKOOPPIAISA, MUSTA, EVA-PYÖRÄT 36411-093 HAPPY-RUNKO, JOSSA TELESKOOPPIAISA, MUSTA, ILMAPYÖRÄT 36411-893 Työntöaisan korkeus 97−104 cm Paino: runko ja EVA-pyörät 8,1 kg Paino: runko ja ilmapyörät 9,5 kg Mitat kokoontaitettuna (P x L x K) Runko ja pyörät 83 x 60 x 41 cm Runko, pyörät ja istuinosa 98 x 60 x 55 cm Runko, pyörät ja VAUNUKOPPA 88 x 60 x 60 cm

3. RUNKO, JOSSA KÄÄNTYVÄT PYÖRÄT Kääntyvien etupyörien ansiosta vaunuja on näppärä ohjailla ahtaissakin tiloissa. Kun taivutat työntöaisan alas, vaunut mahtuvat kokoontaitettuina hyvin pieneen tilaan esimerkiksi automatkaa varten. Tähän Happy-runkomalliin sisältyy kevyet ja ketterät EVA-pyörät. ERGONOMIA. Nivelaisan ansiosta työntökorkeuden voi säätää käyttäjän mukaan ja vaunut mahtuvat kokoontaitettuina hyvin pieneen tilaan. Nivelen kestävyys on varmistettu vahvistamalla se sisältä päin. Ergonominen, miellyttävä työntöaisa. TARVIKKEIDEN KULJETUS. Tilava, helppokäyttöinen tavarakori, jota voi laajentaa tarvittaessa. TYÖNTÄMINEN. Etupyörät kääntyvät kevyesti akselinsa ympäri. Pyörät voi tarvittaessa lukita suoraan asentoon. Helppokäyttöiset hammasratasjarrut. Kokoontaitettujen vaunujen rungon voi lukita helposti ja pitävästi.Puhkeamattomat EVA-renkaat. NÄKYVYYS. 3MTM ScotchliteTM -heijastimet vaunujen jokaisella sivulla parantavat näkyvyyttä. KOKOAMINEN. Helppo taittaa kokoon. Istuinosa ja vaunukoppa on helppo irrottaa ja napsauttaa paikalleen. Myös pyörät on helppo irrottaa pikakiinnityksen ansiosta.

HAPPY-RUNKO, JOSSA KÄÄNTYVÄT PYÖRÄT, ANTRASIITINHARMAA 36413-083 HAPPY-RUNKO, JOSSA KÄÄNTYVÄT PYÖRÄT, MUSTA 36413-093 Työntöaisan korkeus 88−107 cm Paino: runko ja EVA-pyörät 7,8 kg Mitat kokoontaitettuna (P x L x K) Runko ja pyörät 75 x 57 x 36 cm Runko, pyörät ja istuinosa 97 x 57 x 46 cm Runko, pyörät ja VAUNUKOPPA 88 x 57 x 55 cm

4. PYÖRÄT EVA-pyörät, antrasiitinharmaa. Yhtenä kappaleena valettujen, erittäin kevyiden EVA-pyörien kumeja ei tarvitse pumpata, eivätkä ne puhkea. Pyörät on helppo irrottaa pikakiinnityksen ansiosta. Ilmapyörät, antrasiitinharmaa tai musta. Nämä ilmatäytteiset renkaat muistuttavat polkupyörän kumeja. Ne vaimentavat iskuja tehokkaasti ja pehmentävät keinuntaa. Pyörät on helppo irrottaa pikakiinnityksen ansiosta.

Mitat (Ø) EVA-pyörät, halkaisija 29 cm Ilmapyörät, halkaisija 30 cm Kääntyvät pyörät, halkaisija 17,5/29 cm

37


Esimerkkejä hyvistä yhdistelmistä Kuten jo sanoimme, klassiset Happy-vaunut muuntuvat toiveittesi mukaan. Tämä on meidän tapamme kannustaa persoonallista ajattelua ja vapaata tahtoa. Tuottaako valinta vaikeuksia? Ota rauhallisesti. Päätöksenteko on helppoa, kunhan keskityt yhteen asiaan kerrallaan. Valitse ensin vaunujen tyyppi ja sen jälkeen runko. Lopuksi voit herkutella tekstiileillä ja väreillä. Vieresellä sivulla on muutamia esimerkkejä onnistuneista yhdistelmistä. Tämän kaiken tehtyäsi voit vielä vilkaista näppäriä lisävarusteitamme, joita esitellään sivulla 70–83. Sitten voitkin rullata vaunut kotiin ylpeänä ja onnellisena hyvästä valinnastasi.

38


Yhdistelmävaunu Istuintekstiilit: Classic, Sand Beige Runko: Teleskooppi, Antrasiitinharmaa Pyörät: Ilmakumipyörät, Antrasiitinharmaa Kantokassi: Pehmeä kantokassi, Deep Ocean Hoitolaukku: Go-hoitolaukku, Sand Beige

Ratas Istuintekstiilit: Harmony, Brown Runko: Swivel, kääntyvillä etupyörillä, musta Pyörät: EVA, Antrasiitinharmaa Lämpöpussi: Basic, Black Hoitolaukku: Messenger-hoitolaukku, Deep Ocean

Vaunukoppa Tekstiilit: Mixed, Olive Night Runko: Kneejoint, nivelaisalla, musta Pyörät: EVA, Antrasiitinharmaa Hoitolaukku: Basic-hoitolaukku, Brown Harmony

39


40


BRIO GO Tyylikkäät, modernit ja kätevät. Go-vaunujen kanssa käytte tervehtimässä isovanhempia, matkustatte autossa, nousette kerrostalon ylempiin kerroksiin, pompottelette alas mukulakivikatua leipomoon ja ruokakauppaan tai vaikka Roomaan ja takaisin. Ilman pienintäkään vastalausetta! Jos maasto äityy hankalaksi, vaunut säilyttävät kurssinsa, kun lukitset niiden kääntyvät pyörät. Go-kokonaisuuteen sisältyy istuinosa. Jos yhdistät siihen vaunukopan ja auton turvakaukalon, saat täydellisen ratkaisun. Erikoissuunniteltujen adapterien ansiosta vaunukopan, istuinosan ja turvakaukalon vaihto käy kätevästi. Vaunujen kaikki ominaisuudet ja muotoilu on suunniteltu huolellisesti yksityiskohtia myöten ergonomiaa unohtamatta. Tyylikkäästi, modernisti ja kätevästi määränpäähän!

Rattaat

Vaunukoppa

Auton turvakaukalo

41


42


Uudet värit

BRIO Go -RATTAAT

Istua voi monella tapaa. Paras tapa riippuu lapsen iästä ja persoonasta sekä tilanteesta. Myös vaihtelu virkistää. Go-rattaiden selkänojaa ja jalkatukea on helppo säätää. Koko istuinosan kääntäminen ja lapsen katselusuunnan vaihtaminen käy erittäin kätevästi. Rattaat voi taittaa kokoon (myös istuinosa kiinnitettynä) ja pakata Go-kuljetuslaukkuun esimerkiksi lentomatkaa varten. Hyvää matkaa! OMINAISUUDET. Ergonominen, säädettävä työntöaisa sopii kaikille. Selkänojassa on portaaton säätö, ja jalkatuen voi asettaa kolmeen eri asentoon. Adapterien ansiosta istuinosan, vaunukopan ja turvakaukalon kiinnittäminen ja irrottaminen käy helposti ja nopeasti. Istuinosan voi kääntää. Rattaissa on kevyesti kääntyvät pyörät, jotka helpottavat ohjausta. Pyörät voi lukita tarvittaessa. Peruskokoonpanoon sisältyy tilava, väreihin sointuva jalkapeite. AURINKOSUOJA. Kuomun UV-suoja: UPF 50+.

BRIO GO -RATTAAT (peruskokoonpano) Runko Musta 36484 (kuvassa) Värit

Black 159

Bright Blue 170** (kuvassa) Uutta

Red 153

Moss Green 157

SATEESSA JA TUULESSA. Likaa ja vettä hylkivät tekstiilit. Kyllästetyt materiaalit pitävät sekä tuulta että sadetta.

Sand Beige 155

Grey 158

Brown 156

ILMANVAIHTO. Hyttysverkollinen tuuletusikkuna.

Cool Blue 151

NÄKYVYYS. 3MTM ScotchliteTM -heijastimet tavarakorin kaikilla sivuilla, työntöaisassa ja etupyörien kiinnittimissä parantavat näkyvyyttä.

Runko Valkoinen 36486 Värit

TEKSTIILIOSAT. Kestävät, pyyhittävät päälliskankaat.

Mitat ja paino: Mitat istuma-asennossa 23 x 32 cm Istuinosan pituus makuuasennossa 98 cm Istuinosan paino 3,9 kg Suositusikä/-paino 6 kk – 3+ vuotta. Muut mitat ja painot: katso sivu 48.

Black 159

Bright Blue 170** Uutta

Berry 174* Uutta

Grey 158** Uutta

Navy 150

Cool Blue 151

Red 153

Runko Brown metallic 36489 Värit

Brown 156

* Saatavana marraskuussa 2011. ** Saatavana helmikuussa 2012. 43


Uudet v채rit

44


Uudet värit

BRIO Go -VAUNUKOPPA

Istuinosa kuuluu Go-vakiokokoonpanoon. Jos valitset sen lisäksi myös vaunukopan, voit käyttää vaunuja alusta asti. Helpommin tehty kuin sanottu: Vaunukopan asettaminen paikalleen käy käden käänteessä. Siinä on mukavasti tilaa pienokaisellesi. Koppa on varustettu sievällä patjalla, joka ei ime kosteutta. OMINAISUUDET. Tukeva vaunukoppa, joka pysyy irrotettuna pystyssä liukkaillakin alustoilla. Kopan sisä- ja ulkopinnoilla on käteviä taskuja. AURINKOSUOJA. Kuomun UV-suoja: UPF 50+. SATEESSA JA TUULESSA. Likaa ja vettä hylkivät tekstiilit. Kyllästetyt materiaalit pitävät sekä tuulta että sadetta.

ILMANVAIHTO. Hyttysverkollinen tuuletusikkuna. TEKSTIILIOSAT. Kestävät, pyyhittävät päälliskankaat. Pehmustetun vuorin voi irrottaa ja pestä. Erillinen patja, jossa pestävä päällinen, joka hengittää ja kuljettaa kosteutta pois vauvan iholta.

