Page 1

ZIJ VOOR DE KLAS

JIJ OP SCHOOL

HELP JEZELF EN JE SCHOOL VOORUIT, WORD MASTER OF TWEEDEGRAADS! Een uitdagend vooruitzicht: tegelijk met een startende leraar een zelfgekozen master of tweedegraadsopleiding doen die je geen geld kost. Tijdens je opleiding ben je twee dagen per week vrijgesteld van lesgevende taken; je kan in deze tijd je nieuwe collega begeleiden, praktijkopdrachten uitvoeren of stagelopen in het vo. De starter komt dan als het even kan voor je klas staan. Jullie leren van elkaar en inspireren

ARBEIDSMARKTPLATFORM PO. Van en voor werkgevers en werknemers

elkaar. En jullie dragen ook nog eens bij aan de kwaliteit van het basisonderwijs en de ontwikkeling van je school. Voor tweehonderd ervaren leraren ligt dit in het verschiet, dankzij Vierslagleren. Word ook een master of tweedegraads!

Vierslagleren

ARBEIDSMARKTPLATFORM PRIMAIR ONDERWIJS is het kennis-en expertisecentrum van de arbeidsmarkt in het primair onderwijs. Samen met de sector bevordert het een gezonde arbeidsmarkt.


Het project Vierslagleren

Wat moet je doen?

Het project Vierslagleren slaat vier vliegen in één klap. Tweehonderd startende leraren vinden een baan en behalen een masterdiploma. Tweehonderd ervaren leraren behalen een master- of tweedegraadsdiploma. Schoolbesturen vergroten hun kansen om startende leraren aan te trekken. En scholen krijgen een impuls, omdat hoger opgeleide leraren met nieuwe ideeën goed zijn voor de schoolontwikkeling. Het ministerie van OCW ondersteunt deze ‘twee masters voor de klas’. Jij kunt er één van zijn.

Om mee te kunnen doen aan Vierslagleren en een master of tweedegraads te worden, moet je de volgende acties ondernemen: • Komt het schoolbestuur of de schoolleiding niet met Vierslagleren naar jou, vraag dan zelf aan het bestuur om mee te doen met het project en je aan te melden voor Vierslagleren. • Bepaal in overleg met het schoolbestuur welke master of tweedegraadsopleiding je gaat volgen. • Het schoolbestuur verzorgt de aanmelding van jou en je startende collega, inclusief de aanmelding voor de lerarenbeurs. Aanmelden kan tot 31 mei 2014.

Zo werkt het Vierslagleren in een notendop: • Tweehonderd ervaren leerkrachten volgen een zelfgekozen master of tweedegraadsopleiding met de Lerarenbeurs. Zij worden daarvoor minimaal twee dagen per week vrijgesteld van lesgevende taken. • Tweehonderd startende leerkrachten vullen de vrijgekomen uren in en volgen ook een master naar keuze met de Lerarenbeurs. • De ervaren en startende leerkracht vormen een duo: ze hebben tijdens het project (meestal) samen een klas en leren van elkaar. • Per lerarenduo ontvangt het bestuur € 24.000 als tegemoetkoming in de verletkosten van de ervaren leerkracht. Bedenk wel dat er van je verwacht wordt dat je twee jaar lang, naast je baan van twee of drie dagen voor de klas, een master volgt. Dit is echter een investering in je persoonlijke ontwikkeling en je toekomst. De beloning is dat je daarna hoger opgeleid bent en breder inzetbaar. Met een tweedegraadsdiploma op zak kun je bijvoorbeeld doorstromen naar het voortgezet onderwijs.

Meer informatie over Vierslagleren • Neem contact op via vierslagleren@arbeidsmarktplatformpo.nl. • Kijk voor meer informatie over Vierslagleren op www.arbeidsmarktplatformpo.nl/vierslagleren/. • Kijk voor andere opleidingen op http://opleidingen.startpagina.nl. Geef deze flyer aan vrienden en kennissen die niet op jouw school maar wel in het po werken en aan collega’s die ook zichzelf en hun school vooruit willen helpen en master of tweedegraads willen worden.

Of ons op Facebook.com/vierslagleren

Flyer Vierslagleren voor ervaren leraren  
Flyer Vierslagleren voor ervaren leraren  

Ken jij een ervaren leraar met wie jij graag een Vierslagleren lerarenduo wilt vormen? Deel dan deze flyer met hem of haar!

Advertisement