Page 1

PORTFOLIO 2018 2018 PORTFOLIO IRI PAUWELS 2ND YEAR FASHION AND BRANDING CLASS D AMSTERDAM FASHION INSTITUTE 2017-2018


inhoud curriculum vitae portfolio schoolopdrachten onderzoek Acne woonkamerkijkdoos fashion environment triptych brandme & brand-dna brand communication strategy eigen werk schilderwerk en fotografie headin mural byamfi


CURRICULUM VITAE Naam: Iri Pauwels Adres: Maastrichterstraat 64 3500 Hasselt België Willem Pijperstraat 31 1077XL Amsterdam Nederland Geboortedatum: 28 maart 1998 Nationaliteit: Belg

WERKERVARING Verkoopster bij Le Salonard (februari ’15- oktober ’15) Opdienster bij het Smaaksalon (2015) Babysitten (2013-2016) Opdienen bij openingen (2014-2016) Verkoopster bij Multiple (2013-2014) Inventaris Huis Pauwels Spaenjers (2017)

OPLEIDING Diploma Latijn-Moderne Talen (Examencomissie) Bachelor Fashion & Branding (Amsterdam Fashion Institute) (September 2016-heden)

TALEN Nederlands: Moedertaal Engels: Vloeiende beheersing in spreken, lezen en schrijven Frans: Goede beheersing in spreken, lezen en schrijven Duits: Matige beheersing in spreken, lezen en

schrijven

INTERESSES Kunst, mode, muziek, literatuur, film, fotografie, geschiedenis

SKILLS Software: Microsoft Word Adobe Indesign Adobe Illustrator (basis) Adobe Photoshop (basis) iMovie Creatief: Concepting/branding Graphic design Waarnemingstekenen Creatief schrijven Schilderen


FOLIO PORTFOLIO PORTFOLI OLIO PORTFOLIO PORTFOLI PORTFOLIO PORTFOLIO PO PORTFOLIO PORTFOLIO POR FOLIO PORTFOLIO PORTFOLI OLIO PORTFOLIO PORTFOLI


IO PORTFOLIO PORTFOLIO P IO PORTFOLIO PORTFOLIO P ORTFOLIO PORTFOLIO PORTF RTFOLIO PORTFOLIO PORTF IO PORTFOLIO PORTFOLIO P IO PORTFOLIO PORTFOLIO P


ONDERZOEK ACNE STUDIOS VOOR JEANS JEANS BRAND BRAND REPORT REPORT VOOR De jeansmarkt is een dynamische markt met een groot aantal verschillende spelers. De opdracht was om een inventarisatie en analyse te maken van zoveel mogelijk jeansmerken op basis van verschillende criteria waaronder hun doelgroep(en). Deze opdracht werd klassikaal uitgevoerd. Ik koos om het merk Acne Studios te onderzoeken, met oog op hun nieuwe jeanscollectie genaamd Bla Konst. De reden hiervoor was omdat ik mij altijd heel erg aangesproken voelde door het merk maar er eigenlijk vrij weinig over wist. Om een breed beeld van het merk te krijgen spraken we af met de klas verschillende criteria te onderzoeken en deze waren de volgende: korte inleiding over het merk, de visie, de missie, de merkwaarden, de doelgroep,

de key message, de visuele identiteit, de collectie, het fashion environment, het prijsniveau, de ethische standpunten en technologische ontwikkelingen. Op de volgende pagina vindt u enkele fragmenten uit het onderzoek.

SCHOOL PROJECTS

SCHOOL PROJECTS

SCHOOL PROJECTS


SCHOOL PROJECTS

Het modemerk Acne Studios werd in 1996 opgericht onder het creatieve collectief ACNE dat zich daarvoor enkel richtte op grafisch ontwerp, film, productie en advertising. In 1997 werden er 100 raw denim jeans gemaakt met rode stiksels, ontworpen door de medeoprichter Jonny Johansson. Door de populariteit van de broeken werd het merk al snel opgepikt door de media en niet lang erna breidde hun aanbod uit naar andere producten naast hun denim. Op 6 april 2017 bracht Acne Studios opnieuw hun denim collectie uit onder de naam Blå Konst, wat “Blauwe Kunst” betekent.

Missie Acne Studios experimenteert met producten die offbeat en anders zijn, op een manier waardoor, ondanks de gedurfde uitstraling ervan, ze altijd praktisch blijven. (eigen interpretatie). Merkwaarden - Integrity - Creativity - Surprise Integrity betekent bij Acne Studios dat het vakmanschap altijd boven het commerciële staat: marketing en communicatie lijken onbestaand bij het merk omdat ze vooral de focus op de kleding willen leggen. Een ander aspect dat een grote rol speelt is creativity, aangezien het merk zich niet laat begrenzen door enkel de modewereld, maar zich ook interesseert in andere creatieve gebieden zoals grafisch ontwerp en architectuur. Verder zijn ook zeker hun Zweedse roots terug te zien in hun visualisatie, met name de producten die tot in detail uitgewerkt zijn. Hier komt de kernwaarde surprise vandaan. Key message Zoals al eerder vermeld werd lijkt de communicatie bij Acne Studios vrijwel onbestaand. Ze willen laten blijken dat ze weinig aan marketing of communicatie