BRIO GO -VAUNUKOPPA 36475 Värit

Black 159

Bright Blue 170** Uutta

Berry 174* Uutta

Navy 150

Red 153

Moss Green 157

Sand Beige 155

Grey 158

Brown 156

Cool Blue 151

* Saatavana marraskuussa 2011. ** Saatavana helmikuussa 2012.

Mitat ja paino: Kopan mitat 76 x 32 cm VAUNUKOPAN paino 4,9 kg Suositusikä/-paino 0 kk – 9 kg Muut mitat ja painot: Katso sivu 48.

45


Testivoittaja

BRIO GO -TURVAKAUKALO 0–13 kg

Kun kerran on saanut unen päästä kiinni, on ihanaa saada nukkua rauhassa. Go-turvakaukalo on helppo irrottaa ja kiinnittää lastenvaunujen runkoon tai autoon herättämättä pientä kyytiläistä. Kiinnityksessä käytetään auton omia turvavöitä tai BRIO Base ‑jalustaa (sivu 86). Turvakaukalon ansiosta matkanteko on miellyttävää ja sujuvaa.

Mitat ja paino: Turvakaukalo 4,0 kg

46

-normin 04-version mukaisesti sopii maksimissaan 13 kiloiselle lapselle.

Värit

Black/Black 159

Black/Red 153

Black/Brown 156

Black/Navy 150

Black/Grey 158 (kuvassa)

AURINKOSUOJA. Kuomun UV-suoja: UPF 50+. TEKSTIILIOSAT. Niska- ja päätyyny sekä kaukalon pehmusteet antavat pienokaiselle miellyttävää tukea. Päälliset voi irrottaa ja pestä.

ADACmotorwelt 11/2009

BRIO Primo (Go)

Gewichtsklasse bis 13 kg (0+)

gut

www.adac.de

OMINAISUUDET. Turvakaukaloa voi keinuttaa, kun kantoaisa on nostettu yläasentoon. Aisan ergonomisen muotoilun ansiosta turvakaukaloa on helppo kantaa lähellä kehoa. Go-turvakaukalo sai Saksan suurimman testauslaitoksen Stiftung Warentestin (marraskuussa 2009) järjestämässä turvakaukaloiden turvallisuustestissä tyyppinsä parhaan tuotteen tittelin. Hyväksytty ECE R44

BRIO GO ‑TURVAKAUKALO 36466

10 Kindersitze im Test

BRIO Go- ja BRIO Primo –turvakaukaloon pätevät samat testitulokset, sillä nämä kaksi tuotetta ovat identtisiä rakenteeltaan ja turvallisuusominaisuuksiltaan. ADAC = Allgemeiner Deutscher Automobilclub.


47


Go-vaunut yhdellä sanalla: Klik, klik, klik

+

+

Go-malliin sisältyy aina istuinosa. Vaunukoppa ja auton turvakaukalo ovat lisävarusteita, jotka voi hankkia heti tai myöhemmin tarpeen mukaan. Kaikki yksityiskohdat mittoja myöten on suunniteltu lapsiperheen elämäntilanteiden mukaan. Vaunuista on tehty mahdollisimman tilavat lapselle ja mahdollisimman kätevät hänen vanhemmalleen.

48

Mitat ja paino

Mitat kokoontaitettuna

Paino

Istuinosa 23/98 x 32 cm Suositusikä/-paino 6 kk – 3+ vuotta Vaunukoppa 76 x 32 cm Suositusikä/-paino 0 kk – 9 kg Työntöaisan korkeus 90–110 cm Pyörän halkaisija 17/28 cm

Runko ja pyörät 78 x 61 x 50 cm Runko, pyörät ja istuinosa 78 x 61 x 50 cm

Runko ja pyörät 8,1 kg Runko, pyörät ja istuinosa 12,0 kg Runko, pyörät, ADAPTERI JA VAUNUKOPPA 13,0 kg Runko, pyörät, ADAPTERI ja turvakaukalo 12,6 kg Turvakaukalo 4,0 kg


Go-vaunut sellaisina kuin sinä ne haluat

Valittavanasi on useita erilaisia väriyhdistelmiä. Voit valita yhtenäisen värin tai käyttää mielikuvitustasi. Sivuilla 70−83 on esitelty lisävarusteita, jotka tekevät elämästä hieman helpompaa, käytännöllisempää ja nautinnollisempaa.

49


50


BRIO SING Niin helppoa kuin olla voi. Onko perheenne vauhdikasta sorttia? Silloin valintanne on Sing. Näiden mutkattomien vaunujen kanssa olette aina valmiit uusiin tilanteisiin. Rungon saa taitettua kätevästi kokoon esimerkiksi automatkaa varten. Sing on lyömätön valinta lyömättömään hintaan. Vaunukoppa, istuinosa ja turvakaukalo napsahtavat vaihdettaessa näppärästi paikalleen. Kevyesti kääntyvien etupyörien ansiosta vaunuja on helppo ohjailla ahtaissakin tiloissa. Nämä lastenvaunut − itse asiassa kolmet vaunut − helpottavat lapsiperheen arkea. Sinun ei tarvitse vaivata päätäsi muulla kuin värin valinnalla. Parempaa ei voisi toivoa!

Vaunukoppa

Vaunukoppa

Auton turvakaukalo

51


52


Uudet värit

BRIO SING -RATTAAT

BRIO Sing -rattaaseen kuuluu runko, istuinosa ja sadesuoja. Rattaat ovat sekä vakaat että näppärät. Kokoontaitettuina ne sopivat ihanteellisesti otettaviksi mukaan matkalle. Kun kokonaisuuteen lisätään tilava vaunukoppa ja edistyksellinen BRIO Primo ‑turvakaukalo, saadaan täydellinen ratkaisu kaikkiin seikkailuihin: BRIO Sing Travel System. Lisävarusteita on esitelty sivuilla 70−83. Yhdistele ominaisuuksia mieltymystesi mukaan! OMINAISUUDET. Istuinosa on helppo irrottaa ja napsauttaa paikalleen. Istuinosaa voi säätää. Kaksi istuma-asentoa ja yksi makuuasento. Istuinosan kulkusuunta on helppo vaihtaa. Työntöaisan korkeuden voi säätää teleskooppitekniikan ansiosta. Näin pitkälläkin työntäjällä on ergonominen asento ja tilaa liikuttaa jalkojaan. Vaunuissa on kevyesti kääntyvät etupyörät, jotka helpottavat ohjausta. Etupyörät voi lukita tarvittaessa. Viisipistevaljaissa on pehmustetut olkatyynyt.

SATEESSA JA TUULESSA. Tekstiilit hylkivät likaa, vettä ja pitävät tuulta. Sisältää sadesuojan. Musta jalkapeite saatavana lisävarusteena. NÄKYVYYS. Tekstiiliosissa ja vaunujen kaikilla sivuilla olevat 3MTM ScotchliteTM -heijastinnauhat parantavat näkyvyyttä. TEKSTIILIOSAT. Kestävät, pyyhittävät päälliskankaat.

BRIO SING -RATTAAT (peruskokoonpano) Hopeanvärinen runko 36607 Värit

Black/Brown 656

Black/Red 653

Musta runko 36606* Värit

Black/Black 259

Black/Sea Blue 651 Uutta

Black/Sand Beige 675* Uutta

Black/Grass Green 667

* Kuvassa

AURINKOSUOJA. Kuomun UV-suoja: UPF 50+. Kiinteä aurinkolippa, joka antaa lisäsuojaa lapselle. Mitat ja paino: Mitat istuma-asennossa 23 x 31 cm Istuinosan pituus makuuasennossa 98 cm Istumavaunut kokoontaitettuina 86 x 69 x 43 cm Paino pyörien kanssa 10,2 kg Istuinosan paino 3,2 kg Suositusikä/-paino 6 kk – 3+ vuotta Työntöaisan korkeus 103–109 cm Pyörän halkaisija 20/28 cm

53


BRIO SING -vaunUKOPPA

Jos hankit Sing-rattaisiin vaunukopan, voit tarjota pienokaisellesi miellyttävää matkantekoa heti alusta lähtien. Koppa on sisältä suojaisa ja mukava. Siinä on pehmeä patja ja irrotettava vuori. Kuomuun kiinnitetyn kätevän kantokahvan avulla koppaa on helppo kantaa. Sing-vaunukoppa on helppo irrottaa ja napsauttaa paikalleen. Mukavaa lapsellesi, kätevää itsellesi!

Värit

Black 259

Brown 656 (kuvassa)

Red 653 Sea Blue 651 Uutta

OMINAISUUDET. Kuomussa kätevä kiinteä kantokahva.

NÄKYVYYS. Kuomussa 3M Scotchlite -heijastimet.

Sand Beige 675 Uutta

AURINKOSUOJA. Vuorillinen kuomu. UV-suoja: UPF 50+. Aurinkolippa antaa lapselle lisäsuojaa.

TEKSTIILIOSAT. Kestävä päälliskangas. Kuomun, tuulensuojan ja sisävuorin voi irrottaa ja pestä.

Grass Green 667

TM

SATEESSA JA TUULESSA. Tekstiilit hylkivät likaa ja pitävät vettä ja tuulta.

Mitat ja paino: Kopan mitat 76 x 34 cm Makuukopan paino 4,0 kg Suositusikä/-paino 0 kk – 9 kg

54

BRIO SING -vanUKOPPA 36608

TM


Testivoittaja

Brio Sing TRAVEL SYSTEM

OMINAISUUDET. Turvakaukaloa voi keinuttaa, kun kantoaisa on nostettu yläasentoon. Kiinteät kolmipistevyöt. Aisan ergonomisen muotoilun ansiosta turvakaukaloa on helppo kantaa lähellä kehoa. TEKSTIILIOSAT. Niska- ja päätyyny, pehmusteet. Irrotettavat, pestävät päälliset.

TURVALLISUUS. Primo on hyväksytty ECE R44 -normin 04-version mukaisesti enintään 13-kiloisille lapsille. BRIO Primo sai Saksan suurimman testauslaitoksen Stiftung Warentestin (marraskuussa 2009) järjestämässä turvaistuinten turvallisuustestissä tyyppinsä parhaan tuotteen tittelin.

