Page 1

Belangrijke informatie Hoelang duurt de cursus?

De gespreksgroep Stemmen horen, en hoe nu verder? duurt 10 weken. Iedere bijeenkomst duurt twee uur.

Waar vindt de cursus plaats?

De cursus zal verzorgd worden bij Convalescent Talent aan de Duinstraat 4 in Koudekerke (bij voldoende interesse ook elders of via internet – vraag naar de mogelijkheden!).

Terugkombijeenkomst

2 maanden na de bijeenkomst vindt er een terugkombijeenkomst plaats.

Kosten

De cursus Stemmen horen, en hoe nu verder? kost â‚Ź 79,00 euro voor 10 bijeenkomsten (+ de intake en de terugkombijeenkomst zijn hierbij inbegrepen). De cursus start bij een minimum van 8 deelnemers.

DATA

De startdatum van de eerstvolgende cursus vind je op www.convalescenttalent.nl

Contact

Wil je meer informatie over de cursus dan kun je contact opnemen met Irene van de Giessen. Telefoonnummer 06-22889296 / 0118-851588 (admin) E-mail: info@convalescenttalent.nl

convalescent talent duinstraat 4 4371 az koudekerke 06-22889296 info@convalescenttalent.nl @Hersteltalent www.convalescenttalent.nl

cursus

Stemmen horen, en hoe nu verder? Een hoopvolle benadering


Waarom de cursus Stemmen horen, en hoe nu verder?

Een hoopvolle benadering

Mensen die stemmen horen praten meestal niet over deze ervaringen. Praten over de stemmen is niet gemakkelijk, omdat je vaak geen gehoor vindt bij anderen (niet- stemmenhoorders). Als je niet over de stemmen praat, blijf je er alleen mee zitten en kun je in een isolement terecht komen. Door contact met andere stemmenhoorders, kun je ervaren dat je niet de enige bent. Ook kun je samen op zoek gaan naar manieren van omgaan met de stemmen.

Hoe ziet de cursus eruit? Een cursusgroep bestaat uit mensen die stemmen horen. Maximaal kunnen twaalf mensen aan een groep deelnemen. Een bijeenkomst duurt twee uur en de groep komt één keer per week bij elkaar. In het totaal zijn er tien bijeenkomsten. Er worden een aantal thema’s behandeld: het nut van praten over de stemmen, acceptatie van de stemmen, waar komen de stemmen vandaan, invloed van stemmen horen in het dagelijkse leven, manieren van omgaan met de stemmen, je relatie met de stemmen.

Wat is het doel van de cursus? Het doel van de cursus is te (leren) praten over je stemmen, meer over je stemmen te weten te komen, en zo meer grip te krijgen op je stemmen. Begeleiding De groep wordt begeleid door Irene van de Giessen, maatschappelijk werker (en tevens ervaringsdeskundige). Zij zal kort iets over de thema’s vertellen en indien gewenst, aanvullende informatie geven. Vervolgens is er ruimte om hierover met elkaar van gedachte te wisselen.

SYCO wordt getekend door Alonso Maza.

De cursus is zinvol… • Als je het belangrijk vindt om te weten of psychiatrische medicatie je van je stemmen afhelpt, of waarom dat bij jou juist niet werkt; • Als je je afvraagt van wie de stemmen zijn die je hoort: van jezelf, van anderen of geen van beiden; • Als je behoefte hebt aan een kritische kijk op psychiatrische stoornissen en psychiatrie; • Als je meer wilt weten over de reden waarom mensen stemmen horen; • Als je wilt weten waarom mensen soms heel blij zijn met hun stemmen en niet van ze af willen; • Als je meer wilt weten over het Maastrichts Interview voor Stemmenhoorders; • Enz.

Cursus stemmenhorenenhoenuverder  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you