Visuele identiteit De uitstraling van Acne Studios kan aspirerend zijn voor hun doelgroep. Het is een merk waar je je moeilijk mee kan identificeren, maar wat je als voorbeeld kan zien van hoe je graag zou willen zijn. In alles wat ze doen slagen ze erin om een bepaalde coolness uit te stralen. Wat zo karakteristiek is voor het merk zijn de Scandinavische invloeden: heel grafisch en met oog voor detail. Het kleurgebruik is vrijwel altijd neutraal met hier en daar wat kleuren die een tikkeltje off zijn. Een ander element wat je steeds ziet terugkomen bij Acne is het smiley-icoontje met de rechte mond. Ook dit verwijst weer naar de Zweedse roots van het merk; Het staat voor een typische Zweed, niet echt blij maar ook niet echt droevig. Conclusie Acne Studios is een merk waarbij veel aandacht wordt besteed aan kwaliteit en detail. Alles wat ze doen gaat heel nauw samen met andere creatieve vakgebieden zoals design, architectuur, grafisch ontwerp, etc. De visuele identiteit is consistent: Het Zweedse minimalisme, het praktische, het aspirerende en de ‘coolness’ wordt over de hele lijn doorgetrokken. Hun marketingstrategie is heel anders dan bij andere merken. Hierdoor lijkt het imago van Acne Studios erg afstandelijk maar dit is juist wat het merk zo interessant maakt.

(uit het Jeans Brand Report van B2D)

SCHOOL PROJECTS

Visie Acne Studios is een modemerk met een multidisciplinaire aanpak (ready-to-wear, magazines, design, boeken en tentoonstellingen) en ziet zichzelf als een communicatiebron voor creativiteit en inspiratie. (eigen interpretatie).

doen omdat ze vinden dat vakmanschap en het product centraal moeten staan. Hierdoor krijgt het merk iets heel afstandelijks en idool gericht; het is een merk dat je kan bewonderen en waardoor je je kan laten inspireren. Acne Studios zet zichzelf vooral neer als een merk dat alles op een andere manier doet in vergelijking met andere merken, zoals bijvoorbeeld hun advertenties. Dit zien we ook terug op hun sociale media waar ze enkel collecties en samenwerkingen aankondigen en plechtig de vragen van mensen beantwoorden.

SCHOOL PROJECTS


SCHOOL PROJECTS

DOELGROEPONDERZOEK DOELGROEPONDERZOEK Dé consument bestaat niet, zoveel mensen, zoveel wensen. Je kunt je als merk mede onder druk van de concurrentie niet permitteren die verlangens van consumenten te negeren, maar je kunt als merk ook weer niet ieder individu apart bedienen. De tussenweg is het opsplitsen van die grote heterogene markt in kleinere homogene groepen mensen met eenzelfde behoefte. Enerzijds om beter te voorzien in specifieke behoeften van een groep en anderzijds om als bedrijf betere resultaten te kunnen behalen.

Hierdoor heb ik erg veel geleerd over materialen en 3D-printen. Wat ik heel erg interessant vond aan het project was het plaatsen van objecten in een ruimte om zo een verhaal te vertellen en iets duidelijk te maken.

Bij deze opdracht werden we in kleine groepjes opgedeeld en kregen we een doelgroep toegewezen. Deze moesten we onderverdelen in subsegmenten en uiteindelijk onderzocht iedereen individueel zijn eigen segment. Deze werden dan visueel vertaald naar een kijkdoos. Mijn groep kreeg als doelgroep de ‘early enjoyers’ toegewezen en dan later heb ik hier mijn segment, de creatieve ruimdenker, uitgehaald. Voor mezelf had ik besloten om alles wat ik in de woonkamer ging plaatsen, zelf 3D te maken.

SCHOOL PROJECTS

SCHOOL PROJECTS

WOONKAMERKIJKDOOS


SCHOOL PROJECTS

SCHOOL PROJECTS

SCHOOL PROJECTS


FASHION ENVIRONMENT ENVIRONMENT FASHION Voor Fashion Environment kregen we in duo’s de opdracht een nieuw concept voor een fashionretailomgeving te ontwikkelen om een nieuwe doelgroep aan een bestaand merk te koppelen. Dit moesten we vervolgens uitwerken in een 2D- en 3D-presentatie. De uitgangspunten waren de merken die reeds onderzocht werden bij het Jeans Brand Report en de subsegmenten van de woonkamerkijkdoos. Bij dit project maakten we kennis met een nieuw programma om mee te werken, namelijk Vectorworks. Hiermee hebben we dus leren 3Dtekenen, een vaardigheid die in de toekomst zeker en vast nog van pas zal komen. Verder heb ik ook veel geleerd over de verschillende onderdelen waar aan gedacht moet worden bij het oprichten van een merk en over samenwerken in duo’s, wat niet altijd even makkelijk was.