BRIO PRIMO 36822 Värit

Black/Black 349

Black/Grey 348

Black/Jeans Blue 340

Black/Red 343 (kuvassa)

Black/Green 347

ADACmotorwelt 11/2009

BRIO Primo (Go)

Gewichtsklasse bis 13 kg (0+)

gut

www.adac.de

Sing-vaunujen merkittäviin ominaisuuksiin kuuluu, että se on yhteensopiva BRIO Primo ‑turvakaukalon kanssa. Primo-kaukalo on helppo napsauttaa kiinni vaunujen runkoon ilman, että makeat unet keskeytyvät. Kun yhdistät vaunukopan, istuinosan ja turvakaukalon, saat joustavan ratkaisun, jota kutsumme nimellä BRIO Sing Travel System. Primo-turvakaukalon voi kiinnittää autoon kolmipistevöillä tai BRIO-jalustan avulla. Lisätietoja on sivulla 86.

10 Kindersitze im Test

Mitat ja paino: Turvakaukalo 3,7 kg

ADAC = Allgemeiner Deutscher Automobilclub.

55


56


Rattaat

57


58


Uudet värit

BRIO Spin

Elämä käy päivä päivältä vauhdikkaammaksi − pysytkö mukana? Vakaat ja virtaviivaiset Spin­-rattaat ovat yhtä kätevät kävelyretkillä kuin bussissakin. Kääntyvien etupyörien ansiosta vaunuja on helppo ohjata kaupoissa ja ahtaissa tiloissa. Ne näyttävät tyylikkäiltä myös kokoontaitettuina. Tämän vuoden uutuutena pyörissä on puolat. Pannaanpa ne pyörimään! OMINAISUUDET. Uudet, puolilla varustetut pyörät voidaan lukita, ja ne on helppo irrottaa. Hyvä makuuasento ja automaattisesti aktivoituva päänsuojus. Vakaa runko tekee rattaista helposti ohjattavat. Työntöaisan korkeuden voi säätää teleskooppitekniikan ansiosta. Näin pitkälläkin työntäjällä on ergonominen asento ja tilaa liikuttaa jalkojaan. Viisipistevaljaissa pehmustetut olkatyynyt. Helppo taittaa kokoon. Varastointi- ja kuljetuslukitus. Jalkatuen voi säätää kahteen eri asentoon yhdellä kädellä. Takapyörissä jousitus. Tilava tavarakori.

BRIO SPIN 36537 Värit

Black/Black 259

Black/Deep Ocean 672 Uutta

Black/Violet 674 (kuvassa) Uutta

AURINKOSUOJA. Tilava kuomu. UV-suoja: UPF 50+.

Black/Sand Beige 675 Uutta

Black/Sea Blue 651

SATEESSA JA TUULESSA. Likaa ja vettä hylkivät tekstiilit. Kyllästetyt materiaalit pitävät sekä tuulta että sadetta.

Black/Red 653

NÄKYVYYS. 3MTM ScotchliteTM -heijastimet tavarakorin kaikilla sivuilla parantavat näkyvyyttä. TEKSTIILIOSAT. Istuinosan päälliset voi irrottaa ja pestä. Miellyttävän pehmeä sisustus, päätyyny ja käsinojapehmusteet. Sateelta ja tuulelta suojaava jalkapeite saatavana lisävarusteena.

Mitat ja paino: Mitat istuma-asennossa 25 x 28 cm Istuinosan pituus makuuasennossa 104 cm RATTAAT kokoontaitettuina 89 x 53 x 35 cm Työntöaisan korkeus 99–108 cm Pyörän halkaisija 17/24 cm Paino pyörien kanssa 11,1 kg Suositusikä 6 kk – 3+ vuotta

59


Uudet värit

BRIO Race

Ensimmäinen oma auto vai ensimmäinen vauhdikas kävelyretki? − Riippuu siitä, keneltä kysytään! Race-rattaat ovat Spin-mallin paras kaveri. Näiden kahden mallin merkittävimmät erot löytyvät pyöristä ja kuomusta, minkä lisäksi Race-malliin voi asentaa leikkiohjauspyörän. Neljä isoa pyörää pitävät vaunut kurssissa. Kokoontaitettuina niistä saa vaivattoman matkakumppanin. OMINAISUUDET. Hyvä makuuasento ja automaattisesti aktivoituva päänsuojus. Vakaa runko tekee Rattaista helposti ohjattavat. Tukevat pyörät vakauttavat kulkua, ja ne on helppo irrottaa. Työntöaisan korkeuden voi säätää teleskooppitekniikan ansiosta. Näin pitkälläkin työntäjällä on ergonominen asento ja tilaa liikuttaa jalkojaan. Viisipistevaljaissa pehmustetut olkatyynyt. Helppo taittaa kokoon. Varastointi- ja kuljetuslukitus. Jalkatuen voi säätää kahteen eri asentoon yhdellä kädellä. Takapyörissä jousitus. Tilava tavarakori. AURINKOSUOJA. Tilava kuomu. UV-suoja: UPF 50+.

SATEESSA JA TUULESSA. Likaa ja vettä hylkivät tekstiilit. Kyllästetyt materiaalit pitävät sekä tuulta että sadetta. NÄKYVYYS. 3MTM ScotchliteTM -heijastimet kuomussa, turvakaaren päällisessä ja tavarakorin kaikilla sivuilla parantavat näkyvyyttä. TEKSTIILIOSAT. Istuinosan päälliset voi irrottaa ja pestä. Miellyttävän pehmeä sisustus, päätyyny ja käsinojapehmusteet. Sateelta ja tuulelta suojaava jalkapeite saatavana lisävarusteena.

Mitat ja paino: Mitat istuma-asennossa 25 x 28 cm Istuinosan pituus makuuasennossa 104 cm RATTAAT kokoontaitettuina 92 x 53 x 35 cm Paino pyörien kanssa 11,0 kg Pyörän halkaisija 24 cm Työntöaisan korkeus 100–109 cm Suositusikä 6 kk – 3+ vuotta

60

BRIO RACE Runko Musta 36525 Värit

Black/Black 259

Black/Deep Ocean 672 Uutta

Black/Violet 674 Uutta

Black/Sea Blue 651

Black/Red 653

Runko Antracit 36524 (kuvassa) Värit

Black/Black Harmony 269 (kuvassa)

Black/Brown 656

Black/Charcoal 668


61


62


Uudet värit

Brio PONY

Nämä valikoimamme kevyimmät rattaat ovat klassikko jo 30 vuoden takaa. Ne ovat ihanteellinen ratkaisu hieman vanhemmille lapsille, jotka osaavat jo istua tukevasti. Rakenteeltaan yksinkertaiset, kevyet Pony-rattaat liikkuvat kevyesti kuin unelma. Lisäksi ne on helppo taittaa kokoon ja ottaa mukaan matkalle. Lisävarusteena saatava kuomu suojaa auringolta ja rauhoittaa lasta. OMINAISUUDET. Säädettävä jalkatuki. Tukevat pyörät vakauttavat kulkua, ja ne on helppo irrottaa. Valjaat sisältyvät. Helppo taittaa kokoon. Varastointi- ja kuljetuslukitus. AURINKOSUOJA. Kuomu saatavana lisävarusteena. SATEESSA JA TUULESSA. Likaa ja vettä hylkivät tekstiilit. Kyllästetyt materiaalit pitävät sekä tuulta että sadetta.

BRIO PONY Runko Musta 36530* Värit

Black/Black 259

Black/Deep Ocean 672* Uutta

NÄKYVYYS. 3MTM ScotchliteTM -heijastimet turvakaaren päällisessä ja tavarakorin kaikilla sivuilla parantavat näkyvyyttä.

Black/Violet 674 Uutta

Black/Sea Blue 651

Black/Red 653

TEKSTIILIOSAT. Päälliset voi irrottaa ja pestä. Miellyttävän pehmeä sisustus, päätyyny ja käsinojapehmusteet.

Runko Antracit 36520 Värit

Mitat ja paino: Mitat istuma-asennossa 25 x 28 cm Istuinosan LEPOAsennossa 99 cm RATTAAT kokoontaitettuina 81 x 49 x 32 cm Paino pyörien kanssa 8,8 kg Pyörän halkaisija 23 cm Työntöaisan korkeus 103 cm Suositusikä 1 – 3+ vuotta

Black/Black Harmony 269

Black/Brown 656

Black/Charcoal 668

* Kuvassa

63


64


Sisarusvaunut

65


66


Brio TUPLAPONY

Näiden sisarusvaunujen kanssa on helppo liikkua liikenteessä. Niissä ei ole tarpeetonta tilaa, vain sopivasti kahdelle eloisallekin lapselle ja tarvikkeille. Vaunut on helppo taittaa kokoon ja pakata autoon tai vaikka maailmanympärysmatkalle! OMINAISUUDET. Säädettävä jalkatuki. Tukevat pyörät vakauttavat kulkua, ja ne on helppo irrottaa. Helppo taittaa kokoon. Varastointi- ja kuljetuslukitus. Vain 12,2 kg − vähemmän kuin sisarusvaunut keskimäärin. Valjaat sisältyvät. Tilava metallinen tavarakori. AURINKOSUOJA. Kuomu saatavana lisävarusteena.

BRIO TUPLAPONY 36697 Värit

Black/Black 259

Black/Brown 656

SATEESSA JA TUULESSA. Likaa ja vettä hylkivät tekstiilit. Kyllästetyt materiaalit pitävät sekä tuulta että sadetta. NÄKYVYYS. 3MTM ScotchliteTM -heijastimet turvakaaren päällisessä parantavat näkyvyyttä. TEKSTIILIOSAT. Istuinosan päälliset voi irrottaa ja pestä. Miellyttävän pehmeä sisustus, päätyyny ja käsinojapehmusteet.

Mitat ja paino: Mitat istuma-asennossa 25 x 50 cm Istuinosan pituus 99 cm RATTAAT kokoontaitettuina 83 x 74 x 35 cm Paino pyörien kanssa 12,2 kg Pyörän halkaisija 24 cm Työntöaisan korkeus 103 cm Suositusikä 1 – 3+ vuotta

67


Brio Double Wave Jaaha, kyytiläisiä onkin kaksi! Double Wave -vaunuihin mahtuvat niin kaksoset kuin eri-ikäiset sisaruksetkin saman kuomun alle. Selkänojat ja jalkatuet voi säätää kahteen eri asentoon toisistaan riippumatta. Sen ansiosta tyydytät koko seurueen erilaiset tarpeet. Voit kiinnittää vaunuihin enintään kaksi pehmeää kantokassia ja käyttää niitä sekä rattaina että vaunuina.

BRIO DOUBLE WAVE 36673 Värit

Black 259

Black/Charcoal Grey 668

Pehmeä BRIO Double Wave -kantokassi 36132 Pehmeässä kantokassissa on sivutaskut ja jalkopäässä heijastinnauhalla varustettu tasku. Kantokassi kiinnitetään sivuista nauhoilla. Se on helppo asettaa paikalleen ja irrottaa kantohihnojen avulla. Kun irrotat pohjalevyn, kassi muuntuu lämpöpussiksi. BRIO Double Wave -runko kokoontaitettuna Double Wave -vaunut on helppo taittaa kokoon ja pystyttää. Isojen, pumpattavien ilmapyörien ansiosta vaunuja on kevyt ja mukava työntää. Rungossa hopeanharmaa lakkaus. OMINAISUUDET. Käännettävässä työntöaisassa teleskooppinen korkeudensäätö. Tilavaan tavarakoriin mahtuu kaikki tarpeellinen. Kevyt, vakaa ja kestävä alumiinirunko. AURINKOSUOJA. Tilava kuomu. UV-suoja: 50+.

ILMANVAIHTO. Hyttysverkollinen tuuletusikkuna. NÄKYVYYS. 3MTM ScotchliteTM -heijastimet kuomun kaikilla sivuilla parantavat näkyvyyttä. TEKSTIILIOSAT. Irrotettavat päälliset kestävää, nopeasti kuivuvaa ja pestävää materiaalia.

SATEESSA JA TUULESSA. Likaa ja vettä hylkivät tekstiilit. Kyllästetyt materiaalit pitävät sekä tuulta että sadetta. Sisältää jalkapeitteen.

Mitat ja paino: Mitat istuma-asennossa 25 x 52 cm Istuinosan pituus makuuasennossa 98 cm VAUNUT kokoontaitettuina 102 x 78 x 55 cm Paino pyörien kanssa 19,8 kg Pyörän halkaisija 29 cm Työntöaisan korkeus 98−106 cm Suositusikä/-paino 0 kk – 9 kg (kantokassi), 6 kk − 3+ vuotta

68

Pehmeä BRIO Double Wave -kantokassi 36132 Väri

Black 279


Brio Duette Esikoulujen supersankari! Duette on suunniteltu kestämään painavat kuormat, pitkät matkat ja vauhdikkaat seikkailut säällä kuin säällä. Istuinosassa on reilusti tilaa, myös hieman isommille lapsille ja paksuille talvivaatteille. Työntöaisaa voidaan nostaa ja laskea eripituisille työntäjille sopivaksi. Tähän kaveriin voi luottaa – sekä esikoulussa että kotona. OMINAISUUDET. Säädettävä työntöaisa, joka voidaan mukauttaa työntäjän pituuden mukaan. Tilava tavarakori, materiaali metallia ja verkkoa. Kromattu runko suojaa naarmuilta. Laskettavan turvakaaren ansiosta lapsi on helppo nostaa vaunuihin ja vaunuista pois. Teräspinnaiset EVA-pyörät, joita ei tarvitse pumpata.

BRIO Duette 36774 Väri

499 Black Leather

SATEESSA JA TUULESSA. Likaa ja vettä hylkivät tekstiilit. Kyllästetyt materiaalit pitävät sekä tuulta että sadetta. TEKSTIILI. Kestävä, nopeasti kuivuva ja pestävä päälliskangas.

AURINKOSUOJA. Tilava kuomu, jonka UV-suojakerroin 50+.

Mitat ja paino: Mitat istuma-asennossa 98 x 51 cm Mitat makuuasennossa 49 x 92 cm Kokoontaitettuna 90 x 75 x 45 cm Työntöaisan korkeus 93–101 cm Paino 18,7 kg Suositusikä/-paino 6 kk – 3+ vuotta

69


70


Lis채varusteet

71


72


Mitkä niistä tuntuvat omilta? Lastenvaunut on helppo räätälöidä käyttäjiensä mukaan. Kokonaisuus muodostuu yksityiskohdista. Tee vaunuistasi persoonalliset valitsemalla sopivia lisävarusteita. Tänä vuonna hoitolaukkujen valikoimasta löytyy uusia värejä, lämpöpusseista uusia materiaaliyhdistelmiä ja istuinpehmusteista uusia kuvioita. Yhdistele ominaisuuksia omiesi ja lapsesi tarpeiden mukaan.

73


Tilavaan, käytännölliseen hoitolaukkuun mahtuu kaikki tarpeellinen. Kun sinne ei enää ole tarpeen pakata lastentarvikkeita, voit kantaa siinä tietokonetta tai vaikkapa jumppavaatteita. Valittavanasi on kolme eri mallia: Klassinen BRIO Basic-, käytännöllinen BRIO messenger- sekä tyylikäs BRIO Go -hoitolaukku. Ne sopivat kaikkiin vaunuihimme. Kaikkiin laukkuihin sisältyy erillinen, pehmustettu hoitoalusta ja monta käytännöllistä säilytystaskua. Hoitolaukku on helppo ripustaa vaunuihin tai olkapäälle. Kun täydennät kokonaisuuttasi käytännöllisellä BRIO Stroller Organizer ‑vaunulaukulla, kaikki tarvittava on aina käden ulottuvilla.

74


Hoitolaukut

BRIO Messenger Style -hoitolaukku 36169 Käytännöllinen, polkupyörälähetti-mallinen hoitolaukku. Mukana nailonpussiin pakattu, pehmustettu hoitoalusta. Säädettävä olkahihna ja tarranauhat vaunuihin kiinnittämistä varten. Uusi väri: Deep Ocean 272.

36169-272 Deep Ocean uutuus

36175-518 Gold

36169-259 Black

36169-256 Brown

36169-261 Navy

36175-554 Brown Metallic

36169-268 Charcoal Grey

36159-269 Black Harmony uutuus

36159-276 Brown Harmony uutuus

36159-259 Black

BRIO Basic -hoitolaukku 36159 Klassinen hoitolaukkumme, jossa on vetoketju ja avausaukko laukun päällä. Käytännöllinen ja tilava malli. Paljon lokeroita. Sisältää pehmustetun hoitoalustan. Säädettävä olkahihna. Uudet värit: Black Harmony 269 ja Brown Harmony 276.

BRIO Go -hoitolaukku 36179 Nämä käytännölliset hoitolaukut on valmistettu samasta materiaalista kuin vaunut, joten yhteensopivuus on taattu. Sopii kaikkiin vaunumalleihimme. Monta lokeroa ja päällä leveä avausaukko. Mukana omaan säilytyspussiin pakattu, pehmustettu hoitoalusta. Kätevä, erillinen lokero tuttipulloa varten.

BRIO Stroller Organizer 36106 Sievä, tilava vaunulaukku työntöaisaan kiinnitettäväksi. Erilliset tuttipullolokerot. Tilaa kaikelle tarpeelliselle, kuten matkapuhelimelle, vesipulloille ja kosteuspyyhkeille − jopa kahvimukille! Laukun helppohoitoisen materiaalin voi puhdistaa pyyhkimällä.

36179-153 Red

36179-155 Sand Beige

36179-156 Brown

36179-158 Grey

36179-159 Black

36179-150 Navy

36106-259 Black

75


Lämpöpussi on täydellinen lisävaruste. Se on käytännöllinen ja antaa lisäksi vaunuillesi persoonallisen ilmeen. Lämpöpussia voi käyttää ympäri vuoden. Pussissa pienet jalat pysyvät lämpiminä pitkillä kävelyretkillä, ja viileinä kesäiltoina siinä on ihana ottaa pienet torkut. Lämpöpussin täydellinen seuralainen on värikäs istuintyyny.

76


Lämpöpussit ja istuinpehmusteet

BRIO Basic -lämpöpussi 36157 Basic-lämpöpussin lämmin ja miellyttävä täyte pitää kylmän loitolla. Helposti kiinnitettävä lämpöpussi sopii kaikkiin BRIO-vaunuihin ja antaa niille persoonallisen ilmeen. Pussissa on reiät turvavaljaita varten, joten sekä pussi että lapsi pysyvät tukevasti paikallaan. Kun tuulensuojan irrottaa, lämpöpussia voi käyttää myös istuinalustana. Jalkopään sisäpinta on likaa hylkivää materiaalia. Basic-lämpöpussin vuori on 100-prosenttista puuvillaa. Poikkeuksellisesti vuoden uutuusmallissa Black/Harmony on pehmeä mikrofleecevuori. Konepestävä. Värit

36157-269 Black / Harmony uutuus

36157-259 Black

36157-268 Charcoal Grey

36157-256 Brown

36157-261 Navy

36157-259 Black

36157-269 Black/Harmony uutuus

36145-789 Black Harmony uutuus

36145-782 Deep Ocean Harmony uutuus

BRIO Fleece -lämpöpussi 36145 Fleece-lämpöpussi on muita kevyempi vaihtoehto. Kaksi hengittävää mikrofleecekerrosta pitävät lapsen lämpimänä kaikkina vuodenaikoina. Konepestävä. Pussissa on reiät turvavaljaita varten, joten sekä pussi että lapsi pysyvät tukevasti paikallaan. Värit

36145-779 Black, uutuus

36145-784 Berry Harmony uutuus

36145-782 Deep Ocean Harmony uutuus

36145-789 Black Harmony uutuus

36145-766 Pink Sunwheel

36145-749 Black Sunwheel

36145-784 Berry Harmony uutuus

BRIO Basic -istuinpehmuste 36073 Toinen helppo tapa lisätä istumavaunujen mukavuutta entisestään on varustaa ne pehmeällä ja lämpimällä istuinpehmusteella. Pehmusteen rakenne on pysynyt muuttumattomana: päällinen kestävää materiaalia ja tausta lämmittävää fleeceä. Uudessa Harmony Fleece -kuosissa on kolme värivaihtoehtoa. Värit

36073-759 Black/Black

36073-749 Black/Black Print

36073-789 Black/Black Harmony uutuus

36073-784 Black/Berry Harmony uutuus

36073-782 Black/Deep Ocean Harmony uutuus

36073-784 Black/Berry Harmony uutuus

36073-782 Black/Deep Ocean Harmony uutuus

36073-759 Black/Black

KAIKKI VÄRIVAIHTOEHDOT LÖYDÄT OSOITTEESTA WWW.BRIO.NET

77


36158-751 Sea Blue/Black

36158-755 Brown/Beige

36158-754 Brown Metallic/Black

BRIO Shiny -lämpöpussi 36158 Ehkä tyylikkäin lämpöpussimallimme. Tämä käytännöllinen lisävaruste pitää hyvin lämpöä ja antaa vaunuillesi persoonallisen ilmeen. Muotivärit, kiiltävä ja vettä hylkivä materiaali sekä pehmeä microfleecevuori. Takaosa luistamatonta materiaalia, reiät turvavaljaita varten. Kevyempi kuin voisit kuvitella. Konepestävä. Sopii kaikkiin vaunumalleihimme.