SCHOOL PROJECTS

SCHOOL PROJECTS

SCHOOL PROJECTS


SCHOOL PROJECTS

SCHOOL PROJECTS

SCHOOL PROJECTS


TRIPTYCH 2018 2018 TRIPTYCH Triptych is een jaarlijks project van AMFI waar alle tweedejaars aan meedoen. Designers, managers en branders, zowel Nederlandstalig als internationaal worden opgedeeld in 10 groepen van ongeveer 25 studenten. We kregen de opdracht om in twee weken tijd een volledig sustainable merk te creëeren voor het jaar 2028, geïnspireerd op de iconen David Bowie en Donald Trump. Een interessante combinatie!

Ik was deel van het installatieteam dat verantwoordelijk was voor de stand op het evenement. Hiervoor hebben we onze eigen 4 meter hoge Trump-tower gebouwd, die hoog boven alle andere stand uittorende. Met trots kan ik zeggen dat ik de stand heb ontworpen en ook de projectie aan de binnenkant van de stand door mij gemaakt was.

Dit project was zonder twijfel mijn favoriete project op AMFI tot nu toe. Ik vond het fascinerend om de 3 verschillende richtingen in harmonie te zien samen werken. Iedereen vulde elkaar perfect aan. Omdat in een groep van zo’n aanvang het niet altijd even makkelijk is om samen te werken werd hij al snel opgesplitst in kleinere groepen die elk verantwoordelijk waren voor hun eigen deel van het eindresultaat.

SCHOOL PROJECTS

SCHOOL PROJECTS

SCHOOL PROJECTS


SCHOOL PROJECTS

SCHOOL PROJECTS

SCHOOL PROJECTS


SCHOOL PROJECTS

SCHOOL PROJECTS

BRANDME & & BRAND-DNA BRAND-DNA BRANDME

Personal branding begint met zelfkennis en het doen van zelfonderzoek. Zelfkennis begint bij zelfreflectie: nadenken over jezelf. Bij dit project werden we eerst uitgedaagd om een bord te maken over onszelf. Hierna werden de borden uitgewisseld en kregen we de opdracht om elkaars borden te gebruiken om een nieuw merkconcept van te maken. Hieruit is CULT ontstaan, een merk gebaseerd op de rave culture van de jaren 80 en 90 dat tegen het steeds groeiende individualisme ingaat. Bij dit project heb ik voor mezelf de focus gelegd op het experimenteren met grafisch ontwerp om meer uit mijn comfortzone te komen en nieuwe dingen te ontdekken.

SCHOOL PROJECTS


SCHOOL PROJECTS

SCHOOL PROJECTS

SCHOOL PROJECTS


BRAND COMMUNICATION COMMUNICATION BRAND STRATEGY STRATEGY Verdergaand op het vorige project (Brand-DNA) kregen we de opdracht om in duo’s verder te werken aan één van de twee merkconcepten en hiervoor een communcatie strategie te maken. Voor we hier aan zijn begonnen hebben we het oorspronkelijke concept nog wat aangepast om meer gelaagdheid erin te brengen omdat het vorige nog wat te oppervlakkig was.

SCHOOL PROJECTS

SCHOOL PROJECTS

SCHOOL PROJECTS


SCHOOL PROJECTS

SCHOOL PROJECTS

SCHOOL PROJECTS


EIGEN WERK


EIGEN WERK

EIGEN WERK

EIGEN WERK


EIGEN WERK

EIGEN WERK

EIGEN WERK


EIGEN WERK

EIGEN WERK

EIGEN WERK


EIGEN WERK

EIGEN WERK

EIGEN WERK


EIGEN WERK

HEADIN

EIGEN WERK

@whoisheadin

Vorig jaar ben ik samen met mijn vriend het merk Headin begonnen. Het is een streetwear brand voor jonge creativelingen met veel ambities. Lindert, mijn vriend, doet vooral de designs en het creatieve gedeelte van het merk terwijl ik mij bezig houd met de creative direction en de branding. De eerste collectie ‘always headin’ werd gelaunched in Amsterdam op een event van Skandl. Het merk heeft momenteel een tijdje stil gelegen daardat we allebei erg druk waren met school, maar nu zijn we begonnen met de plannen voor de tweede collectie. We willen in de toekomst minder de focus leggen op enkel de kleding maar willen eerder een platform creëeren voor allerlei kunstvormen, zoals grafisch ontwerp, installatiekunst, graffiti, etc. EIGEN WERK


EIGEN WERK

EIGEN WERK

EIGEN WERK


MURAL byAMFI Deze mural maakten mijn vriend en ik samen in opdracht van Skandl voor de launch van het nieuwe streetwear merk Kaizen, van één van de masterstudenten op het AMFI. Het ontwerp, gemaakt door mijn vriend, hebben we in 3 dagen op de muur van byAMFI in Amsterdam uitgetekend, afgeplakt en gespoten. De inspiratie werd gehaald bij het merkconcept van Kaizen en de straten van Seoul.

EIGEN WERK

EIGEN WERK

EIGEN WERK


EIGEN WERK

EIGEN WERK

EIGEN WERK


Portfolio 2018  

Portfolio AMFI en eigen werk 2018

Portfolio 2018  

Portfolio AMFI en eigen werk 2018

Advertisement