78

36158-779 Black/Black

36158-772 Deep Ocean/Black uutuus

Värit

36158-779 Black/Black

36158-774 Violet/Black uutuus

36158-778 Grey/Black uutuus

36158-772 Deep Ocean/Black uutuus

36158-718 Guld/Black

36158-719 Silver/Black

36158-754 Brown Metallic/Black

36158-755 Brown/Beige

36158-750 Navy/Steel Blue

36158-763 Pink/Black

36158-753 Red/Black

36158-757 Lime/Black

36158-751 Sea Blue/Black


36158-763 Pink/Black

36158-719 Silver/Black

36158-718 Guld/Black

36158-750 Navy/Steel Blue

36158-774 Violet/Black uutuus

36158-778 Grey/Black uutuus

36158-753 Red/Black

36158-757 Lime/Black

79


Go-vaunujen omat lisätarvikkeet

BRIO Go -hoitolaukku 36179 Nämä käytännölliset hoitolaukut on valmistettu samasta materiaalista kuin Go-vaunut, joten yhteensopivuus on taattu. Sopii myös muihin vaunumalleihimme. Monta lokeroa ja päällä leveä avausaukko. Mukana omaan säilytyspussiin pakattu, pehmustettu hoitoalusta. Kätevä, erillinen lokero tuttipulloa varten.

BRIO Go -istuinpehmuste 36482 Tämä tyylikäs ja erittäin miellyttävä istuinpehmuste on valmistettu samasta materiaalista kuin Go-vaunut. Pehmuste on helppo irrottaa rattaista pesua varten. Lisäksi se suojaa vaunuja. Voit piristää rattaidesi ulkonäköä entisestään valitsemalla mieleisesi tyynyn.

80

36482-150 Navy

36482-153 Red

36482-155 Sand Beige

36482-156 Brown

36482-158 Grey

36482-159 Black

36179-153 Red

36179-155 Sand Beige

36179-156 Brown

36179-158 Grey

36179-159 Black

36179-150 Navy


Go-vaunujen omat lisätarvikkeet

BRIO Go -tarvikelaukku 36468 Tässä erikoissuunnitellussa laukussa tarvikkeet kulkevat mukana kätevästi vaunujen alla. Suljetaan vetoketjulla. Laukussa säädettävä sisäpussi. Olkahihnan ansiosta laukku on helppo ottaa vaunuista mukaan. Väri: 099 Black.

BRIO Go -sadesuoja vaunulle 36490 Läpinäkyvä sadesuoja, joka peittää koko vaunukopan. Musta pohjaosa. Suojaa myös lumelta ja tuulelta. Lasta voi kurkistaa kätevästi suojan luukusta. Väri: 099 Black/transparent.

BRIO Go -sadesuoja rattaalle 36477 Käytännöllinen, läpinäkyvä sadesuoja rattaisiin. Helppo vetää ratasosan päälle. Lasta voi kurkistaa kätevästi suojan luukusta. Väri: 099 Black/transparent.

BRIO Go -hyönteisverkko 36470 Helppo kiinnittää vaunuihin. Pitää hyttyset, mäkärät ja kärpäset loitolla. Väri: 198 Silver.

BRIO Go -seisomateline 36473 Näppärä seisomateline vanhempaa sisarusta varten. Muovia. Helppo asentaa ja kuljettaa mukana.

BRIO Go -KULJETUSLAUKKU VAUNUKOPALLE 36472 Laukussa myös vaunukoppa matkustaa mukavasti. Käytännöllinen kuljetuslaukku suojaa kopan tekstiiliosia ja kulkee helposti mukana. Laukun mitat: (P x L x K) 56 x 7 x 45 cm. Väri: Black 099.

BRIO Go -KULJETUSLAUKKU RATTAALLE 36469 Pakkaa kätevästi ja matkusta sujuvasti. Käytännöllinen, kestävästä materiaalista valmistettu kuljetuslaukku suojaa vaunujen runkoa ja istuinosaa. Erityisen näppärä lentomatkoilla. Laukun mitat: (P x L x K) 82 x 36 x 55 cm. Väri: 099 Black.

81


Kaikkien vaunumallien yhteiset lisäVARUSTEET

50+

BRIO Hyönteisverkko 37094 Helppo pitää mukana ja vetää vaunujen päälle. Suojaa pistoilta ja surinalta nokosten aikana. Pakattu kätevään säilytyspussiin, joka on helppo kiinnittää vaunuihin. Värit: yhden lapsen vaunut: 099 Black, sisarusvaunut: 299 Black.

BRIO KUOMURATTAAN SADESUOJA 37027 Vettä hylkivä sadesuoja, jossa vesitiiviit saumat. Sopii kaikkiin ratasmalleihimme. Heijastimet parantavat näkyvyyttä pimeässä. Helppo vetää vaunujen päälle. Saatavana sekä yhden lapsen että sisarusten rattaisiin. Pakattu kätevään säilytyspussiin, joka on helppo kiinnittää vaunuihin. Värit: yhden lapsen vaunut: 099 Black, sisarusvaunut: 299 Black.

BRIO-verkkokassi 37095 Käytännöllinen, tilava verkkokassi. Mukana kiinnikkeet eripaksuisiin aisoihin. Saatavana sekä yhden lapsen että sisarusten vaunuihin. Väri: yhden lapsen vaunut: 099 Black, sisarusvaunut: 299 Black.

82

BRIO Aurinkosuoja 36041 Kaksi UV-suojakangaskerrosta ja verkkokangas, joka läpäisee ilmaa, varjostaa ja antaa yksityisyyttä. UV-suojakerroin UPF 50+, kun molemmat suojakangaskerrokset ovat käytössä. Etuosassa kätevä säilytyslokero, johon suojan voi myös pakata käytön jälkeen. Väri: 099 Black.

BRIO VAUNUN SADESUOJA HAPPY VAUNUKOPALLE JA YHDISTELMÄVAUNULLE 37024 Vettä hylkivä sadesuoja, jossa vesitiiviit saumat. Heijastimet parantavat näkyvyyttä pimeässä. Pakattu kätevään säilytyspussiin, joka on helppo kiinnittää vaunuihin. Väri: 099 Black.

BRIO-nailonkassi 37096 Tilavaan nailonkassiin mahtuu kaikki tarpeellinen. Suljetaan tarranauhalla. Mukana kiinnikkeet eripaksuisiin aisoihin. Saatavana sekä yhden lapsen että sisarusten vaunuihin. Väri: yhden lapsen vaunut: 099 Black, sisarusvaunut: 299 Black.

50+

BRIO Aurinkolippa 36042 Käytännöllinen aurinkolippa tekstiiliä. Helppo kiinnittää ja irrottaa. Sopii kaikkiin vaunumalleihin. UV-suojakerroin: UPF 50+. Väri: 099 Black.

BRIO PONY kuomu 36613 BRIO TUPLAPONY kuomu 36691 Iso, käytännöllinen kuomu. Suojaa sateelta ja tuulelta. Väri: 199 Black


Kaikkien vaunumallien yhteiset lisäVARUSTEET

50+

BRIO Päivänvarjo 36037 Suojaa perheen pienin paahteelta klassisella päivänvarjolla. Päivänvarjon paikkaa vaunuissa on helppo vaihtaa. Kallistuskulmaa voi säätää. UV-suojakerroin: UPF 50+. Värit: 259 Black, 253 Red, 256 Brown ja 261 Navy.

BRIO PYÖRÄNSUOJAT 37084 Lempeä matoille ja lattioille. Pakattu kätevään säilytyspussiin, joka on helppo kiinnittää vaunuihin. Väri: 099 Black.

BRIO-RATTI 36035-099 Sopii malleihin BRIO Race, BRIO Pony ja BRIO Tuplapony. Väri: 099 Black.

BRIO-seisomateline, MUOVINEN 36060-000 BRIO-seisomateline, METALLINEN MUSTA 36058-093 Muovinen seisomateline on kevyt ja helppo kuljettaa mukana. Saatavana myös hyvin kulutusta kestävä, metallinen malli. Molemmat mallit on kätevä kiinnittää vaunuihin ja irrottaa niistä.

BRIO-turvavaljaat 37097 Valjaat antavat lapsellesi liikkumavapautta mutta istuvat kuitenkin napakasti. Väri: 099 Black.

83


84


Auton turvaistuimet

85


Testivoittaja

ADAC = Allgemeiner Deutscher Automobilclub.

Brio Primo -TURVAKAUKALO 0–13 kg

Vastasyntyneen turvallisuuden maksimointi on kaikille vanhemmille itsestäänselvyys. Primo on kehitetty optimoimaan pikkuvauvan turvallisuus ja mukavuus automatkan aikana. Vastasyntyneen lisätukipehmuste, pehmeät täytteet ja integroitu aurinkosuoja ovat pieniä mutta tärkeitä yksityiskohtia. Tänä vuonna aurinkolippaa on pidennetty, jotta vauvan varjostus olisi entistä tehokkaampaa. Primo-kaukalo sisältyy myös BRIO Sing Travel System -kokonaisuuteen.

86

Ominaisuudet. Integroitu kolmipistevyö, jonka voi säätää kolmelle eri korkeudelle lapsen kasvaessa. Primo-kaukaloa voi keinuttaa kantoaisan ollessa yläasennossa. Keinumisen voi myös estää helposti kääntämällä kantoaisan alas. Aisan ergonomisen muotoilun ansiosta Primo-kaukaloa on helppo kantaa lähellä kehoa. Päälliset voi irrottaa ja pestä.

Asennus. Turvakaukalon voi asentaa selkä menosuuntaan päin kaikkiin autonistuimiin, joissa on kolmipisteturvavyö mutta ei turvatyynyä (airbag). Jos käytössä on Isofix-kiinnitteinen BRIO Primo Base -jalusta, turvakaukalon voi napsauttaa siihen kätevästi ja luotettavasti. Lue asennusohjeet turvaistuimen käyttöoppaasta.

Turvallisuus. Korkeat laidat suojaavat vauvaa sivuttaiskolareissa. BRIO Primo ja BRIO Base on hyväksytty ECE R44 -normin 04-version mukaisesti enintään 13-kiloisille lapsille.BRIO Primo sai Saksan suurimman testauslaitoksen Stiftung Warentestin (marraskuussa 2009) järjestämässä turvaistuinten turvallisuustestissä tyyppinsä parhaan tuotteen tittelin.

BRIO Base 36821. Kätevä lisävaruste, jonka avulla BRIO Primo ja BRIO Go -turvakaukalo voidaan asentaa erittäin turvallisesti autonistuimelle, jolla ei ole turvatyynyä (airbag). BRIO Base kiinnitetään yksinkertaisesti auton Isofixkiinnikkeisiin tai auton kolmipisteturvavyöllä. Jalustaan kuuluu säädettävä tukijalka sekä turvakaari, joka nojaa autonistuimen selkänojaan.

BRIO PRIMO -TURVAKAUKALO 36822 Värit

36822-349 Black/Black

36822-343 Black/Red (kuvassa)

36822-348 Black/Grey

36822-340 Black/Jeans Blue

36822-347 Black/Green

BRIO Base 36821


BRIO ZENTO -TURVAISTUIN 0–25 kg

BRIO Zento on markkinoiden monipuolisimpia kombi-istuimia. Se sopii useimpiin autoihin. Zentoa voidaan käyttää enintään 25 kiloisen lapsen turvaistuimena selkä menosuuntaan asennettuna tai turvavyöistuimena kasvot menosuuntaan asennettuna. Kaikki Zento-istuimen osat ovat integroituja. Ominaisuudet. Turvaistuimessa on viisipistevyö, jota on helppo säätää yhdellä kädellä ja jonka voi asettaa neljään eri korkeuteen. Vyössä on pehmustetut olkatyynyt. Säädettävä niskatyyny antaa päälle lisätukea. Zento pysyy tukevasti penkillä, ja se on muotoiltu siten, että sekä lapsi että kuljettaja näkevät hyvin ympärilleen. Lisävarusteina saatavana aurinkosuoja ja potkusuoja. Päälliset voi irrottaa ja pestä. Asennus. 0−25-kiloista lasta varten Zento-turvaistuimen voi asentaa selkä menosuuntaan käyttäen auton kolmipisteturvavyötä ja lattia-ankkureita ja lisävöitä. Asennuksessa kasvot menosuuntaan päin Zento kiinnitetään auton kolmipisteturvavyöhön. 15−18-kiloiset lapset käyttävät turvaistuimen omia vöitä. Kun istuinta käytetään 15−25-kiloisen lapsen

turvavyöistuimena, sekä istuin että lapsi kiinnitetään auton kolmipisteturvavyöllä. Kätevä vyökiinnike helpottaa asennusta. Zento voidaan asentaa auton istuimille, joilla ei ole turvatyynyä (airbag). Lue asennusohjeet niskatyynyn taustapuolelta.

BRIO ZENTO -TURVAISTUIN 36862 Värit

36862-309 Black/Black

36862-308 Black/Grey

36862-330 Black/Jeans Blue

36862-347 Black/Green

36862-393 Black/Red (kuvassa)

Turvallisuus. Zento täyttää uusimmat ECE-vaatimukset (ECE R44, versio 04).Turvaistuimen asentaminen selkä menosuuntaan päin parantaa turvallisuutta merkittävästi. Pikkulapsen niska on vielä hento ja kaipaa lisätukea. Jos sinun on jarrutettava äkillisesti, lapsi painautuu turvallisesti istuimen selkänojaan sen sijaan, että retkahtaisi eteenpäin.

87


BRIO Caro -TURVAVYÖISTUIN 15–36 kg

Lapsen kasvaessa on niin ikään voitava olla luottavaisin mielin hänen turvallisuutensa suhteen. Caro-turvavyöistuimessa lapsi istuu turvallisesti ja mukavasti. Kokonaisuuteen kuuluu istuinkoroke ja selkänoja, jossa on sivuttaissuojat pään kohdalla. Ominaisuudet. Caro-turvavyöistuimessa on irrotettava selkänoja, minkä ansiosta istuimen voi muuntaa pelkäksi korokkeeksi. Päälliset voi irrottaa ja pestä. Istuimessa on kaksi ulosvedettävää mukitelinettä. Asennus. Caro-turvavyöistuimen voi sijoittaa kaikille auton istuimille, joissa on kolmipisteturvavyö mutta ei turvatyynyä (airbag). Sekä lapsi että istuin

88

kiinnitetään auton kolmipisteturvavyöllä. Turvavyön olkahihna kiinnitetään niskatuen vyönohjaimeen ja viedään vastakkaisen käsinojan alta. Turvavyön lantiohihna viedään kummankin käsinojan alta. Turvallisuus. Sivuttaissuojilla varustetun niskatuen voi säätää kuuteen eri korkeuteen. BRIO Caro on hyväksytty ECE R44 -normin 04-version mukaisesti 15−36-kiloisille lapsille.

BRIO CARO -TURVAVYÖISTUIN 36840 Värit

36840-309 Black/Black

36840-308 Black/Grey

36840-340 Black/Jeans Blue

36840-343 Black/Red (kuvassa)


Brio Pilo -ISTUINKOROKE 15–36 kg

Lapsen turvallisuuden kannalta keskeistä on istumakorkeus auton turvavyöhön nähden. Kevyeen ja näppärään BRIO Pilo -istuinkorokkeeseen kiinnitettynä lapsi matkustaa turvallisesti. Pilo on varustettu kätevällä hihnalla, jonka avulla sitä on helppo kantaa. Ominaisuudet. Pilo on istuinkoroke, joka sopii kaikille autonistuimille. Toimitukseen sisältyvän vyönohjaimen avulla auton turvavyön olkahihna on helppo asettaa siten, että sen korkeus on sopiva lapsen pituuteen nähden. Istuinkorokkeen päälliset voi irrottaa ja pestä.

Koroke asetetaan istuimelle, ja auton turvavyön olkahihna kiinnitetään korokkeen säädettävään vyönohjaimeen. Sen jälkeen kiinnitetään sekä lapsi että koroke autonistuimeen viemällä turvavyön lantiohihna käsinojien alta. Olkahihna kulkee korokkeen käsinojan päältä.

Asennus. Pilo-istuinkorokkeen voi sijoittaa kaikille auton istuimille, joissa on kolmipisteturvavyö mutta ei turvatyynyä (airbag).

Turvallisuus. BRIO Pilo on hyväksytty ECE R44 -normin 04-version mukaisesti 15–36-kiloisille lapsille.

BRIO PILO -ISTUINKOROKE 36845 Värit

36845-379 Black/Black

36845-308 Black/Grey

36845-340 Black/Jeans Blue

36845-393 Black/Bright Red*

* kuvassa

89


90


Huonekalut

91


BRIO-lastensängyssä on helppo saada unen päästä kiinni. Pehmeiden peittojen ja pöyheiden tyynyjen keskeltä löytyy hyvien unien maa. BRIO Sleep -sängyllä on kolme käyttötapaa: pinnasänky, vuodesohva/sohva ja juniorisänky. Se siis kehittyy lapsesi mukana. Irrotettavien laitojen ansiosta BRIO Sleep on helppo muuntaa vuodesohvaksi tai juniorisängyksi. Sängyssä on tukevat metallijalat ja nostettava pohjalevy, minkä ansiosta pohjan korkeuden voi säätää kulloistenkin tarpeiden mukaisesti.

92


BRIO SLEEP

1

Pinnasänky BRIO Sleep -pinnasängyn pohjalevyn voi nostaa kolmeen eri korkeuteen. Pohjaa lasketaan, kun lapsi saavuttaa seuraavan kehitysvaiheen.

2

Vuodesohva tai sohva Kun toinen sängyn laidoista poistetaan, isompi lapsi voi jo itse kiivetä sänkyyn ja sängystä pois. Muut laidat antavat suojaisan tunteen. Voidaan käyttää myös ilman mukana toimitettua turvalaitaa.

Nuorisosänky Kaikki laidat voidaan irrottaa, jolloin sänky muuttuu tyylikkääksi juniorisängyksi. Mukana toimitettavan turvalaidan voi kiinnittää helposti myös juniorisänkyyn. Se saa lapsen tuntemaan olonsa turvalliseksi ja estää häntä putoamasta.

3 Ominaisuudet ja muotoilu BRIO Sleep -sängyssä yhdistyvät nykyaikaiset ja klassiset piirteet. Sen kaikki ominaisuudet on suunniteltu kestämään vuosikausia. Muunneltavuudesta huolimatta emme ole joustaneet turvallisuudesta, helppokäyttöisyydestä tai mukavuudesta. BRIO Sleep -kokonaisuus ei sisällä patjaa ja vuodevaatteita. Muotoilu: Matti Klenell ja Peter Andersson, BRIOn toimeksiannosta vuonna 2008

BRIO SLEEP 37255 Mitat ja paino Mitat (P x L x K) 144 x 74 x 89 cm Suositettu patjan koko 140 x 70 cm Suositusikä 0–6 vuotta MATERIAALI Poppeli ja metalli Väri

009 White

PREMIUM PATJA PIENI JA PREMIUM PATJA SUURI Antibakteerinen patja, jossa on kesä- ja talvipuoli. Patja on 10 cm paksu ja valmistettu polyesteristä. Päällinen on puuvillaa/polyesteriä. Patja on Ökotex-sertifioitu. Vuorillisessa talvipuolessa on lisäkuitukerros patjan ja päällisen välissä. Kesäpuolessa ei ole vuoria, mikä parantaa ilmanvaihtoa ja auttaa pitämään patjan viileänä. Mukana kätevä säilytyslaukku. Päällisen voi pestä. PREMIUM PATJA PIENI 37342-120, (P x L x K) 120 x 60 x 10 cm PREMIUM PATJA SUURI 37342-140, (P x L x K) 140 x 70 x 10 cm Classic PATJA PIENI Patja on 10 cm paksu ja valmistettu polyesteristä. Pesunkestävä päällinen on 100-prosenttista puuvillaa. Classic PATJA PIENI 37341-120, (P x L x K) 120 x 60 x 10 cm

93


BRIO PINNASÄNKY one 37261 Konstailematon sänky hyviin yöuniin. Turvallinen lepopaikka. Pohjalevyn voi säätää kahteen eri korkeuteen lapsen kehitysvaiheen mukaan: istumisvaihe, seisomisvaihe ja kiipeilyvaihe. Suositettu patjan koko: 120 x 60 cm. Ulkomitat: (P x L x K) 124 x 66,5 x 89 cm. Materiaali: Poppeli. Väri: 009 White.

BRIO PINNASÄNKY Two 37262 Sievä ja kätevä. Yksinkertainen ja tyylikäs. Pohjalevyn voi säätää kahteen eri korkeuteen lapsen kehitysvaiheen mukaan. Laidan voi laskea alas painamalla vapauttimia. Turvallista lapselle ja vaivatonta vanhemmille! Ei natise. Ei tärise. Suositettu patjan koko: 120 x 60 cm. Ulkomitat: (P x L x K) 125,5 x 66 x 97 cm. Materiaali: Poppeli. Värit: 009 White ja 099 Black.

BRIO PINNASÄNKY Three 37263 Hiljaista, turvallista ja mukavaa. Tärkeitä asioita, kun on aika levätä. Umpinaiset päädyt lisäävät suojaisuuden tunnetta. Varustettu kätevällä peitto- ja pyyhetelineellä. Laidan voi laskea alas painamalla vapauttimia. Turvallista lapselle ja vaivatonta vanhemmille! Ei natise. Ei tärise. Puhdasta lepoa – myös sinulle! Pohjalevyn voi säätää kahteen eri korkeuteen. Suositettu patjan koko: 120 x 60 cm. Ulkomitat: (P x L x K) 128 x 65,5 x 100,5 cm. Materiaali: Poppeli. Väri: 009 White.

BRIO Matkasänky Light 37218 Edistyksellinen ja käytännöllinen ratkaisu matkasängyksi tai lisävuoteeksi. Markkinoiden kevyimpiä malleja. Alumiinirungon ansiosta matkasänkyä on vaivatonta kuljettaa mukana. Helppo pystyttää ja taittaa kokoon. Sängyssä on pieni vetoketjuluukku, jonka kautta isompi lapsi voi ryömiä sänkyyn ja sieltä pois. Mukana kätevä laukku, jossa vesitiivis pohja, hyönteisverkko ja mukava patja. Mitat koottuna: (P x L x K) 120 x 60 x 82 cm, mitat kokoon taitettuna: 81 x 25 x 26 cm. Paino: vain 7 kg. Värit: 102 Blue ja 199 Black.

BRIO Vyssan Lull -keinutassut 37200 BRIO Vyssan Lull -keinutassujen avulla muutat tavanomaisen pinnasängyn rauhoittavaksi keinuksi muutamassa minuutissa. Voit tuudittaa lapsesi uneen tuomatta vaunuja sisälle. BRIO Vyssan Lull -keinutassut sopivat useimpiin puujalkaisiin pinnasänkyihin. Tassut on helppo asentaa. Värit: 104 Pink, 107 Green, 109 White ja 199 Black.

Ellei toisin ilmoiteta, kaikki tuotteet myydään ilman vuodevaatteita, patjaa ja muita tarvikkeita.

94


BRIO HOITOPÖYTÄ LAATIKOLLA 37435 Vakaa ja tilava hoitopöytä. Kahdella kiinteällä hyllyllä, laatikossa ja pyyhetelineessä on tilaa kaikelle tarvittavalle. Hoitoalustan suositettu enimmäiskoko: 75 x 55 cm. Mitat: (P x L x K) 78 x 63 x 96 cm. Työskentelykorkeus: 88 cm. Materiaali: Poppeli. Väri: 009 White. BRIO HOITOPÖYTÄ Two 37436 Yksinkertainen, tyylikäs ja vakaa ratkaisu. Paras ystäväsi kiireisinä hetkinä! Suurella hoitotasolla ja kahdella kiinteällä hyllyllä on tilaa kaikelle tarvittavalle. Hoitoalustan suositettu enimmäiskoko: 75 x 55 cm. Mitat: (P x L x K) 81 x 66 x 98 cm. Työskentelykorkeus: 88 cm. Materiaali: Poppeli. Väri: 009 White.

BRIO HOITOTASO 37438 Suunniteltu kekseliäästi sijoitettavaksi pinnasängyn päälle. Aseta hoitotaso paikalleen, nosta lapsi tasolle, vaihda vaippa ja vietä ihana hetki lapsesi kanssa. Hoitotason alapinnan huopakangas ehkäisee pinnasängyn naarmuuntumista. Sopii useimpiin 60 ja 70 cm leveisiin pinnasänkyihin. Hoitoalustan suositettu enimmäiskoko: 78 x 55 cm. Mitat: (P x L x K) 82 x 58 x 18 cm. Materiaali: Poppeli. Väri: 009 White.

BRIO LIPASTO 37437 Säilytys voi olla ongelmallista. Toiminnallisuus tarjoaa siihen ratkaisun. Hoitotaso päällä. Laatikosto alla. Kaksi suurta ja kaksi pientä vetolaatikkoa. Laskosta, pinoa tai piilota. Kaikelle löytyy tilaa! Kun irrotat suojalaidat, voit käyttää lipastoa tavanomaisena huonekaluna. Suositettu hoitoalustan koko: 61 x 84 cm. Mitat: (S x L x K) 65 x 90 x 96 cm. Työskentelykorkeus: 88 cm. Materiaali: Poppeli. Väri: 009 White.

BRIO Premium HOITOALUSTA Hoitoalustan päällinen on vettä hylkivä ja helppo puhdistaa pyyhkimällä. Päällisen voi irrottaa ja pestä pesukoneessa. Ökotex-sertifioidut tekstiilit. Premium Hoitoalusta iso sopii malleihin Hoitopöytä laatikolla, Hoitopöytä Two ja Hoitotaso Premium HOITOALUSTA PIENI, 37344, 50 x 63 cm. Värit: 009 White/Brown/Black, 008 Grey/White, 003 Red/White. Premium HOITOALUSTA ISO, 37345, 54 x 74 cm. Väri: 009 White/Brown/Black

BRIO Wall 37403 Taianomainen hoitopöytä, joka vie minimaalisen tilan mutta tarjoaa reilunkokoisen hoitotason ja paljon käytännöllistä säilytystilaa. Pysyy tukevasti paikallaan ja laskeutuu seinästä tasaisesti vaakatasoon. Suuri ratkaisu pieneen tilaan. Mukana hoitoalusta. Mitat kokoontaitettuna: (K x L x S) 82 x 58 x 17 cm, mitat avattuna: 80 x 58 x 78 cm. Hoitoalusta: 56 x 66 cm. Materiaali: Valkolakattu alumiini. Paino 16,2 kg. Väri: 000 White.

95


Testivoittaja

Tämä tuoli kasvaa yhdessä lapsesi kanssa. Istuin- ja jalkatason voi säätää lapsen mittojen mukaan. Turvakaari on helppo asentaa. Mukavuutta ja turvallisuutta kaikenikäisille lapsille! Pyöristetyt jalat ovat tyylikkäät ja tekevät tuolista hyvin vakaan. Fredrik Mattson on suunnitellut tämän mallin BRIOlle tunteella ja ammattitaidolla. Se on ihanteellinen lahja ristiäisissä, nimenantojuhlissa tai 1-vuotissyntymäpäivänä. Turvakaaren, tarjottimen ja tyynyn voi hankkia erikseen. Lapsen suositettu vähimmäisikä: 6 kuukautta.

96


BRIO Sit

BRIO Sit TURVAKAARI 37504 (Lisävarusteet) Työntämällä sisään ja vetämällä ulos. Helppo irrottaa ja asettaa paikalleen. Turvakaaren säädettävyys helpottaa lapsen asettamista tuoliin. Ergonominen muotoilu pitää lapsen istuma-­ asennon oikeana. Turvahihna sisältyy. Väri: 500 White.

BRIO Sit ISTUINPEHMUSTE 37524 (Lisävarusteet) Istuinpehmuste tekee tuolista entistäkin miellyttävämmän. Se säilyy tahrattomana aamusta iltaan, sillä ruuantähteet eivät kiinnity siihen. Pehmuste itse sitä vastoin kiinnittyy tukevasti tuoliin. Värit: 003 Red ja 099 Black.

BRIO Sit TARJOTIN 37504 (Lisävarusteet) Tarjotin palveluksessanne! Saako olla lounasta, leluja tai pieni leikkituokio? Tarjotin on helppo irrottaa tuolista pesua varten. Kestää konepesun. Väri: 600 White.

Ominaisuudet ja muotoilu Tuolin muotoilussa yhdistyvät nykyaikaiset ja klassiset piirteet. Se on suunniteltu miellyttämään käyttäjäänsä vuosien ajan. Ergonomia vastaa niin lapsen kuin aikuisen tarpeita, ja pyöristetyt jalat tekevät tuolista hyvin vakaan. Istuintasoa on helppo säätää, ja jalat on kätevä asentaa. Mukana turvahihna. Sit-mallin näppäriin lisävarusteisiin kuuluvat muun muassa turvakaari, istuinpehmuste ja tarjotin. Muotoilu: Fredrik Mattson, BRIOn toimeksiannosta vuonna 2008. Testivoittaja BRIO Sit -tuoli sai parhaan arvosanan testissä, jonka toteutti SP (Ruotsin tekninen tutkimusinstituutti) yhteistyössä Vi föräldrar- ja Norska TV2 hjelper deg ‑ohjelmien kanssa. Lastentuoli tai nuorisotuoli BRIO Sit -tuoli on helppo koota, ja sitä voi muuntaa kätevästi tarpeen mukaan. Se muuntuu käden käänteessä kestäväksi nuorisotuoliksi. Enimmäiskantokyky 100 kg.

BRIO Sit 37504 Mitat ja paino Mitat (P x L x K) 56 x 46 x 84 cm Paino 8 kg Istuintason enimmäiskorkeus Suositusikä/-paino 6 mån–100 kg Materiaali Pyökki ja teräs. Värit

199 Black/Black

103 Red/White

109 White/White

97


V채rivaihtoehdot

98


BRIO HAPPY VAUNUKOPPA

Uudet värit

Uudet värit

Classic 36423-272 Deep Ocean

Classic 36423-275 Sand Beige

Uudet värit

Uudet värit

Harmony 36412-276 Brown

Harmony 36412-281 Navy

Uudet värit

Uudet värit

Mixed 36413-483 Red

Mixed 36413-487 Olive Night

Classic 36423-259 Black

Classic 36423-268 Charcoal Grey

Harmony 36412-269 Black

Harmony 36412-260 Steel Blue

Mixed 36413-489 Black

RUNKO- JA PYÖRÄVAIHTOEHDOT LÖYTYVÄT SIVUILTA 36–37.

99


BRIO HAPPY RATTAAT

Uudet värit

Uudet värit

Classic 36424-272 Deep Ocean

Classic 36424-275 Sand Beige

Uudet värit

Uudet värit

Harmony 36479-276 Brown

Harmony 36479-281 Navy

Uudet värit

Uudet värit

Mixed 36480-483 Red

Mixed 36480-487 Olive Night

Classic 36424-259 Black

Classic 36424-268 Charcoal Gray

Harmony 36479-269 Black

Harmony 36479-260 Steel Blue

Mixed 36413-489 Black

RUNKO JA PYÖRÄVAIHTOEHDOT LÖYTYVÄT SIVUILTA 36–37.

100


BRIO HAPPY YHDISTELMÄVAUNUT

Uudet värit

Uudet värit

Classic 36424-272, 36178-272 Deep Ocean

Classic 36424-275, 36178-275 Sand Beige

Uudet värit

Uudet värit

Harmony 36479-276, 36178-276 Brown

Harmony 36479-281, 36178-281 Navy

Classic 36424-259, 36178-259 Black

Classic 36424-268, 36178-268 Charcoal Grey

Harmony 36479-269, 36178-269 Black

Harmony 36479-260, 36178-260 Steel Blue

Uudet värit

Uudet värit

Mixed 36480-483, 36178-483 Red

Mixed 36480-487, 36178-487 Olive Night

Mixed 36480-459, 36178-459 Black

RUNKO JA PYÖRÄVAIHTOEHDOT LÖYTYVÄT SIVUILTA 36–37.

101


PEHMEÄ BRIO HAPPY KANTOKASSI

102

Uudet värit

Uudet värit

Classic 36136-272 Deep Ocean

Classic 36136-275 Sand Beige

Uudet värit

Uudet värit

Harmony 36136-276 Brown

Harmony 36136-281 Navy

Uudet värit

Uudet värit

Mixed 36136-483 Red

Mixed 36136-487 Olive Night

Classic 36136-259 Black

Classic 36136-268 Charcoal Grey

Harmony 36136-269 Black

Harmony 36136-260 Steel Blue

Mixed 36136-459 Black


KOVA BRIO HAPPY KANTOKASSI

Uudet värit

Uudet värit

Classic 36178-272 Deep Ocean

Classic 36178-275 Sand Beige

Uudet värit

Uudet värit

Harmony 36178-276 Brown

Harmony 36178-281 Navy

Uudet värit

Uudet värit

Mixed 36178-483 Red

Mixed 36178-487 Olive Night

Classic 36178-259 Black

Classic 36178-268 Charcoal Grey

Harmony 36178-269 Black

Harmony 36178-260 Steel Blue

Mixed 36178-459 Black

103


BRIO GO RATTAAT

Uudet v채rit

36484-170** Bright Blue/Black Runko

36484-153 Red/Black Runko

36484-157 Moss Green/Black Runko

36484-155 Sand Beige/Black Runko

36484-158 Grey/Black Runko

36484-156 Brown/Black Runko

36484-159 Black/Black Runko

36484-151 Cool Blue/Black Runko

Uudet v채rit

Uudet v채rit

36486-170** Bright Blue/White Runko

36486-174* Berry/White Runko

36486-150 Navy/White Runko

Uudet v채rit

36486-159 Black/White Runko

36486-151 Cool Blue/White Runko

36486-156 Brown/Brown Metallic Runko

*Saatavana marraskuussa 2011. **Saatavana helmikuussa 2012.

104

36486-158** Grey/White Runko


BRIO GO VAUNUKOPPA

Uudet värit

Uudet värit

36475-170** Bright Blue

36475-174* Berry

36475-150 Navy

36475-153 Red

36475-157 Moss Green

36475-156 Brown

36475-155 Sand Beige

36475-158 Grey

36475-159 Black

36475-151 Cool Blue

36475-158 Grey 36486 White Runko

36475-158 Grey 36484 Black Runko

ISTUINOSAN JA VAUNUKOPAN VÄRIN VOI VALITA VAPAASTI TOISISTAAN RIIPPUMATTA.

BRIO GO -TURVAKAUKALO

36466-150 Black/Navy

36466-153 Black/Red

36466-156 Black/Brown

36466-158 Black/Grey

36466-159 Black/Black

105


BRIO SING RATTAAT

106

Uudet v채rit

Uudet v채rit

36606-675 Black/Sand Beige Black Runko

36606-651Black/Sea Blue Black Runko

36606-259 Black/Black Black Runko

36607-653 Black/Red Silver Runko

36607-656 Black/Brown Silver Runko

36606-667 Black/Grass Green Black Runko


BRIO SING VAUNUKOPPA

Uudet värit

Uudet värit

36608-675 Sand Beige

36608-661 Sea Blue

36608-653 Red

36608-656 Brown

36608-259 Black

36608-667 Grass Green

Uudet värit

Uudet värit

36608-675 Black/Sand Beige Silver Runko

36608-661 Black/Sea Blue Silver Runko

36608-653 Black/Red Silver Runko

36608-656 Black/Brown Silver Runko

36608-259 Black/Black Silver Runko

36608-667 Black/Grass Green Silver Runko

ISTUINOSAN JA VAUNUKOPAN VÄRIN VOI VALITA VAPAASTI TOISISTAAN RIIPPUMATTA.

107


BRIO SPIN RATTAAT

108

Uudet v채rit

Uudet v채rit

Uudet v채rit

36539-672 Black/Deep Ocean Black Runko

36539-274 Black/Violet Black Runko

36539-675 Black/Sand Beige Black Runko

36535-259 Black/Black Black Runko

36535-651Black/Blue Black Runko

36535-653 Black/Red Black Runko


BRIO RACE

Uudet v채rit

Uudet v채rit

36525-672 Black/Deep Ocean Black Runko

36525-674 Black/Violet Black Runko

36525-259 Black/Black Black Runko

36525-651 Black/Sea Blue Black Runko

36525-653 Black/Red Black Runko

36524-269 Black/Black Harmony Anthracite Grey Runko

36524-656 Black/Brown Anthracite Grey Runko

36524-668 Black/Charcoal Grey Anthracite Grey Runko

109


BRIO PONY

110

Uudet v채rit

Uudet v채rit

36530-672 Black/Deep Ocean Black Runko

36530-674 Black/Violet Black Runko

36530-259 Black/Black Black Runko

36530-651 Black/Sea Blue Black Runko

36530-653 Black/Red Black Runko

36520-269 Black/Black Harmony Anthracite Grey Runko

36520-656 Black/Brown Anthracite Grey Runko

36520-668 Black/Charcoal Anthracite Grey Runko


BRIO TUPLAPONY

36697-656 Black/Brown

36697-279 Black/Black

BRIO DOUBLE WAVE

36673-259 Black

36673-638 Black/Anthracite

36132-279 Black

BRIO DUETTE

36774-499 Black Leather

111


Brio Primo -TURVAKAUKALO

36822-348 Black/Grey

36822-349 Black/Black

36822-340 Black/Jeans Blue

36822-347 Black/Green

36822-343 Black/Red

BRIO ZENTO -TURVAISTUIN

36862-308 Black/Grey

36862-309 Black/Black

36862-330 Black/Jeans Blue

36862-393 Black/Red

36862-347 Black/Green

BRIO Caro -TURVAVYÖISTUIN

36840-308 Black/Grey

36840-309 Black/Black

36840-340 Black/Jeans Blue

36840-343 Black/Red

BRIO PILO -ISTUINKOROKE

36845-308 Black/Grey

112

36845-379 Black/Black

36845-340 Black/Jeans Blue

36845-393 Black/Bright Red


113


Huolehdi itsestäsi. Ja vaunuistasi. Miellyttävää tutustumista BRIO-lastenvaunujen maailmaan! Vakuutamme, että päädyitpä mihin malliin tahansa, se on taatusti laadukas. Vaunumme on testattu ankarin kriteerein ja kaikkien säädösten mukaisesti. Vähintään. Kuten lapsesi, myös vaunusi tarvitsevat kuitenkin hellää huolenpitoa. Silloin ne kestävät seikkailujanne hamaan tulevaisuuteen. Kuinka sinun siis tulee toimia? Helppoa. Koska maailman paraskaan aurinkosuoja ei kestä loputtomiin, vältä altistamasta vaunuja sen paremmin kuin pienokaistasikaan suoralle auringonvalolle. Ja vaikka vaunujen päälliset kestävät vettä, käytä aina sadesuojaa sekä vesi- että lumisateessa. Pese ja puhdista vaunut sen oman ohjekirjan neuvoja noudattaen. Huollettuasi vaunut tarkista niiden toiminnot. Säilytä vaunuja kuivassa tilassa erityisesti pesun jälkeen. Eläköön uudet vaunut ja uusi perhe!

114


Emme vastaa mahdollisista väripoikkeamista, jotka johtuvat painoteknisistä syistä. Jatkuvan kehitystyömme takia valikoimat, muotoilut ja tuotekuvaukset saattavat muuttua. Painatus: STIGE S.p.A. Tuotanto: Top Dollar Creative Agency. Valokuvat Max Alm / Top Dollar Studio, Ruotsi.


TOP DOLLAR

www.brio.net

BRIO Baby Finland Oy, Kalevantie 35, 20520 Turku

BRIO_BABY_2012_catalogue_webb_FI  

Unelmia. Leikkiä. Kyyneleitä. Naurua. Uhmaa. Iloa. Laastareita. Rakkautta. Ja kaiken koristeena mansikoita. Kohta se alkaa. Elämä. Pitkä tut...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you